Menu

Hokej

Mistrovství světa

Francie – Česko

2:5

konec (0:1, 1:2, 1:2)

14.05.2017, 16:15 • AccorHotels Arena, Paříž (kapacita: 13 500 míst) • Skupina B • Ondřej Zoubek (@VondraZoubek)

58:56

Česko právě vstřelilo branku!
Vítězství je definitivně pojištěno! Horák ve středním pásmu získal puk pro TOMÁŠE ZOHORNU, a ten jej ještě přes hůl některého z Francouzů poslal do prázdné branky – 2:5! Asistence: Roman Horák.

58:01

Francouzi už hrají s opuštěnou klecí a Češi mohli skórovat. Proti Vránovi zaklekl jen obránce Manavian, ale sparťan bekhendem minul!

54:00

Olivier Dame-Malka (FRA) je potrestán dvěma minutami za držení Hanzla u mantinelu. Využije český tým i třetí přesilovku?

50:38

Francie právě vstřelila branku!
Francouzští hokejisté snižují a ještě se nehodlají vzdát! Gudas nezachytil puk na modré čáře a ANTOINE ROUSSEL jel od středního pásma sám na branku! Šimek mu ještě na konci skočil pod nohy, ale útočník Dallasu přesto dokázal bekhendem propasírovat puk do branky – 2:4! Bez asistence.

48:03

Česko právě vstřelilo branku!
Češi zvyšují náskok a vedou již o tři góly! Kempný našel krásnou přihrávkou z obrany na pravém křídle MICHALA ŘEPÍKA. Ten se natlačil před francouzského obránce, zakončil střelou na první tyč a Hardymu puk propadl až do sítě – 1:4! Asistence: Michal Kempný.

47:28

Hardy vyjel za branku, aby rozehrál, ale v souboji s Voráčkem přišel o puk! Český kapitán přihrál před bránu Sobotkovi, ale Hardy se ještě stihl vrátit.

46:25

Horák přihrál před branku Zohornovi, jehož střelu z bezprostřední blízkosti Hardy vychytal. A odolal také tlaku dorážejících Čechů!

39:14

Roman Červenka (CZE) musí na trestnou lavici na dvě minuty za zdržování hry – vystřelení puku mimo hrací plochu. Francouzi mají ještě před přestávkou dobrou šanci.

38:19

Řepík nahodil od mantinelu před branku, kde hlídkoval Vrána. Hardy si s jeho tečí poradil a dokázal udržet puk ve výstroji!

37:01

Česko právě vstřelilo branku!
Gól! Češi využívají také druhou přesilovku v zápase a poprvé vedou o dvě branky! Červenka přihrál na modrou čáru JANU RUTTOVI, jehož rána prošla až pod břevno. Výbornou práci odvedl před Hardym clonící Kovář a Rutta zaznamenal první gól na světovém šampionátu – 1:3! Asistence: Roman Červenka.

36:48

Stéphane Da Costa (FRA) je potrestán dvěma minutami za hákování Sobotky. Češi rozehrají přesilovou hru.

36:37

Po faulu na Sobotku hrají Češi výhodu a vypracovali si slibnou šanci. Pastrňák ale po přihrávce z pravé strany netrefil branku!

33:02

Už se zase hraje a Francouz musel v rychlém sledu zasahovat proti střeleckému pokusu Dame-Malky a dorážce Lamperiera!

26:52

Česko právě vstřelilo branku!
Tak to je návrat z trestné lavice jako hrom! MICHAL ŘEPÍK si rukavicí sklepl dlouhý pas od Kundrátka a vystřelil přes bránícího Manaviana. Francouzský obránce puk nešťastně tečoval a Hardy nedokázal včas zacpat mezeru mezi betony. Češi znovu vedou – 1:2! Asistence: Tomáš Kundrátek.

25:45

Sobotka je zpět, ale ještě před jeho návratem měli Francouzi velkou šanci. Roussel neusměrnil nabídku od S. Da Costy za čáru!

24:45

Češi jdou znovu do tří. Michal Řepík (CZE) si pomohl faulem v souboji s Treillem a odsedí si dvě minuty za hákování. Do návratu Sobotky přitom zbývá ještě padesát sekund.

21:35

Navíc přichází znovu ten samý trest pro Vladimíra Sobotku (CZE) po faulu na Meuniera. Čtyři minuty za vysokou hůl a další nepříjemně dlouhá přesilovka Francie.

20:53

Francie právě vstřelila branku!
STÉPHANE DA COSTA patří zatím bez nadsázky k nejlepším hráčům na turnaji, což dokázal v plné kráse! Sebral si puk na levém křídle, prokličkoval až k brance a svůj slalom zakončil zasunutím kotouče mezi Francouzovy betony – 1:1! Asistence: Damien Fleury.

19:50

Hra je přerušena a puk je někde pod Francouzem a skrumáží těl. S. Da Costa nahodil puk před bránu a Fleury s Rousselem jej tlačili za čáru, seč jim síly stačily. Ale Češi dokázali odolat!

18:42

Tohle bude ale nepříjemné. Michal Kempný (CZE) je vyloučen na čtyři minuty za vysokou hůl. Francie bude hrát skoro minutu v pěti proti třem.

17:28

Roman Červenka (CZE) fauloval v útočném pásmu a odsedí si dvě minuty za hákování. Francouzi si zahrají svou první přesilovku.

17:16

S. Da Costa ukázal neskutečně šikovné ruce a prokličkoval se z pravé strany až před branku. Šimka si sice povodil, ale bekhendovým zakončením si potom na Francouze nepřišel!

08:48

Pastrňák mohl v dalším střídání český náskok ještě navýšit! Ujel francouzské obraně, ale Hardy vychytal jeho bekhendovou kličku.

08:32

Česko právě vstřelilo branku!
Je to gól, česká reprezentace využívá přesilovku a jde do vedení! DAVID PASTRŇÁK si nejdříve nezpracoval Horákovu přihrávku, ale pak si od mantinelu nabruslil mezi kruhy, vypálil kolem Hecquefeuilleho a puk skončil u pravé tyčky. Pastrňák se trefil poprvé na turnaji – 0:1! Asistence: Roman Horák, Jakub Voráček.

08:02

Potrestaným hráčem je kapitán Laurent Meunier (FRA), jenž je vyloučen na dvě minuty za držení Řepíka. První přesilovka pro Čechy.

04:42

Lamperier pronikl po levém křídle, vyměnil si puk s Meunierem a vypálil. Francouz se stihl přesunout a lapačkou kotouč vytěsnil!

00:56

Obrovská šance Francie! Treille přihrál pod sebe Fleurymu, dva čeští obránci projeli a francouzský útočník zakončoval ze skvělé pozice. Francouz ale kotouč za svá záda nepustil!

Francie – Česko

2:5

konec (0:1, 1:2, 1:2)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 21. S. Da Costa (Fleury), 51. Roussel – 9. Pastrňák (Horák, Voráček), 27. Řepík (Kundrátek), 38. Rutta (Červenka), 49. Řepík (Kempný), 59. T. Zohorna (Horák)

Francie: Hardy (Quemener) – Auvitu, Hecquefeuille (A), Manavian, Besch, Janil, Dame-Malka, Raux – S. Da Costa, Roussel, Bellemare (A) – Fleury, Treille, T. Da Costa – Meunier (C), Lamperier, Perret – Ritz, Douay, Rech – Claireaux. Trenér: Dave Henderson.

Česko: Francouz (Mrázek) – Gudas, R. Šimek, Jeřábek, J. Krejčík, Kempný, Rutta, Kundrátek – Plekanec (A), Sobotka, Voráček (C) – Červenka, Jan Kovář (A), Pastrňák – Birner, P. Vrána, Řepík – Radil, R. Hanzl, T. Zohorna – Horák. Trenér: Josef Jandač.

Rozhodčí: Oliver Gouin (CAN), Jozef Kubuš (SVK) – Alexander Otmachov (RUS), Hannu Sormunen (FIN)

Diváci: 13 003 (96 % celkové kapacity)

Průběh zápasu
1. třetina
08:02 FRA 2 Meunier, držení protihráče
08:32 CZE 0:1 Pastrňák (Horák, Voráček)
17:28 CZE 2 Červenka, hákování
18:42 CZE 2+2 Kempný, vysoká hůl+vysoká hůl
Po 1. třetině
2. třetina
20:53 FRA 1:1 S. Da Costa (Fleury)
21:35 CZE 2+2 Sobotka, vysoká hůl+vysoká hůl
24:45 CZE 2 Řepík, hákování
26:52 CZE 1:2 Řepík (Kundrátek)
36:48 FRA 2 S. Da Costa, hákování
37:01 CZE 1:3 Rutta (Červenka)
39:14 CZE 2 Červenka, zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo
Po 2. třetině
3. třetina
48:03 CZE 1:4 Řepík (Kempný)
50:38 FRA 2:4 Roussel
54:00 FRA 2 Dame-Malka, držení protihráče
58:56 CZE 2:5 T. Zohorna (Horák)
Konec