Menu

Fotbal

Nizozemská Eredivisie

AZ Alkmaar – FC Utrecht

2:3

konec (0:2)

14.05.2017, 14:30 • 34. kolo • Ondřej Jícha (@OndraJicha)

Tipsport: 2.0 3.4 3.41 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

84

Venema měl na hlavě rozuzlení celého zápasu, když si naskočil pro míč do malého vápně. Trestuhodně však minul Krulovu branku.

80

Pouze centimetry dělily nyní Alkmaar od vyrovnaní. Nový muž na hřišti van Ovreem poslal do velkého vápna parádní centr, na který si naskočil Weghorst. K jeho smůle ale poslal míč pouze do břevna.

79

Střídání v týmu AZ Alkmaar: ze hřiště odchází Mats Seuntjens, přichází Joris van Overeem.

69

Alkmaar právě vstřelil branku!
Nyní ale přišla pěkná narážečka domácích, po které se Garcia ocitl v ideální šanci. Tu sice prováhal, protože si míč ukopl, ale stihl ještě odcentrovat na ALIREZU JAHANBAKHSHE, který s věptím všech sil dostal míč za brankovou čáru. Bylo to sice hraniční, ale hlavní rozhodčí podle vibrujících hodinek poznal, že míč přešel brankovou čáru.

65

Leeuvin stáhl k zemi unikajícího Jahanbakhshe a vidí žlutou kartu.

60

Z kontinuálního tlaku nakonec přišel nakonec centr Johanssona, který našel přesně hlavu Wuytense, kterého od oslavy gólu zastavila tyčka Ruiterovy brány.

57

Střídání v týmu FC Utrecht: ze hřiště odchází Wout Brama, přichází Darren Rosheuvel.

56

Střídání v týmu FC Utrecht: ze hřiště odchází Zakaria Labyad, přichází Nick Venema.

53

53. Nacer BARAZITE - 1:3

53

Utrecht právě vstřelil branku!
Z kontaktní branky se ale domácí radovali necelé dvě minuty, než vrátil hostům dvoubrankové vedení NACER BARAZIT, jenž se parádně na hranici šestnáctky zbavil protihráče otočkou a poté zamířil přesně k tyči.

51

51. Rens van Eijden - 1:2

51

Alkmaar právě vstřelil branku!
A tak udeřilo na druhé straně. Alkmaar zahrával rohový kop, který hlavičkou prodloužil Jahanbakhsh a RENS VAN EIJDEN poté nasměroval míč přesně ke vzdálenější tyči mimo dosah Ruitera.

50

Krul teď měl velké štěstí, protože podcenil centr Ludwiga, který k překvapení všech skončil na tyči.

48

Na druhé straně se na sebe zlobí Weghorst a oprávněně, protože šel sám na Ruitera. ale místo gólu nechal vyniknout hostujícího gólmana.

44

Střídání v týmu AZ Alkmaar: ze hřiště odchází Iliass Bel Hassani, přichází Mattias Johansson.

35

35. Zakaria LABYAD - 0:2

35

Utrecht právě vstřelil branku!
Právě faulovaný ZAKARIA LABYAD se postavil k míči a nepatrným obstřelem přes zeď zamířil přesně k tyči. Timo Krul ani nezasahoval a pouze se podíval po míči.

34

A tohle je hodně nepříjemná zpráva pro Alkmaar, protože Svensson musel zatáhnout za záchrannou brzdu, když stažením za dres poslal k zemi unikajícího Labyada.

32

32. Richairo ŽIVKOVIĆ - 0:1

32

Utrecht právě vstřelil branku!
Gól naopak padl na druhé straně. Přízemní centr ze strany došel přesně k RIHAIRU ŽIVKOVIĆOVI, který patičkou zády k brance elegantně překonal Krula.

23

Za jeho obranu se řítil rychlonohý Jahanbakhsh, který ucítil na zádech soupeře a tak dokázal ještě ve skluzu přeposlat míč Weghorstovi. Tomu ale chyběly decimetry, aby ho poslal do sítě.

19

A vznikla z toho nakonec veliká šance Baraziteho, který si díky špatné rozehrávce ocitl sám před padajícím Krulem. Domácího brankáře ještě dokázal překonat, ale míč se k jeho smůlu odrazil do tyče zpět do hřiště.

18

o povedený průnik po straně se postaral Ouwejan, ale na poslední chvíli si neporozuměl s Weghorstem. K tomu všemu ještě přišli domácí o míč.

3

Netrvalo to dlouho a rozhodčí už musí poprvé v zápase vytahovat žlutou kartu, kterou za ostrý skluz vidí van der Maarel.

AZ Alkmaar – FC Utrecht

2:3

konec (0:2)

Zpět na online

Branky: 51. van Eijden, 69. Jahanbakhsh – 32. R. Živković, 35. Labyad, 53. Barazite

Karty:   3. van der Maarel (UTR), 65. Leeuwin (UTR)   34. J. Svensson (ALK)

Držení míče: 48 % : 52 %.
Střely na branku: 6:9. Střely mimo: 9:5. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 9:1. Fauly: 10:14.

AZ Alkmaar: Krul – Ouwejan, S. Wuytens, van Eijden, J. Svensson – Bel Hassani (44. M. Johansson), M. Seuntjens (79. van Overeem), Luckassen – Garcia, Weghorst, Jahanbakhsh.
Náhradníci: Rochet – Friday, dos Santos, Helmer, M. Johansson, B. Rienstra, Stengs, van Overeem, Vlaar, Wijndal.

FC Utrecht: Ruiter – van der Maarel, Leeuwin, Braafheid, van der Meer – Brama (57. D. Rosheuvel) – Klaiber, Ludwig – Labyad (56. Venema), R. Živković, Barazite.
Náhradníci: Jensen – Venema, Kerk, Haller, D. Rosheuvel, W. Janssen, Ayoub, S. Amrabat, Hardeveld.