Menu

Fotbal

Evropská liga

Manchester United – Celta de Vigo

1:1

konec (1:0)

11.05.2017, 21:05 • Old Trafford, Manchester • Semifinále • Jaroslav Svoboda (@JarSvoboda)

Tipsport: 1.58 3.95 6.6 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Já se s vámi pro dnešek loučím, děkuji vám za pozornost a věřím, že si nenecháte ujít ani finálový duel soutěže, 24. května. (23:16:13)

Smutný muž večera, John Guidetti

Asi nejméně šťastným z domácího kádru je momentálně obránce Manchesteru Eric Bailly, kterého červená karta ze závěru zápasu připraví o duel ve Stockholmu.
Old Trafford dnes může slavit, ale s velkou ctí odcházejí ze semifinálového klání i hosté. Ti potrápili favorita, ale po výsledcích 0:1 doma a 1:1 v Anglii Celta Vigo letošní evropské účinkování končí.
Ve Švédsku se 24. května o trofej vítěze Evropské ligy střetnou Ajax Amsterdam a Manchester United. Potřetí v historii na sebe oba kluby narazí v rámci evropských pohárů, v předchozích dvou soubojích se pokaždé radoval Manchester.

V sezóně 1976/77 na sebe oba slavné celky narazily již v úvodním kole Poháru UEFA a Ajac doma sice vyhrál 1:0, ale na Old Trafford prohrál 0:2 a nepostoupil.

Na druhou konfrontaci došlo přesně před pěti lety, také v Evropské lize, ve druhém kole. Po výsledcích 2:0 a 1:2 postoupil Manchester.
Držení míče: 39 % : 61 %.
Střely na branku: 4:6. Střely mimo: 3:8. Rohy: 4:8. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 19:19.
Celta ale předvedla nakonec velmi dobrý výkon a Manchester měl co dělat, aby se procpal do finále. Teď jsou fanoušci i hráči španělského klubu v slzavém údolí, ale nutno dodat, že právě tento tým přepsal dějiny klubu a právě fanoušci na tribunách mohou říci, že byli u nejslavnějšího tažení galicijského mužstva evropskými poháry.

Pravda je, že těžko odhadovat, jak náročné bylo zakončit tuto situaci! Guidetti se dostal už pod hru, musel hrát hodně za tělem a nebyla to nejideálnější pozice, navíc byl vůbec šok, že míč k němu propadl! Ale švédský forvard se po finálním hvizdu, který přišel vzápětí, prakticky složil na trávník s hlavou v dlaních.

90+7

Konec zápasu.

90+6

Guidetti měl na noze postup!!! Švédský forvard se dostal k míči, který k němu propadl na malé vápno, ale bývalý hráč Manchesteru City nedokázal zakončit do branky, ve které chyběl vyběhnutý Romero! Neskutečný kolaps útočníka Celty Vigo!

90+6

Ještě čas na jeden poslední útok hostů.

90+6

Ve chvíli, kdy začal 96. minutě, si Ander Herrera prostě došel pro faul.

90+5

United ale drží hru daleko od své branky, teď se však provinili ofsajdem.

90+4

Domácí fanoušci sice bouří, míč v brance hostů, ale gól neplatí kvůli faulu Pogby. A domácí musí rychle do obrany, jenže tlak soupeře zastavuje nepřesná přihrávka Aspase, míč míří do autu.

90+4

Začala 94. minuta, když Romero sbírá do rukavic vysoký centr do vápna.

90+3

Rooney přišel u rohového praporku o míč a José Mourinho pochoduje podél postranní čáry tam a zpět, nervozita na jeho tváři patrná. Manchester se formuje na bránění dalšího náporu soupeře.

90+2

Žlutou kartu dostává Gustavo Cabral (Real Club Celta de Vigo).

90+2

Cabral zmasakroval ve výskoku Fellainiho, tomu se samozřejmě nebude chtít zase nějak rychle vstávat. A Old Trafford žene Rudé ďábly vpřed.

90+1

Je to tak, začíná nastavení a domácí se opět dostávají pod tlak. A z tribun je rázem cítit napětí. Tady jde o vše, gól hostů by poslal Celtu Vigo do senzačního finále, branka domácích by znamenala konec šancí na postup pro Vigo. Manchesteru samozřejmě stačí remíza.

Manchester United – Celta de Vigo

1:1

konec (1:0)

Zpět na online

Branky: 18. Fellaini (Rashford) – 85. Roncaglia (Bongonda)

Karty:   32. Blind (MAN), 81. A. Herrera (MAN) – 67. Aspas (CVG), 90+2. Cabral (CVG)   88. Bailly (MAN) – 88. Roncaglia (CVG)

Držení míče: 39 % : 61 %.
Střely na branku: 4:6. Střely mimo: 3:8. Rohy: 4:8. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 19:19.

Manchester United: Romero – Darmian, Blind, Bailly, A. Valencia (C) – A. Herrera – Lingard (86. Rooney), P. Pogba, Fellaini, Mchitarjan (77. Carrick) – Rashford (89. Smalling).
Náhradníci: de Gea – P. Jones, Mata, Rooney, Martial, Smalling, Carrick.

Celta de Vigo: S. Álvarez – J. Castro, Roncaglia, Cabral, Mallo (C) – P. Hernández, Radoja (68. Bongonda), Wass (46. Jozabed) – Sisto (80. Beauvue), Guidetti, Aspas.
Náhradníci: Villar – Fontàs, Díaz, Bongonda, Beauvue, Jozabed, Sergi Gómez.

Rozhodčí: Ovidiu Haţegan – Octavian Șovre, Sebastian Gheorghe (všichni Rumunsko)

První zápas: Celta Vigo - Manchester Utd. 0:1