Menu

Hokej

Mistrovství světa

Slovensko – Německo

2:3

po s.n. (0:1) (1:0, 1:2, 0:0 - 0:0)

10.05.2017, 20:15 • LANXESS arena, Kolín nad Rýnem • Skupina A • Daniel Kinc

V samostatných nájezdech zvítězil tým Německo.
Domácí vítězí a dokonávají svůj zápasový obrat. V nájezdech se jako jediný prosadil DOMINIK KAHUN, který předvedl krásný blafák do bekhendu a vystřelil svému týmu druhou výhru na turnaji – 2:3.

3. série 0:1

Michel Miklík musel dát, ale z brankoviště střelou na lapačku přestřelil branku a Německo vítězí!

1. série 0:1

Dominik Kahun se rozjel jako první k nájezdu, vystřihl klasický bekhendový zákrok a uspěl!

64:58

Slováci mohli v samém závěru rozhodnout! Kudrna na sebe natáhl dva hráče a načasoval v útočné třetině skvělou žabičku na Lukáše Cingela, který však sám před brankou trefil jen vyrážečku připraveného Aus den Birkena!

64:40

Další tutovka Němců! Yasin Ehliz zůstal sám mezi kruhy, dostal nabito, ale příklepem prověřil pouze tvrdost pravého betonu Hudáčka, který skvěle zasáhl!

63:26

Patrick Reimer si dobře nabruslil z levé strany, schoval svou střelu za obránce, ale Hudáček u své levé tyče skvěle zasáhl!

58:34

Oddechový čas pro domácí Německo.

58:00

Do konce třetí třetiny zbývají dvě minuty!

54:30

Dnešní utkání sleduje 17 647 diváků! V Kolíně nad Rýnem je tak k vidění opět parádní atmosféra a divácká návštěva!

39:07

Nakonec se Slováci málem dočkali opětovného vedení, když Aus den Birkenovi vypadl kotouč z náručí, ale Kudrna jej nedokázal v chumlu těl dorazit do sítě!

39:00

Probíhá poslední minuta druhé třetiny!

37:31

Domácí v oslabení ujeli do dalšího brejku, který zakončoval střelou z pravé strany Gerrit Fauser, ale branku těsně minul!

36:59

Vyloučení v týmu Německo (Justin Krueger – 2 min., vysoká hůl).

36:38

Německo právě vstřelilo branku!
Stadión v Kolíně nad Rýnem se otřásá v základech, máme vyrovnáno! Na modré čáře se do prudké ráně opřel Siedenberg, ale jeden ze Slováků jeho pokus obětavě v pádu zablokoval. K odraženému kotouči se v mezikruží dostal YASIN EHLIZ, který si najel zprava a bekhendovou střelou po ledě nachytal Hudáčka v nedbalkách. Kotouč slovenskému gólmanovi prošel mezi nohama do sítě – 2:2! Asistence: Dennis Seidenberg, Moritz Müller.

36:11

Německo právě vstřelilo branku!
Domácí snižují a německé tribuny dnes poprvé jásají naplno! Obránce Ehrhoff dobře podržel kotouč na modré čáře a pravou chvíli nabil na vrcholek levého kruhu volnému PATRICKU REIMEROVI, jenž z první příklepem povedenou střelou na bližší tyč rozvlnil síť – 2:1! Asistence: Christian Ehrhoff, Dominik Kahun.

35:59

Nyní už tu ale velká šance byla! Frank Hördler zůstal sám na brankovišti u odraženého kotouče, ale nedokázal jej bekhendem zasunout za ležícího Hudáčka!

34:37

Na Němce čeká početní převaha. Na trestnou lavici usedá Andrej Šťastný (Slovensko), který si odpyká menší trest za hru vysokou holí.

32:38

Andrej Kudrna se spoluhráčem ujížděl do brejku 2 na 1, celou akci vzal na sebe a vypálil ze stahovačky, ovšem vzdálenější šibenici branky soupeře minul!

31:52

Ale přeci jen mohli inkasovat! Na pravé straně zůstal úplně osamocen Philip Gogulla, který dostal křižný pas, nicméně z první zamířil těsně vedle levé tyče!

28:38

Navíc si Slováci zahrají v početní převaze. Vyloučen je Marcus Kink, a sice na dvě minuty za držení hole.

27:05

Domácí tribuny jen nevěřícně koukají, co že to jejich oblíbenci neproměňují! Frauser s Plachtou jeli úplně sami na branku, druhý jmenovaný dostal pas před odkrytou síť, ale trestuhodně přestřelil!

26:40

Dominik Kahun zůstal po krásné křižné přihrávce úplně sám u levé tyče, ale místo střely ještě nabízel kotouč spoluhráči před prázdnou branku, ten však nedosáhl na pas svého kolegy!

25:23

Senzační Július Hudáček! Střelu jednoho z domácích hokejistů nechtěně tečoval směrem na branku Reimer, Hudáček už šel na opačnou stranu, ale hokejkou vytáhl kotouč z brankové čáry!

21:58

Slovensko právě vstřelilo branku!
Slováci vedou o dvě branky a jejich fanoušci se mohou znovu radovat. LIBOR HUDÁČEK se protáhl po přihrávce Čajkovského po pravé straně, kde se zbavil svého strážce, a poté kousek nad ledem nahodil kotouč prude před branku a jeden z domácích beků si jeho střelu nešťastně srazil do vlastní sítě. Kotouč prošel bezmocnému Aus den Birkenovi mezi betony – 2:0! Asistence: Michal Čajkovský.

Rolba si odkroužila dvě "trestná" kola navíc a po zhruba čtvrthodině je vše připraveno tak, jak jak má být. Rozhodčí jsou nyní spokojeni, oba celky jsou na ledě a můžeme pokračovat druhou třetinou.

Druhá třetina začne o něco později. Oba celky už byly na ledě, ale rozhodčím se kvalita ledové plochy příliš nepozdávala, a tak oba týmy poslali do kabin a na hřiště vyjíždí znovu rolba.

13:47

Vyloučen je Peter Čerešňák (Slovensko), a to na dvě minuty za podražení soupeře v rohu hřiště.

09:59

Slováci po brance ožili a připravili si další neskutečnou šanci! Haščák dostal puk na brankoviště, kde byl úplně sám, střídají aus den Birken už ležel, ale útočník brněnské Komety trefil jen brankovovou konstrukci!

09:23

Střídání v týmu Německo: ze hřiště odchází Thomas Greiss, přichází Danny Aus den Birken.

09:23

Slovensko právě vstřelilo branku!
Vše je potvrzeno, Slováci jsou odměněni za svou aktivitu a jdou do vedení! Nejprve z pravé strany pálil Zigo, nicméně jeho pokus byl jedním ze soupeřů zblokován. V šermovačce hokejek na brankovišti se zorientoval nejrychleji TOMÁŠ MATOUŠEK, jenže ze vzduchu baseballově sklepl puk mezi betony Greisse. Kotouč se sotva došoural za čáru, nicméně za ni celým objemem podle videa byl – 1:0! Asistence: Tomáš Zigo, Eduard Šedivý.

09:23

Slováci vstřelili branku, nicméně celou situaci ještě prověří videorozhodčí!

06:55

Přesto mohli jít o do vedení! Hudáčkovi vypadlo skryté nahození z náruče a k dorážce se už tlačil Yasin Ehliz, nicméně na skákavý kotouč nedosáhl!

Slovensko – Německo

2:3

po s.n. (0:1) (1:0, 1:2, 0:0 - 0:0)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 10. Matoušek (Zigo, Šedivý), 22. L. Hudáček (Čajkovský) – 37. Reimer (Ehrhoff, Kahun), 37. Ehliz (D. Seidenberg, Müller), rozh. náj. Kahun

Samostatné nájezdy:
1. série:
0:1   Dominik Kahun (GER)
0:1   Tomáš Hrnka (SVK)
2. série:
0:1   Brooks Macek (GER)
0:1   Mário Bližňák (SVK)
3. série:
0:1   Yasin Ehliz (GER)
0:1   Michel Miklík (SVK)

Slovensko: J. Hudáček (J. Laco) – Jánošík, Čerešňák, Mikuš (A), Gernát, Sersen, Čajkovský, Šedivý, Trška – Miklík (A), Bližňák, Haščák – Cingel, Kudrna, Hrnka – Dravecký (C), L. Hudáček, Skalický – Matoušek, Zigo, A. Šťastný.

Německo: Greiss (A) (10. Aus den Birken) – D. Seidenberg, Müller (C), Reul, Ehrhoff, Abeltshauser, Hördler, Krueger – Reimer, Ehliz, Tiffels – Macek, Y. Seidenberg, Kahun – Plachta, Fauser (A), Wolf – Kink, Schütz, Gogulla.

Rozhodčí: Stefan Fonselius (FIN), Brett Iverson (CAN) – Rene Jensen (DEN), Judson Ritter (USA)

Průběh zápasu
1. třetina
09:23 SVK 1:0 Matoušek (Zigo, Šedivý)
09:23
13:47 SVK 2 Čerešňák, podražení
Po 1. třetině
2. třetina
21:58 SVK 2:0 L. Hudáček (Čajkovský)
28:38 GER 2 Kink, držení hole
34:37 SVK 2 A. Šťastný, vysoká hůl
36:11 GER 2:1 Reimer (Ehrhoff, Kahun)
36:38 GER 2:2 Ehliz (D. Seidenberg, Müller)
36:59 GER 2 Krueger, vysoká hůl
Po 2. třetině
3. třetina
Po 3. třetině
Prodloužení
před nájezdy
Samostatné nájezdy
GER 2:3 Kahun (rozh. náj.)
po s.n.