Menu

Hokej

Play-off NHL

Minnesota Wild – St. Louis Blues

3:4

po prodl. (1:2, 0:0, 2:1 - 0:1) Stav série: 1:4

22.04.2017, 21:20 • Xcel Energy Center, St. Paul • Čtvrtfinále Z. konference • Jaroslav Svoboda (@JarSvoboda)

69:43

69:43 Magnus PÄÄJÄRVI - 3:4

69:43

St. Louis právě vstřelilo branku!
Je rozhodnuto! Nejen o tomto zápase, ale o celé sérii! Byť si dnes Minnesota zasloužila vyhrát, byl a nebezpečnější a aktivnější, nakonec se radují z vítězství hosté a postupují po vítězství 4:1 na zápasy! Velkou měrou se na vítězné trefě podílel český útočník Vladimír Sobotka, který na sebe stáhl hráče a poté přihrál před branku, odkud MAGNUS PÄÄJÄRVI zvedl kotouč tak dokonale, že od břevna poslal puk do sítě. Asistence: Vladimír Sobotka a Jori Lehterä.

62:18

Pokračující nápor domácích přinesl další závar před Allenem, ten ale vše pokryl!

61:57

Koivu pálil, Allen neudržel puk, na modrou posunul Hanzal, ale Prosserova rána znovu neprošla do branky.

59:59

Ještě Steen chtěl zakončit, ale kotouč mu utekl z hole!

59:12

Ještě zakázané uvolnění St. Louis. Jestli se všeobecně má za to, že v NHL je publikum méně bouřlivé než v Evropě, tady a teď to rozhodně neplatí. Tohle je prostě play-off a Minnesota bojuje o přežití v soutěži!

57:20

Berglund výborně zajel za branku, snažil se pak protáhnout kličku a dostat puk za beton Dubnyka, neuspěl! A v dorážce neobstál ani Perron! Hosté byli blízko dalšímu vedení v zápase!

54:59

54:59 Jason ZUCKER - 3:3

54:59

Minnesota právě vstřelila branku!
Haula chtěl protečovat do útočného pásma rozehrávku Brodina, moc mu to nevyšlo, ale nakonec to bylo ku prospěchu domácí věci! Kotouč se od mantinelu odrazil a JASON ZUCKER mohl sebrat puk a poté zakončit za záda vyjetého Allena!!! Je vyrovnáno a hala Xcel Energy Center bouří v extázi! Asistence: Erik Haula a Jonas Brodin.

52:36

A znovu na trestné Jay Bouwmeester, jehož zákrok před chvílí potrestal Koivu.

52:36

Hosté znovu pod obrovským tlakem a domácí jdou po vyrovnání opravdu neskutečným způsobem. Jsou všude, nevynechají jediný souboj. A teď budou hrát další přesilovku!

50:38

50:38 Mikko KOIVU - 2:3

50:38

Minnesota právě vstřelila branku!
Podruhé dnes domácí využívají přesilovou hru, teď již gól platí! A drama je tu! MIKKO KOIVU dotlačil do branky vyraženou střelu Niederreitera a hala bouří! Minnesota je jeden gól od prodloužení série a času má v zápase ještě pořád relativně dost. Asistence: Nino Niederreiter a Mikael Granlund.

49:01

Domácí si ale zahrají přesilovou hru, na trestné lavici Jay Bouwmeester za držení protihráče. A znovu šance pro domácí tým.

48:43

Verdikt potvrzeno – "No goal!" A Bruce Boudreau jen tak máchl rukou směrem k rozhodčím, jasně naznačující gesto, co si kouč Wild o verdiktu myslí.

48:43

Rozhodčí gól neuznal, nicméně domácí kouč si bere challenge. Niederreiter podle opakovaček nebránil ve chvíli, kdy se ho puk dotkl a odrazil se od něj do branky, Allenovi. Na něj ho pak krosčekem poslal Lehterä.

48:43

A teď to rozhodčím nezávidím. Martin Hanzal nahazoval zpoza branky a Nino Niederreiter byl na hraně brankoviště, puk ho trefil do nohy, následně se dokutálel do branky. Pravdou je, že Švýcar byl postavený v Allenově brankovišti a zasahoval do jeho postavení.

48:43

A teď podobná situace na druhé straně a domácí se radují, nicméně rozhodčí zatím nesignalizuje gól a budeme určitě volat!

47:23

47:23 Paul STASTNY - 1:3

47:23

St. Louis právě vstřelilo branku!
Velmi důležitý gól pro hosty! Vteřinu před návratem Dumby na led prakticky z nulového úhlu skóruje PAUL STASTNY, který nadvakrát našel skulinu u tyčky Dubnykovy branky! Ten si prostor nepohlídal dokonale a Minnesota za to pyká. Asistence: Jaden Schwartz a Jori Lehterä.

45:23

A domácí se naprosto hloupým způsobem připravují o přesilovku. Dubnyk zastavil puk za brankou, tam se pak nedohodli na převzetí puku Dumba a Brodin a ze všeho pramenil zbytečný zákrok na Brodziaka, kterého Dumba podrazil.

45:10

Jori Lehterä dostává dvě minuty za držení a Mike Yeo jen kroutí na střídačce hlavou. No, nedá se nic dělat, přesilovka pro domácích a znovu v hledišti bílá záplava ručníků.

38:21

Zach Parise v solidní pozici bekhendem provětral chrániče Allena!

33:54

A Staal to udělal skvěle, rychlou kličkou se zbavil Gunnarssona a sám tváří v tvář zahrozil Allenovi, ten vychytal ale jeho i dorážejícího Coylea! Nicméně Staal následně nekontrolovaně upadl hlavou na zadní mantinel a teď zůstává ležet bezvládně za brankou. V obležené lékařů.

33:18

Dlouho ji nehráli! Hosté ujeli, do koncovky se dostal Upshall a zezadu jej sekl při zakončení Zach Parise. Takže poměr sil se rychle vyrovná.

33:05

Edmundson podrazil Granlunda a domácí budou navíc hrát přesilovku.

33:02

Obrovská šance domácích, kdy se k dorážce dostal Parise, ale fantastický Allen skokem před branku vyrazil puk mimo!

31:37

Chris Stewart naopak z protiútoku mohl skórovat, sám před Allenem ale nakonec nezakončil.

28:22

Za držení protihráče míří na trestnou lavici Carl Gunnarsson a po reklamní pauze začne druhá domácí přesilovka v zápase. Tu první Minnesota využila. Co teď?

26:29

Stoprocentní gólovka a domácí se ubránili, největší zásluhu na tom má Jared Spurgeon, který bruslí zastavil kotouč, který již mířil do prázdné branky! Obrovský závar Blues tak končí bez gólového efektu!

25:41

Vyloučení v týmu Minnesota Wild (Marco Scandella – 2 min., hákování).
Vyloučení v týmu Minnesota Wild (Nate Prosser – 2 min., hrubost).
Vyloučení v týmu St. Louis Blues (Jori Lehterä – 2 min., hrubost).

18:31

18:31 Ryan SUTER - 1:2

18:31

Minnesota právě vstřelila branku!
Další pokus už RYAN SUTER, na čemž nese velký podíl i Charlie Coyle, který právě ve chvíli, kdy Suter vypálil od modré, projel před Allenem. Přímý průstřel se zavěsil do sítě a po využité přesilovce hosté mají již jen gólový náskok. Asistence: Jared Spurgeon.

17:11

Scottie Upshall vyfasoval dvě minuty za krosček na Prossera. Publikum ožívá, domácí cítí šanci.

14:24

Mikael Granlund dostává za svůj zákrok, kdy hůl nasadil brankáři přes hlavu a pak jej tímto způsobem stáhl na led, dvě trestné minuty. A pro domácí nejen že hořká pointa, že z mnoha šancí nedali gól, teď se navíc budou bránit.

14:24

Další obrovská šance po ráně Granlunda, dorážet se snažil Parise, pak znovu Granlund, ale ani tentokrát se Minnesota nedočkala! Naopak Granlund nasadil Allenovu takovou kravatu s pomocí hole, kdy ho poslal k ledu! A bude se vylučovat.

13:05

Velký závar před Allenem probudil publikum, hosté stále drží vedení o dvě branky, ale hlavně Scandellova bomba nadělala St. Louis problémy a tempo domácích neopadá.

10:31

10:31 Alexander STEEN - 0:2

10:31

St. Louis právě vstřelilo branku!
ALEXANDER STEEN zvyšuje po výborné práci Coltona Parayka na 2:0! Parayko získal u pravého mantinelu kotouč, zbavil se soupeře a poté křižnou přihrávkou našel na druhé straně najetého Steena, který trefil přesně pod břevno, Dubnyk na pokus nedosáhl! Asistence: Colton Parayko.

07:16

07:16 Vladimir TARASENKO - 0:1

07:16

St. Louis právě vstřelilo branku!
Hosté jdou do vedení! Jejich tlak vrcholí akcí VLADIMÍRA TARASENKA, který si vybruslil z rohu kluziště až před branku. Po cestě si musel míč fotbalově bruslemi přihrát z nohy na nohu, poté na čepel a ránou k tyči ruský forvard otevírá skóre utkání! Velký kus práce odvedl na brankovišti Stastny, asistenci si ale připisuje Jaden Schwartz! Asistence: Jaden Schwartz.

06:30

Tarasenko však již ano a Dubnyk vyrazil kotouč mířící do horní poloviny branky snad ramenem, možná maskou. Pokračuje se ve hře, Minnesota dostala dění do středního pásma.

00:39

První velká šance utkání, vyhození domácích trefilo do obličeje Tarasenka a hosté otočili ještě před středním pásmem hru, nakonec Stastny pálil z mezikruží, ale Dubnyk schoval puk do lapačky!

Na poslední chvíli změny v sestavě St. Louis! Do hry se vrací po zranění Stastny, v útoku se Sobotkou se pak na centru ukáže Fin Lehterä. To znamená, že ze hry jsou pro dnešní duel Barbašev a Sanford.

Minnesota Wild – St. Louis Blues

3:4

po prodl. (1:2, 0:0, 2:1 - 0:1) Stav série: 1:4

Zpět na online

Branky a nahrávky: 19. Suter (Spurgeon), 51. M. Koivu (Niederreiter, Mikael Granlund), 55. Zucker (Haula, Brodin) – 8. Tarasenko (Schwartz), 11. Steen (Parayko), 48. Stastny (Schwartz, Lehterä), 70. Pääjärvi (Sobotka, Lehterä)

Minnesota Wild: Dubnyk (Stalock) – Suter (A), Spurgeon, Scandella, Dumba, Brodin, Prosser – Haula, M. Koivu (C), Mikael Granlund – Niederreiter, E. Staal, Parise (A) – Zucker, Hanzal, Coyle – Stewart, White, Pominville.

St. Louis Blues: Allen (C. Hutton) – Bouwmeester, Pietrangelo (C), Edmundson, Parayko, Gunnarsson, Bortuzzo – Schwartz, Stastny, Tarasenko (A) – Steen (A), Berglund, Perron – Sobotka, Lehterä, Pääjärvi – Upshall, Brodziak, Reaves.

Rozhodčí: Francis Charron, Steve Kozari – Matt MacPherson, Scott Driscoll

Průběh zápasu
1. třetina
07:16 STL 0:1 Tarasenko (Schwartz)
10:31 STL 0:2 Steen (Parayko)
14:24 MNS 2 Mikael Granlund, nedovolené bránění brankáři
17:11 STL 2 Upshall, krosček
18:31 MNS 1:2 Suter (Spurgeon)
Po 1. třetině
2. třetina
25:41 MNS 2 Scandella, hákování
MNS 2 Prosser, hrubost
STL 2 Lehterä, hrubost
28:22 STL 2 Gunnarsson, držení protihráče
33:05 STL 2 Edmundson, podražení
33:18 MNS 2 Parise, sekání
Po 2. třetině
3. třetina
45:10 STL 2 Lehterä, držení protihráče
45:23 MNS 2 Dumba, podražení
47:23 STL 1:3 Stastny (Schwartz, Lehterä)
49:01 STL 2 Bouwmeester, držení protihráče
50:38 MNS 2:3 M. Koivu (Niederreiter, Mikael Granlund)
52:36 STL 2 Bouwmeester, nedovolené bránění
54:59 MNS 3:3 Zucker (Haula, Brodin)
Po 3. třetině
Prodloužení
69:43 STL 3:4 Pääjärvi (Sobotka, Lehterä)
po prodl.