Menu

Hokej

Play-off Chance ligy

HC Dukla Jihlava – Rytíři Kladno

4:1

konec (0:0, 1:1, 3:0) Stav série: 2:0

14.03.2017, 17:30 • Horácký zimní stadion, Jihlava • Semifinále • Tomáš Lysý (@tomaslysy86), Ondřej Terber

Tipsport: 2.25 4.05 2.55 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

S kosntatováním, že HC Dukla Jihlava vítězí ve druhém utkání 4:1, když ve třetí třetině třemi góly zlomila nerozhodný stav a vede v sérii 2:0 na zápasy, se s Vámi loučí a hezký večer přejí Tomáš Lysý a Ondřej Terber. (20:48:49)
Jihlavští tak opět nepoznali hořkost porážky a na domácím stadionu padli v play-off naposled před dvěma lety ve čtvrtém semifinále proti Chomutovu. Po dvou zápasech semifinále tak vede Dukla nad Kladnem 2:0, když zapsala výhry 1:0 a 4:1. Série se nyní stěhuje na stadion Rytířů, pokračování je v pátek 17. března a v sobotu 18. března, vždy od 18 hodin.
Zápas přinesl rozhodnutí ve třetí třetině. Dohrávanou přesilovku pět na tři využil po čtrnácti vteřinách od začátku třetího dějství Jiří Říha, což Jihlavu nabudilo a mohla přidat další branky. Hanuljak držel svůj tým a poté se vyznamenal i domácí gólman Svoboda. V 56. minutě ale už gólman hostí neměl nárok na zakončení Filipa Semana do prázdné klece a deset vteřin před koncem potrestal chybu gólmana hostí Tomáš Jiránek – 4:1.

Konec zápasu.

59:50

Dukla právě vstřelila branku!
A máme tu definitivní pojistku výhry Dukly! Tento gól jde na Hanuljakovo triko, který minul hokejkou kotouč mířící k němu a dal příležitost TOMÁŠI JIRÁNKOVI, který dopravil kotouč do prázdné klece. Asistence: Richard Diviš a Josef Skořepa.

58:47

Ulrych vypáli tvrdou ránu od modré čáry a Svoboda byl pozorný i tentokrát, když vyrazil kotuč svým pravým betonem.

57:44

Kladno se po delší době dostalo na delší dobu do útočného pásma, ale Jihlava ihned vyhzauje do středního pásma a může střídat.

56:31

Kladno se nemůže dostat do soustavnějšího tlaku a Dukla naopak kontroluje průbeh hry. Ještě to budou dramatické chvíle pro domácí.

56:02

Kladno má kotouč za svoji svatyni a zakládá útočnou akci. Atmosféra na stadionu má opravdu dobré parametry.

55:36

Dukla vyhodila pouze za cenu zakázaného uvolnění. Hra se stěhuje zpět před Svobodu.

55:15

Dukla právě vstřelila branku!
Poprvé v sérii je to o dva góly. Ale že tohle byla kombinace par excellence, o tom žádná. Čachotský si najel na střed pásma a vypálil. Hanuljak jeho pokus vyrazil, ale kapitán Jihlavy si dojel puk a dal ho před volnou branku na FILIPA SEMANA, který jen nastavil hůl a vyvolal radost jihlavských fanoušků. Asistence: Tomáš Čachotský.

54:53

Domácí dobře pokryli obrannou modrou a jdou dopředu.

54:01

Důras mohl zvýšit na rozdíl dvou branek. Pálil z první z kruhů, ovšem betony Hanuljaka byly znovu na místě.

53:42

Čachotský s Jerglem postupovali do situace dva na jednoho, pokus druhého jmenovaného z levého kruhu byl zblokován.

53:22

Po další tlačenici za domácí klecí puk putoval na modrou pro Petra Ulrycha. Obránce Kladna tvrdě vypálil a domácí gólman ponejrprve vyrazil puk lehce před sebe, aby jej vzápětí doslova zalehl.

52:59

Dnešní návštěva je téměř o stovku větší jak včera – 4113 diváků.

52:46

Jiránek po levé straně nabral rychlost a kolem kruhu si to namířil před Hanuljaka, který mu ustřelil puk od hole.

52:08

Hosté jsou opravdu nebezpeční v soubojích o puk, ovšem Jihlavští zatím bojují o každou pryž, jako by to měl být poslední kotouč na světě.

51:50

Rozhodčí ztratil puk z dohledu a hra je tak přerušena.

51:32

Hořava nahodil puk po prknech na branku, kde o něj probíhá souboj. A opětovně.

51:14

Už se to mele. Po Grattonově střele z levé strany schoval Svoboda puk v zástěře a vzápětí do brankoviště najel Cetkovský. Jihlavský gólman byl v klidu, vyjel si z klece pryč ve stylu "jen ať si to kluci vyříkají."

50:35

Jihlavští hokejisté se ubránili kladenskému ataku a Jergl vyváži kotouč po levé straně kolem mantinelu ven.

49:59

Důras nabral kotouč ve středním pásmu na bekhend a jal se jej zavést přes modrou, což se mu přes pozorného Ulrycha nepodařilo.

49:17

Při návratu Semana na led opětovně napřáhl od modré Jiří Drtina. Kotouč byl ztečován a prošel metr nad jihlavskou horní tyčí.

48:54

Hned po buly se Jihlava opět osvobozuje.

48:44

Střela Pekra z levého kruhu sice šla na vzdálenější tyč, nicméně tam znovu byla výborná lapačka Miroslava Svobody.

48:24

Následuje další vyhození domácích.

48:01

Kotouč se v obranném pásmu odrazil k Tomáši Jiránkovi a ten jej posílá přes všechny čáry.

47:44

Hostům utekl kotouč z pásma a musí tak začít znovu.

47:20

Drtina opět ukázal svojí pumelici. Ta minula levou tyč o pár čísel a poté se puk už už odrážel před branku. Jihlavští tomu ale zamezili a osvobozují se.

47:08

První vyloučení třetí třetiny. Filip Seman si počínal nedovoleně při forčekingu a zajel do Jiřího Cetkovského. Ten byl otřesený, za pomocí lékaře míří na svou lávku a domácí forvard je vyloučen za napadení na dvě minuty.

Na vyloučení: 4-5.

46:55

Gratton umí rozdat, ale i přijmout. Nyní platila druhá varianta a po tom, co kladenskému hráči spadla helma, pádí na střídačku.

46:45

Drtinova rána od modré mířila kousek nad ledem k levé tyči, kde byl beton Svobody. Další úspěšný zákrok domácích.

46:15

Tenkrát jako ostřílený harcovník sebral ve středním pásmu kotouč, namířil si to přes celé hřiště do útočného pásma, ale finální pas. Ten chyběl.

45:32

Domácí si aktivním napadáním vybojovali buly před Hanuljakem.

44:33

Burger před modrou vyslal kolmičku na pravou stranu pro Tůmu, který pálil na vzdálenější tyč. Znovu zasáhla Svobodova lapačka.

43:33

Další šance domácích a další zákrok Hanuljaka. Gólman Rytířů vychytal střelu Danišovského přesně z kruhů z první svým pravým betonem.

43:15

Rytíři jsou poprvé ve třetí třetině vážněji před klecí Svobody, ale nic z toho nevytěžili.

42:46

Zeman zakončoval zblízka u pravé tyče hostující klece, ovšem Hanuljak jek znovu výborně vychytal. Těžko říct, zda by byla lepším řešením přihrávka na Čachotského před branku.

42:11

Seman si našel mezi kruhy odražený kotouč. Chtěl zakončit nad ležícího Hanuljaka a přehodit jej, což se mu nepovedlo.

41:57

Kladenští hrají v plném počtu.

41:39

Kladenští při klasické přesilovce brání pásmo velice dobře, Jihlava se před Hanuljaka nedostává.

41:20

Po buly si dal Dundáček s Bilčíkem na modré přednost a domácí tak ztrácí pásmo.

41:14

To samo mohl udělat i Tenkrát, ale tentokrát to od něj bylo hodně laxní a Jiránek mu u plexi vzal kotouč. Přihrál ho na modrou pro Šidlíka, jehož ránu schoval Hanuljak ve výstroji.

41:01

Kladenští vyhazují puk až ke Svobodovi.

40:38

Zároveň je třeba říct, že téměř minutovou početní výhodu Rytíři nevyužili, zatímco Dukla ano.

40:25

Domácí budou dohrávat ještě klasickou přesilovku, trvající minutu a půl.

40:14

Dukla právě vstřelila branku!
Z třetí třetiny uplynulo přesně 14 vteřin, když Jergl po levé straně zavezl puk do pásma, dal jej na modrou pro JIŘÍHO ŘÍHU, ten si připravil palebnou pozici a vyšil milimetrově přesnou levou šibenici. Asistence: Aleš Jergl.

40:01

Začala třetí třetina.
Další třetina začne přibližně v 19:20.
Druhá třetina je u konce. Včera v ní padla jedna branka, když se Dukla ujala vedení. Také dnes šli do vedení jako první hosté, protože se prosadil Josef Skořepa. Kladenští srovnali v sedmatřicáté minutě, když sice nevyužili minutu a 39 vteřin dlouhou přesilovku pět na tři, ale při návratu vyloučeného hráče domácích si jihlavští hráči srazili ze vzduchu skákavý puk do své klece. Gól byl připsán Patriku Machačovi – 1:1. Také Jihlava měla dlouhou přesilovku pět na tři, přesně 95 vteřin, ale nevyužila jí. Tlakem si ale vynutila další trest a do druhého dějství vstoupí početní výhodou pět na tři dlouhou 21 vteřin.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:57

Kladenští se brání tlaku soupeře dalším faulem, za katr putuje David Růžička za vražení na hrazení. Na začátku třetí třetiny budou mít domácí ještě 21 vteřin dlouhou přesilovku pět na tři.

Na vyloučení: 3-5.

39:45

Kajínkova rána od modré byla zblokována těsně vedle pravé tyčky hostí. Puk nyní opravdu jen těsně proskakuje kolem branky soupeře.

39:42

Říha přejel modrou, udělal kličku a vypálil, ovšem Přikryl se nyní částečně vykoupil za včerejší chybu, když puk srazil do ochranné sítě.

39:14

Také Říhova střela od modré z první nedopadla do sítě, Hanuljak jí opět vytěsnil a puk skočil k pravé tyčce.

39:08

Šidlíkovu střelu od modré Hanuljak viděl a lapí jí.

39:00

Kladno se osvobodilo, v probíhající poslední minutě druhé třetiny je puk zase před Hanuljakem.

38:42

Hubáček našel u pravé tyče přihrávkou brankovištěm zcela volného Zemana. Ten z první nezakončil, puk mu lehce skočil. Napodruhé už to zvládl a kladenští hráči srazili kotouč do horní síťky. Nyní touš do klece, jako na druhé straně, nezapadl.

38:24

Byť domácí vyhráli buly, sudímu se cosi nelíbilo a vhazování se bude opakovat.

38:22

Chleba se opravdu láme, nyní bude mít přesilovku pět na tři i Jihlava, a to minutu a 35 vteřin. ven jde Petr Ulrych za podražení.

Na vyloučení: 3-4.

38:03

Domácí sice vyhráli buly, leč hosté jej dokázali poslat ven z pásma a poté i ke Svobodovi.

37:57

Michal Důras se obtočil s pukem na pravém kruhu a už chtěl zakončovat, když jej zastavil obránce Jiří Drtina a hákováním jej poslal na zem.

Na vyloučení: 3-3.

37:35

Domácí plejeři to zvládli, mají puk na svých holích a započínají útok.

37:21

Kladenští ožili a znovu se dostávají do útočného pásma.

36:31

Kladno právě vstřelilo branku!
Miroslav Svoboda dostává v jihlavské brance téměř po sto minutách semifinále branku a nyní je v tom hodně nevinně. Radek Hubáček se již vracel z trestné, když Rytíři udělali závar před brankou Dukly. Kotouč se od zad jednoho z domácích hráčů odrazil na branku a zapadl za jihlavského gólmana, který na toto nemohl reagovat. Vyrovnávací branka je přiznána PATRIKU MACHAČOVI. Bez asistence.

36:01

Kloz si po pravé straně sjel blíže k brance a zamířil na vzdálenější tyč, kam máchla lapačka Svobody. Rychlý to zákrok.

35:39

Drtina na druhém kruhu nemířil přesně a protože se jednalo o pořádnou ránu, puk přes prkna proklouzal do středního pásma.

35:27

Burgerova rána z vrcholu levého kruhu byla sražena Říhou do ochranné sítě.

35:09

Burger hledal z levé strany Kloze, který si bleskově sjel k tyčce, ovšem kotouč se mu svezl po holi a nedostal jej na branku.

34:51

Hosté vyhráli buly, což je pro tuto herní činnost důležité.

34:49

Rytíři reagují vcelku pochopitelně oddechovým časem.

34:49

Asi se nám láme chleba. Přesně minutu a 39 vteřin budou hrát Kladenští přesilovku pět na tři. Petr Šidlík chtěl vyhodit kotouč, ale nabral ho příliš na hůl a vystřelil jej bez jakéhokoliv přičinění mimo hrací plochu.

Na vyloučení: 3-2.

34:41

Šlo o zřejmě čistý zákrok, kladenský forvard si pár sekund odpočinul na své střídačce a po tom, co se rozhodčí radí, zamířil ihned na další buly.

34:41

Jan Kloz šel po hitu Tomáše Jiránka ve středním pásmu ihned na led, kde několik sekund ležel v hodně nehokejové pozici. Následně ale vstal a zamířil bez větších známek potíží na střídačku

34:35

Jiránkovi nechybělo moc, aby poslal kotouč ven z pásma, ovšem Kladenští jej ještě udrželi.

34:28

Druhé vyloučení následuje také na straně Dukly. Radka Hubáčka posílají sudí na dvě minuty ven za podražení, kterého se dopustil za svojí brankou.

Na vyloučení: 2-2.

33:44

Zakázané uvolnění následuje i na druhé straně.

33:14

Kotouč je znovu na střídačce, takže je hra přerušená.

33:03

Jihlava se sice osvobodila, ale hned poté posílá kotouč na zakázané uvolnění.

32:10

Tenkrát zavezl kotouč přes modrou, kde si nerozuměl se svými parťáky Machačem a Tonem. I tak ale hosté udrželi útočné pásmo.

31:21

Kladenský bijec je na ledě, ani tato přesilovka domácím přílišně nevyšla.

31:01

Říha se dostal ke své přesilovkové ráně. Ne od modré, ale z vrcholu levého kruhu. Tato žíně prosvištěla vedle levé tyčky.

30:00

Jihlavští ztratili kotouč a do samostatného úniku ujel Adam Kubík. V rychlosti si nabruslil před Svobodu, zkusil bekhendový blafák, ovšem ten se zastavil o levou tyčku nebo možná i spojnici branky.

29:28

Kaláb měl na modré dálnici prostoru, proto si sjel blíže k pravému kruhu. Poté pořádně tvrdě vypálil a to přesně do míst, kde byl Hanuljak.

29:21

Vyloučení je dneska jako šafránu, stejně jako branek. Druhou přesilovku v zápasu bude hrát Dukla, Josh Gratton jde ven za nedovolené bránění na útočné modré.

Na vyloučení: 1-2.

29:10

Cetkovský zkoušel z nulového úhlu dávat puk na na branku. Co z nulového, kladenský forvard byl de facto za brankovou čárou. Odtud gól dát nejde.

28:53

Po nepřesnosti Kladna na útočné modré přichází i nepřesnost domácích – zakázané uvolnění.

28:23

Hosté se snažili kombinovat v pásmu před Svobodou, ale puk neudrželi. Na druhé straně ukazoval kličky na levém kruhu Jiránek a málem se mu podařilo dát kotouč před branku na volného Diviše.

27:07

Ulrych včera vyhazoval puky při oslabení ven z branky přímo do míst jihlavského fotiče, nyní dvakrát hodně tvrdě vypálil od modré. Tohle tedy byly dvě rány jako z děla. První z nich vyrazil Svoboda před sebe, druhou našel mezi svými betony.

27:01

Zakázané uvolnění domácího celku stěhuje hru k pravici Svobody.

26:26

Mám u sebe domácího fotografa Tomáše Buksu zrovna ve chvíli, kdy Jiránek ztečoval kotouč na střídačku. Tohle kolega moc dobře zná, po včerejším zápase dle svých slov vidí úplnou mlhu.

25:59

Tak tohle byla paráda v podání Lukáše Anděla. Už se zdálo, že jihlavský forvard před brankou nedosáhne na Jiránkovu přihrávku, ale dosáhl a navíc si jí stáhl na hůl. Hanuljak výborně zasáhl betonem.

25:09

Říha poslal puk zpoza vlastní klece přes modrou. Ačkoliv se Ptáček snažil zastavit pryž všemožnými způsoby, nepovedlo se.

24:15

Dukla právě vstřelila branku!
Z kladenského útočení přichází úvodní trefa zápasu a stejně jako včera jí dává první Jihlava. Březina zajel s kotoučem po pravé straně do pásma, předložil jej JOSEFU SKOŘEPOVI a domácí kanonýr střelou z první protrhl střeleckou smůlu v letošním play-off. Asistence: David Březina.

23:51

Další nebezpečný závar před brankou Dukly. U levé tyče se již natahoval k puku Tenkrát, aby jej zasunul za čáru. Jihlavští jej na poslední chvíli získali a vyhodili na zakázané uvolnění.

23:37

Nyní už je povolán ledař. Po tlaku hostí do branky je klec za Svobodou opět posunutá.

23:34

Tato přihrávka domácích postrádala přesnost, o tom žádná. Kladenští sice snadno získali puk v pásmu, leč toho využít nedokázali.

22:50

Jihlavští hrají v pěti, oslabení přestáli bez úhony.

22:50

Kloz si najel přesně na levý kruh a bleskově vypálil. Skořepa do rány dal svojí hůl a zblokoval jí mimo tři tyče.

22:19

Střela jednoho z hráčů hostí byla zbytečná. Branka Svobody byla viditelně posunutá, hra přerušená, ale troufám si tvrdit, že v téhle atmosféře hosté hvizd sudích přeslechli.

21:55

Ptáčkova rána způsobila velký závar před Svobodou, který nyní neviděl vůbec nic, jak mu stínovali hráči soupeře. Stačil touš vyrazil před sebe a Jergl jej poslat ven z pásma.

21:35

Ovšem tohle byl bleskurychlý závoz hostí, kteří jsou tak znovu v útočném pásmu.

21:20

Domácí se osvobodili i napodruhé.

21:05

Jenže kotouč skákal jako neposedná brambora a přešel nastavenou hokejku Ptáčka na modré.

21:00

Hned po buly udrželi hosté puk na svých holích.

20:50

David Kajínek zakročil u mantinelu proti Davidu Tůmovi nedovoleným bráněním a i Kladno tak bude mít první početní výhodu.

Na vyloučení: 1-1.

20:47

Kajínek si na modré zastavil puk a zkusil poté vystřelit, jenže Tůma zblokoval jeho střelu a poté jej domácí zadák musel faulovat.

20:04

Také ve druhé části jsou nejprve na buly úspěšnější hosté a opět Jihlava jako první tahá kotouč k brance soupeře.

20:01

Začala druhá třetina.
Další třetina začne přibližně v 18:20.
Skóre je po první třetině neměnné, stejně jako při včerejším utkání. Zatímco při úvodním semifinále měli více ze hry Kladenští a také měli šance, tentokrát je převaha na straně domácích. Rytíři mohou děkovat Hanuljakovi, že je stav zatím nerozhodný.

20:00

První třetina skončila.

19:15

Znovu Čachotský! Domácí kapitán se ladně uvolnil a proklestil si cestičku prakticky až mezi kruhy, ovšem minul pravou stranu branky. Pomohu si slovenštinou – "Len sa trela."

19:00

Probíhá poslední minuta první třetiny.

18:54

Dundáček vlastním tělem zastavil Drtinovo nahození od modré, poté už domácí znovu míří z pásma.

18:39

A právě Jerglovi chyběl snad jen metr k tomu, aby ve středním pásmu zachytil ostrou přihrávku a mohl jet sám na branku. Těsně se mu to nepovedlo, proto následuje zakázané uvolnění.

18:29

Jako supi byli hosté před jihlavskou brankou. Až rychlonožka Jergl vyvezl kotouč opět do středního pásma, což jsou nyní pro domácí hodně klidné vody.

17:33

Jan Kloz vypálil z levé strany na vzdálenější tyč, kterou těsně minul. Poté se Kladenští ještě dostali do závaru před Svobodou, kde byl hodně aktivní Burger, ovšem domácí s vypětím sil poslali puk za obrannou modrou.

16:54

David Tůma se ve středním pásmu dostal kličkou přes Čachotského, jelikož byl v rychlosti. Poté napřáhl přesně od modré a Svoboda znovu stačil kotouč vyrazit do ochranné sítě, nyní pravým betonem.

16:28

Po kladenském vyhraném buly střílel od modré na bližší tyč Hořava. Přesně tam byla lapačka Svobody.

16:25

Machač na pravé straně bleskově prostrčil kotouč na Tenkráta, který zkusil střelu z pravé strany. Bilčík si k němu rychle najel a zblokoval jí do ochranné sítě.

15:38

Repe si na modré počkal na odražený kotouč a hned se do něj opřel, nicméně trefil prvního hráče soupeře.

15:01

Hosté se osvobodili a Říha ještě zkusil útok. Před modrou jej ale zkřížil Strnad, obránce Dukly tak šel do kličky a vystavil Důrase do ofsajdu.

14:13

Povedlo se to až domácím, kteří kroužili kolem Hanuljaka jako orel nad Tatrami. Ve finále celé akce pálil zblízka Seman a možná i za přispěním konce betonu gólmana hostí minul kotouč opravdu jen těsně pravou tyčku.

13:50

Až tak nevím, co nyní napsat. Snad jen to, že oba dva týmy neudrží delší čas puk na svých holích.

13:17

Jihlavští po buly před svojí klecí vyvezli kotouč na druhou stranu a naopak získali vhazování před Hanuljakovou klecí.

13:07

Oba dva tábory fanoušků se navzájem urážejí. Ale no tak, pánové i dámy, co na to malé děti v ochozech? Fandíme slušně...

13:04

A nyní ukázal domácí gólman, že i lapačku má poměrně rychlou. Bleskově do ní schoval Machačovu střelu z kruhů.

12:52

Tenkrátův pokus z levého kruhu na bližší tyč zastavil Svoboda pohotovým zákrokem betonem.

12:05

K Jiránkovi se ve středním pásmu neodrazil kotouč, poté zaútočili hosté. Burgerova střela bekhendem ještě na Svobodu neprošla, ale poté domácí gólman vůbec neviděl na ránu Hořavy od modré. Stihl jí přesto vyrazit před svojí klec, kde byli hráči v červenožlutém.

11:17

Čachotskému nechybělo moc k tomu, aby se na modré dostal k puku po tom, co Seman svým napadáním způsobil nemalé problémy rozehrávce hostí. Kdyby se domácí kapitán dostal ke kotouči, byl by ve výborné pozici s dálnicí k brance.

10:45

Následuje naopak zakázané uvolnění domácích borců.

10:34

Gratton protečoval u útočné modré kotouč za branku Svobody, takže z toho zakázané uvolnění nebude a hosté mohou jít střídat.

10:01

Kladenští vyhráli buly před svojí klecí a Cetkovský hned dal puk do středního pásma.

09:57

Rytířská ekipa se osvobozuje zakázaným uvolněním.

09:41

Skořepova dělovka ze středu útočného pásma těsně minula prostor u pravé tyčky Hanuljaka. Tohle byla nebezpečná střela.

09:17

Skořepa zavezl po pravé straně puk do pásma a už jej přihrával na Jergla, který ale přihrávku převzal kousek za sebou. Jihlavští ale drží pásmo.

08:54

Také Kladenští musí s dalším útokem počkat, hra je pro jejich nepřesnost přerušena.

08:35

Čachotský se na pravém kruhu hezky uvolnil a najel si blíže ke středu. Zkusil vypálit na vzdálenější tyč, kde byl připraven beton gólmana hostí.

07:55

Jihlavští zabojovali o puk v útočném pásmu a z pravé strany pálil Hubáček, ale i hosté ukázali bojovnost. Jiří Burger kotouč srazil, aby nemusel Hanuljak zasahovat.

07:08

Danišovský v tísni předal puk na modré Andělovi, který z levé strany našel mezi kruhy Březinu. Proti jeho pohotové střele sklaply Hanuljakovy betony zcela přesně.

06:40

A znovu Tenkrát. Z levé strany nahodil kotouč na branku a ten se znovu zajímavě odrazil. Z mého pohledu to vypadalo, že jde ke vzdálenější tyči, ale úhel hodně zkresluje a kotouč dopadl kamsi na pravý kruh.

06:34

Svoboda raději vyrazil Tenkrátovu střelu z levého kruhu, která směřovala na bližší tyčku, do ochranné sítě.

06:00

Petr Ton se prodíral mezi kruhy ke kotouči, který k němu přišel po buly. Srovnal si ho na hůl a zkusil vystřelit, leč Šidlík spolu s Jiránkem jeho pokus zastavili.

05:56

Práci bude mít také Svoboda, vhazovat se bude po jeho levici.

05:33

Říha zakombinoval se Zemanem. Vyslal jej po levé straně do útoku, načež si najel před branku, kde v houfu těl nedokázal kotouč usměrnit na Hanuljaka.

05:07

Hanuljak sáhl po ráně Kajínka od modré lapačkou, kotouč se od této části jeho výstroje smýkl těsně vedle levé tyčky a poté šel do ochranné sítě.

04:47

Nahození Machače se hodně zajímavě odrazilo od rohu mantinelu před branku Svobody, který byl hodně překvapen. Puk však stihl poslat pryč.

04:35

Anděl puk těsně neudržel na modré, dopředu tak míří hosté.

04:13

Vhazovat se bude ve středním pásmu, přechod domácích přes modrou nebyl zcela dle pravidel.

03:55

A nyní již hrají v plném počtu.

03:23

Jergl si z pravého rohu vybruslil podél brankoviště až před Hanuljaka, který jej vychytal a následně sklepl puk vzduchem na své spoluhráče. Hosté se osvobozují.

03:17

Dundáček pálil kousek nad ledem k pravé tyči, kde zasáhl Hanuljak svým betonem.

03:12

Nyní už pokus domácího obránce prošel na Hanuljaka, který přes dva tři hráče schoval puk na hrudi a odtud jej sklepl do lapačky.

02:59

Říhova rána od první šla přesně do míst, kde stínoval Roman Přikryl.

02:46

Jihlavští už mají puk v pásmu, ale zatím se ke střele nedostali.

02:26

Stejně tak jako Jiří Cetkovský, jenž se dnes vrací pro play-off do sestavy Kladna.

02:01

Gratton zachytil na prknech kotouč a vyhodil ho ven z pásma.

01:55

Vyloučeným hráčem hostí je Jakub Strnad, jenž jde ven za hákování.

Na vyloučení: 0-1.

01:50

Čachotský se prokličkoval až před Hanuljaka, který udržel puk před čárou a poté byl úspěšný i proti dorážce Zemana.

01:21

První přesilovku bude hrát stejně jako včera Dukla, hosté se dopustili faulu ve svém útočném pásmu a Svoboda už míří z branky.

01:02

Důras šikovným manévrem poslal puk do středního pásma pro Hubáčka, který jej ztratil až v rohu za kladenskou brankou proti dvěma hráčům.

00:34

Burger přes obrannou modrou nepřejel, zastavil jen napadající Hubáček. Rytíři to následně zkouší znovu.

00:15

Po úvodním souboji vyhráli první buly Kladenští, ovšem první výraznější pobyt v útočném pásmu mají domácí.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

HC Dukla Jihlava: Svoboda – Kajínek, Říha, Dundáček, Bilčík, Šidlík, Kaláb, Půža – Diviš, Skořepa, Jiránek – Jergl, Hubáček, Důras – Zeman, Seman, Čachotský – Danišovský, Anděl, Březina.

Rytíři Kladno: Hanuljak – Hořava, Drtina, Růžička, Repe, Ptáček, Ulrych – Tůma, Burger, Kloz – Jánský, Přikryl, Strnad – Ton, Machač, Tenkrát – Gratton, Cetkovský, Pekr – Kubík.

Rozhodčí: Přikryl, Kika – Reich, Měkýš.

Videosestřih prvního zápasu

1. zápas semifinále:
Úvodních dvacet minut prvního semifinále mezi Jihlavou a Kladnem bylo seznamovacích. Šance přišla jediná, když aktivnější hosté trefili po Tonově střele tyčku. Ve druhé třetině se karta obrátila, Dukla měla více ze hry a ujala se vedení po tom, co Radek Hubáček využil nedůslednost v rozehrávce soupeře. Jeho nápřah zapadl přes lapačku Cikánka do sítě. To byl také jediný gól, který 4026 diváků přítomných na Horáckém zimním stadionu vidělo, protože Miroslav Svoboda na druhé straně vychytal čisté konto. První zápas semifinálové bitvy tak bere Dukla! Již zítra – v úterý 14. března 2017 od 17:30 – je na programu druhý zápas.

Branky a nahrávky: 33. Hubáček.
Rozhodčí: Horák, Würtherle – Jindra, Kreuzer.
Vyloučení: 4:6.
Bez využití. V oslabení: 0:0.
Diváci: 4026.
Střely na branku: 20:30.
Průběh utkání: 1:0.

Dukla Jihlava: Svoboda – Kajínek, Říha, Dundáček, Bilčík, Půža, Kaláb, Šidlík – Diviš, Skořepa, Jiránek – Jergl, Hubáček, Důras – Zeman, Seman, Čachotský – Danišovský, Anděl, Březina

Rytíři Kladno: Cikánek – Hořava, Drtina, Růžička, Repe, Ptáček, Ulrych, Kehar – Tůma, Burger, Kloz – Jánský, Přikryl, Strnad – Ton, Machač, Tenkrát – Gratton, Kubík, Pekr
Rytíři Kladno:
Čtyři zápasy čtvrtfinále, čtyři vítězství. Kladenští hokejisté prošli přes Ústí nad Labem lidově řečeno "levou zadní," když svému loňskému čtvrtfinálovém přemožiteli nepovolili vyhrát ani jeden zápas při skóre 18:6. První porážku v letošním play-off tak Kladenští zapsali na jihlavském ledě, kde v prvním semifinále padli 0:1. Jde tak o první prohru Rytířů po pěti vítězných duelech.

Poslední zápasy Kladna:
Dukla – Kladno 1:0
Ústí – Kladno 2:5
ústí – Kladno 1:4
Kladno – Ústí 6:2
Kladno – Ústí 3:1.
HC Dukla Jihlava:
Jihlavští vstoupili do semifinále lepší nohou a v první bitvě porazili Kladno výsledkem 1:0, když jediný gól trefil ve 33. minutě Radek Hubáček a gólman Dukly Miroslav Svoboda pochytal všech 30 střel soupeře. Úvodní semifinále vidělo 4026 diváků, což je nejlepší semifinálová návštěva na Horáckém zimním stadionu od čtvrtého semifinále play-off 2015, které Jihlava sehrála před 4112 diváky proti Chomutovu.

Poslední zápasy Dukly:
Dukla – Kladno 1:0
Dukla – Frýdek-Místek 8:2
Frýdek-Místek – Dukla 3:2
Frýdek-Místek – Dukla 1:6
Dukla – Frýdek-Místek 2:0.
Dobrý den, ještě jednou vítejte u druhého pokračování semifinálové série WSM Ligy. HC Dukla Jihlava vyzve Rytíře Kladno na Horáckém zimním stadionu sotva dvaadvacet hodin poté, co zazněla závěrečná siréna prvního klání. Jihlava jej vyhrála 1:0 a stejným poměrem tak samozřejmě vede i v celé sérii. Druhé utkání startuje v úterý 14. března 2017 od 17:30 hodin, ve stejný čas je na programu i druhý zápas série mezi ČEZ Motorem České Budějovice a HC Slavií Praha, kde Jihočeši zvládli první zápas nad Pražany poměrem 3:1.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.

HC Dukla Jihlava – Rytíři Kladno

4:1

konec (0:0, 1:1, 3:0) Stav série: 2:0

Zpět na online

Branky a nahrávky: 25. J. Skořepa (Březina), 41. J. Říha (Jergl), 56. F. Seman (Čachotský), 60. Jiránek (Diviš, J. Skořepa) – 37. Machač

HC Dukla Jihlava: M. Svoboda (Škarek) – Kajínek, J. Říha, Dundáček, Bilčík, Šidlík, Kaláb, Půža – Diviš, J. Skořepa, Jiránek – Jergl, Hubáček, Důras (A) – Zeman, F. Seman (C), Čachotský (C) – Danišovský, Anděl, Březina.

Rytíři Kladno: Hanuljak (Cikánek) – P. Hořava (A), J. Drtina, David Růžička, Repe, Ptáček (A), Ulrych – D. Tůma, Burger (C), J. Kloz – Jánský, R. Přikryl, J. Strnad – P. Ton, Machač, Tenkrát – Gratton, Cetkovský, Pekr – Kubík.

Rozhodčí: Přikryl, Kika – Reich, Měkýš

Diváci: 4113

Průběh zápasu
1. třetina
01:55 KLA 2 J. Strnad, hákování
Po 1. třetině
2. třetina
20:50 JIH 2 Kajínek, nedovolené bránění
24:15 JIH 1:0 J. Skořepa (Březina)
29:21 KLA 2 Gratton, nedovolené bránění
34:28 JIH 2 Hubáček, podražení
34:49 JIH 2 Šidlík, zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo
36:31 KLA 1:1 Machač
37:57 KLA 2 J. Drtina, hákování
38:22 KLA 2 Ulrych, podražení
39:57 KLA 2 David Růžička, vražení na hrazení
Po 2. třetině
3. třetina
40:14 JIH 2:1 J. Říha (Jergl)
47:08 JIH 2 F. Seman, napadení
55:15 JIH 3:1 F. Seman (Čachotský)
59:50 JIH 4:1 Jiránek (Diviš, J. Skořepa)
Konec