Menu

Hokej

Play-off 2. ligy, skupina Východ

SHK Drtiči Hodonín – HK Opava

4:0

konec (1:0, 0:0, 3:0) Stav série: 4:1

05.03.2017, 17:00 • Zimní stadion Václava Nedomanského • Čtvrtfinále • Ivan Hochman

Tipsport: 1.5 5.0 4.0 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

A já vám děkuji za pozornost. S konstatováním, že Drtiči po vítězné sérii, v níž přehráli Opavu 4:1 na zápasy, postupují do semifinále, se s vámi loučím a přeji hezký zbytek víkendu. (19:12:26)
Oba týmy se ještě na ledě zdraví a hráči obou táborů děkují svým fanouškům za podporu.
Ve třetí třetině si Drtiči třemi brankami zajistili vítězství v dnešním zápase a také v celé sérii. Za Hodonín ještě skórovali Dominik Matula, Jakub Kadlec a Daniel Vaněk, navíc brankář Kotvan udržel čisté konto.

Konec zápasu.

59:45

Utkání se už jen dohrává, Hodonín poslední čtvrtfinálový zápas vyhraje 4:0.

59:07

Drtiči právě vstřelili branku!
Drtiči vybojovali ve vlastním pásmu puk a po pravé straně s ním ujížděl Petr Pokorný, který ještě symbolicky přenechal DANIELU VAŇKOVI a ten trefuje prázdnou klec Opavy a definitivně zajištuje postup Hodonína do semifinále. Asistence: Petr Jurča.

58:48

Aleš Kilnar si svým důrazem udělal před bránou prostor a z prostoru mezi kruhy střílel k horní tyči, Zdenko Kotvan fantastickým zákrokem vyrážečkou zneškodnil Kilnarův pokus!

58:19

Marek Haloda vyhodil puk na druhou stranu hřiště, kde ho převzal Holík a Opava rychle přešla do útoku. Dopustila se však postavení mimo hru, které bylo posouzeno jako úmyslné.

58:02

Vhazuje se ve středním pásmu, Opava stále hraje v šesti.

57:26

Jurča vybojoval kotouč a poslal ho na Vaňka, ten už se chystal střílet, ale na poslední chvíli mu zablokoval hokejku jeden z hostujících hráčů.

57:00

Urbisch odjíždí na střídačku, Opava to ještě zkusí bez brankáře!

56:38

Mimo hru se škádlili Jakub Hajný (HOD) s Petrem Wolfem, na trestnou lavici usedá hodonínský hráč, který poslal svého soka k zemi.

56:09

Drtiči právě vstřelili branku!
Blízko gólu byl Aleš Kilnar, který ale těsně minul hodonínskou klec a Drtiči odpovídají z protiútoku! Michal Kuba našel JAKUBA KADLECE a ten zvyšuje už na 3:0! Asistence: Michal Kuba.

55:10

Holík si dobře počínal v obranném pásmu a obral soupeře o puk. Hostům se ale už krátí čas, nutně musí něco vymyslet!

54:18

Wolf z pravé strany vyslal střelu, kterou těsně před bránou tečoval Selingr, opět však trefuje připraveného Kotvana.

53:30

Matula se našel v dobré situaci, když před ním byl pouze ležící brankář, Dominik Matula ale nedokázal kotouč zvednout dostatečně a trefil pouze Urbische.

52:36

Střelu Tomáše Černého tečoval Selingr, Kotvan si i s tečovaným pokusem poradil.

51:46

Teď si Kotvan nebyl jistý, kde má puk, nakonec ho našel ve výstroji a vhazuje se opět před hodonínským gólmanem.

51:12

Opava se dostala do útočného pásma a vynutila si vhazování před Kotvanem, hodonínská obrana ale protihráčům nechce dovolit, aby se usadili před Kotvanem.

50:40

Galvas váhal s rozehrávkou a dobruslil ho Jurča. Oba hráči sváděli boj o kotouč u mantinelu tak dlouho, dokud rozhodčí nepřerušil hru. Vhazuje se po pravé ruce Jakuba Urbische.

49:39

U mantinelu zůstává ležet Tomáš Polok. Ten za pomoci zdravotníků a za potlesku diváků opouští ledovou plochu.

49:10

Petr Wolf dostal přihrávku ze svého pásma až na útočnou modrou. Obešel si kličkou Pokorného a ještě si počkal, až mu najede spoluhráč, nakonec ale Wolf o kotouč přišel.

48:01

Matula mířil Urbischovi nad lapačku, ten předvedl dobrý zákrok a schoval puk do rukavice. Stejně dopadl i Pešův pokus.

47:25

Holík hledal Grygara, do přihrávky položil hůl Jurča a vyváží puk do středního pásma.

46:47

Opava je sice na kotouči, nedaří se jí ale projít přes modrou čáru. Teď hosté získali vhazování v útočném pásmu po náhodném odrazu puku až ke Kotvanovi, ten raději touš podržel.

45:49

Hosté si po ubráněném oslabení vyžádali oddechový čas.

45:49

Kužílkovo nahození nedokázal nikdo z jeho spoluhráčů dorazit do brány, Opava již hraje v plném počtu.

45:18

Téměř dvouminutovou přesilovku 5 na 3 se nedaří Drtičům proměnit. Jurčova střela skončila na betonu brankáře Urbische, další pokus stejného hráče vytěsnil Jakub Urbisch ramenem.

43:46

Jiří Šindelář (OPA) je vyloučen taktéž na 2+10 minut za úder do oblasti hlavy a krku.

43:33

Petr Chalupa (OPA) sundal Daniela Vaňka u mantinelu a dostává 2+10 za úder do oblasti hlavy a krku, jeho spoluhráč Aleš Kilnar (OPA) 10 minut za nesportovní chování.

43:12

Selingorovo nahození Kotvanovi vypadlo, naštěstí pro domácí ale vedle hodonínské brány!

41:42

Drtiči právě vstřelili branku!
Na druhé straně se drtiči prosazují! Domácí přenesli hru na druhou stranu a Jakub Kadlec našel přesnou přihrávkou DOMINIKA MATULU, který čekal u opačné tyče a střelou z první překonává Urbische. Asistence: Jakub Kadlec.

41:02

Aleš Kilnar se procpal až před Kotvana a zkusil ho překonat bekhendem, hodonínský brankář chytá.

40:50

Vhazování vyhráli domácí, Opava ale vybojovala puk do své moci a zakládá útok.

40:01

Začala třetí třetina.
Další třetina začne přibližně v 18:31.
Druhá třetina také přinesla několik šancí, ve všech však excelovali brankáři a ani jeden z gólmanů nepustil jediný puk za svá záda. Největší šance hostů byla v 37. minutě, kdy Patrik Mosler svou sřelou od modré čáry pořádně vylekal všechny hodonínské fanoušky, nakonec se puk zastavil v brakovišti a za brankovou čáru neprošel. O chvíli později mohl v samostatném úniku skórovat Marek Haloda, jeho střelu zneškodnil Jakub Urbisch. Skóre tak zůstává nezměněné a do třetí části se půjde za stavu 1:0 pro Hodonín.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:45

Lukáši Černému sjel při rozehrávce kotouč z hole, toho využil Peš a držel značnou dobu puk u mantinelu, aby se už do žádné akce jeho protihráči nedostali.

39:02

Hajný zavezl puk z rohu do předbrankového prostoru a zkusil kotouč procpat za do brány silou. Patrik Mosler ihned přijel svému gólmanovi na pomoc a Hajného odtlačil pryč z brankoviště.

38:30

Hajný nahodil puk na Urbische a k dořážce se ještě měl Charvát. S tím nesouhlasil Šindelář a zpacifikoval hodonínského hráče, rozhodčí to řeší domluvou.

37:10

I Kotvanův protějšek se teď musel činit. Tváří v tvář stál Urbischovi Marek Haloda, hodonínský obránce napřáhl až ke stropu, jeho dělovku ale Jakub Urbisch našel v rukavici.

36:20

Hosté stupňují svůj tlak! Patrik Mosler napřáhl od modré a puk se odrazil od jednoho z hráčů do brankoviště. Kotvan se stihl rychle přesunout a získat kotouč do své moci.

35:16

Kilnar poslal Selingrovi žabičku napřč útočným pásmem, druhému jmenovanému naneštěstí přeskočil puk hokejku a Opava musí začínat znovu od vlastní brány.

34:04

Hosté se pravděpodobně dostali do postavení mimo hru, soudě podle reakcí domácích fanoušků, nicméně rozhodčí se rozhodli nechat hru plynout a následně byl vyloučen Jakub Kadlec (HOD), který podrazil svého protihráče. Fanoušci dávají svůj názor najevo hlasitým pískotem, Opava ale bude hrát přesilovku.

33:23

Před hodonínskou bránou se strhl boj o puk, Kotvan byl mimo své postavení a několik domácích hráčů ihned zaujalo jeho pozici. V momentě, kdy se konečně k puku dostali hosté ale zazněl hvizd píšťalky, jelikož sudí ztratil kotouč z dohledu.

32:49

David Sysala vyhrál vhazování s kotoučem na holi si to namířil k hodonínské bráně, Zdenko Kotvan mu skórovat nedovolil.

32:28

Pavelek nahodil puk do pásma pro Lukáše Černého, ten ale závod o kotouč prohrál a puk kontrolují hodonínští hráči.

31:46

A další šance Hodonína! Tahle přesilovka se hostům nedaří podle představ.

31:00

Opava se zatím neusadila v pásmu, dokonce se Hodonínu podařilo ohrozit hostujícího brankáře. Ten ale Kubovu bekhendovou střelu vytěsnil betonem.

29:56

Pavel Selingr mohl sám uhánět na brakáře, do cestu se mu ale postavil Petr Pokorný (HOD) a počínal si nedovoleně. Hodonínský bek už odjíždí na trestnou lavici za podražení.

29:37

Jurča se chopil kotouče a chtěl střílet, všiml si ale ještě lépe postaveného Vaňka, jehož střelu z první Urbisch fantasticky vychytal!

29:15

Hosté nyní působí v útoku velice dobrým dojmem, naopak ale museli otevřít obranu a nabízí tak šance i svému soupeři. Ani jeden z brankářů si na nedostatek práce stěžovat nemůže.

27:48

Tomáš Polok napřáhl z hranice kruhu pro vhazování, Kotvan chytá.

27:02

V situaci dva na jednoho to vzal Dominik Matula na sebe, trefuje připraveného Urbische.

26:00

Vaněk se po kombinaci s Jurčou dostal ke střele, první jmenovaný trefil připravenou Urbischovu vyrážečku.

25:14

Tvrdá Moslerova střela mířila do skrumáže před bránou. Puk si našel přes několik clonících hráčů cestu až ke Kotvanovi, ten úspěšně zasahuje.

24:43

Opava si druhou polovinu oslabení pohlídala a nepustila soupeře do žádné šance.

23:48

Jurča z téměr nulového úhlu zkusil překvapit opavského brankáře. Další zákrok si Urbisch připsal po Halodově střele, kterou těsně před bránou tečoval Vaněk.

22:47

Vyloučení v týmu HK Opava (Herman – 2 min., hrubost).

22:12

Pešova rána vypadla Urbischovi z lapačky, Jurča celou situai dobruslil a snažil se dorážet. Puk se ještě odrazil ke Kužílkovi, který vyslal dělovku od modré, ta ale letěla těsně vedle pravé tyče!

21:18

Kotvan zasahovat nemusel, ale hosté jsou stále na puku. První útočný šance nevyšla, teď to zkusil Aleš Kilnar, ale jeho střele vystavila stopku Kotvanova lapačka.

20:20

Charvát nahodil puk za opavskou bránu, tam Galvasovi s rozherávkou pomohl Urbisch a Opava se žene do útoku.

20:01

Začala druhá třetina.
Další třetina začne přibližně v 17:44.
Úvodní třetina nám nabídla několik slibných příležitostí, gólová ale byla pouze jediná. V páté minutě po hezké akci skóroval Jakub Vrána, který využil přihrávku Vaňka a poslal kotouč mimo dosah Jakuba Urbische. Nejblíže vyrovnání byli hosté o minutu později, kdy měli možnost početní výhody, se všemi opavskými šancemi si ale poradit brankář Kotvan a skóre tak zůstává 1:0.

20:00

První třetina skončila.

19:48

Lukáš Černý a Jiří Šindelář se ještě k závěru třetiny dostali k nebezpečným střelám, v obou případech zaashoval Zdenko Kotvan.

19:10

Opava po sérii přihrávek rozebrala hodonínskou obranu, Tůma mohl střílet od modré do poloodkryté klece, rozhodl se ale ještě nahrát spoluhráči a nakonec se hosté ani ke střele nedostali, jelikož celou akci překombinovali a hodonínský Vaněk v klidu vyvezl puk mimo nebezpečí.

18:12

Charvát zůstal ležet na ledě a rozhodčí kvůli němu přerušil hru, nakonec ale odjíždí po svých na střídačku.

17:29

Lukáš Černý vysunul Hermana do útočného pásma, toho na poslední chvíli odzbrojil Kužílek. Velká škoda pro hosty, Bohumil Herman se mohl dostat do slibné šance!

16:30

Opava obrátila hru a místo bránění drží Drtiče v jejich pásmu. Teď se na chvíli dostali domácí k puku, jejich rozehrávka ale byla nepřesná a píská se icing.

15:40

Jan Štindl zkusil nahodit puk z rohu do brankoviště, Kotvan neměl kotouč pod kontrolou, nebyl tam ale nikdo z opavských, aby dorážel! Následně Štindl střílel ještě z předbrankového prostoru, ani tentokrát ale na Kotvana nevyzrál.

14:07

Herman s Pavelkem si předávali puk u mantinelu, nenašli ale ideální střeleckou pozici. Kotvana prověřil až z dalšího útoku Pavelek, hodonínský gólman předvedl zákrok vyrážečkou.

13:07

Loginovskij se odhodlal k přízemní střele od modré, Urbisch vysunul svůj pravý beton. Hosté jsou ale pod tlakem a stále se brání.

12:18

Pokorného nepřesnou rozehrávku zachytil Pavelek a vybídl Lukáše Černého ke střele, Kotvan předvedl pohotový zákrok.

11:29

Aleš Kilnar vybojoval puk a vyhazuje ho ke Kotvanovi, opavská čtveřice rychle odjíždí střídat.

10:45

Drtiči ale opět útočí a vynutili si faul. Při dlouhé výhodě sice ohrozili opavskou bránu, Urbisch ale kotouč vykopl mimo tři tyče. Na trestnou putuje Radek Tůma (OPA) za podražení.

10:00

Selingr nenechal Loginovskému prostor při rozehrávce a hodonínský obránce byl nucený puk vyhodit mimo hrací plochu, vhazuje se před Kotvanem.

09:01

Pavelek přišel ve středním pásmu o puk a Polesný měl volnou cestu k bráně. Ještě touš přenechal Kadlecovi a ten se zkusil prosadit z otočky, Urbisch úspěšný.

08:11

Hodonín už hraje v pěti hráčích a přesouvá hru před Urbische.

07:23

Jak tomu bylo ve všech domácích zápasech playoff, i nyní Zdenko Kotvan drží svůj tým! Postupně zlikvidoval nebezpečné střely Moslera, Poloka i Holíka!

05:36

Vyloučení v týmu SHK Hodonín (Haloda M. – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).

05:20

Kadlec vybojoval puk ve vlastním pásmu a přejel celé hřiště, tam po sérii přihrávek skončil puk až u Dominika Matuly, který bekhendem nedokázal překonat Jakuba Urbische! Na opačné straně se do úniku dostal Zdeněk Pavelek, trefil ale pouze boční síť hodonínské svatyně!

04:28

Drtiči právě vstřelili branku!
Domácí se ujímají vedení! O první branku se postarala elitní formace Hodonína. Jurča zavezl kotouč do pásma, předložil jej Vaňkovi a ten ještě našel lépe postaveného JAKUBA VRÁNU, který prostřelil přesouvajícího se Urbische. Asistence: Daniel Vaněk, Petr Jurča.

03:00

Opava se nastěhovala před Kotvana, ale dlouho útočit nevydržela. Haloda obral protihráče o puk a zkusil nahrát na volného spoluhráče, který číhal u útočné modré, puk mu ale přeskočil přes hokejku.

02:12

Matulovo nahození schoval Jakub Urbisch v rukavici, bude se vhazovat v obranné třetině Slezanu.

01:11

Chalupa zavezl kotouč za Kotvanovu bránu, tam byl naražen na mantinel a přišel o puk. S protiútokem Hodonína si poradil Urbisch.

00:17

Drtiči hned z vhazování nahazují do útočného pásma, Opavská obrana se nenechala zaskočit a s úvodní útok Hodonína zmařila.

00:01

Utkání právě začalo.
Hodonínský zimák je už slušně zaplněný, ledová plocha je upravená. Za deset minut začínáme!
Vítám vás u dalšího čtvrtfinlového zápasu mezi Hodonínem a Opavou. Hosté vstupují do utkání s nožem na krku a pokusí se odvrátit konec sezóny. V opačném případě by se z výhry radovali domácí a zajistili by si tak postup mezi nejlepší čtveřici.
Úvodní sestavy:

SHK Hodonín: Kotvan (Haloda O.) – Haloda M., Polesný, Pokorný (A), Kužílek, Potechin, Loginovskij – Jurča, Vaněk, Vrána – Kadlec, Peš (C), Matula – Hajný, Charvát, Kuba (A) – Hložánek, Černohous, Venclík

Trenéři: Stanislav Beťko, Jan Prčík

HK Opava: Urbisch (Wanecki) – Galvas, Černý T., Slavík, Holík, Mosler, Šindelář, Tůma – Wolf, Polok (A), Selingr (C) – Grygar, Chalupa (A), Kilnar – Herman, Černý L., Pavelek – Hartmann, Sysala, Štindl – Rousek

Trenér: Pavel Hulva

Rozhodčí: Obadal – Blaha, Wesley.


Statistiky po základní části:

Umístění v tabulce: 5. místo (60 bodů)
Statistiky mužstva: 18-0-6-16
Počet vstřelených / inkasovaných branek: 123:130
Nejproduktivnější hráč: Jakub Vítek (41 bodů


Statistiky po základní části:

Umístění v tabulce: 4. místo (64 bodů)
Statistiky mužstva: 18-4-2-16
Počet vstřelených / inkasovaných branek: 157:153
Nejproduktivnější hráč: Petr Jurča (53 bodů)
Čtvrtfinálová série začala na ledě Hodonína. Ten si před vlastními fanoušky připsal první bod, v odvetném zápase to ale byla Opava, která se radovala z vítězství a vyrovnání série. Třetí zápas vyzněl opět lépe pro domácí mužstvo a Drtiči se ujali vedení 2:1 v sérii. Čtvrtý zápas se odehrál opět na opavské půdě, poprvé v sezóně se ale nepodařilo Slezanu doma na Hodonín vyzrát a v dnešním zápase tak budou opavští hokejisté odvracet první mečbol.

1. zápas: SHK Hodonín – HK Opava 5:1

2. zápas: HK Opava – SHK Hodonín 5:4

3. zápas: SHK Hodonín – HK Opava 3:1

4. zápas: HK Opava – SHK Hodonín 4:7
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

SHK Drtiči Hodonín – HK Opava

4:0

konec (1:0, 0:0, 3:0) Stav série: 4:1

Zpět na online

Branky a nahrávky: 5. Vrána (Vaněk, Jurča), 42. Matula (Kadlec), 57. Kadlec (Kuba), 60. Vaněk (Pokorný)

SHK Drtiči Hodonín: Kotvan (Haloda O.) – Haloda M., Polesný, Pokorný (A), Kužílek, Potechin, Loginovskij – Jurča, Vaněk, Vrána – Kadlec, Peš (C), Matula – Hajný, Charvát, Kuba (A) – Hložánek, Černohous, Venclík Trenéři: Stanislav Beťko, Jan Prčík

HK Opava: Urbisch (Wanecki) – Galvas, Černý T., Slavík, Holík, Mosler, Šindelář, Tůma – Wolf, Polok (A), Selingr (C) – Grygar, Chalupa (A), Kilnar – Herman, Černý L., Pavelek – Hartmann, Sysala, Štindl – Rousek Trenér: Pavel Hulva

Rozhodčí: Obadal – Blaha, Wesley

Průběh zápasu
1. třetina
04:28 HOD 1:0 Vrána (Vaněk, Jurča)
05:36 HOD 2 Haloda M., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo
10:45 OPA 2 Tůma, podražení
Po 1. třetině
2. třetina
22:47 OPA 2 Herman, hrubost
29:56 HOD 2 Pokorný, podražení
34:04 HOD 2 Kadlec, podražení
Po 2. třetině
3. třetina
41:42 HOD 2:0 Matula (Kadlec)
43:33 OPA 2+10 Chalupa, zásah do hlavy nebo krku+zásah do hlavy nebo krku
OPA OK Kilnar, nesportovní chování
43:46 OPA 2+10 Šindelář, zásah do hlavy nebo krku+zásah do hlavy nebo krku
56:09 HOD 3:0 Kadlec (Kuba)
56:38 HOD 2 Hajný, nedovolené bránění
59:07 HOD 4:0 Vaněk (Pokorný)
Konec