Menu

Hokej

Extraliga staršího dorostu

HC Dukla Jihlava – HC Sparta Praha

3:4

konec (0:0, 2:2, 1:2)

15.02.2017, 17:00 • Zimní stadion Světlá nad Sázavou • 16. kolo • Tomáš Lysý (@tomaslysy86)

59:07

Je to tak. Vhazovat se bude po levici Wolfa a branka Jihlavy zůstává opuštěná.

59:07

Dukla si vyžádala oddechový čas a zdá se, že stejně jako včera proti Plzni to v závěru zkusí bez gólmana v šesti.

54:06

Dukla právě vstřelila branku!
No tak rozhodnuto ještě určitě není. Po souhře Adama s Vrátným se ke kotouči dostal odchovanec Světlé nad Sázavou MATĚJ VÁLA, který prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Někteří z domácích fanoušků aplaudují "svému" hráči, který se postaral o dramatizaci zápasu. Asistence: Josef Vrátný, Dominik Adam.

52:16

Sparta právě vstřelila branku!
Hráči s velkým S ve znaku dělají výrazný krok ke třem bodům a zdá se, že Jihlavě bude patřit po základní části sedmé nebo osmé místo. Arnošt přihrál kotouč na levou stranu útočného pásma pro VOJTĚCHA KROPÁČKA, který překonal Šťastného a vrací Spartě dvougólový náskok. Asistence: Dominik Arnošt, Martin Hugo Haš.

50:03

Jindra vyslal na útočné modré puk do jízdy na Adama, který si nabruslil na pravý kruh, kde jej při bekhendové přihrávce sekl útočník Sparty Vojtěch Kropáček.

Na vyloučení: 3-6.

46:33

Ani se nyní nedivím, že Dominik Adam v situaci dva na jednoho sjel po pravé straně blíže k brance a střílel. U bližšího horního rohu měl prostor na vstřelení gólu, jenže mířil těsně nad.

45:17

Šťastný nejprve dobře pokryl zakončení Vojtěcha Kropáčka z kruhů. Poté se do rychlého úniku po pravé straně dostal Tomáš Vála, ovšem neprosadil se střelou z pravého kruhu ani následnou dorážkou, ke které se také dostal.

44:39

Vyloučení také na jihlavské straně, Sparta si zahraje druhou přesilovku v zápase. Obránce Dulky Jiří Marek vyhodil kotouč mimo hrací plochu a dostává tak dvě minuty za zdržování hry.

Na vyloučení: 3-5.

40:17

Sparta právě vstřelila branku!
Pražané se dostávají znovu do vedení a to poměrně jednoduše. JAN HANUŠ si vystřelil z levé strany přes obránce, Vrátného, který se puku uhnul, takže Šťastný na kotouč nejprve vůbec neviděl a ten mu poté propadl do branky. Bez asistence.

36:36

Dukla právě vstřelila branku!
Platilo to, platí a platit bude. Co? No přece nedáš – dostaneš! Valovu střelu z levé strany ještě dokázal Wolf vyrazit, jenže proti dorážce SLAVOMÍRA KADLEČKA již byl prakticky bez šance. Asistence: Tomáš Vala.

35:48

Sparta dokázala vytáhnout kotouč zásluhou Vojtěcha Kropáčka do středního pásma a útočník hostí poté na pravém kruhu oklamal soupeře. Rázem tak byl tváří v tvář gólmanu Šťastnému, který jeho nebezpečnou střelu na levou tyč dokázal zneškodnit betonem a zachránil tak svůj tým.

34:40

Jihlava může srovnat nepříznivý vývoj zápasu v přesilové hře, kterou bude mít po tom, co Jevgenij Pika držel soupeřovu hokejku.

Na vyloučení: 2-5.

33:41

Dukla právě vstřelila branku!
Pražané náskok dvou gólů udrželi přesně 59 vteřin. Jihlava totiž dobře zakončila protiútok dva na jednoho, když střelou z pravé strany po ledě prostřelil TOMÁŠ VALA gólmana Adama Wolfa, přičemž mu dobrou přihrávku do jízdy poslal obránce Rašín. Asistence: Patrik Rašín, Slavomír Kadleček.

32:42

Sparta právě vstřelila branku!
Z následného protiútoku padá druhý gól Pražanů. Arnošt v útočném pásmu poslal puk před branku na VOJTĚCHA KROPÁČKA, který dokázal z bezprostřední blízkosti prostřelit jihlavského gólmana. Asistence: Dominik Arnošt, Miroslav Dani.

27:05

Jihlava bude mít možnost k vyrovnání, jelikož Alexandr Vorobjev zahrál proti protihráči faulem a pomohl si nedovoleným bráněním.

Na vyloučení: 2-4.

24:02

A mohlo to být již o dvě branky, jelikož se Pražané dostali po nedobré rozehrávce Dukly k puku. Z bezprostřední blízkosti se ale nedokázal prosadit Dominik Arnošt, gólman Daniel Šťastný jej vychytal.

23:45

Sparta právě vstřelila branku!
Pražané se proto po zásluze radují z vedoucího gólu. Scwamberger se snažil natlačit s pukem z pravé strany před branku Šťastného, ale ještě jej stačil vystínovat obránce Dukly. Ovšem hostující forvard posunul kotouč před branku na ONDREJE ŠIŠOLÁKA, který se trefil pod betony gólmana do sítě. Asistence: Tomáš Schwamberger, Jan Hanuš.

22:44

Střela Marcela Barinky, hrajícího za mladší dorost Sparty, nebyla vůbec špatná. Jenže radost útočníka hostí po pokusu z levé strany zkazila vzdálenější tyčka.

19:45

V závaru před brankou se nejlépe orientoval Tomáš Vízner, ovšem kapitán Sparty si na Šťastného zblízka také nepřišel.

18:52

Také Sparťané si vyzkouší, jak jim jde hra v přesilové hře. Milan Strnad totiž dostává dvě minuty za nedovolené bránění ve svém obranném pásmu.

Na vyloučení: 2-3.

16:01

Obrovská šance Dukly. Kapitán Kadleček měl před sebou takřka volnou branku, ovšem Wolfa překonat nedokázal. Z následné dorážky v předbrankovém prostoru se neprosadil ani Adam Najman. Více jak dvě stovky diváků ve Světlé nad Sázavou sledovaly největší šanci první třetiny.

13:31

Sparta se bude krátce bránit oslabení tří proti pěti, jelikož Marcel Barinka dostává dvě minuty za zdržování hry, když vystřelil puk mimo hrací plochu.

Na vyloučení: 1-3.

11:43

Tomáš Schwamberger, jehož příjmení by mohlo být lehkou komplikací pro hlasatele, si před brankou počínal nedovoleně a dostává trest na dvě minuty za vražení na hrazení. Je tu první přesilová hra zápasu – pro Duklu.

Na vyloučení: 1-2.

08:09

Po Válově střele vznikl závar před brankou, kde se do sebe lehce pustili jihlavský kapitán Slavomír Kadleček a útočník Sparty Michael Švarc. Oba dva jdou ven na dvě minuty za hrubost.

Na vyloučení: 1-1.

HC Dukla Jihlava – HC Sparta Praha

3:4

konec (0:0, 2:2, 1:2)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 34. Vala (Rašín, Kadleček), 37. Kadleček (Vala), 55. Vála (Vrátný, Adam) – 24. Šišolák (Schwamberger, Hanuš), 33. Kropáček (Arnošt, Dani), 41. Hanuš, 53. Kropáček (Arnošt, Haš)

HC Dukla Jihlava: Šťastný (Juřička) – Vrátný, Vála, Musil, Veleba, Marek, Rašín, Piskač, Trávník – Jindra, Adam, Daňhel – Filip, Kadleček, Vala – Strnad, Slabý, Hrbatý – Úlovec, Najman, Kardoš. Trenér: Štěpán Moravec

HC Sparta Praha: Wolf (Mičán) – Hanuš, Haš, Vízner, Hadamczik, Havlín, Tůma, Vorobjev, Pika – Šišolák, Schwamberger, Nacházel – Arnošt, Kropáček, Dani – Čech, Barinka, Čermák – Švarc, Flídr, Gnusin. Trenér: Richard Žemlička

Rozhodčí: Vrba – Šustr, Kráľ

Průběh zápasu
1. třetina
08:09 SPA 2 Švarc, hrubost
JIH 2 Kadleček, hrubost
11:43 SPA 2 Schwamberger, vražení na hrazení
13:31 SPA 2 Barinka, zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo
18:52 JIH 2 Strnad, nedovolené bránění
Po 1. třetině
2. třetina
23:45 SPA 0:1 Šišolák (Schwamberger, Hanuš)
27:05 SPA 2 Vorobjev, nedovolené bránění
32:42 SPA 0:2 Kropáček (Arnošt, Dani)
33:41 JIH 1:2 Vala (Rašín, Kadleček)
34:40 SPA 2 Pika, držení hole
36:36 JIH 2:2 Kadleček (Vala)
Po 2. třetině
3. třetina
40:17 SPA 2:3 Hanuš
44:39 JIH 2 Marek, zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo
50:03 SPA 2 Kropáček, sekání
52:16 SPA 2:4 Kropáček (Arnošt, Haš)
54:06 JIH 3:4 Vála (Vrátný, Adam)
Konec