Menu

Hokej

Extraliga staršího dorostu

HC Dukla Jihlava – HC Sparta Praha

3:4

konec (0:0, 2:2, 1:2)

15.02.2017, 17:00 • Zimní stadion Světlá nad Sázavou • 16. kolo • Tomáš Lysý (@tomaslysy86)

S konstatováním, že HC Sparta Praha si veze ze stadionu Světlé nad Sázavou tři body za vítězství 4:3, když zde porazila Duklu Jihlava, se s Vámi loučí a hezkou středu přeje Tomáš Lysý. (19:05:02)
Již před zápasem bylo jisté, že Sparta skončí po základní části na desátém místě. Jihlava bude nejlépe sedmá a nejhůře osmá. Pokud by Dukla skončila na sedmém místě, vyzve v osmifinále právě Spartu.
Ve třetí třetině dokázali Pražané znovu uskočit na rozdíl dvou branek, když se ve 41. minutě prosadil Jan Hanuš a za dalších dvanáct minut zvyšoval Vojtěch Kropáček. Jihlava se sice dostala v čase 54:06 do zápasu, když snižoval odchovanec světelského hokeje Matěj Vála, ovšem srovnat se již Dukle nepodařilo, takže prohrála 3:4.

Konec zápasu.

59:55

Jihlava sice v závěru předvedla tlak do branky, ovšem vyrovnat se jí opět nepodařilo, takže Sparta si veze ze Světlé nad Sázavou vítězství.

59:42

Po zakázaném uvolnění Sparty si hosté ihned vyžádali oddechový čas.

59:07

Je to tak. Vhazovat se bude po levici Wolfa a branka Jihlavy zůstává opuštěná.

59:07

Dukla si vyžádala oddechový čas a zdá se, že stejně jako včera proti Plzni to v závěru zkusí bez gólmana v šesti.

59:06

Střela Jiřího Slabého přes obránce z pravého kruhu měla dobré parametry, ovšem Wolf jí dokázal vyrazit mimo tři tyče.

58:20

Jihlavští sice získali puk ve středním pásmu, ale jen ho nahodili za branku Wolfa a jdou střídat.

58:00

Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny.

57:01

Střelu Jana Hanuše z levého kruhu na bližší tyč dokázal zneškodnit svým betonem gólman Šťastný. Dukle již moc času na vyrovnání nezbývá.

55:43

Za brankou Dukly došlo k nepříjemnému střetu, kdy se k mantinelu poroučel takřka v plné rychlosti Vojtěch Kropáček. Zaviněné to nebylo, nicméně pro útočníka Sparty je to jistě hodně bolestivé a za pomocí spoluhráče odjíždí na střídačku.

55:09

Dvě zakázaná uvolnění Sparty, gólman hostí Adam Wolf se musí mít neustále v permanenci.

54:06

Dukla právě vstřelila branku!
No tak rozhodnuto ještě určitě není. Po souhře Adama s Vrátným se ke kotouči dostal odchovanec Světlé nad Sázavou MATĚJ VÁLA, který prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Někteří z domácích fanoušků aplaudují "svému" hráči, který se postaral o dramatizaci zápasu. Asistence: Josef Vrátný, Dominik Adam.

53:25

Tomáš Schwamberger zastavil útok Dukly ve středním pásmu ztečováním kotouče, který skončil v hledišti a ukořistil jej jeden z více jak dvou stovek diváků.

52:16

Sparta právě vstřelila branku!
Hráči s velkým S ve znaku dělají výrazný krok ke třem bodům a zdá se, že Jihlavě bude patřit po základní části sedmé nebo osmé místo. Arnošt přihrál kotouč na levou stranu útočného pásma pro VOJTĚCHA KROPÁČKA, který překonal Šťastného a vrací Spartě dvougólový náskok. Asistence: Dominik Arnošt, Martin Hugo Haš.

52:03

Pražané hrají v plném počtu.

51:31

Vala dával puk před branku na Jindru, který k němu měl přece jen o něco dále než Ondrej Šišolák, jenž dokázal kotouč vyhodit do středního pásma.

50:50

Musilovi střela z první od modré vůbec nevyšla a Sparťané se poté vyhozením po prknech osvobozují.

50:03

50:03

Jindra vyslal na útočné modré puk do jízdy na Adama, který si nabruslil na pravý kruh, kde jej při bekhendové přihrávce sekl útočník Sparty Vojtěch Kropáček.

Na vyloučení: 3-6.

49:07

Na Markovo nahození z vrcholu pravého kruhu Wolf vůbec neviděl a mohl být rád, že kotouč proskákal kolem jeho pravé tyče ven.

48:33

Spartě se nyní několikrát podařilo udržet puk v útočném pásmu a z toho dvakrát ohrozit branku Šťastného, poté ale Jihlavští také vyvezli puk.

47:30

Kadleček sice v pravém rohu za brankou Sparty udržel puk, ale poté jej už nestačil lépe nahrát na spoluhráče a hosté mohou dopředu.

46:33

Ani se nyní nedivím, že Dominik Adam v situaci dva na jednoho sjel po pravé straně blíže k brance a střílel. U bližšího horního rohu měl prostor na vstřelení gólu, jenže mířil těsně nad.

45:17

Šťastný nejprve dobře pokryl zakončení Vojtěcha Kropáčka z kruhů. Poté se do rychlého úniku po pravé straně dostal Tomáš Vála, ovšem neprosadil se střelou z pravého kruhu ani následnou dorážkou, ke které se také dostal.

44:39

Vyloučení také na jihlavské straně, Sparta si zahraje druhou přesilovku v zápase. Obránce Dulky Jiří Marek vyhodil kotouč mimo hrací plochu a dostává tak dvě minuty za zdržování hry.

Na vyloučení: 3-5.

44:21

Zakázané uvolnění nyní přichází také na straně Jihlavy.

43:35

Jeden z hráčů Dukly si málem srazil nahození Sparťanů do vlastní sítě. Šťastný musel u své levé tyče vytáhnout pohotový zákrok.

42:50

Po zakázaném uvolnění Sparty přichází jihlavský ofsajd.

42:33

A ani pokus Jiřího Marka od modré nebyl pro Wolfa zcela příjemný, horkou bramboru v podání černé pryže zkrotil až napotřetí.

41:42

Střela a-la padající list v podání Jiřího Slabého málem překvapila Adama Wolfa, který stačil u své levé tyče tak tak zasáhnout lapačkou.

41:39

Zakázané uvolnění Sparty.

41:14

Nahození Filipa Hadamczika od modré nebylo pro Daniela Šťastného zrovna příjemné, tím spíše, že před ním zkoušel tečovat puk další hráč Sparty, ovšem gólman Dukly zasáhl pravým betonem proti této přízemní střele.

40:17

Sparta právě vstřelila branku!
Pražané se dostávají znovu do vedení a to poměrně jednoduše. JAN HANUŠ si vystřelil z levé strany přes obránce, Vrátného, který se puku uhnul, takže Šťastný na kotouč nejprve vůbec neviděl a ten mu poté propadl do branky. Bez asistence.

40:01

Začala třetí třetina.

Ve Světlé nad Sázavou je o extraligu staršího dorostu zájem

Další třetina začne přibližně v 18:25.
Druhá třetina, která byla gólově zajímavější než ta první, je u konce. Sparta se v ní dostala do dvougólového vedení, když se nejprve prosadil Ondrej Šišolák ve 24. minutě a o devět minut později na jeho trefu navázal Vojtěch Kropáček. Jenže za dalších 59 vteřin dokázal snížit Tomáš Vala a Jihlava poté využila přesilovou hru, jelikož v čase 36:36 sronval Slavomír Kadleček poté, co hosté nedokázali využít velkou příležitost a znovu odskočit na dva góly.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:10

Kombinace Sparty také měla slušné parametry. Dani dával puk na Arnošta, který hledal z levé strany u pravé tyčky Matěje Flidra, jenž měl k puku zhruba o dva metry dále.

39:00

Probíhá poslední minuta druhé třetiny.

38:06

Vrátnému vyšla trošku riskantnější rozehrávka, takže se Filip dostal ke střele z pravého kruhu, proti které zasáhl Wolf také betonem.

37:01

Sparta šla do situace dva na jednoho. Marcel Barinka z levého kruhu nenahrával Eriku Čermákovi, nýbrž vzal odpovědnost sám na sebe. Ránu ale poslal nad horní tyčku.

36:36

Dukla právě vstřelila branku!
Platilo to, platí a platit bude. Co? No přece nedáš – dostaneš! Valovu střelu z levé strany ještě dokázal Wolf vyrazit, jenže proti dorážce SLAVOMÍRA KADLEČKA již byl prakticky bez šance. Asistence: Tomáš Vala.

35:48

Sparta dokázala vytáhnout kotouč zásluhou Vojtěcha Kropáčka do středního pásma a útočník hostí poté na pravém kruhu oklamal soupeře. Rázem tak byl tváří v tvář gólmanu Šťastnému, který jeho nebezpečnou střelu na levou tyč dokázal zneškodnit betonem a zachránil tak svůj tým.

35:19

Matěj Vála ještě udržel skákavý kotouč před útočnou modrou, aby poté po zásahu jednoho z hráčů Sparty skončil kotouč mimo ledovou plochu.

34:40

Jihlava může srovnat nepříznivý vývoj zápasu v přesilové hře, kterou bude mít po tom, co Jevgenij Pika držel soupeřovu hokejku.

Na vyloučení: 2-5.

33:41

Dukla právě vstřelila branku!
Pražané náskok dvou gólů udrželi přesně 59 vteřin. Jihlava totiž dobře zakončila protiútok dva na jednoho, když střelou z pravé strany po ledě prostřelil TOMÁŠ VALA gólmana Adama Wolfa, přičemž mu dobrou přihrávku do jízdy poslal obránce Rašín. Asistence: Patrik Rašín, Slavomír Kadleček.

32:42

Sparta právě vstřelila branku!
Z následného protiútoku padá druhý gól Pražanů. Arnošt v útočném pásmu poslal puk před branku na VOJTĚCHA KROPÁČKA, který dokázal z bezprostřední blízkosti prostřelit jihlavského gólmana. Asistence: Dominik Arnošt, Miroslav Dani.

32:25

K odraženému kotouči se mezi kruhy dostal Jaroslav Musil. Mířil do horní poloviny branky, ovšem také nad břevno.

32:15

Lukáš Jindra se hnal jako vítr přes útočnou modrou, kde mu na poslední chvíli stačil vypíchnout kotouč obránce Martin Hugo Haš.

31:02

Druhá třetina se pomalu chýlí do svého konce, vhazovat se bude po pravici gólmana Pražanů.

30:49

Sparťané dokázali zastavit útok soupeře na své modré, poté se prakticky stejným způsobem prezentovala i Jihlava.

29:39

Při hře pět na pět je pískán jihlavský ofsajd.

29:05

Dominik Adam při návratu vyloučeného hráče cítil, že za jeho zády je spoluhráč. Zkusil mu proto nahrát, ovšem Sparta sebrala kotouč a posílá jej do středního pásma.

28:34

Také nyní přichází vyhození Sparty, tahle přesilovka se Dukle vůbec nedaří.

28:06

Nic z toho ale nebylo, Wolf nemusel zasahovat a Pražané se vyhozením po prknech osvobodili.

27:40

Zdá se, že až nyní získala Dukla puk v útočném pásmu pod svou kontrolu.

27:05

Jihlava bude mít možnost k vyrovnání, jelikož Alexandr Vorobjev zahrál proti protihráči faulem a pomohl si nedovoleným bráněním.

Na vyloučení: 2-4.

26:15

Tohle nebyla vůbec špatná příležitost Jegora Gnusina, který může žehrat zejména na to, že mu střela mezi kruhy, kde byl volný, nesedla a nedokázal tak více ohrozit Šťastného.

24:02

A mohlo to být již o dvě branky, jelikož se Pražané dostali po nedobré rozehrávce Dukly k puku. Z bezprostřední blízkosti se ale nedokázal prosadit Dominik Arnošt, gólman Daniel Šťastný jej vychytal.

23:45

Sparta právě vstřelila branku!
Pražané se proto po zásluze radují z vedoucího gólu. Scwamberger se snažil natlačit s pukem z pravé strany před branku Šťastného, ale ještě jej stačil vystínovat obránce Dukly. Ovšem hostující forvard posunul kotouč před branku na ONDREJE ŠIŠOLÁKA, který se trefil pod betony gólmana do sítě. Asistence: Tomáš Schwamberger, Jan Hanuš.

23:16

Sparta je v těchto fázích hry aktivnější a drží se nadále před Šťastným.

22:44

Střela Marcela Barinky, hrajícího za mladší dorost Sparty, nebyla vůbec špatná. Jenže radost útočníka hostí po pokusu z levé strany zkazila vzdálenější tyčka.

22:03

Štěpán Čech mohl jít do situace dva na jednoho, ovšem další jihlavský hráč se rychle stihl vrátit. Čechovi tak nezbylo nic jiného než vystřelit z levého kruhu, nicméně branku minul.

21:14

Veleba se vzápětí dostal ze středního pásma až mezi kruhy, kde přes trojici hráčů Sparty nedokázal vystřelit.

20:52

Jihlavští hokejisté hrají v plném počtu, takže ani Sparta svojí úvodní přesilovku nevyužila.

20:46

Petr Veleba se prezentoval dobrým zákrokem na modré a poslal puk do středního pásma.

20:38

Nahození Ondřeje Šišoláka z pravé strany bylo lahůdkou pro Daniela Šťastného.

20:15

Jihlavští sice vyhráli první buly, ale Sparta již zaváží puk do útočného pásma. Vždyť také hraje přesilovku.

20:01

Začala druhá třetina.
Další třetina začne přibližně v 17:44.
V první třetině jsme sledovali poměrně vyrovnaný průběh zápasu. Oba týmy měly zajímavé šance, zejména tedy na konci úvodního dějství, ovšem Dukla ani Sparta se gólově neprosadila. Proto se do kabin odchází za stavu 0:0.

20:00

První třetina skončila.

19:45

V závaru před brankou se nejlépe orientoval Tomáš Vízner, ovšem kapitán Sparty si na Šťastného zblízka také nepřišel.

19:15

Tohle bylo hodně nepříjemné nahození Filipa Hadamczika z levého kruhu, se kterým si ale Daniel Šťastný věděl rady. Následně to zkusil stejný hráč hostí z kruhů, ovšem mířil nad.

19:00

Jihlava se v probíhající poslední minutě první třetiny osvobozuje a posílá puk přes všechny čáry.

18:52

Také Sparťané si vyzkouší, jak jim jde hra v přesilové hře. Milan Strnad totiž dostává dvě minuty za nedovolené bránění ve svém obranném pásmu.

Na vyloučení: 2-3.

17:58

Hra se nyní chvíli nacházela před brankou Wolfa, ovšem Jihlava tentokrát nedokázala jeho branku výrazněji ohroziti.

16:01

Obrovská šance Dukly. Kapitán Kadleček měl před sebou takřka volnou branku, ovšem Wolfa překonat nedokázal. Z následné dorážky v předbrankovém prostoru se neprosadil ani Adam Najman. Více jak dvě stovky diváků ve Světlé nad Sázavou sledovaly největší šanci první třetiny.

14:59

Dukla po vyhození Sparty zavezla puk znovu do útočného pásma, ale že by jej tam dlouho udržela, to se říci nedá. Pražané se opět osvobozují.

13:43

Jihlavští už mají přesilovkovou výhodu jen jednoho muže na ledové ploše.

13:31

Sparta se bude krátce bránit oslabení tří proti pěti, jelikož Marcel Barinka dostává dvě minuty za zdržování hry, když vystřelil puk mimo hrací plochu.

Na vyloučení: 1-3.

12:59

Velký tlak před brankou Sparty nebyl završen gólovým počinem Dukly, Wolf si s ošemetnou situací poradil.

12:13

Jeden ze sparťanských mladíků měl možnost ujet do úniku, nicméně jej stínoval hráč Dukly a pomohl Šťastnému v úspěšném zákroku.

11:43

Tomáš Schwamberger, jehož příjmení by mohlo být lehkou komplikací pro hlasatele, si před brankou počínal nedovoleně a dostává trest na dvě minuty za vražení na hrazení. Je tu první přesilová hra zápasu – pro Duklu.

Na vyloučení: 1-2.

11:32

Strnad zkoušel nahodit kotouč z pravého kruhu na branku, ovšem nikdo z jeho spoluhráčů si puk nenašel.

10:09

Oba týmy hrají v plném počtu.

09:56

Útok Sparty je u konce, jelikož Pražané zahráli mezi kruhy před brankou Šťastného vysokou holí.

09:26

Hra čtyři na čtyři probíhá převážně ve středním pásmu, zatím se oba gólmani nemuseli o svojí nulu obávat.

08:09

Po Válově střele vznikl závar před brankou, kde se do sebe lehce pustili jihlavský kapitán Slavomír Kadleček a útočník Sparty Michael Švarc. Oba dva jdou ven na dvě minuty za hrubost.

Na vyloučení: 1-1.

08:07

Odchovanec světelského hokeje Matěj Vála se chtěl ukázat, když pořádně tvrdě mířil z prostoru levého kruhu. Gólman hostí Wolf už byl překonán, ovšem Sparťané dokázali kotouč před brankovou čárou zastavit.

07:54

Z prostoru pravé strany od modré vypálil Flídr. Jeho střela byla poměrně nebezpečná, jelikož byla před brankou Dukly tečována, ovšem mimo tři tyče.

07:19

Čermák nahrával do situace dva na jednoho pro Hanuše, který si puk mezi kruhy nedokázal zpracovat a tudíž ani nemohl ohrozit Šťastného.

06:33

Sparťané se uhájili, ovšem na druhou stranu jim to s útokem také příliš nevyšlo. Byť v útočném pásmu nedokázali vystřelit, puk doputoval až ke Šťastnému, který jej pokryl.

05:59

Další útočnou akci rozjíždí Matěj Vála, jihlavský zadák, který si již zahrál dva zápasy za A-tým Dukly.

04:10

Tomáš Vala se chopil na modré puku a zavezl jej do útočného pásma. Hned z toho vzniklo nebezpečí pro branku Wolfa, která je ale posunutá.

03:30

Sparťané za vlastní klecí vybojovali kotouč a snaží se rozjet útok, ale přechod ze středního pásma přes modrou se jim nepříliš daří.

02:35

Od modré zkoušel puk na branku nahodit Dani, jenže přesnost, to byl největší problém tohoto pokusu. Šťastný zasahovat nemusel.

01:52

Ofsajd hostí se pískat nebude, vyhození Sparty přišlo před středovou čárou.

01:11

Jako první se před branku soupeře dostala Jihlava, ale Wolf si s nahozením věděl rady.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

HC Dukla Jihlava: Šťastný (Juřička) – Vrátný, Vála, Musil, Veleba, Marek, Rašín, Piskač, Trávník – Jindra, Adam, Daňhel – Filip, Kadleček, Vala – Strnad, Slabý, Hrbatý – Úlovec, Najman, Kardoš. Trenér: Štěpán Moravec

HC Sparta Praha: Wolf (Mičán) – Hanuš, Haš, Vízner, Hadamczik, Havlín, Tůma, Vorobjev, Pika – Šišolák, Schwamberger, Nacházel – Arnošt, Kropáček, Dani – Čech, Barinka, Čermák – Švarc, Flídr, Gnusin. Trenér: Richard Žemlička

Rozhodčí: Vrba – Šustr, Kráľ.

Česká sedmnáctka obsadila na domácím Turnaji pěti zemí třetí místo

Dnešní zápas se navíc nebude hrát na Horáckém zimním stadionu v Jihlavě, ale ve Světlé nad Sázavou v rámci akce propagace mládežnického a extraligového hokeje v kraji Vysočina.

Pozvánka k utkání ve Světlé nad Sázavou

Letošní vzájemný zápas:
Sparta – Dukla 0:4
Branky a nahrávky: 28. Vala (Jindra, Vrátný), 36. Hrbatý, 41. Jindra (Vala, Slabý), 43. Vala (Křišta, V. Brož).
HC Sparta Praha:
Pražané sice mají odehráno 42 kol, takže je čeká vedle dnešního utkání ještě jeden zápas, ale už nyní mají jisté desáté místo. Na jedenáctý Zlín mají nedostižný náskok 11 bodů, kdežto na devátý Liberec ztrácí také nedostižných sedm bodů. Sparta tedy zakončí A-nadstavbu na desátém místě a v play-off se utká o postup do čtvrtfinále s celkem, který skončí po odehrání všech zápasů na sedmém místě.
HC Dukla Jihlava:
Jihlavští starší dorostenci jsou sice v tabulce na sedmém místě, ale v případě dnešního vítězství se mohou ještě výrazně posunout nahoru. Aktuálně totiž mají na svém kontě 83 bodů a poslední zápas A-nadstavby k dobru, zatímco třetí Karlovy Vary (85 bodů), čtvrtý Chomutov (85 bodů) i pátý Hradec Králové (84 bodů) již mají odehráno všech 44 utkání. Druhý dnešní zápas extraligy bude také zajímavý z hlediska celkového umístění, jelikož druhá Kometa (86 bodů a 42 zápasů) hostí šestou Plzeň (84 bodů), pro kterou to bude poslední zápas A-nadstavby.
Dobrý den, ještě jednou vítejte u dalšího zápasu NOEN extraligy staršího dorostu, který se hraje netradičně ve středu. Dukla Jihlava se totiž probojovala na závěrečný turnaj RedBull Rookie Cupu, takže od pátku 17. února do neděle 19. února bude hrát velké finále celého turnaje v Salzburgu. Proto své předposlední kolo (včera doma proti Plzni 2:4) a poslední kolo předehrává.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

HC Dukla Jihlava – HC Sparta Praha

3:4

konec (0:0, 2:2, 1:2)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 34. Vala (Rašín, Kadleček), 37. Kadleček (Vala), 55. Vála (Vrátný, Adam) – 24. Šišolák (Schwamberger, Hanuš), 33. Kropáček (Arnošt, Dani), 41. Hanuš, 53. Kropáček (Arnošt, Haš)

HC Dukla Jihlava: Šťastný (Juřička) – Vrátný, Vála, Musil, Veleba, Marek, Rašín, Piskač, Trávník – Jindra, Adam, Daňhel – Filip, Kadleček, Vala – Strnad, Slabý, Hrbatý – Úlovec, Najman, Kardoš. Trenér: Štěpán Moravec

HC Sparta Praha: Wolf (Mičán) – Hanuš, Haš, Vízner, Hadamczik, Havlín, Tůma, Vorobjev, Pika – Šišolák, Schwamberger, Nacházel – Arnošt, Kropáček, Dani – Čech, Barinka, Čermák – Švarc, Flídr, Gnusin. Trenér: Richard Žemlička

Rozhodčí: Vrba – Šustr, Kráľ

Průběh zápasu
1. třetina
08:09 SPA 2 Švarc, hrubost
JIH 2 Kadleček, hrubost
11:43 SPA 2 Schwamberger, vražení na hrazení
13:31 SPA 2 Barinka, zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo
18:52 JIH 2 Strnad, nedovolené bránění
Po 1. třetině
2. třetina
23:45 SPA 0:1 Šišolák (Schwamberger, Hanuš)
27:05 SPA 2 Vorobjev, nedovolené bránění
32:42 SPA 0:2 Kropáček (Arnošt, Dani)
33:41 JIH 1:2 Vala (Rašín, Kadleček)
34:40 SPA 2 Pika, držení hole
36:36 JIH 2:2 Kadleček (Vala)
Po 2. třetině
3. třetina
40:17 SPA 2:3 Hanuš
44:39 JIH 2 Marek, zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo
50:03 SPA 2 Kropáček, sekání
52:16 SPA 2:4 Kropáček (Arnošt, Haš)
54:06 JIH 3:4 Vála (Vrátný, Adam)
Konec