Menu

Hokej

KHL

HC Dinamo Minsk – Barys Nur-Sultan

2:1

konec (1:0, 1:1, 0:0)

28.01.2017, 15:00 • Minsk Arena • Ondřej Hradecký (@ondra295)

Tipsport: 1.95 4.6 3.0 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Je to tak a domácí Dinamo tak skutečně z tohoto zápasu bere tři body. V poslední periodě sice byla lepší Astana, která se hnala za vyrovnáním, to se ale nakonec nepovedlo – za Scrivensem sice zvonila branková konstrukce a sám domácí gólman několikrát skvělým zákrokem zachránil svým spoluhráčům krk, ale branka z toho nebyla.

Ode mě je to pro dnešek vše, já se loučím a přeji Vám příjemně prožitý zbytek víkendu. (17:19:32)

Konec zápasu.

59:49

Astana se nemůže dostat do pásma a je skoro jisté, že už nezvládne srovnat – Minsk svůj náskok udrží.

59:20

Astana je stále ve velkém tlaku a už hraje v šesti lidech – Minsk se teď osvobodil pouze za cenu zakázaného uvolnění a hra se tak vrací před Scrivense.

58:19

Ale z kontru byl v tutové šanci na rozhodnutí Minsk! Před Karlssonem se po křížném pasu zjevil zcela osamocený Ellison, trefil ale pouze beton strážce branky svého soupeře!

57:42

Karlsson už se své lavičky ptá, jestli má odjet na střídačku, ale prozatím zůstává na ledě – Astana pak má vhazování v útočném pásmu a dá se tak čekat další vystupňování tlaku.

56:39

Do kontru teď vyjel Pavlovič, který dokázal z první poslat puk z poměrně velké vzdálenosti na branku – tam byl ovšem pozorný Karlsson a hru přerušil.

55:44

Hraje se pouze v obranném pásmu Dinama a to se teď těžce brání velkému tlaku Astany – velká šance ale z tohoto náporu pořád nevzešla.

54:51

Domácí už hrají v plném počtu, stále se ale nevymanili z toho velkého tlaku – na zakázané uvolnění teď musel puk vyhazovat Mickevič a jeho celek je tak stále pod náporem Barysu.

54:05

Heroické zákroky teď vytáhl Scrivens, který tak zachránil svůj tým! První střelu dokázal se štěstím tečovat na zadní tyči mimo, následně měl po střílené přihrávce Bochenskiho štěstí, že na zadní tyči nezasunul puk do branky Boyd!

53:21

Zatím se ale běloruský tým zvládá celkem v pohodě bránit, teď navíc puk přes všechny čáry vyhodil Gragnani a svůj celek tak osvobodil.

52:27

Je tu vyloučení, které pošle hosty do přesilovky – na trestnou míří Andrej Stěpanov, který poměrně zbytečně podrazil soupeře v útočném pásmu.

52:19

K zakončení se na druhé straně dostal i elitní střelec Ellison, který se pokoušel poslat puk tvrdou ranou pod břevno, v tom mu ale zamezila lapačka Karlssona.

51:42

Do obrovské šance na vyrovnání se dostal Bochenski, který si najel před Scrivense a po kličce obránci byl zcela sám, trefil ovšem pouze beton domácího hrdiny v brance!

50:35

Hra je momentálně vyrovnaná a ani jeden tým se nemůže dostat do větší šance – sledujeme marnou snahu Barysu o nějaký větší tlak.

49:39

Už v plném počtu se pokouší Astana znovu vyrovnat hru a dostat se do útočného pásma, ovšem Minsk svou hru zlepšil a hostům to hodně ztěžuje.

48:29

48:29 Branka Minsku uznána není.

48:29

I nadále jsou domácí v dobrém tlaku před brankou Astany, další velká šance ale brankou nakonec nekončí – puk do branky sice dostal Drozd, ale gól neplatí! V brankovišti totiž stál jeden z domácích hráčů a sudí hru vykazují do středního pásma.

47:43

A Minsk této situace ihned využil ke zvýšení tlaku – k dobré střele od modré se dostal Gragnanin, Karlsson si ale v mlýnici těl puk našel a zastavil ho.

47:09

Hra se vyrovnala a oba celky se marně snaží dostat do útočného pásma – to se teď ale změní, protože na trestnou lavici je poslán hostující útočník Roman Starčenko, který se provinil hrubostí.

46:15

Minsk se po tom špatném úvodu do třetiny oklepal a už hraje o něco lépe – ke střele z úhlu se dostal Ellison, ale tady Karlsson nemohl mít velké problémy.

45:10

A hodně práce měl opět Scrivens, kterému opět pomohla i pořádná porce štěstí! Po střele Semjonova totiž dunělo jeho břevno, následně se ale domácí gólman zorientoval rychle a puk skryl pod svou výstrojí!

44:39

Po delší době se dopředu dostali i domácí hráči běloruského celku, ti ale na bránu Karlssona vůbec nevystřelil a navíc se následně vystavili po ztrátě pásma do ofsajdu.

43:46

Další útok Barysu skončil pouze za brankou Scrivense, který tak na led znovu vůbec nemusel a po obranném zákroku Lisovce puk získali domácí.

42:54

Dinamo se v této periodě zatím skoro nedostalo k souvislejší akci, přesto se ale nedá říci, že by Astana měla nějaký tlak – tempo hry upadlo a hraje se spíše ve středním pásmu.

41:45

I nadále je daleko aktivnější tým Astany, který se snaží natlačit před Scrivense – domácí ale dobře brání a do šance ho tak nepouštějí.

40:49

Minsk vstoupil do této třetiny o něco více defenzivně a snaží se hlavně nedostat rychlou branku, což utkání poněkud ubralo na atraktivitě.

40:01

Začala třetí třetina.
Máme za sebou i druhou dvacetiminutovku a rozdíl je po ní pořád jednogólový, protože oba celky vstřelili po jedné brance. Nejprve šli domácí do dvougólového vedení, když se prosadil skrytou střelou Mickevič, chvíli před koncem třetiny ale přesilovku Astany beze zbytku využil Bochenski – kapitán Barysu pohotovou střelou nedal Scrivensovi šanci.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:39

O víkendu proběhlo v Ufě utkání hvězd!

39:39

Hostům jako by narostla křídla a snaží se dokonce o rychlé srovnání – Minsk se na koni této třetiny už jenom brání a čeká, kdy konečně zazní siréna.

38:54

38:54 Brandon BOCHENSKI - 2:1

38:54

Astana právě vstřelila branku!
A přesilovka je využita, je sníženo! Na jednotlivé části totiž rozebral kazašský celek obranu svého soupeře – na konci celé akce stál Dawes, který přihrávkou napříč celým pásmem oslovil BRANDONA BOCHENSKIHO a ten dokázal propálit přesouvajícího se Scrivense dnes poprvé! Asistence: Nigel Dawes a Kevin Dallman.

38:11

A vzápětí jel sám na Scrivense Dawes, který svoji šanci nedal i díky tomu, že byl podražen Lisovcem – stalo se tak ale až po zakončení a tak tu není trestné střílení, ale pouze vyloučení pro domácího hráče.

37:39

Tyčka teď zazvonila za zády Scrivense, už mohlo být sníženo! Do šance se dostal aktivní Boyd, který střelou z první trefil pouze levou část brankové konstrukce!

36:52

A je tu dvojnásobné vyloučení, protože tato šance měla dohru – do Shinnimina zajel Kovyršin, který si jde sednout za vražení na hrazení, hostující útočník si to líbit nenechal a odsedí si trest za hrubost.

36:45

Teď se sice dostal do dobré šance na druhé straně Shinnimin, jenž střílel po samostatné akci z levého kruhu, ale střelu namířil přesně do připraveného Scrivense!

35:26

I nadále jsou to spíše domácí, kdo je více u puku a snaží se vytěžit ještě více ze své momentální psychické převahy – to Astana se vůbec nemůže dostat zpět do hry.

33:50

33:50 Nikita MICKEVIČ - 2:0

33:50

Dinamo Minsk právě vstřelilo branku!
A za tuto neproměněnou šanci přišel trest na druhé straně! Stěpanov se snažil něco vymyslet za brankou Astany a to se mu také povedlo – přihrávkou do levého kruhu přesně našel NIKITU MICKEVIČE, jenž tvrdou ranou dokázal procedit puk skrz poměrně nejistého Karlssona až za čáru! Asistence: Andrej Stěpanov a Jevgenij Kovyršin.

33:28

Ale v rozehrávce Dinama se nakonec vyskytla chyba, takže ze strany jel na Scrivense zcela sám Dawes, trefil ale pouze domácího gólmana!

33:15

Minsk už hraje v plném počtu a snaží se dostat zpět do hry, pomáhá si k tomu pomalou rozehrávkou zpoza vlastní branky, kdy chce puk přesně distribuovat Šinkevič.

32:01

A ani druhá část té přesilovky není zapamatováníhodná, protože Barys se ani v tomto časovém úseku do žádného tlaku nedostal.

31:05

Zatím se ale Barys nedostal do nějakého pořádného tlaku – naopak, Dinamo se brání velice efektivně a už několikrát se mu povedlo puk vyhodit ze třetiny.

30:08

První přesilovku dneška si zahraje kazašský tým – na trestnou je totiž za hrubost poslán domácí Roman Graborenko a pošle tak Minsk do čtyřech.

29:25

Hra se přesunula do středního pásma, odkud vyrazili dopředu hráči Astany, nakonec se jim ale nepovedlo dostat se k pořádné střele – při svém pokusu o najetí si před Scrivense navíc Boyd posunul branku.

28:21

Tak teď musel kouzlit Karlsson, aby zamezil další brance ve své síti! K odraženému puku se totiž těsně před ním dostal Klinkhammer, švédský gólman ale byl bleskurychle na zemi a parádním zákrokem zmrazil už skoro slavící domácí fandy!

27:15

Tato přesilová hra se domácím poměrně daří a dostávají se do hodně střel, většina z nich je ale zablokována obránci a ty, které projdou, většinou v pohodě zastaví pozorný Karlsson.

26:09

A do pokleku musel po delší době Karlsson, který zasahoval proti jedovaté ráně z úhlu od Lisovce – tuto střelu domácího beka nakonec zastavil v lapačce.

25:48

Do oslabení jdou znovu hosté, ti tentokrát hráli v šesti lidech a na trestnou lavici si tento trest pojede za celou hráčskou lavici odpykat Savčenko.

25:15

Hra se přesunula za branku hostujícího celku, který se nemůže dostat z tohoto tlaku a snaží se v několika hráčích situaci vyřešit.

24:29

Na led musel ale i Scrivens, který si ovšem počínal proti přízemnímu pokusu Barkera poměrně jistě a dokázal ho bez potíží schovat do lapačky.

23:45

Ke střele se nakonec dostal Pavlovič, který se snažil vyslal překvapivou ránu z první, do té mu ale lehli obránci a zablokovali ji mimo.

22:49

Zatím se ale početní výhoda domácím moc nedaří – dostávají se sice před branku Karlssona, vůbec ho ale nedokáží přes pozornou obranu ohrozit.

21:56

Přesilovku si poprvé v této periodě zahrají domácí, na trestnou lavici byl poslán hostující Kevin Dallman za hákování.

21:28

O puk se momentálně bojuje o mantinelu v pásmu Astany – tam je nakonec hra přerušena, protože sudí usoudili, že puk je zaklíněn mezi hráči tak, že je už skoro nemožné ho vydolovat.

20:39

I do druhé třetiny vstoupili o něco aktivněji domácí hokejisté – ti se snaží proniknout do pásma a ohrozit Karlssona, z ojedinělého kontru se pak Astana dostala do ofsajdu.

20:01

Začala druhá třetina.
První třetina tak je za námi a domácí po ní asi zaslouženě vedou o jednu branku 1:0. Bezprostředně po dohrané přesilovce se totiž v nepřehledné situaci nejlépe zorientoval Pavlovič a propasíroval puk za záda Karlssona – následně sice Astana zaktivnila hru a měla šance, žádnou ale neproměnila. Ani Minsk se už netrefil a tak je jasné, že před první pauzou se stav už neměnil.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

20:00

První třetina skončila.

19:24

Na konci třetiny se snaží domácí hráči hru uklidnit a dohrát do sirény bez inkasované branky, to se zatím daří, protože Astana se vůbec nemůže dostat s pukem do pásma.

18:29

Hosté už se přeci jen o něco více osmělili a dostávají se do poměrně velkého počtu střel, ta poslední od Boyda ale branku nakonec vůbec neohrozila.

17:05

Do konce třetiny už mnoho času nezbývá a i nadále sledujeme velice atraktivní podívanou – horko bylo i na druhé straně, tam po dělovce Ellisona nevěděl Karlsson, kde má puk, nakonec ho včas odpálili obránci!

16:09

Tak toto byla obrovská šance kazašského týmu, která ale zůstala neproměněna! Na Scrivense jel po chybě obrany zcela sám Starčenko, který ale i vinou tlaku vracejících se beků nedokázal tváří v tvář gólmana Dinama překonat!

15:28

Hra se přesunula převážně do středního pásma a je vidět, že domácí hokejisté o něco málo polevili – Barys je ale stále zaskočený a nemůže se dostat do pořádné šance.

14:34

Teď se už už dostával do velice dobré šance Boyd, nakonec mu puk v klíčovém okamžiku trochu odskočil a z potenciálního úniku tak nic nebylo.

13:29

Domácí už od toho šíleného tempa upustili, ale stále jsou to oni, kdo diktuje tempo hry – drží i nadále puk, pouze se už nedostávají do tolika šancí.

12:34

Astana se vůbec nemůže dostat do hry a zápas působí tak, jako by hosté stále ještě hráli v oslabení – na led musel znovu Karlsson, který ovšem těžké nahození Palushaje nakonec udržel.

11:41

I nadále jsou ale o něco málo aktivnější domácí, kteří se nastěhovali do útočného pásma a tam se kolotočem přihrávek snaží prolomit obranu Barysu.

10:24

10:24 Alexandr PAVLOVIČ - 1:0

10:24

Dinamo Minsk právě vstřelilo branku!
A nakonec po skončení trestu Bochenskiho domácí puk do branky přeci jen procpali! Nejprve ho poslal na branku z velkého úhlu Matěruchin, to si ještě Karlsson betonem poradil, následně ale do mezery mezi jeho výstrojí a bližší tyčkou kotouč propasíroval ALXANDR PAVLOVIČ! Minsk tak jde poměrně zaslouženě do vedení. Asistence: Alexandr Matěruchin a Andrej Stěpanov.

09:46

Druhá část početní výhody domácích ale tak dobrá není a sledujeme tak poměrně zdatnou obranu Astany – Minsk je sice v útočném pásmu, svého zámku ale nedokáže zužitkovat ke střele.

08:49

Tak toto byla velká šance domácích – na zadní tyč propadl po zákroku Karlssona puk až na hůl Petterssona, který ale z první poslal skákající kotouč do horní tyčky!

08:09

Je tu první vyloučení tohoto duelu a do přesilovky půjdou domácí hráči – na trestnou lavici míří kapitán Astany Brandon Bochenski za sekání.

07:16

Astana teď má pasáž hry, kdy se nemůže udržet u puku nějaký delší časový úsek – toho se snaží využít Minsk, který se díky práci Klinkhammera dostal do třetiny, tam ale o puk při pokusu o nahození přišel Lisovec.

06:28

Hra se přesunula do středního pásma, kde se oba celky snaží marně získat převahu a pokoušejí se probít do nějaké další šance.

05:37

A teď se snaží běloruský celek hru zklidnit za vlastní brankou, odkud začíná další útočnou akci za pomoci svých beků.

04:51

Oba celky se zatím ve svých útočných pokusech poměrně pravidelně střídají a sledujeme poměrně vyrovnaný zápas – teď z něj má o něco více Minsk, ke střele se ale přes zkonsolidovanou obranu kazašského týmu nedokáže dostat.

03:38

Nebezpečný byl na druhé straně i Barys, před branku Scrivense se dostal Dawes, střelec elitní formace ale z úhlu pouze prohnal puk neškodně skrz brankoviště!

02:45

Na led poprvé musel Karlsson, který zasahoval proti jedovaté střele Ellisona, tu ale nakonec nadvakrát v lapačce zkrotil a hru tak přerušil.

01:49

Dopředu se vydala i Astana, ta se ale k ohrožení Scrivense nedostala a zatím tak sledujeme spíše úvodní oťukávání – úvodní minuty ale nasvědčují tomu, že se bude hrát velice tvrdý hokej.

00:36

O něco aktivněji začali domácí hráči, kteří se ihned tlačili do útočného pásma, tam ale po srážce s Dallmanem skončil rychle na zemi Stas – načež akce Minsku skončila.

00:01

Utkání právě začalo.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

Úvodní sestavy:

HC Dinamo Minsk: Scrivens (Lalande) – Šinkevič, Gragnani, Graborenko, Gotovec, Mickevič, Lisovec – Pavlovič (C), Drozd, Stas – Pettersson (A), Ellison, Palushaj – Klinkhammer, Matěruchin (A), S. Kosticyn – Kovyršin, Kulakov, Karaban – An. Stěpanov.

Barys Astana: H. Karlsson (Poulin) – M. Semjonov, Dallman (A), Barker, Šalapov, Lipin, Savčenko, Trjasunov – Dawes, Boyd, Bochenski (C) – Shinnimin, St. Pierre, R. Starčenko (A) – Paňukov, Trivino, Puškarjov – Gurkov, Belgibajev, Kučin – N. Ivanov.

Rozhodčí: Gofman, Olenin – Lazarev, Novikov.
Dobrý den, vítám Vás u přenosu ze zápasu ruské hokejové KHL, kde se proti sobě postaví celky Dinama Minsk a Barysu Astana.

Domácí Dinamo Minsk letos zažívá poměrně povedenou sezónu a vypadá to, že v pohodě postoupí do vyřazovacích bojů. Zatím je po 51 odehraných zápasech na šestém místě se ziskem 87 bodů a skóre 142:129. Momentální forma je také solidní – z posledních pěti zápasů stačila na zisk deseti bodů. Nejprve Minsk vyhrál 2:3 po nájezdech v Kunlunu, následně 3:5 ve Vladivostoku a byť poté prohrál doma překvapivě 1:3 s Rigou, poslední dva duely zvládl – poradil si doma s Jekatěrinburgem 5:4 po prodloužení a poté i s Jugrou 4:1.

To hostující Barys Astana je na tom také poměrně dobře a ve Východní konferenci drží dokonce pátou příčku, i když získala méně bodů, než její dnešní soupeř. Zatím má 81 bodů za 53 zápasů a ani záporné skóre 139:155 jí tak nemusí moc vadit. Momentální forma je v podstatě stejná jako u Minsku – také deset bodů z posledních pěti zápasů. Nejprve Astana sice padla v Bratislavě 4:1, následně ale čtyřikrát uspěla – doma 4:3 po prodloužení proti Ufě, v Novokuzněcku 2:4, v Helsinkách 3:4 po prodloužení s Jokeritem a 2:3 v Rize.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.

HC Dinamo Minsk – Barys Nur-Sultan

2:1

konec (1:0, 1:1, 0:0)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 11. Pavlovič (Matěruchin, An. Stěpanov), 34. Mickevič (An. Stěpanov, Kovyršin) – 39. Bochenski (Dawes, Dallman)

HC Dinamo Minsk: Scrivens (Lalande) – Šinkevič, Gragnani, Graborenko, Gotovec, Mickevič, Lisovec – Pavlovič (C), Drozd, Stas – Pettersson (A), Ellison, Palushaj – Klinkhammer, Matěruchin (A), S. Kosticyn – Kovyršin, Kulakov, Karaban – An. Stěpanov.

Barys Nur-Sultan: H. Karlsson (Poulin) – M. Semjonov, Dallman (A), Barker, Šalapov, Lipin, Savčenko, Trjasunov – Dawes, Boyd, Bochenski (C) – Shinnimin, St. Pierre, R. Starčenko (A) – Paňukov, Trivino, Puškarjov – Gurkov, Belgibajev, Kučin – N. Ivanov.

Rozhodčí: Gofman, Olenin – Lazarev, Novikov

Průběh zápasu
1. třetina
08:09 AST 2 Bochenski, sekání
10:24 MIN 1:0 Pavlovič (Matěruchin, An. Stěpanov)
Po 1. třetině
2. třetina
21:56 AST 2 Dallman, hákování
25:48 AST 2 příliš mnoho hráčů, odpyká Savčenko
30:08 MIN 2 Graborenko, hrubost
33:50 MIN 2:0 Mickevič (An. Stěpanov, Kovyršin)
36:52 MIN 2 Kovyršin, vražení na hrazení
AST 2 Shinnimin, hrubost
38:11 MIN 2 Lisovec, podražení
38:54 AST 2:1 Bochenski (Dawes, Dallman)
Po 2. třetině
3. třetina
47:09 AST 2 R. Starčenko, hrubost
52:27 MIN 2 An. Stěpanov, podražení
Konec