Menu

Hokej

NHL

Boston Bruins – Edmonton Oilers

3:4

konec (1:1, 1:1, 1:2)

06.01.2017, 01:00 • TD Garden, Boston • Michal Břuchanský

Tipsport: 2.07 3.7 3.27 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Z tohoto zajímavého utkání je to vše, přeji Vám poklidný páteční den. (04:11:10)
Československá stopa v utkání:
Zdeno Chára(BOS) 0+0, 2 střely, čas na ledě 22:29
David Krejčí (BOS) 1+0, 4 střely, čas na ledě 20:34
David Pastrňák (BOS) 0+1, 4 střely, čas na ledě 23:24
Andrej Sekera (EDM) 0+0, 1 střela, čas na ledě 23:31.
Tři hvězdy utkání:
1. Patrick Maroon (EDM) 3+0
2. Patrice Bergeron (BOS) 1+1
3. Connor McDavid (EDM) 0+2.
Statistiky zápasu:

Střely na branku: 36 – 25 (13:8, 15:9, 8:8)
Zablokované střely soupeře: 7 – 19
Trestné minuty: 7 – 11
Využité přesilové hry: 1/3 – 0/1
Bodyčky: 20 – 26
Vyhraná vhazování: 59% – 41%.
Je dobojováno! Nerozhodný stav po druhé přestávce vydržel jen pár vteřin, Nugent-Hopkins totiž udeřil hned po čtrnácti vteřinách a vrátil Oilers vedení. To se hostům povedlo zničeho nic zdvojnásobit v padesáté minutě, kdy svůj hattrick dovršil Patrick Maroon. Boston v závěru zápasu mačkal svého soupeře co to šlo, tři minuty před koncem dokonce v přesilovce snížil díky Davidu Krejčímu, jenomže na vyrovnání už posléze nedosáhl.

Edmonton tak poráží Medvědy i potřetí v sezóně a po dvou prohrách opět připisuje dva body, díky kterým se alespoň na chvíli posouvá v Západní konferenci na páté místo. Boston naopak podruhé v řadě nebere ani bod a mírně si komplikuje slušnou výchozí pozici v dramatickém souboji o osmé místo Východní konference.

Konec zápasu.

59:57

Letestu vyhrál důležité vhazování, hosté dostali puk pryč z obranného pásma a je asi rozhodnuto. Boston se totiž dostal do ofsajdu a 3 sekund před koncem se vhazuje ve středním pásmu.

59:48

Krug to znovu udělal parádně na pozici pravého křídla, odkud bekhendem mířil do druhého kruhu na Pastrňáka, který bohužel pro Boston promáchl. Oilers ale vzápětí trochu zazmatkovali a vyhodili na icing.

59:37

Ani další zakončení nekončí vyrovnáním! Krejčí přihrál na pravou stranu Bergeronovi, jehož pokus skončil na ideálně postaveném Talbotovi.

59:12

Bergeron vyhrál vhazování k pravému mantinelu, ze kterého se směrem k brance vyřítil Krug. Ten ale mířil příliš nahoru a trefil břevno!

59:00

Poslední minuta třetí třetiny.

58:45

Bruins mají puk pod kontrolou, Tuukka Rask tak prchá ze své branky a přenechává své místo šestému útočícímu hráči.

58:27

Tak tohle se domácím nepovedlo, píská se zakázané uvolnění a vhazovat se bude před Raskem. Pro Medvědy je to o to horší, že pro nim stojí letka s McDavidem a Maroonem.

58:15

Ti tentokrát nic nevymysleli, Krug se opět vrací k Raskovi, který se už kouká po střídačce, aby případně poslal na led šestého hráče.

58:04

Hosté v plném počtu.

57:44

Krug po hostujícím vyhození nabral rychlost a založil novou akci Bostonu, který má ledě opět Pastrňáka s Marchandem.

57:23

Medvědi se po buly ve středovém kruhu rychle přesunuli zpátky k Talbotovi, před kterým bezúspěšně bekhendem zakončoval Tim Schaller.

57:04

57:04 David KREJČÍ - 3:4

57:04

Bruins právě vstřelili branku!
Je to gól! Necelé tři minuty před koncem třetí třetiny máme zaděláno na pořádné drama! Pastrňák uklidnil hru u modré čáry, Marchand pak okamžitě přihrál do mezikruží Bergeronovi, proti jehož střele Talbot ještě zasáhl betonem, jenomže na dorážku DAVIDA KREJČÍHO už neměl šanci dosáhnout. Asistence: Patrice Bergeron, Brad Marchand.

56:38

Pastrňák vypálil ze stoje nepřesně, nátlak domácí pětice ale ještě pokračuje.

56:17

Krejčí na Marchandův pas nedosáhl, Chára ale natáhl svou hůl a ještě udržel útočné pásmo pro Boston.

56:04

Dnes nevýrazný Benoit Pouliot uprostřed hřiště jasně podrazil Marchanda a posílá svůj tým do tří! Tohle je pro Boston asi poslední šance na zdramatizování zápasu.

55:47

Krejčí zavezl puk zpět do útočné třetině, kde ho chytře předal Vatranovi, ale ten Talbota z osy hřiště rovněž neohrozil.

55:19

Schaller s Czarnikem se ocitli v bezprostřední blízkosti branky, kterou ale přestřelili a hosté se vzápětí osvobodili.

55:05

Eric Gryba vyrazil k mantinelu dohrát souboj s Pastrňákem, kterého přitom nepěkně trefil kolenem a vyfasoval menší trest.

54:57

Pastrňák s Bergeronem a Marchandem zamkli hosty u Talbota, který ale žádný nebezpečný moment řešit nemusel.

54:12

Marchand se u modré čáry zbavil Larssona a přihrál k brankovišti, kde se ocitl Krug, ale ten při pokusu vystřelit bekhendem kotouč vůbec netrefil.

54:03

Sekera chtěl vyhodit odrazem o mantinel, puk se ale dostal k Bergeronovi, po jehož posunutí vystřelil do dobře postaveného Talbota David Pastrňák.

53:51

Pastrňákovo zakončení z těžké pozice zablokoval Benning k Sekerovi, který z hostujícího pohledu zavinil jedno z mnoha zakázaných uvolnění.

53:22

Klefbom zachytil kotouč u červené čáry, poté ho však jenom nahodil a přenechal obráncům Bostonu.

52:41

Krejčího pokus zpoza levého kruhu opět končí ve výstroji Cama Talbota, který zastavil časomíru a umožnil spoluhráčům v klidu vystřídat.

52:15

Boston se ještě snaží se zápasem něco udělat, z levého křídla to tentokrát zkoušel Bergeron, jenž ale na kanadského gólmana v soupeřově brance nepřekonal.

51:56

Krug se parádně uvolnil a z pravého kruhu vybídl ke skórování Marchanda, jenž z bezprostřední blízkosti vůbec netrefil Talbotovu klec!

51:21

Czarnik posunul puk doleva před rozjetého Schallera, který se řítil do zajímavé šance, avšak Benning mu při výborně načasovaném obranném zákroku hrací předmět vypíchl.

50:52

Staňte se fanoušky NHL.cz!

50:52

Carlo se u Raska postaral o třígolového Maroona, Vatrano po něm ale nic nevymýšlel a zahrál na zakázané uvolnění.

50:05

Urostlý Lucic se dostal do kleští mezi bývalé spoluhráče a z osy hřiště se mu nepovedlo vystřelit tak, aby nadělal Raskovi nějaké problémy.

49:40

Kotouč se při domácím přechodu do útoku dotkl jednoho z hráčů na střídačce Edmontonu, hra je přerušena a vhazovat se bude ve středovém kruhu.

49:02

Domácí střídačka si ještě vyžádala kontrolu u videa, ta ale žádný ofsajd Oilers neprokázala a dvoubrankové vedení hostů tak platí.

49:02

49:02 Patrick MAROON - 2:4

49:02

Edmonton právě vstřelil branku!
Tohle je ledová sprcha pro domácí mužstvo, které předvedlo fatální chybu v obranném pásmu a nyní prohrává už o dvě branky. Autorem čtvrtého gólu Edmontonu je PATRICK MAROON, který byl ve správný čas na správném místě, dostal se k odraženému puku na pravé straně a po zamíchání jej zasunul za vykoupaného Raska. Pro útočníka Oilers je to dnešní třetí trefa a první hattrick v kariéře! Bez asistence.

48:24

Boston se po delší souhře ve střední třetině dostal do palebných pozic, Pastrňák však byl tvrdě naražen o mantinel a celá akce tím skončila.

47:34

Hosté se snadno vymanili z obranného sevření a vyhodili kotouč do bezpečí. Medvědi se poté chtěli rychle vrátit do útoku, jenže je zastavil ofsajd.

47:24

Zakázané uvolnění Oilers.

46:59

Zadovku Hayese Carlo na modré čáře nezachytil a domácí se tedy musí vracet do hloubi hracího pole.

46:21

Elitní formace Edmontonu se tradičně usadila u Raska, který tentokrát zasahovat nemusel. Obránci Millerovi čekají na dostřídání a rozjíždí protiakci Bruins.

45:14

Dlouhá diagonála Zdena Cháry našla u modré čáry Spoonera, jehož střelu před Talbotem protečoval Vatrano mimo prostor branky.

44:47

Andrej Sekera zkusil štěstí z velkého úhlu, Rask ale byl přilepený na pravé tyči a nadvakrát schoval puk do své moci.

44:41

Riley Nash nabral puk na čepel své hokejky a vyhodil jej přes všechny čáry na zakázané uvolnění.

44:32

A ještě jednou Tuukka Rask, který tentokrát lapil zakončení Nugenta-Hopkinse z pravého mantinelu a přerušil hru.

43:30

Další práce pro Raska přišla po Larssonově dělovce od modré čáry. Boston je v úvodu třetí třetiny hodně malátný.

43:03

Po ose Lucic – McDavid se puk dostal na hokejku Draisaitla, který zprava donutil Raska předvést poměrně náročný zákrok.

42:43

Ani jednomu z týmů se teď nedaří podržet puk na delší dobu, ve hře jsou jen rozehrávající obránci.

41:11

Hned vzápětí mohlo být vyrovnáno! Patrice Bergeron předvedl parádní střelu z vrcholku levého kruhu, překonal Talbota, ale zároveň narazil na neprostupnou horní tyč jeho svatyně.

40:14

40:14 Ryan NUGENT-HOPKINS - 2:3

40:14

Edmonton právě vstřelil branku!
Skvělý úvod třetí třetiny pro Edmonton! Matt Benning vypálil z pravého kruhu někam do vyrážečky Raska, který vyrazil puk přesně do přijíždějícího RYANA NUGENTA-HOPKINSE a ten se štěstím zakončil tělem mimo dosah domácího gólmana. Asistence: Matt Benning

40:01

Začala třetí třetina.
Statistiky po 2. třetině:

Střely na branku: 28 – 17 (13:8, 15:9)
Zablokované střely soupeře: 6 – 11
Trestné minuty: 7 – 7
Využité přesilové hry: 0/1 – 0/1
Bodyčky: 12 – 20
Vyhraná vhazování: 56% – 44%.
Druhé dějství nabídlo převážně nápor domácího Bostonu, který se po polovině zápasu ujal zaslouženého vedení, když Pastrňákovu pobídku zužitkoval kanadský centr Patrice Bergeron. Kdo si v tento moment myslel, že Bruins dostanou zápas pod kontrolu, tak se ale šeredně mýlil. Patrick Maroon totiž za malou chvíli přidal svůj druhý gól v zápasu a vyrovnal na aktuální skóre 2:2.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:59

Vyhození Adama Larssona se pomalým tempem došouralo na zakázané uvolnění. Sekundu a jednu desetinu před koncem druhé části se tak bude ještě jednou vhazovat u Talbota.

39:12

Rozjetý McDavid z levého mantinelu posouval puk do jízdy Draisaitlovi, jenž se po této kolmici ale natahoval marně.

39:00

Poslední minuta druhé třetiny.

38:32

Pokus McQuaida hosté rychle zablokovali a zásluhou Letestua odehráli puk na útočnou polovinu.

38:12

Hosté v plném počtu.

38:03

Znovu Krejčí, který se ve velké rychlosti tentokrát dostal k brance z pravé strany, nicméně při bekhendovém zakončení už neměl kudy procedit puk za Talbota.

37:34

Krejčího nástřel z ostrého úhlu kýžený efekt neměl, kombinace Medvědů v předbrankovém prostoru ale ještě pokračuje.

36:59

Zásluhou Toreyho Kruga se ocitl v solidní šanci Marchand, kterého ale Talbot znovu vychytal a odrazil puk mimo hostující obranné pásmo.

36:45

Bruins se díky vyhranému buly usadili před Talbotem, Nugentu-Hopkinsovi se však povedlo vyhodit a dostat puk až k brance Raska.

36:12

Vyloučení v týmu Edmonton Oilers (Mark Letestu – 2 min., hákování).

36:12

Czazrnik s Hayesem a Schallerem nadělali hostující defenzívě hodně problémů. Druhý jmenovaný pálil z levého kruhu do betonu Talbota, který musel úspěšně čelit i nepříjemné dorážce faulovaného hráče.

35:44

Krejčí pobyl se svými křídly několik desítek sekund v útočném pásmu, kde se právě on dostal do zakončení, ale to gólové parametry nemělo.

34:50

Talbot se po dobrém zakončení Moorea ocitl na břiše a měl trochu štěstí, že Pastrňákovi trvalo déle, než se dostal k dorážce, a nestihl tak zasunout kotouč za brankovou čáru.

34:23

Před Benningem se otevřela spousta volného prostoru, hostující zadák ho využil střelou od modré, kterou však Rask vyrazil.

33:46

Domácí se z inkasované branky opět nesložili a ihned dvakrát zahrozili. Spoonerova dělovka ale letěla mimo a Vatranův následný pokus Talbot pokryl.

33:09

33:09 Patrick MAROON - 2:2

33:09

Edmonton právě vstřelil branku!
Nejtěsnější možné vedení Bostonu vydrželo jen pár desítek vteřin! Obsazený McDavid vyřešil těžkou situaci přihrávkou na Grybu, který zpoza pravého kruhu trefil jednoho z hráčů před brankovištěm, kde se parádně zorientoval PATRICK MAROON a střelou z otočky uklidil puk za bezmocného Raska. Asistence: Eric Gryba, Connor McDavid.

32:31

Čtvrtý útok Bostonu se snažil, v útočném pásmu se ale k něčemu nedostal a nyní už posílá na led zkušenější spoluhráče.

31:21

V TD Garden mohlo být ještě veseleji! Po zablokované střele Kruga se do puku ještě opřel Colin Miller a napálil brankovou konstrukci!

30:43

30:43 Patrice BERGERON - 2:1

30:43

Bruins právě vstřelili branku!
Medvědi krátce po polovině zápasu podruhé skórují a obrací skóre na svou stranu! David Pastrňák se dostal s pukem k levému mantinelu, kde se zbavil Lucice a přesnou přihrávkou našel PATRICE BERGERONA, který z prostoru mezi kruhy nekompromisně vypálil ze svého pohledu k levé tyči. Asistence: David Pastrňák, Kevan Miller.

30:22

Marchand se probil do palebné pozice, jenomže švihem zasáhl jen část Talbotovy výstroje. Na branku Oilers se už každopádně žene další útok.

30:07

Bergeron si parádně pokryl kotouč u pravého mantinelu, Pastrňák vzápětí prodloužil jeho přihrávku na Cháru, který našel jen připravenou lapačku Cama Talbota.

29:45

Kassian se neprodral k přihrávce od Sekery a poté z dálky sledoval nejistý zákrok Talbota po nahození Spoonera.

29:06

Larson se postavil před Krejčího a nenechal ho vystřelit. Český útočník byl zahnán k mantinelu a tam o kotouč přišel.

28:27

Domácí v plném počtu.

28:11

Oscar Klefbom z osy hřiště Raska nepřekvapil, střela hostujícího obránce byla předpokládaná a domácí brankář si s ní poradil.

27:55

Teď už se domácí na několik sekund osvobodili a bez stresu poslali na led čtyři čerstvé muže.

27:27

Oilers krouží v útočném pásmu jako supi, bránící hráči jim ale všechny pokusy o střelu blokují a nenechávají Raska ve štychu.

27:04

Draisaitl přesunul kotouč do pravého kruhu k McDavidovi, který však vůbec netrefil branku Bostonu.

26:42

Patrice Bergeron vyhrál buly před vlastním gólmanem a s Marchandem se okamžitě vydal do protiútoku. Kanadský centr se dostal k dorážce své vlastní střely, ovšem Talbot v důležitém momentu svůj tým podržel.

26:27

Dominic Moore příliš okatě držel Letestua a jako první hráč si vykoledoval dvouminutový trest. Oilers si tak zahrají úvodní přesilovku.

25:40

Teď už to bylo mnohem zajímavější! McDavid převzal dlouhou přihrávku a najednou z toho bylo přečíslení tři na jednoho. Draisaitl poté z levého mantinelu pozval do velké šance Maroona a ten pořádně vystrašil finského gólmana Bostonu!

25:19

Benningovo zakončení od modré čáry Rask snadno vyrazil a pomohl tím dostat kotouč alespoň mezi modré čáry.

24:45

Marchand protečoval puk jen na hokejky hostujících hráčů, kteří už pošesté nevynuceně odehráli na zakázané uvolnění.

24:05

Krejčí dostal od Spoonera parádní přihrávku do mezikruží, ze kterého ale nadvakrát nevtěsnal puk mezi tři tyče!

23:47

Cam Talbot pro jistotu přikryl nikým nehlídaný puk a přerušil hru. Následuje vhazování po jeho pravém boku.

23:25

Lander nestihl spoluhráčem nahozený puk a už zabránil dalšímu icingu v podání Edmontonu.

22:54

Boston teď několikrát vybojoval puk a přejel s ním do útočného pásma, kde už ale narazil na pevnou obranu Edmontonu.

21:27

Pastrňák to zkusil pro změnu z levého kruhu, avšak Talbot jeho rychlý švih zkontroloval a vyrazil.

20:57

Frank Vatrano dvakrát vypálil z těžšího úhlu u levého mantinelu, Talbot však dával pozor a v obou případech uchránil Oilers od inkasované branky.

20:17

Prostřední dvacetiminutovka odstartovala neúplně chytrým nastřelením týmu Oilers a zbytečným zakázaným uvolněním.

20:01

Začala druhá třetina.
Statistiky po 1. třetině:

Střely na branku: 13 – 8
Zablokované střely soupeře: 3 – 5
Trestné minuty 5 – 5
Využité přesilové hry: 0/0 – 0/0
Bodyčky: 7 – 12
Vyhraná vhazování: 65% – 35%.
Duel mezi Bostonem a Edmontonem odstartovala rychlá branka kanadského týmu, který se hned ve druhé minutě ujal vedení po dobré práci McDavida a zakončení Patricka Maroona. Domácí se tímto momentem ale vůbec nesložili a naopak začali diktovat tempo, díky čemuž se v čase 7:16 dočkali vyrovnání, které jim zajistil obránce Colin Miller. Boston pokračoval v tlaku i v dalších minutách, Talbota už ale nepřekonal a do druhé periody se tak půjde za nerozhodného stavu 1:1.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

20:00

První třetina skončila.

19:35

Obě mužstva si několikrát vyměnila kotouč ve středním pásmu, ani jedno z nich se už ale nikam nežene a před sirénou tak zřejmě už nic zajímavého neuvidíme.

19:00

Poslední minuta první třetiny.

18:24

Russell byl tvrdě dohraný u mantinelu, načež se hodně pomalu zvedal a s bolestivou grimasou odjel na střídačku.

17:51

Vyhození Klefboma si dojel Eberle, jehož tým se v útočné třetině ale příliš nezdržel a Raska ohrozit nestihl.

17:06

Zdvojeného Pastrňáka odstavil od puku McDavid, jenž rozehrál jen na hokejky dalších domácích hráčů a ti pokračují ve své aktivitě.

16:30

Nugent-Hopkins se na pravém křídle zbavil dvou hlídačů, které vyšachoval přihrávku na modrou čáru. Na ní stál Adam Larson, který pohotovou střelu Raskovi moc problémů nenadělal.

16:12

Kevan Miller nahodil puk z velké dálky přesně do míst, kde vládne Cam Talbot. Ten neriskoval rozehrávku a přidržením načal reklamní přestávku.

15:41

Edmonton opět zpomalil hru u vlastní branky a ani tentokrát nedokázal kloudně rozehrát. Domácí se tak zadarmo vrací do útoku.

14:55

Marchand zpoza brankové čáry marně hledal Bergerona. Boston poté znovu vybojoval puk, jenže Colin Miller s Marchandem branku netrefili.

14:23

Draisaitl byl McQuaidem podražený, sudí byl u této situace blízko, leč nedovolený zákrok domácího obránce neodpískal.

13:41

Edmonton se zbytečně dlouho zdržel v obranném pásmu, kde záhy ztratil kotouč a sledoval Talbota, jak vyráží Chárovu tvrdou střelu z levého konce modré čáry.

13:08

Carlo se po pravém mantinelu vydal na útočný výlet, nahození před branku směřovalo na tísněného Schallera, ale ten se k teči neprobojoval.

12:40

Gryba to opět zkusil bez většího váhání, do cesty se mu ale postavil krajan Anton Blidh, který v této chvíli nahradil svého kolegu v brankovišti Bruins.

12:07

McDavid na přihrávku z pravé strany ve velké rychlosti o kousíček nedosáhl a místo puku v pádu narazil do Tuukky Raska.

11:13

McDavid pokořil na následném buly Bergerona a připravil střelu pro Draisaitla. Rask toho zřejmě moc neviděl, přesto dokázal zakročit a nepustil hosty k žádné dorážce.

11:09

Švédský zadák Klefbom napřáhl od modré čáry, přičemž trefil pouze hokejku Krejčího a od něj puk vyletěl mimo hrací plochu.

10:49

Kassian po objetí branky přihrál jen do brusle Czarnika. Kotouč se ale odrazil k Sekerovi, po jehož přihrávce vystřelil do Raskovy náruče Eric Gryba.

10:32

Po několikátém icingu Oilers se vhazovalo po pravici Talbota, Nugent-Hopkins ale vyhrál buly a se svým týmem se rychle přesunul dopředu.

10:16

Dominic Moore si vysloužil potlesk fanoušků, když jako jediný hráč Bostonu udržel na zádech čtyři soupeře. K žádné šanci Bostonu to ale nevedlo, neboť Olejáři muže v černožlutých dresech vytlačili do středního pásma.

09:31

Bruins jsou po inkasované brance stále jasně lepší a také v těchto sekundách kombinují v útočném pásmu.

08:59

A ještě jedna střela Davida Pastrňáka, který z blízkosti modré čáry nastřelil dobře postavený Talbotův beton.

08:29

Pastrňák si na pravé straně vyměnil puk s Marchandem a střelou švihem přinutil Talbota vyrazit puk mimo nebezpečný prostor brankoviště.

07:16

07:16 Colin MILLER - 1:1

07:16

Bruins právě vstřelili branku!
Domácí v osmé minutě zápasu srovnávají na 1:1! Czarnik nabil COLINU MILLEROVI na další dělovku od modré čáry, kterou Cam Talbot dokázal pouze utlumit a tygřím skokem poté zasáhl hokejkou až v momentě, kdy byl kotouč pár milimetrů za brankovou čárou. To potvrdila také krátká porada mezi hlavním arbitrem a videorozhodčím. Asistence: Austin Czarnik.

07:05

Spooner zpracoval kotouč pro Colina Millera, jehož dalekonosný pokus zápěstím Talbot znovu bez problémů zachytil a přerušil hru.

06:41

McDavid po icingu jenom nahazoval, aby mohl odjet střídat. Sudí ale viděli, že puk ještě byl na hostující obranné polovině a odpískali další zakázané uvolnění.

06:21

Pastrňák s Bergeronem se natlačili k brankovišti, kde se snažili zasunout puk za Talbota, jenže ten si své území pohlídal a domácí hráče do ničeho vážnějšího nepustil.

05:52

Moore roztáhl útok Bostonu na pravou stranu k Blidhovi, jenž měl na vrcholku kruhu dostatek prostoru ke střele, ale ta pro Talbota znamenala jen propagační zákrok.

05:14

Medvědi chtěli přenést hru zleva doprava, Krug prodlužoval Spoonerovu přihrávku, jenže podle sudích už byl v ofsajdu.

04:49

Edmontonu se po vedoucí brance paradoxně vůbec nedaří, nyní jeden z jeho hráčů špatně rozehrál a zavinil icing.

04:31

Carlovi se na modré čáře zamotal puk mezi nohy a Bruins kvůli němu zbytečně přišli o pozice v útočném pásmu.

03:31

Zajímavý úvod zápasu pokračuje! Chára si nenechal líbit hit od Patricka Maroona a vyzval jej na pěstní souboj, který ve výsledku skončil jen takovou přetahovanou a spravedlivou remízou. Oba hráči pochopitelně míří na pět minut na trestnou lavici.

03:15

Chárovu střelu od modré před brankovištěm nebezpečně tečoval Marchand, který ale opět nenašel volné místo v postoji Talbota.

03:07

Uteklo jen pár sekund a Vatrano se už otcitl v komfortnější pozici, ze které ale Talbota první střelou na branku nepřekonal.

02:46

Vatrano vložil hůl do nahození Kruga, nicméně puk nabral směř roh kluziště, odkud Talbotovi nebezpečí už nehrozilo.

02:12

Moore nezpracoval prudkou přihrávku od Toreyho Kruga a se smutným pohledem sledoval, jak kotouč letí na zakázané uvolnění.

01:08

01:08 Patrick MAROON - 0:1

01:08

Edmonton právě vstřelil branku!
Tak to je výtečný úvod pro hosty, kteří skórují hned ze své první střely na branku! Velkou zásluhu na této trefě má kouzelník McDavid, který zavezl puk do útočného pásma, zbavil se hned tří soupeřů a bekhendem předložil puk PATRICKU MAROONOVI, jemuž stačilo už jenom nastavit hůl a přesměrovat puk za přesunujícího se gólmana. Asistence: Connor McDavid, Leon Draisaitl.

00:52

Také Boston se na chvíli podíval na útočnou polovinu, formace s Marchandem a Pastrňákem se ale až ke střele nedostala.

00:15

Krejčího na prvním vhazování porazil Nugent-Hopkins, díky kterému se Oilers okamžitě mohou vydat vstříc Raskovi.

00:01

Utkání právě začalo.
Vybraní hráči již jsou na ledové ploše, před začátkem utkání nás ale ještě čeká vzpomínka na zesnulou legendu Bruins Milta Schmidta a rovněž hymny Kanady a USA.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

Úvodní sestavy:

Boston Bruins: T. Rask (Chudobin) – Carlo, Chára, McQuaid, Krug, C. Miller, K. Miller – Pastrňák, Bergeron, Marchand – Vatrano, Krejčí, Spooner – J. Hayes, Czarnik, Schaller – Riley Nash, D. Moore, Blidh.

Edmonton Oilers: Talbot (Gustavsson) – Benning, Sekera, A. Larsson, Klefbom, Gryba, Russell – Draisaitl, McDavid, Maroon – Kassian, Nugent-Hopkins, Lucic – Eberle, Caggiula, Pouliot – Puljujärvi, Letestu, Lander.

Rozhodčí: O´Rourke, Furlatt – Murphy, MacPherson.
Československá stopa v utkání

Zdeno Chára (BOS)
Obránce, 39 let, 34 zápasů, 9 bodů (2+7)

David Krejčí (BOS)
Útočník, 30 let, 40 zápasů, 24 bodů (8+16)

David Pastrňák (BOS)
Útočník, 20 let, 33 zápasů, 26 bodů (19+7)

Andrej Sekera (EDM)
Obránce, 30 let, 37 zápasů, 17 bodů (4+13).
Vzájemné zápasy

15.12.2015 Boston – Edmonton 2:3 pp.
03.12.2015 Edmonton - Boston 3:2 sn.
19.02.2015 Edmonton – Boston 4:3 sn.
17.11.2014 Boston - Edmonton 5:2
01.02.2014 Boston - Edmonton 4:0.
Edmonton Oilers

Tradiční kanadský klub v první polovině základní části potvrdil předsezónní očekávání a po mnoha letech se konečně usadil v klidných patrech tabulky. Nic na tom příliš nezměnily ani tři porážky z posledních čtyř zápasů, kvůli kterým se Edmonton propadl v Západní konferenci za Anaheim a St. Louis na šestou pozici. Před dnešním duelem mohou být Oilers poměrně v klidu, v poslední době tento tým na Boston umí a kromě toho se mu na venkovních stadionech nadmíru daří.

Nejproduktivnější hráči:
• C. McDavid – 43 bodů (14+29)
• L. Draisaitl – 33 bodů (14+19)
• M. Lucic – 26 bodů (10+16).
Boston Bruins

Domácí celek se prakticky třetí rok v řadě potácí okolo hranice postupu do vyřazovacích bojů, po čtyřiceti zápasech má na svém kontě 44 bodů a v tabulce Východní konference mu aktuálně patří osmá pozice. O tu však mohou Medvědi brzy přijít, od třináctého místa je totiž dělí jen pět bodů a navíc mají odehraných více zápasů než všichni jejich konkurenti.

Nejproduktivnější hráči:
• B. Marchand – 31 bodů (10+21)
• D. Pastrňák – 26 bodů (19+7)
• D. Krejčí – 24 bodů (8+16).
Všem hokejovým fanouškům přeji příjemné chvíle při sledování textového přenosu ze zápasu kanadsko-americké NHL. Od jedné hodiny ranní se můžeme těšit na duel mezi domácím Bostonem Bruins a hosty z Edmontonu Oilers!
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.

Boston Bruins – Edmonton Oilers

3:4

konec (1:1, 1:1, 1:2)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 8. C. Miller (Czarnik), 31. Bergeron (Pastrňák, K. Miller), 58. Krejčí (Bergeron, Marchand) – 2. Maroon (McDavid, Draisaitl), 34. Maroon (Gryba, McDavid), 41. Nugent-Hopkins (Benning), 50. Maroon

Boston Bruins: T. Rask (Chudobin) – Carlo, Chára (C), McQuaid, Krug, C. Miller, K. Miller – Pastrňák, Bergeron (A), Marchand – Vatrano, Krejčí (A), Spooner – J. Hayes, Czarnik, Schaller – Riley Nash, D. Moore, Blidh.

Edmonton Oilers: Talbot (Gustavsson) – Benning, Sekera, A. Larsson, Klefbom, Gryba, Russell – Draisaitl, McDavid (C), Maroon – Kassian, Nugent-Hopkins, Lucic (A) – Eberle (A), Caggiula, Pouliot – Puljujärvi, Letestu, Lander.

Rozhodčí: O´Rourke, Furlatt – Murphy, MacPherson

Diváci: 17 565

Průběh zápasu
1. třetina
01:08 EDM 0:1 Maroon (McDavid, Draisaitl)
03:31 BOS 2 Chára, bitka
EDM 2 Maroon, bitka
07:16 BOS 1:1 C. Miller (Czarnik)
Po 1. třetině
2. třetina
26:27 BOS 2 D. Moore, držení protihráče
30:43 BOS 2:1 Bergeron (Pastrňák, K. Miller)
33:09 EDM 2:2 Maroon (Gryba, McDavid)
36:12 EDM 2 Letestu, hákování
Po 2. třetině
3. třetina
40:14 EDM 2:3 Nugent-Hopkins (Benning)
49:02 EDM 2:4 Maroon
55:05 EDM 2 Gryba, faul kolenem
56:04 EDM 2 Pouliot, podražení
57:04 BOS 3:4 Krejčí (Bergeron, Marchand)
Konec