Menu

Hokej

Reprezentace do 18 let

Švýcarsko – Česko

3:5

konec (0:1, 2:1, 1:3)

02.11.2016, 20:30 • USA Hockey Arena, Plymouth • Info o změnách stavu (Martin Voltr)

Tipsport: 3.88 4.8 1.55 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Druhá bitva čeká svěřence Václava Varadi hned zítra. Převedeno do českého času tedy v noci ze čtvrtka na pátek, úderem půlnoci vyjede národní tým do boje proti Finsku. Pro dnešek se s vámi loučím, příjemný zbytek večera. (22:46:35)
Střely na branku ve 3. třetině (celkem):

Švýcarsko – 11 (22)
Česko – 13 (47)
Čeští hokejisté do 18 let za sebou mají úvodní zápas na turnaji pěti zemí v americkém Plymouthu. Navzdory roli favorita pro ně nebyl snadný, zkraje druhé třetiny totiž přišli o náskok 2:0 a dlouho se trápili v koncovce. Ve třetí třetině ale využili nedisciplinovanosti Švýcarů a rozhodli o svém zaslouženém vítězství. Dva góly vstřelil Ondřej Machala.

Konec zápasu.

59:30

Švýcarsko právě vstřelilo branku!
Škoda, české přesilovky dnes kromě tří gólů ve švýcarské síti skončily také dvěma v té naší. Půl minuty před závěrečnou sirénou upravuje na 3:5 LUCAS MATEWA. Asistence: Jan Petrig, David Zeiter.

58:01

Švýcaři nakonec i ve třetí třetině vyfasovali čtyři menší tresty, takhle mohli na úspěch jen těžko pomýšlet. Za hákování je vyloučen Nando Eggenberger (SUI).

57:11

Mikyska je zpátky na ledě, Češi si jdou pro tři body.

55:11

Češi budou muset ještě přestát oslabení, Dalimil Mikyska (CZE) je vyloučen za hrubost.

54:25

Česko právě vstřelilo branku!
Další využitou početní výhodou se česká osmnáctka přibližuje na dosah prvnímu vítězství na turnaji! MARTINU KAUTOVI stačily dokonce pouhé tři sekundy – 2:5. Asistence: Kryštof Hrabík.

54:22

A další trest pro našeho soupeře. Nando Eggenberger (SUI) si odpočine na dvě minuty za držení protihráče.

52:13

Česko právě vstřelilo branku!
V pravý čas přichází druhá přesilovková trefa našich juniorů, kteří odskakují do dvoubrankového vedení! Postaral se o to JÁCHYM KONDELÍK. Snad už čeští hokejisté tenhle stav udrží – 2:4! Asistence: Radim Šalda, Ondřej Machala.

51:32

Osm a půl minuty před koncem třetí třetiny přichází desátý prohřešek Švýcarů. Do čtyř je posílá Arnaud Riat (SUI).

44:58

Náš soupeř je kompletní.

42:58

Zatím v každé třetině si Švýcaři vykoledovali čtyři menší tresty, teď "pokračují". Lionel Heughebaert (SUI) si odpočine na dvě minuty za podražení.

41:48

Česko právě vstřelilo branku!
Netrvalo to dlouho, necelé dvě minuty po návratu na led si česká reprezentace bere zpátky ztracené vedení! Podruhé v zápase se trefil ONDŘEJ MACHALA – 2:3. Asistence: Jáchym Kondelík.

40:01

Začala třetí třetina.
Střely na branku ve 2. třetině (celkem):

Švýcarsko – 3 (11)
Česko – 18 (34)
Švýcaři ve druhé části uštědřili české osmnáctce lekci z produktivity. Ze stavu 0:2 totiž zvládli vyrovnat a stačily jim na to pouhé tři střely! Naši hokejisté zasypali gólmana Da Silvu osmnácti ranami, ale bohužel se jim zatím nedaří zlomit zápas zpět na svou stranu. Věřme, že ve třetí třetině už svěřenci Václava Varadi recept najdou a svou převahu promění ve vítězství.

40:00

Druhá třetina skončila.

38:05

Také Machala je zpátky ve hře.

37:12

Švýcarsko je kompletní a startuje zkrácenou výhodu.

36:05

Ovšem po necelé minutě odchází na lavici trestoměřičů za hákování také Ondřej Machala (CZE) a bude se hrát ve čtyřech na obou stranách.

35:12

Národní tým svého soupeře prakticky k ničemu nepouští. Další přiležitost mu nabízí hákující Tim Berni (SUI).

31:49

Další přesilovka je minulostí, naši hokejisté ani tentokrát nedisciplinované Švýcary nepotrestali.

29:49

Češi jsou navzdory smolnému průběhu dál výrazně aktivnější, na střely ve druhé třetině vedou 11:3! Teď si zahrají další přesilovku po hákování Steva Burgenera (SUI).

27:31

Hokejisté s helvétským křížem na hrudi jsou v pěti.

26:31

Švýcarsko právě vstřelilo branku!
Ale bohužel, opak je pravdou. Švýcaři také skórují ve vlastním oslabení a z dvoubrankové ztráty velmi rychle vyrovnávají! Střelu Leuenbergera dorazil do české brány JAN PETRIG – 2:2. Asistence: Sven Leuenberger.

25:31

Švýcarsko bylo necelou minutu kompletní, když ale fauloval Steve Burgener (SUI). Naši hokejisté mohou znovu navýšit skóre.

22:37

Arnaud Riat (SUI) si k menšímu trestu za zásah do oblasti hlavy nebo krku přibalí také osobní desítku, Češi jdou na přesilovku.

21:57

Švýcarsko právě vstřelilo branku!
Jenže Švýcaři pokračující hru v pěti proti čtyřem využívají a okamžitě se vracejí zpátky na dostřel. Vomáčku poprvé překonal NANDO EGGENBERGER – 1:2. Asistence: Sven Leuenberger, Lucas Matewa.

21:15

Česko právě vstřelilo branku!
Čeští hokejisté po gólu v přesilovce přidávají také trefu ve vlastním oslabení! Po nahrávkách Kauta s Kernem se o ni postaral obránce DALIMIL MIKYSKA a vedeme o dva góly – 0:2! Asistence: Martin Kaut, Jan Kern.

20:38

Budou také nyní udávat tempo hry přesilovky? Tu první ve druhé třetině si zahrají Švýcaři po trestu pro Ostapa Safina (CZE) za hrubost.

20:01

Začala druhá třetina.
Střely na branku v 1. třetině:

Švýcarsko – 8
Česko – 16
Úvodní třetina na turnaji probíhala v herní režii českých hokejistů do 18 let. Švýcary dvojnásobně přestříleli a donutili je ke čtyřem faulům, ten třetí potrestal hned po čtyřech sekundách Ondřej Machala. Jeho gól určuje průběžný stav 1:0 pro naši reprezentaci.

Druhá třetina začne přibližně ve 21:16.

20:00

První třetina skončila.

19:06

Tomáš Vomáčka tentokrát nemusel ani jednou zasahovat, jeho spoluhráči už jsou na ledě v pěti.

17:06

Před přestávkou budou početní nevýhodě čelit čeští hokejisté, za držení hokejky je vyloučen Kryštof Hrabík (CZE).

14:07

Tentokrát se našim mladíkům nezadařilo, Švýcaři hrají v plném počtu.

12:07

A přichází další možnost. Dario Wüthrich (SUI) si také odsedí menší trest za nedovolené bránění.

08:55

Česko právě vstřelilo branku!
Paráda, česká osmnáctka bleskově využívá třetí přesilovku a ve svém prvním zápase se ujímá vedení! Jen čtyři sekundy po buly mířil do černého ONDŘEJ MACHALA – 0:1! Asistence: Radim Šalda, Matěj Novák.

08:51

Naši protivníci se na chvíli chopili taktovky hry, ale teď už se zase sami budou muset bránit. Tim Berni (SUI) odchází na trestnou lavici za nedovolené bránění.

07:49

V závěru oslabení už se musel poprvé činit také brankář Tomáš Vomáčka, jenž zlikvidoval tři střely Švýcarů. Český tým je kompletní.

05:49

Jasně lepší Češi sice vedou na střely už 8:0, přesto nedokázali ani jednu z přesilovek využít. Teď jdou navíc sami také do čtyř, může za to nedovolené bránění kapitána Jana Kerna (CZE).

04:37

Ovšem aktivní start našich mladíků vede k další přesilovce. Také Lionel Heughebaert (SUI) pyká za hákování.

03:06

Švýcarsko hraje v plném počtu.

01:06

Hned po minutě si český tým zahraje první početní výhodu. Justin Sigrist (SUI) je vyloučen za hákování.

00:01

Utkání právě začalo.
Čeští trenéři museli na poslední chvíli udělat změnu v sestavě. Do zápasu nezasáhne zlínský Filip Chytil, který se zranil na dnešním tréninku, ve třetí formaci ho zastoupí původně třináctý útočník Jakub Pour z Plzně.
Úvodní sestavy:

Švýcarsko: Da Silva (Johnson) – Widmer, Berni, Zeiter, Pugin, Colomb, Wüthrich, Kobler, Matewa – Party, Müller, Kohler – Eggenberger, Sigrist, Leuenberger – Etter, Burgener, Riat – Heughebaert, Reymondin, Petrig. Trenér: Thierry Paterlini.

Česko: Vomáčka (Patera) – Šalda (A), Mikyska, Bednář, Král, Zelingr, Gaspar, Horský – Kern (C), Hladonik, Kaut – Machala (A), Kondelík, Safin – Pour, Hrabík, Dvořák – Kalus, Škvrně, Novák. Trenér: Václav Varaďa.

Rozhodčí: White, Pitoscia – Lyons, Cornell.
Turnaj pěti zemí v Plymouthu odstartoval už včera. Finové nejprve v severském souboji porazili Švédy 3:0, Spojené státy pak bez potíží zdolaly naše dnešní soupeře ze Švýcarska 7:2.

Zbývá dodat, že část českého týmu se vrátila do známého prostředí. Právě ročník 99 totiž v USA Hockey Areně, domově amerického rozvojového programu a reprezentací do 17 a 18 let, absolvoval letos v únoru turnaj ještě pod hlavičkou sedmnáctky. Na konci sezóny se do Plymouthu vydají pro změnu české hokejistky, které zde čeká světový šampionát.
Naši hokejisté nejsou na turnaji v kompletním složení. Citelné pro ně určitě budou absence brankáře Jakuba Škarka, obránce Davida Kvasničky a útočníků Martina Nečase s Filipem Zadinou – ti všichni absolvují turnaj ve Švédsku s dvacítkou a zabojují o mistrovství světa.

Poprvé od Memoriálu se do týmu vrací čeští krajánci, kteří od letoška působí v zámoří – brankář Tomáš Vomáčka (NAHL) a útočníci Ondřej Machala (OHL) a Jáchym Kondelík (USHL). Čtvrtý schází, neboť obránce Daniela Bukače (WHL) neuvolnil jeho klub.

V zadních řadách museli čeští trenéři řešit také zdravotní nepříjemnosti, zranění nedovolila odcestovat Jakubu Galvasovi a Ondřeji Buchtelovi. Soupisku proto doplnili Matouš Horský a Matyáš Zelingr.
Soupiska české reprezentace U18:

Brankáři:
Tomáš Vomáčka (Corpus Christi, NAHL), Jiří Patera (České Budějovice).

Obránci:
Radim Šalda, Michael Gaspar (oba Hradec Králové), Dalimil Mikyska, Filip Král (oba Kometa Brno), Jan Bednář (Liberec), Matouš Horský (Ml. Boleslav), Matyáš Zelingr (Kladno).

Útočníci:
Ondřej Machala (Niagara, OHL), Jáchym Kondelík (Muskegon, USHL), Martin Kaut (Pardubice), Filip Chytil (Zlín), Jaroslav Dvořák (Hradec Králové), Ostap Safin (Sparta Praha), Kryštof Hrabík (Liberec), Jan Kern (Slavia Praha), Marek Škvrně, Matěj Novák (oba Kometa Brno), Jan Hladoník, Jan Kalus (oba Třinec), Jakub Pour (Plzeň).
Zdravím všechny čtenářky a čtenáře, program českých reprezentačních výběrů nabírá rychlé obrátky. Zatímco tým do 17 let hraje na turnaji World Hockey Challenge v Kanadě, výběr do 18 let čeká těžký test v americkém Plymouthu, tedy na předměstí Detroitu.

Svěřenci trenéra Václava Varadi, kteří letos v srpnu poprvé v historii ovládli Memoriál Ivana Hlinky, si během čtyř dnů zahrají čtyři zápasy! Postupně je čekají Švýcarsko, Finsko, domácí Spojené státy a na závěr Švédsko. Naši mladíci ročníku 1999 si hrábnou až na dno sil a kdy jindy můžou zase prokázat své kvality než právě teď.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:30 a budeme z něj přinášet změny stavu.

Švýcarsko – Česko

3:5

konec (0:1, 2:1, 1:3)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 22. Eggenberger (Leuenberger, Matewa), 27. Petrig (Leuenberger), 60. Matewa (Petrig, Zeiter) – 9. Machala (Šalda, Novák), 22. Mikyska (Kaut, Kern), 42. Machala (Kondelík), 53. Kondelík (Šalda, Machala), 55. Kaut (Hrabík)

Švýcarsko: Da Silva (Johnson) – Widmer, Berni, Zeiter, Pugin, Colomb, Wüthrich, Kobler, Matewa – Party, Müller, Kohler – Eggenberger, Sigrist, Leuenberger – Etter, Burgener, Riat – Heughebaert, Reymondin, Petrig. Trenér: Thierry Paterlini.

Česko: Vomáčka (Patera) – Šalda (A), Mikyska, Bednář, Král, Zelingr, Gaspar, Horský – Kern (C), Hladonik, Kaut – Machala (A), Kondelík, Safin – Pour, Hrabík, Dvořák – Kalus, Škvrně, Novák. Trenér: Václav Varaďa.

Rozhodčí: White, Pitoscia – Lyons, Cornell.

Průběh zápasu
1. třetina
01:06 SUI 2 Sigrist, hákování
04:37 SUI 2 Heughebaert, hákování
05:49 CZE 2 Kern, nedovolené bránění
08:51 SUI 2 Berni, nedovolené bránění
08:55 CZE 0:1 Machala (Šalda, Novák)
12:07 SUI 2 Wüthrich, nedovolené bránění
17:06 CZE 2 Hrabík, držení hole
Po 1. třetině
2. třetina
20:38 CZE 2 Safin, hrubost
21:15 CZE 0:2 Mikyska (Kaut, Kern)
21:57 SUI 1:2 Eggenberger (Leuenberger, Matewa)
22:37 SUI 2+10 Riat, zásah do hlavy nebo krku+zásah do hlavy nebo krku
25:31 SUI 2 Burgener, podražení
26:31 SUI 2:2 Petrig (Leuenberger)
29:49 SUI 2 Burgener, hákování
35:12 SUI 2 Berni, hákování
36:05 CZE 2 Machala, hákování
Po 2. třetině
3. třetina
41:48 CZE 2:3 Machala (Kondelík)
42:58 SUI 2 Heughebaert, podražení
51:32 SUI 2 Riat, podražení
52:13 CZE 2:4 Kondelík (Šalda, Machala)
54:22 SUI 2 Eggenberger, držení protihráče
54:25 CZE 2:5 Kaut (Hrabík)
55:11 CZE 2 Mikyska, hrubost
58:01 SUI 2 Eggenberger, hákování
59:30 SUI 3:5 Matewa (Petrig, Zeiter)
Konec