Menu

Hokej

Hokejová Liga mistrů

SC Bern – HC Košice

3:1

konec (1:0, 0:0, 2:1)

03.09.2016, 19:45 • Postfinance Arena • Skupina D • Martin Schwarz (@MartinSmuci)

Tipsport: 1.4 5.3 5.43 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

55:05

Martin Dudáš fauloval a Bodenmann jel trestné střílení. Jenže hostující útočník neoklamal Vladislava Habala kličkou stahovačkou a skóre zůstává stejné. Další veliká šance pro domácí na vstřelení branky.

54:41

Třetí třetina se nese ve znamení košických trestů. Jiří Vašíček moc dlouho držel soupeře, takže se není moc čemu divit, že je poslán na trestnou lavici. Další dvě minuty přesilové hry pro SC Bern.

52:51

52:51 BLUM - 3:1

52:51

Bern právě vstřelil branku!
Tak tohle byla opravdu hodně rychle využitá přesilová hra. Sotva stačili hokejisté Bernu rozehrát puk po vhazování v útočném pásmu, už se jejich fanoušci mohli radovat z třetí trefy SC v utkání. ERIC BLUM dostal kousek před modrou čáru puk přesně na hokejku, na nic nečekal, pořádně se napřáhl a propálil vše, včetně Vladislava Habala. Krásně vymetl horní část braky Košic. Zhruba sedm minut před koncem třetí třetiny tedy slovenský mančaft opět prohrává rozdílem dvou branek a body ze zápasu se mu vzdalují. Asistence: Martin Plüss, Simon Bodenmann.

52:30

Tak nakonec se opravdu vylučovat bude, Šmach byl poslán arbitrem na trestnou lavici za nedovolené bránění. A tohle je veliká možnost pro Bern, jak si pojistit výsledek dalším gólem.

49:10

Počet hráčů se na nějakou chvíli srovná, Mark Arcobello totiž podrazil soupeře a musí jít na trestnou lavici. Po návratu vyloučeného hokejisty Košic začnou hosté krátkou početní výhodu.

45:26

Jenže pozor! Juraj Milý za zmíněný zákrok dostává 5 minut + do konce utkání za faul kolenem. Rozhodčí se dlouho radili a nakonec nekompromisně poslali hráče slovenského klubu do kabin. Tak to je nepříjemná zpráva pro Košice. Pět minut trestu odsedí Klíma.

44:07

44:07 HRUŠKA - 2:1

44:07

Košice vstřelily branku!
Ale podívejme se na to, netrvalo dlouho a Košice poprvé dnes překonávají brankáře Genoniho! Zničehonic se slovenský celek zjevil kolem branky domácího celku a obrana Bernu nebyla příliš pozorná. Toho skvěle využil Bartanus, jenž si všiml před brankou volného RADIMA HRUŠKY. A poslední uvedený naprosto přesně poslal puk za ochránce domácí svatyně. Hosté jsou tedy zase zpátky v zápase a uvidíme, jak jim úvodní gól mače pomůže psychicky pro rozhodující momenty střetnutí. Asistence: Marek Bartanus.

41:36

41:36 BERGER - 2:0

41:36

Bern právě vstřelil branku!
Přesně jak jsem zmiňoval po startu třetí třetiny, domácí chtěli co nejdříve získat náskok dvou branek, aby mohli ve zbytku poslední dvacetiminutovky hrát v klidu. A to se jim také velmi brzy podařilo, necelé dvě minuty po startu třetí periody. ALAIN BERGER si parádně nabruslil na přihrávku od Gerbera a pak už pelášil sám na branku. Ani na chviličku střelec druhého gólu zápasu nezaváhal, zamířil a poslal kus černé gumy do sítě Vladislava Habala. Ten už toho nyní moc dělat nemohl. Teď to budou mít Košice hodně těžké s dotahováním. Asistence: Beat Gerber, Maxim Noreau.

34:28

Moser a jeho formace znovu velmi aktivní, což se projevilo výtečnou šancí Bernu! Arcobello dostával na levou stranu skvělou nahrávku, ale zblízka špatně nabral puk a nedostal kotouč za Habala. Halou to jenom zahučelo, už to mohlo být o dvě branky. Arcobello dostal vskutku výtečnou zadovku přímo na hokejku.

29:22

Marek Hovorka mohl vyrovnat skóre zápasu, skoro sám se řítil na branku, dokonce vypálil bekhendem, ale Genoni měl dost času na to, aby si jeho zakončení pohlídal. Takové brejky mohou hostům pomoci něco udělat se zápasem.

26:34

Teď je tu ovšem veliká nepříjemnost pro slovenský klub z Košic. Martin Dudáš si nedal pozor a fauloval soka podražením. Takže Bern má k dispozici přesilovku pět na tři. Možná půjde o důležitý moment utkání.

26:00

Je tu trest pro slovenský celek, Jakub Suja inkasuje od hlavního rozhodčího zápasu dvě minuty za držení protihráče. Svěřenci trenéra Čady budou muset tedy vzdorovat dalšímu oslabení a Bern naopak dostává šanci na přesilovkou trefu.

24:16

Fanoušci protestují, protože se dožadují trestného střílení. Schrwey unikal skoro sám na branku, ale zakončení mu nevyšlo právě kvůli tomu, že mu hokejku zezadu zablokoval protihráč. Ale rozhodčí zákrok pustil a hra pokračuje.

21:23

Hodně nepříjemně byl teď v brankovišti domácích sražen brankář Genoni, když do něj – nejspíše ale vinou hokejisty Bernu – najel jeden z mužů Košic. Ale gólman Švýcarů se otřepal a snad bude v pořádku.

18:45

Zatím největší šanci v hostující přesilovce však měli domácí hráči. Málem se jim totiž podařilo prchnout samotným na branku a Habal měl co dělat, aby zastavil puk. Kus černé pryže možná dokonce zazvonil o tyčku slovenské klece.

17:52

Na konci první dvacetiminutovky tu máme také vyloučení na straně Bernu a zároveň tedy první šanci v přesilové hře pro Košice. Dvě minuty za sekání inkasuje od rozhodčího Untersander, který, ač nerad, odjíždí za katr.

12:48

Hra přerušena, to už je vyloučený hráč Košic zpátky na ledové ploše, jenže další se tam chystá. Varga vystřídal Bartoše na zahřátém místečku, jelikož podrazil soka a rozhodčí si toho moc dobře všiml. Další šance pro domácí.

10:35

První vyloučení v zápase. Hostující muž Peter Bartoš fauloval soupeře podražením a musí si jít za tento prohřešek odpykat dvě minuty. Takže SC Bern má k dispozici první přesilovku v utkání.

01:51

01:51 HISCHIER - 1:0

01:51

Bern právě vstřelil branku!
Netrvalo to ani celé dvě minuty a už máme na světě první branku. Celá situace vznikla hned po vhazování po levé ruce brankáře Habala. Slovenská obrana si nedala pozor, nechala před gólmanem v bílém trikotu příliš mnoho prostoru a už byl problém pro slovenskou sestavu na světě. Do puku dokázal jako první udeřit LUCA HISCHIER, jenž překvapil Košice a hlavně jejich ochránce klece, který toho v danou chvíli moc neviděl. Mančaft z východního Slovenska tak bude nucen hned od počátečních minut tohoto duelu dotahovat ztrátu. Asistence: Martin Plüss

SC Bern – HC Košice

3:1

konec (1:0, 0:0, 2:1)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 2. Hischier (Plüss), 42. Berger (Gerber, Noreau), 53. Blum (Plüss, Bodenmann) – 45. Hruška (Bartanus.)

SC Bern: Genoni (Wuethrich) – Kamerzin, Blum, Untersander, Jobin, Gerber, Noreau, Kreis, Randegger – Moser, Bodenmann, Ebbett, Scherwey, Arcobello, Rufenacht, Berger, Hischier, Plüss, Müller, Meyer – Ness

HC Košice: Habal (Kopřiva) – Vašíček, Deyl, Jankovič, Šedivý, Matějka, Šmach, Dudáš – Suja, Nagy, Spilar, Bicek, Hruška, Bartanus, Varga, Boltun, Hovorka, Hričina, Bartoš, Klíma, Milý

Rozhodčí: Boman, Wehrli – Borga, Fluri

Průběh zápasu
1. třetina
01:51 BRN 1:0 Hischier (Plüss)
10:35 KOS 2 Bartoš, podražení
12:48 KOS 2 Varga, podražení
17:52 BRN 2 Untersander, sekání
Po 1. třetině
2. třetina
26:00 KOS 2 Suja, držení protihráče
26:34 KOS 2 Dudáš, podražení
Po 2. třetině
3. třetina
41:36 BRN 2:0 Berger (Gerber, Noreau)
44:07 KOS 2:1 Hruška (Bartanus.)
45:26 KOS 5+OK Milý, faul kolenem+faul kolenem
49:10 BRN 2 Arcobello, podražení
52:30 KOS 2 Šmach, nedovolené bránění
52:51 BRN 3:1 Blum (Plüss, Bodenmann)
54:41 KOS 2 Vašíček, držení protihráče
Konec