Menu

Hokej

Hokejová Liga mistrů

SC Bern – HC Košice

3:1

konec (1:0, 0:0, 2:1)

03.09.2016, 19:45 • Postfinance Arena • Skupina D • Martin Schwarz (@MartinSmuci)

Tipsport: 1.4 5.3 5.43 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Ještě jednu věc nutno dodat. Pokud Košice chtějí postoupit do další části Ligy mistrů, budou muset doufat, že Linec prohraje v utkání s Bernem. To je totiž jediná cesta, jak si slovenský celek může zařídit v aktuální situaci pokračování v soutěži. (22:08:00)
Střely na branku v zápase

SC Bern: 46

HC Košice: 20
Je konec druhého vzájemného utkání mezi Bernem a Košicemi v Lize mistrů. Také druhý mač ovládli hráči ze švýcarského hlavního města, nutno dodat, že to bylo opravdu zaslouženě. Přestože po čtyřiceti minutách hry měli domácí muži na kontě náskok pouze o jedinou branku, v poslední dvacetiminutovce ukázali, jakou mají sílu a nakonec zvítězili poměrem 3:1. Slovenský klub celý zápas dotahoval a jedna trefa na úspěch nestačila, Bern svého soka navíc jasně přestřílel. I tak si zaslouží pochvalu český brankář ve službách Košic Vladislav Habal. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezký zbytek soboty.

Konec zápasu.

59:44

Ještě jedno buly také před zraky Vladislava Habala. Tam také pravděpodobně zanedlouho zápas skončí. Jiří Vašíček ještě rozehrál kus černé gumy s Deylem dopředu, ale Košice již nevyvíjí útočnou aktivitu.

59:23

Ochránce svatyně Bernu má kus černé gumy ve své rukavici, ještě minimálně jednou se tedy bude vhazovat po jeho levé ruce. Do konce ale opravdu mnoho času nezbývá, už se bude asi jen dohrávat zbytek základní hrací doby.

58:46

Kamerzin několikrát prohodil puk zpátky za branku na svého spoluhráče a v pohodě si teď obránci Bernu kotouč předávají. Následně ještě pálil Spilar, ale Genoni byl v pohodě připravený.

57:54

A také hráči v červeném trikotu už jenom vyhazují kotouč do středního pásma. To je styl hry, který bude aktuálně domácí sestavě stačit k tomu, aby si pohlídala výsledek.

57:08

Poměrně klidný průběh hry při stavu hráčů pět na pět na ledové ploše. Deyl zkusil na dlouho rozehrát na Vargu. Ale střela druhého jmenovaného nedošla až k brankáři Bernu, někdo ji před klecí stihl zblokovat.

56:42

Hra je přerušena ve chvíli, kdy se Jiří Vašíček vrací zpátky do hry. Košice jsou tedy kompletní, ale čas na případné vyrovnání se jim zase ztenčil. Teď budou muset hosté dát do závěru poslední periody všechny zbývající síly.

55:40

Je jasné, že domácí celek teď už nebude nikam spěchat. V přesilovce šetří síly a hlavně také drží útočné pásma, aby nedošlo k dalším problémům pro gólmana Genoniho na druhé straně hrací plochy.

55:05

Martin Dudáš fauloval a Bodenmann jel trestné střílení. Jenže hostující útočník neoklamal Vladislava Habala kličkou stahovačkou a skóre zůstává stejné. Další veliká šance pro domácí na vstřelení branky.

54:41

Třetí třetina se nese ve znamení košických trestů. Jiří Vašíček moc dlouho držel soupeře, takže se není moc čemu divit, že je poslán na trestnou lavici. Další dvě minuty přesilové hry pro SC Bern.

53:45

Čas do konce zápasu teď bude hostující partě hodně rychle utíkat, ale Slováci se nevzdávají. Šmach měl chvíli volno na pravé straně, byť nedokázal zavčas zrychlit a překonat obranu švýcarského celku.

52:51

52:51 BLUM - 3:1

52:51

Bern právě vstřelil branku!
Tak tohle byla opravdu hodně rychle využitá přesilová hra. Sotva stačili hokejisté Bernu rozehrát puk po vhazování v útočném pásmu, už se jejich fanoušci mohli radovat z třetí trefy SC v utkání. ERIC BLUM dostal kousek před modrou čáru puk přesně na hokejku, na nic nečekal, pořádně se napřáhl a propálil vše, včetně Vladislava Habala. Krásně vymetl horní část braky Košic. Zhruba sedm minut před koncem třetí třetiny tedy slovenský mančaft opět prohrává rozdílem dvou branek a body ze zápasu se mu vzdalují. Asistence: Martin Plüss, Simon Bodenmann.

52:30

Tak nakonec se opravdu vylučovat bude, Šmach byl poslán arbitrem na trestnou lavici za nedovolené bránění. A tohle je veliká možnost pro Bern, jak si pojistit výsledek dalším gólem.

52:30

Ještě jedna komerční pauza, vypadalo to, že se bude vylučovat, ale rozhodčí zůstal v klidu a dalšího hráče za katr neposílá. Po buly tedy budeme pokračovat v pěti na obou stranách.

51:53

Bartanus hledal dobře Dudáše na modré čáře, ale obránci Košic přeskočil puk přes hokejku. Jde vidět, že hostující mančaft do toho dává všechno a žene se za vyrovnáním. Je pravda, že čas mu rychle utíká.

51:14

Mark Arcobello rychle naskočil z trestné lavice zpátky na ledovou plochu, po delší době tedy vidíme v Postfinance Areně hru pět na pět. Ale snad poprvé v zápase tlačí soupeře Košice v jeho pásmu!

50:40

Začíná zkrácená přesilovka Košic, Berger zkusil obehrát Spilara. Jenže to se nepovedlo a hokejista slovenského klubu málem zakončil. Pak ale Berger mířil nebezpečně na druhou stranu.

50:03

Už zase pokračujeme po konci komerční přestávky ve hře a začíná zároveň posledních deset minut základní hrací doby. Varga prohrál souboj s Blumem, takže u mantinelu přišel o kus černé gumy.

49:35

Další tvrdá srážka u mantinelu, která se domácím fanouškům nelíbila, ale vše je v pořádku a hra pokračuje. Dobře pak zakombinovali v útočné třetině Šmach se Spilarem. Genoni musel nakonec přerušit hru.

49:10

Počet hráčů se na nějakou chvíli srovná, Mark Arcobello totiž podrazil soupeře a musí jít na trestnou lavici. Po návratu vyloučeného hokejisty Košic začnou hosté krátkou početní výhodu.

48:22

Hokejisté v červených trikotech už se zase pohybují v útočném pásmu, ale potřebují se dostat blíže k brance soupeře. Všechny dosavadní rány šly totiž hodně z dálky a neměly moc velkou šanci na projití až do klece.

48:00

A ještě jedno vyhození. Polovina trestu Juraje Milého je minulostí, ale je jasné, že SC Bern bude ještě kousat. Teď se každopádně puk ocitl na domácí střídačce a hra je přerušena.

47:08

Ještě tři minuty budou hrát Košice jen ve čtyřech, ale i nadále jsou v pohodě a když už se podaří domácí vystřelit, tak je Vladislav Habal na svém místě. Blum pálil z první od modré, ale přestřelil.

46:15

Košice také další oslabení v zápase začínají dobře a ukazují, že tahle část hry jim jde dnes velmi dobře. Arcobello nevypálil a to jej mrzelo, protože Bern přišel o útočnou třetinu.

45:26

Jenže pozor! Juraj Milý za zmíněný zákrok dostává 5 minut + do konce utkání za faul kolenem. Rozhodčí se dlouho radili a nakonec nekompromisně poslali hráče slovenského klubu do kabin. Tak to je nepříjemná zpráva pro Košice. Pět minut trestu odsedí Klíma.

45:26

Další tvrdý střet u mantinelu, po kterém se Kreis nezvedá z ledu a vypadá otřeseně. Je pravda, že slovenský celek už v prostřední části přitvrdil a snaží se na důrazné hře stavět.

44:07

44:07 HRUŠKA - 2:1

44:07

Košice vstřelily branku!
Ale podívejme se na to, netrvalo dlouho a Košice poprvé dnes překonávají brankáře Genoniho! Zničehonic se slovenský celek zjevil kolem branky domácího celku a obrana Bernu nebyla příliš pozorná. Toho skvěle využil Bartanus, jenž si všiml před brankou volného RADIMA HRUŠKY. A poslední uvedený naprosto přesně poslal puk za ochránce domácí svatyně. Hosté jsou tedy zase zpátky v zápase a uvidíme, jak jim úvodní gól mače pomůže psychicky pro rozhodující momenty střetnutí. Asistence: Marek Bartanus.

43:36

Slovenský celek má čas na rozehrávku za brankou, ale je jasné, že moc dlouho čekat nemůže, pokud chce ještě něco udělat s výsledkem. Blum zablokoval střelu před Genoniho klecí.

42:52

Znovu musela být lapačka brankáře hostujícího celku v akci, Gerber prověřil jeho pozornost, ale nyní byl Habal moc dobře připraven.

41:36

41:36 BERGER - 2:0

41:36

Bern právě vstřelil branku!
Přesně jak jsem zmiňoval po startu třetí třetiny, domácí chtěli co nejdříve získat náskok dvou branek, aby mohli ve zbytku poslední dvacetiminutovky hrát v klidu. A to se jim také velmi brzy podařilo, necelé dvě minuty po startu třetí periody. ALAIN BERGER si parádně nabruslil na přihrávku od Gerbera a pak už pelášil sám na branku. Ani na chviličku střelec druhého gólu zápasu nezaváhal, zamířil a poslal kus černé gumy do sítě Vladislava Habala. Ten už toho nyní moc dělat nemohl. Teď to budou mít Košice hodně těžké s dotahováním. Asistence: Beat Gerber, Maxim Noreau.

41:25

Postavení mimo hru Košic, Varga si na modré čáře nedal pozor na brusle.

41:13

Bolestivá situace pro hostujícího Bartanuse, který dostal pukem nepříjemně někam do tváře. Ale už se zvedl z ledu a vypadá to, že bude v pořádku. To je samozřejmě jedině dobře.

40:58

Na druhé straně hrací plochy slibně zahrozil Jiří Bicek, jenže neměl nikoho, s kým by mohl zakombinovat, a tak raději jen vystřelil. A trefil pouze mantinel za klecí gólmana Genoniho.

40:27

Vladislav Habal si připisuje do statistik první zákrok v této části hry, prověřil jej Arcobello, ale ten neměl moc velkou šanci vstřelit gól z dané pozice.

40:08

Už se hraje třetí třetina, také na rozejdu té mají puk na hokejkách domácí hokejisté. Budou se určitě snažit dát co nejdříve druhou branku, aby mohli hrát více v klidu.

40:01

Začala třetí třetina.
Bude se za chvíli rozehrávat třetí třetina. Košice sice jasně prohrávají na střely na branku, ale gólový rozdíl je stále nejtěsnější možný. Uvidíme, jak se oběma celkům povede v posledních dvaceti minutách hry.
Střely na branku po druhé třetině

SC Bern: 34

HC Košice: 12
Ve druhé třetině branka nepadla, i když především Bern měl spoustu dalších šancí a ukázalo se to znovu na počtu střel na branku. Slováci klidně mohou ve třetím dějství překvapit a pokusit se o vyrovnání, pokud se jim povede nějaká další brejková situace. Čeká nás každopádně zajímavý závěr tohoto duelu.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:55

A ještě jeden zákrok pro Habala pět vteřin před druhou sirénou. Takže ještě jedno buly před hostujícím gólmanem.

39:28

Čas na poslední akce ve druhé třetině. Martin Dudáš vypálil z otočky na modré čáře, ale puk skončil jen na zadním mantinelu, kde si jej převzala domácí obrana.

38:46

Vašíček to zkusil dlouhou rozehrávkou z obranné třetiny, ale Suja našel pouze Nage. Ten sice dobře vypálil a navíc nebezpečně, avšak rána letěla příliš vysoko nad horní tyčku.

38:03

Dobře se snaží Košice napadat protihráče u mantinelu, ač se třeba nedostanou k puku. Hraje se ve vysokém tempu a vypadá, že tomu tak bude až do konce prostřední části.

37:30

Znovu Müllerova střela, tentokráte z levé strany. Ale před Habalem nikdo nestál, takže český brankář mohl v pohodě sledovat, kam zakončení domácího hokejisty poletí.

36:55

Košice se teď několikrát po sobě dobře prosadily na buly. Ale ani to jim nestačilo k tomu, aby se dostaly do založení protiútoku. Projít přes střední pásmo je zatím pro hosty opravdu oříškem.

36:28

Spilar se snažil zbavit protihráče a protáhnout se s kotoučem až před branku, jenže před Genonim bylo velmi těsno. Poté na druhé straně v akci hostující brankář, jenž musel proti pokusu Müllera tasit lapačku do mezírky.

35:58

Po dlouhé době slovenský klub zpátky v útočném pásmu, ale tam se jen snažil vydolovat puk od mantinelu. Což nakonec nedopadlo pro hosty dobře. Hra přerušena u branky Vladislava Habala.

35:18

Opět obrana Košic v akci, Matějka měl co dělat, aby dostal protihráče od kotouče, ale nakonec se mu to přeci jen povedlo a hosté poslali puk do středního pásma.

34:28

Moser a jeho formace znovu velmi aktivní, což se projevilo výtečnou šancí Bernu! Arcobello dostával na levou stranu skvělou nahrávku, ale zblízka špatně nabral puk a nedostal kotouč za Habala. Halou to jenom zahučelo, už to mohlo být o dvě branky. Arcobello dostal vskutku výtečnou zadovku přímo na hokejku.

33:40

Znovu pokračujeme ve hře, opět vyhráli na buly domácí a jen tak tak se štěstím Košice dokázaly dostat kus černé gumy na druhou stranu hrací plochy. Ale moc dlouho tam na kotouč nezůstaly.

33:34

Habal neriskoval a raději podržel puk pod svou rukavicí. Hráči si budou moci chvíli oddechnout, následuje totiž krátká komerční přestávka.

32:48

Musíme ale pochválit také Košice, protože i když jsou horším týmem na ledě, výborně brání a snaží se natěsno přistupovat ke svým soupeřům. A to dělá švýcarskému celku veliké problémy.

31:55

Až nyní hra byla přerušena, už se ale zase hraje a asi nepřekvapí, že opět domácí hokejisté diktují tempo hry a rozehrávají. Do zakončení se tlačil Berg, jehož však výborně zastavil levým betonem Habal. Ten dnes chytá opravdu skvěle.

31:03

Bodenmann hledal Mosera, spoluhráče z nejproduktivnější formace Bernu. Ale Košice hodně tvrdě přistupují ke svým sokům a musí si jen dát pozor, aby nepřekročili tenkou hranici pravidel.

30:25

Máme za sebou polovinu základní hrací doby, už se hraje dlouho bez přerušení a Randegger zavezl puk do útočné třetiny. Bern hledá místo na provedení dalšího střeleckého pokusu.

29:22

Marek Hovorka mohl vyrovnat skóre zápasu, skoro sám se řítil na branku, dokonce vypálil bekhendem, ale Genoni měl dost času na to, aby si jeho zakončení pohlídal. Takové brejky mohou hostům pomoci něco udělat se zápasem.

28:43

Dudáš je také zpátky ve hře, takže skóre zůstává beze změny a Bern může obrovsky mrzet nevyužitá přesilovka v pěti proti třem. Ale SC ještě zůstává u puku.

27:58

Jiřímu Vašíčkovi dokonce odletěla rukavice pryč z ruky a byla z toho další komplikace pro hosty. To už se ale na led vrací Jakub Suja, Slováci mají nejspíše nejhorší momenty za sebou.

27:13

Ještě necelá minuta do konce dvojnásobného oslabení Košic, Bern se stále drží kolem svatyně Vladislava Habal, ale jeho střely nejsou v tuto chvíli vůbec přesné. Přestřelil Blum, opět.

26:45

Blum sice dostal puk na hokejku a před brankovištěm a zkusil vypálit bez přípravy, někdo z hostů ale dokázal kus černé gumy vystrnadit až do středního pásma.

26:34

Teď je tu ovšem veliká nepříjemnost pro slovenský klub z Košic. Martin Dudáš si nedal pozor a fauloval soka podražením. Takže Bern má k dispozici přesilovku pět na tři. Možná půjde o důležitý moment utkání.

26:00

Je tu trest pro slovenský celek, Jakub Suja inkasuje od hlavního rozhodčího zápasu dvě minuty za držení protihráče. Svěřenci trenéra Čady budou muset tedy vzdorovat dalšímu oslabení a Bern naopak dostává šanci na přesilovkou trefu.

25:40

A hned další práce pro gólmana Košic, který se teď ve svém brankovišti rozhodně nenudí, jen co je pravda. Nejdříve na něj zblízka vystřelil Plüss, pak ještě dorážel Hischier.

24:45

Vladislav Habal v klidu vyjel z branky a rozehrál kotuč, i když měl prvního spoluhráče poměrně daleko od svého zařízení. Ale zvládl to v pohodě a nedovolil větší komplikace.

24:16

Fanoušci protestují, protože se dožadují trestného střílení. Schrwey unikal skoro sám na branku, ale zakončení mu nevyšlo právě kvůli tomu, že mu hokejku zezadu zablokoval protihráč. Ale rozhodčí zákrok pustil a hra pokračuje.

23:33

Košice pro sebe získaly puk na buly a zároveň se pokusily udržet útočné pásmo. Matějka nahrával Šmachovi, jenže ten byl ještě v příliš špatné pozici na to, aby přesněji vypálil.

23:15

Máme odehráno něco přes tři minuty z prostřední části hry a zatím rozhodně nesledujeme moc akční hokej. Brankáři doposud moc práce neřešili a jsou v klidu.

22:35

Zase hodně dlouhý puk od hostů, ale tentokráte doskákal jen na útočnou modrou čáru, kde si jej vzal do paráda Blum. Je ale pravda, že ani bernské přihrávky nejsou tolik přesné.

22:18

Zakázané uvolnění východoslovenského celku, který už nevěděl, co s kotoučem, tak jej aspoň poslal přes všechny čáry pryč.

21:53

Poprvé ve druhé části se o přechod do lepší šance pokusili hosté, ale to už si kus černé gumy bere na hokejku Arcobello a kličkuje s ním podél pravého mantinelu.

21:23

Hodně nepříjemně byl teď v brankovišti domácích sražen brankář Genoni, když do něj – nejspíše ale vinou hokejisty Bernu – najel jeden z mužů Košic. Ale gólman Švýcarů se otřepal a snad bude v pořádku.

20:50

Gerber raději podržel puk za brankou a počkal si, až jeho spoluhráči dostřídají. Bern ví, že nemusí nikam spěchat, přestože stále vede jen o jeden gól.

20:08

Stejně jako na startu první třetiny, také na začátku té druhé si berou jako první puk na hokejky domácí. Jejich první útok ale dokázala obrana Košic zastavit.

20:01

Začala druhá třetina.
Hokejisté míří zpátky na ledovou plochu, za chvíli bude vše připraveno k buly ve středovém kruhu.
Nebude to dlouho trvat a začne druhá třetina. S náskokem jedné branky vkročí domácí, ti jsou ale zatím jednoznačně střelecky aktivnější.
Střely na branku v první třetině

SC Bern: 17

HC Košice: 2
Máme za sebou první třetinu utkání Ligy mistrů, skupiny M, ve kterém na sebe naráží celky Bernu a Košic. Ve švýcarském hlavním městě zatím padla jediná branka, hned ve druhé minutě duelu šli do vedení hokejisté SC, kteří hubené vedení drží. Nutno ale podotknout, že domácí vypálili na klec Vladislava Habala už sedmnáctkrát!

20:00

První třetina skončila.

19:45

Čas na poslední střelu v této periodě, ale hosté jsou příliš daleko od klece Genoniho. Bern navíc bude za několik okamžiků hrát znovu v plném počtu.

19:13

Už odstartovala poslední minuta první třetiny. Košice mají puk na hokejkách v útočném pásmu, Nagy hledal volného Spilara, ale ten měl obsazenou hokejku, takže nebyl připraven vystřelit.

18:45

Zatím největší šanci v hostující přesilovce však měli domácí hráči. Málem se jim totiž podařilo prchnout samotným na branku a Habal měl co dělat, aby zastavil puk. Kus černé pryže možná dokonce zazvonil o tyčku slovenské klece.

17:52

Na konci první dvacetiminutovky tu máme také vyloučení na straně Bernu a zároveň tedy první šanci v přesilové hře pro Košice. Dvě minuty za sekání inkasuje od rozhodčího Untersander, který, ač nerad, odjíždí za katr.

17:25

Zase rychle vystřídat a zkusit založit protiakci. Košice ukazují, že budou chtít dnes hrát hlavně ze zodpovědné obrany. Nyní ovšem velmi slibně útočil Šmach, leč bez úspěchu.

16:45

Hra se po dvou vyloučených Slováků hodně zklidnila, ani jedna strana nemá herně navrch a hokejisté spíše přehazují puk z jedné strany na druhou. Teď touš v rohu u mantinelu doloval Vašíček.

15:56

Jedna z největších možností Košic v posledních minutách, když jeden z forvardů v bílém trikotu unikal sám po pravé straně a pálil bekhendem. Jenže zároveň mu hokejku zblokoval protihráč, takže šance na střelecký úspěch byla téměř mizivá.

15:08

Slovenský celek kompletní, teď mají hosté prostor na to, aby také předvedli něco směrem do útoku. Zkusit to mohl Bartanus, ale neměl po ruce nikoho, s kým by mohl co nejrychleji proniknout až před Genoniho.

14:35

Jak to tak vypadá, SC Bern nevyužije ani druhou přesilovku v první třetině. Už jen pár vteřin zbývá do návratu Vargy na led a hráči v červeném jsou zatím příliš daleko od Habalova zařízení.

14:02

Avšak to už je na správném místě připravený český brankář Vladislav Habal. Odolal nejen nahození z dálky od obránce Kreise, nýbrž podržel i následné dvě nepříjemné dorážky. Pak už Košice vyhazují.

13:42

Opět stejná situace. Bern kombinuje, ale místo toho, aby se co nejdříve natlačil do střelecké pozice, tak jakoby spíše zkouší doklepnout puk až do prázdné klece.

12:48

Hra přerušena, to už je vyloučený hráč Košic zpátky na ledové ploše, jenže další se tam chystá. Varga vystřídal Bartoše na zahřátém místečku, jelikož podrazil soka a rozhodčí si toho moc dobře všiml. Další šance pro domácí.

12:08

Jen několik vteřin do návratu Bartoše na ledovou plochu, Bern dále na a ne vystřelit, i když má puk na svých hokejkách a kombinuje kolem Habalovy klece.

11:36

Už podruhé za sebou Košice vyhazují přes všechny čáry a první oslabení zatím zvládají velice dobře, Habal téměř nemusí zasahovat.

11:05

Domácí nezačali v početní výhodě vůbec špatně, několikrát si předali puk z hokejky na hokejku a dokonce vyslali i jedovatou ránu. Ta skončila na zadním mantinelu a následně ve středním pásmu.

10:35

První vyloučení v zápase. Hostující muž Peter Bartoš fauloval soupeře podražením a musí si jít za tento prohřešek odpykat dvě minuty. Takže SC Bern má k dispozici první přesilovku v utkání.

10:27

Pořádně se musel Habal natáhnout po střele jednoho z domácích útočníků, který od modré čáry obdržel nahrávku a vypálil příklepem. Puk ale skončil odražený mimo hrací plochu.

10:05

Trošku to vypadá, alespoň v tuto chvíli, že s přechodem do útoku mají problém také hráči Bernu. Ti ale mohou být více v klidu, protože Košice opět pouze vyhazují na icing.

09:47

Moser si nedal na modré útočné čáře pozor na brusle, švýcarskému celku je odpískáno postavení mimo hru.

09:18

Kus černé gumy na hokejce Kamerzina, ten nechal spoluhráče vystřídat a pak hned rozesílal puk dopředu na útočníky. Ti nyní jeho nápad moc nevystihli a místo toho hrají Košičané.

08:30

Až nyní byl nucen Genoni dávat pozor na situaci kolem sebe. Košický útok několikrát objel branku a už to pro hosty vypadalo slibně. Jenže pokud nebudou Košice střílet alespoň z dálky, těžko mohou skórovat.

07:50

Z tribun se ozývají poměrně hlasitě také fanoušci ze Slovenska a žádají si branku. Skoro to vypadá, že je jejich oblíbenci vyslyšeli, když pro sebe získali aspoň útočnou třetinu. Ani teď Nagy nestačil každopádně vystřelit.

07:37

Hostující parta se osvobodila pouze za cenu zakázaného uvolnění, takže je jasné, že vhazování proběhne před brankářem slovenského klubu. Hosté stále nevědí, jak na soupeřovu taktiku.

07:10

Košice zvládly dostat puk mimo obranné pásmo a hned jak to jde, tak zkoušejí vystřídat. To se jim také podařilo, takže mají alespoň krátký čas k oddechu.

06:34

Po menší pauze opět pokračujeme, hokejisté v červených dresech drží útočnou třetinu a tentokráte si dávají se střeleckým pokusem na čas. Bodenmann dlouho hledal někoho, kdo má volnou hokejku na střelu.

06:21

A hned další práce pro českého brankáře ve službách Košic. Domácí jedenaosmdesátka vypáli z prostoru mezi kruhy v momentě, kdy měl Habal dobrý výhled. Bude se tedy za několik okamžiků vhazovat znovu před jeho zraky.

05:50

Zase jen k modré útočné čáře, pak následovala chyba a možnost domácího výběru. Jobin viděl dostatek místa na střelu a pálil z dálky, Habala se mu však překvapit nepodařilo.

05:20

Po dlouhé době útočí také Slováci, ale když už pro sebe konečně získali útoční pásmo, čekají se střelou. Hovorka příliš dlouho kroužil a hledal místo, kudy vypálit.

04:45

Po menší časové odmlce hra pokračuje. A není velké překvapení, že se tak opět děje v obranné třetině Košic. Halou to jen zahučelo, když Habalovi vypadl puk z lapačky zpátky do hry a málem z toho byla solidní možnost pro Bern.

04:05

Hosté střídají a za vlastní brankou se chystají na novou rozehrávku. Obránce Deyl ale dlouho nevěděl, kam nahrát, protože se mu nikdo nenabízel a hosté si tak hodně zkomplikovali život.

03:31

Teď zase velmi dobrá práce Habala, jenž rybičkou a jakýmsi výskokem zachytil puk do lapačky, čímž zachránil situace, ze které Košicím hrozila druhá inkasovaná branka.

02:50

Nadále se domácí mančaft tlačí do útoku a Košice si zatím se svým soupeřem vůbec nevědí rady. Když už se hosté dostanou na kotouč, tak se jej pouze snaží vyhodit od branky.

01:51

01:51 HISCHIER - 1:0

01:51

Bern právě vstřelil branku!
Netrvalo to ani celé dvě minuty a už máme na světě první branku. Celá situace vznikla hned po vhazování po levé ruce brankáře Habala. Slovenská obrana si nedala pozor, nechala před gólmanem v bílém trikotu příliš mnoho prostoru a už byl problém pro slovenskou sestavu na světě. Do puku dokázal jako první udeřit LUCA HISCHIER, jenž překvapil Košice a hlavně jejich ochránce klece, který toho v danou chvíli moc neviděl. Mančaft z východního Slovenska tak bude nucen hned od počátečních minut tohoto duelu dotahovat ztrátu. Asistence: Martin Plüss

01:44

Kus černé gumy sražen mimo hrací plochu, hra přerušena a vypadá to, že další buly proběhne po levé ruce Vladislava Habala. Domácí jsou zatím o něco málo aktivnější.

01:19

Obránci Bernu v klidu rozmýšlejí, kudy pošlou puk. Jenže nakonec zazmatkovali a nerozdali kotouč připraveným útočníkům. A tak mohl hostující gólman v pohodě rozehrávat na své spoluhráče.

01:05

Au au, to muselo bolet. Jeden z hokejistů v bílém dresu byl za Habalovou klecí tvrdě sražen a jen tak tak se sbírá z ledu zpátky na nohy. Ale jak to tak vypadá, vše bylo v souladu s pravidly, takže se za tento zákrok vylučovat nebude.

00:37

Ale pozor také na situaci na druhé straně hrací plochy, kde se velmi dobře prezentuje první útok Košic. Spilar měl dobře napřaženo, ale svou střelou zápěstím trefil jen prostor za brankou Genoniho.

00:05

Zápas byl zahájen, na úvodním buly se více dařilo švýcarskému celku, který se také hned pustil dopředu a pokusil se poprvé ohrozit zařízení Habala. Ten ale zatím nemusí vůbec zasahovat.

00:01

Utkání právě začalo.
Vše je připraveno k úvodnímu buly, hráči i rozhodčí se sjíždějí do středového kruhu.
Hokejisté Bernu nastoupí v červených trikotech, Košice si pro dnešek oblékly bílou variantu dresů.
Už jen pár minutek do úvodního vhazování, hráči pomalu přijíždějí na ledovou plochu a tribuny v Postfinance Araně se zaplňují. Čeká nás jistě zajímavá bitva a doufejme, že i krásný hokejový zážitek
Favoritem zápasu jsou celkem jednoznačně domácí hráči, kteří vedou tabulku skupiny M a budou chtít stoprocentní výkony potvrdit i na domácím ledě proti Košicím. Povede se Slovákům soupeře překvapit?
Ještě jednou vítejte u dnešního utkání, zápas Ligy mistrů mezi Bernem a Košicemi začne zhruba za deset minut. Hráči se co nevidět sjedou na ledovou plochu a pomalu budeme moci začít.
Úvodní sestavy:

SC Bern: Genoni (Wuethrich) – Kamerzin, Blum, Untersander, Jobin, Gerber, Noreau, Kreis, Randegger – Moser, Bodenmann, Ebbett, Scherwey, Arcobello, Rufenacht, Berger, Hischier, Plüss, Müller, Meyer – Ness

HC Košice: Habal (Kopřiva) – Vašíček, Deyl, Jankovič, Šedivý, Matějka, Šmach, Dudáš – Suja, Nagy, Spilar, Bicek, Hruška, Bartanus, Varga, Boltun, Hovorka, Hričina, Bartoš, Klíma, Milý

Rozhodčí: Boman, Wehrli – Borga, Fluri.
Vítejte u dnešního utkání hokejové Ligy mistrů. V rámci skupiny M na sebe narazí mančafty SC Bern a HC Košice. Švýcaři zkusí udržet dosavadní neporazitelnost a slovenský výběr by rád rozšířil bodovou sbírku.
Výsledky předchozího zápasu obou týmů

Black Wings Linz – SC Bern (1:3)
Black Wings Linz – HC Košice (3:4)
Předchozí vzájemné utkání

Oba týmy na sebe narazily hned v úvodu Ligy mistrů, SC Bern zajížděl na východ Slovenska do Košic, tam soupeři nasázel šest branek a radoval se z konečného vítězství 6:3.
SC BERN

Švýcaři jsou mnohem více v klidu než jejich dnešní sok ze Slovenska. Odehráli sice jen dva zápasy, přesto vévodí skupině M se šesti body na kontě. V úvodním utkání letošního ročníku Ligy Mistrů přestříleli Košice 6:3, aby následně vyzráli i na Black Wing Linz, který porazili 3:1. Bern tedy čítá stoprocentní bilanci a pokusí se ji udržet také před svými tribunami, oba předchozí mače totiž SC odehrálo na kluzištích mimo Švýcarsko. Hráče Bernu do konce základní skupiny čekají ještě dva zápasy, kromě tohoto klání s Košicemi si 6. září zopakují vřavu proti Linci. Zatím se nicméně zdá, že klub s medvědem ve znaku nebude mít problém s postupem do další fáze soutěže.
HC KOŠICE

Druhé místo zatím patří slovenskému klubu v průběžném pořadí Ligy mistrů – skupiny M. Ale Košice rozhodně nečeká snadná práce v cestě za postupem, na kontě totiž vlastní stejně bodů jako třetí mančaft pořadníku z Lince. Slováci doposud v základní skupině zvládli dotáhnout do vítězného konce pouze jediný duel, a to právě zatím poslední odehraný. Black Wings na jejich ledě oplatili těsnou porážku, když zvítězili těsně 4:3. Tříbodový zisk se Košice pokusí tentokrát rozšířit v hlavním městě Švýcarska, kde je čeká kousavý vyzyvatel. První vzájemné měření sil totiž dopadlo výrazně lépe pro Bern. Zvládne slovenský celek těžkou úlohu?
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:45.

SC Bern – HC Košice

3:1

konec (1:0, 0:0, 2:1)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 2. Hischier (Plüss), 42. Berger (Gerber, Noreau), 53. Blum (Plüss, Bodenmann) – 45. Hruška (Bartanus.)

SC Bern: Genoni (Wuethrich) – Kamerzin, Blum, Untersander, Jobin, Gerber, Noreau, Kreis, Randegger – Moser, Bodenmann, Ebbett, Scherwey, Arcobello, Rufenacht, Berger, Hischier, Plüss, Müller, Meyer – Ness

HC Košice: Habal (Kopřiva) – Vašíček, Deyl, Jankovič, Šedivý, Matějka, Šmach, Dudáš – Suja, Nagy, Spilar, Bicek, Hruška, Bartanus, Varga, Boltun, Hovorka, Hričina, Bartoš, Klíma, Milý

Rozhodčí: Boman, Wehrli – Borga, Fluri

Průběh zápasu
1. třetina
01:51 BRN 1:0 Hischier (Plüss)
10:35 KOS 2 Bartoš, podražení
12:48 KOS 2 Varga, podražení
17:52 BRN 2 Untersander, sekání
Po 1. třetině
2. třetina
26:00 KOS 2 Suja, držení protihráče
26:34 KOS 2 Dudáš, podražení
Po 2. třetině
3. třetina
41:36 BRN 2:0 Berger (Gerber, Noreau)
44:07 KOS 2:1 Hruška (Bartanus.)
45:26 KOS 5+OK Milý, faul kolenem+faul kolenem
49:10 BRN 2 Arcobello, podražení
52:30 KOS 2 Šmach, nedovolené bránění
52:51 BRN 3:1 Blum (Plüss, Bodenmann)
54:41 KOS 2 Vašíček, držení protihráče
Konec