Menu

Fotbal

MOL Cup

MSK Břeclav – FC Baník Ostrava

0:6

konec (0:2)

23.08.2016, 16:30 • Lesní 10, Břeclav-Poštorná • 2. kolo • Martin Daneš

Tipsport: 10.0 6.0 1.18 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Cesta fotbalistů MSK Břeclav pohárem tak končí, za svůj výkon hlavně v první půli se ale vůbec nemusí stydět. Po změně stran už ale domácím došly síly i nápady a Ostrava se prosadila hned čtyřikrát. Po výhře 6:0, která je pro MSK zbytečně krutá, tak jde dál Baník. Ten si na soupeře ve 3. kole MOL Cupu musí počkat. Přiřadí mu jej los. (18:21:58)

90+1

Konec zápasu.

89

Musil trefuje při snaze založit protiútok přímo do obličeje Nerada, který se jen těžce zvedá z trávníku. Ošetření ale snad potřebovat nebude.

87

Baník právě vstřelil branku!
A nyní už to zavání debaklem. Domácí opět nechali ve vápně příliš prostoru ONDŘEJI ŠAŠINKOVI, který po zemi překonává Hübla.

86

Baník právě vstřelil branku!
A přesilovku velmi rychle proměňuje v pátou trefu. Hübl se natahoval k tyči, jak nejlépe uměl, ale střela JANA MATĚJE byla naprosto přesná.

85

Domácí Horčička odchází na střídačku kvůli poraněné noze a MSK bude dohrávat o desíti, jelikož už vyčerpal všechny možnosti střídání.

84

Carvalho sice obehrál dva protihráče, ovšem s balonem poté skončil v zámezí.

83

Hübl snadno sebral ze vzduchu centr Hučka.

81

Pauzu při ošetřování Radkoviče si hostující fanoušci krátí urážením úhlavního regionálního soka z Opavy, který shodou okolností vede tabulku FNL právě před Baníkem.

79

Musil si obhodil strážce, už ale nestihl balon před brankovou čárou. Odkop od brány Chmiela.

78

Šašinka dalekonosnou bombou orazítkoval šibenici břeclavské brány!

77

K krátkém sledu rozehráli hosté dva rohy nakrátko. Ten druhý byl nebezpečnější, po něm hlavičkoval Helešic z velkého úhu mimo domácí branku.

75

Poslední střídání v domácí sestavě. Lapina nahradí čerstvý Netopilík.

73

Baník právě vstřelil branku!
Tentokrát už zaváhání brankáře MSK končí gólem. Při rozběhnutí zaváhal a vyrazil o chvíli později, než měl. Byl u míče později než MATĚJ HELEŠIC, který střílí čtvrtou branku Baníku.

72

Hübl chyboval, ale jeho zaváhání napravil obránce Smejkal a odkopává balon do zámezí.

72

Domácí stále spoléhají na brejku, na ty už ale hráčům nezbývá tolik sil jako v první půli.

69

Mondek vypálil křižně z pravé strany, Hübl se jen ohlédl. Naštěstí pro mladíka v bráně MSK šel balon mimo tři tyče.

68

Střídání přichází také v zadnních řadách Baníku. Suse nahradil Matěj.

65

Životní chvilky na hřišti si teď zažije i sedmnáctiletý gólman MSK Michal Hübl, který za rozhodnutého stavu na poslední půlhodinu vystřídal kolegu Dominika Kunického.

65

To stejné bylo k vidění na druhé straně. Šašinka šel zleva sám na branku, ale i on vysoko přestřeluje břeclavskou branku a skrývá hlavu zklamaně v dlaních.

63

Čtyři Břeclavané teď uháněli na jediného obránce Baníku, ale ani tato šance čestným gólem domácích nekončí. Carvalho už sice Chmiela překonal, na malém vápně ale chtěl ještě balon usměrnit do sítě Musil, jenže zblízka míč moc podebral a překopl bránu. Tato životní příležitost ho bude ještě dlouho mrzet.

62

Hostující fanoušci slaví, postup už by jejich týmu neměl uniknout. Naproti tomu u domácím aktivně fandí pouze dva hlasy.

60

Dnešní utkání v Břeclavi sleduje na stadionu v Lesní ulici 717 platících diváků, z toho je jich hlášených 120 z Ostravy.

60

Ianosteac odvrátil zpětnou přihrávku do vápna MSK nečekaně patičkou.

58

Baník právě vstřelil branku!
Z následného přímého kopu se krásnou střelou kolem zdi do šibenice prosazuje MAREK HLINKA a zvyšuje na 3:0 pro Baník. Kunický se za balonem jen ohlédl, neměl šanci na něj dosáhnout.

57

Sus donutil Kunického k tygřímu skoku, k vyboxovanému balonu se chtěl dostat Nerad, ale domácí obránce jej před vápnem srazil hokejovým bodycheckem.

54

Dobře rozběhnutému Divišovi sebral míč z kopaček pozorný Lischka.

52

Ani napopáté neletěl rohový kop Baníku přímo do vápna. Po zahrání nakrátko centroval Sus přímo, Kunický balon nadvakrát krotí ve svých rukavicích.

51

Simandlovu standardku nechal Musil propadnout na SMejkala, ten se ale přes svého strážce k balonu nedostal. Následný roh Břeclavanů vyboxoval Chmiel daleko od své svatyně.

50

Carvalho obelstil ofsajdovou past Baníku, ovšem zasekávačkou svou šanci zbrzdil a nakonec nepřešel přes Suse.

48

Kunický vyboxoval Mondekovu střelu na roh. Opět zahrán nakrátko a obrana MSK míč po několika odrazech odvrací do zámezí.

47

Neradova standardka končí vysoko v ochranné síti za Kunického bránou.

46

Baník nastoupil do druhé půle s jednou změnou. Malého nahradil Mondek.

46

Začal druhý poločas.

45+0

První poločas skončil.

45

Rozhodčí nenastavil ani minutu a ukončuje první poločas. Domácí sice inkasovali dvě branky, ovšem Břeclavané se za svůj výkon vůbec nemusí stydět.

42

Simandl posadil od rohového praporku centr přímo na hlavu Smejkala, ten ale nezamířil vůbec mezi tři tyče.

41

Ostravané hrají ve vedru jen to, co musí. Po šestnáctku jsou bezchybní, tam ale jejich přesnost končí a MSK většinu přihrávek zachytává a odkopává. Domácí ví, že nemají co ztratit, a tak ze slavného soupeře nemají přehnaný respekt a snaží se alespoň překvapit a skórovat.

37

Musil se natahoval, seč mohl, ale na centr Simandla ani špičkou kopačky nedosáhl.

36

Musil vystihl špatnou rozehrávku Baníku a vše musel hasit faulem kapitán Zápotočný. MSK má přímák 25 metrů od brány Chmiela.

34

Kunický se hodně proběhl, snad třicet metrů od branky odhlavičkoval dlouhý centr Baníku.

32

Brzké střídání v řadách MSK. Mladého Viktora Kacra na hrotu útoku vystřídal zkušenější Radim Diviš.

31

Musil už uháněl po přihrávce Carvalha sám na Chmiela, ale jeho sprint překazil zvednutý praporek pomezního rozhodčího – ofsajd.

28

Kunický se dobře natáhl a ve výskoku sebral balon hlavičkujícímu Helešicovi doslova z hlavy.

25

Břeclav stihla odklidit další tři centry směřující do jejího vápna. Sama spoléhá na rychlé brejky.

22

MSK mohl bleskově snížit. Jenže gólovou radost Musilovi překazil dobře postavený brankář Chmiel. Břeclavský útočník donutil gólmana Baníku předvést krásný zákrok.

21

Baník právě vstřelil branku!
Už je to o dvě branky. Střelou z dobrých třiceti metrů překvapil Kunického LUKÁŠ LUPTÁK.

18

Horčičkova hlavička Chmiela naohrozila, rychlý brejk na druhé straně hasí skluzem Lapin. Při zákroku se ovšem nejspíš zranil a zůstává ležet na trávníku.

16

Také třetí roh Baníku zahrán nakrátko, ovšem tentokrát si hosté nerozuměli a balon končí na kopačkách Břeclavanů.

13

Chmiel balon vyboxoval do bezpečí a založil tím protiútok Baníku, který ovšem skončil už na polovině hřiště.

13

Simandlovi se centr nepovedl, ovšem zanedlouho hosté faulovali aktivního Carvalha a MSK má k dispozici výhodný přímý kop od levé postranní čáry.

12

Carvalho se vyhnul ofsajdové pasti a uháněl zleva na ostravskou branku. Jeho centr byl zblokován, MSK má k dispozici alespoň první rohový kop.

11

Chmiel musel daleko z branky, proti vysokému nákopu totiž sprintoval Kacr. Znovu byl ale u míče dříve ostravský gólman, a i když trošku riskantně, dokázal odehrát míč ke svým spoluhráčům.

9

Kacr se v souboji jeden na jednoho dožadoval u vápna Ostravy ruky hostujícího obránce, ovšem u rozhodčího neuspěl. Už se zase hraje na druhé straně.

7

Baník právě vstřelil branku!
Druhý roh Baník také rozehrál nakrátko, přišel centr z levé strany, který prošel až na zadní tyč, kde stál volný DAVID LISCHKA a přízemní střelou z pár metrů posílá Ostravany do vedení.

6

První šance MSK. Lapin se rozhodl pro rychlý brejk, postupoval sám na brankáře, ovšem ve finále si balon pokopl více, než by chtěl, a Chmiel u něj byl o vteřinu dříve.

5

Kotel Baníku poprvé spustil svůj známý chorál "Baníčku, my jsme se tebou."

4

Centr Hučka zleva jen proplachtil na horní síť Kunického branky. Ten balon jen zkontroloval pohledem.

2

Hráči MSK zatím bez problémů odklízejí balony směřující ke Kunického bráně do autu.

1

První roh Ostravy po zásahu Wallische. Ovšem rozehrán nakrátko a obrana MSK centr odvrací.

1

Utkání právě začalo.
Na stadion dorazilo několik desítek hostujících fanoušků, kteří přijeli vlakem a byli transportování policií přímo na stadion. Další dorazili auty a na stadion došli po svých. Každopádně v ulicích Břeclavi hlídkoval dnes odpoledne policista na každém rohu.
Hosté budou hrát v nezvyklé červené sadě dresů, MSK nastupuje také v kuriózních modro-žluto maskovaných dresech, v kterých hrají letošní domácí zápasy.
Úvodní sestavy:

MSK Břeclav: Kunický – Wallisch, Ianosteac, Smejkal, Radkovič – Carvalho, Simandl (K), Lapin, Horčička, Kacr – Musil
Náhradníci: Hübl – Hakala, Netopilík, Trčka, Ulehla, Diviš, Hříba

FC Baník Ostrava: Chmiel – Helešic, Hučko, Sus, Zápotočný (K), Malý, Nerad, Lischka, Lupták, Šašinka O., Hlinka
Náhradníci: Vašek – Šašinka J., Matěj, Ožvolda, Chvěja, Mondek, Honiš

Rozhodčí: Mrázek Peter – Caletka Petr, Horák Adam.
Břeclav letos také zažila, jaké je to sestoupit po dlouhé době o patro níž. Po letech v MSFL si letos zahrají svěřenci Bohumila Smrčka jen divizi D. V tabulce jsou po dvou výhrách a jedné porážce na průběžném 5. místě. Právě první podzimní zaváhání v sezoně přišlo o víkendu na domácím hřišti, když MSK podlehl diviznímu nováčkovi z Bzence v derby nejtěsnějším rozdílem 0:1.

Dnes budou mít domácí fotbalisté těžký úkol, ale pokusí se v nejsilnější sestavě omlazenému Baníku "povinný" postup do 3. kola co nejvíce znepříjemnit.
Kádr totiž nijak výrazně neoslabil a cílem družiny pod vedením kouče Vlastimila Petržely je návrat do nejvyšší soutěže. Zatím to Baník dokazuje, po třech zápasech je v tabulce jen o skóre druhý za Opavou.

Jména jako Mičola, Zápotočný, De Azevedo, Sus nebo Hučko známe i z prvoligových trávníků. Jak ovšem bývá v pohárových utkáních zvykem, favorit většinou rozloží zápasovou zátěž i na fotbalisty širšího kádru. Ostravané tak možná na jih přijedou omlazené sestavě.

To potvrdil i trenér Petržela pro klubový web Baníku: „Máme týden s třemi zápasy, takže zátěž určitě rozložíme i na další hráče, kteří zatím v lize nedostali tolik času. Některé kluky asi necháme odpočinout. Ale já jdu do každého zápasu s tím, že ho chci vyhrát. Jestli to je liga, nebo pohár."
Břeclav dnes čeká fotbalový svátek, k Dyji totiž dorazí k dohrávce 2. kola MOL Cupu jeden z nejtradičnějších fotbalových klubů v tuzemsku – FC Baník Ostrava.

Na významu zápasu nic nemění ani fakt, že klub "proslavený" hlavně svou početnou a aktivní fanouškovskou základnou, letos sestoupil z elitní společnosti do Fotbalové národní ligy.
Postup Baníku Ostrava v poháru:
2014/2015 – prohra v osmifinále se Slováckem 3:4 n.p.

2015/2016 – prohra 3:4 ve 2. kole s Jiskrou Rýmařov (divize)

2016/2017 – výhra 3:0 v 1. kole v Dolním Benešově (divize)
Postup MSK Břeclav v poháru:
2014/2015 – výhra 2:1 v předkole v Mutěnicích (KP)
2014/2015 – prohra 2:3 v 1. kole s Velkým Meziříčím (divize)

2015/2016 – prohra 1:2 v 1. kole v Tasovicích (divize)

2016/2017 – výhra 1:0 v předkole v Bzenci (divize)
2016/2017 – výhra 4:3 v 1. kole s Vyškovem (MSFL)
Bilance MSK Břeclav v historii českého poháru:
33 zápasů – 13 výher – 7 remíz – 13 proher – skóre 47:47
- nikdy neprošla do osmifinále (v roce 2006 prohrála Břeclav ve 4. kole doma se Spartou Praha 0:2)

Bilance Baníku Ostrava v historii českého poháru:
86 zápasů – 49 výher – 20 remíz – 17 proher – skóre 168:72
-1x vítěz poháru, 2x účast ve finále
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:30 hodin.

MSK Břeclav – FC Baník Ostrava

0:6

konec (0:2)

Zpět na online

Branky: 7. Lischka, 21. Lupták, 58. Hlinka, 73. Helešic, 86. Matěj, 87. Šašinka

Karty:   36. Zápotočný (OVA)

MSK Břeclav: Kunický (65. Hübl) – Wallisch, Ianosteac, Smejkal, Radkovič – Carvalho, Simandl (K), Horčička, Lapin (75. Netopilík) – Kacr (31. Diviš), Musil
Náhradníci: Hübl – Hakala, Netopilík, Trčka, Ulehla, Diviš, Hříba

FC Baník Ostrava: Chmiel – Helešic, Hučko, Sus (68. Matěj), Zápotočný (K), Malý (46. Mondek), Nerad, Lischka, Lupták, Šašinka O., Hlinka
Náhradníci: Vašek – Šašinka J., Matěj, Ožvolda, Chvěja, Mondek, Honiš

Rozhodčí: Mrázek Peter – Caletka Petr, Horák Adam

Diváci: 717