Menu

Fotbal

Evropská liga (předkola)

Širak Gyumri FC – FC Spartak Trnava

1:1

konec (1:0)

14.07.2016, 15:00 • Gyumri City, Gyumri (Arménie) • 2. předkolo • Petr Dejnožka

Tipsport: 3.2 3.2 2.4 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Ode mě je to pro dnešek vše, program Evropské ligy je ale ještě před námi! Již za hodinu hlásí návrat do pohárů Slavia Praha, buďte u toho! Příjemný čtvrtek přeje Petr Dejnožka. (16:53:12)
Střely na branku: 2:1. Střely mimo: 6:6. Rohy: 6:2. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 14:9.
První utkání mezi Širakem a Trnavou vítěze nenašlo! Širak až do závěru zápasu držel těsné vedení, Trnava se však z jediné střely na branku dočkala vyrovnání a mnohem výhodnější pozice před odvetným zápasem, který se hraje příští týden na Slovensku.

90+5

Konec zápasu.

90+4

90+4. Rozhodnutí měl na hlavě nejaktivnější hráč Širaku v zápase - Kouakou

90+4

Nakonec to byl Kouakou, který se mohl stát arménským hrdinou! Naskočil si na centrovaný balon a v pádu ho usměrnil kousek od pravé tyče slovenské branky!

90+4

Godál fauluje, domácí dostanou ještě jednu standardní situaci.

90+2

Bichachjanovi odpískán šlapák v okolí pokutového území soupeře, stále více se zdá, že se celky rozejdou smírným výsledkem.

90+1

Právě nám běží první ze tří nastavených minut, hraje se na polovině Spartaku Trnava.

90

Na začátku poslední minuty chystá hostující trenér poslední výměnu. Haliloviče nahrazuje na poslední vteřinky Matěj Oravec.

89

Domácí Širak se snaží vzít si zpět vedení a tím i výhodu do odvety, současný výsledek vyhovuje Trnavě daleko více.

87

87. JIRKA - 1:1

87

Trnava právě vstřelila branku!
Z první střely na branku v dnešním zápase se slovenský Spartak Trnava dočkává vyrovnání! Mikovič se zády k brance na hranici vápna neunáhlil, poslal míč na střídajícího ERIKA JIRKU, který po zemi prostřelil domácího gólmana mezi nohy – 1:1!

86

Slovenští hráči se dnes nemohou dostat přes pevnou obranu soupeře a zřejmě se i oni sami už vidí v kabině. Jejich kombinace na polovině hřiště žádný efekt nepřináší.

85

Hosté se dožadovali rohového kopu po souboji u postranní čáry, marně. Míč pošle do hry z klidu domácí jednička.

84

Střídání v týmu Širak Gyumri FC: ze hřiště odchází Davojan, přichází A. Hovhannisjan.

83

Kouakou se prodíral mezi třemi protihráči až do zakončení, nakonec mu ale míč utekl do náruče brankáře Jakubecha.

82

Hostující Sloboda opustí arménské hřiště také se žlutou kartou na kontě, jeho taktický faul na zastavení arménského protiútoku byl ale pochopitelný.

81

Bichachjan svedl sprinterský souboj s brankářem Jakubechem, který byl ale nakonec úplně zbytečný. Domácímu útočníkovi je totiž odmáván ofsajd.

80

Ani náhodou, centr Mikoviče byl silně nepřesný.

79

Střídající Paukner ihned vybojoval pro Trnavu možnost zahrávat volný přímý kop z poměrně zajímavé pozice. Přinese to pro Spartak potřebné ovoce?

78

I přesto, že by se Trnava měla snažit o vyrovnání, troufám si říci, že současný výsledek je pro slovenský tým před domácí odvetou poměrně příznivý. I z toho důvodu se Spartak soustředí zejména na kvalitní defenzívu.

77

Pro dnešek má padla Schranz, šanci dostane Matúš Paukner.

76

Další centr do vápna Širaku se s úspěchem neshledal, hosté mohou díky tomu alespoň vystřídat.

75

Střídání v týmu Širak Gyumri FC: ze hřiště odchází Diarrassouba, přichází Poghosjan.

73

Další útočnou akci Trnavy ukončil faulem střídající Jirka.

72

Po hlavičkovém souboji se ve vápně míč odrazil ke Godálovi, který ale v záklonu kloudně zakončit nedokázal. Míč pošle do hry domácí brankář výkopem.

70

Hakobjan zasáhl Kadlece do citlivých míst a dle sudího se mohlo jednat o úmysl. I z toho důvodu vidí autor zatím jediného gólu žlutou kartu.

69

Z ničeho nic provětral na pravé straně defenzívu domácích střídající Jirka! Útočník Spartaku našel ve vápně Mikoviče, který ale nadvakrát minul prostor mezi třemi arménskými tyčemi!

68

Stále se tým ze Slovenska nemůže kloudně dostat do tempa a výrazně ohrozit celek Širaku. Čas do konce zápasu se navíc krátí.

67

Z nenápadného centru ve vápně Spartaku se do hlavičky opřel Kouakou, který vystrašil hostujícího brankáře! Jeho pokus nakonec skončil na boční síti slovenské svatyně.

66

Širak bude ve zbytku zápasu těžit zejména z rychlých protiútoků, jeden takový končí sraženým centrem a rohový kopem.

65

Spartak se prodral až do šestnáctky soupeře, zde střídající Jirka upadl. Hlavní rozhodčí ale pouze zakroutil hlavou a nechal hru pokračovat.

64

Eder Araujo měl velké štěstí poté, co ztratil balon na půlící čáře. Soupeři byl totiž po dlouhé době odpískán šlapák.

63

A již zmíněný Bichachjan nahrazuje Stoškoviće.

63

Schranz dostal od svého spoluhráče míč na pravačku, z voleje vyslal jedovatou střelu, která bohužel pro slovenské fandy skončila dobrý metr nad brankou Širaku Gyumri.

62

Také na straně Širaku se chystá úvodní výměna, za chvíli přijde na trávník útočník Bichachjan, autor jediného gólu z odvety 1. předkola proti Dile Gori.

61

Na střely na branku vede Širak v současné době pouze 2:0, i to dokládá nemohoucnost Spartaku Trnava v ofenzivní části.

60

Zmatky v defenzívě Spartaku pokračují, Kouakou se mohl po nepřesnosti znovu dostat do zakončení. Bránící Greššák ale svoji minelu hodně rychle napravil.

59

Hostující trenér přichystal po necelé hodině hry první střídání. Nevýrazného Yaoa stahuje ze hry, místo něj se pokusí s vývojem zápasu něco udělat Jirka.

58

Centr od levé postranní čáry propadl slovenským vápnem až na nohu Stošković, který skákavý míč z otočky poslal vysoko nad břevno Jakubechovy branky.

57

Ani to ale hostům nevadilo v útočné akci, ve které se do vápna dostal Halilovič. Následná přihrávka již byla navíc.

57

Kadlec bude v pořádku, už je u postranní čáry připraven k návratu na trávník. Trnava chvilku v deseti.

56

Chvíli na to poslal Kouakou nevybíravě k zemi Kadlece, který je na trávníku ošetřován. Žlutý kartónek pro tentokrát zůstal v kapsičce kazašského sudího.

55

Na druhé straně hasil Halilovičův průnik Mikaeljan nedovoleně a vyfasoval od hlavního rozhodčího za faul žlutou kartu.

53

Stošković se pral s dvěma obránci Spartaku na hranici pokutového území, nakonec sice dokázal odcentrovat, jenže ve vápně nikoho v oranžových barvách Širaku nenašel.

52

Sympatický průnik Hakobjana po levé straně měl dlouhého trvání, nakonec však nepřinesl ani roh. Míč patří Jakubechovi.

50

Halilovič přetáhl svůj centr do vápna z levé strany, balon nakonec skončil až na brance Ajvazova.

49

Diarrassouba zvolil tentokrát přízemní centr na hranici malého vápna, se štěstím si s ním zadáci hostujícího týmu dokázali poradit. Rázem je ale Trnava opět zatlačena k blízkosti pokutového území.

48

Kouakou se už už chystal na zakončení zpoza pokutového území, na poslední chvíli však zasáhli slovenští zadáci. Následuje rohový kop.

47

Série autových vhazování v podání Širaku přinesla významný posun až k šestnáctce Trnavy. Tam však celá akce Arménců skončila.

46

Do druhé půle nám na trávník vběhly totožné jedenáctky, znovu se začíná v okolí pokutového území Spartaku.

46

Začal druhý poločas.
Obě mužstva jsou přiváděna na hrací plochu, domácí sklízí vydatný potlesk za výkon v prvním poločase. Ostatně se není čemu divit, zatím jsou na hřišti jednoznačně lepším týmem.
Statistiky zápasu:

střely celkem: 5:3
střely na branku: 2:0
rohy: 4:2
fauly: 5:5
ofsajdy: 0:0
Je za námi úvodní pětačtyřicetiminutovka prvního zápasu 2. předkola Evropské ligy, ve které se zrodil poměrně zajímavý výsledek. Slovenský zástupce Spartak Trnava prohrává po nepovedeném výkonu na hřišti arménského Širaku Gyumri 0:1 a přiznejme si, současný stav je pro něj velmi příznivý. Domácí měli nejméně dvě další velké příležitosti, které neproměnili a i z toho důvodu, je zápas stále otevřený.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vyhraje druhý poločas?

Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

45+1

První poločas skončil.

45

K prvnímu poločasu nastaví hlavní rozhodčí ještě jednu minutu.

44

44. Hakobjan po nepřesnosti v trnavské defenzívě trefil brankovou konstrukci!

44

Laxnost slovenské defenzívy nebere konce a my jsme mohli vidět další arménskou radost! Odražený centr těsně za vápnem hosté ztratili, míče se zmocnil střelec úvodního gólu Davit Hakobjan a z tvrdou ranou trefil tyčku za brankářem Jakubechem!

43

Rohový kop Haliloviče usměrňoval na domácí klec Godál, ale prostor mezi třemi tyčemi minul.

42

Před koncem prvního poločasu jsme zaznamenali nebezpečné momenty i před arménskou brankou. Centry ze strany na stranu však Ajvazova zasahovat nedonutily.

41

Parádní práce Haliloviče u postranní čáry, který si elegantně obhodil protihráče a následně pádil do pokutového území. Přízemní centr našel na penaltovém puntíku Slobodu, který ale z voleje zakončit nedokázal.

40

Domácí Darbinjan byl ještě na hrací ploše rychle ošetřen, je v pořádku a bude moci pokračovat v bránění krajních záložníků Trnavy.

39

Yao vzal zezadu u postranní čáry přes lýtka domácího zadáka a pět minut před přestávkou si připsal na své konto úvodní žlutou kartu dnešního zápasu.

37

Diarrassouba mohl na levé straně postupovat do nadějné příležitosti, v nejdůležitější možný moment mu ale balon odskočil od nohy a skončil v zámezí. Za současného stavu to ale domácí fandy příliš mrzet nemusí.

37

Potřetí v řadě se již neurodilo, centr Diarrassouby Jakubech vyboxoval do bezpečné vzdálenosti od trnavské branky.

36

Nebezpečí pro Trnavu pokračuje, domácí mají další šanci z rohu. Předchozí dva skončily gólem a obrovskou šancí Gyumri.

34

Opět se nám vařila voda v těsné blízkosti pokutového území Trnavy, do jeho nitra ale Širak tentokrát proniknout nedokázal.

33

33. Po další standardní situaci Širaku mohlo být s Trnavou daleko hůře

33

Standardní situace jsou zjevně velkou zbraní arménského celku, rázem mohl Širak vést už 2:0! Na centr od rohového praporku si naskočil nikým nehlídaný Kouakou, po hlavičce do země se míč odrazil a skončil pouze centimetry nad břevnem Jakubechovy klece!

32

Podívejme se, z čeho mohla nečekaně přijít druhá branka Širaku! Na levé straně mířil po přenesení hry dopředu Kouakou, hodně pokažený centr však vystrašil Jakubecha, který na přední tyči na poslední chvíli vytěsnil míč na rohový kop!

31

Domácí celek se snaží držet míč na svých kopačkách, nepřesnosti ale přináší naprosto opačný efekt. Ani Trnava ale nedokáže svoji kombinaci provádět bezchybně.

30

Mikovičův centr vypadal dnes poprvé poměrně zajímavě, balon nakonec končí mimo branku Širaku. Ajvazov bude odkopávat od vlastní svatyně.

29

A opět málem došlo k ohrožení arménské klece, tentokrát byla finální přihrávka sražena na rohový kop.

28

Tak že bychom se přece jen dočkali zvýšené slovenské aktivity? Hráči Trnavy již zřejmě pochopili, že vzduchem to dnes nepůjde, a tak volí varianty rychlých přihrávek po zemi. Ihned se dvakrát dostali až do pokutového území soupeře.

27

Centr od rohového praporku byl ale více než bídný, míč v poklidu doplachtil až do náruče arménského brankáře v dresu Širaku.

26

Dnes poprvé se možnosti zahrávat rohový kop dočkají také fotbalisté Spartaku Trnava.

25

Na konci pětadvacáté minuty musel znovu na zem brankář Adam Jakubech, tentokrát byl u míče dříve než domácí útočník Kouakou.

24

Vysoké balony dnes obranu Širaku Gyumri zřejmě nezaskočí. Nástřel do vápna znovu bez jediné změny doskákal až do zámezí.

23

Stoškovič až příliš dotíral na rozehru Spartaku a naprosto po právu je mu odpískán nedovolený zákrok. Žlutý kartónek zatím kazašský rozhodčí z kapsičky vytáhnout nemusel.

22

Tempo hry se nám přece jen trochu zvedlo a my sledujeme zajímavé okamžiky na obou stranách. Za zmínku stojí například zajímavá kolmice Hakobjana na zabíhající forvardy Širaku, slovenští stopeři ale zůstali v tomto případě neomylní.

21

Na straně trnavského Spartaku se snaží s nepříznivým vývojem něco udělat Halilovič, jeho zakončení z rohu pokutového území však vzdálenější tyč minulo.

19

Další samostatná akce domácího Kouakoua skončila neúspěchem, míč bude do hry putovat z nohy slovenského gólmana Jakubecha.

18

Tak to je šok pro slovenské mužstvo, které přece jen plní v dvojzápase roli mírného favorita. Nyní musí naši sousedé přepnout na vyšší obrátky.

16

16. HAKOBJAN - 1:0

16

Širak právě vstřelil branku!
Domácí se po rohovém kopu naprosto zaslouženě dočkávají vedoucí trefy! Centr od praporku našel neomylně hlavu kapitána Hovhannisjana, který ho prodloužil na nabíhajícího DAVITA HAKOBJANA, jenž tvrdým zakončení poslal arménský celek do vedení – 1:0!

16

Naopak na druhé straně vyslal hodně nepovedený centr Kouakou, paradoxně ale donutil Jakubecha k složitému zákroku, po kterém následuje rohový kop pro Širak.

15

Dnes poprvé musel na zem brankář Širaku Ajmazov, lehké zakončení Haliloviče ho ale nemohlo ohrozit.

14

Hosté zatím spoléhají především na centrované balony, které ale nedělají Širaku sebemenší potíže.

13

Trochu netradičně provedený rohový kop v podání Širaku slovenskou defenzívu nezaskočil.

12

Minutu na to postupoval z levé strany sám na slovenského brankáře Kouakou, na poslední chvíli se ale hostující obrana stihla vrátit a jeho zakončení srazila pouze na rohový kop.

11

11. Velká šance Širaku úvodní trefu zápasu nepřinesla

11

Z ničeho nic jsme zde mohli mít první branku v síti Spartaku Trnava! Obrana slovenského celku zapomněla na nabíhajícího Stoškoviće, který dostal přihrávku a z voleje napálil pouze stojícího brankáře Jakubecha který se stal hrdinou posledního momentu!

10

Deset minut hry je za námi, sledujeme především hru ve středu hřiště doplněnou o řadu nepřesností. Každý fanoušek kvalitního fotbalu věří, že by utkání mohlo napodobit včerejší vystoupení Trenčína ve Slovinsku.

9

A znovu Halilovič u balonu kousek od rohového praporku, pro změnu ani nedokázal odcentrovat, protože se s ním dostal mimo vymezené území. Domácí brankář pošle balon do hry výkopem.

9

Při hlavičkovém souboji ve středu hřiště se srazili dva domácí fotbalisté, na poslední chvíli ale dokázali vznikající protiútok odtlačit za pomezní čáru.

8

Oťukávání dnešních soupeřů nebere konce, na druhé straně útočnou akci ukončil nepřesný centr Haliloviče.

7

Udo chtěl z levé strany vyslat do šestnáctky Trnavy nebezpečný centr, opak byl ale pravdou. Nákop do vápna mu ani za mák nevyšel, míč končí daleko za brankou slovenského Spartaku.

6

Zatím čekáme na výraznější ohrožení branky na jedné či druhé straně. Balon se více pohybuje na kopačkách hráčů Širaku.

5

Odkop Jakubecha pouze vrátil míč na kopačky arménských hráčů, kteří se ihned snaží o aktivní hru. Jak jim jde hra do ofenzívy, to ukázali při odvetě proti Dila Gori, kterou před vlastními diváky drtivě přestříleli.

4

Kaba si šikovně od postranní čáry vyběhl až do středu hřiště, jeho následný centr ale přeplachtil všechny hráče Širaku Gyumri v pokutovém území a skončil v zámezí na opačné straně.

3

Spartak přebírá aktivitu a tlačí arménské zadáky k jejich pokutovému území. Přesně toto je recept na slovenský úspěch na horké půdě arménského Širaku.

3

Hostující Yao se z levé strany prodral až do pokutového území, odkud však svoje zakončení poslal mimo branku gólmana Ajvazova.

2

Následná kombinace arménského celku končí v zámezí, poprvé budou na tahu slovenští fotbalisté pod vedením trenéra Vrabce.

1

A jdeme na to! Jako první se po rozehrávce směrem dopředu vrhli fotbalisté Širaku a ihned se dostali až do pokutového území. Zde ale nabíhající útočník přihrávku pustil na sebe, kde se ale jeho spoluhráč nenacházel.

1

Utkání právě začalo.
Oba celky jsou již na hrací ploše, stadion je zcela zaplněn. První utkání 2. předkola Evropské ligy může odstartovat!

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vyhraje první poločas?

Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

Úvodní sestavy:

Širak Gyumri FC: Ajvazov – Mikaeljan, G. Hovhannisjan (C), Davojan, Darbinjan – Udo, Kaba – Diarrassouba – Stoškovič, Kouakou, Hakobjan
Náhradníci: Abrahamjan – A. Hovhannisjan, Ajvazjan, Aleksanjan, Muradjan, Poghosjan, Bichachjan

FC Spartak Trnava: Jakubech – Kadlec, Godál, Greššák, Hornik – Schranz, Sloboda, Eder Araújo, Mikovič (C) – Halilovič, Yao
Náhradníci: Strapák, Paukner, Hladík, Košťál, Oravec, Jirka

Rozhodčí: Kučin – Belski, Iskakov (všichni Kazachstán).
Stadion:
Úvodní utkání druhého předkola Evropské ligy se bude hrát na stadionu Gyumri City Stadium ve stejnojmenném městě, které disponuje přibližně dvě stě tisíci obyvateli. Stadion pojme 2 761 diváků, od svého založení v roce 1924 byl dvakrát rekonstruován, naposledy před čtyřmi lety.
Spartak Trnava postoupil do 2. předkola přes maltský Hibernians FC, který porazil dvakrát shodně 3:0, když se na obou vítězstvích dvěma trefami podílel Martin Mikovič. Cesta Širaku za vyrovnáním jejich maxima byla o něco strnulejší, o postupujícím v souboji s Dilou Gori musely rozhodnout až pokutové kopy. Doposud jediným střelcem arménského týmu v předkole Evropské ligy je Vahan Bichachjan.
Arménský Širak Gyumri rozhodně nepatří mezi vyhlášené evropské velkokluby, i tak ale bude pro Trnavu velmi nepříjemným soupeřem. Druhé místo v lize ze vítězným Alaškertem dalo Širaku další možnost účastnit se Evropské ligy, ve které se přes Dilu Gori dostal až k souboji s Trnavou. V historii klubu byl Širak Gyumri ve 2. předkole dvakrát, ani proti Tel-Avivu, ani švédskému AIK ale neodkázal uhrát jediný bod. Dočká se proti slovenskému Spartaku?
Čtvrtý tým loňského ročníku nejvyšší slovenské soutěže se chystá na svoji další pouť pohárovou Evropou. Trnava nasbírala v předchozích sezónách řadu zkušeností, které se pokusí letos zúročit. Slovenské mužstvo chce navázat například na rok 2014, kdy se prokousalo až do čtvrtého předkola, kde následně padlo se švýcarským Curychem. Loni skončil Spartak o předkolo dříve proti PAOKu Soluň.
Čtvrtek patří k fotbalovým fanouškům během týdně k nejoblíbenějším dnům! Proč? Hraje se Evropská liga! Již na konci června se rozběhl kvalifikační cyklus, který dnes vstoupí do své druhé fáze. Druhé předkolo odstartuje již v 15 hodin v Arménii, kde se diváci těší na souboj domácího Širaku Gyumri a slovenského Spartaku Trnava!
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.

Širak Gyumri FC – FC Spartak Trnava

1:1

konec (1:0)

Zpět na online

Branky: 16. Hakobjan – 87. Jirka

Karty:   55. Mikaeljan (SRK), 70. Hakobjan (SRK) – 39. Yao (TRN), 82. Sloboda (TRN)

Střely na branku: 2:1. Střely mimo: 6:6. Rohy: 6:2. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 14:9.

Širak Gyumri FC: Ajvazov – Mikaeljan, G. Hovhannisjan (C), Davojan (84. A. Hovhannisjan), Darbinjan – Udo, Kaba – Diarrassouba (75. Diarrassouba) – Stoškovič (63. Bichachjan), Kouakou, Hakobjan
Náhradníci: Abrahamjan – A. Hovhannisjan, Ajvazjan, Aleksanjan, Muradjan, Poghosjan, Bichachjan

FC Spartak Trnava: Jakubech – Kadlec, Godál, Greššák, Hornik – Schranz (77. Paukner), Sloboda, Eder Araújo, Mikovič (C) – Halilovič (90. Oravec), Yao (59. Jirka)
Náhradníci: Strapák, Paukner, Hladík, Košťál, Oravec, Jirka

Rozhodčí: Kučin – Belski, Iskakov (všichni Kazachstán)

Odveta: Trnava - Širak 2:0

Evropská liga (předkola)

Širak – Trnava 15:00 1:1

Kajrat – Maccabi Tel Aviv 16:45 1:1

Dinamo Minsk – St Patrick´s 17:30 1:1

Levadia Tallinn – Slavia 18:00 3:1

Neftçi Baku – Škendija 18:00 0:0

RoPS Rovaniemi – Loko Záhřeb 18:00 1:1

Debrecín – Žodino 18:30 1:2

Midtjylland – Vaduz 18:30 3:0

Admira – Käpäz 19:00 1:0

AIK Stockholm – Europa 19:00 1:0

Beitar Jeruzalém – Omonia Nikósie 19:00 1:0

Häcken – Cork City 19:00 1:1

Maccabi Haifa – Kalju 19:00 1:1

SønderjyskE – Strømsgodset 19:00 2:1

Zimbru Kišiněv – Osmanlispor 19:00 2:2

Beroe – Helsinki 19:30 1:1

Soligorsk – Domžale 19:30 1:1

Genk – Budućnost Podgorica 20:00 2:0

Vojvodina – Connah's Quay 20:00 1:0

CSMS Iasi – Hajduk Split 20:00 2:2

Maribor – Levski 20:00 0:0

Giannina – Odd 20:00 3:0

Partizan Bělehrad – Zagłębie 20:15 0:0

Slovan Bratislava – Jelgava 20:15 0:0

MTK Budapešť – Qäbälä 20:30 1:2

Fehérvár – Čukarički 20:30 2:0

Birkirkara – Hearts 20:30 0:0

Aberdeen – Ventspils 20:45 3:0

Cliftonville – Larnaka 20:45 2:3

Hibernian – Brøndby 20:45 0:1

Piast Gliwice – Göteborg 20:45 0:3

Austria – Kukësi 21:05 1:0

Reykjavík – Grasshoppers 21:15 3:3