Menu

Fotbal

Evropská liga (předkola)

Debrecín VSC – FC Torpedo Žodino

1:2

konec (1:1)

14.07.2016, 18:30 • 2. předkolo • Karel Jedlička

Tipsport: 1.4 4.5 7.9 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

90+5

Konec zápasu. Pro domácí je porážka po jednoznačném průběhu prvního poločasu asi těžko stravitelná, ale takový už je fotbal. Za druhý poločas a zejména za nádherný trestný kop Klapockého si Žodino úspěch zasloužilo a za týden bude doma hájit velmi nadějný výsledek. (20:21:51)

90+5

Domácí obléhají běloruskou bránu, hraje se už přes avizované nastavení.
Utkání sleduje 6015 diváků.

90+2

90+2. Radošević nadvakrát uchránil svůj tým od inkasované branky

90+2

A už to mohlo být o dvě branky. Děmidovič obral protihráče u rohového praporku, namířil si to rovnou k bráně a vyslal prudkou ránu z úhlu, kterou Radošević nadvakrát zkrotil.

90+1

Žlutou kartu dostává Pavljukavec (FC Torpedo Žodino).

90

Zápas se protáhne o čtyři nastavené minuty. Důvod takového nastavení mi není jasný, za celý druhý poločas nedošlo k žádnému zdržení hry.

88

88. Javgen KLAPOCKI - 1:2

88

Žodino právě vstřelilo branku! To je pro maďarský celek naprosté k.o.! JAVGEN KLAPOCKI zakroutil nádhernou dechberoucí střelou z trestného kopu z 35 metrů rovnou do šibenice a Radošević plachtil vzduchem marně.

88

Žlutou kartu dostává Varga (Debrecín VSC).

87

Famičov si ve spolupráci s Lucevičem poradil s Ferencziho centrem a po Vargově zbytečném faulu si hosté na chvíli oddychnou.

85

Pro dnešek máme dostřídáno. U hostů vyměnil Ščerbu Čaljadka.

84

Několik domácích střeleckých pokusů v rychlém sledu. Třikrát zastavila míč hradba běloruských těl na malém vápně, nakonec byla Szakályova střela tečovaná a Debrecín získává roh.

82

Střídání v týmu Debrecín VSC: ze hřiště odchází Holman, přichází Ferenczi.

81

81. Ščerbova štiplavá rána Radoševiče nepřekonala.

81

Domácí brankář Radošević si po dlouhé nečinnosti připisuje vlastně první pořádný zákrok podvečera. Vyrážel dalekonosnou bombu Ščerby, jemuž míč ideálně přistrčil Afanasjev.

80

Střídání v týmu Debrecín VSC: ze hřiště odchází Chačaturjan, přichází Pavljukavec.

78

Pojďme zpět do zápasu. Domácí získali Djelmićovou tečovanou střelou roh a z 12 metrů zakončoval důrazně, leč nepřesně jejich kapitán Szakály.

77

Domácí jdou dopředu po faulu Luceviče. Pro zajímavost, tento hráč tmavé pleti se narodil v Kamerunu jako Tyenchen Vobga a se ziskem běloruského občanství si předloni změnil i jméno na Těrentij (respektive v běloruské azbuce Cjarencij) Lucevič.

76

Hosty dělí od překvapivého úspěchu na půdě velkého favorita už jen čtvrthodinka. Oproti úvodní pětačtyřicetiminutovce je hra výrazně vyrovnanější.

74

Teď si oddechli domácí fanoušci. Jovanović uklízel centrovaný míč před Trapaškou za cenu rohu, nechybělo mnoho ani k vlastnímu gólu.

72

72. Individuální snaha Takácse

72

Nebezpečná útočná akce hráčů v bílém. Takács vedl míč a i když mu nabíhalo několik spoluhráčů, rozhodl se zakončit sám. Jeho ráně nechybělo pod břevno ani půl metru.

69

Poprvé střídá Torpedo Žodino: odstupuje Zahinajlov, přichází Trapaška. Střelec vyrovnávacího gólu ze hřiště rozhodně nepospíchal...

68

Žlutou kartu dostává Ščerba (FC Torpedo Žodino).

66

66. Protiútok Debrecínu skončil na boční síti

66

Konečně po přestávce Maďaři skutečně zahrozili. Šli do útoku tři na tři, Szakály dal míč přesně do uličky střídajícímu Takácsovi, který tvrdou střelou rozvlnil síť. Bohužel pro domácí jen z vnější strany.

65

Střídající bosenský záložník rozhýbal strnulou hru Debrecínu, jeho průnik do vápna hosté odvrátili jen k Vargovi, který vypálil ze střední vzdálenosti tvrdě, leč přímo do připraveného Famičova.

63

Střídání v týmu Debrecín VSC: ze hřiště odchází K.Mészáros, přichází Djelmić.

62

Tisza si uvnitř šestnáctky zasekl míč, levačkou ale netrefil čistě a Famičov ani nemusel spěchat, aby se pro střelu sehnul.

60

Rozběhnutý Afanasjev přistižen v ofsajdu. Rozehrávají domácí, jejichž převaha je ale po přestávce prozatím ta tam.

58

Šapoval měl spoustu volného prostoru na pravém křídle, jenže jeho střílený centr byl pro Děmidoviče příliš prudký.

57

Střídání v týmu Debrecín VSC: ze hřiště odchází Castillion, přichází Takács.

56

První roh hostů se moc nepovedl Chačaturjanovi, vzešel z něj jen rychlý protiútok domácích, Tisza se ale při centru hodně ukopl. Odkopává se tedy od Famičovovy brány.

55

Když je řeč o tribunách, moderní a rozlehlý stadión Debrecínu je zaplněn zhruba z poloviny a diváci vytvářejí zatím domácím fotbalistům výbornou atmosféru.

54

Pankavec vhodil před bránu Debrecínu dlouhý aut, po několika odrazech se ocitl míč před Klapockým, který vypálil vysoko na tribunu.

52

Karol Mészáros zastavil v rodícím se brejku Pankavce a vidí zblízka žlutou kartu.

52

Od rohu velkého pokutového území Tiszův pokus k bráně nedoletěl.

51

Famičov už zase z plých plic diriguje spoluhráče v obranném rozestavení, chystá se přímák.

50

Žlutou kartu dostává Brković (Debrecín VSC).

49

Překvapivou patičkou zkoušel posunout míč v pokutovém území Chačaturjan, u Zahinajlova se pochopení nedočkal.

46

Domácí by rádi vstřelili podobně rychlý gól jako v první půli. Castillionově střele však k úspěchu scházelo hodně.

46

Začal druhý poločas.
Druhý poločas začne přibližně v 19:32.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vyhraje druhý poločas?

Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

45+2

První poločas skončil. Maďarský tým má výraznou převahu, po bleskurychlém gólu to vypadalo na jasnou záležitost, Žodino však dokázalo z jediné přímé střely vyrovnat, domácí pohrdli několika čistými gólovkami, a tak je zatím překvapivě blíže postupu outsider dvojzápasu.
Statistiky 1. poločasu: střely na bránu 3:1, střely mimo 2:1, rohy 2:0, ofsajdy 2:0, fauly 7:11.

45+2

45+2. Mészárosovo těžké zakončení u vzdálenější tyče Famičov kontroloval

45+2

V posledních vteřinách poločasu dělil Debrecín kousíček od gólu do šatny. Tiszův centr zasáhl na zadní tyči halfvolejem rodák ze slovenské Galanty Karol Mészáros, jeho zakončení lapil Famičov přesně na brankové čáře.

45

Nastavují se dvě minuty.

45

Famičov si šel pro centrovaný míč, dokázal ho sice jen lehce šťouchnout před sebe, kde se o kličku pokusil Szakály, byl ale rychle odzbrojen.

44

Jovanović vysunul uličkou Castilliona, jeho zablokovaný centr znamená druhý roh pro Debrecín.

42

Zápas ke konci poločasu trochu ztratil tempo, čeká se na přestávku.

39

Hra je přerušena, bolestivě nakopnut byl střelec vyrovnávací branky Zahinajlov, kyperský rozhodčí faul nezaregistroval.

37

Torpedo se zatím s výjimkou gólové střely mockrát do blízkosti domácí branky neohrozilo, teď to zkusil změnit Chačaturjan, jenže skončil s míčem až v zámezí. Hra se zase stěhuje na obrannou polovinu hostů.

34

Debrecín se tlačí dopředu, což je za tohoto stavu logické. Tísněný Castillion ale prudký centr promáchl.

33

Vůbec prvního rohového kopu se ujal Korhut, hosté se bez potíží ubránili.

32

32. Obránce Žodina málem ohrozil vlastního brankáře

32

Holman málem skóroval z přímého kopu z dobrých 35 metrů. Pomohla mu totiž nešikovná teč hostujícího obránce, po níž dráha střely změnila směr a Famičov by na ni nedosáhl. Naštěstí pro něj prolétla těsně vedle tyče.

31

Další žlutá pro Žodino. Šapoval ji viděl po zásluze poté, co stáhl kličkujícího Szakálye za dres k zemi.

31

Castillionova hlavička ze záklonu neznamenala pro bránu Torpeda nebezpečí.

29

Na prudký centr nedoskočil Zahinajlov a vykopává se od Radoševićovy brány.

27

Maďarský celek si skutečně zahrává s přízní Štěstěny. Teď nevyužil ani hrubého zaváhání obou běloruských stoperů na malém vápně. Karol Mészáros poslal skluzem míč mimo dosah soupeřova brankáře Tiszovi, jenže ten ze dvou metrů vůbec nezamířil směrem na opuštěnou bránu. Místo toho pálil rovnoběžně s brankovou čarou a hráči Žodina si pořádně oddechli.

26

Žlutou kartu dostává Pankavec (FC Torpedo Žodino).

26

Další trestný kop zahrával osvědčený exekutor Tisza přímo od autové čáry, Famičov se s ním nepáral a vyboxoval míč daleko ven.

23

23. Serhij ZAHINAJLOV - 1:1

23

Žodino právě vstřelilo branku! To bylo nedáš – dostaneš jako z učebnice, pokud se v Maďarsku toto rčení také používá. Sérii hlaviček tam a zpátky na úrovni velkého vápna razantně utnul ukrajinský útočník SERHIJ ZAHINAJLOV, na jeho ránu bez přípravy Radošević k tyči nedoskočil a je vyrovnáno. Asi 40 vteřin předtím přitom mohl jít Debrecín do dvougólového vedení.

22

Další obrovská šance domácích. Karol Mészáros přihrál Tiszovi, který z pravé strany poslal přesný střílený centr Castillionovi před zívající bránu, nizozemský útočník tmavé pleti však tutovku nedokázal proměnit a přestřelil.

17

17. Szakályho lapená hlavička

17

Debrecín zazdil vyloženou příležitost. Tisza hezky načechral trestný kop z třiceti metrů, na malé vápno si naběhl nikým nehlídaný Szakály, ten ale zbrkle hlavičkoval přímo do Famičovovy náruče. Tohle šlo určitě vyřešit lépe.

12

Šapoval v souboji lehce strčil kapitána Debrecínu Szakálye, přísně posouzený faul znamenal standardku, Tiszův přímý kop směřující na přední tyč následně hosté zablokovali.

9

Dlouhý aut hostů z pravé strany skončil v rukavicích domácího brankáře Radoševiće.

7

Přetažený centr z pravé strany si zpracoval do protisměru soupeřova pohybu Pankavec a vyslal tvrdou střelu, do které mu naštěstí pro maďarský celek vložil nohu Brković.

4

O střelu se pokusil také hostující Ščerba, ale bránu netrefil.

2

2. Tibor TISZA - 1:0

2

Debrecín právě vstřelil branku!
Hosté se po úvodním hvizdu usadili na útočné polovině, ale už po minutě a čtvrt z rychlého protiútoku inkasují. Z hranice šestnáctky se po hlavičkovém přiklepnutí bez přípravy prosadil třígólový střelec z úvodního předkola TIBOR TISZA.

1

Utkání právě začalo.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

Úvodní sestavy:

Debrecín VSC: Božidar Radošević – Norbert Mészáros, Mihály Korhut, Dušan Brković, Aleksandar Jovanović – Karol Mészáros, József Varga, Péter Szakály, Dávid Holman – Tibor Tisza, Geoffrey Castillion
Náhradníci: István Verpecz – Csaba Szatmári, János Ferenczi, Ognjen Djelmić, Tamás Takács, Danilo Sekulić, Zoltán Nagy

FC Torpedo Žodino: Valeryj Famičov – Arcjom Čaljadinski, Javgen Klapocki, Aljaksej Pankavec, Vladimir Ščerba – Cjarencij Lucevič, Serhij Šapoval, Andrej Chačaturan, Michail Afanasjev – Vadim Děmidovič, Serhij Zahinajlov
Náhradníci: Jagor Chatkevič – Valeryj Karšakevič, Aljaksandr Pavlavec, Pavel Čaljadka, Juryj Pavljukavec, Dzjanis Trapaška, Aljaksej Bjalevič

Rozhodčí: Trattou – Soteriou, Viktoros (CYP).
Torpedo Belaz Žodino je málo známý klub, který dosud na domácí ani evropské scéně neprorazil. V běloruské lize (hrané systémem jaro – podzim) působí nepřetržitě od roku 2002, dosud byl nejlépe čtvrtý, a to hned čtyřikrát. Ročník 2015 zakončil na sedmém místě, ovšem povedlo se mu vyhrát běloruský pohár a díky tomu postoupit do 2. předkola Evropské ligy.

Tuto soutěž už si Žodino vyzkoušelo v roce 2010, kdy přešlo přes Fylkir Reykjavík a vypadlo s OFK Bělehrad, a pak loni, kdy ztroskotalo rovnou v úvodním předkole na albánském Kukësi (0:2 a 0:0).

Torpedo nemá v kádru mezinárodně známé hráče, v běloruské reprezentaci se v pár zápasech mihli obránci Čaljadinski a kapitán Pankavec a záložník Chačaturan.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.

VSC Debrecín je nejúspěšnějším maďarským klubem posledních let. Od roku 2004 získal sedm mistrovských titulů, zatím poslední vybojoval předloni. Je také šestinásobným vítězem poháru. V klubu krátce působili čeští trenéři Miroslav Beránek a Zdeněk Ščasný.

V posledním ligovém ročníku skončil Debrecín třetí se 14 vítězstvími, 11 remízami a 8 porážkami a skóre 48:34.
Do Evropské ligy tak musel naskočit už od úvodního předkola, v němž si snadno poradil s La Fioritou ze San Marina 5:0 venku a 2:0 doma. Nejlepším střelcem mužstva byl útočník a pětinásobný maďarský reprezentant Tibor Tisza se třemi brankami.

Předkola hraje VSC Debrecín, stále známý i pod bývalým názvem Lokomotiv, téměř každoročně, do základní skupiny Evropské ligy se probojoval jen v letech 2010 a 2011, pokaždé skončil poslední – v prvním případě bez bodu, o rok později se 3 body.
Loni ovšem ve 2. předkole dosáhl jednoho z nejvyšších vítězství v historii soutěže, když rozdrtil Skonto Riga 9:2.

Právě v Debrecínu působila největší maďarská hvězda poslední dekády Balázs Dzudzsák, jehož přestup do Eindhovenu za 2,5 milionu € je dodnes rekordní inkasovanou částkou. Před pár týdny se mu ovšem výrazně přiblížil objev loňské sezóny Norbert Balogh, který přestoupil za 2,2 milionu eur do Palerma.
Výraznou roli v současném mužstvu hrají fotbalisté z bývalé Jugoslávie – v základní sestavě jich bývá až pět, jinak nejsou v kádru pro českého fanouška známější jména.

Debrecín VSC – FC Torpedo Žodino

1:2

konec (1:1)

Zpět na online

Branky: 2. Tisza – 23. Zahinajlov, 88. Klapocki

Karty:   50. Brković (DVSC), 52. K.Mészáros (DVSC), 88. Varga (DVSC) – 26. Pankavec (TBZ), 31. Šapoval (TBZ), 68. Ščerba (TBZ), 90+1. Pavljukavec (TBZ)

Držení míče: 53 % : 47 %.
Střely na branku: 6:5. Střely mimo: 6:2. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 14:17.

Debrecín VSC: Božidar Radošević – Aleksandar Jovanović, Norbert Mészáros, Dušan Brković, Mihály Korhut – Karol Mészáros (63. Ognjen Djelmić), József Varga, Dávid Holman (82. János Ferenczi), Péter Szakály – Tibor Tisza, Geoffrey Castillion (57. Tamás Takács).
Náhradníci: István Verpecz – Csaba Szatmári, Danilo Sekulić, Zoltán Nagy

FC Torpedo Žodino: Valerij Famičov – Vladimir Ščerba (85. Pavel Čaljadka), Arcjom Čaljadinski, Javgen Klapocki, Aljaksej Pankavec – Michail Afanasjev, Serhij Šapoval, Andrej Chačaturjan (80. Jurij Pavljukavec) , Vadim Děmidovič – Cjarencij Lucevič, Serhij Zahinajlov (69. Dzjanis Trapaška).
Náhradníci: Jagor Chatkevič – Valerij Karšakevič, Aljaksandr Pavlavec, Aljaksej Bjalevič

Rozhodčí: Trattou – Soteriou, Viktoros (CYP)

Diváci: 6015

Odveta: Žodino - Debrecín 1:0

Evropská liga (předkola)

Širak – Trnava 15:00 1:1

Kajrat – Maccabi Tel Aviv 16:45 1:1

Dinamo Minsk – St Patrick´s 17:30 1:1

Levadia Tallinn – Slavia 18:00 3:1

Neftçi Baku – Škendija 18:00 0:0

RoPS Rovaniemi – Loko Záhřeb 18:00 1:1

Debrecín – Žodino 18:30 1:2

Midtjylland – Vaduz 18:30 3:0

Admira – Käpäz 19:00 1:0

AIK Stockholm – Europa 19:00 1:0

Beitar Jeruzalém – Omonia Nikósie 19:00 1:0

Häcken – Cork City 19:00 1:1

Maccabi Haifa – Kalju 19:00 1:1

SønderjyskE – Strømsgodset 19:00 2:1

Zimbru Kišiněv – Osmanlispor 19:00 2:2

Beroe – Helsinki 19:30 1:1

Soligorsk – Domžale 19:30 1:1

Genk – Budućnost Podgorica 20:00 2:0

Vojvodina – Connah's Quay 20:00 1:0

CSMS Iasi – Hajduk Split 20:00 2:2

Maribor – Levski 20:00 0:0

Giannina – Odd 20:00 3:0

Partizan Bělehrad – Zagłębie 20:15 0:0

Slovan Bratislava – Jelgava 20:15 0:0

MTK Budapešť – Qäbälä 20:30 1:2

Fehérvár – Čukarički 20:30 2:0

Birkirkara – Hearts 20:30 0:0

Aberdeen – Ventspils 20:45 3:0

Cliftonville – Larnaka 20:45 2:3

Hibernian – Brøndby 20:45 0:1

Piast Gliwice – Göteborg 20:45 0:3

Austria – Kukësi 21:05 1:0

Reykjavík – Grasshoppers 21:15 3:3