Menu

Fotbal

Liga mistrů (předkola)

The New Saints – APOEL Nikósia

0:0

konec (0:0)

12.07.2016, 20:00 • Park Hall Stadium, Oswestry (kapacita: 2 034 míst) • 2. předkolo • Vojtěch Tůma

Tipsport: 5.65 3.6 1.64 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Ode mě je to pro dnešek vše. Děkuji za pozornost a u dalších online přenosů se zase někdy příště budu těšit na počtenou! (21:59:18)
Držení míče: 39 % : 61 %.
Střely na branku: 2:2. Střely mimo: 2:13. Rohy: 0:7. Ofsajdy: 3:4. Fauly: 6:10.
Utkání je za námi, branky jsme se nedočkali, a lepší pozici do za týden hrané odvety si tak vypracoval dnes hostující APOEL. Sledovali jsme průměrný duel, který v některých částech postrádal větší fotbalovou kvalitu z obou stran. Úvod sice lépe vyšel domácím, postupem času je však Kypřané začali přehrávat, žádnou z vážnějších příležitostí však v branku přetavit nedokázali. Zásluhu na tom určitě měl i brankář Harrison, jenž měl kvůli chabě fungující ofenzivě svých spoluhráčů poměrně dost práce, vytáhl ale několik výborných zákroků a v klíčových momentech New Saints dokázal podržet.

90+3

Konec zápasu.

90+3

90+3. Iñaki Astiz míč do branky v krkolomné pozici neusměrnil

90+3

Exekuce nařízeného rohu se opět ujal Vieira, jehož nepříjemně skákavý centr skrze celou šestnáctku doputoval až k zadní tyči, kde číhal úplně osamocený Astiz, ten se však celou situací zdál být spíše překvapen a nakonec ani nezakončil.

90+2

Na druhé straně se k další ze svých střel odhodlal Vander Vieira. Balon by si s největší pravděpodobností našel cestu mezi tři tyče, v oblasti penaltového puntíku jej však na rohový kop vyhlavičkoval zachránce Baker!

90+1

Po faulu na Routledge měli možnost přímého kopu k dispozici i domácí fotbalisté, Christian Sergeant však s touto šancí naložil prachmizerně, jeho rána byla opravdu chabá a Watermana nikterak neprověřila.

90

Dnešní utkání se prodlouží o tři minuty!

89

V samotném závěru sahají domácí ještě k jedné změně, poměrně solidně hrajícího Poláka Cieślewicze nahrazuje Robbie Parry.

89

Nakonec vše bylo jinak. Zodpovědnost na sebe vzal Thomas De Vincenti, jehož rána sice přelétla přes zeď, zároveň však zamířila i nad branku, brankář Harrison měl celou situaci navíc naprosto pod kontrolou.

88

Quigley se nyní zachoval netakticky a naprosto zbytečně fauloval Moraise, který tak pro svůj tým vybojoval standardní situaci z poměrně zajímavé pozice. Vypadá to, že střílet bude Vieira.

87

Vieira na pravé straně vykoumal další výborný pas, De Vincenti chtěl následně balon z jedničky sklepnout pro Moraise, ten jeho záměr ale vůbec nepochopil.

86

Při prvním kontaktu s míčem se Aloneftis prezentoval velice dobře, když si krásně poradil s bránícím Marriottem. Poté zvedl hlavu a odcentroval přesně do míst, kde číhal Pieros Satiriou, jeho hlavička však zamířila nad branku.

85

Vieirovi rozhodně nechybí snaha, zkušený hráč v barvách kyperského mistra to však s blížícím se závěrem utkání stále častěji bere na sebe, což se zatím nejeví býti jako příliš šťastně řešení, ani jeho další pokus o střelu se mezi tři tyče nevešel.

84

Cieślewicz jej nyní nahradil na hrotu domácího útoku a počínal si poznání lépe. Po kličce proti Astizovi se dostal ke střele z otočky, balon ale na poslední chvíli stačil zablokovat Carlão.

83

Scott Quigley dnes nehraje příliš povedené utkání. Proti obraně APOELu zatím nepředvedl téměř nic a svou neúspěšnost v osobních soubojích nyní pouze podtrhl, kdy se hravě nechal odzbrojit Carlãem.

82

Střídání v týmu APOEL FC: ze hřiště odchází Efrem, přichází Aloneftis.

81

Hosté ale počáteční frustraci překonali, Morais přihrál volnému Vieirovi, který to tentokráte nečekaně vzal na sebe a pokusil se o technické zakončení, příliš šťastné řešení to ale z jeho strany nebylo.

80

De Vincenti si narazil se Satiriouem, následně se hodlal vrhnout přímo do šestnáctky, ve svém postupu byl ale zastaven jasně faulujícím Rawlinsonem, sudí však opět, k nespokojenosti hráčů i příznivců APOELu, nechal hru plynout.

79

Orlandiho přenesení hry na Vieiru bylo velice nepovedené, kupředu s odpovědí se na to konto mohl vydat Scott Quigley, hned v prvním souboji s Alexandrouem však o balon přišel, a domácí se tak opět musí zformovat do defenzivní formace.

78

Hosté následně znovu zahrozili, opět to ale bylo podle totožného vzorce jako při předchozích akcích. De Vincenti se pokusil vrátit balon do ohně, Harrison však s touto variantou počítal a vše vyřešil.

77

Bídně, opravdu bídně. Z této pozice měl Sergeant jednoznačně zkusit střelu, místo toho se však rozhodl pro prazvláštní centr, ten se mu navíc ale vůbec nepovedl, nikdo z jeho spoluhráčů na letící balon neměl šanci dosáhnout.

76

Cieślewicz si nyní doslova došel pro faul, The Saints tak budou zahrávat volný přímý kop z poměrně nadějně vypadající pozice. Jak s ní naloží?

75

Střídající Williams však při přechodu do ofenzivy nechal balon za sebou, načež s protiakcí přispěchal Efrem. Jeho vysoký centr nakonec dopadl na hlavu Satirioua, ten však pokladnici vysoko přestřelil.

74

Po De Vincentiho rohu plánovali Kypřané rozehrát zajímavý signál, obrana The Saints však opět zaslouží mimořádnou pochvalu, Baker totiž záměr hostů perfektně přečetl.

73

Konec zápasu se nezadržitelně blíží, hosté však stále nedokázali prolomit pevnou a fungující obrannou hráz svého soupeře. De Vincenti pro ně alespoň vybojoval roh.

72

Ke změně dojde i na druhé straně, ze hry je stažen Brobbell, místo něj do středu zálohy nastupuje s desítkou hrající Matthew Williams.

71

K premiérovému střídání sahá i hostující lodivod Christiansen. Pro dnešek už má odpracování Vinícius, jehož místo na posledních dvacet minut zaujme Andrea Orlandi.

70

Milanovův dlouhatánský nákop si se štěstím zpracoval Efrem a poté jej vrátil na hranici pokutového území, kde balon De Vincenti z první sehrál pro Moraise, jeho rána však pouze fungovala jako pozdrav fanouškům sedícím za brankou.

68

Teď se hosté zlobí zcela oprávněně. Za brankovou čáru totiž balon doputoval jednoznačně po doteku obránce Bakera, sudí Manuel ale i přes to rohový kop kyperského celku nenařídil.

67

De Vincenti dlouhou neměl komu přihrát, nakonec se rozhodl kombinovat s Moraisem, ten byl však téměř okamžitě zdvojen a nezbývalo mu tak nic jiného, než balon vrátit na obrannou polovinu APOELu.

66

Z této nenápadné akce mohli domácí vytěžit více. Quigley ukázal svou sílu ve vzdušných soubojích a po jednom z nich sklepl balon pro Brobbella, tomu ale pokus z nadějné pozice vůbec nesedl.

65

Varder Vieira svou přihrávkou dokonale oklamal oba stoper The Saints, za ně však při této akci soupeře skvěle zaskočil Pryce, který si balon dobře pokryl tělem, a dotírajícího Vinícia tak nepustil ke střele.

64

Nuno Morais vystřihl parádní přihrávku šajtlí, kterou si na hranici šestnáctky zpracoval Efrem. Hostující záložník si balon už už chystal na střelu, ovšem byl zastaven praporkem pomezního sudího, který viděl ofsajd.

63

Domácí vymysleli zajímavě vyhlížející akci. Sergeant si všiml nehlídaného Quigleyho, ten si však v rozhodující okamžik kulatý nesmysl až příliš předkopl, následně se navíc dopustil zbytečného faulu na Astize.

62

Míč se po nepřehledném souboji mezi Prycem a Vieirou odporoučel do zámezí, sudí chvíli váhal, nakonec jej ale správně přisoudil velšskému týmu.

61

Následně Kypřané rozehrávali rohový kop, centr z kopačky Thomase De Vincentiho se však mezi ty zdařilé řadit nedal, Paul Harrison předvedl další povedený výběh a balon skryl ve své náruči.

60

Dobrý zákrok Harrisona! Hosté se nejprve po zákroku na Satirioua dožadovali odpískání penalty, jejich tlak však neskončil a ke střele z nějakých dvaadvaceti metrů se dostal Nuno Morais, domácí gólman však předvedl tygří skok a balon vytěsnil!

59

Akce New Saints však pokračovala i nadále. Jamie Mullan si všiml nehlídaného Brobella a právě jemu svou přihrávku věnoval. Domácí záložník si balon navedl na levačku, rána mu ale absolutně nesedla, Waterman mohl zůstat naprosto v klidu.

58

Po Astizově faulu na Quigleyho zahrávali fotbalisté z Nikósie volný přímý kop. Baker přenesl hru na levou stranu, odkud pěkně odcentroval Pryce, míč ale do bezpečí hlavou odvrátil Carlão.

57

Vieira je prostě neúnavný. Díky svému dlouhému vousu nepřehlédnutelný fotbalista našel dobře postaveného Efrema, který mu z první chtěl laskavost vrátit, jeho záměr ale přečetl Baker.

56

Cieślewicz na hranici pokutového území zasekl balon a ihned jej předal do druhé vlny pro Christiana Sergeanta. Ten měl dostatek času na střelu a také jej využil, zasáhl ale přesně tu část branky, kde stál připravený Waterman.

55

Thomas De Vincenti díky parádní kličce vyřadil ze hry hned dva napadající protivníky, poté zdařilou kolmicí oslovil Satirioua, tomu však v dnešním zápasu nefunguje první kontakt s balonem, což se potvrdilo i nyní.

54

Scott Quigley vyhrál důležitý hlavičkový souboj a sklepl balon pro z druhé vlny sbíhajícího Mullana, ten se pokusil prosadit individuálně, avšak utopil se ve svých parádičkách.

53

Aktivní Vieira ze svého repertoáru vytáhl další z mimořádně přesných a inteligentních pasů, na který si na hranici šestnáctky seběhl Satiriou, jeho rána však přes hradbu těl v předbrankovém prostoru neprošla.

52

Nektarios Alexandrou na levé straně obešel svého strážce a poté dlouhým cenrem dostal balon k Viníciovi, jehož přízemní ránu ještě lehce tečoval Satiriou, kulatý nesmysl ale usměrnil mimo tři tyče.

51

Po Harrisonově výkopu se ve vzdušném souboji nepříjemně střetli Carlão a Scott Quigley, obzvláště s hostujícím stoperem to zprvu nevypadalo příliš dobře, nakonec ale vše bude v pořádku, ošetření nebude nutné.

50

Varder Vieira si napravo doslova pohrál s Prycem a poté se střemhlav hodlal vrhnout do pokutového území, při jedné z kliček si však balon nešťastně ukopl za brankovou čáru.

49

Pěkná rána! Na levé straně přiťukl Alexandrou balon pro Efrema, který udělal několik rychlých kroků a poté vyslal velice nepříjemnou a kroucenou střelu na vzdálenější tyč, balonu však k zasažení cíle kousek chyběl!

48

Nyní už ale zahrozil APOEL. Po pravé straně až příliš snadno pláchl obránce Milanov, jehož centr se velice nepříjemně kroutil do branky, pozorný Harrison ale stačil zasáhnout.

47

Samotný úvod poločasu opět v lepším rozpoložení zastihl domácí, kteří se usadili na útočné polovině, kde Brobbel vymyslel zdařilý pas na Quigleyho, ten však kvůli drobnému ofsajdu nemohl dále pokračovat.

46

Druhý poločas odstartovali hosté, kteří byli po drtivou většinu první pětačtyřicetiminutovky jasně lepší. Bude ve svém tlaku pokračovat? Dostane se do vedení?

46

Začal druhý poločas.
Úvodní pětačtyřicetiminutovka je za námi, branku jsme zatím neviděli. To ovšem neznamená, že by se ve Walesu hrál špatný fotbal, utkání má poměrně solidní tempo. Ze začátku byli lepší domácí, postupem času ale začali tahat za kratší konec provazu. APOEL prokazuje, že kvalita je spíše na jeho straně, po většinu hrací doby svého soupeře tlačí, jeho největší šanci v pětadvacáté minutě spálil aktivní De Vincenti. Doufejme, že druhý poločas už nám nějaký gólový moment nabídne.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vyhraje druhý poločas?

Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

45+2

První poločas skončil.

45+1

Nad rámec první půle se bude nastavovat pouze jedna minuta.

45

Následný rohový kop nesehráli Kypřané špatně, Vieirův centr dolétl přesně do míst, kde číhal osamocený Nuno Morais, po jeho hlavičce však balon stačil zastavit všudypřítomný Baker.

44

Asi jsem to přivolal. Alexandrou si totiž seběhl na kraj šestnáctky, kde ideálně načasovanou nahrávkou oslovil Vieiru, jehož přízemní nabídku před branku na poslední chvíli do zámezí odvrátil Baker.

43

Konec prvního poločasu se blíží, na světelné tabuli stále svítí bezbrankové skóre. Dočkáme se před odchodem do šaten ještě nějakého vzrušení či dokonce vsfřeleného gólu?

42

Po dlouhé pauze se na dostřel branky soupeře dostali i New Saints, Quigley však v souboji se dvěma protihráči nic kloudného nevymyslel, Carlão jej o balon naprosto v klidu připravil a rozjel další akci kyperského mužstva.

41

S blížícím se koncem první půle se svěřenci kouče Harrisona stahují stále více a více do defenzivy. Tato taktika by se jim nemusela vyplatit, zatím jim však neškodí, ofenziva APOELu je totiž bezzubá.

40

Milanov a Quigley se mezi sebou tak dlouho pošťuchovali, až sudí opravdu neměl na vybranou a byl nucen odpískat nedovolený zákrok, kterého se podle něj dopustil domácí útočník.

39

Domácí si střihli podobnou akci jako před pár minutami. Tentokráte ovšem přišla z levé strany, Alexandrou našel hlavu Efrema, který z první sklepával pro De Vincentiho, Harrison však znovu celou situaci dobře přečetl.

38

Efrem nechal balon za sebou a poté byl nucen za cenu faulu zastavit unikajícího Routledge, sudí neměl na vybranou a zcela správně udělil žlutý kartónek.

37

Milanov se po souboji s napadajícím Cieślewiczem dobře zorientoval a milimetrově přesným pasem přenesl hru na sbíhajícího si Vieiru, který chtěl balon z první poslat na Satirioua, našel ale pouze náruč Paula Harrisona.

36

Pozor, domácí kouč Harrison je nucen sáhnout k vynucenému střídání. Kvůli zdravotním potížím dohrál Edwards, kterého na place nahradí Christian Sergeant.

35

Teď si však zkušený brankář vybral slabší chvíli, když nepříliš jistým způsobem vyběhl pro centr z pravé strany, domácí tým ale naštěstí celou situaci přestál bez úhony, za záchrannou brzdu včas zatáhl Baker.

34

Paul Harrison má zřejmě nervy ze železa. Domácí brankář se po Pryceově pasu dostal do úzkých, s dotírajícím Satiriouem si ale po fantastické zasekávačce s přehledem poradil.

33

Milanov si přehodil balon na levačku a poslal do vápna nepříjemný centr, Satirioua ovšem ve vzdušném souboji jasně předčil vytáhlý Connell Rawlinson, který následně celou situaci uklidnil dalekým odkopem.

32

Hosté se zlobí, Georgios Efren byl ve svém postupu vstříc brance totiž zastaven přinejmenším hraničním zákrokem v podání Routledge, sudí má však jasno a nechává hru pokračovat. Troufnu si ale tvrdit, že APOEL nyní měl zahrávat přímý kop.

31

Aktivní De Vincenti se opět pokusil ohrozit branku domácích, při své sóloakci se však zamotal v kličkách, navíc se ocitl hned mezi trojicí protivníků, a o kulatý nesmysl tak vzápětí lehce přišel.

30

30. Vinicius v akrobatické pozici přestřelil branku

30

Tentokráte už byli Kypřané o poznání úspěšnější. Nadýchaný centr v podání Alexandroua byl sice lehce přetažený, do malého vápna ovšem balon okamžitě vrátil Milanov. Nakonec se k akrobatickému zakončení dostal Vinícius, branku ale o pořádný kus přestřelil.

29

Hosté to nakonec naprosto zbytečně překombinovali, z tohoto náporu mohli vytěžit daleko, ale daleko více. Na levé straně se uvolnil Efrem, jehož přízemní centr byl však ztečován přímo do Harrisonovy náruče.

28

Neuvěřitelné, tlak APOELu stále nebere konců, nikdo z ve žlutém hrajících fotbalistů se však k ohrožení branky ještě neodhodlal, obrana The Saints je zatím pevná jako skála.

27

Velšané se nyní možná až příliš zatáhli, a nechávají tak svému soupeři zbytečně mnoho prostoru. Žlutí se opět dostali na dostřel branky soupeře, Vieira byl ale pod tlakem nucen přesunout balon směrem vzad.

26

Svěřenci kouče Christiansena se opět na chvíli usadili v bezprostřední blízkosti Harrisonovy pokladnice. Jejich tlak vygradoval při centru z kopačky Alexandroua, balon ale hlavou do bezpečí odvrátil Philip Baker.

25

Největší šance dosavadního průběhu utkání! Domácí si teď mohou sakramentsky oddechnout, brankář Harrison a Rawlinson totiž v rozehrávce vyrobili neskutečnou hrubici, načež se v ideální střelecké pozici ocitl Thomas De Vincenti, branka mu ale byla malá!

24

Jejich signál se málem vydařil. De Vincentiho přetažený centr na zadní tyč našel úplně volného Astize, který se ocitl v dobré střelecké pozici, pokračovat ale nemohl, poněvadž jeho kolega Morais se v šestnáctce dopustil útočného faulu.

23

Vieira se na levé straně zbavil Marriotta, poté se s balon vydal směrem ke středu a poněkud teatrálně spadl. Sudí Manuel mu však jeho herecké představení dokonale zbaštil, a hosté tak budou zahrávat přímý kop.

22

Jeho exekuce se ujal právě De Vincenti, na jehož centr si dravě naskočil stoper Carlão, jeho hlavička však postrádala jak přesnost, tak razanci, a brankář Harrison tak mohl zůstat naprosto klidný.

21

Kyperský mistr se nyní snažil o postupnou kombinaci, De Vincenti nakonec pro APOEL získal další roh. Jak s ním hosté naloží?

20

Díky Astizově zaváhání však New Saints ve své útočné snaze mohli pokračovat, Quigley ovšem o balon úplně zbytečně přišel a zpět do svého držení jej následně získal jen za cenu nedovoleného zákroku na Alexandroua.

19

Po ose Routledge – Mullan se míč dostal až k Edwardsovi, který si zkusil balon obhodit okolo Carlãa a vystřelit, trefil ale pouze před sebou stojícího zadáka celku z Nikósie.

18

Vieirův centr doputoval až k na hranici šestnáctky číhajícímu Milanovovi, toho ale zradil první kontakt s balon, hostující obránce se navíc později dopustil faulu, a hráči APOELu tak musí vyklidit pole.

17

Rawlinson ve snaze odkopnout balon do bezpečí nepříliš chtěně našel Edwardse, ten se však na hranici šestnáctky nedokázal probít přes Alexandroua. Z následné protiakce vytěžili Kypřané další rohový kop.

16

Nuno Morais se vydal na ofenzivní dobrodružství, které zakončil přihrávkou na rozběhnutého Vieiru, tomu ale v souboji jeden na jednoho proti Marrottovi vůbec nevyšlo zpracování.

15

Máme za sebou patnáct minut dnešního utkání, kterému zatím nechybí tempo, vážnější šance ovšem ano. Ze začátku byli lepší domácí, postupem času se však stále více a více do hry začal dostávat favorizovaný APOEL.

14

Hostující obrana nyní zaváhali při rozehrávce, Astiz totiž dokonale namazal nebezpečně napadajícímu Quigleymu, který to poté zkusil vzít na sebe, v klíčový okamžik si ale kulatý nesmysl až příliš předkopl.

13

Pěkná akce The Saints! Na levé straně se díky povedené kličce uvolnil Marriott, jehož přetažený centr zpět do centra dění vrátil Cieślewicz, Quigleyho hlavička ale pro Watermana nepředstavovala žádný problém.

12

Na druhé straně ve středu hřiště dobře zapracoval Jon Routledge, který poté zvedl hlavu a chytrou uličkou zkusil nalézt nabíhajícího si Quigleyho. Balonu ovšem dal až přílišnou razanci, kulatý nesmysl tak doputoval přesně do náruče gólmana Watermana.

11

Hosté už podle očekávání přebírají zápasové otěže, nyní se už několik minut drží na útočné polovině a tlačí svého soka. Jejich snaha ale v nic kloudného nevyústila, přihrávku stopera Astize totiž vystihl dobře postavený Baker.

10

Následně se ale Edwards zachoval trochu sobecky a o balon proti přesile přišel. Z protiakce na to konto zahrozil Alexandrou, pro jeho nepříjemný kroucený centr si ale s vypětím všech sil vyskočil Paul Harrison.

9

Thomas De Vincenti po své individuální akci vybojoval pro APOEL první kop od rohového praporku, který o pár vteřinek později také rozehrál, obrana domácích si s jeho centrem ale hravě poradila.

8

Milanov na pravé straně dobře zakombinoval s Efremem, který následně chytrou uličkou našel sprintujícího Vieiru. Ten vypálil z nějakých dvaceti metrů, prostor mezi třemi tyčemi ale minul.

7

7. Sotiriouova střela

7

Vinícius si šikovně narazil s De Vincentim, poté pěkným pasem našel rozběhnutého Satirioua, který si na hranici pokutového území přehodil balon na pravačku a vypálil, mířil ale přesně doprostřed branky, kde číhal připravený Harrison.

6

Nektarios Alexandriou si chytře poradil se svým strážcem, poté udělal několik rychlých kroků směrem ke středu a zkusil dlouhým pasem najít Vieiru, toho ale v hlavičkovém souboji předčil Rawlinson.

5

Domácí jsou zatím aktivnějším mužstvem. Brobbell nyní předvedl parádní otočku a poté neméně zdařilým lobem našel na hranici šestnáctky si sbíhajícího Pryce, jeho přízemní nabídku před branku ale lapil pozorný Waterman.

4

Domácí nyní váhali s rozehrávkou a málem se jim to nevyplatilo, Pryce svým přenesením hry zadělal Marriottovi na drobné problémy, pravý bek The Saints si však s prekérní situací dokázal poradit.

3

Domácí však ve svém mírném tlaku pokračovali, na konci jejich další akce si však Cieślewicz neporozuměl s Quigleym. Následný protiútok APOELu také nic světoborného nepřineslo, Sotiriou stál v ofsajdu.

2

Míč se zatím bez vážnějších šancí přesouvá z jedné strany hrací plochy na tu druhou. Dopředu se nyní vydal Pryce, jeho centr ale do šestnáctky kyperského mistra neprošel.

1

Hlavní rozhodčí Manuel právě odstartoval dnešní mač, pojďme na to! Los přisoudil výkop domácím fotbalistům, kteří nastupují v bílo-zelených dresech, APOEL bude hrát ve žlutém.

1

Utkání právě začalo.
Ještě jednou Vás všechny vítám u sledování našeho přenosu, hráči právě nastupují na hrací plochu, utkání za pár okamžiků začne. Příjemnou zábavu!

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

Úvodní sestavy:

The New Saints FC: Harrison (C) – Marriott, Rawlinson, Baker, Pryce – Edwards, Mullan, Routledge, Brobbell, Cieślewicz – Quigley
Náhradníci: Mullock – Seargeant, Draper, Williams, Parry, Saunders, Darlington

APOEL FC: Waterman – Milanov, Astiz, Carlão, Alexandrou (C) – Morais, Vinicius – Efrem, De Vincenti, Vieira – Sotirou
Náhradníci: Pardo – Artymatas, Orlandi, Sérgio, Merkis, Aloneftis, Bressan

Rozhodčí: Hugo Manuel – Ricardo Santos, Nuno Miguel Roque Conceicão (všichni Portugalsko).

APOEL hlásí, že má TNS dobře přečtený a překvapuje je styl jejich fotbalu, nikoliv podobný ostrovnímu

APOEL FC

APOEL, podobně jako jeho dnešní velšský soupeř, ve své zemi v posledních letech doslova a do písmene kraluje. Celek z Nikósie si v klubové historii připsal už neuvěřitelných pětadvacet ligových prvenství a od roku 2010, kdy jej v konečném bodovém součtu předstihla Omonia, bez zaváhání vládne kyperskému fotbalu. Minulý ročník byl v podání družiny vedené Thomasem Christiansenem obzvláště zdařilý, v průměru dávali žluto-modří více jak 2,5 gólu na utkání, hořkost porážky poznali pouze pětkrát. Loňská pouť evropskými poháry v podání APOELu se za příliš zdařilou považovat nedala. Nástrahy kvalifikačních bojů do základní skupiny Ligy mistrů Kypřané skoro zvládli, ve čtvrtém předkole ovšem podlehli Astaně. Útěchou byla účast v Evropské lize, ani v ní to ale nebylo to pravé ořechové, APOEL se představil ve „sparťanské“ skupině K, pouhé tři body mu ale na postup do další fáze nestačily.
The New Saints FC

Fotbalisté New Saints v posledních letech dominují velšské kopané. Od roku 2011 je z pozice vítěze tamní nejvyšší fotbalové soutěže nikdo nedokázal sesadit a nejinak tomu bylo i v minulém ročníku. Ten svěřenci kouče Craiga Harrisona ovládli s naprostým přehledem, pouhé čtyři porážky ve dvaatřiceti kolech a komfortní sedmibodový náskok na druhé Bala Town hovoří za vše. Díky nepříliš vysokému klubovému koeficientu, který se však po parádním výkonu Balea a spol. na mistrovství Evropy jistě o pořádný kus zvýší, byli The Saints nasazeni pouze do prvního předkola, v něm si však parta okolo kapitána Harrisona lehce poradila ze sanmarinským Tre Penne, které vyřadila po výsledcích 2:1 a 3:0. Druhé předkolo bývá pro velšského mistra konečnou štací, jeho nástrahy New Saints naposledy zvládli překonat v roce 2010, kdy přemohli irské Bohemians. Jak si povedou nyní proti APOELu?
Příjemný večer přeji všem fotbalovým fanynkám a fanouškům! Předevčírem sice skončil ve Francii se konající evropský šampionát, avšak o kvalitní podívanou nebudou fotbaloví nadšenci ochuzeni ani v nadcházejících týdnech. Dnes začíná druhé předkolo v rámci kvalifikace do Ligy mistrů, v tomto online přenosu se zaměříme na duel, v němž The New Saints FC hostí APOEL FC. Úvodní výkop je naplánován na 20:00!
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.

The New Saints – APOEL Nikósia

0:0

konec (0:0)

Zpět na online

Karty:   38. Efrem (APO)

Držení míče: 39 % : 61 %.
Střely na branku: 2:2. Střely mimo: 2:13. Rohy: 0:7. Ofsajdy: 3:4. Fauly: 6:10.

The New Saints: Harrison (C) – Marriott, Rawlinson, Baker, Pryce – Edwards (36. Sergeant), Mullan, Routledge, Brobbell (72. Williams), Cieślewicz (89. Parry) – Quigley
Náhradníci: Mullock – Seargeant, Draper, Williams, Parry, Saunders, Darlington

APOEL Nikósia: Waterman – Milanov, Astiz, Carlão, Alexandrou (C) – Morais, Vinicius (71. Orlandi) – Efrem (82. Aloneftis), De Vincenti, Vieira – Sotirou
Náhradníci: Pardo – Artymatas, Orlandi, Sérgio, Merkis, Aloneftis, Bressan

Rozhodčí: Hugo Manuel – Ricardo Santos, Nuno Miguel Roque Conceicão (všichni Portugalsko)

Odveta: APOEL - New Saints 3:0