Menu

Fotbal

Přípravný zápas

AC Sparta Praha – BSC Young Boys

1:2

konec (1:0)

07.07.2016, 17:00 • Windischgarsten, Rakousko • Lucie Rapantová (@rapalu22)

Tipsport: 3.0 3.5 2.05 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Sparta v Rakousku první přípravné utkání nezvládla a svému soupeři podlehla 1:2. Pražský celek šel do vedení v 7. minutě, když Šural přesně tečoval Kadlecovu ránu a dostal míč za gólmanova záda, navíc to byla Sparta, kdo byl v první polovině zápasu aktivnější. Nicméně po změně stran převzali kontrolu na hřišti Young Boys, kteří dokázali nepříznivé utkání otočit a radují se z výhry. Za Bern se trefil Thorsten Schick a Gerndt. Gólman Koubek na své první čisté konto ve Spartě bude muset počkat. Děkuji za pozornost a přeji hezký zbytek čtvrtečního dne. (18:57:06)

90+3

Konec zápasu.

90+2

Thorsten Schick byl odveden za postranní čáru a pokračuje se ve hře. Podaří se Spartě vyrovnat a vytěžit z přípravného duelu alespoň remízu?

90+1

Ve Windischgarstenu se nehraje, protože Schick potřebuje ošetřit.

90

V blízkosti středového kruhu se snažil Frýdek získat balon pro Spartu, ale pomohl si faulem a Schick šel po jeho nedovoleném zákroku k zemi.

90

Běží poslední minuta základní hrací doby, uvidíme, zda rozhodčí přidá nějakou tu minutku.

89

Hráči Sparty zahrávali další rohový kop, ale ani tentokrát se vytoužené branky nedočkali.

87

Ani tentokrát na střelu nedošlo, protože obrana Bernu je pozorná.

86

Sparta z rohového kopu sice zahrozila, ale gólu na 2:2 se nedočkala. Následuje další roh pro hráče v rudém.

86

Konaté ztratil míč, ale jeho spoluhráč ho vybojoval zpět a ještě si došel pro faul. Sparta rychle rozehrála a získala výhodu rohového kopu.

84

Šural sice poslal do vápna pěkný centr, ale k míči se dostal pouze bránící protihráč, takže Sparta svému soupeři žádné nebezpečí nepřipravila a v 84. minutě stále prohrává o gól.

83

Sparta má k dispozici volný přímý kop a bude se snažit vyrovnat.

80

Frýdek ze své kopačky vyslal centr na malé vápno, ale nikdo z jeho spoluhráčů se ke střele neprodral.

79

Sparta může vyrovnat, protože bude zahrávat rohový kop, který si bere na starost Frýdek.

75

75. GERNDT - 1:2

75

Young Boys právě vstřelil branku!
Na pravém křídle nastartoval rychlé nohy Ravet, který se pozorně rozhlédl a poté poslal do vápna parádní centr, ke kterému se dostal ALEXANDER GERNDT a přesnou trefou nedal Koubkovi šanci.

71

Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Ondřej Zahustel, přichází Juraj Chvátal.

71

Po krátké pauze se pokračuje ve hře.

69

V letních dnech je pitný režim důležitý, a tak ho sudí právě teď umožňuje hráčům.

68

Na levém křídle se rozbíhal Konaté, který si řekl o přihrávku, ta sice přišla, ale byla velmi nepřesná a Konaté se k míči nedostal. Následovat bude odkop od brány.

66

Po krátkém přerušení se pokračuje ve hře.

65

Fatai teď fauloval svého protihráče a ten se složil na trávník, hra je přerušena, probíhá ošetření na hrací ploše.

64

Své si dnes odehrál Lukáš Mareček, místo kterého přišel Herolind Shala.

60

Young Boys právě vstřelil branku!
Přesnou trefou vyrovnává na 1:1 THORSTEN SCHICK.

58

Konaté si došel pro faul a získal volný přímý kop pro Spartu, ale Šural se standardní situací naložil bídně.

55

Ze hry odešel Marek Matějovský, kterého vystřídal Michal Sáček.

54

54. Matějovský branku netrefil.

54

Sparta dostala výhodu standardní situace a na starost si ji vzal Matějovský, který ze své pravačky vyslal krásnou střelu a snažil se ji usměrnit do levého horního rohu branky, avšak tomuto pokusu scházela větší přesnost, ale pokus to byl opravdu hezký.

50

Hned na začátku druhého poločasu si dělal Koubek vrásky, zda někdo nečíhá na zadní tyči, protože tam mířil dobrý přízemní centr a nikdo z hráčů v červeném tam nebyl. Nicméně nebyl tam ani nikdo ve žlutém, a tak si Koubek určitě ulevil.

50

Young Boys hrají ve druhé polovině zápasu v tomto složení: Mvogo – Aebischer, Vilotic, Bürgy, Lecjaks – Ravet, Gajic, Zakaria, Thorsten Schick – Hoarau, Gerndt.

48

Střídání Young Boys vám přineseme v krátké době.

46

Do druhého poločasu nastoupila Sparta v této sestavě: Koubek (C) – Holek, Kadlec, Costa – Zahustel, Mareček, Frýdek, Matějovský, Konaté – Juliš, Fatai.

46

Druhý poločas rozehráli fotbalisté z Bernu.

46

Začal druhý poločas.
Druhý poločas začne přibližně v 18:00.
Sparta do dnešního utkání vstoupila aktivně a už v 7. minutě se dostala do vedení, když Šural tečoval Kadlecovu ránu. Příliš šancí k vidění nebylo, zápas se zatím hraje v klidnějším tempu. Doufejme, že druhý poločas bude zajímavější. Koubek zatím musel řešit jen jednu vážnější střelu, ale tvrdý pokus vytěsnil na rohový kop.

45+3

První poločas skončil.

45+2

Vácha vyslal před bránu učebnicový centr, ale Šural svůj pokus mezi tři tyče usměrnit nedokázal.

45

Holek nedovolil svému protihráči odcentrovat balon před bránu, ale nabídl soupeři výhodu rohového kopu, který však Sparta přežila bez větších problémů.

44

Sparta musela v posledních minutách hodně běhat bez míče, protože byla pod tlakem, ale Bern vše pokazil nepřesným centrem do vápna, pro který si pohodlně přišel Koubek.

40

Po autovém vhazování se tým z Bernu dostal do pokutového území, kde nastal trošku zmatek, ale Sparta nakonec vše zvládla. Ve 40. minutě se stav skóre nemění.

38

Žlutou kartou byl potrestán také Vácha.

38

K balonu se postavil Matějovský, jenž ze své kopačky vyslal nadýchaný centr ke vzdálenější tyči, ale našel tam pouze hlavičku svého protihráče, který balon poslal do bezpečí.

38

Schick už je na nohou a Sparta má k dispozici volný přímý kop.

37

Bürgy fauloval svého protihráče a od rozhodčího vyfasoval žlutou kartu. Sparťanský fotbalista je ošetřován, jedná se o Schicka.

35

Koubek teď podcenil střílený centr, kdy mu míč nekontrolovaně uskočil, ale gólman Sparty si mohl ulevit, protože celou situaci dokázal ještě uhasit, a kdyby ne, balon by mezi tři tyče stejně nemířil.

33

Roh si vzal na starost opět Sulejmani, který hledal na zadní tyči Duaha, ale ten branku Koubka ohrozit nedokázal.

32

Volný přímý kop si vzal na starost Sulejmani, který poslal do vápna pěkný centr a jeden z jeho spoluhráčů se dostal k zakončení hlavou, avšak Bern získal pouze výhodu rohového kopu.

31

Bern kombinoval na polovině soupeře a došel si pro faul. Hráči ve žlutých dresech budou zahrávat volný přímý kop.

29

Rochat poslal centr do pokutového území, ale našel pouze připraveného Koubka.

26

V hlavičkovém souboji se srazili dva protihráči, kdy byl faul odpískán jednomu z hráčů Sparty. Fotbalisté Bernu okamžitě rozehráli a přinutili Koubka k prvnímu zákroku, gólman Sparty vyrazil míč na rohový kop, ze kterého mužstvo ze Švýcarska nic nevytěžilo.

25

Hráči ve žlutém se snažili přesunout na útočnou polovinu, což se jim sice podařilo, ale o balon tam velmi rychle přišli. Sparta pak na soupeřově půlce získala výhodu autového vhazování.

24

U míče jsou Young Boys a pohybují se s ním na vlastní polovině hřiště.

23

Po krátkém přerušení se pokračuje ve hře.

22

Hráči dostali pauzu, aby se mohli osvěžit.

19

19. Kadlec a jeho volný přímý kop.

19

Kadlec opět vsadil na přímou střelu a nevypadalo to vůbec špatně, ale míč branku o kousíček minul.

18

První žlutou kartu v dnešním přátelském duelu vyfasoval gólman Wölfli.

18

Sparta bude zahrávat další volný přímý kop a u balonu je opět Kadlec.

17

Koubek si teď musel dávat pozor, protože na levém křídle dostal přihrávku jeden z hráčů ve žlutém a pak pálil z velkého vápna ke vzdálenější tyči. Míč se však mezi tři tyče nevešel.

10

V úvodních minutách jsou aktivnější hráči Sparty, kteří drží míč častěji na svých kopačkách. Nicméně šance k vidění stále nejsou.

7

Sparta právě vstřelila branku!
Volný přímý kop si vzal na starost Kadlec, jehož střelu ve vápně přesně tečoval JOSEF ŠURAL, který poslal Spartu do brzkého vedení.

7

7. Josef ŠURAL - 1:0

6

Gólman Wölfli teď musí být pozorný, protože Sparta bude zahrávat volný přímý kop. U míče je Kadlec s Váchou, uvidíme, který z nich si vezme standardní situaci na starost.

6

6. Tlak Sparty.

6

Sparta na soupeře vytvořila tlak, ale žádný z hráčů se střelecky neprosadil.

5

V úvodních minutách se hraje převážně mezi pokutovými územími a šance k vidění nejsou.

3

Před bránu přilétl nebezpečný centr, který Koubek úplně pod kontrolou neměl a pomáhat mu museli jeho spoluhráči, kteří však svoji úlohu zvládli na jedničku a balon odvrátili do bezpečí.

3

Ve 3. minutě budeme svědky prvního rohového kopu, zahrávat ho bude Bern.

2

Spartu vede s kapitánskou páskou Koubek a Bern zase gólman Wölfli.

2

Bern rozehrál a s míčem se dostal na soupeřovu polovinu, ale Koubek mohl zůstat klidný, protože žádná střela na jeho bránu nesměřovala.

1

O úvodní výkop se postaral tým z Prahy, který se snažil přes pravou stranu projít do vápna soupeře, ale to se na první pokus nepodařilo, protože se Bern ubránil. Sparta pak míč znovu získala pro sebe a Mareček hledal na levém křídle jednoho ze spoluhráčů, sudí však celou akci ukončil, protože jeden z hráčů byl v ofsajdu.

1

Utkání právě začalo.
Oba celky nastoupily na hrací plochu. Sparta bude hrát v rudých dresech a v bílých trenýrkách. Bern se představí ve žlutých dresech a v černých trenýrkách.
Úvodní sestavy:

AC Sparta Praha: Koubek (C) – Holek, Mazuch, Kadlec – Zahustel, Matějovský, Vácha, Mareček, Costa – Patrik Schick, Šural.
Náhradníci: Budinský – Čermák, Pulkrab, Shala, Sáček, Fatai, Chvátal, Frýdek, Konaté, Juliš.

BSC Young Boys Bern: Wölfli (C) – Hadergjonaj, Bürgy, Rochat, Obexer – Duah, Bertone, Sanogo, Sulejmani – Kubo, Frey.
Náhradníci: Mvogo – Vilotic, Lecjaks, Gerndt, Ravet, Gajic, Zakaria, Thorsten Schick, Aebischer, Hoarau.

-26

V Rakousku probíhá rozcvička obou celků.
Tyto dva týmy se střetly v Evropské lize, a to v sezóně 2014/2015. Sparta dokázala Bern na domácí půdě porazit 3:1 a ve Švýcarsku mu podlehla 2:0. Šťastnými střelci tehdy byli Vácha s Lafatou. Za Bern se trefil Hoarau, který dal branku v obou zápasech a po jednom gólu přidal i Steffen.
BSC Young Boys Bern narazil v přípravě na SCR Altach a RB Salzburg. V prvním případě z toho byla remíza 0:0 a ve druhém utkání utrpěl Bern porážku 3:1. Jediný gól na soustřední zaznamenal Bertone. V tomto celku ze Švýcarska působí Jan Lecjaks.
AC Sparta Praha má za sebou dva přátelské zápasy, v nichž jednou zvítězila (Sparta 2:1 Budějovice) a jednou byla poražena (Sparta 1:3 Trenčín). Do sítě Českých Budějovic se trefil Čermák s Schickem a branku Trenčínu dal Sáček.
Hezký čtvrteční večer všem fanouškům. V přátelském utkání narazí AC Sparta Praha na BSC Young Boys Bern, se kterým změří síly v Rakousku, kde mají oba celky soustředění. Textovým přenosem Vás bude doprovázet Lucie Rapantová.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

AC Sparta Praha – BSC Young Boys

1:2

konec (1:0)

Zpět na online

Branky: 7. Šural – 60. Schick, 75. Gerndt

Karty:   38. Vácha (SPA) – 18. Wölfli (YBB), 37. Bürgy (YBB)

AC Sparta Praha: 1. poločas: Koubek (C) – Holek, Mazuch, Kadlec – Zahustel, Matějovský, Vácha, Mareček, Costa – Patrik Schick, Šural. 2. poločas: Koubek (C) – Holek, Kadlec, Costa – Zahustel (71. Chvátal), Mareček (64. Shala), Frýdek, Matějovský (55. Sáček), Konaté – Juliš, Fatai.
Náhradníci: Budinský – Čermák, Pulkrab, Shala, Sáček, Fatai, Chvátal, Frýdek, Konaté, Juliš.

BSC Young Boys: 1. poločas: Wölfli (C) – Hadergjonaj, Bürgy, Rochat, Obexer – Duah, Bertone, Sanogo, Sulejmani – Kubo, Frey. 2. poločas: Mvogo – Aebischer, Vilotic, Bürgy, Lecjaks – Ravet, Gajic, Zakaria, Thorsten Schick – Hoarau, Gerndt.
Náhradníci: Mvogo – Vilotic, Lecjaks, Gerndt, Ravet, Gajic, Zakaria, Thorsten Schick, Aebischer, Hoarau.

Evropská liga (předkola)

Ordabasy – Čukarički 14:00 3:3

Širak – Dila Gori po penal. (4:1) 15:00 1:0

Kajrat – KF Teuta 16:45 5:0

Pjunik – Europa 17:00 2:1

Dacia Kišiněv – Käpäz 17:00 0:1

Myjava – Admira 17:00 2:3

Samtredia – Qäbälä 17:00 2:1

Rudar – Kukësi 17:30 0:1

Jelgava – Breidablik 17:30 2:2

MTK Budapešť – Aktobe 18:00 2:0

Mariehamn – Odd 18:00 1:1

Jūrmala – Dinamo Minsk 18:00 0:2

Neftçi Baku – Balzan 18:00 1:2

Debrecín – La Fiorita 18:00 2:0

Helsinki – Atlantas 18:00 1:1

FK Radnik – Beroe 18:00 0:2

Loko Záhřeb – UE Santa Coloma 18:00 4:1

Kalju – Riteriai 18:00 4:1

RoPS Rovaniemi – Shamrock 18:00 1:1

Zagłębie – Slavia Sofia 18:00 3:0

Brøndby – Valur 18:30 6:0

Fola – Aberdeen 18:30 1:0

Omonia Nikósie – FC Banants 18:30 4:1

ND Gorica – M. Tel-Aviv 18:30 0:1

Beitar Jerusalém – FK Sloboda 18:45 1:0

Budućnost – FK Rabotnički 19:00 1:0

HB Tórshavn – Levadia Tallinn 19:00 0:2

Stabæk – Connah's Quay 19:00 0:1

Slovan Bratislava – Partizani zrušeno 19:00 0:0

Zaria Balti – Fehérvár 19:00 2:0

FK Sūduva – Midtjylland 19:00 0:1

Bala Town – AIK Stockholm 19:30 0:2

Víkingur – Ventspils 20:00 0:2

Soligorsk – Runavík 20:00 5:0

Vojvodina – Bokelj 20:00 5:0

Hibernians – Trnava 20:00 0:3

FK Sileks – Vaduz 20:00 1:2

Cracovia – Škendija 20:00 1:2

Llandudno Town – Göteborg 20:00 1:2

Lusitans – Domžale 20:30 1:2

Folgore – Larnaka 20:30 1:3

Cork City – Linfield 20:45 1:1

Cliftonville – Differdange 20:45 2:0

Glenavon – Reykjavík 20:45 0:6