Menu

Fotbal

Evropská liga (předkola)

JK Nõmme Kalju – FK Riteriai

4:1

konec (0:1)

07.07.2016, 18:00 • Kadriorg, Tallin • 1. předkolo • Michal Belšán (@belly11mb)

Tipsport: 2.4 3.17 2.65 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Z mé strany to bude všechno, děkuji za pozornost a přeji hezký zbytek dne! Na počtenou. (19:55:07)
Držení míče: 55 % : 45 %.
Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 3:2. Rohy: 8:1. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 17:14.
Do druhého předkola Evropské ligy poměrně překvapivě postupuje estonské Nõmme Kalju!

Po úvodním utkání, které vyhrál litevský Trakai 2:1, se zdálo vše být stále otevřené. Když ve 14. minutě ale otevřel skóre dnešního zápasu hostující David Aršakjan a do konce první půle se stav nezměnil, vypadalo to, že si Trakai dokráčí pro postup.

Domácí ale po hodině hry předvedli parádní obrat. Nejprve v 66. minutě srovnal na 1:1 Jorge Rodrigues, posléze navíc do branky dorazil svoji neproměněnou penaltu Andrej Sidorenkov a Kalju vedlo 2:1. Za tohoto stavu by se šlo do prodloužení, k čemuž se mohutně schylovalo, jenže...

V 87. minutě využil zaváhání brankáře Rapalise Tarmo Neemelo, který poté dopravil balon do odkryté svatyně. Domácí forvard, který nosí číslo 99 na zádech, se v závěru utkání dočkal ještě jednoho gólu, když využil otevřené obrany soupeře a po chybě brankáře se stoperem upravil na konečných 4:1!

90+4

Konec zápasu.

90+2

90+2. Tarmo NEEMELO - 4:1

90+2

Kalju právě vstřelilo branku!
A máme definitivně rozhodnuto! Trakai otevřel svoji obranu, z čehož domácí celek vytěžil čtvrtou branku. Proti napadajícímu TARMU NEEMELOVI sice z branky vyrazil Rapalis, ten ale při odkopu trefil pouze svého spoluhráče, který si posléze vybral ještě jeden špatný moment – namazal totiž domácímu forvardovi a dopřál mu druhou vstřelenou branku v utkání.

90+1

90+1. Dobrá šance Kochanauskase

90+1

Střídající Lukas Kochanauskas se před šestnáctkou dobře probojoval k zakončení! Jeho střela ale zamířila jen do prostor, kde byl připravený gólman Vitali Teleš. Domácím se nyní hodně ulevilo.

90

Čas se hostujícímu celku výrazně krátí. Trakai nyní potřebuje skórovat! Sudí nastavil ještě tři minuty. Stihne to?

89

Střídání v týmu FK Trakai: ze hřiště odchází Arťom Gurenko, přichází Lukas Kochanauskas.

88

Rekiš na druhé straně rychle rozehrával standardní situaci, jeho centr ale bez problémů lapil Vitali Teleš.

87

87. Tarmo NEEMELO - 3:1

87

Kalju právě vstřelilo branku!
Tak tohle je obrovský šok pro litevský tým! Ten nejenže ztratil v dnešním utkání vedení, ale nyní dost možná i šance na postup. TARMO NEEMELO využil svých parametrů a v souboji o míč odtlačil Mariuse Rapalise, kterému mezi rukavicemi propadl balon. Domácí forvard tak měl posléze jednoduchou úlohu, kterou zvládl na jedničku – Kalju vede 3:1!

86

Modestas Vorobjovas se snažil prokličkovat k zakončení těsně před šestnáctkou, bránící fotbalisté Kalju mu to ale nedovolili.

86

Dmitrij Rekiš si chtěl narazit míč s Arťomem Gurenkem, při kombinaci se ale nedohodli, o balon tak hostující celek přišel vlastní vinou.

85

Aktivní Rekiš byl zastaven v postupu do vápna soupeře. Někteří z hráčů litevského týmu okamžitě požadovali faul, sudí ho ale neodpískal.

84

Po autovém vhazování Česnauskise se hosté snaží kombinovat na útočné polovině a přibližovat se pokutovému území. Obrana Kalju si ale dává pozor a nechce si dát na vroubek ztrátu vedení.

83

Pro zblokovaný centr Sidorenkova si doběhl Artjom Dmitrijev, který ale po řadě kliček ztratil míč. Nebezpečí se tedy nekonalo a vykopávat bude Marius Rapalis.

82

Ats Purje obdržel pas od Mbu Alidora na levou stranu, ale nedostal se k ničemu. Svému spoluhráči tak balon vrátil, a ten už odvedl výbornou práci – došel si totiž pro faul.

82

Puri zatím míří za postranní čáru. Uvidíme, jestli bude schopen posléze pokračovat ve hře.

81

Lékařskou pomoc si nyní na hřiště nechal přivolat Eino Puri. Drží se za nohu, pro domácí by jeho ztráta byla velkou nepříjemností, neboť již nemohou střídat.

80

Balon nebezpečně proskakoval pokutovým územím před gólmanem Rapalisem, nikdo z domácích fotbalistů ho ale nedokázal zachytit.

79

A máme tu další rohový kop pro estonské mužstvo, které se snaží zabránit tomu, aby šel zápas do prodloužení a rozhodnout ještě v základní hrací době.

78

Andrej Sidorenkov fauloval kapitána hostí Česnauskise, Trakai ale po následné rychlé rozehrávce ztratil míč.

78

Neemelo si nyní snad třikrát vysloužil potlesk domácích fanoušků, aktivně napadal rozehrávající hráče Trakai a několikrát vybojoval balon. Ani jednou z toho ale nebylo žádné větší nebezpečí.

77

Tak teď domácímu celku opravdu zatrnulo! Centr totiž doputoval k Davidu Aršakjanovi, který ale nedokázal k velkému štěstí Kalju vystřelit.

76

Tým z Litvy získal rohový kop, jeho útočná aktivita se od poslední inkasované branky opravdu zvedla.

75

Dmitrij Rekiš ale trefil jen zeď domácího týmu, následnou dorážkou už mířil nepřesně a z akce vůbec nic nebylo. Teleš bude moci vykopávat naprosto v poklidu.

74

Eino Puri navíc po krátké debatě dostává i žlutou kartu.

74

Velice nadějnou standardku nyní bude zahrávat hostující tým! Titas Vitukynas byl totiž faulován těsně před vápnem. Co z toho bude?

73

Trakai si je pochopitelně vědomo, že už nemůže jen bránit. Proto také po delší době začalo kombinovat na útočné polovině, ale Vitukynas přihrál nepřesně – pouze do zámezí.

72

Z něj však domácí celek nedokázal zahrozit, bránící hráči odhlavičkovali balon do bezpečných prostor.

71

A domácí jsou výrazně povzbuzení! Tarmo Neemelo nyní aktivním napadáním brankáře Rapalise vybojoval rohový kop pro Kalju.

69

69. Andrej SIDORENKOV - 2:1

69

Kalju právě vstřelilo branku!
Nõmme Kalju dokázalo srovnat výsledek z prvního utkání! ANDREJ SIDORENKOV sice z pokutového kopu trefil pouze tyčku, dostal se ale k dorážce a tou už dokázal dopravit balon za bezmocného Rapalise. Estonský tým vede 2:1 a stadion bouří radostí.

68

Brankář Marius Rapalis za tento zákrok pochopitelně vidí i žlutou kartu.

68

A domácí budou kopat penaltu! Artjom Dmitrijev se totiž kličkou dostal okolo brankáře Rapalise, který ho posléze fauloval. Velká šance na obrat!

66

Střídání v týmu JK Nõmme Kalju: ze hřiště odchází Hidetoši Wakui, přichází Eino Puri.

66

66. JORGE RODRIGUES - 1:1

66

Kalju právě vstřelilo branku!
A estonský tým se konečně dočkal vstřelené branky! Parádní centr Andreje Sidorenkova uklidil krásnou hlavičkou k tyči JORGE RODRIGUES, Kalju tedy pořádně dramatizuje zápas. Chybí mu nyní jen jeden gól k tomu, aby poslal zápas alespoň do prodloužení.

65

Česnauskis zblokoval Sidorenkův centr rukou, která ale byla nastřelená, takže žlutá karta na místě nebyla. Následuje však varianta zkráceného rohu.

65

K hlavičce se probojovával Tarmo Neemelo, jenž je opravdu velmi aktivní od svého příchodu na hřiště. Bránící fotbalisté ho ale dokázali uhlídat.

65

Deividas Česnauskis nyní malou domů velmi zkomplikoval situaci brankáři Rapalisovi, který zakopl balon jen do autu. Po něm Kalju navíc vybojovalo rohový kop.

64

Dmitrij Rekiš ale trefil jen tříčlennou zeď, kterou si gólman Vitali Teleš postavil evidentně dobře. Nebezpečí se tedy nekonalo.

63

Dmitrijev v postupu do protiútoku fauloval Aršakjana, Trakai dostává k dispozici nadějnou standardku!

62

A znovu Tarmo Neemelo. Tentokráte hlavičkoval v dost horší pozici a navíc ze špatné vzdálenosti, brankář Rapalis tedy neměl žádnou složitou práci.

61

61. Dobrá šance Tarma Neemela skončila hlavičkou nad branku

61

Tak tohle byla dobrá příležitost na vyrovnání! Z levé strany se k centru dokázal probojovat Ats Purje, který našel před brankou dobře postaveného Tarma Neemela. Domácí útočník ale poslal balon nad Rapalisovu svatyni!

60

Sidorenkov zahrával rohový kop. A hádejte, jak to dopadlo? Ano, opět mizerně. Je poměrně záhadou, že domácí kouč ještě nezměnil exekutora těchto situací.

59

Střídání v týmu JK Nõmme Kalju: ze hřiště odchází Damiano Quintieri, přichází Ats Purje.

59

Další rohový kop pro estonské Kalju. Uvidíme, jestli se konečně podaří ohrozit branku.

59

Dopředu se ale nakonec dostali hosté. Přihrávku před vápno obdržel z levé strany Dmitrij Rekiš. Už si rovnal balon na střelu, na poslední chvíli o něj byl ale připraven.

58

Eugen Zasavitči poměrně naivně reklamoval nedovolený zákrok obránce Uggèho. Přestal se věnovat hře a o míč přišel, takže Kalju může zaútočit.

57

Mbu Alidor srazil k zemi Dmitrije Rekiše, který středem hřiště mířil do útočné akce. Trakai může rozehrávat a podržet balon v útoku.

56

Karl Mööl doběhl míč na levé straně a přihrával po zemi do pokutového území. Stoper Justinas Januševskis byl ale pozorný a dokázal této přihrávce na Neemela zabránit.

56

Dmitrij Rekiš se provinil tvrdým útočným faulem na Janara Toometa. Zákrok byl okamžitě odpískán, domácí ale chtěli žlutou kartu pro hostujícího záložníka. Nedočkali se jí.

55

Andrej Sidorenkov dnes má ale velice špatný den. Jeho centry jsou nepřesné, stejně tomu bylo i nyní, když překopl hlavy všech potencionálních adresátů.

54

To, co se domácím dařilo i v první půli, je stále praktikováno výborným způsobem – aktivní napadání. Díky němu se nyní Kalju dočká dalšího rohu.

53

Fanouškům Kalju nyní trochu zatrnulo, jelikož Aršakjan se málem dostal k balonu dříve než vyběhnuvší Vitali Teleš. Domácí kapitán ale přidal na obrátkách a nakonec zabránil nebezpečí.

53

Tohle to rozhodně nebude. Nynější přihrávku si Quintieri za rámeček rozhodně nedá, pokusil se totiž vyslat Neemela do úniku, místo toho to ale vypadlo jako nevydařený střelecký pokus.

52

Déšť na stadionu v hlavním estonském městě sílí, taktéž i útočná snaha Nõmme Kalju. Otázkou ale je, co musí domácí udělat pro to, aby uspěli.

51

Stále v něm ale je brankář Marius Rapalis, který nepovedený centr Andreje Sidorenkova sebral do své náruče.

51

Estonský tým nyní zvládl vybojovat rohový kop. Do pokutového území tedy spěchá několik hráčů.

50

Kalju se od úvodu poločasu snaží být hodně aktivní v útoku. Do vápna žene jeden centr za druhým, zatím však úspěšné není.

49

Vitali Teleš se dostal pod menší tlak kvůli napadání hráčů Trakaie, dokázal si ale pomoci s obráncem Sidorenkovem.

49

Zajímavý způsob zakončení zvolil Tarmo Neemelo poté, co obdržel centr z pravé strany. Ránu z otočky ale zachytil Rapalis, šla totiž přímo k němu.

48

Na druhé straně své střelecké štěstí ze strany vyzkoušel Deividas Česnauskis, ale branku Teleše nedokázal trefit. Mířil totiž moc vysoko.

47

Nebezpečný centr Andreje Sidorenkova před branku dokázal Rapalis výborně vyboxovat do prostor, kde už byli jen jeho spoluhráči.

47

První dotek Neemela s míčem málem přinesl obrovskou šanci! Domácí útočník však obdržel pas ve vápně jen na paty, takže nedokázal zakončit.

46

Domácí kouč Sergej Francev evidentně nebyl spokojený s útočnou hrou svého celku, což se nelze moc divit. Změna forvarda by měla hru oživit – uvidíme, jestli tomu tak skutečně bude.

46

Střídání v týmu JK Nõmme Kalju: ze hřiště odchází Peeter Klein, přichází Tarmo Neemelo.

46

Začal druhý poločas.
První pětačtyřicetiminutovka je za námi. Litevský celek FK Trakai vede nad domácím JK Nõmme Kalju 1:0, když jedinou branku vstřelil ve 14. minutě David Aršakjan. Ten se trefil i v prvním vzájemném utkání, kdy dával vítěznou branku – zatím je tedy mužem tohoto dvojzápasu.

Kalju potřebuje pro setrvání v soutěži skórovat v následujícím poločase alespoň dvakrát, hru tedy bude muset výrazně otevřít. Podaří se mu to?
Druhý poločas začne přibližně v 19:00.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

45+2

První poločas skončil.

45+1

Na druhé straně se před Aršakjanem musel úplně stejným způsobem prezentovat Vitali Teleš, který také využil své výhody hrát rukama.

45+1

Za vápnem se k míči dostal Artjom Dmitrijev, jeho centr před branku ale do své náruče sebral jen vyběhnuvší brankář Marius Rapalis.

45

Tak dlouho se čekalo na centr Sidorenkova z přímého kopu, až byl velice nepovedený. Naštěstí pro estonský tým byl alespoň o chvilku později vybojován rohový kop.

44

V Tallinu se pořádně rozpršelo, navíc fouká silný vítr. To hráčům bude výrazně komplikovat situaci!

44

Přímý kop se bude zahrávat již napotřetí, sudí totiž dvakrát musel přerušit jeho exekuci kvůli strkanicím ve vápně. Utkání je poměrně vyhrocené.

43

Nyní byl Quintieri obětí faulu, provinil se Vitukynas. Kalju zahraje standardní situaci z levé strany, očekávat se dá spíše centr než střela.

42

Domácí japonský fotbalista Wakui si zpracovával balon ve středu hřiště. Trvalo mu to ale tak dlouho, až ho o něj obrali protihráči.

41

Damiano Quintieri fauloval Modestase Vorobjovase, který postupoval podél pravé lajny. Byl to taktický nedovolený zákrok, Trakai by totiž šlo do zajímavé akce.

40

Wakui se pustil do aktivního napadání rozehrávajícího brankáře Rapalise, kterého tak dostal pod tlak. Kvůli tomu hostující gólman vykopl míč špatně, takže Kalju může opět útočit.

39

Rodila se poměrně zajímavá akce. Peeter Klein dostával přihrávku za všechny bránící hráče, ten poslední – Aleksandr Byčenok – ale tento pas dokázal zachytit.

38

A projevilo se to například nyní při autovém vhazování Deividase Česnauskise, hostujícího kapitána. Ten si opravdu dával načas...

37

Hostující tým se zase nikam moc nežene, což je zcela pochopitelné. Soupeř potřebuje dát dvě branky k tomu, aby šel zápas alespoň do prodloužení.

36

Domácí tým to ale ještě více namotivovalo a znovu se snaží dostat blízko Rapalisovy svatyně. Aktivita Kalju je stále poměrně dobrá, nicméně úspěšná prozatím nebyla. Alespoň tedy regulérně.

35

35. Neuznaný gól domácích

35

No to se teda konalo! Po centru Sidorenkova se ke střele probojoval Artjom Dmitrijev, který svou ranou překonal gólmana Rapalise. Míč byl ale tečovaný Wakuiem, který stál v ofsajdu, tudíž gól nemohl platit!

34

Aktivní Mööl nyní dokázal vybojovat rohový kop pro Kalju. Bude se konat nebezpečí před brankářem Rapalisem?

34

Nyní se snažil Mööl vše napravit kvalitním centrem do pokutového území. Podařilo se, ale jen zčásti – Damiano Quintieri se totiž neprobojoval k zakončení, jen k míči.

33

Výbornou, ale opravdu výbornou práci nyní odvedl Janar Toomet. Ten čistým skluzem obral o balon Šilenase a nádhernou přihrávkou předal míč Möölovi, který už byl ale v postupu dopředu zastaven.

32

Atraktivita fotbalu poměrně upadla, což se projevilo i na podpoře domácích fanatiků. Ti o sobě již moc vědět nedávají, výkon jejich oblíbenců je totiž prozatím nepotěšil.

31

Tohle byla nadějná akce. Po levé straně se po řadě přihrávek dostal k centru Quintieri, nicméně Wakui byl ustřežen bránícími stopery.

31

Autové vhazování Karla Mööla dokázal zachytit jen napadající Vaidas Šilenas. Domácí se tak velice zbytečně připravili o balon.

30

David Aršakjan se chytrou přihrávkou mezi stopery snažil do brejku vyslat Rekiše. Nakonec ale zůstalo jen u plánů, jelikož Uggè odkopl míč.

29

Moc dlouho tedy ne, jelikož přihrávku na pravou stranu nedokázal Hidetoši Wakui zachytit. Estonský tým si v útoku moc neví rady.

29

Karty se obrátily, nyní fauloval Eugen Zasavitči Janara Toometa. Nõmme Kalju si tedy opět užije hru s míčem, uvidíme, jak dlouho u toho vydrží.

28

Arťom Gurenko byl na levém křídle poměrně tvrdě zastaven Jorgem Rodriguesem, který může být rád, že mu nebyla udělena žlutá karta. Litevský tým rozehrává.

27

Sidorenkov ve středu hřiště srazil k zemi Vitukynase, což znamenalo rozehrávku pro Trakai. Hosté se pokusili do útočné akce dostat dlouhým nákopem na Aršakjana, což ale bylo dopředu odhaleno.

26

Znovu jsme viděli účinnost skvělého napadání domácího celku. Obránce Byčenok byl dokonce zahnán až k brankáři Rapalisovi, ten mu ale dobře pomohl.

25

Hráči Trakai postupně kombinovali na útočné polovině, ale obránci Kalju odváděli dobrou práci a zabránili jim v průchodu do střeleckých pozic.

24

24. Möölova střela šla vysoko nad branku

24

Dlouhý centr z levé strany doskákal do míst, kam si nabíhal Karl Mööl. Jeho střela však zamířila vysoko nad Rapalisovu branku, který si zcela jistě oddychl!

24

Menší rozmíšku mezi hráči obou týmů, kdy se postrkovali především Artjom Dmitrijev a Dmitrij Rekiš, musel rozhodčí ukončit důraznou domluvou oběma rozvášněným kohoutům.

23

Před Peeterem Kleinem nyní dobře zapracoval gólman Marius Rapalis, který domácímu útočníkovi sebral míč od nohou.

23

Mbu Alidor velmi špatně nahrál, Titas Vitukynas míč bez problémů zachytil a mohl jít do protiútoku. To se ale nepodařilo.

22

Kalju velice aktivně napadá a často tím získává míč. Nyní se to podařilo Wakuiovi se Sidorenkovem, ani jeden ale neměl dostatek sebevědomí na střelu.

22

A znovu byl David Aršakjan faulován. Tentokráte ho ve středu hřiště zastavil v protiútoku Jorge Rodrigues.

21

Maximiliano Uggè fauloval Aršakjana, litevský tým měl tedy k dispozici standardní situaci. Centr z pravé strany ale nebyl vůbec podařený, nebezpečí před brankoou Teleše tedy nevzniklo.

20

Kalju aktivně napadlo a odměnou jim byl získaný balon. Hidetoši Wakui postupoval do pokutového území, nakonec byl ale čistým způsobem zastaven.

19

Hosté se opět dostali na dostřel. Na levém křídle se k centru odhodlal Vitukynas, spoluhráče ve vápně ale nenašel a míč poslal jen nad branku.

18

Centr Sidorenkova sice přeletěl i brankáře Rapalise a doletěl až k Möölovi, ten byl ovšem ve velkém úhlu, a tak se ani nedostal k zakončení.

17

Karl Mööl aktivně operoval na pravé straně, až ho nakonec fauloval Arťom Gurenko. Pro Kalju to znamená nadějnou standardní situaci.

16

Réginald Mbu Alidor se stal obětí nedovoleného zákroku ve středu hřiště, provinil se Vorobjovas. Domácí tak mohou v poklidu rozehrát.

14

14. David ARŠAKJAN - 0:1

14

Trakai právě vstřelil branku!
Tak to je velká rána pro zatím jasně aktivnější domácí celek! Trakai se totiž ve čtrnácté minutě zápasu dostává do jednobrankového vedení. Balon se dostal napravo k Deividasu Česnauskisovi, jehož střílený centr vyrazil brankář Teleš pouze před sebe. Tam s dorážkou okamžitě přispěchal DAVID ARŠAKJAN, který dopravil míč do sítě a otevřel tak skóre zápasu!

14

Janar Toomet doběhl na pravém křídle přetažený centr a zpracoval si míč. Posléze nahrával sám do pokutového území, ale tam pozorně bránil stoper Januševskis.

13

Odkop Zasavitčiho byl velice nepřesný, míč zachytil jen aktivně napadající Sidorenkov. Naštěstí pro hosty však nedokázal nic vymyslet.

12

Z rychlého protiútoku na druhé straně pálil Dmitrij Rekiš, zapomněl však na důležitý atribut jménem přesnost. Domácí kapitán Vitali Teleš bude vykopávat.

11

Za pokutovým územím se ke střele z otočky propracoval Hidetoši Wakui, brankář Rapalis byl ale pozorný a bez problémů zakročil.

11

Kalju, které dnes potřebuje minimálně jednou skórovat, se hnalo do další akce. Centr mířil k aktivnímu Toometovi, ale nakonec nedoplachtil.

10

K odraženému balonu se po centru zprava dostal Vaidas Šilenas, balon ale napálil tak šíleně tvrdě, až Telešovu svatyni přestřelil.

10

Nyní se litevský celek usadil na útočné polovině formou autových vhazování, která za sebou přišla hned tři.

9

Moc diváků na stadionu není, nicméně hlouček fanoušků Kalju se snaží povzbuzovat svůj celek několika pokřiky. Zatím to evidentně pomáhá, Trakai se totiž ne a ne dostat do šance.

8

Centr Sidorenkova byl ale tak nepovedený, že ho bránící fotbalisté naprosto bez problémů odhlavičkovali do bezpečných prostor.

8

Opět z toho ale nic zajímavého nebylo. Dopředu se přesunuli zástupci estonského týmu, na levé straně byl poté faulován Peeter Klein. Bude z toho standardka pro domácí.

7

Dlouhý výkop brankáře Teleše nebyl z kategorie nejpřesnějších, a tak se Trakai může pokusit změnit obraz hry nějakou svojí útočnou akcí.

6

Trakai vyrazilo do útočné akce. Arťom Gurenko obdržel pas na levé křídlo, ale bránící hráči k němu okamžitě přistoupili, tudíž z toho nic nebylo. Hosté jsou zatím bezzubí.

5

Na hrací ploše zůstal v bolestech ležet Modestas Vorobjovas, sudí pro něj přivolal lékařskou pomoc a ta ho odvádí za postranní čáru.

5

Janar Toomet se dostal k hlavičce u vzdálenější tyče po centru z levé strany, zakončil ovšem velmi nepřesně. Marius Rapalis jen kontroloval, jak míč putuje mimo nebezpečné území.

4

Toomet se snažil o střelu, byl z toho ale nakonec centr ke Quintierimu. Ten se snažil procpat balon do vápna, úspěšný ovšem nebyl.

3

Damiano Quintieri byl ve středu hřiště faulován Dmitrijem Rekišem, Kalju může v poklidu rozehrávat.

3

Míč se dostal do vápna, kde operoval Quintieri. Brankář Rapalis byl ale bez práce, jelikož Česnauskis podal dobrou práci při bránění soupeře.

2

Dlouhý centr Vitukynase byl velice nepřesný, brankář Vitali Teleš si pro něj došel naprosto bez problémů a započal další útočnou akci Kalju.

2

Dlouhý nákop z levého křídla měl doletět k Wakuiovi, ale nestalo se tak. Obránci Trakai byli pozorní a zabránili nebezpečí.

1

Domácí fotbalisté ztratili balon, netrvalo to ale ani pár sekund a už se k nim znovu vrátil. Karl Mööl poté poslal malou domů brankáři Telešovi.

1

Výkopu se v dnešním utkání ujali domácí hráči, kteří dnes nastupují v černých dresech. Soupeř hraje ve žlutém.

1

Utkání právě začalo.
Utkání na tallinském stadionu Kadriorg zanedlouho začne. Oba týmy se již chystají nastoupit na hrací plochu. Nõmme Kalju si z Litvy odvezlo nadějný výsledek, ačkoliv prohrálo. Vstřelilo ovšem branku na hřišti soupeře, což znamená, že v případě vítězství 1:0 bude slavit postup.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

Náhradníci:

JK Nõmme Kalju: Palm – Kuusk, Purje, Puri, Sinjavskij, Elhi, Neemelo.

FK Trakai: Plukas – Kochanauskas, Broli, Valskis, Masenzovas, Šegžda.
Úvodní sestavy:

JK Nõmme Kalju: Teleš (C) – Mööl, Jorge Rodrigues, Uggè, Sidorenkov – Dmitrijev, Mbu Alidor – Toomet, Wakui, Quintieri – Klein.

FK Trakai: Rapalis – Česnauskis (C), Januševskis, Byčenok, Šilenas – Vorobjovas, Zasavitči – Vitukynas, Rekiš, Gurenko – Aršakjan.

Rozhodčí: Lambrechts – Nijssen, de Weirdt – Van Driessche (všichni Belgie).
První utkání
První zápas těchto soupeřů nabídl zajímavou podívanou. Kalju šlo do vedení po gólu Hidetošiho Wakuie z penalty. Domácí se dočkali vyrovnání v 69. minutě, kdy skóroval Nerijus Valskis. Vítězná branka padla v 78. minutě z nohy arménského fotbalisty Davida Aršakjana, který hájí barvy Trakai. Litevský tým tedy vyhrál 2:1 a má lepší pozici, Kalju ale díky brance na hřišti soupeře má doma taktéž velkou naději.
Jak se dostali do EL
Nõmme Kalju si právo startu v 1. předkole tohoto evropského poháru vybojovalo třetím místem v domácí soutěži. Na čtvrtý Infonet měli náskok hned devíti bodů, na druhou Levadii z Tallinnu ztráceli pět bodů.

Aktuálně první tým litevské ligy FK Trakai si účast v tomto předkole vybojoval druhým místem v domácí lize, když skončil deset podů pod šampionem Žalgiris Vilnius. Před třetím Atlantasem měl ale velký náskok 14 bodů!
Dobrý večer dámy a pánové, zdravím Vás u odvetného utkání 1. předkola Evropské ligy mezi estonským celkem JK Nõmme Kalju a litevským FK Trakai!
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

JK Nõmme Kalju – FK Riteriai

4:1

konec (0:1)

Zpět na online

Branky: 66. Jorge Rodrigues, 69. Sidorenkov, 87. Neemelo, 90+2. Neemelo – 14. Aršakjan

Karty:   74. Puri (KLJ) – 68. Rapalis (TKA)

Držení míče: 55 % : 45 %.
Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 3:2. Rohy: 8:1. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 17:14.

JK Nõmme Kalju: Teleš (C) – Mööl, Jorge Rodrigues, Uggè, Sidorenkov – Dmitrijev, Mbu Alidor – Toomet, Wakui (66. Puri), Quintieri (59. Purje) – Klein (46. Neemelo).
Náhradníci: Palm – Kuusk, Purje, Puri, Sinjavskij, Elhi, Neemelo.

FK Riteriai: Rapalis – Česnauskis (C), Januševskis, Byčenok, Šilenas – Vorobjovas, Zasavitči – Vitukynas, Rekiš, Gurenko (89. Kochanauskas) – Aršakjan.
Náhradníci: Plukas – Kochanauskas, Broli, Valskis, Masenzovas, Šegžda.

Rozhodčí: Lambrechts – Nijssen, de Weirdt – Van Driessche (všichni Belgie)

První zápas: Riteriai - Kalju 2:1

Evropská liga (předkola)

Ordabasy – Čukarički 14:00 3:3

Širak – Dila Gori po penal. (4:1) 15:00 1:0

Kajrat – KF Teuta 16:45 5:0

Pjunik – Europa 17:00 2:1

Dacia Kišiněv – Käpäz 17:00 0:1

Myjava – Admira 17:00 2:3

Samtredia – Qäbälä 17:00 2:1

Rudar – Kukësi 17:30 0:1

Jelgava – Breidablik 17:30 2:2

MTK Budapešť – Aktobe 18:00 2:0

Mariehamn – Odd 18:00 1:1

Jūrmala – Dinamo Minsk 18:00 0:2

Neftçi Baku – Balzan 18:00 1:2

Debrecín – La Fiorita 18:00 2:0

Helsinki – Atlantas 18:00 1:1

FK Radnik – Beroe 18:00 0:2

Loko Záhřeb – UE Santa Coloma 18:00 4:1

Kalju – Riteriai 18:00 4:1

RoPS Rovaniemi – Shamrock 18:00 1:1

Zagłębie – Slavia Sofia 18:00 3:0

Brøndby – Valur 18:30 6:0

Fola – Aberdeen 18:30 1:0

Omonia Nikósie – FC Banants 18:30 4:1

ND Gorica – M. Tel-Aviv 18:30 0:1

Beitar Jerusalém – FK Sloboda 18:45 1:0

Budućnost – FK Rabotnički 19:00 1:0

HB Tórshavn – Levadia Tallinn 19:00 0:2

Stabæk – Connah's Quay 19:00 0:1

Slovan Bratislava – Partizani zrušeno 19:00 0:0

Zaria Balti – Fehérvár 19:00 2:0

FK Sūduva – Midtjylland 19:00 0:1

Bala Town – AIK Stockholm 19:30 0:2

Víkingur – Ventspils 20:00 0:2

Soligorsk – Runavík 20:00 5:0

Vojvodina – Bokelj 20:00 5:0

Hibernians – Trnava 20:00 0:3

FK Sileks – Vaduz 20:00 1:2

Cracovia – Škendija 20:00 1:2

Llandudno Town – Göteborg 20:00 1:2

Lusitans – Domžale 20:30 1:2

Folgore – Larnaka 20:30 1:3

Cork City – Linfield 20:45 1:1

Cliftonville – Differdange 20:45 2:0

Glenavon – Reykjavík 20:45 0:6