Menu

Fotbal

Belgická Jupiler Pro League

KV Kortrijk – Waasland-Beveren

5:0

konec (4:0)

23.04.2016, 20:00 • Guldensporenstadion, Kortrijk • O Evropskou ligu - sk. A • Jan Havlovic (@jeanhavlovic)

Tipsport: 1.5 4.45 6.3 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Dnešní zápas je u konce! KV Kortrijk v domácím prostředí porazil KV Red Star Waasland vysoko 5:0!

První poločas nabídl velmi zajímavou podívanou! Vše odstartovala úvodní branka, kterou vstřelil v 25. minutě Stijn De Smet. O tři minuty později se trefil Hervé Kage a o další tři minuty později se trefil i Athanasios Papazoglou! Ve 37. minutě se navíc trefil z penalty také Hervé Kage a Kortrijk tak zažij poločas snů, neboť mu v první půlce vyšlo opravdu všechno!

Ve druhém poločase se již zápas spíše dohrával, neboť Kortrijk vedl rozdílem čtyř branek. V závěru zápasu se ještě prosadil povedenou střelou Elohim Rolland, který upravil na konečných 5:0!

To je z mé strany vše a u dalšího textového přenosu se na vás bude těšit Jan Havlovic! (21:55:08)

90+3

Konec zápasu.

90+2

Ve druhé nastavené minutě ještě dostal žlutou kartu hostující Marić, který ve středu hřiště nedovoleně atakoval Rollanda!

90

Hlavní rozhodčí nastavuje dvě minuty nad rámec základní hrací doby!

89

V samotném závěru dnešního utkání měl Kotrijk ještě k dispozici standardní situaci, ze které zahrozil střelou z levé strany Van Loo. Brankář Henkinet však dokázal zasáhnout!

87

Hostujícímu týmu se povedla krásná akce, na jejímž konci byl Milosevic, který doklepl míč do sítě. Problém byl, že střídající hráč při náběhu nacházel v ofsajdu!

86

Waasland ještě vybojoval v závěru dnešního utkání rohový kop, kterého se ujal Moulin. Jeho centr se snášel na přední tyč, kde však míč odhlavičkoval Gigot!

85

Střídání v týmu KV Red Star Waasland: ze hřiště odchází Langil, přichází Milosevic.

85

Na útočné polovině se dostal k odraženému míči také Langil, který neváhal a napřáhl ke střele. Jeho svižná střela však nebyla přesná a brankář Sifakis zasahovat nemusel!

83

Střídání v týmu KV Kortrijk: ze hřiště odchází Hervé Kage, přichází van Loo.

82

Střídající van Eenoo nestíhal na pravé straně v souboji s Vanzem, kterého poslal nedovoleným způsobem k zemi. Následovala žlutá karta!

81

Po páté brance domácího celku je opět mírně aktivnější Waasland, který se chce pokusit alespoň o vstřelení čestné branky!

79

79. Elohim ROLLAND - 5:0

79

Kortrijk právě vstřelil branku!
A máme tady pátou branku dnešního utkání! ELOHIM ROLLAND se dostal na pravé straně k míči, ten si následně navedl do středu hřiště a vyslal krásnou střelu k tyči, na kterou brankář Henkinet nedosáhl!

77

Exekuci následného rohového kopu už si vzal na starost Schrijvers, jehož centr povedený nebyl a obrana Kortrijku dokázala míč odhlavičkovat do bezpečí!

76

76. Marić se ze standardní situace prosadit nedokázal

76

Následné standardní situace se ujal střídající Marić! Zkušený srbský hráč vyslal přízemní střelu, kterou Sifakis dokázal vyrazit a Chanot následně míč odkopl na rohový kop!

75

Středopolař Gano operoval ve středu hřiště a následnou povedenou kličkou oklamal Kageho. Domácí forvard však následně fauloval a Waasland má k dispozici standardní situaci!

73

Střídání v týmu KV Kortrijk: ze hřiště odchází Stijn De Smet, přichází Olaitan.

72

Waasland se však udržel v kombinace na útočné polovině a následně zakončil z pravé straně Vanzo. Jeho slabá střela však nenaděala Sifakisovi problémy!

71

Hostující Moulin si na hranici vápna narazil míč s Langilem a chtěl zakončovat. Na poslední chvíli se mu však pod nohy připletl obránce Chanot, který svému protihráči ve střele zabránil.

68

Následného rohového kopu se zhostil Hervé Kage, jehož následný centr našel ve vápně Gigota. Jeho hlavička však mířila nad branku a Henkinet nemusel zasahovat!

67

Další velká šance Kortrijku! Aktivně hrající De Smet se prokličkoval středem hřiště a před vápnem předal míč D´Haenemu. Belgický útočník se opřel do míče, avšak brankář Henkinet jeho ránu dokázal vyrazit na rohový kop!

65

Po pravé straně se pokoušel proniknout do vápna Langil, nicméně těsně před hranicí pokutového území ho zastavil ukázkovým zákrokem Marušić!

64

Ve středovém kruhu svedl vzdušný souboj Moulin s De Smetem a domácí záložník inkasoval úder do obličeje. Celá situace se však obešla bez udělení žluté karty!

62

Waasland postupoval do zajímavého protiútoku, který táhl po levé straně Hugo Sousa. Následný centr portugalského beka našel ve vápně Maniće, avšak tomu hlavička nesedla a míč skončil mimo branku!

61

Střídání v týmu KV Kortrijk: ze hřiště odchází Verstraete, přichází Van Eenoo.

60

Hervé Kage se svým následným centrem pokoušel najít pokutovém území Papazoglou, nicméně řecký útočník se k míči probojovat nedokázal.

59

Kortrijk se však přece jen dostal k ohrožení hostující branky! Z levé strany odcentroval Tomašević, jehož centr skončil těsně nad břevnem a bude z toho rohový kop!

58

Domácí celek momentálně uklidňuje hru na vlastní polovině a rozhodně nikam nespěchá, neboť má dostačující čtyřbrankový náskok!

57

Následného rohového kopu se ujal Hervé Kage, jehož centr našel ve středu pokutového území Gigota, avšak jeho hlavička mířila vysoko nad branku!

56

Teď měl velkou šanci také domácí celek! Z levé strany poslal De Smet přihrávku pro Papzoglou, který krásnou patičkou mířil mezi tři tyče, nicméně Henkinet dokázal střelu vyrazit na rohový kop!

54

Hostující záložník Vanzo dostal ve středu hřiště prostor, a tak zkusil vystřelit. Jeho rána nebyla špatná, nicméně brankář Sifakis dokázal zasáhnout!

53

Waasland vstoupil do druhého poločasu o poznání aktivněji, což je vzhledek k současnému stavu pochopitelné. Hostující celek momentálně kombinuje ve středu hřiště!

51

Hostující Nabab se pokoušel dostat po pravé straně do pokutového území, nicméně jeho postup dokázal zastavit čistým zákrok Marušić.

49

Následné standardní situace se ujal Kage, nicméně jeho centr skončil v rukavicích brankář Henkineta!

48

Ve středu hřiště byl velmi ostře atakován Stijn De Smet, kterého polsla k zemi ve vzdušném souboji Hugo Sousa. Portugalský bek už navíc jednu žlutou kartu, nicméně hlavní rozhodčí hostujícího hráče vylučovat nebude!

46

Střídání v týmu KV Red Star Waasland: ze hřiště odchází Oliver Myny, přichází Manić.

46

Začal druhý poločas.
První poločas nabídl velmi zajímavou podívanou! Vše odstartovala úvodní branka, kterou vstřelil v 25. minutě Stijn De Smet. O tři minuty později se trefil Hervé Kage a o další tři minuty později se trefil i Athanasios Papazoglou! Ve 37. minutě se navíc trefil z penalty také Hervé Kage a Kortrijk tak zažij poločas snů, neboť mu v první půlce vyšlo opravdu všechno!

Druhý poločas začne přibližně v 21:05!

45+1

První poločas skončil.

44

44. Papazoglou mířil mimo

44

V závěru prvního poločasu měl Kortrijk další velkou šanci! Do vápna dostal centr Kage, který sklepl míč na hranici vápna pro Papazoglou, který vystřelil z voleje, nicméně jeho rána mířila těsně vedle!

43

A další udělená žlutá karta! Myny na levé straně nestíhal v souboji s De Smetem, a tak domácího hráče poslal k zemi. Nemohlo následovat nic jiného, než žlutá karta!

41

Hostující Gano se vydal po levé straně vpřed, nicméně proti sobě měl obránce Chanota. Domácí hráč si počínal výborně a po jeho zásahu se bude odkopávat od branky Sifakise!

41

Žlutou kartu dostává i hostující Hugo Sousa, který ve středu hřiště podrazil Marušiće!

40

Hostující celek je z průběhu dnešního zápasu viditelně zaskočený a vůbec se nemůže dostat do hry. Naopak, domácí celek pokračuje v dobrém výkonu a žene se za vstřelením páté branky!

40

Žlutou kartu dostává Caufriez (KV Red Star Waasland).

39

Aktivní De Smet nabral na pravé straně rychlost a postupoval vpřed. Jeho následný postup však zastavil hostující Moulin, který dostává žlutou kartu!

37

37. Hervé KAGE - 4:0

37

Kortrijk právě vstřelil branku!
K následujícímu pokutovému kopu se postavil už HERVÉ KAGE, který si počkal na pohyb Henkinet a míč poslal na opačnou stranu! Kortrijk tak vede již čtyřbrankovým rozdílem...

36

36. Neproměněná penalta De Smeta

36

Tak, to je neuvěřitelné! K exekuci penaltového kopu se postavil De Smet, kterého však Henkinet vychytal. Domácí hráč se však nevzdal a směřoval za míčem a po souboji s Jansem se bude kopat další penalta!

35

De Smet táhl útočnou akci svého týmu po levé straně a následnou přihrávkou našel ve vápně Kageho, jehož ránu zblokovat jeden z hostujících hráčů rukou a je z toho penalta!

35

Penalta pro Kortrijk!

33

Domácí celek pokračuje v aktivním výkonu na útočné polovině a bude mít k dispozici další rohový kop, o který se zasloužil Verstraete!

31

31. Athanasios PAPAZOGLOU - 3:0

31

Kortrijk právě vstřelil branku!
Kortrijk odehrál posledních šest minut výborně a rázem vede rozdílem tří branek! Exekuce rohového kopu se ujal Kage, který našel ve vápně hlavu ATHANASIOS PAPAZOGLOU a jeho hlavička skončil v síti!

30

Kortrijk je po úvodní brance dnešního utkání jednoznačně lepším týmem. Domácí celek opět kombinoval na útočné polovině a tenotkrát vybojoval rohový kop!

28

28. Hervé KAGE - 2:0

28

Kortrijk právě vstřelil branku!
A teď už se Kortrijk dostává do dvoubrankového vedení a dělá důležitý krok směrem k dnešnímu vítězství! Po pravé straně postuépoval De Smet, který následným centrem našel ve vápně HERVÉ KAGEHO, který poslal svou hlavičku pod břevno!

26

Domácí celek úvodní branka dnešního utkání pochopitelně nabudila a Kortrijk je daleko více aktivní, s čímž se zatím Waasland neumí vyrovnat.

25

25. Stijn De SMET - 1:0

25

Kortrijk právě vstřelil branku!
Domácí celek potvrzuje roli favorita dnešního utkání a dostává se do vedení! Do pokutového území dostal přihrávku Papzoglou, který následnou patičkou našel STIJNA DE SMETA, který přesnou střelou nedal hostujícímu brankáři šanci!

20

Kortrijk vybojoval první rohový kop v tomto zápase, kterého se ujal De Smet. Jeho následný centr našel na zadní tyči Rollanda, který však ve velké šanci branku hostujícího celku minul!

16

Následné standardní situace se ujal hostující Gano, jehož střela nebyla špatná, avšak míč letěl nad hostující branku.

15

První žlutou kartu dnešního utkání dostává domácí Verstraete, který na pravé straně poslal nedovoleným způsobem k zemi Mynyho!

14

Hostující Langil se pokoušel jít vpřed po pravé straně, nicméně to se mu nepodařilo, neboť byl faulovaný Marušićem!

12

Red Star vstoupil do dnešního utkání velmi aktivní a po odehraných dvanácti minutách je aktivnějším týmem. Momentálně je však u míče domácí Kortrijk!

10

Jonathan Buatu poslal centrovaný míč do vápna, který propadl k Vanzovi. Jeho pohotová rána však mířila mimo branku a Sifakis nemusel zasahovat!

8

Exekuce následné standardní situace se ujal Moulin, jehož centr se snesl před branku, nicméně pro míč si došel brankář Sifakis!

7

Na levé straně předvedl povedenou individuální akci Myny, který se protáhl mezi dvojicí protihráčů, byl faulovaný a je z toho nebezpečná standardní situace!

4

Na druhé straně dostal ve středu hřiště prostor Langil, který natáhl ke střele a nebezpečnou přízemní střelou vystrašil domácího brankáře!

3

Do dnešního utkání vstoupil aktivněji domácí Kortrijk, který momentálně kombinuje na útočné polovině!

1

Hned v úvodu dnešního utkání si udělal na pravé straně prostor domácí Mauršić, který následným centrem hledal na zadní tyči Rollanda. Jeho centr byl však příliš rychlý!

1

Utkání právě začalo.
Příjemný sobotní večer všem fotbalovým fanouškům a fanynkám! Belgická Jupiler Pro League vstoupila do svého play-off! My se společně zaměříme na souboj ve skupině i Evropskou ligu, ve které se utká KV Kortrijk s KV Red Star Waaslandem. Úvodní výkop je naplánován v 20:00 a u textového přenosu se na vás bude těšit Jan Havlovic.
KV KORTRIJK
Kortrijk vstoupil do nadstavbové části domácím zápasem s Mouscron-Péruwelzem. Domácí fanoušci na branku čekali marně a nakonec se oba týmy rozešly po bezbrankové remíze! V následujícím kole Kortrijk opět remízoval, tentokrát 1:1 na hřišti Standardu Lutychu. Svou neporazitelnost udržel tento celek i na hřišti Waaslandu, kde po divokém průběhu dokázal zvítězit 3:2. Momentálně se tak svěřenci Karima Belhocineho nacházejí na druhém místě čtyřčlenné tabulky, ze které si vítěz zajistí postup do kvalifikace Evropské ligy!
KV RED STAR WAASLAND
Waasland-Beveren vstoupil do nadstavbové části o postup do kvalifikace Evropské ligy nejhůře ze všech týmů. Momentálně se totiž nachází až na poslední příčce se ziskem pouhého bodu. Red Star odstartovali play-off domácí prohrou s Lutychem 0:1, avšak v následujícím zápase vybojoval Waasland bod po bezbrankové remíze na hřišti Mouscronu. V posledním ligovém kole se Waasland střetl v domácím prostředí právě s Kortrijkem, avšak ten dokázal zvítězit 3:2!

KV Kortrijk – Waasland-Beveren

5:0

konec (4:0)

Zpět na online

Branky: 25. De Smet, 28. Kage, 31. Papazoglou, 37. Kage, 79. Rolland

Karty:   15. Verstraete (KRT), 82. Van Eenoo (KRT) – 39. Moulin (WAS), 40. Caufriez (WAS), 41. Sousa (WAS), 43. Myny (WAS), 90+2. Marić (WAS)

Neproměněná penalta: 36. Smet (KRT), brankář Henkinet zneškodnil

KV Kortrijk: Sifakis – Marušić, Chanot, Gigot, Tomašević – Rolland, De Smet (73. Olaitan), Verstraete (61. Van Eenoo) – Kage (83. Van Loo), Papazoglou, D´Haene
Náhradníci: Boyer, Keet, Mercier, Van Loo, Sarr, Olaitan, van Eenoo

Waasland-Beveren: Henkinet – Jans, Caufriez, Jonathan Buatu, Hugo Sousa – Vanzo, Schrijvers, Moulin – Langil, Gano, Myny (46.Manić)
Náhradníci: Moren, Marić, Milosevic, Goblet, van Dooren, M´Sila, Nabab

Rozhodčí: Sébastien Delferière – De Neve, Divincenzo (vš. Belgie)