Menu

Fotbal

Česká fotbalová liga

MFK Chrudim – SK Sokol Brozany

3:1

konec (2:0)

23.04.2016, 10:15 • Městský fotbalový stadion Za Vodojemem, Chrudim • 26. kolo • Petr Dejnožka

Statistiky zápasu:

střely celkem: 13:9
střely na branku: 8:6
rohy: 13:1
fauly: 10:16
ofsajdy: 3:0 (12:06:34)
Další domácí tříbodové vítězství mají na svém kontě fotbalisté Chrudimi. V duelu s předposledními Brozany byl lídr tabulky jednoznačným favoritem, papírové předpoklady bez okolků přenesl i na trávník a nakonec zvítězil v poměru 3:1. Díky tříbodové výhře se udržel na čele České fotbalové ligy.

90

Konec zápasu.

90

Krčálova hlavička na zadní tyči zamířila pouze do náruče připraveného Hlaváče.

89

Minutu před koncem řádné hrací doby dostanou domácí ještě možnost zahrozit ze standardní situace kousek od pokutového území Brozan.

88

Do střelecké listiny se naopak mohl zapsat hostující Ivan Šollar, který vyslal z velké vzdálenosti štiplavou střelu! Brankář Mrázek s ní měl velké potíže, nakonec ale zachránil Chrudim od druhé inkasované branky!

87

Stále se hraje pouze na polovině hostujícího týmu, dočká se první tým tabulky ještě nějakého gólového úspěchu?

85

Postup Martina Ráliše na branku Brozan je zastaven pro zdvižený praporek asistenta rozhodčího.

84

Utkání se pouze v poklidu dohrává, Brozany již pochopily, že na bodový zisk to již dnes na východě Čech nebude.

82

Marek Langr vystřídá na závěr střetnutí Davida Sixtu.

81

Stejný scénář přišel i na druhé straně hrací plochy, tentokrát balon na hřišti nedokázal zachytit Lukáš Mastík.

80

Ráliš se pokusil kolmicí z první vysunout Kesnera, pas na něj však postrádal větší míru přesnosti.

79

Rozhodčí nechal po sporném zákroku na půlící čáře hru pokračovat, což přineslo pro chrudimský MFK stoprocentní příležitost! Kesner posunul balon na rozběhnutého Jakuba Krčála, střídající útočník postupoval sám na branku, trestuhodně však napálil pouze brankáře Hlaváče!

78

Hosté přináší třetí výměnu. Končí autor jediné branky Patrik Nehoda, šanci ukázat se dostane Sergij Hrečko.

77

Brozany inkasovaly od Chrudimi v letošní sezoně šest branek, přesná polovina z nich přišla z penaltového puntíku.

76

Rozhodčí v posledních minutách drží oba týmy na uzdě a píská každý drobný zákrok.

75

Uka při hlavičkovém souboji přidržel Krčála, sudí odpískal faul, což se brozanskému hráči vůbec nelíbí. Myslím si, že v současné době může být hodně rád, že za své ohrazení proti rozhodčímu nevyfasoval žlutou kartu.

74

Střídání v týmu MFK Chrudim: ze hřiště odchází Jan Luptovský, přichází Lukáš Kratochvíl.

73

Ihned se do vápna snesl hodně zajímavý centr, který přistál na hlavě jednoho z hostující hráčů. Jeho pokus byl však nepřesný.

72

Krčálova nepovedená hlavička nabízí týmu z Brozan po 72 minutách hry úvodní rohový kop.

71

Hosté se znovu dostali na dostřel chrudimské svatyni, málem se z celé kombinace vyvrbila vlastní branka Petra Drahoše. Odkop se chrudimskému stoperovi vůbec nepovedl, gólman Mrázek byl ale včas připraven.

71

Dnešnímu střetnutí prvního týmu s předposledním v Chrudimi přihlíží 310 diváků.

70

Martin Ráliš dostane šanci na závěrečných dvacet minut, střídá svého vrstevníka Patrika Tlapáka.

70

Centr od rohového praporku našel hlavu Drahoše, jeho pokus se ale k brance Brozan nedostal.

69

Vzápětí následuje roh Chrudimi s pořadovým číslem dvanáct. Brozany ještě nemají ani jeden.

68

Dnes podruhé byl za obrannou linií Brozan nachytán Ondřej Kesner – ofsajd.

67

Chrudimští si dnes v kombinaci hojně vypomáhají brankářem Mrázkem, který ještě umocňuje dominanci lídra tabulky na hrací ploše.

65

Na druhé straně následoval další signál ze standardní situace, Krčál byl při zakončení přidržen, druhou penaltu již rozhodčí ve prospěch Chrudimi nenařídil.

64

Střídající Petr Pokrovskij mohl znovu využít nedůslednosti v chrudimské defenzívě, rána levačkou z první mířila na vzdálenější tyč, ale skončila zhruba půl metru mimo.

Víte, že počet týmů v České fotbalové lize se v letošní sezóně snižuje z dvaceti na osmnáct? V soutěži již po krachu nepokračuje Union, v současné době je hodně nereálná i záchrana celků z Čáslavi a Brozan.

63

Ivan Šollar zakončil postup hostujícího celku střelou vysoko nad branku. Míč již dnes poněkolikáté končí mimo areál fotbalového stadionu.

61

Řezníčkův přesný centr našel nikým nehlídaného Ondřeje Kesnera, jehož hlavička byla hodně razantní, bohužel pro první tým tabulky ale mířila pouze do míst, kde byl neomylně postaven gólman Hlaváč!

60

Domácí se po inkasované brance nenechali vyvézt z míry a znovu se aktivně snaží o nebezpečí před brankou Hlaváče.

59

Ondřej Hauf má pro dnešek padla, o navýšení chrudimského vedení se bude v posledních třiceti minutách snažit Jakub Krčál.

58

Brozany právě vstřelily branku!
Také hosté se ale radují alespoň z čestného úspěchu na chrudimském hřišti! Postup Ivana Šollara brankář Mrázek skvělým způsobem zlikvidoval, na dorážku PATRIKA NEHODY již byla chrudimská jistota krátká – 3:1!

57

Aktivita Chrudimi směrem dopředu neupadá, právě naopak. Ostrý centr Luptovského z pravé strany zapadl do rukavic připraveného Hlaváče.

Stejným výsledkem skončilo také první vzájemné utkání na podzim na hřišti Brozan, tehdy se hattrickem blýskl záložník Lukáš Kopecký, který v současné době kvůli zranění absentuje.

56

Střídání v týmu Sokol Brozany: ze hřiště odchází Jan Franc, přichází Cyril Golovko.

55

Chrudim právě vstřelila branku!
Vzápětí se již domácí fotbalisté radují! ONDŘEJ KESNER dostal ideální přihrávku za obranu a svůj postup sám na brankáře ve skluzu zakončil přesně o tyč – 3:0!

54

Řezníčkovo zastřelování pokračuje, pokus číslo tři pro změnu skončil mimo tři tyče Hlaváčovy klece.

53

Patrik Nehoda mohl z ničeho nic potrestat nízká čísla v chrudimských defenzivních řadách, domácí ale zachránil Lukáš Mrázek, jenž včasným výběhem odrazil míč do bezpečné zóny.

52

Vzápětí zkusil Řezníček samostatný průnik. Dostal se sice daleko, k ohrožení branky Brozan však nikoliv.

51

Centr od rohového praporku přistál cíleně na noze Vojtěcha Řezníčka, kterému tentokrát zakončení vyšlo o poznání lépe! Pravý obránce protáhl brankáře Hlaváče, který jeho střelu ukrotil ve svých rukavicích!

50

Střela střídajícího Sebastiena Langra byla sražena na rohový kop, hlavičkáři lídra míří znovu do pokutového území soupeře.

49

Na druhé straně je Kesnerův postup zastaven pro ofsajd.

48

První střelecký pokus druhé půle paradoxně zaznamenaly Brozany, u slova pokus však zůstaneme. Piklova rána z volného přímého kopu opravdu neměla gólové parametry.

47

I po pauze nasadili Chrudimští k útoku, sražený centr Kesnera doskákal až do rukavic brankáře Hlaváče.

46

Domácí do druhého poločasu připravili jednu změnu. V kabině již zůstal útočník Petr Rybička, místo něj záložní řady vyztuží Sebastien Langr.

46

Začal druhý poločas.
Statistiky zápasu:

střely celkem: 7:3
střely na branku: 3:2
rohy: 9:0
fauly: 4:5
ofsajdy: 0:0
Sudí nenastavil v prvním poločase ani jednu minutu. Chrudim vede v polovině střetnutí naprosto zaslouženě nad Brozany 2:0. Hosté jsou směrem dopředu úplně bezzubí, pokud pomineme desetiminutovku, ve které dvakrát ohrozili domácí svatyni. Lídr tabulky vede 2:0 a má nakročeno k dalšímu tříbodovému vítězství.

45

První poločas skončil.

44

Rybičkův lob našel ve vápně rozběhnutého Sixtu, tomu ale úmysl v zakončení nevyšel.

43

První půle se dohrává před brankou Radka Hlaváče, řada centrovaných míčů však končí především na hlavách brozanských zadáků.

42

Benda šikovně vybojoval balon pro Šollara, jeho kolmice za chrudimskou obranu ale nebyla vůbec přesná. Míč patří Mrázkovi.

41

Tak nakonec přichází nucené střídání na straně Brozan. Pavel Zadina nakonec nemůže pokračovat v dnešním střetnutí, na jeho místo se chvíli před pauzou staví Petr Pokrovskij.

40

S úspěchem se neshledala ani kolmice Tlapáka na Kesnera, Balon doputoval až k Hlaváčovi.

39

Domácí jsou stále nastěhováni před pokutovým územím Brozan, Rybičkova klička tentokrát vyslyšena nebyla.

37

Zadina se po souboji s Kesnerem s bolestnou grimasou poroučel k zemi, musí být ošetřen zdravotníkem. Na tento popud se okamžitě začal rozcvičovat Petr Pokrovskij, střídat se ale zřejmě nebude.

36

Exekuce se ujal právě před chvílí faulovaný Ondřej Kesner, jeho střílený centr však zaplul přímo do náruče připraveného Hlaváče.

35

Kesner byl zády k brance faulován Ukou, následuje standardní situace ze zajímavé pozice. Navýší Chrudim své vedení?

34

Luptovský je dnes na pravé lajně ve velké permanenci, další kolmice jemu do běhu skončila až v zámezí.

33

Jedenáctka hostí se zatáhla na své polovině a pouze vyčkává, s čím favorit přijde. Domácí mají utkání jednoznačně ve svých rukou.

32

O převaze Chrudimi mluví fakt, že Chrudim vede na rohové kopy již 9:0.

31

A znovu defenzívou prošla kolmice na Tlapáka, jeho zakončení tentokrát obránci ve skluzu odpravili na rohový kop.

30

Chrudim právě vstřelila branku!
Domácí s příležitostí naložili beze zbytku a po půlhodině hry vedou již o dvě branky! Penaltu si vzal do své moci LUKÁŠ MASTÍK a neomylně poslal brankáře Hlaváče na opačnou stranu – 2:0!

29

Brankář Hlaváč ještě uviděl od rozhodčího žlutou kartu.

28

Patrik Tlapák postupoval sám na brankáře, Hlaváč ho naprosto evidentně podrazil a rozhodčí Kříž správně nařídil pokutový kop pro Chrudim!

27

Řezníček dostal nabito do svojí ideální pozice, střela na to ale nevypadala. Zakončení nabralo vnější rotaci a skončilo mimo tři tyče. Hlaváč bude rozehrávat z klidu.

26

Kesner byl znovu hodně sporným způsobem poslán k zemi v pokutovém území, opět bez odezvy. Následně ještě brankáři Hlaváčovi vypadl balon z náruče, Tlapák ale ve skluzu neuspěl.

25

Hostující Sokol se otrkal a začíná směrem dopředu ožívat. Nutno ale poznamenat, že svěřenci Pavla Jirouska výrazně polevili.

24

Tak přece jen přišla zajímavá branková příležitost na straně hostí, Jaroslav Benda z hranice pokutového území namířil míč přímo do Mrázkovy náruče.

23

Brozany stále pouze odkopávají balony z vlastní poloviny, tímto způsobem mohou na bodový zisk v Chrudimi zapomenout.

21

Na rohy vedou Chrudimští již 6:0, plusem pro hosty je fakt, že se ještě nedopustili žádného nedovoleného zákroku.

20

Luptovský roztáhl po pravé straně další nadějnou akci, vše ale pokazil přetaženým centrem na Kesnera.

19

Jan Franc se dostal kousek od šestnáctky Chrudimi k balonu, svoji ránu otřel o bránícího Haufa, ale to však nezabránilo Mrázkovi k pohodlnému zákroku.

18

Chrudim zkouší zajímavé herní situace, které jim zatím vychází na jedničku. Třešničkou na dortu by bylo zlepšení klíčové, finální fáze.

17

Brozany kupí jednu chybu za druhou, nikdo by se nemohl divit, kdyby Chrudimští vedli již například o pět branek. Následuje roh číslo pět.

16

Luptovský si chtěl na Piklovi vybojovat pokutový kop, rozhodčí Kříž ale pouze zakroutil hlavou.

15

Hosté mohli postupovat do zajímavého protiútoku, vše ale zhatilo podklouznutí Jaroslava Bendy na půlící čáře.

14

Tak to byla fantastická samostatná akce Patrika Tlapáka! Po přihrávce mezi obránce se chytrou zasekávačkou dokázal posledního zadáka zbavit, následně střelou po zemi orazítkoval tyčku hostující klece!

13

Předchozí tvrzení již neplatí, hosté vymysleli centrovaný balon od pravé postranní čáry. Míč ale zamířil pouze do náruče brankáře Mrázka.

12

Zatím nám v Chrudimi hraje pouze jedno mužstvo, Brozany se prakticky ještě nedostaly za půlící čáru.

11

Po jedenácti minutách hry jsme se dočkali prvního odpískaného faulu, proti Ukovi se provinil Kesner.

11

Další secvičený signál přinesl šanci pro Řezníčka, chrudimský zadák však ideální moment pro zakončení prováhal.

10

Rychlý aut Mastíka vyslal dopředu Rybičku, jeho postup jeden na jednoho končí dalším rohový kopem Chrudimi.

10

Kesner se dostal do hodně ostrého souboje právě s hostujícím brankářem, nakonec pro oba všechno dobře dopadlo.

9

Luptovský si chtěl na pravé straně vykoledovat další rohový kop, tentokrát ale následuje pouze výkop Radka Hlaváče.

8

Chrudim právě vstřelila branku!
Hrubá chyba v hostující obraně přináší první branku chrudimského mužstva! Jako zkušený mazák si počínal dvacetiletý útočník PETR RYBIČKA, který vykoupal vybíhajícího brankáře Hlaváče a následně do prázdné branky vsítil svoji třináctou branku v probíhající sezóně ČFL – 1:0!

7

Hauf se snažil rozběhnout Jana Luptovského, centr na krajního záložníka byl ale příliš dlouhý.

6

Ani druhá standardní situace nevypadala úplně beznadějně, tentokrát ale ve vzduchu kralovali zadáci předposledního celku tabulky.

5

Výrazná převaha Chrudimi pokračuje, následuje další rohový kop MFK.

4

Secvičená situace Chrudimi z rohového kopu přinesla další velkou šanci! Kesner po zemi rozehrál na Sixtu, jenž přesným centrem našel na vzdálenější tyči Petra Drahoše! Jeho hlavička v záklonu mířila přímo doprostřed branky, kde byl neomylně postaven brankář Hlaváč!

3

Mastík proti Ukovi vybojoval úvodní rohový kop dnešního střetnutí.

3

Domácí i nadále pokračují v aktivní kombinaci na polovině soupeře a snaží se dostat do nitra pokutového území.

2

Čerstvě devatenáctiletý útočník Patrik Tlapák si naskočil na opakovaný centr Ondřeje Kesnera z levé strany, jeho hlavička mířila jen kousek od levé tyče hostující klece! To mohl být parádní začátek ze strany prvního celku tabulky!

1

Chrudimští dostali v prvním poločase možnost rozehry, následný nákop na hlavu Luptovského sebrala pozorná obrana Brozan.

1

Utkání právě začalo.
Poprvé v letošní sezóně se v základní sestavě Chrudimi objeví mladý útočník Patrik Tlapák, který svými výkony v závěrech zápasu zřejmě oslovil trenéra Pavla Jirouska. Na hrotu dnes tedy uvidíme duo Rybička – Tlapák.
Úvodní sestavy:

MFK Chrudim: Mrázek – Řezníček, Drahoš, Radouš (C), Mastík – Kesner, Sixta, Hauf, Luptovský – Rybička, Tlapák
Náhradníci: Trojan, Krčál, Ráliš, M. Langr, Opina, S. Langr, Kratochvíl

Sokol Brozany: Hlaváč – Uka, Cibulka (C), Pikl, Malina – Nehoda, Pelikán, Zadina, Šollar – Franc, Benda
Náhradníci: Poštulka, Hrečko, Pokrovskij, Golovko

Rozhodčí: Kříž – Paták, Svatík.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 10:15.

MFK Chrudim – SK Sokol Brozany

3:1

konec (2:0)

Zpět na online

Branky: 8. Rybička, 30. Mastík (pen.), 55. Kesner – 58. Nehoda

Karty:   29. Hlaváč (BRO)

Střely na branku: 8:6. Střely mimo: 5:3. Rohy: 13:1. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 10:16.

MFK Chrudim: Mrázek – Řezníček, Drahoš, Radouš (C), Mastík – Kesner, Sixta (82. M. Langr), Hauf (59. Krčál), Luptovský (74. Kratochvíl) – Rybička (46. S. Langr), Tlapák (70. Ráliš)
Náhradníci: Trojan, Krčál, Ráliš, M. Langr, Opina, S. Langr, Kratochvíl

SK Sokol Brozany: Hlaváč – Uka, Cibulka (C), Pikl, Malina – Nehoda (78. Hrečko), Pelikán, Zadina (41. Pokrovskij), Šollar – Franc (56. Golovko), Benda
Náhradníci: Poštulka, Hrečko, Pokrovskij, Golovko

Rozhodčí: Kříž – Paták, Svatík

Diváci: 310