Menu

Fotbal

Ruská Premier Liga

FK Spartak Moskva – FK Mordovija Saransk

2:2

konec (0:1)

23.04.2016, 16:00 • Otkrytie Arena, Moskva. Kapacita: 45,360 diváků • 25. kolo • Michal Břuchanský

Tipsport: 1.5 4.45 6.5 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Z tohoto zápasu je to vše, přeji Vám příjemný zbytek dne. (17:58:36)
Dnešní druhé utkání ruské Premier ligy je u konce. Spartak po přestávce zabral a dvěma góly otočil skóre ve svůj prospěch, jenže z vedení se radoval jen pár minut. Saransku vyšla taktika v podobě rychlých brejků a po hodině hry přišlo vyrovnání na 2:2. V poslední půlhodině už byla hra dost rozkouskovaná, další gól už nepadl, a tak si oba týmy s nepříliš dobrou formou odnáší do tabulky jeden bod.

90+4

Konec zápasu.

90+4

Pucko se dostal při rozehrávce do úzkých, k míči se málem dostal Muchametšin, který se poté několik vteřin nezvedal a sudí raději přerušil hru.

90+3

Rohový kop v podání Promese skončil střelou Alexandra Zujeva, jenž ze střední vzdálenosti výrazně přestřelil.

90+2

Bryzgalov si netroufl na přihrávku do ohně a raději přihrál do druhé vlny. Kombarov solidně nacentroval na Zé Luise, jenž hlavou sklepl míč pro Melgareja, ale před ním na poslední chvíli zakročil jeden z obránců.

90+1

K exekuci přímého kopu z třiceti metrů se postavil Quincy Promes, který napálil ve zdi stojícího Ignatoviče.

90+1

Druhý poločas je prodloužen o čtyři minuty nastaveného času.

90

Domácí rychle vybojovali míč, Promes se pomalu odpoutával od obránců a Ruslan Muchametšin raději sáhl k jasnému faulu za žlutou kartu.

90

Dmitrij Kombarov v devadesáté minutě už postrádal rychlost a na kolmou přihrávku k levé postranní čáře nedosáhl. Aut pro Mordoviji.

89

Balón navíc kontroluje Saransk, kterému by případný zisk bodu rozhodně pomohl v boji o vytouženou záchranu.

88

Vteřiny utíkají jako voda a pomalu to začíná vypadat na to, že Spartak ztratí v boji o poháry další body...

87

Další přerušení nastává kvůli Nachuševovi, který si ublížil při hlavičkovém souboji a zpět na nohy rozhodně nepospíchá.

86

Spartakovci přenesli hru na pravou stranu, ze které solidně odcentroval Lorenzo Melgarejo, jenže Zé Luís nebyl při hlavičce v ideálním postavení a Revišvili zůstal bez zákroku.

85

Dalibor Stevanovič má po obranném zákroku problémy s křečí, několik vteřin se tak hrát nebude, což více vyhovuje Mordoviji.

84

Nově příchozí Oleg Vlasov mohl vyrazit do protiútoku, i přes čerstvost ale neměl dostatečnou rychlost a ještě ve středovém kruhu o míč přišel.

83

Ani jeden ze dvou centrů na Zé Luíse neprošel, Spartak se s míčem musel vrátit do středu hřiště, odkud bezprostřední nebezpečí nehrozí.

83

Střídání v týmu FK Mordovija Saransk: ze hřiště odchází Jevgenij Lucenko, přichází Oleg Vlasov.

82

Přes řadu střídání jsme se přenesli do závěrečné desetiminutovky, ve které se Spartak určitě pokusí zabojovat o potřebné vítězství.

81

Spartak před posledním střídáním nevyužil rychlého protiútoku, z něhož vytěžil jen dvě vhazování a slabou hlavičku, se kterou nemohl mít Revišvili problém.

80

Střídání v týmu FK Mordovija Saransk: ze hřiště odchází Aslan Dudijev, přichází Pavel Ignatovič.

79

Hra je opět přerušena. Za faul v blízkosti půlící čáry byl žutou kartou napomenut Džano Ananidze.

78

Střídání v týmu FK Spartak Moskva: ze hřiště odchází Ivelin Popov, přichází Lorenzo Melgarejo.

78

Střídání v týmu FK Mordovija Saransk: ze hřiště odchází Igor Šitov, přichází Maxim Tiškin.

77

Třikrát a dost. Ivelin Popov v pokutovém území simuloval po skluzu Phibela a vysloužil si žlutou kartu. Správný výrok sudích!

76

Teď už to bylo z hostující strany mnohem nebezpečnější! Sergej Samodin rybičkou skočil po centru Šitova a Pesjakov měl co dělat, aby míč vyrazil.

75

Mordovija své území nadvakrát uhájila a zakopla míč do bezpečné části hrací plochy. Lucenko v protiútoku přihrál na levou stranu, jenže Samodin stál v ofsajdu.

74

Promes neměl na pravé straně dostatečnou podporu a musel vrátit míč do středu hřiště, kde probíhá postupná kombinace Spartaku.

73

Popov se podruhé v zápase ochotně skácel k zemi, ovšem rozhodčí po nárazu do Šitova penaltu správně nenařídil.

72

Další zbytečná ztráta Moskvanů umožnila zakončit Samodinovi, jehož pokus se mezi tři tyče Pesjakovovy branky nevešel.

71

Stopeři Spartaku odvrátili centr z levé strany jen na hranici vápna, před kterým hosté opět získali míč, jenže koncovka jednomu z hráčů Saransku vůbec nesedla.

70

Zé Luís při napadání doslova narazil do pozadí zpevněného Thomase Phibela, který v roli posledního hráče málem ztratil míč.

68

Pěknou individuální akcí se prezentova střídající Džano Ananidze, jenž elegantně prošel středem hřiště, ale nedůraznou koncovku Revišvili snadno lapil.

67

Lucenko u půlící čáry převzal přihrávku od Machmudova, ovšem vpřed jít nemohl, neboť jeden z domácích hráčů jej nepovoleně zatáhl za dres.

66

Dalším napomenutým hráčem je hostující záložník Emin Machmudov, který zezadu evidentně fauloval Ivelina Popova.

65

Centr Bryzgalova byl moc krátký a akce Spartaku definitivně skončila po zákroku na Sergeje Samodina.

64

Na domácí branku se hnala další pohroma, ovšem Dudijev byl po centru Muchametšina u vzdálenější tyče o něco později než bylo záhodno.

62

62. Jevgenij LUCENKO - 2:2

62

Mordovija Saransk právě vstřelil branku!
Hosté vytěžili z minima maximum a v Moskvě je opět vyrovnáno! Kombinace Saransku dlouho postrádala pohyb, po přenesení hry na pravou stranu však bravušně odcentroval Dudijev a Pesjakov na kvalitní hlavičku JEVGENIJE LUCENKA nedosáhl.

61

A další tvrdý zákrok ve středu hřiště, tentokrát jej odnesl Jevgenij Lucenko, ale sudí tentokrát ponechal žlutou kartičku v kapse.

60

Salvatore Bocchetti ve středovém kruhu nepříjemně zajel do Stevanoviče a zaslouženě uviděl první žlutou kartu v zápase.

58

58. Quincy PROMES - 2:1

58

Spartak právě vstřelil branku!
Velké zmatky v hostující obraně umožnili Moskvanům otočit skóre ve svůj prospěch! Zadáci Mordovije se po pěkné kombinaci zaměřii na bránění Zé Luise, míč se ze souboje ale odrazil před QUINCYHO PROMESE, jenž tvrdou střelou nedal Revišvilimu šanci zakročit.

56

Lomič po přihrávce od Bryzgalova neohrabaně posunul míč k Zé Luísovi, jehož těžká koncovka branku Saransku minula.

55

Centr Kombarova opět zlikvidoval Phibel, který vzápětí obral o balón Zé Luíse. Domácí mají stejně jako v úvodu zápasu obrovský tlak a vedoucí branka pomalu visí ve vzduchu.

54

Popov zvolil centr, po kterém se k míči dostal on sám a ve vápně upadl, leč hlavní rozhodčí k nelibosti publika penaltu pro Spartak nenařídil.

53

Promesův pas do šestnáctky rázným odkopem odvrátil Phibel. Tlak Moskvanů ale pokračuje po faulu Šitova na Kombarova.

52

Další domácí roh tentokrát rozehrál Promes, ovšem defenzíva Saransku si poradila. Revišvili se mimo hru ještě ohnal po Bocchettim, ale to už žádnou dohru nemělo.

51

To samé se dá říct i o akci Spartaku, jeden z jeho hráčů se zřejmě pozapomněl v ofsajdu.

50

Případná odpověď Mordovije nepřišla kvůli hvizdu rozhodčího, který viděl nějaký prohřešek proti pravidlům.

49

49. Salvatore BOCCHETTI - 1:1

49

Spartak právě vstřelil branku!
Na druhé straně vyslal pěknou střelu z pětadvaceti metrů Bryzgalov, jehož pokus pravou nohou vyrazil Revišvili do strany. Obránci Saransku poté odehráli míč na roh, Popov si svůj centr zopakoval a ve vápně se v závaru nejlépe zorientoval SALVATORE BOCCHETTI, který srovnal stav zápasu na 1:1.

47

Saransk pokračoval ve hře i v momentě, kdy jeden z jeho hráčů zůstal ležet na trávníku. Lucenkův centr ještě žádné nebezpeční nepřinesl, ovšem z druhé strany vzápětí zakončil Samodin a Pesjakov musel zakročit.

46

Domácí kouč provedl před startem druhého poločasu jednu změnu. Ze hry stáhl Aleksandra Zotova, místo kterého nastoupil Džano Ananidze.

46

Začal druhý poločas.
Úvodní poločas je u konce a podle hlasového projevu fanoušků je jasné, že Spartaku první polovina zápasu nevyšla podle představ. Promes a Zé Luís od začátku zatápěli defenzívě Saransku, který se postupem času dostal více do hry a ve 42. minutě se z protiútoku ujal vedení, když skupinku hostujících příznivců rozjásal Samodin. Mordoviji by se tři body z tohoto zápasu do boje o záchranu náramně hodily, ovšem Saransk ve druhé půli bude mít ještě hodně práce s tím, aby udržel střelce Spartaku na uzdě.

45+1

První poločas skončil.

45+1

V jediné nastavené minutě propadl špatný centr z hloubi pole k Revišvilimu, jenž s poslední rozehrávkou první půle rozhodně nepospíchá.

45

Promesova přihrávka mezi dvojici spoluhráčů zůstala nepochopena. Revišvili znovu vykopává a z tribun se ozývá hlasitý pískot.

44

Zatím to tak nevypadá, z nepřesnosti v rychlé kombinaci resutuje odkop od branky Revišviliho.

43

Takový průběh zápasu si domácí tým určitě nepředstavoval. Bude zajímavé, jestli se Moskvané rychle oklepou a třeba ještě před přestávkou srovnají.

42

42. Sergej SAMODIN - 0:1

42

Mordovija Saransk právě vstřelil branku!
Smrtící protiútok přinesl Saransku překvapivé vedení! Lucenko dostal přihrávku do běhu a z pravého konce pokutového území předložil míč SERGEJI SAMODINOVI, jenž z bezprostřední blízkosti zakončil mimo dosah Pesjakova.

41

Dlouhé přihrávky na vysunuté hráče Saransku kýžené ovoce nepřináší, na branku Revišviliho se naopak vydal Popov, jenž na pravé straně parádně přešel přes dvojici soupeřů, ale finální centr pokazil.

40

V posledních minutách přece jenom mají více ze hry hosté, kteří se vymanili z dlouhého náporu soupeře a teď se snaží vymyslet recept na pozornou defenzívu Spartaku.

39

Sergej Pesjakov dobře přečetl úmysl Saransku a včas vystartoval za nakopnutým míčem, u kterého byl dříve než Samodin.

38

Z něj hosté bezprostředně nezahrozili, míč se přesto dostal několik metrů před šestnáctku, ale Pesjakov proti dalekonosnému zakončení Stevanoviče zasahovat nemusel.

37

Ani centr Dudijeva nenadělal obraně Spartaku žádné problémy. Hosté se každopádně rychle vrátili do útoku, Samodin napáli Pucka a získal pro Mordovii roh.

36

Lucenko se na pravé straně vyhl obránci, ovšem přes Bochettiho neodcentroval. Další pokus Saransk dostal při rohovém kopu Lomiće, na jehož pas spoluhráč u malého vápna nedosáhl.

35

Promes zleva zakroutil míč do šestnáctky, kde se srazilo hned několik hráčů a sudí navíc odpískal signalizovaný ofsajd.

34

Mordovija nenechala útočícím protihráčům ani centimetr prostoru, v souboji dvou sedmnáctek se však dopustil fauu Dudijev a domácí tak rozehrávají.

32

Saransk snad poprvé v zápase delší dobu kombinoval na útočné půlce, jenže Dudijev selhal při zpracování a odrazil míč do rukou Pesjakova.

31

Promesova přihrávka na Zé Luíse neprošla, hosté ale nedostali míč do nebezpečí a ke střele z pravé strany se snadno dostal Zotov, který také minul.

30

Po faulu ve středu hřiště rozehrával Šitov, ovšem útočné snažení Saransku skončilo kvůli útočnému faulu na Popova.

29

Do odraženého balónu práskl krajní obránce Bryzgalov, jenomže Nukri Revišvii mohl i na konci devětadvacáté minuty zůstat v klidu.

28

A zase ten Promes. Útočník Spartaku si tentokrát ukousl příliš velké sousto a v obležení protihráčů se do vápna neprokličkoval.

27

Sám faulovaný Quincy Promes se rozběhl k exekuci standardní situace, jenže se zdí současně přestřelil i prostor mezi třemi tyčemi.

26

Kličkujícího Promese na hranici pokutového území fauloval Nachušev, jehož tým teď bude čelit zajímavému přímému kopu z ideální pozice.

25

Když nebylo kudy, tak se ke střele z velké dálky odhodlal stoper Alexandr Pucko, jenž branku Saransku o dobré dva metry přestřelil.

24

Osm hostujících hráčů je nastěhováno u vlastního vápna, Spartak to má s přechodem do nebezpečného prostoru v zahuštěném prostoru hodně složité.

23

Kombarovovi centr ze strany nevyšel, ovšem obránci Saransku se mezi sebou nedohodli a nechtěně zakopli míč do autu.

22

Promes opět zakombinoval se Zé Luísem, jenž mu zleva vracel míč do vápna, ale tam byl mladý Nizozemec čistě odzbrojen.

21

Na druhé straně Sergej Pesjakov vyběhl až před šestnáctku a před blížícím se útočníkem Saransku zakopl míč do zámezí.

20

Zujev potáhl míč po pravé straně, jenže Dalibor Stevanovič ho do blízkosti pokutového území nepustil.

19

Zotov byl v souboji na ose hřiště dostatečně důrazný a získal míč v nebezpečném prostoru. Vzápětí roztáhl hru na pravý konec vápna k Zujevovi, po jehož přihrávce do ohně se Zé Luís srazil s Revišvilim a ten musí být ošetřen.

18

Zujev se dopustil zbytečného útočného faulu, kterým znemožnil Spartaku napadat rozehrávku Mordovije.

17

Marko Lomić zvolil pomalý centr, který ale byl až příliš vysoký a doletěl do připravených rukavic Pesjakova.

16

Jeden z hostujících hráčů byl ve středu hřiště nepovoleně zastaven, Saransk čeká rozehrávka standardní situace z poměrně velké dálky.

15

Promes pokračuje v aktivitě. Teď si narazil balón se Zé Luísem a z první zkusil své štěstí ze střední vzdálenosti, nicméně Revišvili opět zasahovat nemusel.

14

V ochozech to jen zahučelo! Promes zpoza pokutového území posunul míč k Zé Luísovi, jenž ze slušné pozice opět netrefil hostující svatyni.

13

Alexandr Zujev se na pravé straně ocitl mezi třemi soupeři, přes ty sice neprošel, ale pro domácí tým získal aspoň vhazování.

12

Po divočejším úvodu se hra trošku zklidnila, stejně jako v prvních minutách však drží balón především Spartak.

11

Zé Luís převzal míč v hloubi pole, několika kroky se přiblížil hostující brance, ale tu střelou z pětadvaceti metrů o několik metrů přestřelil.

10

Na půlící čáře byl zezadu faulován domácí záložník Popov, kombinace Spartaku tak může pozvolna pokračovat.

9

Kolmá přihrávka na Zé Luise neprošla a míč doputoval skrz vápno až mimo hrací plochu. Revišvili v klidu odkopává.

7

Centrovaný míč z nohy Kombarova nebyl ideální, obránce Spartaku v mlze způsobené pyrotechnikou nacentroval jen do autu.

6

Saransk vydržel u míče jen pár vteřin, Spartak se postupným útokem snaží rozebrat hostující obranu.

6

Další nadmíru solidní šance Spartaku! Popov krásným dloubáčkem uvolnil Quincyho Promese, před kterým se naštěstí pro hosty bleskurychle zjevil Revišvili a nenechal nizozemského útočníka zakončit.

5

Emin Machmudov hned dvakrát zkoušel centrovat před domácí branku, ale obránci Moskvanů v obou případech srazili míč do autu.

4

Zé Luis dostal vně pokutového území krátkou přihrávku z levé strany, po které trefil nohy Nakuševa. Následoval další roh Promese, který sice skončil brankou, ale rozhodčí správně viděli ofsajdové postavení Popova.

3

Sergej Pesjakov běžel o blížícím se protihráči a vrátil se s míčem do vápna, aby pomalu rozehrál na obránce Spartaku.

2

Quincy Promes si naběhl na dlouhý nákop a ve vápně počkal na Zotova, jenž přiběhl z druhé vlny, ale přes obránce na branku nevystřelil. Spartak dostal k dispozici alespoň roh, leč Mordovija se s problémy ubránila.

1

Úvodní výkop zápasu obstarali hosté, kteří nastupují v tmavě modrých dresech. Sparta hraje ve své klasické červenobílé kombinaci.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

FK Spartak Moskva: Pesjakov – Bryzgalov, Pucko, Bocchetti (C), D. Kombarov – Rômulo, I. Popov – Zotov, Zujev, Promes – Luís.
Náhradníci: Rebrov – Paršivljuk, Granat, Melgarejo, Melkadze, Timofejev, Ananidze, Leontěv, Kutin.

FK Mordovija Saransk: Revišvili – Šitov, Phibel, Nachušev, Lomić – D. Stevanovič, Machmudov – Dudijev, Lucenko, Ruslan Muchametšin (C) – Samodin.
Náhradníci: Cebanu, Šebanov – Gapon, M. Kobachidze, Bober, P. Ignatovič, Šipicin, Perendija, Navletov, Tiškin, Vlasov, Ivanov.

Rozhodčí: Bezborodov – Golubjov, Gavrilin.
Vzájemné zápasy

03.10.2015 Saransk – Spartak 0:1
18.04.2015 Saransk – Spartak 1:3
23.11.2014 Spartak - Saransk 4:2
03.05.2013 Saransk - Spartak 2:1
27.10.2012 Spartak - Sakransk 2:0.
FK Spartak Moskva

Spartak po značnou část sezóny bojoval o místa zaručující evropské poháry. V posledních třech zápasech však nevyhrál proti Rostovu, Kubani i Zenitu a propadl se až na aktuální sedmou pozici, ze které ztrácí na čtvrtý Lokomotiv Moskva už šest bodů.

FK Mordovija Saransk

Saransk se v minulé sezóně překvapivě umístil na konečné osmé pozici, ovšem letos z jeho pohledu to tak dobré není. Mordovija čeká na ligové vítězství od začátku listopadu loňského roku a šest kol před koncem sídlí až na předposlední patnácté příčce. Ta znamená přímý sestup do druhé ligy, ovšem na přívětivější účast v baráži ztrácí Saransk jen tři body.
Všem fotbalovým fanouškům přeji příjemné sobotní odpoledne při sledování textového přenosu ze zápasu ruské Premier ligy. Od šestnácti hodin se můžeme těšit na utkání mezi týmy FK Spartak Moskva a FK Mordovija Saransk.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.

FK Spartak Moskva – FK Mordovija Saransk

2:2

konec (0:1)

Zpět na online

Branky: 49. Bocchetti, 58. Promes (Luís) – 42. Samodin (Lucenko), 62. Lucenko (Dudijev)

Karty:   60. Bocchetti (SPM), 77. I. Popov (SPM), 79. Ananidze (SPM) – 66. Machmudov (SNK), 90. Ruslan Muchametšin (SNK)

FK Spartak Moskva: Pesjakov – Bryzgalov, Pucko, Bocchetti (C), D. Kombarov – Rômulo, I. Popov (78. Melgarejo) – Zotov (46. Ananidze), Zujev, Promes – Luís.
Náhradníci: Rebrov – Paršivljuk, Granat, Melgarejo, Melkadze, Timofejev, Ananidze, Leontěv, Kutin.

FK Mordovija Saransk: Revišvili – Šitov (78. Tiškin), Phibel, Nachušev, Lomić – D. Stevanovič, Machmudov – Dudijev (80. P. Ignatovič), Lucenko (83. Vlasov), Ruslan Muchametšin (C) – Samodin.
Náhradníci: Cebanu, Šebanov – Gapon, M. Kobachidze, Bober, P. Ignatovič, Šipicin, Perendija, Navletov, Tiškin, Vlasov, Ivanov.

Rozhodčí: Bezborodov – Golubjov, Gavrilin