Menu

Fotbal

Rakouská Bundesliga

SV Grödig – RZ Pellets Wolfsberger AC

0:1

konec (0:0)

23.04.2016, 18:30 • Untersberg-Arena, Grödig • 32. kolo • Tomáš Reiner (@ReinyTom)

Tipsport: 2.63 3.1 2.8 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Hlavní rozhodčí Julian Weinberger udělal tečku za zejména v prvním poločase velice pohledným utkáním, ve kterém si oba týmy vytvořily několik brankových příležitostí, gól ale nakonec padl jen jeden. Wolfsberger sice dohrával druhý poločas po vyloučení Manuela Webera v nastavení první půle o deseti, po hodině hry se ale prosadil střídající Jacobo a vystřelil svému týmu cenné tři body. Grödig zůstává přikován ke dnu tabulky a záchrana se mu začíná vzdalovat. Konečný výsledek. Grödig 0 Wolfsberger 1. (20:23:23)

90+4

Konec zápasu.

90+3

Domácí fotbalisté už se nachylují pouze k dlouhým nákopům do šestnáctky a moc dobře vědí, že dnes prohrají.

90+2

Kdepak. Grödig se marně snaží dostat k šestnáctce během závěrečných okamžiků utkání a už to s ním vypadá hodně, opravdu hodně špatně. Míč je daleko od brány Wolfsbergeru.

90+1

Nad rámec utkání byly nastaveny 3 minuty.

90

Běží poslední sekundy dnešního utkání a Wolfsberger je blízko k překvapivému vítězství. Ne vzhledem k postavení v tabulce, ale vzhledem k průběhu dnešního dramatického utkání.

89

Pascal Itter zkusil své štěstí zpoza šestnáctky, jeho následná střela ale stejně jako v případě Tobiase Kainze zamířila nad.

88

Střídání v týmu Wolfsberger AC: ze hřiště odchází Issiaka Ouédraogo, přichází Roland Putsche.

87

Grödig už zřejmě v letošní sezóně nezachrání nic. Domácí zahodili obrovské množství šancí, a aby toho nebylo málo, tak doma prohrávají s oslabeným Wolfsbergerem 0:1.

86

Tobias Kainz vypálil zpoza šestnáctky a jeho následná střela k radosti hostujících fanoušků zamířila vysoko nad.

85

Žlutou kartu dostává Reagy Ofosu (SV Grödig).

85

Reagy Ofosu si je dobře vědom toho, že jeho zákrok byl příliš ostrý a žlutou kartu přijímá s pokorou.

84

Jacobo byl tvrdě faulován a jeden z domácích fotbalistů uvidí žlutou kartu.

83

Utkání čím dál rychleji spěje ke svému konci a Wolfsberger je na dobré cestě za třemi body navzdory tomu, že od nastavení prvního poločasu hraje o deseti.

82

Po rozehrání standardní situace se pohotovou rybičkou vrhl na vzdálenější levé tyči po centru svého spoluhráče Robert Strobl a hlavou mířil přesně do bližšího horního rohu brány, jenže Alexander Kobler si s jeho pokusem hravě poradil!

81

Reagy Ofosu byl faulován na pravém křídle v blízkosti šestnáctky a Grödig bude zahrávat standardní situaci.

80

Grödig deset minut před koncem vytáhl ze své lavičky všechny trumfy a už nemá příliš mnoho času na odpověď.

79

Střídání v týmu SV Grödig: ze hřiště odchází Robert Völkl, přichází Lukas Denner.

79

Jacobo se postavil k rozehrání rohového kopu na pravé straně hřiště, jeho následný centr ale žádného z jeho spoluhráčů nenašel.

78

Wolfsberger vyrazil na pravém křídle do protiútoku a po sražené střele Jacoba z hranice šestnáctky vybojoval rohový kop.

77

Grödig měl několik skvělých šancí, jenže ani jednu z nich nedokázal přetavit v gól. Koncovka je to, co domácí hráče v dnešním utkání trápí ze všeho nejvíce.

76

Oba týmy mají před sebou závěrečnou čtvrthodinu, tedy patnáct minut, což je ještě dostatek času na to, aby Grödig dokázal otočit výsledek utkání proti oslabenému soupeři na svou stranu.

75

Střídající Benjamin Sulimani byl tím hráčem, který při předchozí situaci pálil v blízkosti značky pokutového kopu.

74

Domácí se ocitli na levé straně šestnáctky v obrovské šanci, jejich následná střela z blízkosti ale byla zablokována.

73

Střídající Roman Wallner se postavil k rozehrání rohového kopu a jeho následný centr z pravé strany v pohodě stáhl ze vzduchu připravený brankář Alexander Kofler.

72

Grödig v důležitém souboji o záchranu prohrává s Wolfsbergerem 1:0, což by nebylo nic tak překvapivého, kdyby ovšem hosté nehráli v deseti.

71

Alexander Kofler vzápětí zneškodnil další nebezpečnou střelu Grödigu zpoza šestnáctky, která mu nedělala obrovské problémy a vzápětí se srazil s jedním z protihráčů, penalta se ovšem nepískala a zřejmě správně.

70

Pascal Itter napřáhl zpoza šestnáctky k pěkné přízemní střele, která mířila přesně ke vzdálenější levé tyči, brankář Alexander Kofler byl ale včas na zemi a jeho pokus skvělým zákrokem zastavil!

69

Jacobo mezitím vstal na nohy a vypadá to, že bude v pořádku.

68

Robert Strobl byl na hranici pokutového území sražen k zemi, ani v tomto případě se ale podle hlavního rozhodčího Juliana Weinbergera o faul nejednalo.

67

Jacobo zůstal ležet na hrací ploše v blízkosti pokutového území domácího celku, o žádný faul se ale v tomto případě nejednalo.

66

Střídání v týmu SV Grödig: ze hřiště odchází Daniel Schütz, přichází Benjamin Sulimani.

65

65. JACOBO - 0:1

65

Wolfsberger právě vstřelili branku!
Střídající JACOBO kuriózním způsobem posílá oslabený Wolfsberger do vedení!! Jacobo se postavil k rozehrání standardní situace a zvolil přímou střelu na bránu, která před Renem Swetem skočila a mezi jeho nohama prolétla do sítě. To byla obrovská chyba, která může stát Grödig důležité body.

64

Ostrých zákroků skutečně přibývá, nyní se jednoho z nich dopustil domácí Martin Rasner.

63

Reagy Ofosu si na pravé straně šestnáctky nádherně naběhl za obranu na kolmý pas svého spoluhráče a z úhlu se pokusil zakončit, jeho následná přízemní střela ale zamířila mimo.

62

K vidění je řada tvrdých osobních soubojů, ale úvodní branka utkání zatím v nedohlednu.

61

Grödig se stále snaží marně dobýt bránu svého oslabeného soupeře, který skvěle brání a nepouští domácí do nějaké šance.

60

Samozřejmě je to ale způsobeno tím, že Wolfsberger hraje od začátku druhého poločasu o desíti a nějaký přehnaně ofenzivní fotbal z jeho strany by se rovnal sebevraždě.

59

První poločas nabídl řadu zajímavých okamžiků a velkých brankových příležitostí, což se zatím o druhé pětačtyřicetiminutovce zatím rozhodně říci nedá.

58

Střídající Roman Wallner číhal za bukem, jenže v momentě přihrávky za obranu z levého křídla se ocital v ofsajdu. Správné rozhodnutí pomezního rozhodčího.

57

Domácí hráči rozehráli na levé straně hřiště rohový kop a vzápětí jim byl v pokutovém území odpískán útočný faul.

56

Robert Strobl sice na levém křídle nedokázal z brankové čáry odcentrovat, míč by ale sražen na rohový kop.

55

Dobývání branky Wolfsbergeru pokrčuje a Reagy Ofosu společně se svými spoluhráči rozjíždí další akci.

54

Grödig je směrem vpřed aktivnější, zatím ale není na tempu zápasu příliš znát, že hosté z Wolfsbergeru hrají v deseti.

53

Reagy Ofosu se ocitl na značce pokutového kopu po zpětné přihrávce svého spoluhráče z pravého křídla ve skvělé šanci, jenže z první pálil do náruče Alexandera Koflera, který jeho pokus mířící pod břevno bez větších potíží zneškodnil!

52

Alexander Kofler neměl během prvního poločasu příliš mnoho práce, protože hráči Grödigu jeho bránu pouze ostřelovali.

51

Domácí fotbalisté Grödigu na levém křídle v blízkosti půlící čáry rozehráli standardní situaci a následný centr v pohodě stáhl ze vzduchu brankář Alexander Kofler.

50

Střídání v týmu SV Grödig: ze hřiště odchází Sandro Djurić, přichází Roman Wallner.

49

Míč skončil v zámezí a Grödig v přerušené hře připravuje první střídání v dnešním zajímavém utkání.

48

Hosté během necelých 46 minut sáhli ke dvěma střídáním a navíc budou dohrávat celý druhý poločas o deseti hráčích. To není závistihodná situace.

47

Grödig se vydal po levém křídle krátce po přestávce do prvního útoku, jeho následnou slibnou kombinaci ale hosté zastavili. Domácí ovšem zůstali u míče a mohli alespoň vhazovat.

46

Střídání v týmu Wolfsberger AC: ze hřiště odchází Christopher Wernitznig, přichází Christoph Rabitsch.

46

Grödig obstaral výkop druhého poločasu, před kterým hosté sáhli po vyloučení Manuela Webera k taktickému střídání.

46

Začal druhý poločas.
Druhý poločas začne přibližně v 19:33.
Nemanja Rnić se stal ústřední postavou prvního poločasu, když se v patnácté minutě po dvou rohových kopech z levé strany dostal na vzdálenější pravé tyči ke dvěma střelám, ani po jedné z nich ale fantastického Reneho Swetea nepřekonal, stejně jako jeho spoluhráč Dario Baldauf. Na opačné straně hrozil především Reagy Ofosu a Martin Rasner, největší příležitost domácího celku měl ovšem na kopačce v závěru prvního poločasu Daniel Schütz, který ve 44. minutě neuspěl v tváří v tvář Alexanderovi Koflerovi. Na hostující straně musel ze hry kvůli zranění odstoupit sedm minut před přestávkou Nemanja Rnić, zatímco jeho spoluhráč Manuel Weber byl ve druhé minutě nastavení po druhé žluté kartě za šlapák vyloučen. Skóre po prvním poločase. Grödig 0 Wolfsberger 0.

45+3

První poločas skončil.

45+2

45+2. Manuel Weber byl po ošklivém šlapáku vyloučen.

45+2

Druhou žlutou a následně červenou kartu dostává Manuel Weber (Wolfsberger AC).

45+1

Wolfsberger se po rozehrání rohového kopu a závaru před bránou do zakončení nedostal a v prvním poločase se už zřejmě nic nestane.

45

Nad rámec prvního poločasu byly nastaveny 2 minuty.

44

Daniel Schütz si naběhl do šestnáctky na krásnou přihrávku a na pravé straně pokutového území se ocitl tváří v tvář brankářovi Alexanderovi Koflerovi, ten proti němu ale skvěle vyběhl a jeho následnou střelu hrudí vyrazil!

43

Oba týmy hrají těsně před přestávkou stále bez branek, na hřišti to ale pořádně jiskří a o zajímavé momenty není nouze.

42

42. Povedený průnik Reagyho Ofosua gólem neskončil.

42

Agilní Reagy Ofosu krásně pronikl do šestnáctky a na levé straně pokutového území se pokusil vypálit z úhlu, hostující brankář už byl překonaný, zastoupit ho ale dokázal jeden ze spoluhráčů, který míč odkopl do bezpečí!

41

Wolfsberger se dvakrát pokusil vypálit ze střední vzdálenosti, jeho pokusy ale zamířily pouze do náruče připraveného brankáře Reneho Sweeta.

40

Byl to právě Nemanja Rnić, který se před koncem úvodní čtvrthodiny během pár sekund po rohového kopu ocitl ve dvou velice slibných šancích.

39

Hosté přišli o středního obránce Nemanja Rniće, který nejen, že bude chybět v obraně, ale také při standardních situacích v útoku.

38

Střídání v týmu Wolfsberger AC: ze hřiště odchází Nemanja Rnic, přichází Jacobo.

37

Nemanja Rnic zůstal u postranní čáry ležet na hřišti a vypadá to, že v dnešním utkání s největší pravděpodobností kvůli zranění dohrál.

36

Robert Strobl vzápětí mohl vhazovat a po výměně míče se svým spoluhráčem centrovat, jenže se v momentě přihrávky nacházel v ofsajdu.

35

Robert Strobl posílal z levého křídla do pokutového území hostí prudký centr a brankář Alexander Kofler měl co dělat, aby jeho pokus vyboxoval do bezpečí.

34

V Grödigu se hraje ofenzivní fotbal a oba dva týmy se snaží usilovně prolomit bezbrankové skóre, zatím ovšem bez úspěchu.

33

Následný protiútok Wolfsbergeru nic nepřinesl a Grödig se bez větších potíží ve středu hřiště ubránil.

32

Domácí zvolili rozehrávku nakrátko, kterou hráči Wolfsbergeru skvěle vystihli a po levém křídle mohli vyrazit do rychlého protiútoku.

31

31. Strobl se ve vápně k míči po sólu spoluhráče nedostal.

31

Robert Strobl číhal na hranici pokutového území, kde ho hledal po fantastickém sólu jeho spoluhráč, přihrávka k němu ale nedoputovala a Wolfsberger se za cenu rohového kopu ubránil.

30

Ze zápasu uplynulo necelých třicet minut a Grödig hraje na domácím hřišti s Wolfsbergerem zatím bez branek 0:0.

29

Žlutou kartu dostává Manuel Weber (Wolfsberger AC).

29

Na hřišti se strhla menší potyčka a vypadá to, že se poprvé v dnešním utkání bude udělovat žlutá karta.

28

Hráči obou týmů jen bezmocně kroutí hlavami nad tím, jaké šanci už v dnešním utkání dokázali spálit.

27

Grödig hrozí především po pravé straně, odkud nyní přilétl do pokutového území Wolfsbergeru nebezpečný přízemní centr a na vzdálenější levé tyči propadl k Martinovi Rasnerovi, který se ho snažil ve skluzu usměrnit do brány, jeho pokus ale zamířil vedle levé tyče!

26

Grödig po třech velkých varováních Wolfsbergeru začíná být hodně nebezpečný a touží po vstřelení vedoucí branky.

25

Reagy Ofosu hledal v pokutovém území kolmou přihrávkou svého spoluhráče, jenže trefil pouze clonícího protihráče.

24

Martin Rasner se krásně pověsil do vzduchu a po centru z pravé strany hlavičkoval uprostřed šestnáctky nikým neatakovaný těsně nad! Nechybělo mnoho a Grödig mohl z ničeho nic udeřit.

23

Aktuálně osmý tým tabulky se sice vzápětí dostal na vzdálenější tyči ke tvrdé střele z ostrého úhlu, ta ale byla jedním z obránců Grödigu zablokována.

22

Harald Pichler odvedl v obraně skvělou práci a centr po rohovém kopu hostí na vzdálenější pravé tyči hlavou před jedním z protihráčů skvěle přizvedl.

21

Hosté se vydali do útoku a na levém křídle vybojovali další z řady rohových kopů, které jsou zatím v podání Wolfsbergeru velmi nebezpečné.

20

Domácí fotbalisté sice vyráží do rychlých protiútoků, po nich ale následuje nepřesná přihrávka nebo zbytečná ztráta míče. Brankář Alexander Kofler zůstává bez práce.

19

Wolfsberger začíná utahovat šrouby a Grödig se začíná ocitat pod obrovským tlakem.

18

Jak byl úvod utkání z obou stran opatrný, tak nyní se hra pořádně rozhýbala.

17

Hosté si během několika sekund vytvořili tři obrovské brankové příležitosti, ani jedna z nich ovšem úvodním gólem utkání neskončila. Hrdinou předchozích okamžiků je Rene Swete.

16

Dario Baldauf dostal krásnou kolmou přihrávku mezi dva obránce, a přestože míč nepříjemně skákal, ze značky pokutového kopu pohotově vypálil! Následná střela mířila přesně k levé tyči, jenže Rene Swete proti ní trochu vyběhl z brány a vzápětí ji zneškodnil.

15

15. Rnić ve velké šanci brankáře Sweteho nepřekonal.

15

Po následném rohovém kopu opět míč propadl na vzdálenější tyči k Nemanja Rnićovi, který se pohotově opřel do míče a ve skluzu se ho snažil usměrnit k bližší pravé tyči, brankář Rene Swete ale předvedl parádní reflexivní zákrok a tygřím skokem jeho pokus vytáhl na rohový kop!

14

Wolfsberger vybojoval rohový kop a po následném centru z levé strany se na vzdálenější tyči dostal do zakončení Nemanja Rnić, který pohotově mířil pod horní tyč, brankář Rene Swete ale vytáhl fantastický reflexivní zákrok a pravou rukou míč vytáhl nad břevno!

13

Mezitím, co Manuel Weber rozdýchával ostrý pád na trávník, Grödig vyrazil do rychlého protiútoku. Brankář Alexander Kofler ale skvěle přečetl hru a po včasném výběhu z brány kolmou přihrávku domácího celku na hranici šestnáctky odkopl do bezpečí.

12

Manuel Weber se po krátkém přerušení hry zvedl zpět na nohy a vypadá to, že jeho zranění není nikterak vážné.

11

Hosté rozehráli na pravém křídle rohový kop a do šestnáctky posílali dobrý centr, Manuel Weber se ale do zakončení nedostal a navíc nepříjemně dopadl na záda.

10

Wolfsberger vyrazil po pravém křídle do rychlého protiútoku, a přestože se jeho hráči k centru nedostali, následovat bude rohový kop.

9

Hosté na tom také nejsou zrovna růžově a také Wolfsbergeru se týká boj o záchranu, na rozdíl od Grödigu se ale jeho hráči nachází nad sestupovým desátým místem.

8

Jednalo se ovšem o zákrok v rámci hry, který byl čistý. Jeden z obránců Wolfsbergeru těžko mohl zastavit svůj pohyb a navíc domácího hráče nezasáhl až tak vážně, aby se snad dalo uvažovat o penaltě.

7

7. Domácí Ofusu se ocitl ve slibné příležitosti, avšak nedokázal trefit míč

7

Reagy Ofosu se ocital v blízkosti pravé tyče ve slibné brankové příležitosti, jenže míč nedokázal na dlouhou nohu zasáhnout a navíc ještě utrpěl nepříjemný úder od protihráče.

6

Grödig je směrem vpřed o něco aktivnější, pokutové území Wolfsbergeru ale zůstává pro jeho hráče neprobádaným prostorem.

5

Oba týmy svádí v úvodu utkání souboj o střed hřiště a hra se odehrává mezi oběma šestnáctkami. Věřme, že se to brzo změní a jeden z týmů si brzy pracuje slibnou brankovou příležitost.

4

Reagy Ofosu si na levém křídle naběhl na dobrou kolmou přihrávku svého spoluhráče a mohl centrovat, jenže se místo toho rozhodl pro zasekávačku a pas pod sebe.

3

Domácí fotbalisté jsou v úvodu zápasu aktivnější, ani na jedné straně se ale zatím nedokázali prosadit.

2

Grödig dnes potřebuje nutně zvítězit, aby se přiblížil k devátému místu, které zajišťuje záchranu a účast v příštím ročníku rakouské Bundesligy, kterou hraje deset týmů.

1

Tobias Kainz odvedl ve středu vlastní poloviny hřiště skvělou práci, když nepustil Wolfsberger do slibné šance a navíc si vykoledoval faul na svou osobu.

1

Utkání právě začalo.
Fotbalisté obou týmů dokončili rozcvičení a za malou chvíli nastoupí na trávník Untersberg-Areny, ve které poslední Grödig hostí na svém hřišti Wolfsberger.
Úvodní sestavy:

SV Grödig: Swete – Itter, Strauss, Pichler, Strobl – Kainz, Völkl, Rasner – Schütz, Djurić, Ofosu. (rozestavení 4-3-3)
Náhradníci: Schlager, Brauer, Wallner, Baumgartner, Denner, Kerschbaum, Sulimani. Trenér Peter Schöttel.

Wolfsberger AC: Kofler – Standfest, Sollbauer, Rnić, Baldauf – Zündel, Tschernegg, Weber, Wernitznig – Issiaka Ouédraogo, Hellquist. (rozestavení 4-2-2)
Náhradníci: Robitsch, Jacobo, Berger, Putsche, Rabitsch, Seidl, Schmerböck. Trenér: Heimo Pfeifenberger.

Rozhodčí: Julian Weinberger. Asistenti: Maximilian Kolbitsch, Habip Tekeli. Čtvrtý rozhodčí: Harald Lechner.
Grödig má před sebou důležité utkání, ve kterém na svém stadionu vyzve v souboji dvou týmů bojujících o záchranu Wolfsberger. Domácí fotbalisté ztrácí na devátý Ried pět bodů a před svými fanoušky potřebují nutně zvítězit, aby se přiblížili k vytoužené záchraně. Zajímavým soubojem dvou celků ze spodních pater tabulky Vás s potěšením provede Tomáš Reiner.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.

SV Grödig – RZ Pellets Wolfsberger AC

0:1

konec (0:0)

Zpět na online

Branky: 65. Jacobo

Karty:   85. Ofosu (GRD) – 29. Weber (WAC)   45+2. Weber (WAC)

Držení míče: 57 % : 43 %.
Střely na branku: 7:5. Střely mimo: 7:1. Rohy: 5:11. Ofsajdy: 4:2. Fauly: 14:24.

SV Grödig: Swete – Itter, Strauss, Pichler, Strobl – Kainz, Völkl (79. Denner), Rasner – Schütz (66. Sulimani), Djurić (50. Wallner), Ofosu. (rozestavení 4-3-3)
Náhradníci: Schlager, Brauer, Baumgartner, Kerschbaum. Trenér Peter Schöttel.

RZ Pellets Wolfsberger AC: Kofler – Standfest, Sollbauer, Rnić (38. Jacobo), Baldauf – Zündel, Tschernegg, Weber, Wernitznig (46. Rabitsch) – Issiaka Ouédraogo (88. Putsche), Hellquist. (rozestavení 4-2-2)
Náhradníci: Robitsch, Berger, Seidl, Schmerböck. Trenér: Heimo Pfeifenberger.

Rozhodčí: Julian Weinberger. Asistenti: Maximilian Kolbitsch, Habip Tekeli. Čtvrtý rozhodčí: Harald Lechner