Menu

Fotbal

Juniorská liga

FC Zbrojovka Brno – FC Viktoria Plzeň

4:1

konec (3:1)

18.04.2016, 14:30 • FS FK Blansko • 28. kolo • Daniel Kubelka (@DanielKubelka)

Tipsport: 1.6 4.2 3.49 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Ode mne je to pro tuto chvíli již úplně vše, přeji Vám krásný zbytek dnešního odpoledne. Nashledanou. (16:31:17)
První poločas dnešního utkání byl jasně v režii hostujícího týmu, který však nedokázal využít velké množství šancí a i přes herní převahu od 14. minuty prohrával po brance Jakuba Kučery, který se prosadil hlavou po centru zpoza pokutového území. Hosté se inkasovanou brankou nenechali zaskočit a i nadále byli lepším celkem. Svojí převahu navíc jen o sedm minut později dokázali přetavit ve vyrovnávací gol poté, co se po rohovém kopu prosadil Ivan Tapuškovič. Že se fotbal ale nehraje na držení míče, ale na počet vstřelených branek, to potvrdilo Brno v 28. minutě, kdy po další ojedinělé akci domácího celu poslal svůj tým znovu do vedení Jiří Koláčný, který tečovanou ranou zpoza šestnáctky poslal míč přesně k pravé tyči hostující svatyně. Další a zřejmě rozhodující ránu, a to hned dvojitou, inkasovali hosté v poslední minutě první půle. Nejprve vedení domácích navýšil po pěkné individuální akci brněnský kapitán Stanislav Vávra, jen o několik sekund později pak hostující Matěj Končal za vulgární slova na adresu hlavního sudího Orla uviděl červenou kartu a hosté tak museli dohrávat o deseti.

Vyloučení Končala obraz hry naprosto změnilo. Úvodních patnáct minut druhé půle se neslo jasně v režii domácích hráčů, aktivnější celek ale jakoby dnes neměl štěstí a tak se stav zápasu i přes brněnské šance dlouho neměnil. Hra se od 60. minuty výrazně uklidnila, definitivní tečku za dnešním zápasem tak přinesla až předposlední minuta, kdy se po standardní situaci prosadil ve vápně Jakub Kučera.
Hlavní sudí Orel nenastavil ke druhé půli ani jedinou vteřinu a po devadesáti minutách hry tak ukončil dnešní utkání.

90

Konec zápasu.

89

89. Jakub KUČERA - 4:1

89

Brno právě vstřelilo branku!
Domácí definitivně rozhodují o svém vítězství! Centr z levé strany propadl do malého vápna k JAKUBU KUČEROVI, který se po otočce parádně trefuje do levého horního růžku hostující branky!

89

Ještě jednu standardní situaci uvidíme v závěru druhé půle, po faulu nalevo od pokutového území Plzně.

88

Po posledním z nich se však po centru z pravé strany dostal míč do rukavic brankáře Záleského a domácí tak mohou uklidnit hru.

Dnešní utkání sleduje 300 diváků.

87

Fotbalisté v černých dresech ale ještě neskládají zbraně a v krátké době po sobě dokázali vybojovat další dva rohové kopy.

87

Ani po rohovém kopu v podání hostující Viktorie se ale stav zápasu měnit nebude a domácí pomalu, ale jistě, kráčí k vítězství v dnešním utkání..

86

Rohový kop uvidíme i na druhé straně, kde se domácím hráčům podařilo zblokovat přízemní přihrávku z levé strany mířící do vápna.

85

Následný roh se již domácím příliš nevydařil, i tak ale nadále zůstávají u míče.

85

85. Vávra se pokusil překvapit Jurašiho střelou z přímého kopu!

85

Stanislav Vávra nyní překvapil snad všechny na stadionu! Pokud byste z místa rozehrávky očekávali centr do vápna, v podání domácího kapitána byste se rozhodně nedočkali. Vávra se krásnou střelou s falší rozhodl poslat míč pod břevno a jen včasný zákrok Jurašiho mu zabránil v golové oslavě!

84

Poměrně zajímavá standardka nyní čeká na domácí celek. Rozehrávat se bude metr před pravým rohem pokutového území.

83

Utkání se již pomalu dohrává a oba týmy jakoby se již uspokojily s výsledkem zápasu. Domácí pozvolna kombinují na útočné polovině, o nějaké bezhlavé útočení rozhodně nejde.

81

Po "žlutém" faulu Brožíka zahrávali domácí standardní situaci, po centru do vápna ale přišel útočný faul jednoho z domácích hráčů a tak ani nyní nebude muset Juraši zasahovat.

81

Žlutou kartu dostává Denis Brožík (FC Viktoria Plzeň).

80

Nene, už to není to Brno z úvodu druhé půle. Ve hře domácích fotbalistů se množí nepřesnosti a Juraši tak v posledních minutách zůstává bez práce.

79

Brno takřka z ničeho vybojovalo další rohový kop. S jeho rozehráním ale jeho hráč vůbec nespěchali a nakonec si jen nahráli míč u rohového praporku. Taktika nyní jede na plné obrátky.

78

Přeci jen se ale domácí borci dostali k náznaku útočné akce, bohužel pro fandy Zbrojovky by centr, který nyní mířil do vápna Plzně, musel zasáhnout fotbalista měřící minimálně tři metry. Tak nepřesný pas jsme viděli.

78

Dopředu už to tedy žádné terno v podání brněnských hráčů není. Ono s dvoubrankovým náskokem v zádech není kam spěchat.

76

Domácí fotbalisté se v posledních minutách stáhli do obrany a nechávají hrát své protihráče. Těm se však nedaří překonat pevnou defenzivní hráz v červených dresech.

75

Viktoria se nyní dobrým napadáním přičinila o další rohový kop, ten se však domácí obraně podařilo vcelku bez potíží ubránit.

74

Domácí měli nyní možnost rychlého brejku do poněkud otevřenější hostující obrany. Celou svou akci ale zbrzdili a výsledkem jejich snažení je tak jen velice nepřesný střelecký pokus, který skončila vysoko nad Jurašiho svatyní.

71

71. Juraši se znovu vytáhl a parádně zlikvidoval další domácí šanci!

71

Tak jako bych to snad zakřikl nebo ještě lépe přivolal? Další velká brněnská šance, jenže Juraši znovu předvedl parádní reflex proti ráně z bezprostřední blízkosti!

70

Sledujeme poněkud klidnější fázi utkání oproti nadstandardním šedesáti minutám hry, které jí předcházely. I tak ale sledujeme parádní utkání plné šancí na obou stranách a jedno je jisté, diváci se rozhodně nemohou nudit!

69

Střídání v týmu FC Zbrojovka Brno: ze hřiště odchází Antonín Jakeš, přichází Pavel Sokol.

68

Domácí se po krátkém obranném intermezzu znovu vrhli do útočení. Juraši nyní vyběhl ze své branky do pravé strany proti brněnskému hráči, kterému se sice podařilo hostujícího brankáře obstřelit, nicméně jeho přihrávku si před brankou nenašel žádný z jeho spoluhráčů.

66

Střídání v týmu FC Zbrojovka Brno: ze hřiště odchází Martin Chrien, přichází Martin Krištof.

66

Hosté ale ještě chvíli zůstali u míče a byla z toho zajímavá šance Lukáše Provoda, který se s balonem uvolnil na levé straně pokutového území a vystřelil na bližší tyč, jeho nepříliš prudkou ránu ale Záleský v pohodě chytil.

66

Na přímé ohrožení domácí branky to nebylo a tak musel přijít centr do vápna, který však brněnská obrana v pohodě odvrátila.

65

Hosté ještě neskládají zbraně a krátce před polovinou druhé pětačtyřicetiminutovky vybojovali zajímavou standardku kousek před pokutovým územím Brna.

64

Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň: ze hřiště odchází Ivan Tapuškovič, přichází Jan Končal.

62

Roh se domácím nyní příliš nevydařil a hostující defenziva si může pro tuto chvíli vydechnout.

61

Na řadě je další rohový kop domácího celku. Pokud patříte mezi vášnivé sázkaře a v dnešním duelu byste zvolili sázku na počet rohových kopů, rozhodně byste neprohloupili. Standardních situací tohoto typu jsme totiž před oběma brankami dnes již viděli nespočet.

60

Domácí i nadále operují v hostující šestnáctce, kde defenzivu Viktorie dostávají pod veliký tlak. Ten pro tuto chvíli svým zákrokem přerušuje brankář Juraši.

59

59. Ránu Jakeše vytáhl Juraši parádním způsobem na rohový kop!

59

I ve druhé půli se hraje parádní fotbal a akce střídá akci! Navýšit své vedení mohli po dalším rohovém kopu domácí fotbalisté, jenže ránu Jakeše z malého vápna mířící na bližší tyč parádním tygřím skokem vyrazil Juraši na další roh!

57

57. Pinc měl na kopačce snížení, ale jeho ránu z otočky Záleský vyrazil mimo!

57

Viktoria se mohla vrátit do zápasu! Pinc dostal míč do prostoru šestnáctky, a ačkoliv byl zády k brance soupeře, dokázal se s balonem obtočit kolem protihráče a zakončit, jeho tečovaná rána ale končí těsně vedle pravé tyče! Roh pro hosty.

57

Centr od rohového praporku ale žádné větší starosti Jurašimu nepřidělal, hostující brankář si pro něj v klidu došel.

56

Tlak Brna i nadále pokračuje a po další zblokované přihrávce či střele, těžko posoudit záměr domácích během poslední akce, vybojovali další roh.

55

Fotbalisté Brna nyní drží míč na svých kopačkách a snaží se něco kloudného vymyslet na své útočné polovině. Do zakončení se však neženou zbrkle a spíše vyčkávají na vhodný okamžik.

54

Domácí jsou nyní při chuti a i nadále se tlačí do zakončení. Centr z levé strany dokázali hosté zastavit jen za cenu rohového kopu.

53

Hosté musí dohánět dvoubrankové manko a tak musí otevřít hru, což se jim v deseti může brzy nevyplatit. Domácí se nyní dostali do další šance, jenže z vápna jeden z hráčů v červeném poslal míč pouze na břevno hostující svatyně!

52

Hosté vybojovali standardní situaci, jenže míč nakonec po rozehrání skončil jen v rukavicích brankáře Záleského.

51

51.

51

Jenže uspávací taktika domácím málem nakonec vyšla! Po levém kraji si zaběhl jeden z domácích hráčů, který poslal prudký centr před hostující klec, kde ho však v těžké pozici ze vzduchu nedokázal další hráč Brna usměrnit do branky!

50

Domácí stále kombinují na své polovině a dopředu se neženou žádnou závratnou rychlostí.

49

Roh se hráčům Viktorie příliš nevyvedl a hrát tak mohou jejich protihráči. Před těmi se nejprve otevřel prostor ve středu hřiště, hráči v červeném ale raději zvolil postupnou kombinaci než-li rychlý protiútok. Za stavu 3:1 totiž není kam spěchat.

48

A tak mohou útočit znovu hosté, kteří si pro své ofenzivní choutky vybrali levý kraj hřiště, odkud se jim sice již nepovedlo poslat míč před branku Brna, avšak vybojovali další rohový kop.

47

Domácí hráči se pokusili odpovědět taktéž v útočném smyslu, jenže jejich snaha po pravé straně ztroskotala na pozorné hostující defenzivě.

46

Hosté hned od úvodu druhé půle vrhli své síly do útoku. Za nakopávaným míčem do vápna sprintoval Doležal, domácím se ale na poslední chvíli povedlo balon před hostujícím hráčem odkopnout.

46

Začal druhý poločas.
Velice zajímavý první poločas viděli diváci přítomní utkání Juniorské ligy mezi Brnem a Plzní. Hostující celek sice byl po většinu úvodní půle aktivnější a častěji držel míč na svých kopačkách, jenže domácí fotbalisté byli ve využívání svých šancí takřka neomylní a hned třikrát poslali míč za záda brankáře Jurašiho. Hostům se oproti tomu podařilo i přes velký tlak a několik obrovských šancí skorovat pouze jedinkrát a tak po 45 minutách platí stav 3:1 pro Brno. V závěru poločasu se navíc ještě nechal vyloučit hostující Matěj Končal a Viktoria tak bude utkání dohrávat o deseti.

45+1

První poločas skončil.

45

A situace se stává pro hostující tým v tuto chvíli ještě o něco komplikovanější poté, co je vyloučen Matěj Končal! Hostující hráč neudržel nervy na uzdě po odpískaném faulu svého týmu a několika peprnými slovy na adresu hlavního sudího ukončil své účinkování v tomto zápase!

45

45. Stanislav VÁVRA - 3:1

45

Brno právě vstřelilo branku!
Roh hostům vůbec nevyšel a k rychlému kontru se tak vydali domácí fotbalisté. STANISLAV VÁVRA obelstil protihráče na levém kraji pokutového území a poté chladnokrevně poslal míč přesně k bližší tyči hostující branky!

44

Další rohový kop pro hostující celek. Prudký centr z levé strany před branku se domácím povedlo na poslední chvíli srazit jen za cenu další standardky.

43

Hosté opět dlouho kombinují na útočné polovině, nyní jim však nevyšel pokus o kolmou přihrávku vpřed a balon prudce zamířil až mimo hrací plochu.

42

Jedna z ojedinělých útočných akcí domácího celku končí velice nepřesnou střelou ze střední vzdálenosti.

41

Pinc si nyní počínal při napadání domácí rozehrávky až příliš důrazně a po jeho faulu se k míči dostanou brněnští fotbalisté.

40

Žlutou kartu dostává Matěj Končal (FC Viktoria Plzeň).

39

Obrovský tlak hostujícího celku v domácí šestnáctce, jenže stále platí stav 2:1 pro Brno! Do zakončení se na malém vápně postupně dostali Doležal a Matěj Končal, jenže ani jednomu z nich se nepodařilo propálit stojícího beka na brankové čáře!

37

První poločas se nám pomaličku chýlí ke svému konci, Domácí dnes prozatím vytěžili z minima maximum a drží těsné vedení.

35

Matěj Končal se šikovně uvolnil na levé straně hřiště, jenže jeho centr na zadní tyč byl o kousek přetažený. I tak se ale k zakončení dostal jeho spoluhráč, který ke své smůle trefil pouze hlavu jednoho z bránících hráčů, od které se balon již mířící do odkryté branky odrazil ven!

34

Podobně si vedl i na opačném konci hrací plochy domácí brankář Záleský, který chytil balon po nepříliš povedeném centru z levé strany.

33

Na pravém kraji šestnáctky se pěkně uvolnil jedee z hráčů v červeném, jeho následný pokus o přízemní střelu či centr před branku však včas přečetl Juraši a míči lapil do svých rukavic.

32

Co se týče brněnských útočných akcí, tak zatím platí dva scénáře. Balon bud končí v síti a nebo je kombinace domácích hráčů zcela nepovedená a k ničemu nevede.

30

Rohový kop tentokrát nepřinesl žádné větší nebezpečí pro domácí klec, hráči Brna kulatý nesmysl s přehledem posílají mimo pokutové území.

29

Hráči v černém se okamžitě po rozehrání hrnou vpřed a výsledkem jejich snažení je další rohový kop.

28

28. Jiří KOLÁČNÝ - 2:1

28

Brno právě vstřelilo branku!
No to snad není pravda! Brno se v posledních minutách pouze brání, jenže i jejich další útočná akce končí vstřelenou brankou. JIŘÍ KOLÁČNÝ se opřel do míče několik metrů za hranicí pokutového území a s velkým štěstím pomocí teče jednoho z bránících hráčů uklidil míč přesně k pravé tyči! Brankář Juraši byl naprosto bez šance a za balonem se mohl jen ohlédnout.

28

Možná bych měl svá slova o klidné domácí rozehrávce vzít rychle zpět. Hosté totiž perfektním napadáním velice znepříjemnují domácím jejich situaci.

27

Rohový kop nic zajímavého před Záleského brankou nepřinesl a domácí fotbalisté tak budou moci v klidu rozehrát balon.

26

Do ofenzivy se znovu derou hráči hostujícího týmu, kteří zaútočili po levém kraji hřiště. Střílený centr před branku ale dokázali brněnští hráči srazit na další roh.

25

Domácí měli k dispozici standardní situaci, kterou se pokusili rozehrát centrovaným míčem z poloviny hřiště až do hostující šestnáctky, jenže tam s balonem už nenaložili dobře a celá akce Bran tak vyznívá zcela do ztracena.

24

První žlutou kartu v utkání si po faulu u levé postranní čáry na své konto připisuje hostující Jakub Doležal (PLZ)

24

Centr z pravé strany hřiště nepříjemně mířil na břevno domácí branky a tak Záleský musel hodně zapracovat na tom, aby míč nezaplul do jeho branky.

22

Viktorka i nadále pokračuje v tlaku a výsledkem snažení jejich hráčů je další rohový kop, v dnešním zápase již šestý

21

Plzeň právě vstřelila branku!
Jenže nyní už se hosté zaslouženého vyrovnávání přeci jen dočkají, když míč po centru od rohového praporku napálil do domácí branky IVAN TAPUŠKOVIČ!

21

Hosté jsou i nadále aktivnější a častěji na svých kopačkách, k ničemu jim to ale zatím není. Po sraženém centru z levé strany se však bude znovu kopat rohový kop.

20

Následný rohový kop už ale žádné větší nebezpečí pro Jurašiho neznamenal a hostující brankář se tak ujme výkopu od své branky.

19

19. Rána Jakuba Kučery

19

Velice zajímavý střelecký pokus nyní ze své nohy vyslal domácí Jakub Kučera, který dlouho postupoval sám středem hřiště a jelikož neměl komu nahrát, rozhodl se sám zpoza vápna zakončit. Jeho tečovaná rána skočila jen těsně vedle levé tyče! Roh pro Brno.

18

Centrovaný míč z rohu hřiště zamířil na zadní tyč, kde se k němu dostal fotbalisté v černém, který však balon uklidil přímo do rukavic brankáře Záleského.

16

Hosté se pochopitelně snaží o okamžitou odpověd, jenže ze svého tlaku se jim zatím nepodařilo vytěžit vyrovnávací branku. Pokus jednoho z hostujících hráčů z malého vápna byl sražen nad brněnskou klec. Roh pro Plzen.

14

14. Jakub KUČERA - 1:0

14

Brno právě vstřelilo branku!
Následný rohový kop už ale přinesl první změnu skore, po velké skrumáži před hostující brankou nakonec po centru zpoza vápna poslal míč hlavou za záda brankáře Jurašiho JAKUB KUČERA!

13

Velké okamžiky i na druhé straně, kde se po centru z levé strany dostal k zakončení z malého vápna jeden z domácích fotbalistů, který však sám před brankou zaváhal!

12

I druhý roh hostů v zápase nabídl velkou šanci pro Plzen, jenže jeden z jejích hráčů napálil míč z malého vápna pouze do břevna domácí branky!

11

Hráči Viktorky se nyní hnali ve třech proti třem do poněkud otevřenější domácí obrany, rychlý kontr však využít nedokázali. Centr z levé strany byl totiž sražen na rohový kop.

11

Po delší době mají míč na svých kopačkách domácí hráči, jenže těm se nedaří vykombinovat se z vlastní poloviny.

8

Centr od rohového praporku mířil na zadní tyč, odkud se hostům ještě povedlo vrátit balon před branku, kde se k odraženému míči dostal Matěj Končal, který však nedokázal využít volného prostoru a balon poslal vedle levé tyče domácí branky!

8

Hosté však i nadále pokračovali v útočení a vybojovali úvodní rohový kop zápasu.

7

Hostující tým se pokusil o útok taktéž po křídle, ale zvolil obrácenou stranu. Postup jednoho z plzenských hráčů ale zastavil perfektním obranným zákrokem domácí bek.

6

Tak tohle už vypadalo přeci jen o něco zajímavěji. Domácí borci zakombinovali na levém křídle, odkud poslali centr pod sebe do vápna, jenže ten k jejich smůle nedokázal nikdo v červeném zasáhnout.

5

Žádné útočné hody se tedy zatím nekonají. Lehký centr z pravé strany skončil v rukavicích brankáře Záleského.

4

Ani další pokus o útočnou akci v podání hráčů v černých dresech úspěchem neskončil a míč opět končí v zámezí.

2

Úvodní minuty zápasu se nesou ve znamení mnoha nepřesností a píštalka hlavního sudího Orla je velice často v akci.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní výkop si vezmou na starost mladíci hostujícího celku.
Domácí fotbalisté dnes nastupují k utkání v červených dresech, jejich soupeři odehrají duel kompletně v černém.
Hráči obou týmů právě společně s trojicí rozhodčích přicházejí na hrací plochu. Utkání 28. kola Juniorské ligy mezi Brnem a Plzní začne za několik málo okamžiků.
Úvodní sestavy:

FC Zbrojovka Brno: Záleský – Zukal, Gajič, Krejčíř, Pospíšil – Kučera, Brigant, Chrien, Koláčný, Jakeš – Vávra (C).
Náhradníci: Floder – Praks, Jura, Krištof, Vintr, Sedláček, Sokol.

FC Viktoria Plzeň: Juraši – Tapuškovič, M. Končal, Doležal, Pinc, Boček, Provod, Piroch (C), Kule, Brožík, Glazer.
Náhradníci: Sváček – J. Končal, Mudra, Debellis, Skála

Rozhodčí: Orel – Pelikán, Dobrovolný.
Příjemné pondělní odpoledne, vítám Vás při sledování online přenosu z utkání 28. kola Juniorské ligy, ve kterém se proti sobě postaví týmy FC Zbrojovka Brno a FC Viktoria Plzeň!
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:30.

FC Zbrojovka Brno – FC Viktoria Plzeň

4:1

konec (3:1)

Zpět na online

Branky: 14. Kučera, 28. Koláčný, 45. Vávra, 89. Kučera – 21. Tapuškovič

Karty:   24. Doležal (PLZ), 40. M. Končal (PLZ), 81. Brožík (PLZ)   45. M. Končal (PLZ)

FC Zbrojovka Brno: Záleský – Zukal, Gajič, Krejčíř, Pospíšil – Kučera, Brigant, Chrien (66. Krištof), Koláčný, Jakeš (69. Sokol) – Vávra (C).
Náhradníci: Floder – Praks, Jura, Krištof, Vintr, Sedláček, Sokol.

FC Viktoria Plzeň: Juraši – Tapuškovič (64. J. Končal), M. Končal, Doležal, Pinc, Boček, Provod, Piroch (C), Kule, Brožík, Glazer.
Náhradníci: Sváček – J. Končal, Mudra, Debellis, Skála

Rozhodčí: Orel – Pelikán, Dobrovolný

Diváci: 300