Menu

Fotbal

Belgický pohár

Club Bruggy KV – KAA Gent

1:0

konec (1:0)

03.02.2016, 20:45 • Jan Breydel stadion, Brugge • Semifinále • Tomáš Kubečka

Tipsport: 2.24 3.24 3.05 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Z mé strany je to pro dnešní den vše. Za pozornost Vám děkuje a u sledování dalších přenosů se na Vás těší Tomáš Kubečka. Dobrou noc! (22:47:10)
Držení míče: 51 % : 49 %.
Střely na branku: 10:6. Střely mimo: 5:2. Rohy: 3:4.
Je dobojováno! Bruggy vítězí v souboji gigantů a postupují do finále belgického poháru! Domácí vstoupili do utkání aktivně a už ve druhé minutě mohl otevřít skóre Vanaken, ale Sels byl proti! Bruggy udeřily ve dvaadvacáté minutě, když se pohotovou střelou v pokutovém území prosadil Diaby! Gent sice držel po většinu hrací doby míč na kopačkách, avšak jedinou větší příležitost spálil čtyři minuty před koncem Mitrović! Poté už si Bruggy pohlídaly náskok, rozporcovaly hru na menší kousky a zaslouženě se mohou těšit na finálový souboj se Standardem Lutychem!

90+4

Konec zápasu.

90+3

Střídání v týmu Club Brugge KV: ze hřiště odchází Diaby, přichází Vossen.

90+3

o pokutového území se prodíral střídající Wikheim, ale ve snaze o zakončení se provinil nedovoleným zákrokem. Gent to už podle všeho nestihne.

90+2

Diaby se znovu rozběhl za kolmou přihrávkou, jenže tentokrát jej ve snaze o navýšení skóre zastavil zdvižený praporek asistenta rozhodčího, ofsajd!

90+1

Diaby potáhl míč až na soupeřovu polovinu, kde jej nějakou dobu podržel u své kopačky a získal několik cenných sekund k dobru.

90

Nastavují se 3 minuty!

90

Střídání v týmu KAA Gent: ze hřiště odchází Neto, přichází Coulibaly.

89

Po rohovém kopu žádné nebezpečí nepřišlo, naopak na druhé straně se do pokutového území hnal Neto, jemuž míč na poslední chvíli vypíchl fantastický Denswil.

88

Střídání v týmu Club Brugge KV: ze hřiště odchází Rafaelov, přichází Cools.

87

Rychlá akce domácího týmu po pravé straně končí sraženým centrem. Bruggy rozehrají rohový kop a našetří další cenné sekundy.

86

A div, že není vyrovnáno! Butelle vyrazil pro míč daleko z branky, jenže v souboji s Mitrovićem si nepočínal vůbec dobře! Naštěstí pro domácí zastoupil brankáře před čárou Engels!

85

Asare vyzval na taneček Meuniera, potáhl si míč na pravou nohu a centroval do vápna. Meunier jeho přihrávku srazil na rohový kop.

84

Gent se stále nemůže dostat na polovinu domácích. Hosté kombinují pouze ve středovém kruhu, Bruggy napadají velmi vysoko.

83

Bruggy v posledních minutách stále více ohrožující branku Selse. Centr z pravé strany proletěl pokutovým územím bez toho, aby jej někdo v tmavém dresu tečoval.

82

Na hřišti tečou emoce! Izquierdo zalehl po svém faulu míč a nechtěl jej dát hostujícím fotbalistů, kteří se do něj ve třech pustili! Rozhodčí uděluje domácímu útočníkovi žlutou kartu.

81

Bruggy zahrávaly rohový kop. Na vysoký míč si na hranici malého vápna naskakoval Engels, jenže ještě před ním skvostně zasáhl jeden z obránců Gentu.

80

Střídání v týmu KAA Gent: ze hřiště odchází Foket, přichází Wikheim.

79

Neto se pokoušel procpat míč mezi trojicí obránců na Depoitreho, jež by postupoval sám proti Butellemu. Míč však našel pouze cestu k nohám Engelse.

78

Poprvé se žlutí i na domácí straně! Za ostrý zákrok si odměnu v podobě žluté karty vykoledoval de Bock!

78

Akci Gentu zastavuje zdvižený praporek asistenta rozhodčího. Za obranou si na přihrávku počíhal Simon, avšak zraku pomezního neunikl.

77

Bruggy se sice natlačily před pokutové území soupeře, avšak hosté vybojovali míč a po další přihrávce dokonce standardní situaci. Domácí rychle spěchají na svou polovinu.

76

Střely na branku: 5-2

75

Po rohovém kopu si na bližší tyči vytvořil prostor k zakončení Neto, do jehož hlavičky vložil nohu jeden z obránců a zamezil tím míči v cestě do sítě.

74

Matton se okamžitě uvedl průnikem z pravé strany, prodral se až do pokutového území, kde obrana srazila jeho centr na rohový kop.

73

Střídání v týmu KAA Gent: ze hřiště odchází Miličević, přichází Matton.

72

Dobrá šance Gentu! Vysoký míč přiklepl bez přípravy do pokutového území Mitrović! Na jeho centr si sbíhal Depoitre, jemuž scházel krok k tomu, aby zakončoval do prázdné branky!

71

Ke střele z velké dálky napřáhl Vormer. Jeho dělovka nártem sice vypadla Selsovi z rukavic, ale brankář Gentu svou chybu okamžitě napravil a míč lapil.

70

Spíše zápasnickým kopem se nyní předvedl de Bock, jež sice předskočil hráče Gentu, ale po hře vysokou nohou se míč znovu stěhuje na kopačky hostujících hráčů.

69

Bruggy skvěle sbírají cenné vteřinky času. Diaby si parádně přebral míč na polovině hřiště, pokryl si jej tělem a dokonce se nechal povalit k zemi. Rozhodčí musel zadout do píšťalky.

68

Přichází další žlutá karta! Mitrović si zpracoval míč rukou, čímž zhatil rozvíjející se akci Bruggy a sudí Verbist jej po zásluze trestá!

67

Skvěle hraje Vanaken. Středopolař domácího týmu vybojoval míč ve středu hřiště, neukvapil se a s klidem na kopačkách vrátil míč ke svým obráncům.

66

Tribuny bouří, fanoušci si zápas užívají. Hodně emotivně prožívali diváci souboj u postranní čáry, po němž asistent rozhodčího nařídil aut ku prospěchu Gentu.

65

Gent se nemůže dostat na dostřel Butelleho branky. Hosté se nyní poněkolikáté v utkání snažili přesunout hru na pravou stranu, kde si vysoký míč nezpracoval Mitrović.

64

Diaby byl nejrychleji u odraženého balónu, do vápna mu nabíhali dva spoluhráči, ale střelec první branky zvolil samostatný postup. Na hranici vápna sice jednoho soupeře obešel, ale poté se vytlačil mimo optimální střelecký úhel.

63

Zápas v posledních minutkách nabral na obrátkách. Domácí se znovu vydali vpřed, avšak kombinace na pravé straně končí ztrátou míče v podání Vormera.

62

Miličević obkroutil míč kolem čtyřčlenné zdi. Kulatý nesmysl si to namířil k pravé tyči, ale Butelle dával pozor a včas se přemístil. Gent promarnil dobrou příležitost!

61

Kums si obhodil protihráče těsně před šestnáctkou a vymodlil si faul. Rozhodčí nařizuje standardní situaci ve prospěch Gentu z nadějné pozice.

60

Hra je přerušena, jeden z domácích fotbalistů zůstává po souboji ležet na hrací ploše. Zraněný fotbalista se drží za pravé předloktí.

59

Hosté se znovu pokusili zahrozit po pravé straně. Prudkou přihrávkou ze středu hřiště vybízel ke sprintu Mitroviće Neto, ale první jmenovaný nezastihl přihrávku na hrací ploše.

58

Bruggy v posledních minutách poněkud pookřály, spoustu prostoru dostal ve středu hřiště Vanaken, jež potáhl míč až k hranici pokutového území. Záložník domácích prozatím nezakončil.

57

Izquierdo se z ničeho nic zjevil mezi dvojící obránců Gentu, pospíchal za kolmou přihrávkou, ale brankář Sels byl pozorný a včas vyrazil z branky.

56

Na hřišti se poprvé v utkání žlutí! Asare přidržel v souboji unikajícího protivníka, čehož si rozhodčí všiml a ukazuje obránci Gentu žlutou kartu!

55

Následná standardní situace žádné ohrožení branky Gentu nepřinesla. Sels vyrazil daleko z čáry a s jistotou si došel pro vysoký míč.

54

Nielsen nešetrně zastavil protiútok domácích po levé straně, jeho zákrok odnesl de Bock. Obránce Gentu může být rád, že za následné proslovy neobdržel žlutou kartu.

53

Hosté nyní zvolili prudkou přihrávku do pokutového území. Simon prodlužoval míč do běhu Depoitremu, jenže ten zůstal stát a domácí obrana míč bez problémů pohlídala.

52

Na levé straně se pokoušel uvolnit de Bock., obránce Gentu si ukousl příliš velké sousto, jelikož se pustil do souboje s dvojicí protivníků a o míč rychle přišel.

51

Miličević se uvolnil ve středu hrací plochy, připravil si míč na centr a vyslal z kopačky nadýchaný míč na hranici malého vápna. Před dotírajícím Depoitrem odvrátil do bezpečí Denswil.

50

Po delší pasáži se k míči dostávají také domácí fotbalisté. Po autovém vhazování Vormer pouze nakopl míč na polovinu Gentu, čímž odevzdal soupeři míč.

49

Gent se snaží zvrátit postup na svou stranu. Hosté přispěchali s dalším zakončením. Sražený míč ještě nepříjemně padal, nakonec však skončil na vrchní síti domácí branky.

48

Za přetaženým centrem pospíchal do pokutového území na pravé straně Foket. Záložník Gentu si už už naskakoval, ale brankář Butelle vyrazil z čáry a lapil míč do rukavic.

47

Hosté nikam nespěchají a snaží se kombinovat na vlastní polovině hřiště. Rozehrávku řídí Mitrović. Nikdo v modrobílém se zatím nenabízí.

46

Bruggy zahájily výkopem druhou půli, v níž si budou chtít udržet postupový výsledek. Gent však okamžitě získává míč na své kopačky.

46

Začal druhý poločas.
Střely na branku: 3 – 1
První poločas je minulostí a přinesl hodně zajímavý průběh! Bruggy začaly hodně aktivně. Už ve druhé minutě mohl domácí celek poslat do vedení Vanaken, ale hostující brankář byl proti! Poté si Gent vypracoval obrovský územní tlak, ale hosté si nevypracovali žádnou šanci. Naopak Bruggy už z další příležitosti udeřily, jelikož se trefil Diaby! Gent poté nadále držel míč na svých kopačkách, ale brankář Butelle mohl zůstat v klidu. Do šaten se proto odchází za stavu 1:0!

45+1

První poločas skončil.

45+1

V nastaveném čase ještě hosté hrozili z velké vzdálenosti. Míč však nabral příliš velkou výšku a ztratil se na tribuně mezi diváky.

45

Nastavuje se 1 minuta!

45

Na druhé straně se do otevřené obrany řítil Diaby, odcentroval do pokutového území, kam si sbíhali dva spoluhráči, jenže míč se snesl na hlavu stopera Nielsena

44

Hosté kombinovali ve velké rychlosti. Depoitre vracel z první Miličevićovi, který si míč zpracoval pouze do míst, kde se pohyboval domácí obránce.

43

Rafaelov předal míč Meunierovi, jež si jej popotáhl po pravé straně a kolmicí chtěl vysunout prvního jmenovaného. Rafaelov jeho úmysl nepochopil a zůstal stát. U míče je Gent.

42

Před Buttelem se nejvýše vyšplhal Simon, jež hlavičkoval zády k brance a navíc z hodně velké vzdálenosti. Zakončení mu vůbec nesedlo a míč zamířil několik metrů mimo tři tyče.

41

Rafaelov obdržel přihrávku před pokutovým územím, místo střely ještě přihrával na nažhaveného Diabyho, jenž se k míči přes dobrý zákrok Miličeviće vůbec nedostal.

40

Pět minut před koncem první půle sice domácí vhazovali na polovině Gentu, de Bock však pouze odevzdal míč soupeři a Bruggy se musí znovu bránit.

39

Za krásnou pobídkou pospíchal kolem pravé postranní čáry Foket. Tentokrát se rychlonohý fotbalista k míči nedostal včas a Bruggy nadále drží nejtěsnější možný výsledek.

38

Na druhé straně centroval z pravé strany Foket, jeho centr mířil do míst, kde stál připravený Butelle, jež s přehledem sebral centr ze vzduchu.

37

Domácí zahrávali rohový kop. Rafaelov poslal do vápna centr na bližší tyč, na který si naskočil Simons, ale zády k brance nezamířil mezi tři tyče.

36

Asare si dnes hodně věří ve hře s míčem. Technicky zdatný bek Gentu se poněkolikáté v utkání pustil do souboje na malém prostoru a znovu udržel míč na kopačkách svého celku.

35

Znovu hrozili domácí z pravé strany. Tentokrát centroval Vormer, jež našel Vanakena, ale ten si ještě zbytečně přebíral míč a přišel o něj.

34

Na druhé straně si drze posunul míč do pokutového území Diaby. Střelec první branky dnešního utkání po kontaktu s obráncem upadl, chtěl si vymodlit penaltu, ale arbitr zůstal ledově klidný.

33

Nyní se hosté postili do otevřené obrany, na centr z pravé strany si naskočil osamocený Depoitre, jenže z hranice malého vápna poslal hlavou oblouček do Butelleho rukavic.

32

Kombinace Gentu v posledních minutách poněkud vázne, hosté se nemohou probít na polovinu soupeře. Rozehrávku diriguje stoper Nielsen.

30

Je za námi úvodní polovina hry. Gent je sice lepší, drží míč častěji na svých kopačkách, jenže domácí zatím využili jedinou šanci a zaslouženě vedou.

29

Ze souboje v pokutovém území si nějaký šrám odnesl Dejaegere, který si dokonce vyžádal ošetření. Vypadá to, že bude schopen v zápase nadále pokračovat.

28

Domácí hráči pálí ze všech pozic! Zpoza hranice pokutového území se do míče opřel Rafaelov, ale střelu mu na poslední chvíli sjela z nártu a Sels slabý projektil s jistotou zneškodnil.

27

Gent nadále obléhá pokutové území domácího celku. Tlak hostujícího týmu zastavuje zbytečný útočný faul u pravé postranní čáry. Bruggy si mohou oddechnout.

26

Bruggy se pokusily o další rychlý protiútok po pravé straně. O míč si říkal rychlý Diaby, ale přihrávka ze středu hřiště přes Asareho neprošla.

25

Dejaegere si sice skvěle přebral prudkou přihrávku, potáhl si míč do běhu, avšak přes dobře stojícího obránce odcentrovat do vápna nedokázal.

23

Hosté se ihned po obdržené brance snaží o rychlou odpověď. Bruggy vystavily obranný val těsně za půlící čárou a nepouštějí soupeře na dostřel.

22

Bruggy právě vstřelily branku!
Bruggy jdou z ničeho nic do vedení! Domácí získali míč na pravé straně, Neto jej procedil do pokutového území a ABDOULAY DIABY s přehledem propálil bezmocného brankáře Gentu!

21

Asare se vrhl podpořit útok, jenže obdržel přihrávku do ofsajdu. Levý bek Gentu poté ještě odkopl míč do zámezí a může být rád, že neviděl žlutou kartu.

20

Bruggy se po delší době podívaly před Selse. Domácí se pokoušeli vymyslet nebezpečí centrem do pokutového území, ale na Netův míč si nenaskočil nikdo v tmavém dresu.

19

Z tribun se ozývá pískot, rozhodčí nyní neodpískal ruku jednoho z hostujících fotbalistům, což se nelíbilo domácím příznivcům ani fotbalistům.

18

Nielsen se probil do pokutového území, kde vymyslel přihrávku na hranici malého vápna. Jeho úmysl však nepochopil nikdo ze spoluhráčů a Bruggy se opět ubránily.

17

Vysoké nasazení na obou stranách pokračuje. Domácí se poněkud osmělili a postupnou kombinací se po dlouhé době podívali na polovinu Gentu.

16

Hosté dostali možnost zahrání standardní situace. Do míče se zhruba pětadvaceti metrů opřel Vanaken, jež zvolil dlouhý rozběh a nakonec poslal míč jen do čtyřčlenné zdi.

15

Gent setrvá na polovině soupeře i po dalším útoku po pravém křídle. Hosté zatím domácí Bruggy nepouštějí k míči a s přehledem hlídají náskok z prvního utkání.

13

Depoitre si řekl o míč do pravého křídla, který také dostal. Útočník Gentu se poté pustil do souboje s obránce, ale nepodařilo se mu zahrát soupeři na housle.

12

Tlak Gentu vyústil ve střelu zpoza velkého vápna. Do míče se opřel Miličević, ale jeho projektil ohrozil spíše diváky než domácí branku.

11

Simon si přichystal míč k centru, poradil si se svým strážcem a vyslal nepříjemnou přihrávku. Naštěstí pro domácí stál na správném místě stoper Denswil, jež míč odkopl.

10

Gent se zatím snaží dostat postupnou kombinací do pokutového území soupeře, ale Bruggy skvěle brání ještě před jeho hranicí.

9

Na vysoký míč si nabíhal Depoitre, jež se vrhl do souboje s vysokým Engelsem a v hlavičkovém souboji neměl žádnou šanci. Hosté se sice ještě dostali k zakončení, ale míč byl sražen obranou domácích.

8

Hráči obou celků se nyní dlouhou dobu hádali, kdo bude vhazovat v prostoru půlící čáry. Asistent rozhodčího nakonec přisoudil míč domácím.

7

Z hodně krkolomné pozice se o zakončení pokoušel Miličević. Za hranicí pokutového území se položil do míče, ale poslal jej daleko od Butelleho svatyně.

6

Gent zahrával první rohový kop. Centr se snesl na hranici malého vápna, kde však nebyl nikdo v bílomodrém dresu a Bruggy se bez problému ubránily.

5

Po levé straně unikal Izquierdo, natáhl si míč do středu hřiště, kde se ještě pokoušel obejít hostujícího obránce a vypálit. Jeho snaha byla marná a Gent postupuje kupředu.

4

Gent se snažil odpovědět na rychlý start domácích do utkání! Za kolmou přihrávkou pospíchal Depoitre, jemuž k míči scházely dva kroky.

2

Domácí mohli jít hned v úvodu utkání do vedení! Na zpětnou přihrávku si do pokutového území naběhl Vanaken, jenže z hranice vápna trefil brankáře Selse!

1

Hosté vstoupili do utkání aktivněji a okamžitě se tlačí do útoku. Bruggy však rozehrají standardní situaci.

1

Utkání právě začalo.
Oba celky již nastoupily na hrací plochu. Odvetné utkání semifinálového souboje může za pár chvil začít.
Úvodní sestavy:

Club Brugge KV: Butelle – Meunier, Denswil, Engels, de Bock – Vormer, Vanaken, Simons – Rafaelov, Diaby, Izquierdo
Náhradníci: Claudemir, Vossen, Bruzzese, Gedoz, Cools, Dierckx, Poulain

KAA Gent: Sels – Mitrović, Nielsen, Asare – Foket, Kums, Miličević, Neto, Dejaegere – Simon, Depoitre
Náhradníci: Rafinha, Matton, Diedhiou, Saief, Schoofs, Wikheim, Vandenbussche

Rozhodčí: Verbist- Huens, Gilon.
První zápas

Gent vstoupil do úvodního utkání semifinálového souboje hodně aktivně, jenže po faulu Coolse, za nějž hráč druhého celku ligové soutěže obdržel červenou kartu, neproměnil Kums penaltu. Bruggy poté i v oslabení poslal do vedení Diaby! Ve druhé půli však Gent svého soupeře přehrál a po brankách Dejaegerách a Kumse otočil výsledek ve svůj prospěch.
Club Brugge KV

Bruggám aktuálně patří druhá příčka belgické nejvyšší soutěže, když na vedoucí Gent zatím ztrácí pouhé tři body. V posledním kole hostily Bruggy na domácí půdě Lokeren a po vítězství 2:1 se stále drží na dostřel Gentu. V poháru narazily nejprve na Patro Eisden, kterému udělily čtyřbrankový příděl. Poté se jim do cesty postavil Lokeren, jež se po nejtěsnější možné porážce musel rovněž poroučet. Ve čtvrtfinále si Bruggy ještě poradily s Westerlo a zajistily si postup do semifinále!
KAA Gent

Aktuální lídr belgické Jupiler Pro League potvrzuje v letošní sezóně obrovskou kvalitu kádru. Jako jediný si zatím zajistil postup do skupiny hrající o titul. O víkendu hostil Gent Waasland-Beveren a svou pozici na čele ligové tabulky si ještě upevnil. V pohárů si Gent v prvním kole poradil jednoznačným způsobem s Eupenem. V dalších duelech změřil síly s Waregemem a Mechelenem a vždy postoupil po nejtěsnějším možném výsledku.
Dobrý večer všem fanouškům belgického fotbalu! Belgický pohár dospěl k odvetným zápasům semifinálové fáze. Postupový souboj dnes svedou Club Brugge KV a KAA Gent! Utkání startuje ve 20:45 a u jeho průběhem Vás provede Tomáš Kubečka.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.

Club Bruggy KV – KAA Gent

1:0

konec (1:0)

Zpět na online

Branky: 22. Diaby

Karty:   78. de Bock (BGY), 82. Izquierdo (BGY) – 56. Asare (GNT), 68. Mitrović (GNT)

Držení míče: 51 % : 49 %.
Střely na branku: 10:6. Střely mimo: 5:2. Rohy: 3:4.

Club Bruggy KV: Butelle – Meunier, Denswil, Engels, de Bock – Vormer, Vanaken, Simons – Rafaelov (88. Cools), Diaby (90+3 Vossen), Izquierdo
Náhradníci: Claudemir, Vossen (90+3 Diaby), Bruzzese, Gedoz, Cools (88. Rafaelov), Dierckx, Poulain

KAA Gent: Sels – Mitrović, Nielsen, Asare – Foket (80. Wikheim), Kums, Miličević (73. Matton), Neto (90. Coulibaly), Dejaegere – Simon, Depoitre
Náhradníci: Rafinha, Matton (73. Miličević), Coulibaly (90. Neto), Saief, Schoofs, Wikheim (80. Foket), Vandenbussche

Rozhodčí: Verbist- Huens, Gilon

První zápas: Gent - Club Bruggy 2:1