Menu

Hokej

KHL

Salavat Julajev Ufa – Traktor Čeljabinsk

0:1

konec (0:0, 0:0, 0:1)

19.01.2016, 15:00 • Ufa Arena • Daniel Kubelka (@DanielKubelka)

Tipsport: 1.5 5.0 5.07 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Ode mne je to pro tuto chvíli již úplně vše, přeji Vám krásný zbytek dnešního dne. Nashledanou. (17:15:04)
Československá stopa v utkání:

Filip Novák (CLJ) 0+0, 1 střela, 1 hit, 1 zblokovaná střela, čas na ledě 17:44
Martin Růžička (CLJ) – nenastoupil
Pavel Francouz (CLJ) – nenastoupil
Statistiky utkání

Střely na branku: 31 – 23
Vhazování: 36 – 19
Vyloučení: 2 – 2
Hity: 7 – 13
Zblokované střely: 8 – 13
Velké překvapení je na světě! Ufa nedokázala v tomto utkání naplnit roli papírového favorita a s Čeljabinskem prohrává nejtěsnějším možným rozdílem, 0:1. O jediný gól zápasu se postaral ve 52. minutě Alexej Kručinin, výhru hostů podpořil parádním výkonem a 31 úspěšnými zásahy brankář Vasilij Děmčenko.

Konec zápasu.

59:57

Hosté dokázali dostat puk do středního pásma, kde se ho ujal Borodkin a backhandem se pokusil trefit opuštěnou domácí klec, o kousek však minul. Na vítězství Traktoru v dnešním zápasu to ale již nic nemění.

59:45

Oddechový čas pro domácí.

59:37

Děmčenko chytá puk po střele Alexandra Loginova a přerušuje hru.

59:30

Svedberg na střídačce, domácí to zkusí se šesti hráči v poli bez brankáře!

59:25

Střela z pravé strany od Prochorkina minula branku hostů a odrazila se od zadního hrazení ven z pásma.

59:00

Puk je znovu ve středním pásmu, do konce zbývá již jen jedna minuta.

58:30

Gončarov poslal před branku střílenou přihrávku, kotouč ale minul Děmčenka i jeho klec.

58:00

Hosté se ale dokázali krátce po buly osvobodit a poslat puk až ke Svedbergovi, navíc se nepíská zakázané uvolnění a cesta domácích k Děmčenkovi povede přes celé kluziště.

57:45

Domácí vybojovali buly v útočném pásmu.

57:09

Výtečnou práci odvedl Popov v útočném pásmu, kde za Svedbergovou brankou naháněl domácí hráče s pukem a znepříjemnil jim značnou měrou jejich pokus o rozehrávku.

56:16

Ne, domácím se vůbec nedaří udržet puk ve třetině hostů, kteří často bez větších problémů posílají kus černé gumy do bezpečí střední zóny. A nejinak je tomu i nyní, necelé čtyři minuty před koncem třetí dvacetiminutovky.

55:45

Čeljabinsk však drží puk převážně u branky soupeře a nepouští domácí do závěrečného tlaku.

55:15

Děmčenko chytá puk do lapačky po střele obránce Bodrova. Hra je přerušena vhazovat se bude před brankou Traktoru.

54:55

Domácí útok znovu neuspěl při přechodu do útočného pásma a musí rychle obracet. Hosté se sice rovněž neprosadili, za současného stavu jim to ale určitě tolik vadit nebude.

53:50

Lisin si vzal puk a sám se středem pokusil probít k zakončení. Jeho stahovačka byla sice efektní, nikoliv však efektivní a Děmčenko zůstal pro tuto chvíli bez práce.

53:14

Hokejisté v bílých dresech stále drží pásmo a na domácí hráče se začíná snášet pískot nespokojených diváků. Ti určitě dnes nezavítali do Areny s tím, že jejich mužstvo podlehne outsiderovi.

Francouzův konkurent na postu brankáře, Vasilij Děmčenko dnes podává velmi dobrý výkon, a zatím drží čisté konto!

52:55

Útočí tak opět hosté, střela jednoho z nich z pravé strany ale končí jen na zadním hrazení.

52:46

Domácí se musí tlačit dopředu, jenže vůbec se jim nedaří a inkasovaná branka je hodně zaskočila. Grigorenko se musel natahovat rybičkou po nepřesné přihrávce do pásma, je mu však odpískán offside.

51:50

Tak to je poměrně tvrdá rána pro domácí celek, který se stále nedokázal gólově prosadit a čas mu nyní začal utíkat více než zběsile.

51:05

51:05 Alexej KRUČININ - 0:1

51:05

Čeljabinsk právě vstřelil branku!
Jenže není to útok domácí, který otevírá skóre zápasu! Andrej Popov poslal z rohu kluziště přesnou přihrávku před pravý kruh na volného ALEXEJE KRUČININA, který tvrdou ranou z první parádně trefil levý horní růžek domácí branky! Asistence: Andrej Popov, Maxim Jakuceňa.

50:17

Poslední dějství se nám pomalu přelilo do své druhé poloviny, jenže na branku stále marně čekáme. Nejlepší ligový útok v podání Ufy zatím stále mlčí..

49:02

Zodpovědnost na sebe vzal nyní Grigorenko, který se pokusil překvapit Děmčenka po obtočení branky, puk se mu ale kolem něj k levé tyči jeho branky zasunout nepodařilo.

48:29

Prochorkin se zkusil protáhnout středem hřiště až k Děmčenkovi, proti trojici hostujících hráčů ale neměl nejmenší nárok.

Dnešní utkání sleduje 6.415 diváků.

48:03

Lisin hodně napřáhl na pravém kruhu a pokusil se tvrdou střelou trefit Děmčenka, jenže v cestě stál jeden z hostujících beků, který pokus domácího borce srazil mimo klec.

47:25

Velká šance pro domácí, ale skóre se ani teď nemění! Hartikainen přihrával zpoza branky na zcela volného Lepista na levém kruhu, domácí bek však pouze trefil Děmčenka do jeho masky!

46:45

Dlouho čekáme na větší šanci ve třetí třetině a nedočkáme se ani nyní. Borodkin sice hezky zavezl puk do pásma a zadovkou našel volného Glinkina, jeho pumelici ale dokázal betonem Svedberg vyrazit.

45:20

Svedberg si v této třetině konečně sáhl na puk, když zastavil na své hrudi prudkou střelu Kručinina z levé strany.

44:42

Domácí jsou opět v útočné třetině, jenže to, co teď vymyslel Lisin, to se tedy moc nepovedlo. Domácí forvard zavezl pul do pásma a počkal na spoluhráče, pak se však rozhodl sám zakončit a trefil pouze hráče stojícího před sebou.

44:14

Znovu je pořádně horko před Děmčenkem, když jsou na ledě Hartikainen a spol. Nyní z toho sice nebyla žádná nebezpečná střela, závar před brankou ale raději vyřešil gólman Traktoru tak, že zalehl kotouč.

43:23

Arzamascev dokázal udržet kotouč v útočném pásmu a z otočky se pokusil od modré čáry trefit hostující klec, jenže ani on nedonutil Děmčenka zasáhnout.

42:23

Nyní už se hostům vedlo o něco lépe, když se ke kotouči dostal Kokujov, který ho ve velké rychlosti napálil z levého kruhu směrem k domácí brance, tu však minul.

41:50

Pestunov vybídl Osnovina, aby se vydal středem hřiště, ten však jeho přihrávku nezachytil a k puku se tak opět dostanou hráči domácího týmu.

40:51

Domácí s prvním útokem neuspěli, na řadě jsou tak hosté.

40:01

Začala třetí třetina.
Další třetina začne přibližně v 16:39.
Druhá třetina zápasu Ufy a Čeljabinsku skončila, a ani v této pasáži jsme se branky nedočkali. Oba týmy si vytvořili několik dobrých možností ke skórování, dnešnímu utkání ale zatím vládnou brankáři.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:45

Engqvist ale mohl vše napravit, když se v dobré pozici na pravém kruhu dostal k zakončení, jeho ránu ale obětavým způsobem zastavil Pestunov.

39:33

No a podobně si nyní vedl na modré i jeho kolega z týmu Qngqvist, kterému rovněž puk utekl až do středního pásma.

38:55

Domácím se ale ani napodruhé nepodařilo udržet před Děmčenkem, nyní je vyhnal obránce Loginov, který si nedokázal zpracovat puk na modré čáře.

38:26

Hosté čistě vyhráli buly ve svém pásmu a puk mizí za Svedbergovou svatyní.

38:24

Vyloučení v týmu Traktor Čeljabinsk (Alexandr Šinin – 2 min., nedovolené bránění).

37:59

Buly na středovém kruhu ovládli domácí a do zakončení se hned nacpal Saprykin, jehož tvrdá rána z levého kruhu ale končí jen na Děmčenkovi.

37:07

Popovova formace motá hlavy domácí obraně, se svými zakončeními však neuspěli jak její centr, tak ani následně Jakuceňa z levé strany. Vše totiž vyřešil úspěšnými zákroky Svedberg.

36:10

Domácí vyhráli buly před svou brankou a rychle se vydali na zteč soupeřovy branky, kterou vedl po pravé straně Lisin, který i sám zakončil. Rána domácího borce končí na levém betonu brankáře Děmčenka.

35:55

Traktor reaguje zvýšenou aktivitou a rychle se usazuje před Svedbergem, kde bude po icingu Ufy pokračovat i nadále.

35:15

Dlouhé střídání Černovovy formace končí velkou šancí domácích, ve které se k odraženému puku na hranici brankoviště dostal Hartikainen a v hodně nepřehledné situaci puk po jeho backhandové střele pomalu doklouzal jen několik málo centimetrů vedle pravé tyče!

34:22

Hartikainen to jako dnes již několikrát zkoušel po vyjetí zpoza branky, jeho střela ale znovu skončila na některém z hostujících hráčů a Děmčenko zasahovat nemusel.

33:45

Grigorenko se pokusil backhandem zpoza branky najít před Děmčenkem Omarka, toho si ale hosté dobře pohlídali a následně získali kotouč.

33:15

A další offside. Tempo hry nyní pomalu opadává, stále se však hraje poměrně svižný hokej, kterému chybí jen to nejpodstatnější a tím jsou vstřelené góly.

32:53

Offside vystřídalo další provinění, které většinou hlídají čároví rozhodčí. Po zakázaném uvolnění Ufy se hra přestěhuje před Svedberga.

32:15

Domácím se v posledních vteřinách nedařilo s přechodem přes modrou čáru, nyní je zastavuje hvizd čárového sudího a odpískaný offside.

32:03

Hosté si jen o chvíli později vedli o mnoho lépe. Nejprve pálil z pravé strany Glinkin a poté z opačné pozice obránce Klimontov, s oběma pokusy si ale dokázal Svedberg poradit.

31:30

Saprykin se pokusil vypálit od pravého hrazení, Děmčenko ale ani teď nemusel zasahovat. Pomohl mu totiž jeden z jeho obránců, který zablokoval střelu domácího hráče.

30:37

Domácí se dostali k rychlému brejku, který táhl po levé straně Prochorkin, jeho zakončení se však minulo účinkem, protože kotouč trefil pouze hrazení za hostující brankou.

29:38

Hrát se v obranné třetině Ufy bude i nadále, domácí hráči cítili tlak a tak raději poslali puk daleko ven do bezpečí, píská se zakázané uvolnění.

29:19

Po delší době se hostům podařilo dostat před Svedberga a dokonce i k zakončení, po kterém domácí gólman raději přidržel puk.

28:55

Vyhrané buly v pásmu Traktoru, po kterém vypálil tvrdě od modré čáry Vorobjov, kotouč však opět končí na výstroji brankáře Čeljabinska.

28:48

A další zákrok si na své konto připisuje Vasilij Děmčenko! Tentokrát musel pohlídat prostor u své pravé tyče, kam se jal střílet Lisin.

Dominik Kubalík je suverénně nejlepším střelcem Tipsport extraligy! Dokázal by se plzeňský střelec prosadit i v KHL?

27:55

Jenže tlak domácích hráčů sílí i po vystřídání. Hartikainen nejprve zkusil přihrát před branku na některého ze spoluhráčů, to se mu sice nepovedlo, kotouč se k němu však vrátil a tentokrát se finský forvard vydal sám vůči Děmčenkovi, jen o kousek však minul pravou tyč!

27:20

Domácí elitní formace sevřela svého soka v jeho pásmu, hostům se však podařilo přežít tento tlak bez gólové úhony a dokonce nenechali domácí ani vystřelit.

26:44

Hned po buly vypálil jeden z domácích hráčů a je to opět Děmčenko, který drží puk ve své moci po jeho ráně.

26:38

Skóre se mohlo měnit i na druhé straně! Arzamascev vymyslel parádní dlouhou přihrávku z vlastního obranného pásma až do útočné zóny na najetého Něstěrova, ten zkusil na Děmčenka forhendový blafák, hostující gólman se však roztáhl na brankové čáře a zabránil puku v cestě za jeho záda!

26:35

Oba týmy hrají v plném počtu.

25:50

Jako blesk z čistého nebe mohli udeřit hosté! Další chybu před vlastní brankou vyrobili domácí, k puku se dostal Andrej Popov, parádně si obhodil jednoho z beků a rychlou střelou trefil tyč domácí svatyně!

25:28

Tak hra ve druhé třetině je poměrně rozkouskovaná a na vině je především velké množství chyb v rozehrávce a to na obou stranách.

24:35

Trest na obou stranách. Linus Omark (UFA), dvě minuty za držení hole, Dmitrij Pestunov (CLJ), menší trest za hrubost. Hrát se tak bude se čtyřmi hráči v poli na obou stranách.

24:35

Další atak domácích je zastaven na modré čáře, kterou nepovoleným způsobem přejel Igor Grigorenko, kterému je pískán offside. Bude se ale vylučovat..

23:55

Neujala se však střela Zinovjeva, ani dvě rány českého obránce Filipa Nováka od modré čáry.

23:21

Nebezpečno je ale nyní i před domácí brankou, kde si dobře vede čtvrtá pětka Traktoru, která dlouho drží hráče Ufy pod tlakem.

22:28

Velký chyba hostů v rozehrávce, kterou mohl využít Lazarev, jenž se po levé straně hnal sám vstříc hostující brance, jeho rána na bližší tyč ale o kousek minula svůj cíl!

21:35

Děmčenko si připsal na své konto dva dobré zákroky. Nejprve vyrazil střelu Prochorkina od pravého hrazení, vyražený puk si před brankou našel Černov a nikým nehlídaný střílel, pouze však do hostujícího gólmana!

20:50

Oba týmy zahájili druhou periodu se svými elitními formacemi, ale ani jedné z nich se nepodařilo usadit se před soupeřovou brankou, na řadu tak přichází střídání.

20:01

Začala druhá třetina.
Statistiky utkání po první třetině

Střely na branku: 6 – 8
Vhazování: 12 – 5
Vyloučení: 1 – 0
Hity: 3 – 5
Zblokované střely: 4 – 5
Další třetina začne přibližně v 15:49.
Skončila úvodní třetina utkání mezi Ufou a Čeljabinskem a branku jsme v ní neviděli. Předzápasové prognózy sice jasně favorizovaly domácí celek, jenže jak se zdá, nebude to pro hráče Ufy vůbec jednoduchý zápas. Hosté totiž působili v první třetině nebojácným dojmem a byli svému soupeři více než vyrovnaným protivníkem.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

20:00

První třetina skončila.

19:15

Saprykin byl v pásmu sám a tak mu nezbylo nic jiného, než vystřelit. Nebylo to však špatná volba, protože jeho střela z pravého kruhu schovaná za obránce jen těsně minula hostující branku.

19:00

Začíná poslední minuta první třetiny.

18:25

A další pohotový zásah domácího brankáře přichází poté, co Šarov vystřelil kousek za modrou čarou a poslal puk přesně do lapačky Svedberga.

17:28

Hosté se dostali do tempa a poměrně pravidelně navštěvují obranné pásmo Ufy. Ke tvrdé ráně zpoza pravého kruhu se dostal Pestunov, Svedberg ale vytasil svůj levý beton včas.

17:10

Děmčenko přerušuje hru, když raději přidržel puk po střele jednoho z domácích beků od modré čáry.

16:45

Útočí už ale znovu domácí, konkrétně to byl Vorobjov, který se doslova prodral s pukem mezi kruhy a zkusil zakončit, jeho rána mířící na pravou tyč ale byla sražena mimo.

15:50

Domácí propadli ve středním pásmu a po levé straně se s pukem na holi utrhl Glinkin, který sice nejprve celou akci zbrzdil, aby počkal na své spoluhráče, ti však poté rozpoutali před Svedbergem poměrně rychlý kolotoč střel a domácí gólman se měl co otáčet.

15:00

Nejvíce nebezpečí před Děmčenka dnes přiváží domácí čtvrtá pětka a především Prochorkin, který ze své oblíbené pozice za brankou opět hledal někoho ze svých spoluhráčů mezi kruhy, ale ani nyní neuspěl.

14:20

Za hostující brankou si na hranici pravidel poradil Petrov s jedním z domácích hráčů, píšťalky sudích ale zůstávají němé a hraje se dál.

13:49

Tak švédský gólman hájící barvy domácího týmu má v poslední mnutě více práce, než by si možná sám přál. Ke střele od pravého hrazení se dostal Pestunov, trefil však dobře postaveného Svedberga.

13:38

Přesně ve chvíli, kdy se vyloučený Chlystov vrátil na led, dostal trochu prostoru před kruhy Rybakov a táhlou střelou se pokusil překonat Svedberga, ten si však připsal dobrý zákrok levým ramenem.

13:35

Domácí v plném počtu.

12:50

Na puk si při přesilové hře svého týmu sáhl i Děmčenko a to není dobré znamení, Traktor je opět až ve vlastním obranné třetině.

12:28

Jenže rozestavit se natrvalo v pásmu se hostům zatím příliš nedaří a domácí opět posouvají puk do středního pásma.

11:56

Hostům nevyšla přihrávka v pásmu a sami se vyhazují do střední zóny, rychle se jim však daří dostat zpět před Svedberga.

11:35

První přesilovka zápasu a zahrají si ji hosté z Čeljabinsku. Za krosček je vyloučen Denis Chlystov (UFA).

11:20

A znovu Prochorkin, který se nyní dostal ke střele, Děmčenko však zůstal na místě a dobře udělal.

10:45

Domácí vystihli rozehrávku hostů již na modré čáře a měli možnost přečíslení. To však přibrzdil Prochorkin, který zavezl puk za branku, jeho následná přihrávka před ní již adresáta nenašla.

10:01

Tak snad jen elitní pětka hostů dokáže podržet puk v útočném pásmu, ke střele se však ani ona nedostala a Svedberg pomalu začíná mrznout v domácí brance.

09:36

Hostující defenziva zatím pracuje bezchybně a nyní šikovně vystavila najíždějícího hráče domácích do ofsajdové pozice.

09:10

Po delší době si Děmčenko sáhne na puk, ale není to nic, co by přidělalo brankáři Traktoru větší potíže. Lehká střela Děrljuka zpoza pravého kruhu končí na jistém maskovaném muži v bílém.

08:25

Domácí se stále tlačí před Děmčenka, ale prozatím jim nevychází finální přihrávky. Podobně si nyní vedl i Hartikainen, který si vezl jednoho obránce na zádech a backhandem se chystal poslat puk před branku, byl však neúspěšný.

07:40

Omark našel z pravé strany šikovným pasem volného Grigorenka na centru, tomu však v cestě k Děmčenkovi zabránil Jakuceňa parádním hitem!

07:02

Hosté se po sympatickém úvodu ale nechávají pomalu zatlačit do defenzivy a jen čekají, co vymyslí soupeř.

06:05

Petrov si pěkně vyměnil puk se Zinovjevem a pokusil se zakončit z pravého křídla, ale ani hosté se ke střele nedostali, ta byla totiž znovu sražena.

05:20

Lisin dostal přihrávku do prostoru mezi kruhy a šikovnou stahovačkou do backhandu se dostal až do pozice před Děmčenka, kde zcela sám se pokusil o zakončení, to mu však na poslední chvíli znemožnil jeden z hostujících beků, který mu zablokoval hůl!

04:48

Grigorenko a jeho kumpáni na křídlech ale nebyli o nic úspěšnější, vybojovali ale útočné pásmo poté, co hosté odpálili puk na icing.

04:20

Čtvrtá formace domácích neuspěla v útočném pásmu a domácí musí začít znovu až od Svedberga, mezitím skáče na led jejich elitní pětka.

03:45

Sudí se nyní neshodli na odpískání zakázaného uvolnění v podání hostů, vhazovat se bude na středovém kruhu.

03:23

Kručinin se šikovně protáhl podél levého hrazení a nepříjemně z rohu nahodil kotouč na domácí branku, Svedberg ale dokázal jeho pokus přečíst a kotouč vyrazil do bezpečí.

02:58

Svedberg si nyní vyzkoušel, jak mu funguje jeho lapačka, do které lapil lehkou střelu Šarova.

02:45

Následná snaha domácích o přechod do útočného pásma je zastavena již na modré čáře, jedná se o offside.

02:14

Druhá formace Ufy se Saprykin na pravém křídle se rovněž pokusila něco vymyslet s kotoučem za soupeřovou svatyní, tak úspěšná jako ta soupeřova ale nebyla a rychle je vyhnána do středního pásma.

01:50

A domácí se budou bránit i nadále, nyní totiž jen poslali puk přes všechny čáry až na zakázané uvolnění, hra se tedy znovu vrátí před Svedberga.

01:28

Na zteč soupeřovy branky se nyní vydala druhá pětky Traktoru, které dlouho kouzlila s kotoučem za Svedbergovou klecí. Domácí gólman si následně připisuje první úspěšný zásah po střele Pestunova.

00:20

Domácí na svého soupeře vlétli a Děmčenko si hned musel dávat pozor na nebezpečného Omarka, který operoval s kotoučem u pravé tyče jeho branky.

00:01

Utkání právě začalo.
Oba kapitáni, Igor Grigorenko a Vladimir Děnisov, se právě zdraví se čtveřicí sudích, která odřídí tento zápas. Ten začne již za malý okamžik!
Ještě doplním, že hokejisté Salavatu nastupují k utkání v tradičních zelených dresech, jejich soupeři odehrají dnešní duel v bílých trikotech.
Hráči Ufy a Čeljabinska už stojí na svých modrých čarách, odkud si vyslechnou hned dvě hymny. Nejprve tu ruskou, následovat bude jako již tradičně během zápasů hraných v Ufě, píseň na počest republiky Baškortostán.
Na ledovou plochu potemnělé Ufa Areny právě nastupují zahajovací formace obou týmů, ta domácí s pochopitelně mnohem větším ohlasem přítomných diváků.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

Úvodní sestavy:

Salavat Julajev Ufa: Svedberg (Sochatskij) – Lepistö, Loginov, Děrljuk, Culygin, Bodrov, Arzamascev, Višněvskij, Gončarov – Engqvist, Grigorenko, Omark – Lisin, Chlystov, Saprykin – Vorobjov, Něstěrov, Lazarev – Hartikainen, Černov, Prochorkin.

Traktor Čeljabinsk: Francouz (Děmčenko) – Novák, Martynov, Borodkin, Děnisov, Šinin, Klimontov, Petrov, Žuldikov – Popov, Jakuceňa, Kručinin – Pestunov, Osnovin, Afonasjevskij, Rybakov – Glinkin, Kokujov, Gubarev – Šarov, Zinovjev.

Rozhodčí: Buturlin, Zacharov – Majtak, Pronskich.

Vzájemné zápasy

Oba týmy se v letošním ročníku KHL spolu již jednou utkaly. Stalo se tak na konci loňského listopadu, kdy v utkání hraném na ledě Traktoru zvítězila Ufa po výsledku 3:1. O vítězný gól Salavatu se ve 52. minutě postaral bývalý obránce Karlových Varů, Alexandr Loginov, který využil početní výhodu svého týmu.

Vítězný gól z prvního vzájemného utkání v podání Alexandra Loginova ↓

Salavat Julajev Ufa

Domácí tým má oproti svému dnešnímu soupeři zcela odlišné starosti, tedy starosti. Ufa v letošním ročníku KHL svými výkony dává vzpomenout na dřívější povedené sezóny a s 87 body atakuje špičku tabulky Východní konference, aktuálně jsou hokejisté vedení trenérem Igora Zacharkina druzí. V našlapaném pořadí ale druhý a pátý celek dělí pouhé dva body! Forma domácích v posledních duelech není úplně nejpřesvědčivější, když dokázali vyhrát jen ve dvou z posledních pěti zápasů, často si však alespoň připsali bod za remízu po 60 minutách.

Na soupisce domácích letos nenalezneme žádného hokejistu s českými či slovenskými kořeny, což je vzhledem k předchozím sezónám, kdy v Ufě působilo hned několik Středoevropanů podstatná změna.

Poslední zápasy

Ufa – Dinamo Minsk 4:3
Ufa – N. Novgorod 1:3
Novokuzněck – Ufa 1:5

Nejproduktivnější hráči

Linus Omark – 51 bodů (17+34)
Igor Grigorenko – 38 bodů (16+22)
Andreas Engqvist – 34 bodů (18+16)
Traktor Čeljabinsk

Hostující celek se pár kolem před koncem základní části soutěže nachází se ziskem 63 bodů na desáté příčce tabulky Východní konference a na osmý Nižněkamsk ztrácí již devět bodů. Pokud tedy chtějí svěřenci trenéra Anvara Gatijatulina pomýšlet na Play off, musí v posledních zápasech bezpodmínečně vítězit. Že by to přeci jen ještě mohlo vyjít, to naznačují poslední dva vítězné duely Traktoru, k postupu mezi elitní osmičku ale budou muset hosté vítězit i nadále.

V sestavě Čeljabinsku nalezneme hned trojici českých hokejistů a to vždy po jednom v každé řadě. Brankáře Pavla Francouze (18 zápasů, úsp. 92.4%), doplňují obránce Filip Novák (42 zápasů – 9 bodů (4+5)) a útočník Martin Růžička (48 zápasů – 9 bodů (4+5)).

Poslední zápasy

Nižněkamsk – Čeljabinsk 1:2
Čeljabinsk – Čerepovec 2:1
Čeljabinsk – CSKA Moskva 0:3

Nejproduktivnější hráči

Alexandr Rybakov – 24 bodů (6+18)
Semjon Kokujov – 21 bodů (10+11)
Andrej Popov – 17 bodů (9+8)
Příjemné úterní odpoledne při sledování online přenosu z utkání Kontinentální hokejové ligy, ve kterém bude sledovat souboj dvou týmů východní části soutěže, utkají se Salavat Julajev Ufa a Traktor Čeljabinsk.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.

Salavat Julajev Ufa – Traktor Čeljabinsk

0:1

konec (0:0, 0:0, 0:1)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 52. Kručinin (Popov, Jakuceňa)

Salavat Julajev Ufa: Svedberg (Sochatskij) – Lepistö, Loginov, Děrljuk, Culygin, Bodrov, Arzamascev, Višněvskij, Gončarov – Engqvist, Grigorenko "C", Omark – Lisin, Chlystov, Saprykin – Vorobjov, Něstěrov, Lazarev – Hartikainen, Černov, Prochorkin.

Traktor Čeljabinsk: Děmčenko (Francouz) – Novák, Martynov, Borodkin, Děnisov "C", Šinin, Klimontov, Petrov, Žuldikov – Popov, Jakuceňa, Kručinin – Pestunov, Osnovin, Afonasjevskij, Rybakov – Glinkin, Kokujov, Gubarev – Šarov, Zinovjev.

Rozhodčí: Buturlin, Zacharov – Majtak, Pronskich

Diváci: 6.415

Průběh zápasu
1. třetina
11:35
Po 1. třetině
2. třetina
24:35
38:24
Po 2. třetině
3. třetina
51:05
Konec