Menu

Fotbal

Ruská Premier Liga

Dynamo Moskva – FK Lokomotiv Moskva

2:2

konec (1:0)

30.11.2015, 17:00 • Arena Chimki, Chimki. Kapacita: 18000 diváků. • 17. kolo • Jan Havlovic (@jeanhavlovic)

Tipsport: 2.77 3.0 2.7 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Dnešní zápase je u konce! FK Dinamo Moskva nakonec dokázalo v zápase s FK Lokomotivem Moskva uhrát cennou remízu 2:2!

První poločas moskevského derby příliš atraktivní podívanou nenabídl! Hned v osmé minutě zahrozil ze standardní situace domácí Ionov, avšak to byla na dlouho dobu poslední šance, kterou divácí v Aréně Chimki viděli. Až ve 34. minutě byl ve vápně faulovaný Ionov, a kopala se penalta! K té se postavil domácí Vitalij Djakov, který poslal svůj tým do vedení!

Druhý poločas opravdu nabídl lepší podívanou, a hned čtyři minuty po začátku druhého poločasu srovnal Alexandr Samedov! Aktivní výkon Lokomotivu pokračoval, a velké šance neproměnili Maicón a Niasse! Lokomotiv se však dočkal v 76. minutě, kdy se trefil právě Marques Maicón! Domácím však vyšel závěrečný tlak, ze kterého srovnal Vitalij Djakov svým druhým gólem v zápase!

To je z mé strany vše, a u dalšího textového přenosu se těším brzy nashledanou! (18:56:40)

90+4

Konec zápasu.

90+2

90+2. Vitalij DJAKOV - 2:2

90+2

Dinamo Moskva právě vstřelilo branku!
V nastaveném čase se domácí celek dočkává vyrovnání, a v řadách domácích fanoušků vypuká velká euforie! Dinamo vybojovalo rohový kop, a na přední tyči prodloužil centr Kuzmin. K hlavičce se dostal Zobnin, nicméně Guilherme dokázal zasáhnout. Na následnou dorážku VITALIJE DJAKOVA byl však brazilský brankář krátký!

90+1

Meztím neudržel nervy na levé straně zkušený Jurij Žirkov, který nakopl míč do reklamních banerů, a dostává od hlavního rozhodčí žlutou kartu!

90+1

Hlavní rozhodčí nastavuje celkem tři minuty nad rámec základní hrací doby!

90

Ve středu hřiště dostal přihrávku Roman Zobnin, který se dokázal uvolnit, a vyslal povedenou přízemní střelu. Do té však včas vložil nohu bránící Taras Michalik, který střelu zablokoval!

89

Dinamo se však nepodařila kombinace na útočné polovině, a možnost rozehrávky měl hostující celek. Odkop Vedrana Ćorluky však nebyl příliš přesný, a míč skončil u stopera Djakova!

88

Lokomotiv se velmi rychle dostal na útočnou polovinu, nicméně hru přerušil útočník Niasse, který poslal nedovoleným způsobem k zemi stopera Tomáše Hubočana!

87

87. Střela Kuzmina skončila těsně vedle levé tyče

87

Obránce Renat Janbajev nezvládl situaci na pravé straně, a poslal míč do zámezí. Následně mělo Dinamo k dispozici rohový kop, který však dokázala obrana Lokomotivu odvrátit! Následně se za vápnem opřel do míče Kuzmin, jehož rána prolétla těsně mimo!

86

Oumar Niasse navíc skvěle napadal rozehrávku domácího Dinama, a hned po zisku míče byl takticky faulovaný stoperem Djakovem. Lokomotiv tak má možnost standardní situace!

85

Dinamo kontroluje hru na vlastní polovině, nicméně dobře postavená hostující obrana domácím hráčů nedovoluje se dostat na dostřel branky Guilhermeho!

83

Hodně prostoru měl na pravé straně obránce Alexej Kozlov, ke kterému však velmi rychle přispěchal Maicón. Po dobré práci brazilského hráče skončil míč v zámezí, a bude se odkopávat od branky Lokomotivu!

82

Lokomotiv však zatím závěr zápasu zvládá velmi dobře, a svého soupeře do žádné šance nepouští. Do konce utkání zbývá již je něco málo přes deset minut, a Dinamo tak již příliš času nemá ...

81

Hostující celek provádí své druhé střídání v dnešním utkání! Ze hřiště odchází obránce Grigori Morozov, kterého nahrazuje ofenzivně laděný Obolski. Trenér Andrej Kobelev tak v posledních minutách bude sáze vše na ofenzivu!

79

Následné standardní situace se ujal Jurij Žirkov, na jehož nebezpečný centr si nabíhala dvojice Djakov – Hubočan. Oba však vypekl brankář Guilherme, který si s ledovým klidem pro míč došel!

78

Na Hubočanovu přihrávku si ve středu hřiště naběhl Alexej Ionov, kterého však velmi rychle fauloval středopolař Delvin N´Dinga!

77

Brankář Guilherme posílal dlouhý nákop na útočnou polovinu, na který si nabíhal útočník Maicón. Autora zatím poslední branky dnešního utkání však k míči nepustil stoper Djakov!

76

76. Marques MAICÓN - 1:2

76

Lokomotiv právě vstřelil branku!
Hostující celek se do třetice všeho dobrého nakonec dočkal vedoucí branky! Oumar Niasse operoval s míčem na hranici vápna, a následně poslal do vápna centr, který si ideálně zpracoval střídající MAICÓN, který následně poslal míč pod padajícím Gabulovem, a odstartoval velkou radost hostujícího celku!

75

Dinamo zahrávalo z pravé strany zajímavou standardní situaci, které se ujal Jurij Žirkov. Následný centr bývalého hráče londskýnské Chelsea však skončil v rukavicích brankáře Guilhermeho!

73

Aktivní Dinamo kombinovalo na útočné polovině, a dostalo se dokonce do zakončení. Ze středu hřiště vypálil záložník Zobnin, jehož střela byla však hodně nepovedená!

71

71. Střídající Maicón trefil tyč

71

Lokomotiv neproměnuje v krátkém časovém sledu druhou velkou šanci, což hosty může v konečném zúčtování hodně mrzet! Z pravé strany poslal do vápna povedený centr Samedov, na který si naběhl střídající Maicón, nicméně jeho hlavička se otřela pouze o tyč!

70

Vitalij Denisov si na levé straně špatně zpracoval míč, nicméně situaci dokázal zachránit, a poslal míč do středu, kam si naběhl Niasse. Pohotovou střelu útočníka Lokomotivu však zablokoval Hubočan!

68

68. Niasse mířil těsně mimo!

68

Obrovská šance hostů! N´Dinga dokázal na levé straně uvolnit obránce Morozova, který poslal do vápna luxusní centr, který spadl přesně na nohu Niasseho. Jeho zakončení však skončilo těsně mimo!

67

Alexej Ionov velmi aktivně napadal rozehrávku svého soupeře, nicméně míč se mu nepodařilo vybojovat, a Lokomotiv míří vpřed!

66

Střídání v týmu FK Dinamo Moskva: ze hřiště odchází Pavel Pogrebňak, přichází Maxim Kuzmin.

65

Střídání v týmu FK Lokomotiv Moskva: ze hřiště odchází Alan Kasajev, přichází Marques Maicón.

65

I následného rohového kopu se ujal Alexandr Samedov. Jeho nebezpečný centr hledal na zadní tyči Vitalije Denisova, který se však přes bránícího Sosnina k hlavičce nedostal!

64

Následné zajímavé standardní situace se ujal Alexander Samedov, jehož centr se snesl na malé vápno, kde míč raději odkopl na rohový kop Pavel Pogrebňak!

63

Vedran Ćorlika se pokoušel dostat míč na levou stranu pro Janbajeva. Do přihrávky však vložil nohu Kozlov. Aktivní Janbajev však míč vybojovat zpět, a následně byl faulovaný!

62

Po levé straně si to namířil do pokutového území Dinama Alan Kasajev, kterému se však velmi zodpovědně věnoval obránce Kozlov, který následně zablokoval i střelu hostujícího hráče!

60

Následně se ukrajinský obránce Taras Michalik prezentoval u postranní čáry nedovoleným zákrokem v souboji se Zobninem! Hostující hráč může být rád, že nedostal žlutou kartu!

59

Dinamo teď sice dosáhlo branky, nicméně přihrávka Zobnina mířila na Alexeje Ionova, který se však nacházel v ofsajdu!

57

Domácí Dinamo vybojovalo také rohový kop, který si vzal na starost Jurij Žirkov. Centr zkušeného ruského záložníka však nebyl příliš povedený, a obrana Lokomotivu dokázala míč odhlavičkovat!

56

Ve středu hřiště zaúřadoval Delvin N´Dinga, který poslal dlouhý nákop na útočnou polovinu, na který si nabíhal útočník Niasse. U míče byl však jako první brankář Vladimir Gabulov!

54

Velmi dobrou práci v obraně odvedl obránce Vitalij Denisov, který čistým skluzem obral o míč pronikajícího Alexeje Ionova, a zažehnal hrozící nebezpečí.

53

Středopolař Jurij Žirkov se dokázal uvolnit ze souboje s Kasajevem, a posílal přihrávku do vápna pro Pogrebňaka, bývalý útočník anglického Readingu však na míč nedosáhl!

52

Dinamo se pokouší reagovat na dobrý nástup svého soupeře aktivní hrou na útočné polovině. Obrana Lokomotivu je však zatím velmi pozorná!

51

Lokomotiv šel do dalšího zajímavého protiútoku, který táhl opět Niasse. I tentokrát hostující útočník poslal míč na pravou stranu, kde se nacházel Samedov. Autor vyrovnávací branky si však míč zpracoval rukou!

49

49. Alexandr SAMEDOV - 1:1

49

Lokomotiv právě vstřelil branku!
Hostující celek srovnává na začátku druhého poločasu na 1:1! Dinamo drželo míč na útočné polovině, avšak následně nevyšla přihrávka na Ionova, a Michalik poslal dlouhý nákop na útočnou polovinu, který došel až k Niassmu. Senegalský útočník našel na pravé straně ALEXANDERA SAMEDOVA, který poslal míč přesně k tyči!

48

DInamu se zatím ve druhém poločase příliš nedaří v kombinaci. Lokomotiv toho však zatím nedokázal patřičně využít!

47

Oumar Niasse zabojoval u postranní čáry na levé straně, a vybojoval míč pro N´Dingu, který však svým následným dlouhým nákopem našel pouze stopera Tomáše Hubočana!

46

Střídání v týmu FK Lokomotiv Moskva: ze hřiště odchází Dmitrij Tarasov, přichází Alexej Mirančuk.

46

Začal druhý poločas.
První poločas moskevského derby příliš atraktivní podívanou nenabídl! Hned v osmé minutě zahrozil ze standardní situace domácí Ionov, avšak to byla na dlouho dobu poslední šance, kterou divácí v Aréně Chimki viděli. Až ve 34. minutě byl ve vápně faulovaný Ionov, a kopala se penalta! K té se postavil domácí Vitalij Djakov, který poslal svůj tým do vedení!

Doufejme, že druhý poločas, který začne přibližně v 18:05. nabídne lepší podívanou!

45+1

První poločas skončil.

45

Hostující Alan Kasajev podnikl zajímavý půrnik do vápna po levé straně. O hostujícího hráče se postaral obránce Hubočan, který čistým zákrokem svého protihráče o míč obral. Následně však spadl ve vápně Niasse, a v pádu narazil o tyčku! Senegalský útočník je momentálně v péči lékařů!

44

Vedran Ćorluka poslal hodně pomalou přihrávku ke svému brankáři, a napadat vyrazit Ionov. Brankář Guilherme však před napadajícím hráčem udělal kličku, a měl dostatek času na rozehrávku!

43

Dinamu se opět na útočné polovině nedařilo, a tak mohl Lokomotiv vyrazit do protiútoku. Jurij Žirkov však taktickým faulem poslal k zemi Ionova, a hra je přerušena!

42

Exekuce standardní situace se ujal Alexander Samedov, jehož centr však nebyl příliš povedený. Obrana Dinama se dokázala ubránit, a Djakov míč odhlavičkoval!

41

Lokomotiv je v posledních minutách velmi aktivní, a svého soupeře nepouští do hry! O zajímavý průnik se pokoušel Niasse, toho však poslal k zemi Ionov, a bude z toho zajímavá standardní situace!

39

Na druhé straně vybojoval Lokomotiv Moskva rohový kop, jehož rozehráky se ujal Alan Kasajev. Samotný centr vyboxoval Gabulov, nicméně za vápnem se opřel do míče Samedov, a jeho zajímavá střela prolétla nad brankou Dinama!

39

O další pád v pokutovém území se postaral domácí Roman Sosnin, který spadl po souboji s Vedranem Ćorulukou. Domácí hráč se však velmi rychle zvedl, neboť mu bylo jasné, že penalta se pískat nebude!

38

Alexander Tašajev oklamal na pravém křídle Tarasova, a následně se pokoušel odcentrovat do vápna. Ruský záložník však svůj centr pouze otřel o bránícího Janbajeva, a míč skončil v autu!

37

Dinamo však stále nemá dost, a je nadále aktivní na útočné polovině. Nebezpečný centr do vápna poslal Roman Zobnin, na který si však nikdo z domácích nenaběhl!

35

35. Vitalij DJAKOV - 1:0

35

Dinamo Moskva právě vstřelilo branku!
Úvodní branka dnešního moskevského derby je tady! Ke značce pokutového kopu se postavil domácí VITALIJ DJAKOV, který poslal brazilského brankáře na opačnou stranu, a penaltu s ledovým klidem proměnil!

34

34. Zákrok Guilhermeho na Ionova

34

Krásný centr na útočnou polovinu poslal obránce Grigori Morozov, který našel Alexeje Ionova, který se dokázal zbavit bránícího hráče, a mířil do vápna. Brankář Guilherme si v souboji s domácím hráčem nepočínal zrovna dobře, a fauloval!

33

Penalta pro Dinamo!

33

Aktivní Oumar Niasse si tentokrát naběhl na pas od Kasajeva, nicméně mu míč utekl, a do zakončení se hostující útočník nedostal!

31

Na levé straně skvelě zakombinoval Žirkov s Morozovem, který nakonec poslal do pokutového území nebezpečný centr. K hlavičce se dostal Sosnin, který sice našel Pogrebňaka, ten se však nacházel v ofsajdu!

30

Lokomotiv se velmi rychle přesunul na útočnou polovinu, a spoluhráči vytvořili zajímavou pozici pro Oumara Niasseho. Senegalský útočník natáhl ke střele, nicméně branku Gabulova minul!

28

Aktivní obránce Grigorij Morozov skvěle napadal na levé straně, a nakonec byl faulován Janbajevem. Následné standardní situace se ujal Ionov, jehož centr však skončil v rukavicích Guilhermeho!

27

V levé části vápna se dostal k míči Alexej Ionov, který zatím patří k jednoznačně nejaktivnějším hráčům Dinama, a pokoušel se prodrat ke střele. Míč však následně proti dvojici protihráčů neudržel!

26

A následně z toho mohlo být nebezpečí pro branku Gabulova ...! Lokomotiv se totiž dostal do zajímavého protiútoku, který táhl středem hřiště Niasse. Senegalský útočník však vzal akci na sebe, nicméně o míč velmi rychle přišel ...

25

Ve středu hřiště dostal hodně prostoru Roman Zobnin, který si však na střelu netroufl, a raději přenesl hru na pravou stranu, kde se nacházel Kozlov. Ruský obránce však míč ztratil!

24

Dinamo se pokoušelo velmi aktivně napadat rozehrávku svého soupeře, nicméně k míči se nakonec nedostalo. N´Dinga při odkopu poslal míč do nohy Ionova, od kterého se míč odrazil do zámezí!

23

Alan Kasajev vhodil z levé strany velmi rychle autové vhazování, a míč se dostal na nohu Niasseho. Senegalský útočník však nedokázal projít přes bránícího Kozlova, a míč skončil v zámezí!

22

V posledních minutách se ze hry obou celků lehce ztratila aktivita! Ve hře obou celků vidíme hlavně spoustu nepřeností ...

21

Aktivní Oumar Niasse zabojoval ve středu hřiště, a následně vyslal povedenou střelu. Brankář Gabulov byl však na svém místě, a míč v klidu lapil!

19

Zajímavou standardní situaci rozehrál Alexander Samedov, jehož přímou střelu však zablokovala obrana Dinama. Následně se míč odrazil na hranici vápna na nohu Kolomejceva, jehož pokus však zablokoval Djakov!

19

Následně si však ve středu hřiště zpracoval míč hostující Vitalijk Denisov, který byl ihned atakován Alexejem Ionovem, který se provinil nedovoleným zákrokem!

18

I hostující Lokomotiv se dočkal svého prvního rohového kopu v tomto utkání. Exekuce se ujal Alan Kasajev, kterému se centr příliš nepovedl, a obrana Dinama se dokázala ubránit!

17

Do zajímavého protiútoku se dostal hostující Lokomotiv, a před vápnem si již připravoval míč na střelu Niasse. Ukázalo se však, že na začátku akce se nacházel v ofsajdu právě senegalský útočník ve službách Lokomotivu!

16

Domácí Pavel Pogrebňak si zpracoval velmi pěkně centr od Kozlova, nicméně si při tom pomohl rukou, což postřehl hlavní rozhodčí.

15

Kolomejcev skvěle napadal na útočné polovině, a podařilo se mu vybojovat míč. Na jeho dobrou práci však nenavázal útočník Niasse, kterého o míč lehce obral stoper Tomáš Hubočan.

13

O minutu později však hlavní rozhodčí musel opravdu do kapsičky pro žlutou kartu sáhnout! Vysloužil si ji domácí Anton Sosnin, který na polovině Lokomotivu poslal k zemi Delvina N´Dingu!

12

Dinamo získalo aktivní hrou míč, a pokoušelo se dostat do rychlého protiútoku. Na polovině hřiště však stoper Michalik poslal ostrým skluzem na trávník Pavla Pogrebňaka, žlutá karta však nepřišla!

11

Po delší době se může na soupeřovu polovinu podívat také hostující celek. O to se postaral stoper Michalik, který jakmile překročil půlící čáru, ihned hledal nákopem Niasseho, ten však míč nedokázal zpracovat!

10

Aktivní Dinamo se však dokázalo usadit na útočné polovině, a vybojovalo další rohový kop. Exekuce se tentokrát ujal Jurij Žirkov, jehož centr našel ve vápně pouze hostujícího Ćorluku, který míč odhlavičkoval!

9

I exekuce následného rohového kopu se ujal Alexej Ionov, kterému se však centr příliš nepovedl, a obrana Lokomotivu dokázala centr odvrátit do bezpečí!

8

8. Nebezpečná střela Ionova

8

Domácí mužstvo následně přeneslo hru na levou stranu, kde byl faulovaný Morozov. Následné standardní situace se ujal Alexej Ionov, jehož povedenou přízemní střelu musel Guilherme vyrazit na rohový kop!

7

O zajímavý průnik po pravé straně se pokoušel obránce Alexej Kozlov, který se však následně ocitl proti dvojici protihráčů, a míč skončil v zámezí. Vhazovat však bude domácí Dinamo!

6

Dinamo momentálně kontroluje hru na útočné polovině, a pokouší se dostat na dostřel branky Guilhermeho. Obrana Lokomotivu je však zatím velmi pozorná ...

4

Na trávníku zůstal ležet zkušený domácí záložník Jurij Žirkov, který si ublížil ve vzdušném souboji s Vitalijem Denisovem. Bývalý hráč londské Chelsea se však po chvilce z trávníku zvedl, a vypadá to, že bude pokračovat ve hře.

3

Samedov se opět dostal k míči, tentokrát u postranní čáry na pravé strany. Následný centr ruského záložníka měl najít ve vápně Niasseho. Míč však dolétl pouze do rukavic brankáře Gabulova!

2

Hned ve druhé minutě vyrobil před vlastním vápnem velkou chybu stoper Djakov, který promáchl, a míč se dostal do míst, kde se nacházel Alexander Samedov. Tomu však střela nesedla, a míč skončil mimo branku Gabulova!

1

Hlavní rozhodčí právě zahájil dnešní utkání! Úvodní výkop měli k dispozici fotbalisté hostujícího Lokomotivu, kteří zahajují utkání kombinací na vlastní polovině!

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

FK Dinamo Moskva: V. Gabulov – Kozlov, Djakov, Hubočan, Morozov – Zobnin, Žirkov – Ionov, Sosnin, Tašajev – Pogrebňak.
Náhradníci: Šunin, Leščuk – Kuzmin, Živogljadov, Katrič, Levin, Obolski.

FK Lokomotiv Moskva: Guilherme – Janbajev, Ćorluka, Michalik, Vitalij Denisov – N'Dinga, Tarasov – Samedov, Kolomejcev, Kasajev – Niasse.
Náhradníci: Abajev – Fernandes, Pejčinović, Maicón, Šešukov, Logašov, Ďurica, Škuletić, Barinov, Alexej Mirančuk..
Příjemné pondělní odpoledne všem fotbalovým fanouškům a fanynkám! Ruská Premier Liga má dnes na programu celkem tři zápasy. My se společně zaměříme na moskevské derby mezi Dinamem a Lokomotivem! Úvodní výkop je naplánován v Arena Chimki v 17:00, a u textového přenosu se na vás bude těšit Jan Havlovic.
FK DINAMO MOSKVA
Dinamu se zatím v letošní sezóně opravdu nedaří. Moskevský celek se momentálně nachází až na desáté příčce se ziskem devatenácti bodů. Daleko blíž tak má moskevský celek sestupovým příčkám, než-li těm pohárovým. V posledních zápase se však svěřenci trenéra Kobeleva výsledkově zvedají. Před reprezentační přestávkou Dinamo dokázalo v domácím prostředí porazit Kubaň Krasnodar 2:1. Následně si Dinamo vyplnilo repre přestávku přátelským duelem s CSKA, ve kterém vyhrálo 2:0! V posledním ligovém utkání však Dinamo ztratilo body na hřišti Saransku, kde remízovalo 1:1. Do dnešního utkání Dinamo nevstupuje v roli favorita, nicméně jak se říká – "derby nemá favorita" ...
FK LOKOMOTIV MOSKVA
Lokomotiv naopak zažívá velmi dobrou sezónu, a momentálně se nachází na třetí pozici se ziskem 30 bodů. Na druhý Rostov ztrácí moskevský bod bod, a na první CSKA bodů šest. V posledních zápasech to však s výsledky Lokomotivu není moc dobré ... Před reprezentační přestávkou si Lokomotiv připsal velmi cennou výhru, když v domácím prostředí porazil Zenit 2:0! Následovala však ztráta bodů v podobě domácí porážky s Machačkalou v poměru 0:2. V tomto týdnu si Lokomotiv mohl potvrdit postup do jarní fáze EL, doma však prohrál se Sportingem 2:4, a o postup bude muset ještě bojovat v posledním zápase na půdě Korçë!

Dynamo Moskva – FK Lokomotiv Moskva

2:2

konec (1:0)

Zpět na online

Branky: 35. Djakov (pen.), 90+2. Djakov – 49. Samedov (Niasse), 76. Maicón (Niasse)

Karty:   13. Sosnin (DMO), 90+1. Žirkov (DMO) – 34. Guilherme (LMO)

Střely na branku: 7:7. Střely mimo: 0:5. Rohy: 7:3.

Dynamo Moskva: V. Gabulov – Kozlov, Djakov, Hubočan, Morozov (81. Obolski) – Zobnin, Žirkov – Ionov, Sosnin, Tašajev – Pogrebňak (66. Kuzmin).
Náhradníci: Šunin, Leščuk – Kuzmin, Živogljadov, Katrič, Levin, Obolski.

FK Lokomotiv Moskva: Guilherme – Janbajev, Ćorluka, Michalik, Vitalij Denisov – N'Dinga, Tarasov (46. Alexej Mirančuk) – Samedov, Kolomejcev, Kasajev (65. Maicón) – Niasse.
Náhradníci: Abajev – Fernandes, Pejčinović, Maicón, Šešukov, Logašov, Ďurica, Škuletić, Barinov, Alexej Mirančuk.