Menu

Hokej

NHL

Minnesota Wild – Nashville Predators

4:0

konec (1:0, 2:0, 1:0)

22.11.2015, 02:05 • Xcel Energy Center, St. Paul • David Panuška

Tipsport: 2.54 3.63 2.54 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Ode mě je to pro dnešek vše. Přeji krásné vstávání a u NHL zase napočtěnou. (04:49:57)
Tři hvězdy utkání:
1. Ryan Suter (MIN) 1+2
2. Mikael Granlund (MIN) 1+1
3. Devan Dubnyk (MIN) 23 zák., 0 gólů, 100%
Dnešní utkání sledovalo 19 056 diváků.
Minnesota ukončuje třízápasovou šňůru proher ve velkém stylu. Proti Nashvillu odehrála bezchybný výkon. Skóre otevřel ve čtrnácté minutě Ryan Suter v přesilové hře. Druhou branku přidal na začátku druhé třetiny také Mikael Granlund. V polovině utkání upravoval na 3:0 Jonas Brodin a gólový večer byl uzavřen Thomasem Vankem. Nashville prohrává druhé utkání v řadě stejným výsledkem.

Střely na branku: 27:23

Konec zápasu.

59:34

Hráči Minnesoty si jen přihrávají v obranné třetině a chtějí pro Dubnyka ukořistit to čisté konto, které je vizitkou celého týmu.

58:56

James Neal to ještě zkoušel z levého kruhu, ale jeho pokus byl jen ztečován mimo dosah brankáře Dubnyka. Hraje se závěrečná minuta.

58:25

Devan Dubnyk musel ještě pokrýt puk, který se klouzal jeho brankovištěm. Poté se do široka usmál, dnešní utkání je pro něj i jeho spoluhráče hodně pozitivní.

57:40

Mikko Koivu zkušeně nepálil hned na branku, ale puk si vzal pro sebe a pomalu jej poslal na své spoluhráče za branku.

56:50

Souboj o kotouč za brankou Dubnyka vyhráli domácí, kteří směrem do útoku moc nespěchají. Konec utkání se blíží a je jasné, že Minnesota zvítězí.

56:08

Ryan Carter, který není tak vytěžován, zkoušel pozornost brankáře Rinneho, který byl proti jeho slabší střele pozorný.

55:46

Ryan Suter mohl předávat puk do útoku na jednoho ze svých spoluhráčů, ale nechtěl nic riskovat, a tak puk jen nahodil za branku Rinneho.

55:05

Craig Smith se otočil a z pravého kruhu zkoušel ohrozit branku Dubnyka, což se mu nepovedlo. Trefil jen bránícího Granlunda.

54:19

Hosté sice kombinovali v útočné pásmu, ale vše pokazila další nepřesná přihrávka, která predátory vyhostila z útočného pásma.

53:02

A do úniku se vydali domácí. Střela z pravé strany nebyla zakončena pátou brankou v síti finského brankáře.

52:40

Ne, Nashvillu se prostě nedaří. Již téměř minutu se snaží prodrat se do útoku, a to se jim prostě nedaří.

51:54

Jejich snaha byla sice sympatická, k vidění byly i střely, ale nic neskončilo velkou šancí, či dokonce brankou. Nashville musí pro puk za svou branku.

51:10

Mikael Granlund dostává dvouminutový trest za držení protihráče. Jedna z poslední šancí pro hosty.

50:50

Nashville má výhodu a kombinuje v šesti v útočném pásmu. Za pár chvilek jim bude nabídnuta přesilovka.

50:14

Devan Dubnyk si nyní našel střelu Ryana Ellise od modré čáry, která nebyla tak nebezpečná, což by se ale změnilo v moment, kdyby se útočícím hráčům povedlo tento pokus tečovat.

49:56

Nashville chce být co nejrychleji doma, nevychází mu dnes vůbec nic. Jejich rozehra mohla být potrestána, ale nakonec to pro ně nyní dopadlo dobře.

48:55

Jason Zucker se hnal po pravé straně do útoku a na opačné straně mu najížděla dvojice spoluhráčů. V moment, kdy chtěl Zucker přihrávat, mu puk ujel.

48:15

Kombinace domácích hokejistů byla sice řešena chytře, ale přihrávka na modrou čáru byla ztečována. Následně hosté vybojovali pásmo.

47:43

Minnesota zatím potvrzuje formu v dnešním utkání i ve třetí třetině. Po komerční přestávce se bude pokračovat. Nyní jde jen o čisté konto pro Devana Dubnyka.

46:34

Další akce domácích. Ti se hnali do přečíslení, které bylo zakončeno přihrávkou do lepší pozice, kde se ovšem Vanekovi nepovedlo skórovat!

46:06

Hodně nebezpečně pálil z levé strany Jason Zucker, který místo branky zamířil jen těsně vedle levé tyčky. Střílel z celkem velkého úhlu.

45:32

Což další akce, která skončila jen ofsajdem, potvrzuje. Vhazuje se ve středním pásmu.

45:00

Patnáct minut před koncem utkání se hosté již nikam neženou. Vědí, že dnešní utkání je zkažené a že jejich útočná snaha je opravdu špatná.

44:13

Thomas Vanek dostal přihrávku od Pominvileho a hnal se do útoku. Zpoza branky našel Granlunda, ale tomu se nepovedlo přidat další úspěch.

43:25

Dnešní utkání zatím probíhá hodně jednoznačně, to nikdo nečekal. Každopádně predátoři inkasovali již osm branek v posledních dvou utkáních a ani jednu nedali.

Thomas VANEK - 4:0

42:28

Minnesota právě vstřelila branku!
Ale i tak se domácí dostávají do čtyřbrankového vedení. Střela od modré čáry vypadla Rinnemu za záda. THOMAS VANEK byl v celé akci pozorný a puk jen doklepl za záda finského brankáře počtvrté. Asistence: Jason Pominvile, Ryan Suter.

42:05

Minnesotě se zatím v početní výhodě vůbec nedaří. Kombinují jen ve středním pásmu.

41:21

Ryan Ellis dostává dvouminutový trest poté, co podrazil projíždějícího domácího hráče.

41:09

Začátek třetí třetiny má spád. Craig Smith se hnal sám na Dubnyka, ale ten chce čisté konto udržet!

40:44

Další akce a na jejím konci Nino Niederreiter, který nedokázal z mezikruží překonat Rinneho.

40:23

Niederreiter a Zucker se dostali do rychlé akce. ale čtvrtou branku se jim vstřelit prozatím nepovedlo.

40:01

Začala třetí třetina.
Druhá třetina je minulostí. Celkem se nám prostřední část prodloužila, ale i přesto bylo na co koukat. Dvě branky Minnesoty, tři pěstní souboje a neuvěřitelné zákroky Rinneho, které Nashville ještě drží ve hře. Nebýt jeho, je už dávno rozhodnuto a třetí třetina se hraje jen proto, že se odehrát musí.

Střely na branku: 22:18

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:52

Další střela Calle Järnkroka skončila nad brankou. James Neal následně dělá to, co umí opravdu skvěle, a to jsou provokace. Ryan Suter ale jako správný kapitán ví, jak se má chovat.

39:24

Na druhé straně se zaskvěl také domácí brankář. Ten nyní chytil střelu Wilsona z levé strany a poradil si také s dorážkou Järnkroka!

39:04

Minutu před koncem druhé třetiny se bude po ofsajdu vhazovat ve středním pásmu.

38:09

Thomas Vanek dostal puk před branku a před sebou měl položeného brankáře, kterého se mu ale nepovedlo překonat! To byla velká šance.

37:40

Následovala série střel, které neskončily v brance, ačkoliv to už vypadalo, že Rinne kapituluje. Minnesota hraje v přesilovce opravdu skvěle a Rinne nyní předvedl naprosto luxusní zákroky...

37:22

Ryan Suter posílal přízemní střílenou přihrávku před branku, ale nikdo z jeho spoluhráčů nedokázal puk poslat do branky.

37:17

Nyní byl od modré čáry hodně nebezpečný Matt Dumba, jehož dělovka skončila jen v betonech brankáře Rinneho, který si s pokusem poradil.

36:58

Stále se ale domácím nedaří využít svojí třetí přesilovku. Ty předchozí skončily brankovým efektem, ale nyní se jim nedaří usadit se v pásmu.

36:25

Domácím se nepovedlo z velmi dobré pozice zakončit a přichází tak trest v podobě vyhození puku z jejich útočného pásma.

36:10

Hosté to opravdu nezvládají. Barret Jackman naprosto zbytečně krosčekoval protihráče u mantinelu a dostává tak dvouminutový trest.

35:40

Roman Josi sice s pukem projel až k pravému kruhu, ale následně se mu kotouč zamotal mezi bruslemi a bylo po celé akci.

34:49

Nashville prostě neví, jak se prodrat do útočné třetiny. Minnesota skvěle brání a utkání zvládá pohodově po všech stránkách.

33:52

Mattias Ekholm vystřelil na branku Dubnyka, který si s jeho tvrdým pokusem dokázal poradit. Následně se do sebe za brankou pustil Ribeiro a Coyle. Hostující útočník naprosto zbytečně udeřil domácího obránce do krku, který mu to vrátil. Rozhodčí vše ukončil dříve, než by se rozputala čtvrtá bitka v utkání.

33:05

Tvrdá rána, kterou Rinne nemohl vidět, byla vyražena betonem Rinneho. K dalšá dorážce se domácí nedostali, ale jejich aktivní hra pokračuje.

32:44

Krásná kombinace domácích, která byla zakončena tvrdou střelou z mezikruží, která se Rinnemu povedla vyrazit betonem. To byla slibná šance na čtvrtou branku!

32:13

Devan Dubnyk podržel puk poté, co na jeho branku přiletěla nahazovaná střela. Vhazovat se bude po levici domácího brankáře.

31:42

Domácí jsou už v plném počtu. Odehrané oslabení se zamlouvalo domácím fanouškům, kteří nadšení dali najevo hlasitým potleskem.

31:10

Minnesota oslabení zvládá a nepouští si svého dnešního soupeře do kontaktu. Utkání chce dohrát v naprostém klidu.

30:30

Střelu Romana Josiho chtěl před brankou tečovat ještě jeden z jeho spoluhráčů. Nakonec se mu to také povedlo, ale puk skončil jen ve výstroji brankáře.

29:38

Po této šarvátce bude následovat přesilová hra pro Nashville. V polovině utkání mají takovou výhodu poprvé.

29:38

A další bitka, nyní za brankou Pekka Rinneho. Do šarvátky se dostal Calle Järnkrok a Erik Haula. Na zemi skončil domácí hokejista. Trestné lavici se opět plní!

29:31

Devan Dubnyk byl následně také ohrožen po střele od modré čáry. Po tomto pokusu se do sebe pustil James Neal a Nate Prosser. Vyrovnaný souboj nakonec zvládl Neal, který poslal Prossera k zemi.

29:11

Jejich další útočná akce ale končí odpískáním zakázaného uvolnění. Vhazovat se bude tak po delší době také před Dubnykem.

28:27

Ryan Carter se otáčel zpoza branky a zkoušel překonat brankáře Rinneho potřetí, ale to se mu zatím nepovedlo. Minnesota dneska hraje parádně.

Jonas BRODIN - 3:0

28:06

Minnesota právě vstřelila branku!
Nejdříve dostával puk zpoza branky Thomas Vanek, ale tomu se Rinneho nepovedlo překonat. Akce ovšem pokračovala dále, puk na svou hokeku obdržel JONAS BRODIN, který s velkým štěstím prostřelil vše, co mu stálo v cestě! Asistence: Ryan Suter, Mikko Koivu.

27:11

Matt Dumba se následně na modré čáře vyhnul bránícím hráčům Nashvillu a prodíral se do zakončení. Jeho střela ovšem skončila jen na prsou Rinneho.

26:54

Jared Spurgeon dostal puk na levou stranu. Domácí obránce si s pukem popojel, ale branku Rinneho se mu nepovedlo z dobré pozice ohrozit.

26:34

Do útoku se prodral aktivní Mikael Granlund, kterému se ovšem Rinneho nepovedlo překonat podruhé v krátkém časovém sledu.

26:20

Hosté ovšem puk hned poslali mimo své obranné pásmo a za brankou Dubnyka puk chvilku drželi. Nyní u puku ovšem Minnesota.

25:53

Christin Folin a Eric Nystrom se do sebe pustili poté, co hostující hráč jasně atakoval krosčekem do obličeje domácího obránce. Ten sice na začátku dostal pár zásahů do obličeje, ale nakonec švédského hokejistu povalil na zem. Přesilovka pro domácí.

25:23

Nejdříve Pominvile nenašel Vanka, ale následná příhra Granlunda na střed a střela Vaneka vypadala lépe. Pekka Rinne ovšem zneškodnil tuto střelu.

24:10

V posledních sekundách sledujeme jen nahazovanou. Ani jeden z celků se u puku neudrží delší dobu, a tak je to celé rozhárané.

23:13

Predátorům se dnes směrem dopředu vůbec nedaří. V této části zápasu to platí dvojnásobně. Domácí hrají mnohem lépe po druhé vstřelené brance.

22:37

Mikael Granlund se následně objevil opět v nebezpečí hostující branky, ale nyní to dopadlo lépe pro Rinneho.

Mikael GRANLUND - 2:0

21:44

Minnesota právě vstřelila branku!
Hosté propadli v obraně a hned se startem druhé třetiny inkasují. Christian Folin dostal puk na pravou stranu a následně vypálil na branku. Rinne puk vyrazil jen před MIKAELA GRANLUNDA, jenž zakončoval do prázdné branky! Asistence: Christian Folin, Jason Pominvile.

20:57

Snažení hostů v útočném pásmu bylo zakončeno střelou Rice Jackmana z otočky po které se ovšem puk v brance neocitl.

20:05

I úvodní buly druhé třetiny vyhrávají domácí hokejisté, kteří se hned ženou do útočného pásma.

20:01

Začala druhá třetina.
První třetina končí. Vyrovnaná část hry končí lépe pro Minnesotu, která se prosadila poté, co se Ryan Suter prosadil od modré čáry. Více šancí nebylo, sledujeme opatrné utkání, které se doufejme ještě rozjede.

Střely na branku: 8:10

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

20:00

První třetina skončila.

19:35

Ještě jedno zakázané uvolnění se píská hostům. Jeden z obránců zkoušel dostat puk na útočícího hráče, ale ten se k němu nedokázal prodrat.

19:00

Rozeběhla se poslední minuta hry v této třetině. U puku se drží domácí hokejisté, kteří tak kontrolují stav utkání.

18:05

K odraženému puku se v útočné třetině dostal Charlie Coyle, který jej následně posílal na branku, ale místo branky trefil jen chrániče bránícího hráče.

17:39

Paul Gaustad objížděl branku a snažil se zasunout puk za zda Dubnyka. Zkoušel to také Watson, který byl srolován do branky Minnesoty bránícími hráči.

16:50

Domácí se dostávali do zajímavé kombinace, ale z té nakonec nic nebylo a ačkoliv se Nashvillu nepovedlo udržet puk, mají ho na svých hokejkách.

15:46

Filip Forsberg se prodral do útoku, ale puk ještě přenechával na za ním najíždějícího Smitha, kterému se nepovedlo prostřelit pozorného Dubnyka.

14:49

Po ofsajdu, do kterého se dostali predátoři, se bude vhazovat ve středním pásmu. To vše až po komerční přestávce.

13:58

Filip Forsberg se na druhé straně dostával ke střele před brankou, ale tam byl podle sudích čistě obrán o puk Brodinem.

Ryan SUTER - 1:0

13:07

Minnesota právě vstřelila branku!
Nyní se ovšem domácí radují. Thomas Vanek se před brankou nejdříve otáčel, ale tam se mu nepovedlo překonat Rinneho. Následně tak poslal puk na modrou čáru, kde se jej ujal RYAN SUTER, jenž střelou zápěstím překonal finského brankáře! Pro obránce Wild je to první branka proti svému bývalému celku. Asistence: Mikael Granlund, Thomas Vanek.

12:47

Nashville je ovšem zatím v oslabení pozorný a daří se mu puk vyhazovat z obranného pásma co nejdále.

12:15

První vyloučeným hráčem večera je obránce Roman Josi, který hned po vhazování hákoval jednoho z domácích.

12:08

Minnesota měla výhodu a do skvělé šance se dostal švýcarský mladík Nino Niederreiter, který Rinnemu udělal kličku, ale trefil jen roh betonu!

11:37

Colin Wilson se nyní přesvědčil o tom, že i nůž na brusli může celý upadnout. Povedlo se mu to na levé straně, když se chystal střílet na branku Dubnyka.

11:12

Hra nabírá na spádu a přelévá se ze strany na stranu. Do větších šancí se ovšem ani jeden celek nedostává.

10:13

Nashvillu se konečně daří puk dostat ze svého pásma poté, co je domácí hokejisté výrazně zatlačili. Branka ovšem stále nepadla.

08:58

Další série šancí na domácí straně. Koivu to při tlaku na branku zkoušel i z pravé strany, ale ani nyní se mu nepovedlo Rinneho překonat.

08:38

K první střele se dostal také Mikko Koivu, který ale z levé strany nedokázal překonat dobře postaveného Rinneho. Tlak ale pokračuje.

07:43

Hodně horko bylo nyní před brankou Dubnyka. Letící puk se dostával za jeho záda, ale nakonec branku jen přeletěl a skončil za ní.

06:58

Zajímavě se dostával do dobré střelecké pozice Spurgeon, ale ten místo střely, puk špatně zpracoval. A hokej rozhodují setiny, takže byla akce překažena.

06:19

Jason Pominvile posunul při rychlém postupování puk na levou stranu kde byl Jonas Brodin, ale ani on nedal finskému brankáři příliš zabrat.

06:01

Cody Hodgson se s pukem na holi prodíral útočnou třetinou. Poté, co objel branku našel Romana Josiho, jehož tvrdá střela skončila zákrokem pro Dubnyka. Po této akci následuje komerční přestávka.

05:27

Mike Fisher se odhodlal ke střele hned, jak přejel útočnou modrou čáru. Jeho pokus zápěstím ale nemohl Dubnykovi nadělat problémy.

04:36

Bret Bullmer se nakonec do přečíslení dostal. Ujel po pravé straně, ale jeho střelecký pokus nelze počítat jako vážné ohrožení hostující branky.

04:20

Domácí hokejisté si přihrávali v obranné třetině, ale k nějakému útoku se jim zatím nedaří prodrat se.

03:24

Jason Zucker dojížděl puk, který měl na hokejce Pekka Rinne. Tomu se ovšem povedlo vymíchat domácího hokejistu a poslat tak své spoluhráče do úniku.

02:39

Na druhé straně pálil nebezpečně od modré čáry Shea Weber, ale brankáři Dubnykovi se povedlo lehce vyjet a jeho střelu do horní poloviny branky vyrazit.

02:06

Hned po buly ohrožoval branku Rinneho jeden z domácích hokejistů, ale finský brankář byl připraven proti jeho lišáckému pokusu.

02:05

Nahození Hauly do útočné třetiny zablokoval obránce Jones, který zajímavým baseballovým úderem překvapil nejednoho diváka, či trenéra.

01:52

První střelecký pokus večera obstaral jeden z hostů. Ten se prodral po levé straně a ukrytou střelou dal Dubnykovi zabrat.

01:05

Jonas Brodin nemohl projít skrz bránící hráče, tak jen kotouč nahodil za branku, kde se o něj jeho spoluhráči poperou.

00:31

Plynulost hry opět nevydržela. Hostujícím hokejistům se nepovedlo prodat se do útoku, kde by něco podnikli. Píská se ofsajd.

00:08

Minnesota sice vyhrála úvodní buly, ale jejich první akce skončila jen na zakázaném uvolnění. Vhazování po pravici Dubnyka.

00:01

Utkání právě začalo.
Oba celky jsou již na ledě Xcel Energy Center, kde se za malou chvillku vhodí úvodní buly dnešního utkání.
Start utkání se o něco zbdrzí, jak už to v zámořské NHL bývá zvykem. Včas se vrátíme, až se začátek utkání bude blížit.
Úvodní sestavy:

Minnesota Wild: Dubnyk (Kuemper) – Spurgeon, Sutter, Dumba, Brodin, Folin, Prosser – Niederreiter, Koivu, Zucker – Pominville, Granlund, Vanek – Schroeder, Coyle, Carter – Bulmer, Haula, Porter

Nashville Predators: Hutton (Rinne) – Weber, Josi, Ellis, Ekholm, Jones, Jackman – Smith, Ribeiro, Forsberg – Neal, Fisher, Wilson – Hodgson, Järnkrok, Sälomaki – Watson, Sissons, Bourque

Rozhodčí: Sutherland, O’Halloran – Pancich, Kovachik.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

Mikko Koivu sehraje svůj sedmistý zápas v NHL

Poslední vzájemný zápas
Oba celky se letos jednou potkali. Před čtrnácti dny Minnesota přivítala Nashville. První branka sice padla až v sedmatřicáté minutě. Predátoři ovšem ani jednou neprohrávali a utkání nakonec dovedli do vítězného konce.

Minnesota Wild 2:3 Nashville Predators
38. Scandella (Sutre, Koivu), 47. Dumba (Spurgeon, Zucker) – 37. Fisher (Weber), 41. Josi, 55. Hodgson
Nashville Predators pokračuje ve skvělé formě z minulé sezóny. Celek, jenž je veden skvělými obránci, je aktuálně na třetí pozici Západní konference. Naposledy se predátorům sice nepovedlo porazit Columbus, ale předtím si poradili s Anahaimem, či vysoko zdolali Winnipeg. Nejproduktivnějším hráčem je James Neal, kterého doplňuje švýcarský obránce Roman Josi, který má na kontě solidní třináct bodů.
Minnesota Wild se aktuálně nachází na šesté pozici Západní konference se ziskem třiadvaceti bodů. Celek kapitána Zacha Pariseho na tom mohl být mnohem lépe, ale v posledních třech zápasech nedokázal ani jednou vyhrát, čemuž nejspíše absence tohoto útočníka dopomáhá. Nad síly nejsevernějšího amerického celku byl Boston, Pittsburgh a Dallas. Lídrem statistik je Mikko Koivu, který má na svém kontě již sedmnáct bodů. Bodově produktivní je také obránce Ryan Sutter, jenž má o jeden bod méně.
Minnesota Wild na svém ledě přivítá predátory z Nashvillu. Domácí celek bude chtít svým svěřencům udělat po třízápasové sérii proher konečně radost. Za to Nashvillu se náramně daří a ve svých zápasech dává celkem dost branek. Můžeme se těšit na skvělou podívanou.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 02:00.

Minnesota Wild – Nashville Predators

4:0

konec (1:0, 2:0, 1:0)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 14. Suter (Granlund, Vanek), 22. Granlund (Folin, Pominvile), 29. Brodin (Suter, Koivu), 43. Vanek (Pominvile, Suter)

Minnesota Wild: Dubnyk (Kuemper) – Spurgeon, Suter, Dumba, Brodin, Folin, Prosser – Niederreiter, Koivu, Zucker – Pominville, Granlund, Vanek – Schroeder, Coyle, Carter – Bulmer, Haula, Porter

Nashville Predators: Rinne (Hutton) – Weber, Josi, Ellis, Ekholm, Jones, Jackman – Smith, Ribeiro, Forsberg – Neal, Fisher, Wilson – Hodgson, Järnkrok, Nystrom – Watson, Gaustad, Bourque

Rozhodčí: Sutherland, O’Halloran – Pancich, Kovachik

Diváci: 19 056

Průběh zápasu
1. třetina
12:15
13:07
Po 1. třetině
2. třetina
21:44
25:53
28:06
29:38
36:10
Po 2. třetině
3. třetina
41:21
42:28
51:10
Konec