Menu

Hokej

Tipsport extraliga

Mountfield HK – HC Oceláři Třinec

5:3

konec (1:1, 3:1, 1:1)

02.10.2015, 18:00 • FORTUNA aréna, Hradec Králové • 7. kolo • Martin Voltr

Tipsport: 2.4 4.2 2.52 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

59:53

René Vydarený (HKM) i Aron Chmielewski (TRI) jsou shodně vyloučeni na 2+2 minuty za hrubost.

59:53

Hradecký stadion už dlouho skanduje vestoje a teď se dočkal i parádní bitky Reného Vydareného s Polákem Aronem Chmielewskim. I tenhle souboj jasně vyhrál domácí hokejista, který soupeře skolil k ledu!

59:03

59:03 Jiří POLANSKÝ - 5:3

59:03

Třinec právě vstřelil branku!
Tak přece jenom je na světě ještě jedna radost Ocelářů na závěr jinak nepovedeného utkání. Jeden z hráčů nabil na pravou stranu Eriku Hrňovi, který z první orazítkoval Svobodovu tyč. Od ní se kotouč odrazil k bojujícím hráčům před brankou a JIŘÍ POLANSKÝ ho snadno dorazil na místo určení pod skákajícím gólmanem – 5:3. Asistence: Erik Hrňa, Vladimír Svačina.

58:52

Jiří Vašíček by radši sežral puk, než aby pustil Svačinovu přihrávku před prázdnou bránu.

58:24

Dnešnímu utkání přihlíží 5193 diváků. FORTUNA arénou teď koluje mexická vlna.

58:13

Hosté si ještě zahrají v početní výhodě. Rastislav Dej (HKM) je vyloučen za hákování.

55:16

A teď zůstal před Hamerlíkem volný Adam Courchaine, brankář si však rychle vyjel a zastavil i tuhle gólovku. Oceláři prominou, ale jejich defenzíva dneska prochází těžkým rozkladem.

54:25

Kudrna s Knotkem v některých chvílích předvádějí učivo pátého ročníku školy čar a kouzel. Druhý jmenovaný neproměnil vyloženou šanci na šestý gól.

53:51

Tak možná hosté ještě zápas skutečně nezabalili, před Svobodou čekal Kamil Kreps. Roztažený gólman domácích mu však nic nedovolil.

53:21

A hned se Oceláři museli vracet zpátky, Adam Courchaine nabízel puk na teč před branku Bedřichu Köhlerovi. Ale domácím kousek chyběl.

52:49

Třinec vyzkoušel fintu se střídáním hned po obranném buly a vyšla mu, Erik Hrňa ujel do přečíslení. Přestřelil však břevno!

52:26

Teď si naopak na odražený kotouč počíhal Rudolf Červený. U druhé tyčky ale černý kus gumy skákal moc na to, aby ho Červený dorazil do volného koutu branky.

51:46

Michal Tvrdík si přiťukl s Rudolfem Červeným. Když ale čekal na zpětnou přihrávku, kotouč na poslední chvíli zblokoval jeden z protihráčů.

50:53

50:53 Jaroslav KUDRNA - 5:2

50:53

Hradec právě vstřelil branku!
Platonická aktivita třineckých hokejistů opravdu nemohla vést ke kontaktní brance, místo ní přichází pátá hradecká trefa. A zase z přečíslení! Tomáš Knotek nabral rychlost na levém hrazení a když se přehnal přes půl stadionu, naservíroval puk jako na zlatém podnose JAROSLAVU KUDRNOVI. Ten se mohl Hamerlíka zeptat, kam to chce, a neomylně trefil prostor u druhé tyčky. Tohle už budou mít hosté proklatě těžké – 5:2! Asistence: Tomáš Knotek.

42:42

Ještě větší šanci měli domácí. Kudrna poslal do sóla Tomáše Knotka, který na levé straně přebruslil svého beka. Když viděl, že mu Hamerlík s nataženou holí skáče pod nohy, rychle vystřelil, ale ne zcela přesně.

42:03

Tomáš Plíhal se dokázal prosadit přes hradeckého obránce, ale křížnou přihrávku poslal rychlou střelou jen do boční konstrukce!

39:19

Ale Ocelářům teď chybělo málo. Krásnou kombinaci zakončila střílená přihrávka na volného Kamila Krepse, ale tomu scházelo tak dvacet čísel, aby ji mohl poslat na místo určení!

37:32

37:32 Brian IHNAČÁK - 4:2

37:32

Hradec právě vstřelil branku!
A taky že navyšuje! Kanadští rodáci předvádějí v posledních kolech skvělé výkony, což teď potvrzuje druhou brankou v krátkém rozmezí BRIAN IHNAČÁK. Hamerlík vyškrábl dorážku Zdeňka Čápa, pak si vzal puk Adam Courchaine, který chvíli počkal na pravé straně pásma. Po chvíli si všiml volného krajana Ihnačáka na levém kruhu, ten si přihrávku zpracoval a poslal přesně k bližší tyčce – 4:2! Asistence: Adam Courchaine, Zdeněk Čáp.

36:54

Ale to nejspíš přijde "až" v přesilové hře. Jiří Polanský (TRI) je vyloučen za podražení, domácí tým má možnost navýšit své vedení. Jenom nesmí zase inkasovat.

35:27

35:27 Brian IHNAČÁK - 3:2

35:27

Hradec právě vstřelil branku!
Tohle je pro třinecké hokejisty jasný trest za tři nevyužité přesilovky ve druhé třetině, Hradec Králové otáčí zápas a bere si zpátky vedení! V rychlém protiútoku dokázal hosty přečíslit a po přihrávce Karla Pilaře vybídl Jaroslav Kudrna od levého hrazení BRIANA IHNAČÁKA. Ten z mezikruží trefil přesně mezírku mezi betony Petera Hamerlíka – 3:2! Asistence: Jaroslav Kudrna, Karel Pilař.

32:16

Jenže Hradec v pěti dlouho nevydržel. V rozjeté útočné akci střídal příliš rychle a vracející se hráči už nedokázali zabránit píšťalce. Dnes podruhé domácí inkasují dvě minuty za příliš mnoho hráčů na ledě, odpyká je znovu Michal Tvrdík (HKM).

30:49

Nahození Noska zastavil Tomáš Knotek a bylo z toho hradecké přečíslení. V něm pálil obránce Martin Pláněk, ale trefil jen masku Petera Hamerlíka!

29:41

Oceláři získávají čtvrtou početní výhodu, zatím v nich na první úspěch čekají. Rastislav Dej (HKM) odchází k trestoměřičům s trestem za podražení.

26:46

26:46 Karel PILAŘ - 2:2

26:46

Hradec právě vstřelil branku!
Skvělá hokejová podívaná nám pokračuje vyrovnávací brankou Hradce Králové v ponechané výhodě! Domácí využili většího počtu hráčů k přečíslení, ve kterém ještě Hamerlík vytáhl Courchainovu střelu pár centimetrů vedle tyčky. Jenže Vašíček vrátil puk do brankoviště a důrazný KAREL PILAŘ ho pak dokázal protlačit za čáru. Jedeme zase od nuly – 2:2! Asistence: Jiří Vašíček.

24:08

Ale Hradec měl vzápětí také blízko ke gólu v oslabení! Z velkého úhlu to zkoušel Rudolf Červený, pak několik kliček vytasil mezi kruhy Karel Pilař. Jenže místo střely z gólové pozice ještě přenechával puk Köhlerovi, což už bylo příliš.

23:35

Mountfield místo jasného vyhození kotouče namazal puk soupeři na modré. K brance si sjížděli tři Oceláři, ale celou situaci pro domácí zachránil Stanislav Dietz, který zastavil puk ve skoku nataženou hokejkou!

22:51

Hosté po gólu pokračovali v územním tlaku. Hradec se pak dostal dopředu, ale vlastní chybou si "zajistil" třetí oslabení – hrál totiž v šesti. Menší trest odpyká Michal Tvrdík (HKM).

22:07

22:07 Zbyněk IRGL - 1:2

22:07

Třinec právě vstřelil branku!
Rychlý šachmat a Třinec krátce po přestávce otáčí skóre! Od modré poslal puk na branku kapitán Rostislav Klesla a před Svobodou se ho jako první ujal ZBYNĚK IRGL. Z dorážky se trefil přesně k bližší tyčce a je to 1:2! Asistence: Rosislav Klesla, Jiří Polanský.

19:39

19:39 Kamil KREPS - 1:1

19:39

Třinec právě vstřelil branku!
Pro hradecký stadion hodně studená sprcha, hosté vyrovnávají ve vlastním oslabení! Adamu Courchainovi přeskočil kotouč na obranné modré čáře hokejku a za zády mu čekal KAMIL KREPS. Okamžitě našlápl k brance a i přes drobný blok dvou soupeřů dokázal trefit přesně místo u druhé tyče – 1:1! Bez asistence.

19:04

A na tresty máme srovnáno 2:2, tentokrát si početní výhodu vyzkouší zase domácí výběr. Právě Aron Chmielewski (TRI) zastavil Karla Pilaře, vyloučen je za sekání.

18:27

Tři Oceláři si brousili zuby na gól proti jedinému soupeři. Aron Chmielewski hledal spoluhráče před prázdnou brankou, ale na poslední chvíli se vrátil Rudolf Červený!

16:09

Erik Hrňa dostal parádní pas napříč pásmem, do kterého se položil z první. Prostor u bližší tyče ale netrefil ideálně a Adam Svoboda tygřím skokem zabránil vyrovnání!

15:48

Až teď se dostalo na druhou komerční přestávku, po níž si Oceláři vyzkouší druhou přesilovku. A budou doufat, že se jim povede mnohem líp než ta první. René Vydarený (HKM) zastavil rodící se přečíslení podražením.

14:59

Svoboda vyrážečkou zlikvidoval ránu Milana Doudery, po hradeckém icingu číhali před brankou hned dva Oceláři. Střílel Orsava, jediný domácí bek ale kotouč zastavil.

11:50

Následoval pro změnu rychlý ofenzivní pokus Třince, který si také zahraje první přesilovou hru. Filip Hronek (HKM) odchází pykat za sekání.

10:13

Hosté vždy zvládnou vyhodit, ale pak se musí bránit rychlému protiútoku. V něm se nyní objevil Radovan Pavlík, v bekhendové kličce mu ale se soupeřem na zádech kotouč ujel!

09:42

A v třineckém pásmu dál hoří led. Teď se po dorážce natáhl Tomáš Troliga, Peter Hamerlík ji ale pravým betonem famózně vykopl!

09:11

Domácí už zvedali ruce nad hlavu, Knotek totiž vybídl Filipa Hronka, který střílel do prázdné brány. Místo ní ale trefil jen konstrukci, domácím chybělo maximálně pět centimetrů!

08:30

Nyní už si Mountfield svým pohybem první přesilovou hru vynutil. Brankář Peter Hamerlík (TRI) je potrestán za sekání, dvě minuty za něj odpyká novic Svačina.

05:51

Ouha! Hradecký obránce Karel Pilař schytal ránu pukem do obličeje. Z ledu se zvedl sám, ale nevypadá to s ním úplně dobře.

04:03

Třinečtí byli velmi blízko vyrovnání! Natáhli si hráče k mantinelu, odkud přišla nádherná přihrávka Rostislavu Kleslovi. Adam Svoboda ale proti třineckému kapitánovi povyjel a jeho střelu zlikvidoval! Skončil tak pět metrů před brakovištěm a puk se ještě motal hráčům pod nohama, jako první ho ale našli domácí.

01:43

01:43 Adam COURCHAINE - 1:0

01:43

Hradec právě vstřelil branku!
To jsou věci, dnešní zápas začíná naprosto stejně jako předchozí hradecká bitva s Kometou – domácí brankou ve druhé minutě, o kterou se opět postaral ADAM COURCHAINE! Kanadský hokejista převzal kotouč od Köhlera, na levém křídle přebruslil obránce a i z velkého úhlu poslal puk přesně do bližšího vinglu Hamerlíkovy branky – 1:0! Asistence: Bedřich Köhler, Zdeněk Čáp.

01:02

Na druhé straně se mnohem blíž brankářovi dostal Erik Hrňa. Zkoušel to bekhendem, v postoji Svobody ale mezírku nenašel!

Mountfield HK – HC Oceláři Třinec

5:3

konec (1:1, 3:1, 1:1)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 2. Courchaine (Köhler, Čáp), 27. K. Pilař (Vašíček), 36. Ihnačák (Kudrna, K. Pilař), 38. Ihnačák (Courchaine, Čáp), 51. Kudrna (Knotek) – 20. Kreps, 23. Irgl (Klesla, Polanský), 60. Polanský (Hrňa, Svačina)

Mountfield HK: Svoboda (Pavelka) – Pláněk, Vydarený, K. Pilař, Čáp, Dietz, Vašíček, Hronek, Jank – Kudrna "C", Knotek, Dej – Köhler, Ihnačák, Courchaine – Pavlík, Troliga, Červený – Kopta, Tvrdík, R. Pilař. Trenér: Peter Draisaitl.

HC Oceláři Třinec: Hamerlík (Hrubec) – Nosek, Klesla "C", Hrabal, M. Doudera, Adámek, Linhart, L. Doudera – Hrňa, Kreps, Orsava – Irgl, Polanský, Dravecký – Klepiš, Plíhal, Svačina – Rákos, Matuš, Chmielewski – Rufer. Trenér: Jiří Kalous.

Rozhodčí: Šindler, Čech – Bláha, Špůr.

Diváci: 5193

Průběh zápasu
1. třetina
01:43
08:30
11:50
15:48
19:04
19:39
Po 1. třetině
2. třetina
22:07
22:51
26:46
29:41
32:16
35:27
36:54
37:32
Po 2. třetině
3. třetina
50:53
58:13
59:03
59:53
Konec