Menu

Hokej

Přípravné zápasy

SHK Drtiči Hodonín – HK Gladiators Trnava

5:3

konec (2:0, 0:1, 3:2)

12.08.2015, 18:00 • Zimní stadion Václava Nedomanského • Tomáš Chramosta (@TomasChramosta)

Je hotovo! Hodonínští hokejisté po zásluze poráží Gladiátory z Trnavy 5.3, ovšem ještě pět minut před koncem nebylo o vítězi rozhodnuto, to Marek Lisoň snižoval perfektní ránou od modré čáry. Jenže pojišťovací trefu v závěru přidal podobně vypadající brankou Ondřej Nedvěd a Drtiči si necelé dvě minuty před koncem dvoubrankové vítězství pohlídali. Přeji Vám příjemný zbytek středečního večera! (20:23:08)

Konec zápasu.

59:52

Osm vteřin před koncem se bude vylučovat, za držení je potrestán Kirill Domaev (TRN), jeden z nejaktivnějších borců dnešního utkání.

58:10

Drtiči právě vstřelili branku!
Domácí podobně jako jejich soupeř dokázali proměnit dvojnásobnou přesilovku v gól, a pravděpodobně tak rozhodli o svém vítězství v tomto přípravném duelu. ONDŘEJ NEDVĚD se opřel do kotouče od modré čáry, který zapadl do sítě za Brucháčem. Asistence: Lubomír Škápik, Michal Kuba.

57:50

Minuta a půl početní výhody čeká na hodonínské Drtiče. Filip Šedivý (TRN) je totiž odeslán "za katr" na dvě minuty za vražení.

57:19

Marek Hronec (TRN) sestřelil pronikajícího Kubu svou holí, hlavní arbitr jej vzápětí posílá na dvouminutový odpočinek za podražení.

56:28

Domácí v plném počtu, hodonínští příznivci v ochozech si tak mohou oddechnout.

56:06

Kotouč končí v ochranné síti za Zdenkem Kotvanem, rozhodčí vykazují hru do středního pásma.

54:49

Trnava právě vstřelila branku!
MAREK LISOŇ si připisuje druhý gólový zářez večera! Pavol Poláček nabil trnavskému kanonýrovi na modrou čáru a Lisoň propálil vše, co mu stálo v cestě. Zdenko Kotvan toho mezi klubkem těl mnoho neviděl. Asistence: Pavol Poláček.

54:28

Domácí si to dost komplikují, David Polesný (HOD) je potrestán za zdržování hry, a Trnava tak bude hrát šestatřicet sekund dvojnásobnou přesilovku!

53:04

Róbert Mikéska (HOD) to nyní s důrazem malinko přehnal, když si uprostřed hřiště počkal na Kirilla Domaeva a sestřelil jej kolenem. Tady mohla padnout i vyšší cifra než obligátní dvě minuty.

52:26

Drtiči právě vstřelili branku!
Uplynulo přesně čtvrt minuty a Brucháčova síť se rozvlnila podruhé! Po akci Petra Peše se trefuje zkušený kanonýr ZDENĚK JURÁSEK! Tohle musí být velice studená sprcha pro Trnavu, která během patnácti vteřin přišla o nadějný výsledek. Asistence: Petr Peš.

52:11

Drtiči právě vstřelili branku!
Drtiči se po deseti minutách dostávají zpět do vedení! ZDENĚK KUČERA vystihl rozehrávku trnavských středem hřiště, a celou situaci zakončil podobně jako jeho kolega Mikéska v první třetina. Vlastně celá gólová akce byla jako přes kopírák s tou ze dvanácté minuty utkání. Bez asistence.

51:39

Hosté v plném počtu.

51:05

Kirill Domaev hledal Poláčka hlídkujícího před Kotvanovou klecí, jenže hodonínský brankář vystihl jeho záměr a včas zastavil tuto přihrávku.

50:09

Počet hráčů na ledě je po půl minutce hry srovnán. Matěj Charvát (HOD) zbytečně fauloval v útočném pásmu, rozhodčí jej vylučuje na dvě minuty za sekání.

49:39

Dominik Piskoř se šikovnou otočkou zbavil bránícího Andreje Mrázika (TRN), který si musel pomoci nedovoleným bráněním.

48:23

Gordy Bonnel měl výbornou rychlost a snažil se natlačit přes bránícího Koláře, jenže v posledním okamžiku mu poskočil kotouč na holi, takže Kotvan stačil zlikvidovat jeho příležitost.

47:47

David Polesný se obratně obtočil s kotoučem na holi kolem Brucháčovy levé tyče a chtěl zakončit pod horní tyč, jenže slovenský gólman si proti němu dostatečně vyjel a zneškodnil jeho pokus.

45:59

Domácí v plném počtu, nutno podotknout, že se Gladiátorům tato přesilová hra vůbec nepovedla.

45:11

Jenže hosté mají problém usadit se v útočném pásmu, paradoxně mají kotouč pod kontrolou spíše Drtiči.

43:59

Vyloučen Petr Peš (HOD) za podražení, Gladiátoři by se poprvé v průběhu utkání mohli dostat do pozice vedoucího týmu.

43:43

Petr Peš vynikající kličkou připravil pozici pro sjíždějícího Lubomíra Škápika, který ovšem z tutové pozice otřel kotouč pouze o boční síť!

42:35

Trnava právě vstřelila branku!
KIRILL DOMAEV vytáhl ze svého arzenálu nejrůznějších hokejových zakončení parádní kousek. Dávid Schmidt jej poslal vydařenou kolmicí do brejku, ruský snajpr rychlou stahovačkou překonal bezmocného Kotvana. Asistence: Dávid Schmidt.

41:55

I hokejisté z Trnavy jsou v plném počtu, prozatím jediný střelec hostí Marek Lisoň vyskočil z vrátek trestné lavice.

40:54

Martin Hrbáčik zkontroloval střelou zápěstím, zda je Zdenko Kotvan připraven. Ten si na jeho ráně vyloženě pochutnal a stáhl kotouč ze vzduchu lapačkou. Hodonínští jsou zároveň v plném počtu.

40:01

Začala třetí třetina.
V prostřední části hry se měnilo skóre na světelné tabuli pouze jednou, a to když v pětadvacáté minutě ujel Marek Lisoň, po jehož zakončení musel jinak výborně chytající Zdenko Kotvan poprvé kapitulovat. O zhruba deset minut později nám Jindřich Zítka s Urbanem Demem zpestřili hokejové utkání boxerskou vložkou, která se vyvíjela ve prospěch pořízka z Trnavy. Další třetina začne přibližně v 19:38.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:55

Krátce před druhou sirénou se bude opět vylučovat, ale tentokrát na trnavské straně. Marek Lisoň (TRN) se provinil sekáním.

38:47

Lukáš Vrba (HOD) oslabuje svůj tým a odchází na trestnou lavici za napadení. Trnava bude mít další možnost k využití početní výhodu.

37:58

Ondřej Nedvěd zkusil štěstí z vrcholku pravého kruhu, Brucháč jeho ránu nadvakrát zlikvidoval.

36:41

Hra se po níže zmíněné bitce paradoxně zklidnila, ani na jedné straně se zbytečně nedohrávají osobní souboje u mantinelu a hra je plynulá.

34:23

Jihomoravané hrají v plném počtu, ani napočtvrté jsme neměli možnost zhlédnout využitou početní výhodu.

33:21

Oba hráči samozřejmě dostávají trest 5 + OK; jak Jindřich Zítka (HOD), tak Urban Demo (TRN).

33:21

Ve středovém kruhu se strhl pravý, nefalšovaný boxerský duel mezi Jindřichem Zítkou a Urbanem Demem. Pěsti lítaly vzduchem s úctyhodnou frekvencí, hostující borec nakonec povalil Zítku na zem a ještě si do něj párkrát bouchl, což není zrovna gesto fair-play.

32:23

Hostující mužstvo bude mít příležitost to napravit v následujících dvou minutách, Matěj Charvát (HOD) si odchází odpočinout na trestnou lavici za hákování.

31:57

Celek ze Slovenska hraje v plném počtu, v dosavadním průběhu střetnutí jsme neviděli využitou přesilovku, ať už z jedné, či druhé strany.

31:55

Gladiátoři zahrozili v oslabení, jmenovitě to byl opět aktivní Marek Lisoň. Jeho štiplavý pokus končí na vyrážečce Zdenka Kotvana.

31:04

Petr Peš již mohl pálit ostrými z pozice mezi kruhy, jenže si na poslední chvíli všiml rozjetého Michala Kuby a pobídl jej ke vstřelení branky. Rána druhého v pořadí téměř olízla horní tyč Brucháčovy klece!

29:57

Téměř v polovině utkání si zahrají přesilovou hru i Drtiči. Marek Hronec (TRN) si chtěl k sobě přitáhnout pronikajícího Smetanu, jenže hostující bek to provedl dost nešťastným způsobem. Hlavní sudí jej vylučuje na dvě minuty za sekání.

29:03

I trnavští umí v ofenzívě zazlobit! Filip Šedivý elegeantně přenesl hru na Jakuba Macháče sjíždějícího z druhé vlny, tomu chyběly centimetry ke gólovému zakončení!

28:05

Kirill Domaev se prodíral domácí defenzívou ve snaze dojet kotouč směřující k brankáři Kotvanovi, jenže hodonínští beci jej vzali "do kleští". Ruský hráč tak alespoň vybojoval útočné pásmo.

26:50

O pár vteřin později obránce Jedlička trefuje pravou tyč Brucháčovy brankové konstrukce! Trnavský gólman následně zalehl kotouč, hra se tak přerušuje. Hosté přežili dvě veliké šance soupeře.

26:10

Radoslav Smetana se již chystal k dorážce poskakujícího kotouče na brankovišti, jenže neposedný kousek černé gumy mu přeskočil lopatu jeho hole.

24:48

Trnava právě vstřelila branku!
Tentokrát se Gladiátorům rychlý brejk povedl a snižují tak na rozdíl jedné branky. Martin Hrbáčik vyslal do úniku MARKA LISOŇE. Ten pouze ztvrdil fakt, že je dnes nejaktivnějším hráčem hostujícího celku a překonal hodonínského brankáře. Asistence: Martin Hrbáčik.

23:34

Robert Jedlička se dopustil obrovské chyby, jako poslední hráč nechal kotouč při rozehrávce za sebou! Toho využil agilní Kirill Domaev, ruskému forvardovi ale nevyšla bekhendová klička proti vyjetému Kotvanovi.

22:16

Lukáš Vrba chtěl pouze nahodit za Brucháčovu klec, jenže poslal kotouč vysoko do ochranné sítě. Vhazuje se ve středním pásmu.

21:14

Michal Kuba hledal prudkým pasem sjíždějícího spoluhráče mezi kruhy, jenže tato příhra nenašla žádného adresáta.

20:16

Daniel Kolář krátce po buly otevírá druhé dějství nepřesnou rozehrávkou, která vyústila v zakázané uvolnění.

20:01

Začala druhá třetina.
První dvacetiminutovka přinesla porci opravdu svižného hokeje, oba celky předvedly skvělé nasazení. Ovšem od poloviny úvodní části hry se hrálo takříkajíc na jednu bránu, hodonínští výborně kontrolovali puk a zaslouženě vedou o dvě brank. Gólový účet zápasu otevřel Lukáš Vrba, který dorazil Charvátovu přízemní ránu od modré čáry. V minutě dvanácté si připsal branku Róbert Mikéska. Ten předvedl výborné čtení hry a následně si poradil i s brankářem Brucháčem. Další třetina začne přibližně v 18:46.

20:00

První třetina skončila.

19:06

Lubomír Škápik se vůbec nebál vypálit od modré čáry, proti jeho jedovaté ráně musel Brucháč vytáhnout opravdu hbitý a široký rozklek.

18:16

Róbert Mikéska se prezentoval hbitým průnikem a svižnou ranou ke vzdálenější tyči, Peter Brucháč ovšem byl na tutuo eventualitu připraven a lapil plachtící kotouč.

17:03

Útočná snaha Hodonína vyvrcholila v přihrávku zpoza brány na Michala Kubu, který z bezprostřední blízkosti napálil kotouč pouze do Petera Brucháče. Nuntno ovšem pochválit hostujícího brankáře, který výborně snížil úhel domácímu střelci.

15:44

Domácí mužstvo je opět v pěti hráčích na ledě, Trnavě se ani napodruhé nepovedlo přetavit výhodu jednoho hráče v poli v branku.

15:20

Na druhé straně se do slibné příležitosti dostal Zdeněk Kučera, jenže ani nadvakrát nepotrestal nedůslednost trnavsé obranné řady.

14:29

Michal Flamík dobrou poziční hrou zblokoval ránu Gordyho Bonnelu z úhlu, Kotvan v této situaci toho nemohl příliš mnoho vidět.

13:44

Jenže hned na to přišel faul, a to je voda na mlýn trnavskému mužstvu. Lubomír Škápik (HOD) se provinil proti refulím nedeovoleným bráněním.

13:10

Druhá hodonínská formace se usadila v útočném pásmu a drží kotouč pod kontrolou. Dobře míněná rána Michala Kuby mířila vysoko nad.

11:51

Drtiči právě vstřelili branku!
Katastrofální rozehrávka hostující defenzívy resultuje v další branku do sítě Trnavy! ROBERT MIKÉSKA výborně přečetl hru, zmocnil se křižné přihrávky na útočné modré čáře a prosadil se ranou k pravé tyči Brucháčovy svatyně. Bez asistence.

11:35

Radoslav Smetana ve snaze nahodit kotouč za Trnavskou bránu vyhodil puk až do ochozů nad střídačkami, buly se tak bude konat v neutrální zóně.

09:53

Marek Lisoň i strochou štěstí prošel mezi dvěma obránci jak nůž máslem a nikým neatakován pálil z mezikruží, jenže Zdenko Kotvan předvedl vynikající reflexivní zákrok pravým ramenem!

08:52

Zdeněk Kučera se pokouší s tímto faktem něco udělat, ale zatím pouze zaváží kotouč do rohu útočného pásma.

07:04

Utkání má velice dobré tempo, hra se v rychlosti přelévá z jedné strany kluziště na druhou. Na můj vkus se však po málu střílí, ani jeden z brankářů se zatím výrazněji nezapotil.

06:20

Trnavští hokejisté se při přechodu středního pásma dopustili postavení mimo hru, tudíž se bude vhazovat ve středním pásmu.

05:27

Jihomoravané ustáli oslabení, Ondřej Nedvěd se tak může vrátit do hry až po celých dvou minutách.

05:21

Robert Jedlička čistě odzbrojil Dávida Schmidta za vlastní brankou a posílá kotouč přes všechny čáry.

04:16

Drtiči přežili přesilovkovou rychlopalbu Gladiátorů, díky pohotovosti Víta Miky tak mohou v poklidu vystřídat.

03:27

Ondřej Nedvěd (HOD) doslova podťal pronikajícího spoluhráče na obranné čáře, a dostane se mu tak zaslouženého odpočinku na trestné lavici. Dvě minuty za podražení.

01:52

Drtiči právě vstřelili branku!
Domácím se podařilo lépe vstoupit do zápasu a po první výraznější akci se dostávají do vedení! Dominik Piskoř našel na modré čáře Matěje Charváta, ten se s kotoučem nijak nerozpakoval a vyprášil Brucháčovy betony. K odraženému kotouči nejrychleji dobruslil LUKÁŠ VRBA a zametl jej za brankovou čáru. Asistence: Matěj Charvát, Dominik Piskoř.

00:49

Mezitím se hra přesunula před hostujícího brankáře, který bezpečně podržel odražený kotouč od zadního mantinelu pod svou rukavicí.

00:23

Jaroslav Bachratý se natlačil mezi kruhy do bekhendového zakončení, jeho rána ovšem nebyla prudká natolik, aby ji Kotvan neztlumil na svém plastronu.

00:01

Utkání právě začalo.
Kapitáni obou mužstev se již zdraví s arbitry dnešního duelu, úvodní buly bude vhozeno za pár okamžiků.
Před několika málo okamžiky hráči obou celků ukončili rozbruslení, po ledě Zimního stadionu Václava Nedomanského se právě prohání rolba. V útrobách stadionu je teplota 20°C, tedy vzhledem k parnému letnímu počasí malinko vyšší, než je obvyklé. Na kvalitě ledu by se to ovšem nemělo nijak výrazně odrazit, kluziště vypadá velice dobře.
Úvodní sestavy:

SHK Hodonín: Kotvan (Zollpriester) – Kolář, Jedlička, Nedvěd, Škápik, Talán, Polesný, Flamík, Mikéska – Kučera Z., Zítka, Stránský – Peš, Jurásek, Kuba – Vrba, Charvát, Piskoř – Mika, Tomi, Smetana

HK Gladiators Trnava: Brucháč (Bachratý) – Demo, Hronec, Macháč, Kubica, Poláček, Kučera S., Porubský, Schmidt – Domaev, Lisoň, Mrázik, Lukačovič, Reho, Šedivý, Maury, Turan, Bonnel, Hrbáčik.
Zdravím všechny příznivkyně a příznivce ledního hokeje. Po dlouhé letní přestávce se opět rozjíždí tradiční kolotoč přípravných utkání před zahájením dalšího soutěžního ročníku. Hodonínští hokejisté se dnes v podvečer poprvé představí domácímu publiku proti účastníkovi druhé nejvyšší slovenské soutěže.

Gladiátoři z Trnavy budou mít proti Jihomoravanům značnou výhodu v podobě dvou odehraných přátelských utkání, zatímco Drtiči skočí do zápasu "rovnými nohami". Nejprve si hosté k premiérovému duelu pozvali celek z nedaleké Senice, se kterým po těsném boji prohráli 4:3. V pondělí odehráli další přípravné utkání na domácí půdě. Břeclavští Lvi po celých šedesát minut hry tahali za kratší konec, trnavští borci si tak připsali jednoznačné vítězství 8:1.

Dá se předpokládat, že oba celky půjdou do dnešního utkání z plného tréninku, hlavně hodonínští hokejisté doposud ladili především bruslení a fyzickou kondici. Bude ovšem zajímavé sledovat konfrontaci sehranějšího slovenského celku s domácími Drtiči, v jejichž kádru se poprvé představí jména nových posil. Jak utkání dopadne se dozvíme zhruba kolem půl deváté večerní, a vy můžete sledovat průběh tohoto zajímavého duelu na serveru onlajny.com. Začínáme úderem šesté hodiny!
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

SHK Drtiči Hodonín – HK Gladiators Trnava

5:3

konec (2:0, 0:1, 3:2)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 2. Vrba (Charvát, Piskoř), 12. Mikéska, 53. Z. Kučera, 53. Jurásek (Peš), 59. Nedvěd (Škápik, Kuba) – 25. Lisoň (Hrbáčik), 43. Domaev (Schmidt), 55. Lisoň (Poláček)

SHK Drtiči Hodonín: Kotvan (Zollpriester) – Kolář, Jedlička, Nedvěd, Škápik, Talán, Polesný, Flamík, Mikéska – Kučera Z., Zítka, Stránský – Peš, Jurásek, Kuba – Vrba, Charvát, Piskoř – Mika, Tomi, Smetana

HK Gladiators Trnava: Brucháč – Demo, Hronec, Macháč, Kubica, Poláček, Kučera S., Porubský, Schmidt – Domaev, Lisoň, Mrázik, Lukačovič, Reho, Šedivý, Maury, Turan, Bonnel, Hrbáčik, Bachratý

Průběh zápasu
1. třetina
01:52
03:27
11:51
13:44
Po 1. třetině
2. třetina
24:48
29:57
32:23
33:21
38:47
39:55
Po 2. třetině
3. třetina
42:35
43:59
49:39
50:09
52:11
52:26
53:04
54:28
54:49
57:19
57:50
58:10
59:52
Konec