Menu

Fotbal

Niké liga

DAC 1904 Dunajská Streda – ŠK Slovan Bratislava

0:3

konec (0:1)

30.05.2015, 17:15 • Mestský štadión v Dunajskej Strede • Tomáš Schügerl sk

Tipsport: 4.0 3.44 1.86 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

S konštatovaním, že v derby zápase sa zrodilo víťazstvo Slovana v Dunajskej Strede rozdielom triedy, sa s vami lúčim a prajem príjemný zvyšok dňa! Dnes vám ešte ponúkneme priame prenosy z finále Nemeckého pohára či finále Španielskeho pohára. (19:13:41)

Vážení športoví fanúšikovia, ja vám v mene celého portálu Onlajny.eu ďakujem za pozornosť pri sledovaní zápasov Fortuna ligy 2014/2015. Dnešní súperi môžu byť so sezónou spokojní len sčasti – Slovan po problémoch a výmenách trénerov končí na treťom mieste pred Trnavou, DAC skončí na 8.priečke v strede tabuľky.

Konečné poradie tímov vo Fortuna lige 2014/2015:
1. Trenčín 74 bodov – kvalifikácia do predkola Ligy majstrov
2. Žilina 69 bodov – kvalifikácia do predkola Európskej ligy
3. Slovan 57 bodov – kvalifikácia do predkola Európskej ligy
4. Trnava 56 bodov – kvalifikácia do predkola Európskej ligy
5. Senica 47 bodov
6. Košice 41 bodov – zostup do II.ligy (nesplnenie licenčných podmienok)
7. Ružomberok 40 bodov
8. Dunajská Streda 39 bodov
9. Myjava 39 bodov
10. Zlaté Moravce 32 bodov
11. Podbrezová 29 bodov
12. Banská Bystrica 22 bodov (-3 body) – zostup do II.ligy

Štatistiky zo zápasu:

Strely celkom: 10:7
Strely na bránu: 5:6
Žlté karty: 1:2
Je koniec, Slovan Bratislava víťazí v Dunajskej Strede 3:0 a v konečnej tabuľke skončí na treťom mieste! Sledovali sme zaujímavý zápas, pričom rozdiel triedy vo výsledku je pre domácich trochu krutý. Hráči domácich bojovali, snažili sa, zlomili ich však chyby v obrane, ktoré Slovan takmer so 100%-nou úspešnosťou trestal. Belasí podali na záver sezóny veľmi dobrý výkon, predĺžili víťaznú sériu a z trávnika môžu odchádzať spokojní.

90+1

Koniec zápasu.

90+1

Saláta už sa trápi s kŕčami, Ljubičić ho preto obral o loptu a strieľal sám pred Pernišom, ten ale pokryl jeho tvrdú strelu mierenú do stredu brány!

90+1

Po rohovom kope a rozohrávke na krátko centroval z pravej strany Milinkovič, lopta mu ale sadla veľmi zle a mieril tak nad bránu DAC. Vykopávať bude Polaček.

90

Oršula na hrote útoku predskočil Tótha a zakončoval sám proti Polačekovi, ten jeho tvrdú strelu reflexívne vyrazil na roh, to bol skvelý zákrok brankára DAC!

90

Nadstavuje sa 1 minúta.

89

Zo štandardky Slovana sa žiadne nebezpečenstvo nehrozilo, belasí mali v šestnástke súpera len niekoľko hráčov. Teraz pri lopte DAC, uvidíme jednu z posledných akcií zápasu.

88

Pri pravej strannej čiare bol faulovaný Čikoš, v závere je tu ešte štandardka Slovana z veľkej vzdialenosti, loptu pošle do hry Milinkovič.

87

Štepanovský zahrával out DAC z pravej strany, tam však akcia domácich skončila, defenzíva belasých dnes pracuje naozaj veľmi spoľahlivo, dobre hrá aj novic v základnej zostave Záhumenský.

86

Szabó zaujímavo vystrelil ponad múr, mieril veľmi pekne, lopta však skončila tesne nad brvnom brány Slovana.

85

Saláta fauloval Szarku, je z toho zaujímavá štandardka pre DAC z osi ihriska z cca 25 metrov od brány.

84

Ľupták neustále aktívny, aj teraz posielal loptu do šestnástky, od Záhumenského sa lopta odrazila do outu.

83

Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza Richard Lásik, prichádza Samuel Štefánik.

82

Striedanie v tíme FC DAC Dunajská Streda: z ihriska odchádza Jakub Brašeň, prichádza Erik Ujlaky.

81

Domáci si pýtajú pokutový kop, ten sa pískať nebude! Po dlhom centri si v šestnástke vybehol po lopte Perniš, prirodzene sa brankársky chránil a nešťastne sa zrazil s Brašeňom, lopta končí v oute a Brašeň sa ťažšie dvíhal zo zeme! Už je však v poriadku, hra pokračuje.

80

Dobre hrajúci Ľupták mohol znížiť, vystrelil spoza Záhumenského z pravej strany šestnástky a jeho razantnú strelu vyboxoval pozorný Perniš!

79

Postupná akcia Slovana, Oršula na jej konci centroval na pravú stranu šestnástky, kde bol Mészáros, ten vo vzdušnom súboji fauloval Štepanovského.

79

Hra sa presunula na opačnú stranu, Oršula centroval z ľavej strany a hľadal pred bránou Peltiera, tomu chýbali centimetre, aby loptu zasiahol, napokon ju kryl Polaček.

78

Pekná akcia DAC, po kombinácii na ľavej strane strieľal z hranice šestnástky Brašeň, mieril však len do miest, kde stál Perniš, ktorý s prehľadom zasiahol.

77

Milinkovič stratil loptu v strede ihriska a o loptu ho obral Ľupták, ktorý kolmicou vysúval vpredu Szarku, pred ním zasiahol vynikajúco hrajúci Saláta.

76

Na opačnej strane protiútok Slovana, Oršula bol s loptou pred šestnástkou a na jej pravej strane hľadal Mészárosa, ten však bol v ofsajde.

75

Ľupták sa už-už dostával do zakončenia v šestnástke, Gorosito šiel na zem a čistým sklzom ho o loptu obral.

74

Simovič stratil loptu v strede ihriska a po akcii Straku mohol z hranice šestnástky strieľal Szarka, jeho tečovanú strelu bez väčších problémov pokryl Perniš.

73

Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza Adam Zreľák, prichádza Filip Oršula.

73

Z ničoho nič šanca DAC, Brašeň sa obtočil s loptou na hranici šestnástky a mal tam dostatok času i priestoru, mieril však nad bránu!

72

Peltier sa snažil prejsť popri ľavej postrannej čiare, na zem ho tam stiahol Straka, po vzájomnom tvrdom súboji je z toho lopta pre DAC, rozhodca faul nesignalizoval.

71

Náznak brejku v podaní Slovana, Milinkovič tam od postrannej čiary vysúval na ľavej strane voľného Čikoša, nahrávka bol priveľmi dôrazná a tak si loptu prebral vybiehajúci Polaček.

70

Do konca ostáva 20 minút, Slovan jednoznačne vedie rozdielom triedy. Rozhodne je však sympatické, že DAC to ,,nezabalilo" a neustále sa snaží aspoň skorigovať skóre.

69

Tóth peknou kolmicou vysunul na pravej strane Ľuptáka, ten je teraz naozaj aktívny a centrovanou loptou hľadal v šestnástke Sablera, pred ním odkopol Záhumenský.

68

Na trávniku ostal po tvrdom súboji so Štepanovským ležať Karol Mészáros, zrejme bude potrebné minimálne krátke ošetrenie.

67

Trojica Mészáros-Zreľák-Peltier kombinovala pred bránou DAC, posledne menovaný však voľný v šestnástke neprihrával z otočky presne.

67

Center z rohového kopu odvrátili belasí, vo vzduchu tam dnes kraľujú vysokí stopéri Gorosito so Salátom.

66

Skvelé technické spracovanie lopty v podaní Ľuptáka, záložník domácich udržal loptu na ihrisku a prudkým centrom hľadal v šestnástke Szarku, pred ním hlavičkou v páde odvrátil na roh Saláta.

65

Zreľák mohol na hrote postupovať sám na bránu, bol však v postavení mimo hru, čo signalizoval aj asistent rozhodcu. Pri lopte DAC.

64

Záhumenský so Sablerom v tvrdom súboji pri postrannej čiare, útočník DAC sa tam presadzoval naozaj dôrazne, napokon je však z toho len odkop Perniša od vlastnej brány.

63

Čikoš fauloval na útočnej polovici Slovana Brašeňa, po krátkom držaní lopty v podaní belasých nasleduje akcia DAC. Informácia zo Žiliny – MŠK tam vedie nad Trnavou, za tejto konštelácie by teda tretí skončil Slovan.
Dnešné stretnutie sleduje 4036 divákov.

62

Stále sledujeme množstvo osobných súbojov najmä medzi šestnástkami, Lásik tam fauloval Ljubičića, DAC tak pri lopte.

61

DAC nemožno uprieť snahu, akciám domácich však až na výnimky chýba v útoku kreativita a schopnosť presadiť sa jeden na jedného. Táto útočná akcia skončila faulom, vykopáva Perniš.

60

Žltú kartu dostáva Marko Milinkovič (ŠK Slovan Bratislava).

59

Dunajská Streda zvýšila po treťom inkasovanom góle svoju aktivitu, teraz tam bola lopta pred šestnástkou, Peltier s Lásikom to pod tlakom domácich hráčov zvládli.

58

Krásny futbalový moment! Domáci zahrávali rohový kop, Ľupták si prebral pred šestnástkou odrazenú loptu a vypálil volejom, trafil brvno brány Slovana! Potom ešte hlavičkoval smerom na bránu Michalík, Perniš sa stihol vrátiť do postoja a loptu kryl.

57

Milinkovič sa individuálne presadil na pravej strane a priťukol na stred Simovičovi, jeho strela z 25 metrov bola zrazená obranným valom DAC.

56

Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza František Kubík, prichádza Lester Peltier.

55

Domáci to prestávajú psychicky zvládať, Ľupták absolútne zbytočne zozadu fauloval na útočnej polovici Kubíka, nemal šancu hrať loptu a išiel ,,po nohách" hráčovi Slovana. Rozhodca neudelil ani žltú kartu.

54

Slovan dal gól!
Už je to rozdielom triedy, Slovan využíva všetky svoje šance a strieľa už tretí gól! Čikoš zahrával štandardku ešte z vlastnej polovice, vyslal dlhý center dopredu, ktorý podbehol Michalík a loptu si tam v šestnástke prebral Mészáros. Ten ešte nezištne prihral na stred voľnému Kubíkovi, a FRANTIŠEK KUBÍK loptu umiestnil do odkrytej brány!

53

Pekná akcia DAC, Štepanovský centroval od pravej postrannej čiary a v dobrej pozícii v pokutovom území bol Szarka, výborne však pred ním zasiahol Záhumenský.

52

Po centri tesne pred päťku s prehľadom odhlavičkoval loptu Saláta, ten je dnes vo vzduchu suverénny. Bol tam navyše útočný faul, vykopáva tak Perniš.

51

Polaček loptu okamžite poslal na hrot útoku, kde pred Sablerom loptu odvrátil na roh Gorosito.

50

Tvrdý vzdušný súboj Mészárosa a Straku, loptu napokon pošle do hry vykopávajúci Polaček.

49

Diváci ostali na chvíľu akoby zmrazení, miesto očakávaného náporu DAC inkasuje druhý gól. Domáci však stále majú dostatok času, aby zápas zvrátili.

48

Slovan dal gól!
Tak to je neuveriteľné, Slovan strieľa veľmi kuriózny gól a je opäť o niečo bližšie k víťazstvu! Po faule na Kubíka centroval dopredu Gorosito, na hranici šestnástky loptu podbehol Ljubičić a sám v šestnástke zakončoval KAROL MÉSZÁROS. Ten loptu trafil veľmi zle, vôbec mu nesadla, pohybom však pomýlil Polačeka, ktorý šiel predčasne na zem a tak len s hrôzou sledoval, ako pomalá strela končí v sieti pri jeho ľavej žrdi!

47

Ľubomír Michalík (Dunajská Streda) poriadne od podlahy skosil v strede ihriska Kubíka, ten sa len pomaly dvíha z trávnika.

47

Priamočiara akcia DAC, Brašeň prešiel po ľavej strane a v šestnástke hľadal prízemnou prihrávkou Szarku, pred ním umne zasiahol Saláta.

46

Tréner Marič chce zrejme posilniť ofenzívu mužstva, stiahol obrancu Turňu a na trávnik vyslal útočníka Sablera.

46

Striedanie v tíme FC DAC Dunajská Streda: z ihriska odchádza Matúš Turňa, prichádza Roman Sabler.

46

Začal sa druhý polčas.

Štatistiky po 1.polčase:

Strely celkom: 3:4
Strely na bránu: 0:2
Žlté karty: 0:1
Z posledného rohu v prvom polčase už žiadne nebezpečenstvo neprišlo, nič sa teda nezmenilo na tom, že Slovan Bratislava vedie v Dunajskej Strede 1:0 po góle Milinkoviča. Sledujeme zaujímavé stretnutie, v ktorého úvode boli belasí jednoznačne aktívnejší a zaslúžene sa dostali do vedenia. Domáci mohli vyrovnať pri šanciach Kwina a Straku, inak sa však do streleckých pozícií dostávajú len ťažko. Čaká nás otvorený druhý polčas, stať sa môže naozaj čokoľvek. Pri jeho začiatku sa na vás teším od 18:19.

45+1

Prvý polčas sa skončil.

45+1

Szabóov center zo štandardky odvrátil Saláta, po odrazenej lopte sa však sám pred Pernišom na pravej strane šestnástky ocitol Straka. Ten bol aj sám prekvapený, prihral však ešte do výbornej pozície Ljubičićovi, ktorý by už strieľal do odkrytej brány, skvele ho však predskočil Lásik a odkopol loptu na roh!

45

Nadstavuje sa 1 minúta.

45

Brašeň bol vo vzdialenosti cca 20 metrov od brány faulovaný Gorositom, v samom závere polčasu je tu veľmi zaujímavá štandardka pre DAC.

44

Slovan v závere polčasu zvyšuje aktivitu, Milinkovič strieľal snáď z 30 metrov, jeho tvrdú strelu do stredu brány vyboxoval pozorný Polaček.

43

Domáci si zavarili pri rozohrávke, Szabó nedôrazne prihrával brankárovi Polačekovi, ktorého napádal Mészáros, Polaček šiel na zem a v poslednej chvíli loptu v páde odkopol.

42

Štepanovský z DAC uplatnil skvelý dôraz, nevypustil súboj so Záhumenským a sklzom vybojoval loptu v šestnástke Slovana, jeho spätná prihrávka však spoluhráčov nenašla.

41

Ljubičić teraz nasadil korunu na sériu nepresností, oblúčikom na niekoľko metrov prehodil pri čiare Štepanovského a trafil až múr tribúny.

40

Blíži sa záver polčasu, na ihrisku v podstate nič nové, hrá sa medzi šestnástkami, tímy si navzájom vymieňajú loptu pri nepresných kombináciách. Lepším mužstvom je naďalej Slovan.

39

Zreľák si sklepol loptu na hrote a okamžite prihrával voľnému Milinkovičovi, ešte pred ním ale loptu zastavil obranca DAC Michalík, teraz je v hre naozaj plno nepresností.

38

Sledujeme súboje v strede ihriska, DAC tam malo náznak brejku, Straku však obetavým a čistým zákrokom pri čiare zastavil Milinkovič, ktorý ešte aj založil akciu Slovana.

37

Tieto nakopávané lopty DAC dnes vychádzajú s mizivým percentom úspešnosti, Turňa to skúšal dlhou loptou na Szarku, lopta končí až za bránkovou čiarou a výkopom Perniša.

36

Záhumenský čistým obranným zákrokom zastavil prenikajúceho Ľuptáka, aby potom prihral Mészárosovi, ktorý mohol založiť brejk Slovana, prihrávka na Kubíka však bola nepresná.

35

Lopta po centri z rohu preletela až na hranicu šestnástky, odkiaľ sa snažil volejom strieľať Ljubičić, do lopty sa neoprel dostatočne razantne a jeho pokus zablokovala obrana.

34

DAC sa s blížiacim sa záverom polčasu snaží o vytvorenie územnej prevahy, Saláta teraz odhlavičkoval loptu pred Szarkom a domáci získali rohový kop.

33

Timotej Záhumenský (Slovan) zozadu stiahol unikajúceho Štepanovského, vcelku logicky je z toho žltá karta.

32

Po ďalšej akcii belasých nasledoval rohový kop, Milinkovič centroval do pokutového územia a do odrazenej lopty sa oprel Mészáros, mieril však mimo brány.

31

Mohlo to byť 0:2! Mészáros krásnym centrom od pravej postrannej čiary našiel v šestnástke voľného Lásika, ktorý strieľal k pravej žrdi, nespravil to však dostatočne razantne a Polaček loptu stihol vyboxovať!

30

Striedanie v tíme FC DAC Dunajská Streda: z ihriska odchádza Noe Achille Amban Kwin, prichádza Mário Tóth.

29

Dlhý nákop aj v podaní Slovana, Gorosito hľadal na hrote útoku Mészárosa, pred ním spoľahlivo zasiahol bývalý reprezentant Michalík.

28

Pekná, priamočiara akcia DAC. Ľupták zo stredu poľa priťukol na ľavú stranu Štepanovskému, ktorému sa už ukazoval v strede šestnástky voľný Szarka, Štepanovský však centroval príliš prudko a tak z toho bola nakoniec strela, ktorá letela nad bránu. Szarka len márne ukazoval rukami, kam chcel loptu dostať.

27

V hre sa už pokračuje a po štandardke DAC znovu aktivita Szarku na hrote útoku, znovu tam išiel veľmi tvrdo, Gorosito to pred ním zvládol a odkopol loptu do bezpečia.

26

Kwin bude potrebovať ošetrenie, hra sa teda na malý moment preruší, hráči sa môžu občerstviť. Na štadióne stále panuje výborná atmosféra, tá je skutočne ozdobou zápasu.

25

Štepanovský centroval do šestnástky od ľavej postrannej čiary, Perniš si tam znovu veľmi dobre vyskočil a loptu si stiahol zo vzduchu.

24

DAC to skúša tradičnými dlhými loptami na hrot, ako teraz v podaní Kwina na Szarku, ktorý sa tam snažil basketbalovým spôsobom presadiť cez Gorosita, rozhodca pískal útočný faul.

23

Nepresnosť aj na opačnej strane pri akcii Straku, loptu tak teraz pošle do hry Perniš. Hrá sa vo vysokom tempe, akcie mužstiev však občas brzdia nepresnosti.

22

Ani Slovan sa v útoku nechce nechať zahanbiť, predviedol akciu po pravej strane, center Mészárosa bol však veľmi nepresný, vykopávať môže Polaček.

21

Akcia DAC pokračovala, Szabó vyslal oblúčik na Straku, ten však loptu nemohol zastihnúť na hracej ploche, Szabó centroval príliš razantne.

20

Domáci sú po inkasovanom góle evidentne aktívnejší, tento moment ich pozitívne vyburcoval. Szarka sa snažil na hrote presadiť po dlhom centri, loptu pred ním odvrátil Gorosito.

19

Szarka sa tradične dôrazne snažil prejsť dopredu, bol tam zdvojený Lásikom a Simovičom, tí ho s námahou, ale napokon čisto zastavili.

18

Mohlo byť vyrovnané! Ľupták perfektne odcentroval z ľavej strany a krížnym centrom našiel na vzdialenejšej žrdi Kwina, ktorý z päťky prehlavičkoval odkrytú časť brány!

17

Na opačnej strane sledujeme dlhý nákop na hrot na Szarku, Perniš si vyšiel ďaleko za hranicu šestnástky a výkopom z náročnej pozície odvrátil loptu do bezpečia.

16

Zreľák na hrote útoku obral o loptu váhajúceho Kwina, snažil sa následne vysunúť Mészárosa, jeho prihrávka však úspech neslávila, Kwin svoju chybu napravil.

15

Szabó znovu centroval zo štandardky, mieril na zadnú žrď, Perniš tam znovu umne zasiahol pred Michalíkom, stiahol si loptu zo vzduchu.

14

Center letiaci do stredu šestnástky odhlavičkoval Saláta, belasí sa snažili prejsť do protiútoku, Kubík však pri tom fauloval a tak je tu ďalšia štandardka pre DAC:

14

Lásik odkopol na rohový kop, DAC bude môcť zahroziť zo vzduchu, má tam viacero dobrých hlavičkárov.

13

Szabó centroval tesne pred päťku, kde bol na hlavičku pripravený Michalík, Perniš však dobre čítal hru a s prehľadom loptu vyboxoval do bezpečia.

12

Teraz sa môže DAC pokúsiť o vyrovnanie, je tu štandardná situácia z pravej strany, loptu pošle do šestnástky kapitán Szabó.

11

Rýchly gól nám samozrejme mení situáciu, DAC začal s výrazne defenzívnou taktikou, teraz musia domáci hru aspoň trochu otvoriť, aby skóre skorigovali.

10

Slovan dal gól!
Úvodný tlak Slovana rezultuje vo vedúci gól, belasí sa radujú z dôležitého vedenia! Kubík strieľal z osi ihriska z 25 metrov, Michalík jeho strelu zablokoval a lopta dopadla presne na pravú stranu šestnástky. Milinkovičovu prvú strelu z tohto územia zablokoval Turňa, MARKO MILINKOVIČ sa však dostal k odrazenej lopte a s prehľadom ju umiestnil k pravej žrdi brány!

9

DAC v rýchlom brejku, Štepanovský sa presadil v strede poľa a vysunul do útoku Szarku, ten však bol proti presile dvoch obrancov v belasom, napokon výborne zasiahol Záhumenský a získal loptu na kopačky hráčov Slovana.

8

Stále sledujeme iniciatívu hostí, Čikoš prešiel po pravej strane a strieľaným centrom našiel v strede šestnástky Mészárosa, jeho strelu z prvej zablokoval Michalík.

7

Slovan stále pri lopte, DAC sa do hry príliš často nedostáva. Čikoš vysúval popri pravej postrannej čiare Mészárosa, pred ním odkopol loptu Szabó.

6

Belasí sú v úvode aktívnejší, Zreľák mal voľný priestor pred šestnástkou a miesto strely ešte nahrával na ľavú stranu Lásikovi, pred ním loptu zastavil Michalík.

6

Po centri z rohového kopu sa vo vzduchu na zadnej žrdi presadzoval Saláta, proti vysokým stopérom DAC ale neuspel.

5

Mészároš už bol teraz úspešnejší, prešiel po ľavej strane a okamžite nahrával na stred šestnástky Zreľákovi, ktorého volej zablokoval na rohový kop Straka!

4

Gorosito vyslal dlhý nákop až do súperovej šestnástky, Mészáros sa tam už nádejne presadzoval a chystal sa preniknúť pred Polačeka, akciu zastavil obranným zákrokom Turňa.

3

Szarka si z hrotu útoku DAC vyšiel až do stredu ihriska, kde sklepával dlhý nákop, bol faulovaný Simovičom, je tu štandardka pre DAC.

2

Na opačnej strane skúšal prekvapiť Perniša strelou zo strednej vzdialenosti Štepanovský, mieril výrazne mimo priestoru troch žrdí.

2

Belasí ostali pri lopte, Milinkovič si vyšiel s loptou od postrannej čiary a kolmicou hľadal v šestnástke Zreľáka, ten mal k lopte priďaleko a tak zasiahol Polaček.

1

V úvode zápasu akcia Slovana po pravej strane, do šestnástky tam centroval Mészáros, Zreľák sa však medzi stopérmi nepresadil.

1

Stretnutie sa práve začalo.
Pred zápasom ešte minúta ticha za zosnulého Zsolta Érseka, ktorý tragicky zahynul po zranení pri futbalovom zápase v drese DAC vo veku 15 rokov.
S futbalovou činnosťou sa lúči aj legendárny rozhodca Vojtech Christov, ktorý rozhodoval finálový zápas EURA 1984. Po skončení rozhodcovskej kariéry pôsobil v pozícii delegáta, z ktorej teraz odchádza. Takisto si vyslúžil potlesk divákov.
Pred zápasom ešte oficiálna rozlúčka Petra Majerníka a Ivana Šnirca, dvoch hráčov DAC, ktorí po sezóne z klubu odchádzajú. Pred plnou tribúnou ocj spomienkovými predmetmi ocenil majiteľ klubu Oszkár Világi.
V Dunajskej Strede vládne krásne slnečné počasie, tribúny dunajskostredského štadióna sú veľmi slušne zaplnené fanúšikmi domácich i hostí. Na ihrisko už prichádzajú oba tímy, domáci v tradičných bielo-žltých dresoch, hostia takisto v tradičnej belasej farebnej kombinácii.
Vážení športoví fanúšikovia, prajem vám príjemné sobotné popoludnie, ktoré vám spríjemní posledné kolo tohto ročníka slovenskej najvyššej futbalovej súťaže! V zápase Dunajská Streda vs. Slovan Bratislava ešte pôjde o konečné tretie miesto v ligovej tabuľke, ktoré si môžu belasí zaistiť po prípadnej výhre na ihrisku DAC a súčasnej prehre Trnavy v Žiline. Obaja tréneri už poskytli základné zostavy, zmeny nachádzame predovšetkým v tej hosťujúcej, kde chýbajú Niňaj, Štefánik či Soumah. Vy si môžete jednotlivé zostavy podrobne prezrieť, ja sa vám prihlásim tesne pred začiatkom zápasu.
Úvodné zostavy:

FC DAC Dunajská Streda: Poláček – Szabó (C), Michalík, Turňa, Kwin Kwin – Štepanovský, Ljubicić, Straka, Brašeň, Ľupták – Szarka.
Náhradníci: Pernecký – Ujlaky, Tóth, Horváth, Krišto, Sabler, Jurčo.

ŠK Slovan Bratislava: Perniš – Záhumenský, Saláta, Gorosito, Čikoš – Lásik, Simović – Mészáros, Milinkovič (C), Kubík – Zreľák.
Náhradníci: Krnáč – Oršula, Štefánik, Gašparovič, Čermák, Peltier, Miklós.

Rozhodca: Weiss – Tomčík, Ferenc.
Vážení športoví fanúšikovia, vítam vás pri zápase posledného kola Fortuna ligy ročníka 2014/2015! Máme za sebou 32 kôl a celkovo 192 zápasov dobrého futbalu. Ostáva posledných 6 meraní síl, v ktorých sa rozhodne o jedinej nezodpovedanej otázke – a síce, kto skončí na konečnom 3.mieste. Bude to Trnava alebo Slovan?

Odpoveď môže dať i tento zápas, ktorý budeme spoločne sledovať. Belasí z Bratislavy sa po turbulentnej sezóne s účasťou v skupinovej fáze Európskej ligy, ale aj dvomi trénerskými výmenami nachádzajú na 4.priečke ligovej tabuľky so ziskom 54 bodov. Na tretiu Trnavu strácajú len dva body, pričom Spartakovci hrajú v Žiline, odkiaľ sa body až tak často nevozia. Slovan má predkolo Európskej ligy isté, určite by však bol rád, keby skončil na bronzovej priečke pred veľkým rivalom. Belasí musia pre splnenie tohto cieľa bezpodmienečne vyhrať v Dunajskej Strede a veriť, že Trnava v Žiline nezíska ani bod. V prípade rovnosti bodov rozhodnú lepšie vzájomné zápasy v prospech Spartaku.

Dunajská Streda má za sebou úspešnú stabilizačnú sezónu. Nový majiteľ klubu Oszkár Világi garantoval po úspešných záchranárskych bojoch z predchádzajúcej sezóne lepšie zajtrajšky, a v DAC to platí naozaj doslovne. Výborní fanúšikovia si na štadióne DAC užívali skvelé zápasy, Dunajská Streda doma prehrala len 2 zápasy, aj to až v závere súťaže s Trnavou a Žilinou. V tabuľke je z toho pre DAC pekné 7.miesto so ziskom 39 bodov, v prípade výhry môže ešte Dunajská Streda poskočiť na 6.priečku, pri prehre jej hrozí prepad na 9.miesto.

Pri pohľade na formu oboch tímov je favoritom Slovan. Ten ťahá sériu 5 víťazstiev, postupne vyhral nad Senicou (4:1), v Myjave (6:3), nad Banskou Bystricou (1:0), v Žiline (2:1) a nad Zlatými Moravcami (1:0). Ide o najlepšiu sériu belasých v priebehu celej sezóny, určite by ich potešila aj šiesta výhra v rade. Dunajská Streda strieda lepšie momenty s horšími, v poslednom kole v gólovo bohatom zápase vyhrala v Podbrezovej (3:2), predtým remizovala v Zlatých Moravciach (0:0), prehrala doma so Žilinou (0:1), vyhrala v Banskej Bystrici (1:0) a zvíťazila doma nad Myjavou (1:0). Čiže tiež sledujeme dobrú formu tímu zo Žitného ostrova, DAC podobne ako počas celej sezóny stabilne zbiera body.

Je to možno trochu prekvapujúce, ale v bilancii vzájomných zápasov je v tejto sezóne úspešnejšia Dunajská Streda! Na jeseň sa na ihrisku DAC zrodila remíza 1:1, keď belasí viedli po góle Soumaha, potom sa ale hlúpo nechal za inzultáciu protihráča vo vlastnej šestnástke vylúčiť Gorosito a z penalty vyrovnal Szabó. Na jar v Bratislave v úvode skóroval po rýchlom brejku Štepanovský, brankár DAC Polaček potom vychytal strelcov Slovana a tak si DAC z Bratislavy odviezlo po výhre 1:0 cenné tri body.

Očakávame skvelú kulisu, derby dvoch tradičných rivalov a boj o cenné ligové body v závere súťaže. Určite to bude zápas s veľkým nábojom, k sledovaniu priameho prenosu s videami gólov vás v sobotu od 17:15 pozýva Tomáš Schügerl!
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:15.

DAC 1904 Dunajská Streda – ŠK Slovan Bratislava

0:3

konec (0:1)

Zpět na online

Branky: 10. Milinković (Kubík), 48. Mészáros, 54. Kubík (Mészáros)

Karty:   47. Michalík (DUN) – 33. Záhumenský (SBA), 60. Milinković (SBA)

DAC 1904 Dunajská Streda: Poláček – Szabó (C), Michalík, Turňa (46. Sabler), Kwin Kwin (30. Tóth) – Štepanovský, Ljubicić, Straka, Brašeň (82. Ujlaky), Ľupták – Szarka.
Náhradníci: Pernecký – Ujlaky, Tóth, Horváth, Krišto, Sabler, Jurčo.

ŠK Slovan Bratislava: Perniš – Záhumenský, Saláta, Gorosito, Čikoš – Lásik (83. Štefánik), Simović – Mészáros, Milinković (C), Kubík (56. Peltier) – Zreľák (73. Oršula).
Náhradníci: Krnáč – Oršula, Štefánik, Gašparovič, Čermák, Peltier, Miklós.

Rozhodčí: Weiss – Tomčík, Ferenc

Diváci: 4036