Menu

Fotbal

Anglická Premier League

Newcastle United – West Ham United

2:0

konec (0:0)

24.05.2015, 16:00 • St James' Park, Newcastle upon Tyne • Lucie Rapantová (@rapalu22)

Tipsport: 1.75 3.9 4.7 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Děkuji všem za pozornost a budu se těšit u nového ligového ročníku. (18:05:08)
West Ham se s právě skončenou sezonou loučí na 12. místě a Newcastle United na místě 15.
Vedení West Hamu bude na novou sezonu 2015/2016 hledat nového kouče, protože Sam Allardyce končí, nebyla mu nabídnuta nová smlouva. Od tohoto kouče čekali majitelé určitě více.
Hlavní rozhodčí Atkinson ukončil dnešní utkání, ve kterém Newcastle United zvítězil nad West Hamem United 2:0. Oba góly padly ve druhém poločase, kdy se mezi střelce zapsal Sissoko a také Gutiérrez. Domácí tým si vítězství zasloužil a zároveň si pojistil setrvání v nejvyšší soutěži. Fotbalisté West Hamu dnes hráli velmi špatně a prodrali se pouze k jediné střele na branku. Poslední zápas letošního ročníku si fanoušci náležitě užili a vytvořili parádní atmosféru. Svůj tým podporovali i fandové West Hamu, kterých přicestovalo okolo 3000.

90+3

Konec zápasu.

90

Druhý poločas bude nastaven o 3 minuty.

89

Střídání v týmu Newcastle United: ze hřiště odchází Vurnon Anita, přichází Yoan Gouffran.

87

Jenkinson zahrával rohový kop, ale West Ham ze standardní situace vůbec nic nevytěžil.

86

Také Gutiérrez při oslavě gólu sundal dres a vyfasoval žlutou kartu.

Jonás GUTIÉRREZ - 2:0

85

Newcastle právě vstřelil branku!
JONÁS GUTIÉRREZ obdržel přihrávku od Colbacka, připravil si míč na pravačku a poté nechytatelnou trefou překonal Adriána, který se natahoval úplně zbytečně.

84

Do protiútoku vyrazil mladičký Lee, který vybojoval rohový kop, ale jeho spoluhráči se gólově neprosadili.

83

Hned 3 fotbalisté Newcastlu se řítili na brankáře Adriána, ale prosadit se nedokázali. Vše pokazil Anita, který špatně přihrával svým spoluhráčům Anita celou akci táhl a poté chtěl přihrávat lépe postaveným spoluhráčům, avšak gólman Adrián přečetl přihrávku a balon schoval pod sebe.

83

West Ham zahrával volný přímý kop, ale ze standardní situace nevytěžil vůbec nic.

80

Amalfitano se provinil proti pravidlům a od sudího vyfasoval zaslouženě žlutou kartu.

79

Šanci na vyrovnání měl Nolan, který se dostal k odraženému balonu a mířil z voleje, avšak jeho rána byla nepřesná. Stav skóre se v 79. minutě nemění. Domácí stále vedou.

79

Útočnou akci domácích zastavil praporek sudího, který signalizoval ofsajd. Ocitl se v něm Cissé.

77

Poslední změna v sestavě West Hamu. Hrací plochu opustil Kouyaté a na trávník se dostal Lee.

77

Domácí tým rozehrál nakrátko a poté Janmaat odcentroval balon do pokutového území, kde se ke střele z voleje dostal Coloccini, ale pálil nepřesně.

76

Newcastle je u míče a snaží se udržet vedoucí stav 1:0, nejlépe ještě přidat pojišťující gól. Teď budou mít domácí borci šanci na navýšení skóre, protože budou zahrávat rohový kop.

74

Cissé znovu v šanci, ale tentokrát byl jeho pokus velmi nepřesný. Gólman Adrián zůstal bez zákroku a nyní bude rozehrávat.

73

Sissoko se nenechal rozhodit protihráčem a v pohodě odcentroval před bránu, kde se ke střele hlavou prodral Cissé, avšak jeho pokus zablokoval bránící protihráč. Stav skóre se tak v 73. minutě nemění. Newcastle stále vede 1:0.

70

Janmaat našel Sissoka, který odcentroval míč do vápna, ale tam nikoho ze spoluhráčů nenašel. Hosté se v pohodě ubránili a nyní mají míč ve své moci.

69

Máme tu avizované střídání: hrací plochu opustil Burke, kterého nahradil Tomkins.

67

Do hry půjde také Tomkins.

66

Rivière se dostal do zakončení, ale pozorný Reid jeho pokus zablokoval.

64

Standardní situaci si vzal na starost Colback, ale centrem našel pouze hlavu bránícího protihráče, který v pohodě míč odhlavičkoval do bezpečí.

63

Gutiérrez byl faulován, a tak Newcastle bude zahrávat volný přímý kop.

63

Dohráno má dnes Valencia, kterého nahradil Amalfitano.

62

Hráči West Hamu vypadají mírně zaskočeně, protože nejspíš takovou snahu domácích nečekali.

58

Nolan se dostal k centrovanému balonu, ale trefil pouze bránícího protihráče, který v pohodě střelu zablokoval.

57

Atmosféra na stadionu St James's Park je úžasná, fanoušci domácího celku hlasitě podporují svůj tým a ženou ho za tříbodovým ziskem.

54

Sissoko při oslavě gólu sundal dres a od sudího vyfasoval žlutou kartu.

Moussa SISSOKO - 1:0

54

Newcastle právě vstřelil branku!
Gutiérrez se dobře rozhlédl a poté se prezentoval učebnicovým centrem, ke kterému se dostal hlavičkující MOUSSA SISSOKO, jenž přesnou trefou nedal Adriánovi šanci.

51

Janmaat úžasně obehrál Cresswella a poté přesně přihrával před branku, kam si nabíhal Rivière, ale druhý jmenovaný ve stoprocentní šanci neuspěl. Realizační tým, fanoušci i sám hráč nevěří svým vlastním očím. Tato šance byla stoprocentně gólová a Rivière s ní měl naložit jinak.

49

Gutiérrez se s míčem dostal až do pokutového území, ale na gólmana Adriána si nepřišel, protože pozorný brankář ze Španělska vše přečetl a pro balon si skočil. Gutiérrez tak nestihl ani vystřelit.

48

Pro Newcastle byl tento rohový kop dnes teprve prvním rohovým kopem. Stejný počet rohových kopů zahrával i West Ham. Takže to máme 1:1.

48

Na centrovaný balon Colbacka si ve velkém vápně vyskočil Williamson, ale jeho střela ke vzdálenější tyči byla nepřesná. Rozehrávat bude gólman Adrián.

47

West Ham se teď musí pozorně bránit, protože Newcastle bude zahrávat rohový kop.

46

Domácí tým sice špatně rozehrál, ale i přes tuto nepřesnost dokázal získat balon zpět pro sebe, protože Jenkinson nedokázal vyvézt balon a dostal se s ním až mimo hrací plochu.

46

Míč do druhého poločasu uvedl domácí Newcastle United.

46

Začal druhý poločas.
Druhý poločas začne přibližně v 17:02.
Rozhodčí Atkinson ukončil první poločas za stavu 0:0. K vidění toho příliš nebylo. Snad jen začátek zápasu patřil domácím, kteří si vytvořili dvě zajímavé šance, avšak proměnit je nedokázali. Zatím sledujeme spíše průměrné utkání, ve kterém brankáři příliš práce nemají. Doufejme, že poločasová přestávka fotbalistům pomůže a druhý poločas bude mnohem zajímavější.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

45+2

První poločas skončil.

45+1

V závěru prvního poločasu mohl poslat Janmaat domácí tým do vedení, ale scházela mu špetka štěstí. Domácí fotbalista si poradil se svými protihráči a poté se prezentoval precizní střelou, ale té chyběl kousíček, aby skončila gólem.

45

První poločas bude nastaven o 1 minutu.

45

Na pravém křídle nastartoval své rychlé nohy Jenkinson, který obdržel přihrávku, ale poté špatně přihrával do vápna a hosté o balon přišli.

44

U míče jsou hráči West Hamu, kteří mají k dispozici autové vhazování a nyní společně kombinují v blízkosti středového kruhu.

41

První poločas se blíží ke svému konci a nikdo se nemůže divit, pokud skončí bezbrankovou remízou. Šance k vidění opravdu nejsou a oba celky se zatím spíše trápí.

36

Newcastle United měl k dispozici volný přímý kop, ale standardní situace se domácímu celku ani trošičku nepodařila. Poté ještě domácí tým vybojoval balon zpět pro sebe a Gutiérrez se dostal do zakončení, avšak tato střela byla velmi nepřesná a skončila vysoko nad brankou.

34

Downing se prezentoval dobrým centrem před branku, kde se ke střele hlavou snažil dostat Cole, ale útočník West Hamu se k míči neprodral. Navíc sudí hru přerušil, zda se, že Valencia byl v ofsajdu.

33

Cole se hlásil o přihrávku, ale Burke se příliš dobrým centrem neprezentoval. Domácí tým navíc odvrátil balon do zámezí.

31

Kouyaté teď sice obešel bránícího protihráče, ale poté odcentroval balon pouze do Krulovy náruče.

30

Zatím sledujeme velmi nezáživný zápas, ve kterém šance k vidění jsou spíše sporadicky.

24

Hosté si vytvořili první nebezpečnou šanci, ale proměnit ji nedokázali. Zároveň tohle byla první střela West Hamu v dnešním utkání. Cresswell našel přesnou přihrávkou Downinga, který ze své levačky vyslal tvrdou ránu, ale gólman Krul tento pokus zablokoval svoji nohou!

23

Hráči West Hamu získali balon zpět pro sebe a vyrazili do protiútoku, tato akce však velmi rychle skončila, protože Nolan uvízl v ofsajdu.

23

West Ham zahrával volný přímý kop, kdy vsadil na nacvičený signál, ale ten ani trochu nevyšel.

22

Po krátkém přerušení se pokračuje ve hře a už i s Valenciou.

21

Valencia už je na nohou a odchází za postranní čáru. Vypadá to, že hráč West Hamu bude v pohodě pokračovat.

20

Hra je přerušena, na trávníku zůstal ležet jeden z hostů.

18

West Ham byl teď pod tlakem. Gutiérrez totiž parádně obešel bránícího protihráče a poté se prezentoval tvrdou ránou, avšak tuto střelu zablokoval obránce. Nicméně k odraženému balonu se ještě stihl dostat Janmaat, který neváhal a vystřelil. Tato střela však byla nepřesná, a tak se stav skóre v 18. minutě nemění.

18

Domácí tým nastoupil do utkání rozhodně aktivněji. Soupeř z Londýna se zatím spíše jen brání.

17

V této chvíli jsou u míče hosté, kteří se snaží prodrat ke střele, zatím se to však nedaří, protože obrana domácího celku je velmi pozorná.

16

Janmaat sice obehrál Cresswella, ale poté se prezentoval mizerným centrem do vápna. Hosté zůstali pozorní a ubránili se na jedničku.

15

Oba týmy dnes hrají ve svých tradičních dresech. Newcastle United nastoupil v bíločerných barvách a fotbalisté West Hamu oblékli vínové dresy s modrými trenýrkami.

15

Ve vlastním pokutovém území byl faulovaný jeden z hostujících hráčů. Provinil se Sissoko.

14

Downing se příliš unáhlil a pokazil akci West Hamu. Na levém křídle se sice rozbíhal jeden z hostů, ale Downingova přihrávka přišla příliš brzy a balon se dostal až mimo hrací plochu. Gólman Krul zatím nic řešit nemusel.

12

Janmaat teď vzal vše na sebe, obešel své protihráče a poté se dostal do zakončení. Nicméně tato střela nebyla nijak nebezpečná, takže s ní Adrián neměl žádné potíže.

11

Andy Carroll sleduje dnešní utkání pouze z tribuny, a tak svému celku nemůže pomoct k zisku 50 bodů.

8

Útočná akce byla přerušena, protože Valencia se ocitl v ofsajdu.

8

V souboji s protihráčem ztratil Cresswell balon a už se k němu nedostal. Cissé se u míče objevil jako první a rychle ho odcentroval před branku. Nicméně Adrián byl připraven a balon si stáhl do rukavic. Nikdo z hostů se tak ke střele nedostal.

6

Rivière se znovu ocitl v obrovské šanci, ale i tentokrát branku minul. Rivière číhal u vzdálenější tyče, kde se k němu dostal centrovaný míč a hráč domácího celku si střihl nůžky. Nicméně tvrdá rána se mezi tři tyče nedostala, a tak zůstal Adrián bez zákroku.

5

West Ham však z rohového kopu nic nevytěžil, protože Nolan fauloval Krula, a tak sudí hru musel přerušit.

4

Dummett si připsal obranný zákrok a hostům nabídl rohový kop.

2

Faulovaný byl Kouyaté, a tak budou rozehrávat hosté.

2

Hráči West Hamu se dožadovali pokutového kopu, ale rozhodčí byl jiného názoru. Valencia dostal míč od Jenkinsona, ale v souboji s Williamsonem šel ve vápně k zemi. Na první pohled nebylo zřejmé, zda se jednalo o penaltu, či nikoliv. Nicméně rozhoduje sudí a ten pokutový kop nenařídil.

1

Domácí tým zabojoval a balon získal znovu pro sebe. Poté Newcastle podnikl útočnou akci podél pravé postranní čáry a nevypadalo to vůbec špatně. Domácí borci dostali balon před branku, kde se ke střele dostal Rivière, který ze své kopačky vyslal střelu ke vzdálenější tyči, avšak branku minul o malinkatý kousíček. Stav skóre se tedy nemění.

1

O úvodní výkop se postarali hráči West Hamu United, kteří se chtěli přes levou stranu dostat na soupeřovu polovinu, ale přihrávka byla velmi nepřesná a hosté o balon přišli. Nicméně ani domácí celek u balonu dlouho nevydržel a po nedorozumění se kulatý nesmysl dostal za postranní čáru.

1

Utkání právě začalo.

-2

Hráče vítá zaplněný stadion, takže fotbalisté obou celků nastupují ve výborné atmosféře.

-3

Hlavní sudí přivádí dnešní aktéry na zelený pažit.

-5

Obě základní jedenáctky jsou připraveny v tunelu.

-16

Rozcvička se blíží ke konci, a tak hráči odchází do svých šaten.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vyhraje první poločas?

Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

Úvodní sestavy:

Newcastle United: Krul – Janmaat, Williamson, Coloccini (C), P. Dummett – Colback, Anita – Rivière, Sissoko, Gutiérrez – Cissé.
Náhradníci: Woodman – Taylor, Gouffran, Sa. Ameobi, Cabella, de Jong, Pérez.

West Ham United: Adrián – Jenkinson, Burke, Reid, Cresswell – Song, Kouyaté – E. Valencia, Nolan (C), Downing – Cole.
Náhradníci: Jääskeläinen – O´Brien, Tomkins, Amalfitano, Jarvis, Lee, Nenê.

Rozhodčí: Atkinson – Mullarkey, Child.

-75

Oba týmy již dorazily na stadion. Nyní si prohlíží stadion a za malou chvíli se půjdou připravit na rozcvičku.
Za favorita je dnes označen Newcastle United, který má výhodu domácího prostředí a snahu udržet se v nejvyšší soutěži. Nicméně West Ham by rád sezonu zakončil vítězstvím na soupeřově půdě.
Carlton Cole dnes zažije zřejmě svůj poslední zápas v dresu West Hamu, což je pro něj i pro většinu fanoušků velmi smutná zpráva. Útočník Cole je nejen výborný fotbalista, ale i skvělý srdcař, který za tým vždy bojuje do konečného hvizdu.
West Ham United je v tabulce na 11. pozici a na svém kontě má 47 bodů. Hráči West Hamu dvanáctkrát zvítězili, jedenáctkrát remizovali a čtrnáctkrát poznali chuť hořké porážky. Dosavadní stav skóre je 44:45. West Ham s druhou polovinou tabulky zřejmě nepočítal, vždyť ještě v prosinci patřil mezi 5 nejlepších týmů, ale druhá polovina sezony se ani trochu nevydařila. Šance skončit v první polovině tabulky stále existuje a fotbalisté West Hamu se budou snažit v ní skončit.
Newcastle United se v tabulce nachází na 17. místě a má jen o 2 body více, než Hull, který je na 18. sestupové příčce. Pokud se chce Newcastle United udržet v nejvyšší soutěži, měl by dnes zvítězit, protože spoléhat na to, že Hull prohraje nebo remizuje, to se může stát ošemetné. Newcastle devětkrát zvítězil, devětkrát remizoval a už devatenáctkrát byl poražen. Dosavadní stav skóre je 38:63.
Na zápas byli nominováni:

Newcastle United: Elliot, Krul, Coloccini, Dummett, Good, Haidara, Janmaat, R. Taylor, Williamson, Aarons, Abeid, Anita, Cabella, Colback, De Jong, Gutiérrez, Obertan, Sissoko, Ameobi, Armstrong, Cissé, Ferreyra, Gouffran, Pérez, Rivière.

West Ham United: Adrián, Jääskeläinen, Spiegel, Burke, Cresswell, Demel, Jenkinson, O'Brien, Oxford, Potts, Reid, Tomkins, Amalfitano, Downing, Jarvis, Kouyaté, Lletget, Noble, Nolan, Poyet, Song, Carroll, Cole, Nenê, Sakho, Valencia.

Rozhodčí: Atkinson – Mullarkey, Child.
Hezké nedělní odpoledne, anglická Premier League nabízí poslední 38. kolo, ve kterém na sebe mimo jiné narazí také Newcastle United a West Ham United. Textovým přenosem Vás bude doprovázet Lucie Rapantová.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.

Newcastle United – West Ham United

2:0

konec (0:0)

Zpět na online

Branky: 54. Sissoko (Gutiérrez), 85. Gutiérrez (Colback)

Karty:   54. Sissoko (NEW), 86. Gutiérrez (NEW) – 80. Amalfitano (WHU)

Držení míče: 41 % : 59 %.
Střely na branku: 3:1. Střely mimo: 9:1.

Newcastle United: Krul – Janmaat, Williamson, Coloccini (C), P. Dummett – Colback, Anita (89. Gouffran) – Rivière, Sissoko, Gutiérrez – Cissé.
Náhradníci: Woodman – Taylor, Gouffran, Sa. Ameobi, Cabella, de Jong, Pérez.

West Ham United: Adrián – Jenkinson, Burke (69. Tomkins), Reid, Cresswell – Song, Kouyaté (77. Lee) – E. Valencia (63. Amalfitano), Nolan (C), Downing – Cole.
Náhradníci: Jääskeläinen – O´Brien, Tomkins, Amalfitano, Jarvis, Lee, Nenê.

Rozhodčí: Atkinson – Mullarkey, Child