Menu

Hokej

Mistrovství světa

Rusko – USA

2:4

konec (0:1, 1:1, 1:2)

04.05.2015, 16:15 • ČEZ Arena, Ostrava • Skupina B • Jan Havlovic (@jeanhavlovic)

Tipsport: 1.45 5.95 5.4 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Dnešní zápas je u konce! Rusko dnes nepotvrdilo roli jasného favorita a s USA prohrálo 2:4!

První třetina opravdu splňovala kritéria nejlepšího světového hokeje. K vidění bylo velké nasazení obou týmů, i krásné útočné akce. Do zápasu vstoupili aktivněji Američané, kteří mohli udeřit už ve čtvrté minutě, kdy se dostal do úniku Jack Eichel. Jeho zakončení, ale nebylo ideální. Vše si však USA vynahradilo v sedmé minutě, kdy vyhrál právě Eichel vhazování, ke střele se dostal Jones. Bobrovskij nezasáhl zrovna ideálně a k úspěšné dorážce se dostal Trevor Lewis! I nadále pokračoval výborný hokej ve velkém tempu. Velkou šanci měli Rusové, střelu Dadonova nechtěně tečoval Kuljomin a kotouč proskákal kolem tyčky!

I ve druhé třetina oba týmy pokračovaly v nastaveném tempu. Rusové srovnali již ve 24. minutě, kdy po výborné práci dvojice Dadonov – Panarin skórval Anton Bělov. Poté měli Američané k dispozici dlouhou dvojnásobnou přesilovku! Tu však využili až sedm sekund před jejím skončení, kdy se nesmírně přesnou střelou prosadil Torey Krug a poslal USA do vedení. Sborná se poté pokoušela srovnat stav, nicméně Campbell zatím nájezdům ruský hvězd odolává!

V poslední periodě jsme očekávali ofenzivní nápor Ruska, ten však nepřišel. Američané deptali Sbornou výbornou obranou hrou a skvělým napadáním. Osm minut před koncem dal navíc na 1:3 Mark Arcobello. Rusové se ještě snažili s utkáním něco udělat. Necelé čtyři minuty před koncem snížil trochu šťastným gólem Sergej Plotnikov. V závěru měla Sborná také velké šance, nicméně Američané už výhru udrželi. V závěru se do prázdné branky trefil Brock Nilson.

Američané tak vyhráli i třetí zápas na tomto šampionátu a jsou jasným lídrem skupiny B. Rusové mají po dnešní výhře na svém kontě šest bodů.

NEJLEPŠÍ HRÁČI UTKÁNÍ
Rusko – Anton Bělov (1+0)
USA – Torey Krug (1+0)

To je z mé strany vše a u dalších (nejen) hokejových přenosů se těším brzy nashledanou! (18:36:46)

60:00

Konec zápasu.

59:51

USA právě vstřelilo branku!
Američané potvrzují své vítězství gólem do prázdné branky. Ve středním pásmu vyhrál vhazování Lee a k puku se dostal BROCK NELSON, který trefil opuštěnou branku! Asistence: Anders Lee

59:29

Kulikov dostal kotouč na pravou stranu k Šipačovi, který se neukvapil a našel mezi kruhy volného Kovalčuka, ten mohl zakončovat do prázdné branky. Jeho střela ale mířila mimo!

59:14

Trevor Lewis spěchal za odraženým pukem, který nakonec dostihl až za brankou. Zakončoval z otočky, nicméně Medveděv kotouč zastavil na brankové čáře!

59:01

Rusové v šesti! Bobrovskij je již na střídačce!

58:50

Kuljomina byla sražena jedním z amerických hráčů a kotouč dolétl ke Campbellovi. Oleg Znarok si minutu před koncem bere oddechový čas a lze očekávat, že Bobrovskij půjde ven z branky!

58:27

Hra je přerušena, neboť na zemi zůstal ležet ruský obránce Jegor Jakolev! Ruský obránce se pokoušel vypíchnout kotouč a spadl. Na zemi ho zasáhl hokejkou do obličeje Lewis, nicméně vylučovat se nejspíše nebude!

57:46

Reilly se u mantinelu dostal ke kotouči a vyhazuje do středního pásma. Zde se ho zmocnil Arcobello, který šetří cenné vteřinky!

V Ostravě nechybí ani fanoušci USA

57:19

Američanům se teď podařilo dostat kotouč do útočného pásma a celá pětka odchází střídat!

56:46

Z velmi slibné pozice to zkoušel Malkin. Hvězdě ruského výběru se však vůbec nedaří a ani jeho poslední střela na branku nemířila.

56:19

Rusko právě vstřelilo branku!
Tak to bude ještě drama! Rusové necelé čtyři minuty před koncem snižují! Po levé straně najel do útočného pásma najel SERGEJ PLOTNIKOV, který vypálil. Jeho ránu zablokoval Murphyho. Puk se ale odrazil zpět k Plotnikovi, který odrazem o hokejku obránce Jonese dostal kotouč do branky! Asistence: Dmitrij Kulikov, Arťom Anisimov

55:52

Teď z podobného místa jako Arcobello pálil Lee. Jeho ránu si ale Bobrovskij pohlídal a přerušil hru.

55:43

Anisimov našel v pravém rohu Kovalčuka, který se pokoušel najít před brankou Plotnikova. Campbell si z branky povyjel a kotouč lapil. Následuje komerční přestávka.

55:10

Američané vyhazují kotouč velmi chytře do útočného pásma Ruska, tak aby se nepískalo zakázané uvolnění a zatím jim tato taktika vychází.

54:11

Šipačovat po přiťuknutí Panarina hledal na modré obránce Kulikova, ten si však kotouč musel zpracovat bruslí, což nebylo ideální. Ruský obránce následně o kotouč přišel.

53:19

Rusům opravdu mnoho času nezbývá. V jejich hře je vidět nervozita a vůbec se jim nedaří. Naopak Američané zatím podávají výborný týmový výkon!

52:36

Jevgenij Malkin se pokoušel prodrat přes Jonese po levé straně. To se mu však podařilo pouze částečně, nicméně Rusové mohou kombinovat v útočné třetině.

51:52

USA právě vstřelilo branku!
Američané po celou dobu třetí třetiny bránili, nicméně teď udeřili potřetí! U modré se pral o puk s Medveděvem Vesey. Velmi pohotově si kotouč vzal MARK ARCOBELLO, který si nabruslil mezi kruhy a trefil přesně! To už budou mít Rusové opravdu hodně těžké! Asistence: Jimmy Vesey

50:59

Do dalšího úniku se dostal po pravé straně Sexton. Ani jeho rána ale nemířila přesně.

50:34

Do rychlého protiútoku se dostal Moses, který měl však proti sobě Čudinova. I tak se nejlepší střelec KHL dostal ke střele. Bobrovskij vyrazil a dorážka Bonino mířila nad branku!

49:47

Anders Lee teď podržel kotouč ve středním pásmu a následně ho nahodil na Bobrovskije. Ruský gólman byl však pozorný.

49:09

Bělov mohl střílet, nicméně ještě vylepšil pozici pro Tarasenka. Útočník St. Louis podklouzl a ke střele se nedostal!

Dnešní utkání mělo "vzácnou" návštěvu

48:30

Přechod modré čáry se Rusku vůbec nepovedl a je odpískán ofsajd. Z trestu Hendrickse zbývá již jen třináct sekund!

48:13

Další vyhození! Ruská přesilovka se pomalu blíží ke konci!

47:43

Výbornou práci navíc odvedl Arcobello, který obral o kotouč Šipačova. Americká čtyřka tak může vystřídat!

47:29

Rusové nadále aktivně kombinují, nicméně bez střelby!

47:02

Ideální přihrávku dostal mezi kruhy Kovalčuk. Kotouč si však zpracovával déle, než bylo třeba a ke střele se nedostal.

46:43

Teď se již ale vylučovat bude! Na trestnou lavici odchází americký kapitán Matt Hendricks a obranu USA čekají horké chvilky!

46:15

Connor Murphy teď poslal k zemi Panarina, který se okamžitě ohlížel po rozhodčím, ten však vylučovat nebude.

45:51

Rusům se zatím ve třetí třetině jistě nedaří dle představ. Rozehrávka Medveděva mířila hodně nepřesně a hra je přerušena, neboť je odpískáno zakázané uvolnění.

45:18

Od modré čáry zkoušel štěstí Jakovlev. Jeho ránu však srazil mimo Steve Moses. Rusové ale pokračují v kombinaci.

44:42

Arcobello v útočném pásmu ztratil kotouč a dopředu šel Kovalčuk. Toho však pohlídal Reilly a hvězda Petrohradu se ke střele nedostala.

44:13

Po vhazování se ke kotouči dostal obránce Antipin, který pohotově vypálil. Hendricks ale jeho ránu srazil do ochranné sítě.

43:43

Na modré teď udělal kličku navíc Ilja Kovalčuk a čárový správně odpískal ofsajd. Následuje vhazování ve středním pásmu.

43:29

Jack Eichel odmítl Anisimova a obkroužil kolem ruské branky. Následně předával na Lewisem, střelec první americké branky se však ke kotouči nedostal.

42:47

Rozehrávka Kulikova byl hodně divoká a Kuljomin neměl nárok puk zpracovat. Po odpískaném zakázaném uvolnění se bude vhazovat v obranném pásmu Ruska.

42:27

Jack Campebell si připsal další úspěšný zákrok. Do útočného pásma si nabruslil Malkin a vyslal střelu zápěstím, která však gólem neskončila.

42:02

K další ráně amerického týmu se dostal Murphy. Jeho projektil zablokoval Jakovlev a puk se odrazil k Morinovi, ale ani jeho střela na Bobrovskije neprošla.

41:18

Do útočného pásma si to po pravé straně namířil Seth Jones. Jeho střela z pravé strany prolétla mimo tyče ruské branky.

40:55

Moses se zmocnil kotouče ve středním pásmu a okamžitě ho předal Boninovi na pravou stranu. Útočník Columbusu byl však velmi dobře bráněn Chudinovem.

40:17

Hned v úvodu třetí třetiny se dostal ke kotouči Mozjakin, který se pokoušel překvapit Campbella objetím branky. Americký gólman ale kotouč za svá záda nepustil.

40:01

Začala třetí třetina.
I ve druhé třetina oba týmy pokračovaly v nastaveném tempu. Rusové srovnali již ve 24. minutě, kdy po výborné práci dvojice Dadonov – Panarin skórval Anton Bělov. Poté měli Američané k dispozici dlouhou dvojnásobnou přesilovku! Tu však využili až sedm sekund před jejím skončení, kdy se nesmírně přesnou střelou prosadil Torey Krug a poslal USA do vedení. Sborná se poté pokoušela srovnat stav, nicméně Campbell zatím nájezdům ruský hvězd odolává!

Třetí třetina začne v ČEZ Aréně přibližně v 17:53.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:37

Plotnikov se za brankou uvolnil v souboji s Jonesem, objel branku a pokusil se zakončit. Campbell se však velmi rychle přesunul a kotouč vyrazil!

39:05

Eichel na sebe nabalil dvojici protihráčů, kteří spadli a ke kotouči se dostal Brock Nelson, ten najížděl na Bobrovského ze strany, nicméně kotouč do branky neprocpal.

38:58

Tarasenko byl vyhnán dobrým napadáním Američanů do středního pásma.

38:43

Nick Bonino teď viditelně zahrál vysokou holí při zisku kotouč. Hlavní arbitr tuto situaci pustil a USA vyhazuje do středního pásma.

38:18

Rusové jsou opět usazeni v útočném pásmu. Příliš času z jejich přesilovky však už nezbývá.

37:34

Od modré zkoušel štěstí Kulikov. Jeho slabá rána však mířila hodně mimo a Američanům se podařilo vyhodil do středního pásma.

37:00

Po výborné příhrávce Malkina pálil z levé strany Mozjakin. Jeho rána však prolétla těsně mimo Campbellovy branky!

36:43

Přesilovku si v závěru druhé třetiny zahraje i Rusko! Na trestnou lavici míří Zach Redmond za držení.

36:21

Panarin ve střední pásmu přišel o puk a Sexton mířil do rychlého protiútoku. Mladý americký útočník měl však proti sobě Antipina, který jeho střelu zablokoval.

35:53

Sexton se teď nacházel v ideální pozici ke střele na levé straně. Raději však přenechal kotouč Larkinovi, od kterého puk odskočil do brankoviště. Sergej Bobrovskij byl však pozorný a přikryl kotouč pod lapačku.

35:20

Steve Moses dokázal udržet kotouč proti Bělovovi a našel v mezikruží Anderse Leeho. Jeho přízemní rána ale přesná nebyla.

34:43

Hned po vhazování si najel do útočného pásma Torey Krug, který neváhal a poslal kotouč na Bobrovského. Gólman Columbusu ale předvedl jistý zákrok.

34:10

Vladimir Tarasenko teď předvedl svou výbušnost a přebruslil Moora. Následně si nabruslil mezi kruhy a vypálil. Campbell ale zasahovat nemusel, neboť rozhodčí odpískal postavení útočícího hráče v brankovišti.

33:47

Rusové teď však "mačkají" americkou pětku! K nějaké zajímavé střele se však zatím nedostali.

32:51

Šipačov nahodil kotouč do útočného pásma. V rohu se objevil Panarin, který pohotově hledal před brankou Dadonova. Útočník Petrohradu však nedokázal kotouč ve vzduchu trefit.

32:31

Velmi nepřehlednou situaci musel řešit na brankovišti Campbell. Kotouč se odrazil mezi kruhy na Plotnikova, který vypálil zápěstím. Puk se dostal ke Campbellovi, ten si však vůbec nebyl jist, kde puk je. Nicméně hlavní arbitr zjevně ztratil ponětí o puku a přerušil hru! Následně kotouč skončil v síti, ale branka neplatí!

31:51

Čtvrtý útok Američanů si teď vytvořil v útočném pásmu opravdu velký tlak. Po přihrávce Hendrickse pálil z pravé strany Larkin. Jeho rána ale mířila těsně mimo.

31:03

Bělov nepřesně rozehrál a kotouč se zmocnil Eichel. Zpracování mu však nesedlo a i s trochou štěstí se touš odrazil k Murphymu, ten pohotově vystřelil. Bobrovskij vyrazil!

30:43

Vhazování v útočném pásmu vybojoval Nick Bonino, který nahodil z rohu kotouč na Bobrovského. Gólman Columbusu raději puk přikryl pod lapačku.

30:26

V posledních minutách jsou opět aktivnější Rusové, kteří výborně bruslí a hlavně velmi vysoko napadají.

29:41

Plotnikov teď našel na hranici levého kruhu zcela volného Panarina, který se do kotouč opřel z první a vyslal tvrdou bombu! Campbell však výborně zasáhl!

29:05

Jack Eichel se teď výborně vyhnul Anisimovi a mířil vpřed. Následně předal kotouč na pravou stranu Lewisovi. Toho ale obránil Kulikov.

28:46

Hra je teď přerušena, neboť kotouč opět vylétl mimo hrací plochu. Následuje komerční přestávka.

27:58

Kulikov poslal hodně nepřesnou přihrávku na Panarina. Kotouč směřoval k Sextonovi, k tomu však velmi rychle přistoupil Bělov.

27:24

Moore posílal kotouč do útočné třetiny. Na modré tečoval kotouč Morin, nicméně za brankou se kotouč se zmocnil Jakovlev.

27:02

Američané už pokračující přesilovku nevyužili a Medveděv je zpět na ledové ploše!

26:22

USA právě vstřelilo branku!
A Američané přecijen dvojnásobnou přesilovku využívají! Nejdříve vystřelil nepřesně Faulk a kotouč směřoval ven z pásma. Seth Jones ho ale stihl na modré. Poslal kotouč na obránce TOREYHO KRUGA, který si nabrusilil do středu a vymetl růžek ruské branky! Asistence: Seth Jones, Justin Faulk.

25:57

Další vyhození Rusů! Nicméně Američané jsou opět velmi rychle v útočném pásmu!

25:33

Ke kotouči se dostal Anisimov, který vyhodil kotouč do středního pásma! Rusové ale stihli vystřídat pouze jednoho hráče!

25:13

Na modré si vyměnovali kotouč Faulka a Jones. Ani jednomu se do střely nechtělo. Zodpovědnost na sebe vzal Faulk, který velice tvrdě vypálil. Jeho ránu ale poslal do ochranné sítě Bělov!

25:01

Todd Richards si bere oddechový čas! Přípomínám, že americká přesilovka pět na tři bude trvat 1:28 minuty!

25:01

Jevgenij Medveděv to teď vůbec neudělal dobře! Z vlastního pásma se snažil vyhodit rychle kotouč o mantinel, nicméně poslal kotouč do hlediště a za to jsou jasné dvě minuty za zdržování hry!

24:43

Rusům se ale podařilo vyhodit kotouč do obranného pásma USA. Navíc Kovalčuk výborně napadá a Američané to mají hodně těžké s rozehrávkou.

24:29

Američané ale budou mít ideální možnost jít do vedení. Maxim Chudinov si před brankou počínal nedovoleně v souboji s Lewisem, kterého podrazil a míří na trestnou lavici!

23:40

Rusko právě vstřelilo branku!
A máme vyrovnáno! Za brankou se výborně pohyboval Dadonov, který se vyhnul Larkinovi a krásnou přihrávkou našel před brankou Panarina, který se neukvapil a poslal kotouč na modrou, kde stál ANTON BĚLOV. Campbell byl zcela mimo branku a Bělov poslal kotouč do branky! Kotouč nezastavil ani "brankář" Matt Hendricks, který se natahoval po puku marně! Asistence: Jevgenij Dadonov, Arťem Panarin.

22:57

Američané ale kotouč ztratili a v útočném pásmu operoval Tarasenko, který přenechal kotouč Šipačovi, ten velmi rychle vypálil. Jeho přízemní rána ale mířila mimo.

22:27

Američané se teď po delší době dostali do útočného pásma, kde kombinuje Moses s Reillym.

21:57

Plotnikov se elegantně vyhnul Murphymu a prodral se před brankou. Zde byli však další hráči a ruský útočník se do zakončení nedostal.

21:17

Dustin Faulk je již zpět na ledě. Do útočného pásma si to namířil Mozjakin, který vystřelil z velkého úhlu. Jeho rána ale mířila těsně mimo.

20:39

Sborná rozejela svůj kombinační kolotoč v útočném pásmu. K tvrdé střele z hranice pravého kruhu se dostal Kovalčuk. Campbell však zasáhl a Američané vyhazují.

20:06

I úvodní vhazování druhé třetiny vyhráli Američané. Rusové však ještě dohrávají přesilovku a velmi rychle míří napadat.

20:01

Začala druhá třetina.
První třetina opravdu splňovala kritéria nejlepšího světového hokeje. K vidění bylo velké nasazení obou týmů, i krásné útočné akce. Do zápasu vstoupili aktivněji Američané, kteří mohli udeřit už ve čtvrté minutě, kdy se dostal do úniku Jack Eichel. Jeho zakončení, ale nebylo ideální. Vše si však USA vynahradilo v sedmé minutě, kdy vyhrál právě Eichel vhazování, ke střele se dostal Jones. Bobrovskij nezasáhl zrovna ideálně a k úspěšné dorážce se dostal Trevor Lewis! I nadále pokračoval výborný hokej ve velkém tempu. Velkou šanci měli Rusové, střelu Dadonova nechtěně tečoval Kuljomin a kotouč proskákal kolem tyčky!

Druhá třetina začne v ostravské ČEZ Aréně přibližně v 17:04.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

20:00

První třetina skončila.

19:53

Jevgenij Malkin se rozhodl útočnou akci vzít na sebe a pokoušel se projít mezi dvojicí amerických obránců. Torey Krug ale hvězdu Pens nepustil ke Campbellovi a to bude z první třetiny nejspíš vše!

19:16

I Rusové si zahrají první přesilovku! Na trestnou lavici míří právě obránce Caroliny Dustin Faulk za krosček!

18:39

Rusové mohli udeřit v oslabení! Do protiútoku se dostal Panarin, který přenechal kotouč na Dadonova. Útočník Petrohradu posílal kotouč před branku, kde ho tečoval Kuljomin. Campebell nezasáhl a kotouč proskákal kolem tyče americké branky!

18:16

Sborná dokázaal vyhodit kotouč do obranného pásma Američanů a můžou vystřídat.

17:46

Po levé straně si to do útočného pásma namířil střelec zatím jediné branky Lewis, který se k zakončení nedostal, ale těsně před ruským gólmanem posílal kotouč na Faulka. Obránce Caroliny se ale k zakončení nedostal!

17:22

Američané se teď konečně dostali do útočného pásma ke kombinaci. Velmi silně pálil Torey Krug. Bobrovskij ale jeho rána vyrazil.

16:54

První vyloučeným v tomto utkání se stává Igor Jakovlev, který si počínal u hrazení nedovoleně v souboji s Benem Smithem!

16:36

Americký tlak v útočném pásmu vyústí ve vyloučení! Američané mají ale stále výhodu. Kotouč jim však utekl do středního pásma.

15:43

Velmi chytře rozehrál od vlastní modré Mozjakin, který našel na pravé straně úplně volného Kuljomina. Ruský útočník se pokoušel prostrčit puk na Malkina. Jeho přihrávku však zablokoval americký obránce.

15:11

Širokov se pokoušel na modré čáře přiťuknout kotouč na Tarasenka. To se mu však nepodařilo a USA může zamířit do protiútoku.

14:27

Hra je teď po velmi dlouhé době přerušena. Kotouč totiž zamířil na americkou střídačku. Následuje druhá komerční přestávka v první třetině.

13:48

Petrohradská formace od začátku potvrzuje své kvality. Do útočného pásma si nabruslil Panarin, který neváhal a vystřelil. Campbell ale zasahovat nemusel.

13:21

Na druhé straně zahrozili také Američané! Do útočného pásma zavezl kotouč Larkin, který se však ke střele nedostal. Z druhé vlny však vystřelil Smith. Jeho projektil mířil mimo.

12:43

Rusové se opět dostali do rychlého protiútoku. S pukem postupoval po pravé straně Malkin, který posílal lehkou "žabičku" před branku pro Plotnikova. Ten se však k teči přes amerického obránce nedostal!

12:08

Utkání má zatím vynikající tempo. U kotouč jsou aktuálně Američané, kteří zakládají postupuný útok.

11:26

Tarasenko si najel do útočného pásma, obhodil si Setha Jonese a tvrdě vypálil. Campbell se pouze ohlédl, nicméně kotouč mířil mimo americkou branku!

10:28

Do úniku dva na jednoho se teď dostal Plotnikov a Kovalčuk. Prvně jmenovaný vzal akci na sebe a vypálil bekhendem. Campbell ale výborný zasáhl a kotouč vyrazil!

09:49

Kovalčuk rozehrával velmi lehkovážně a kotouč ztratil. K puku se dostal Ben Smith, ke kterému však velmi rychle přistoupil Medveděv a ke střele ho nepustil.

09:29

Hned po vhazování se k zajímavé střele dostal Larkin, jeho ránu ale dokázal Bobrovskij vyrazit.

09:25

Nahození Američanů bylo zblokované do ochranné sítě a následuje první komerční přestávka v zápase.

08:53

Eichel udělal prostor pro Toreyho Kruga, který velmi tvrdě vypálil. Jeho střelu však zablokoval někdo z ruských hráčů.

08:33

Po dalším ruském zakázaném uvolnění se bude vhazovat před brankou Sergeje Bobrovského.

07:46

Do útočného pásma teď však vlétl Panarin po levé straně. Následně přenechal kotouč Dadonovi. Útočník Petrohradu byl však hlídán Faulkem a ke střele se nedostal.

07:08

Rusové uklidňují hru a rozehrávají z vlastního pásma. Američané však velmi dobře střeží střední pásmo a Sborná přechod do útočného pásma vůbec nemá jednoduchý.

06:22

USA právě vstřelilo branku!
Tak to je hodně překvapivé! Američané se dostávají do vedení! Hned po buly se dostal ke kotouči Seth Jones, který pohotově vypálil. Bobrovskij nepříjemnou střelu však vyrazil pouze nad sebe. Velmi rychle se zorientoval TREVOR LEWIS, který obloučkem poslal kotouč do sítě! Asistence: Seth Jones, Jack Eichel

06:18

Teď jsme však viděli první zakázané uvolnění v utkání. Následuje vhazování v ruském pásmu.

05:51

Rozehrávka Justina Faulka nebyla příliš konstruktivní, nicméně jeho nahození zachytil v útočném pásmu Arcobello a USA kombinuje.

05:10

Nick Bonino přenechal elegantní zadovkou kotouč Benu Smithovi. U toho byl však velmi pozorný Medveděv, který Američana ke střele nepustil.

04:34

Setha Jonese nepříjemně otravoval Panarin a americký obránce byl donucen pouze k nahození do útočného pásma.

03:49

Rusové vyhráli vhazování ve svém pásmu a dostali se do útoku. Velmi hezkou individuální akci dostal zatím nejproduktivnější hráč Ruska Jevgenij Dadonov. Jeho přízemní střelu ale Campebll lapil.

03:34

Lewis teď vyslal do slibného průniku Jacka Eichela. Mladý americký útočník však neměl dostatečnou rychlost. Do zakončení se sice dostal, nicméně byl tísněn Medveděvem a Bobrovskij kotouč vyrazil!

03:11

Na druhé straně zkoušel štěstí Trevor Lewis, jeho rána ale nebyla přesná.

02:50

Rusové se vcelku opět jednoduše dostali do útočného pásma. Z pravé strany to zkoušel Ilja Kovalčuk. Do jeho střely však zasáhl Hendricks a kotouč skončil v ochranné síti.

02:11

Ve hře obou týmů je momentálně hodně nepřesností. Američané měli velké štěstí, že k nepřesné přihrávce Jonese se nedostal Kuljomin. Kotouč ve středním pásmu.

01:54

Druhá formace Američanů udělala v pásmu velký "vítr". Mark Arcobello se dokonce dostal z levé strany ke střele. Hra je však přerušena, neboť byla posunuta branková konstrukce. Bude následovat vhazování v ruském obranném pásmu.

01:08

Rusové se ale do útočného pásma dokázali vrátit a k první ruské střele se dostal Maxim Chudinov. Mladík Jack Campbell byl však připraven!

00:39

Malkinovo komando se již usazovalo v útočném pásmu, nicméně Kuljominovo přihrávku nezachytil na modré Antipin a Rusko ztrácí pásmo.

00:13

Hned v úvodu se do velké šance dostal Brock Nelson, který dostal výbornou přihrávku od Faulka. Jeho střelu však Bobrovskij srazil do ochranné sítě!

00:06

Na úvodním buly byl úspěšnější Eichel a USA se bude mít výhodu prvního útoku.

00:01

Utkání právě začalo.
Ještě jednou přeji příjemné odpoledne! Mistrovství světa v lední hokeji 2015 pokračuje v plném proudu. Šlágr dnešního programu v ostravské ČEZ Aréně mezi Ruskem a USA začne během několika minut a k přenosu jste srdečně zváni!

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

Úvodní sestavy:

Rusko: Bobrovskij (Barulin) – Jakovlev, Medveděv (A), Kulikov, Antipin, Chudinov, Bělov – Mozjakin, Malkin (A), Kuljomin – Plotnikov, Anisimov, Kovalčuk (C) – Panarin, Dadonov, Šipačov – Tichonov, Širokov, Tarasenko – Mironov

USA: Campbell (Hellebuyck) – Faulk (A), Krug, Jones, Reilly, Murphy, Moore Jr., Redmond – Bonino, Moses, Lee – Vesey, Morin, Arcobello – Eichel, Lewis (A), Nelson – Larkin, Hendricks (C), Sexton

Rozhodčí: Vinnerborg (SWE), Piechaczek (GER) – Tošenovjan (CZE), Mills (CAN).
Hezké pondělní odpoledne! Hokejové mistrovství světa v České republice je v plném proudu. Ostravská skupina B má dnes na programu čtvrtý hrací den. My se společně zaměříme na jednoznačný šlágr tohoto dne mezi Ruskem a USA. Úvodní vhazování je naplánováno na 16:15 a u textového onlajnu se na vás bude těšit Jan Havlovic.

RUSKO
Úřadující mistři světa přivezli do České republiky opět velmi silný tým. Hlavní osu týmu tvoří především hráči z předních klubů KHL, nicméně kouč Oleg Znarok "přikořenil" sestavu i několika hráči z NHL. Jednoznačně největší hvězdou ruského výběru je Jevgenij Malkin, který se připojil k týmu společně s Nikolajem Kuljominem až v pátek, tudíž do úvodního zápasu s Nory nenaskočil. Velkou posilou je také ruská kometa letošní sezóny Vladimir Tarasenko ze St. Louis. I v brankovišti má Rusko velmi silné obsazení. Jedničkou by měl být Sergej Bobrovskij z Columbusu.

Rusové zahájili své vystoupení na světovém šampionátu v pátek zápasem s Norskem. Sborná šla do zápasu jako jasný favorit a tuto roli začala potvrzovat od úvodního vhazování. Již ve čtvrté minutě to bylo 2:0 po brankách Šipačova a Anisimova. V první třetině Rusko ještě navýšilo své skóre a vedlo 4:0. Následně svěřenci Olega Znaroka viditelně zvolnili a nechali hrát také svého soupeře. Norové lehkomyslnosti ruských hráčů využili a dvěma góly Patricka Thoresena snížili na 2:4. Ruská "mašina" ale utkání dovedla do vítězného konce a zvítězila 6:2.

Druhé utkání odehrála Sborná včera se Slovinskem. Rusové si hned v první třetině vybojovali tříbrankové vedení a následně opět polevili. Slovinsko se ale k obratu nezmohlo a utkání nakonec skončilo poměrem 6:3. Výborný zápas odehrál především Jevgenij Dadonov, který zaznamenal dvě branky a čtyři asistence.
USA
Američané skončili na loňském šampionátu v Minsku již ve čtvrtfinále a toto zklamání jistě budou chtít odčinit zde v České republice. Hlavní kouč Todd Richards přivezl do Ostravy velmi mladý tým s velkou perspektivou. Velké překvapení je také obsazení v brankovišti Američanů. Brankářskou dvojici tvoří Connor Hellebuyck a Jack Cambell. Oba chytají v AHL a čekají na svou šanci v NHL. Obranou řadu by měla táhnout mladá nadějná dvojice Justin Faulk a Torey Krug. V útoku bude upřena nějvětší pozornost na nejlepšího střelce KHL pro letošní sezónu Steva Mosese.

Američané měli na úvod opravdu velmi těžkého soupeře. V prvním utkání skupiny B se střetli s Finskem. Velmi vyrovnanou první třetinu rozsekl 23 sekund před koncem Steve Moses a poslal Američany do vedení. Na tuto branku dokázali Finové odpovědět zásluhou Jyrki Jokipakka. Poté ale Pekka Rinne obdržel další čtyři branky a první body v ostravské skupině mířily na konto USA.

V druhém zápase čekal na svěřence Todda Richardse papírově slabší soupeř – Norsko. Do vedení šli však Norové již v sedmé minutě. Na tuto branku ale dokázal odpovědět o pět minut později Trevor Lewis. Na další branku čekali diváci až do druhé třetiny. Ve 26. minutě se prosadil Brock Nelson. Mladý gólman Hellenbuyck už za svá záda žádný puk ve zbytku zápasu nepustil, a tak se Američané mohli radovat z druhé výhry na turnaji.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:15.

Rusko – USA

2:4

konec (0:1, 1:1, 1:2)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 24. Bělov (Panarin, Dadonov), 57. Plotnikov (Kulikov, Anisimov) – 7. Lewis (Jones, Eichel), 27. Krug (Jones, Faulk), 52. Arcobello (Vesey), 60. Nelson (Lee)

Rusko: Bobrovskij (Barulin) – Jakovlev, Medveděv (A), Kulikov, Antipin, Čudinov, Bělov – Mozjakin, Malkin (A), Kuljomin – Plotnikov, Anisimov, Kovalčuk (C) – Panarin, Dadonov, Šipačov – Tichonov, Širokov, Tarasenko – Mironov

USA: Campbell (Hellebuyck) – Faulk (A), Krug, Jones, Reilly, Murphy, Moore Jr., Redmond – Bonino, Moses, Lee – Vesey, Morin, Arcobello – Eichel, Lewis (A), Nelson – Larkin, Hendricks (C), Sexton

Rozhodčí: Vinnerborg (SWE), Piechaczek (GER) – Tošenovjan (CZE), Mills (CAN)

Diváci: 8812

Průběh zápasu
1. třetina
06:22
16:54
19:16
Po 1. třetině
2. třetina
23:40
24:29
25:01
26:22
36:43
Po 2. třetině
3. třetina
46:43
51:52
56:19
59:51
Konec