Menu

Fotbal

Nizozemský pohár

FC Groningen – SBV Excelsior

3:0

konec (1:0)

08.04.2015, 20:00 • Euroborg, Groningen (kapacita 22550 míst) • Jan Havlovic (@jeanhavlovic)

Tipsport: 1.9 3.37 3.9 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Dnešní zápas je u konce! FC Groningen po výborném výkonu poráží SBV Excelsior jasně 3:0 a postupuje do finále nizozemského poháru!

První poločas nabídl poziční převahu domácího celku, který se velmi dlouho nemohl dostat do pořádné šance. Ve 30. minutě se po standardní situaci dostal k hlavičce ve vápně Kuipers. Tu ale zneškodnit Padt. Domácí fandové se dočkali v závěru poločasu. Na pěkný míč Cheryho si naběhl do vápna Hans Hateboer, který propálil Coutinha a poslal domácí do vedení.

Ve druhém poločase jsme viděli jasnou převahu domácího celku, který ovdládal hru a svého soupeře si držel v dostatečném odstupu od branky Padta. V 53. minutě se krásnou prosadil Slovák Albert Rusnák a bylo to už 2:0. Groningen nadále tlačil a hned o pět minut později nebezpečně pálil Chery, jeho rána ale minula branku Coutinha. Ve 64. minutě se dostal k hlavičce opět Chery, ta ale lítla břevno a skončila nad brankou. Třetí zásah přidali domácí v závěru, kdy se prosadil Tjaronn Chery.

Domácí se tak mohou radovat z postupu do finále poháru a uchovali si tak šanci na účast v pohárové Evropě. Ve finále je čeká Zwolle, kde působí Tomáš Necid.

Velmi povedeným výkonem se dnes prezentoval mladý Slovák Albert Rusnák, který svůj výkon korunoval i gólem. Ján Kozák by tak jistě mohl o tomto křídelním hráči uvažovat při další nominaci.

To je z mé strany vše a u dalších (nejen) fotbalových přenosů se těším brzy nashledanou! (21:57:38)

90+2

Konec zápasu.

90+2

Po levé straně pláchl Fischerovi Tibbling, který se dostal i ke střele. Coutinho už ale další střelu za svá záda nepustil.

90+1

V závěru si potlesk fanoušků poslechne i Tjaronn Chery, který střídá. Na hřiště se na posledních pár minut podívá mladá naděje van Nieff.

90

Nastavují se dvě minuty nad rámec základní hrací doby!

89

Domácí fanoušci už začánají oslavovat a pomalu vstávají a děkují svým miláčkům za parádní výkon!

Tjaronn CHERY - 3:0

88

Groningen právě vstřelil branku!
Je tu třetí branka a domácí fanoušci již začínají naplno oslavovat postup do finále! Po pravé straně zavezl míč do vápna Hateboer, který poslal míč na nohu Tibblinga, který promáchl. Míč se ale dostal k Islamovicovi, který přiťukl balón na nohu TJARONNA CHERYHO, který se trefuje přesně k tyči!

87

Na levé straně ale vybojoval Bovenberg rohový kop. Ten rozehrál Auassar, domácí obrana ale centr odvrátila.

86

Hosté se ještě pokoušejí o závěrečný nápor. Domácí fotbalisté ale velmi dobře brání a nepouštějí Execlsior do šancí.

85

Domácí fotbalisté pokračovali v kombinaci na útočné polovině a vybojovali rohový kop. Ten rozehrál Chery s Mahim na krátko. Hosté k této dvojice ale velmi rychle přistoupili a o míč přišli.

84

Domácí teď vyrazili do rychlého protiútoku. Míč putoval na pravou stranu k volnému Bacunovi, který před pár chvílema přišel na hřiště. Bacuna si zkušeně počkal a následně vyslal dělovku, která skončila na břevně!

83

Hosté střídají naposledy. Ze hřiště odchází Mattheij a na hřiště míří de Reuver.

83

van Weert posílal hlavičkou míč za obranu pro Gouriyeho. S ním se ale výborně vrátil Burnet, který míč odkopl do autu.

82

A je tu další střídání domácího celku. Výborný výkon korunovaný gólem dnes předvedl Albert Rusnák, který odchází ze hřiště za velkého potlesku domácích fanoušků. Nahrazen je Bacunou.

81

Na zemi zůstal ležet Tibbling, který se zranil v souboji s Mattheijem. Je důležité říci, že oba šli do souboje velmi odvážně. Domácí borec je ale již na nohou a odchází za postranní čáru.

80

Hra je teď přerušena, neboť proti pravidlům se provnil Slovák Rusnák, který poslal k zemi unikajícího Stanse.

79

Na pravé straně se dostal k míči Mahi, který hledal křížnou přihrávkou ve vápně střídajícího Islamovice. Tomu se však nepodařilo dostat před Kuiperse, který míč odkopl.

78

Rusnák poslal míč do vápna na Cheryho, ten Slovákovi míč vrátil parádní patičkou a Rusnák se položil do střely ve skluzu. Na poslední chvíli ale k němu doklouzal Mattheij, který střelu zablokoval.

77

Rozehrávky rohového kopu se ujal Vermuelen, který poslal centr na přední tyč. Domácí obrana ale i tentokrát zafungovala výborně a centr odvrátila.

76

Domácí obrana teď lehce zaspala, neboť se na pravé straně objevil zcela volný van Diermen. Jeho centr sice ve vápně nikoho z hostujících hráčů nenašel. Stoper Kieftenbeld ale raději zahrál míč na rohový kop.

75

Stans poslal křížný pas na levou stranu do vápna pro van Diermena, na kterého byl míč dlouhý. Holandský hráč ale zabojoval a ve skluzu ho dokázal vrátit "do ohně". Stoper Kappelhof ale zachoval chladnou hlavu a nahrál míč Padtovi, který vše vyřešil razantním odkopem.

74

K prvnímu střídání se odhodlal i domácí kouč Edwar van de Looi. Lehce za očekávání zůstal Hoesen, který nepředvedl ideální výkon. Na hřišti ho nahrazuje Islamovic.

73

Do rychlého protiútoku se dostal Chery, který měl proti sobě pouze Stanse. Do souboje jeden na jednoho se mu ale příliš nechtělo a raději to zkusil z dobrých 25 metrů. Jeho střela ale mířila mimo.

71

Rohový kop Stanse mířil na zadní tyč. V tomto prostoru se nacházel Bovenberg, ten však evidentně vůbec nečekal, že míč propadne a nestihl zareagovat.

70

K rozehrávce standardní situace se dostal Auassar, který poslal nadýchaný centr do vápna. Do vzduchu musel Padt, který raději zahrál míč na roh.

70

Střelec první branky Hans Hateboer byl v souboji s Bovenbergem pozdě a faulova, čehož si všiml hlavní arbitr a odpískal faul.

69

Za obranu Excelsioru si nabíhal Mahi. Všechno vzrušení bylo ale zbytečné, neboť domácí forward byl v ofsajdovém postavení.

68

Domácí fotbalisté mají míč pod kontrolou na vlastní polovině a směle kombinují. Fanoušci je odměnují bouřlivým potleskem.

66

Odražený míč doputoval až ke gólmanovi Padtovi, který si míč chytil do rukavic. Velmi blízko byl Stans, který předvedl hereckou etudu a skácel se k zemi po nárazu do Padta. Domácí gólman se pouze pousmál.

65

Domácí se odhodlali k dvojitému střídání. Ze hřiště odchází Kruys a Botaka a přichází Vermuelen a van Diermen. Hostující kouč tak jasně dává signál k posílení útočné hry.

Hlavička Cheryho a následná reakce Rusnáka

64

Odražený míč se dostal na pravou stranu k Cherymu, který krásnou fintou oklamal Kuiperse a poslal centr do vápna, ten propadl až k Rusnakovi. Střela Slováka byl zblokována Fischerem a míč se dostal na zadní tyč, kde hlavičkoval právě Chery. Jeho hlavička se ale odrazila od břevna nad branku!

63

Na hranici vápna si teď zpracoval míč Sans, který prodloužil na pravou stranu k Botakovi. Rána záložníka z Konga mířila však nad branku.

62

Na pravé straně mířila za míčem Botaka, u toho byl však dříve Burnet. Holandský obránce se snažil odkopnout míč, nechtěně však zasáhl hlavu Botaky. Ten je viditelně otřesený, nicméně bude schopen pokračovat ve hře.

61

Albert Rusnák se dostal k míči ve středu pole a měl proti sobě Kruyse. Slovák nám předvedl ukázku jeho výborné techniky a protihráče k míči prostě nepustil. Myslím, že má Ján Kozák o čem přemýšlet.

60

Velmi odvážnou individuální akci teď předvedl na pravé straně Tibbling, který obešel hned dvojici hráčů a mířil do vápna. Postupně se dostával do většího úhlu a následně poslal centr, ten však prolétl vápnem bez povšimnutí.

Rána Cheryho skončila těsně vedle

58

Za vápnem se míč odrazil na nohu Tibblinga, který míč přiťukl Cherymu, který neotálel a vypálil. Jeho jedovatá rána skončila těsně mimo levé tyče Coutinhovi branky!

57

Mahi si teď chtěl narazit s Rusnákem a zamířit do vápna. Nechtěně mu míč přistrčil Auassar a holandský záložník mířil do vápna. Do souboje ale přilétl Fischer, který střelu Mahiho zablokoval.

56

Rusnák nejdříve ztratil na pravé straně míč v souboji s Bovenbergem. Jeho kolega Tibling ale obránce Excelsioru velmi dobře napadal a vybojoval míč zpět.

55

Sám Rusnák se ujal i rozehrávky rohového kopu a poslal pěkný centr na zadní tyč, který směřoval na Kappelhofa. Stoper Groningenu však nedokázal míč hlavou zasáhnout.

55

A Rusnák byl i u další akce. U rohového praporku se dostal do souboje s Fischerem, výsledkem je rohový kop pro domácí.

Albert RUSNÁK - 2:0

53

Groningen právě vstřelil branku!
A Slovák svůj výkon korunuje gólem! Z pravé strany poslal centr do vápna Hateboer, míč se odrazil na hranici vápna pro ALBERTA RUSNÁKA, který míč zpracoval a poslal krásnou střelu na zadní tyč! Míč se ještě otřel o tyčku a zapadl do branky!

52

Slovák Rusnák je po celý zápas velmi aktivní. Před chvíli se dostal k míči ve vápně, ten mu však uskočil a Kuipers míč odpálil za půlku.

51

Rohový kop Auassara se točil na přední tyč. V tomto prostoru ale nejvýše vyskočil Kieftenbeld, který míč odhlavičkoval z vápna pryč.

51

Stans se teď dostal k odraženému míči ve středu pole. Velmi hezkou přirhávku vybídl k úniku Botaku, tomu ale chyběla rychlost a Burnet se s ním velmi rychle vrátil. Hostující borec vybojoval alespoň rohový kop.

50

K další střele hostující celku se z dobrých 30 metrů dostal Stans. Jeho přízemní střela ale Padta neohrozila a mířila hodně mimo.

49

Rozehrávka volného přímého kopu Auassara dopadla přímo tristně, neboť přímo nahrál Lindgrenovi na kopačku a domácího mohou založit protiútok.

48

Mahi operoval s míčem na pravé straně. Přes Bovenberga se mu podařilo odcentrovat. Jeho míč ale ve vápně nikoho nenašel, neboť Rusnák pozdě zareagoval a míč došel za postranní čáru.

47

Rohového kopu se ujal Stans, který centroval na malé vápno. Domácí obrana ale zafungovala na jedničku a míč odvrátila.

Střelu Kruyse vytěsnil Padt na rohový kop

46

No a druhý poločas začíná pěkně zostra! Na pravé straně se dostal k míči Kruys, který vypálil. Jeho rána letěla na zadní tyč. Gólman Padt si na míč šáhl a hosté budou zahrávat rohový kop!

46

Začal druhý poločas.
První poločas nabídl poziční převahu domácího celku, který se velmi dlouho nemohl dostat do pořádné šance. Ve 30. minutě se po standardní situaci dostal k hlavičce ve vápně Kuipers. Tu ale zneškodnit Padt. Domácí fandové se dočkali v závěru poločasu. Na pěkný míč Cheryho si naběhl do vápna Hans Hateboer, který propálil Coutinha a poslal domácí do vedení.

Druhý poločas začne v Euroborgu přibližně v 21:02.

45+2

První poločas skončil.

45+2

Rohového kopu se ujal Slovák Rusnák, který poslal centr do vápna. Tam si ale pro míč došel gólman Coutinho a první poločas je zřejmě u konce.

45+2

Burnet je již za postranní čárou. Domácí ale kombinovali a z pravé strany přilétl do vápna centr od Hateboera. Ve vápně byl u míče Kuipers ten ale raději zahrál míč na roh.

45+1

Ze střední vzdálenosti se dostal ke střele Chery, který protáhl Coutinha. Míč se následně odrazil k Burnetovi na levou stranu. K tomu velmi rychle přistoupil Mahi, který obránce Excelsioru srazil k zemi hokejový bodyčkem. K Burnetovi přicházejí lékaři.

45

Nastavuje se jedna minuta nad rámec základní hrací doby.

45

Botaka dostal na pravou stranu opět míč do náběhu. Výborný obranným zákrokem se zde prezentoval Kieftenbeld, který čistým způsobem Botaku zastavil.

44

Tibling se octil ve středu pole a žřejmě ho už kombinace nebavila, a tak vystřelil. Jeho rána ale letěla úplně mimo, což domácí fandy příliš nepotěšilo.

43

Groningen se ale velmi rychle dostal k míči zpět a opět vidíme stejný obrázek. Míč je na kopačkách domácích, kteří se snaží najít "mezírky" v obraně hostů.

42

Domácí fotbalisté nemají dost a jsou opět na polovině svého soupeře. Na pravé straně kombinoval Rusnák s Mahim. Do jejich kombinace se vložil Bovenberg, který poslal k zemi Mahiho. Rozhodčí ale zákrok pustil a dopředu míří Excelsior.

Hans HATEBOER - 1:0

40

Groningen právě vstřelil branku!
A je tu první branka domácího celku! Euroborg bouří! Na pravé straně se dostal k míči Chery, který skvěle načasoval přihrávku do vápna na HANSE HATEBOERA, který překonal gólmana Coutinha a posílá Groningen do vedení!

39

Botaka centroval z pravé strany, jeho centr do vápna nedošel, neboť zasáhl Burneta nepříjemně do krku. Domácí hráč by ale měl být v pořádku.

38

Groningen se pokouší dostat přes obranu Excelsioru po levé straně, ta je však doslova "zamklá".

37

Ve vápně se teď do hlavičkového souboje dostal domácí Kieftenbeld a Stans. Oba se velmi nešťastně potkali hlavama ve vzduchu. Hostující borec musel být ošetřen, bude ale schopen pokračovat ve hře.

35

Kappelhof teď našel "mezírku" v obraně Excelsioru a poslal míč na Hoesena. Ten však otálel s náběhem a míč nestihl. Gólman Coutinho míč zpracoval a bude rozehrávat.

34

Lindgren se dostal míč ve středovém kruhu, vzal to na sebe a snažil se projít středem hřiště. Ten byl však zahuštěn trojicí protihráčů, kudy švédský záložník zkrátka neměl šanci projít.

33

Z toho však nic nebylo, neboť sám Stans akci zbrzdil a domácí fotbalisté se stihli včas vrátit na své pozice.

32

Rozehrávky standardní situace se ujal Chery, který centroval míč na přední tyč. Tam míč prodloužil do vápna Hateboer, míč ale doputoval pouze na nohu Stanse, který míří do rychlého protiútoku.

31

U rohového praporku na pravé straně se ocitl Mahi v obležení dvou protihráčů. Prodrat do vápna se mu nepodařilo, nicméně byl podražen Bovenbergem a je tu zajímavá standardka pro Groningen!

Hlavička Kuperse brankou neskončila

29

Hosté zahrávali standardní situaci, které se ujal Auassar. Jeho nadýchaný centr našel ve vápně hlavu Kuperse, který se procpal k hlavičce. Padt ale ale míč lapil!

28

Botaka šel na pravé straně proti Burnetovi. V souboji si velmi věřil, nicméně domácí obránce si počínal velmi zkušeně a obehrát se nenechal, ba naopak. Míč získal a rozehrává na stopery.

27

Domácí tlačí a tlačí. Do vápna teď směřoval dlouhý míče Tibblinga, na který si nabíhal Hoesen. Ten však nedokázal dostatečně zkoordinovat svůj pohyb a míč ve vzduchu nezasáhl.

26

Mahi se dostal do těžké situace u postranní čáry, kdy jej napadal van Weert. Domácí hráč situaci vyřešil zpětnou přihrávkou na stopera Kappelhofa a domácí mohou zamířit vpřed.

25

Levou stranu v posledních minutách neúnavně "sjíždí" Bovenberg, který si teď nabíhal na míč od Auassara. U míče byl však dřív Lindgren, který jej nechal doběhnout do zámezí.

24

Hodně prostoru nechali domácí hráči ve středu pole Gouriyemu, který vyslal ránu těsně před vápněm. Jeho ránu obětavě zablokoval Kappelhof. Míč se odrazil do vápna pro van Weerta, který zkusil vystřelit z velmi akrobatické pozice. Střela se mu povedla, nicméně míč letěl vysoko nad branku.

22

Hráči Groningenu vybojovali další rohový kop. Ten rozehrál na krátko Chery s Rusnákem. Hosté ale velmi dobře zareagovali a včas přistoupili. Chery následně přes stopera Kuiperse neprošel.

21

Hlavička Kieftenbeld směřovala na Cheryho, toho při zpracování míče dohrál Kruys a rozhodčí neváhal s odpískáním faulu.

20

První rohový kop radost domácím fanoušků nepřinesl. Následně se ale k mič za vápnem dostal Chery, který se dostal do vápna a "placírkou" poslal přízemní střelu. Coutinho šel ale včas na zem a míč lapil do rukavic.

19

Velmi hezkou individuální akci předvedl na pravé straně Hateboer, který prošel mezi dvojicí hráčů a postupoval do vápna. Do cesty se mu však postavil Bovenberg, který zahrál míč na rohový kop.

18

Přihrávka Bovenberga mířila na pravou stranu pro Botaku. Velmi dobře četl hru Burnet, který byl navíc rychlejší a pomohl si zpětnou přihrávkou ke gólmanu Padtovi.

17

Kombinace Fischera a Botaky na pravé straně k ničemu kloudnému nevedla. Po nepřesné přihrávce prvně jmenovaného se bude odkopávat od branky Padta.

15

Domácí jsou zatím jasně aktivnější v kombinaci. Hráči Excelsioru jsou zatím ve velmi dobrém kompaktní bloku a není pro domácí lehké najít nějakou skulinku v obraně.

14

Na pravé straně se pokoušel kombinovat Tibling s Rusnákem. Do jejich kombinace se ale vložil obránce Bovenberg, který zahrál míč do autu.

13

Na druhé straně se o elegantní nůžky pokoušel Mattheij. Slovák Rusnák ale "na špek" neskočil a u míče jsou domácí, kteří zakládají postupný útok.

12

A jako bych to přivolal! Lindgren našel krásnou přihrávkou za obranou Hoesena. Na něj byl však míč příliš dlouhý a holandský útočník ze dostal do velkého úhlu. Nicméně i tak zkusil ohrozit Coutinha. Míč však prolétl vápnem bez povšimnutí.

11

Hra zatím nemá dostatečný spád a po necelých jedenácti minutách zatím neregistrujeme žádnou vážnější šanci. U míče jsou momentálně domácí.

10

Na půlící čáře byl ostře atakován Hateboer a domácí zůstanou u míče.

9

Z rohového kopu hosté nic nevytěžili, nicméně se následně za vápnem dostali k míči a mohou nadále kombinovat.

8

Na pravé straně se dostal do souboje domácí Lindgren s Botakou. Výsledkem tohoto souboje je rohový kop pro hosty. Fanoušci a zejména sám Lindgren ale s tímto rozhodnutí hrubě nesouhlasí.

7

Stopeři Excelsioru zatím příliš radosti svému gólmanu nedělají. Kuipers poslal velmi slabou přihrávku a rychle se blížil Rusnák. Hostující brankář ale situaci zvládl a míč odkopl.

6

Domácí fotbalisté teď velmi dobře napadali a donutili stopera Bovenberga ke zpáteční přihrávce až ke gólmanovi Coutinhovi. Ten si nepřidělával starosti a zvolil razantní odkop za půlící čáru.

4

Dobrou přihrávku dostal na levé křídlo van Weert, který pohotově poslal míč do vápna na Botaku. U míče byl však dřív gólman Padt a míč lapil.

3

Hostující celek se poprvé podíval do vápna domácích. Stans posílal míč na hrot pro van Weerta, u toho byl však stoper Kappelhof a situaci vyřešil. Následuje odkop od branky Padta.

3

Míč se postupnou kombinací dostal opět na levou stranu k Burnetovi, ten měl však proti sobě Fischera, který zvládl situaci a vhazovat bude Excelsior.

2

Domácí kombinovali na levé straně. Zde ale došlo k nedorozumění mezi Burnertem a Tibblingem a kombinovat budou hosté.

1

Úvodní výkop obstarali domácí fotbalisté. Míč šel okamžitě z kopačky Rusnáka dozadu na stopery Groningenu.

1

Utkání právě začalo.

Hráči jsou již na hrací ploše a vše je připraveno k úvodnímu výkopu!
Hezký středeční večer! Nizozemský pohár KNVB Beker dospěl už do semifinále. První finalista je již znám. Ve včerejším utkání dokázalo Zwolle zvítězit na půdě Twente 2:1 a mohlo se radovat z postupu do finále. My se dnes společně zaměříme na druhé semifinále mezi FC Groningen a SBV Excelsior. Úvodní výkop je naplánován na 20:00 a u textového onlajnu se na vás bude těšit Jan Havlovic.
FC GRONINGEN
Groningen započal svou cestu nizozemským pohárem v prvním kolem zápasem s Barendrechtem a radoval se z vítězství 4:1. V dalším kole se Groningen potkal s Flewo Boys a diváci v Euroborgu viděli střeleckou explozi domácího celku, neboť Groningen vyhrál 8:1! V osmifinále se svěřenci Erwina van der Looia střetli s Volendamem a zvítězili 3:0. Ve čtvrtfinále se Groningen potkal konečně s prvoligovým týmem – Vitesse Arnhem a mohl se radovat z jasného vítězství 4:0. V dnešním utkání bude velkým favoritem a domácí fanoušci budou očekávat postup do finále.
SBV Excelsior
Excelsior započal svou pout´ pohárem na hřišti AFC, kde se mohl radovat z výhry 2:0. I ve druhém kole čekal na SBV druholigový soupeř – WKE. I zde se Excelsior radoval z vítězství 3:0. V osmifinále se SBV potkal Bredou, kterou na jejím hřišti "smázl" 6:0! Ve čtvrtfinále přišla další výhra, a to na půdě Rody 4:1. Excelsior je v tabulce až čtrnáctý a pohár je jediná šance, jak se dostat do pohárové Evropy. Proto se dá očekávat velmi bojovný výkon ze strany Excelsioru.

FC Groningen – SBV Excelsior

3:0

konec (1:0)

Zpět na online

Branky: 40. Hateboer, 53. Rusnák, 88. Chery

FC Groningen: Padt – Burnet, Kieftenbeld, Kappelhof, Hateboer – Chery (90+1. van Nieff), Rusnák (82. Bacuna), Lindgren, Tibbling, Mahi, Hoesen (74. Islamovic)
Náhradníci: Islamovic, Payne, Bacuna, van der Laan, van der Velden, van der Vlag, van Nieff

SBV Excelsior: Coutinho – Bovenberg, Kuipers, Mattheij (83. Reuver), Fischer – Botaka (65. van Diermen), Auassar, Stans, Kruys (65. Vermuelen) – van Weert, Gouriye
Náhradníci: de Reuver, Deckers, Karami, van Diermen, Toni Varela, van Mieghem, Vermeulen

Rozhodčí: Pol van Boekel (HOL)