Menu

Fotbal

Nizozemský pohár

FC Groningen – SBV Excelsior

3:0

konec (1:0)

08.04.2015, 20:00 • Euroborg, Groningen (kapacita 22550 míst) • Jan Havlovic (@jeanhavlovic)

Tipsport: 1.9 3.37 3.9 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Dnešní zápas je u konce! FC Groningen po výborném výkonu poráží SBV Excelsior jasně 3:0 a postupuje do finále nizozemského poháru!

První poločas nabídl poziční převahu domácího celku, který se velmi dlouho nemohl dostat do pořádné šance. Ve 30. minutě se po standardní situaci dostal k hlavičce ve vápně Kuipers. Tu ale zneškodnit Padt. Domácí fandové se dočkali v závěru poločasu. Na pěkný míč Cheryho si naběhl do vápna Hans Hateboer, který propálil Coutinha a poslal domácí do vedení.

Ve druhém poločase jsme viděli jasnou převahu domácího celku, který ovdládal hru a svého soupeře si držel v dostatečném odstupu od branky Padta. V 53. minutě se krásnou prosadil Slovák Albert Rusnák a bylo to už 2:0. Groningen nadále tlačil a hned o pět minut později nebezpečně pálil Chery, jeho rána ale minula branku Coutinha. Ve 64. minutě se dostal k hlavičce opět Chery, ta ale lítla břevno a skončila nad brankou. Třetí zásah přidali domácí v závěru, kdy se prosadil Tjaronn Chery.

Domácí se tak mohou radovat z postupu do finále poháru a uchovali si tak šanci na účast v pohárové Evropě. Ve finále je čeká Zwolle, kde působí Tomáš Necid.

Velmi povedeným výkonem se dnes prezentoval mladý Slovák Albert Rusnák, který svůj výkon korunoval i gólem. Ján Kozák by tak jistě mohl o tomto křídelním hráči uvažovat při další nominaci.

To je z mé strany vše a u dalších (nejen) fotbalových přenosů se těším brzy nashledanou! (21:57:38)

90+2

Konec zápasu.

90+2

Po levé straně pláchl Fischerovi Tibbling, který se dostal i ke střele. Coutinho už ale další střelu za svá záda nepustil.

90+1

V závěru si potlesk fanoušků poslechne i Tjaronn Chery, který střídá. Na hřiště se na posledních pár minut podívá mladá naděje van Nieff.

90

Nastavují se dvě minuty nad rámec základní hrací doby!

89

Domácí fanoušci už začánají oslavovat a pomalu vstávají a děkují svým miláčkům za parádní výkon!

Tjaronn CHERY - 3:0

88

Groningen právě vstřelil branku!
Je tu třetí branka a domácí fanoušci již začínají naplno oslavovat postup do finále! Po pravé straně zavezl míč do vápna Hateboer, který poslal míč na nohu Tibblinga, který promáchl. Míč se ale dostal k Islamovicovi, který přiťukl balón na nohu TJARONNA CHERYHO, který se trefuje přesně k tyči!

87

Na levé straně ale vybojoval Bovenberg rohový kop. Ten rozehrál Auassar, domácí obrana ale centr odvrátila.

86

Hosté se ještě pokoušejí o závěrečný nápor. Domácí fotbalisté ale velmi dobře brání a nepouštějí Execlsior do šancí.

85

Domácí fotbalisté pokračovali v kombinaci na útočné polovině a vybojovali rohový kop. Ten rozehrál Chery s Mahim na krátko. Hosté k této dvojice ale velmi rychle přistoupili a o míč přišli.

84

Domácí teď vyrazili do rychlého protiútoku. Míč putoval na pravou stranu k volnému Bacunovi, který před pár chvílema přišel na hřiště. Bacuna si zkušeně počkal a následně vyslal dělovku, která skončila na břevně!

83

Hosté střídají naposledy. Ze hřiště odchází Mattheij a na hřiště míří de Reuver.

83

van Weert posílal hlavičkou míč za obranu pro Gouriyeho. S ním se ale výborně vrátil Burnet, který míč odkopl do autu.

82

A je tu další střídání domácího celku. Výborný výkon korunovaný gólem dnes předvedl Albert Rusnák, který odchází ze hřiště za velkého potlesku domácích fanoušků. Nahrazen je Bacunou.

81

Na zemi zůstal ležet Tibbling, který se zranil v souboji s Mattheijem. Je důležité říci, že oba šli do souboje velmi odvážně. Domácí borec je ale již na nohou a odchází za postranní čáru.

80

Hra je teď přerušena, neboť proti pravidlům se provnil Slovák Rusnák, který poslal k zemi unikajícího Stanse.

79

Na pravé straně se dostal k míči Mahi, který hledal křížnou přihrávkou ve vápně střídajícího Islamovice. Tomu se však nepodařilo dostat před Kuiperse, který míč odkopl.

FC Groningen – SBV Excelsior

3:0

konec (1:0)

Zpět na online

Branky: 40. Hateboer, 53. Rusnák, 88. Chery

FC Groningen: Padt – Burnet, Kieftenbeld, Kappelhof, Hateboer – Chery (90+1. van Nieff), Rusnák (82. Bacuna), Lindgren, Tibbling, Mahi, Hoesen (74. Islamovic)
Náhradníci: Islamovic, Payne, Bacuna, van der Laan, van der Velden, van der Vlag, van Nieff

SBV Excelsior: Coutinho – Bovenberg, Kuipers, Mattheij (83. Reuver), Fischer – Botaka (65. van Diermen), Auassar, Stans, Kruys (65. Vermuelen) – van Weert, Gouriye
Náhradníci: de Reuver, Deckers, Karami, van Diermen, Toni Varela, van Mieghem, Vermeulen

Rozhodčí: Pol van Boekel (HOL)