Menu

Fotbal

MONACObet liga

FK Dubnica – FC ŠTK 1914 Šamorín

2:1

konec (0:0)

28.03.2015, 15:00 • Mestský štadión v Dubnici nad Váhom • Tomáš Schügerl sk

Tipsport: 3.12 3.3 2.05 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

S konštatovaním, že Dubnica zvíťazila nad Šamorínom v zaujímavom zápase tesne 2:1, sa s vami lúčim a prajem príjemný zvyšok soboty! (16:52:49)

Štatistiky zo zápasu:

Strely celkom: 10:8
Strely na bránu: 9:6
Žlté karty: 3:4
Dubničania sa radujú, získali vytúžené tri body! Domáci si svoju výhru zaslúžili, predovšetkým v druhom polčase boli aktívnejší a odmenou im boli dva pekné góly Mička a Takáča. Domáci mladíci predviedli nadšený výkon, bojovali ako o život a zaslúžene sa radujú z výhry. Hosťom hra dnes príiš nevychádzala, robili chyby v obrane a v útoku boli málo dôrazní, pričom kontaktný gól Špánika prišiel neskoro. Dubnica sa tak dostáva na hranicu 15 bodov a udržala si dvojbodový náskok na posledné Nové Mesto nad Váhom. Šamorín ostane s 19 bodmi a už len šesťobodovým náskokom na zostupovú priečku. Nadstavbová časť teda bude aj vďaka tomuto zápasu poriadne zaujímavá.

90+2

Koniec zápasu.

90+2

Šamorín okamžite vrhol všetky sily do útoku, Dubnica sa tam ale vo vzdušných súbojoch dokázala ubrániť. Hra momentálne v strede ihriska.

90+1

Šamorín dáva gól! Tak je tu napokon ešte dráma! Šamorín dlho dobýval bránu Dubnice, až sa k voľnej lopte dostal na hranici šestnástky ANDREJ ŠPÁNIK a presnou strelou umiestnil loptu k ľavej žrdi!

90

Nadstavujú sa 2 minúty.

90

Mejić to ešte v úplnom závere skúsil priamou strelou z veľkej vzdialenosti, mieril však veľmi nepresne mimo ľavej žrde hosťujúcej brány.

89

Striedanie v tíme MFK Dubnica nad Váhom: z ihriska odchádza Ladislav Szücs, prichádza Matej Vaculík.

89

Dubničania to vymysleli pekne a jednoducho, keď Suchý dlhým odkopom hladal vpredu Szücsa, pred ním Csölle len nedôrazne vracal Hajdúchovi, ktorý potom len s námahou odohral loptu práve pred Szücsom.

88

Ďalšia štandardka Šamorína, hostia však z týchto situácií nie sú príliš nebezpeční a platilo to aj teraz, keď Cisár s prehľadom odhlavičkoval nízky center do šestnástky.

87

Striedanie v tíme FC ŠTK 1914 Šamorín: z ihriska odchádza Peter Martinka, prichádza József Mezzei.

86

Na opačnej strane možno jedna z posledných šancí hostí, Hrnáč zahrával štandardku z cca 25 metrov, jeho razantná strela smerovala nad bránu.

85

Center zo štandardky ešte Hajdúch vyboxoval, potom sa však v šestnástke dostal k lopte Szücs a priťukol na stred do skvelej pozície Pagáčovi, jeho strelu pokryl Hajdúch!

84

Mejić bol odzadu faulovaný Chromým, domáci tak majú výhodu štandardky z cca 35 metrov až od postrannej čiary. Loptu si stavia Habšuda.

83

Za faul v strede ihriska vidí Ľubomír Mezovský žltú kartu.

83

Rozhodca vyhodnotil Hlatkého pohyb ako filmovanie pádu a Roman Hlatký je tak napomínaný žltou kartou.

82

Protiútok Dubnice, do šestnástky tam postupoval novic Hlatký a Csölle loptu v hraničnom zákroku odvrátil do outu, pokutový kop z toho nie je!

81

Pod zamračenou oblohou sa v Dubnici pomaly, ale iste stmieva, dohrávame teda v poriadnom šere. Na trávniku stále bez zmeny – platonický tlak Šamorína, domáci výborne bránia.

81

Striedanie v tíme MFK Dubnica nad Váhom: z ihriska odchádza Marko Mičko, prichádza Roman Hlatký.

80

Ďalší roh Šamorína, po ňom loptu s prehľadom odvrátil Cisár. Potom mohla Dubnica postupovať do prečíslenia, krížna prihrávka Bielika však našla Mička v ofsajde.

79

Center zo štandardky Šamorína Maťašovský nevyboxoval príliš dôrazne, nakoľko spred šestnástky mohol strieľať Pavúk, tomu ale lopta nesadla, vďaka čomu však našiel pred bránou Špánika, ktorý z bezprostrednej blízkosti nedokázal razantne zakončiť, loptu kryl Maťašovský!

78

Tak možno teraz prichádza čas na záverečný nápor hostí, tí sa usadili na svojej útočnej polovici. Zatiaľ však bez želaného výsledku, Dubnica bráni veľmi dobre prakticky so všetkými hráčmi.

77

A po rohu mohol prísť kontaktný gól! Na presný center si pred päťkou naskočil Chromý a v ideálnej pozícii aj pekne hlavičkoval, mieril však tesne nad brvno brány!

76

Špánik bojoval na hrote útoku, získal tam pre Šamorín aspoň rohový kop.

75

Dubnica sa následne po rozohrávke dostala k lopte. Čaká nás posledných 15 minút plus nadstavený čas, hostia určite nie sú bez šance, potrebujú však hrať v útoku nápaditejšie a aktívnejšie.

74

Hrá sa skutočne tvrdo, po ďalšom ostrom súboji ostal na útočnej polovici Šamorína ležať na trávniku Pinte, po krátkom rozdýchaní sa už zodvihol a pokračuje v hre.Tréner hostí chcel faul, aj to patrične štipľavo okomentoval....

73

Dubničania to už začínajú aj kombinovať, cítiť z nich hernú pohodu. V tomto prípade im to nevyšlo, keď Szücs vracal do šestnástky Habšudovi, ten fauloval obrancu.

72

Po jeho odkope sme videli hlavičkový súboj, Mezovský v ňom loptu pred Habšudom radšej odvrátil do outu. Pri lopte tak Dubnica.

71

Hostia sa ešte snažia, nechcú sa zmieriť s prehrou. Pavúk však teraz pri postrannej čiare nevybojoval ani roh, odkopáva Maťašovský.

70

Dubničania aj v malom počte hráčov robia hosťom problémy – Mičko našiel oblúčikom na ľavej strane pokutového územia Szücsa, pred ním v poslednej chvíli zasiahol Schober.

69

Center z rohu Hajdúch vyboxoval, potom sa tvrdo zrazil s Cisárom a začal protestovať. Rozhodca ,,ocenil" Juraja Hajdúcha žltou kartou.

68

Lopta putovala po osi Takáč-Golej až k Mičkovi, ktorý napriahol z pravého rohu šestnástky a mohol zvýšiť na rozdiel triedy, jeho krásnu tiahlu strelu vytlačil Hajdúch na roh!

67

Na opačnej strane chcel zdvihnúť zástavu Šamorína Mezovský, prízemný center z hranice šestnástky ale obranca Cisár odvrátil tak šikovne, že od Špánika sa odrazila lopta za čiaru a nebol z toho ani roh.

66

Krásne futbalové okamihy! Dubničan Bielik ideálne prenechal pred šestnástkou Szücsovi, ten si loptu potiahol doprava a z 20 metrov nádherne vystrelil, trafil brvno hosťujúcej brány!

65

Dubnica stále pri chuti, Mičko sa dostával do zaujímavého brejku a pred šestnástkou chcel obísť Csölleho, ten neuhol a tak ho Mičko napokon fauloval.

64

Dubnica dala gól!
Krásna akcia domácich, toto bola okulahodiaca kombinácia! Szücs si vyšiel od pravej čiary až na stred ihriska, kde nádhernou uličkou vysunul v šestnástke voľného Habšudu. Ten sa neulakomil, popri vybiehajúcom Hajdúchovi ešte vrátil na stred k MICHALOVI TAKÁČOVI, ktorý po troch minútach pobytu na trávniku s prehľadom trafil prázdnu bránu a rozjasal divákov!
Dnešné stretnutie sleduje 270 divákov.

62

Po dubnickom rohu akrobaticky zakončoval zo stredu šestnástky Golej, bol to dobre myslený pokus, lopta však mierila nad brvno hosťujúcej brány.

62

Striedanie v tíme FC ŠTK 1914 Šamorín: z ihriska odchádza Miloš Kalezić, prichádza Attila Pinte.

61

Striedanie v tíme MFK Dubnica nad Váhom: z ihriska odchádza Andryi Zahranychnyy, prichádza Michal Takáč.

61

Príležitosť Dubnice na brejk, Suchý však dal Mičkovi dlhú prihrávku a tak pred ním loptu odkopol na roh vracajúci sa Csölle.

60

Máme za sebou hodinu hry, Dubnica zatiaľ drží mimoriadne cenný výsledok, do konca však ešte veľmi ďaleko a hostia určite nebudú chcieť odísť z Považia bez zisku bodov. Šamorín je po inkasovanom góle iniciatívnejší, akcie však končia na sformovanej obrane.

59

Na Dubnici je vidieť obrovská snaha a bojovnosť, domáci hráči sa vrhajú po každej jednej lopte. Dôrazným pressingom teraz vybojovali loptu, keď bol faulovaný Zahranychnyy.

58

Hra sa rýchlo presunula na opačnú stranu, kde mal Šamorín k dispozícii priamy kop z cca 30 metrov, tvrdú strelu Hrnčára kryl pozorný Maťašovský.

57

Následne ešte dubnický roh, po ktorom si najvyššie vyskočil Cisár, z dobrej pozície ale len nedôrazne namieril do náruče Hajdúcha.

56

Dubnica si vytvára šance na brejky, teraz Zahranychnyy pekne vysunul na pravej strane Szücsa, ktorý si ešte zasekol a hľdal v streleckej pozícii Mička, loptu zastavil Csölle.

55

Dubnický brankár to skúsil dlhým nákopom do strany na Mička, ktorý proti obrancovi už loptu na hracej ploche nestihol.

54

Šamorínu sa podarilo získať loptu a hneď sa aj na hrote presadzoval Martinka, pri tom však fauloval Cisára, a tak môže rozohrávať Maťašovský.

53

Dubničanov gól evidentne povzbudil, viac si veria a je to vidno aj na ihrisku, kde častejšie držia loptu na svojich kopačkách. Momentálne hra v strede ihriska, sledujeme množstvo súbojov.

52

Okamžite sa nám menia podmienky hry, Dubnica sa ujala trochu prekvapivo vedenia a Šamorín je teraz tímom, ktorý musí tvoriť. Čaká nás zaujímavý druhý polčas!

51

Šamorín sa samozrejme nechce nechať zahanbiť, Špánik znovu zakončoval v šestnástke z akrobatickej pozície, v tomto prípade však loptu na prvý raz netrafil a potom len zľahka posunul Maťašovskému.

50

Dubnica pri chuti, Mičko centroval z ľavej strany a Hajdúch loptu na poslednú chvíľu vyrazil pred Szücsom, ktorý si to už rovnal na strelu do odkrytej brány, takto vyšiel naprázdno!

49

Dubnica dala gól!
Tak Dubnici to vyšlo, ujíma sa vedenia! Akcia začala na pravej strane, kde sa pekne presadil Bielik. Ten prenechal loptu Habšudovi, ktorý prihrávkou našiel v strede šestnástky úplne voľného Szücsa, ktorého strelu ešte Hajdúch famózne vyboxoval! K odrazenej lopte sa dostal na opačnej strane šestnástky MARKO MIČKO a s prehľadom ju umiestnil do odkrytej brány!

48

Hrá sa pomerne tvrdo a od podlahy, Szücs teraz tvrdo šlapákom zasiahol Csölleho. Karta z toho nebude, Šamorín zakladá svoju akciu.

47

Hneď skraja polčasu si Dubnica vypracovala jeden z množstva rohových kopov, po centri hlavičkoval v šestnástke Cisár, následne sa ešte domáci snažili o dorážku, obrana hostí loptu s námahou odvrátila.

46

Ani jeden z trénerov cez prestávku nestriedal, pokračujeme teda v nezmenených zostavách z prvej polovice zápasu.

46

Začal sa druhý polčas.

Zaujímavý vývoj má duel v Novom Meste nad Váhom, kde domáci viedli 2:0, potom ale Pohronie vyrovnalo na 2:2. Najmä pre Dubnicu je tento zápas dôležitý, ak totiž Nové Mesto zvíťazí a Dubnica nie, môže sa MFK prepadnúť na posledné miesto. Aj tento zápas vám ponúkame na onlajny.eu, stačí si vybrať v hornej roletke prenosov.

Štatistiky po 1.polčase:

Strely celkom: 4:1
Strely na bránu: 3:1
Žlté karty: 1:1
Zaujímavý prvý polčas sa nám skončil bezgólovou remízou. Sledujeme svižné stretnutie dvoch tímov namočených do boja o záchranu, v ktorom Dubnica príjemne prekvapuje odvážnym prejavom. Domáci dvakrát aj nebezpečne ohrozili Hajdúcha, ten si svoje miesto zastal. Na opačnej strane zachránil pri vyloženej šanci Špánika navrátilec Maťašovský. Uvidíme, čo nám prinesie druhý polčas, vývoj stretnutia sa môže uberať akýmkoľvek smerom. Pri začiatku druhého polčasu sa na vás teším od 16:00.

45+1

Prvý polčas sa skončil.

45+1

V nadstavenom čase štandardka Šamorínu od postrannej čiary z cca 35 metrov, na vysoký center si najlepšie vyskočil Maťašovský a pred Špánikom loptu pokryl. Špánik ho potom ešte nepríjemne zasiahol, čo Maťašovského poriadne nahnevalo.

45

Nadstavuje sa 1 minúta.

45

Roztržka v dubnickej šestnástke! Maťašovský si tam vybiehal na dlhú loptu, pri čom sa dostal do kontaktu s Hrnčárom. Po vzájomnom súboji nastala strkanica, ktorú musel upokojiť až hlavný rozhodca.

44

Žltú kartu dostáva Hrnčár (FC ŠTK 1914 Šamorín).

44

Dubnica mala po predchádzajúcom zákroku k dispozícii štandardku, na center si tam nabiehal Szücs, ešte pred ním však loptu odhlavičkoval Schober.

43

Statická rozohrávka sa hosťom nevyplatila, keď Hrnčár zle spracoval loptu a takmer priťukol do samostatného nájazdu Mičkovi, ktorého v poslednej chvíli zastavil len za cenu faulu!

42

Center do šestnástky vyzeral zaujímavo a pre hostí nádejne, zo vzdušných súbojov však vyšli lepšie obrancovia Dubnice, ktorí následne aj získali loptu pre svoj tím.

41

Martinka našiel krížnym centrom v šestnástke Mezovského, ten sa už-už dostával do zakončenia, Golej pred ním odvrátil na roh. Šamorín tak môže strelecky udrieť.

40

Center Mička z rohu preletel nikým nezasiahnutý cez celé pokutové územie, hostia sa tak dostali k lopte a môžu založiť útočnú akciu. Smerujeme k úplnému záveru polčasu, remíza je vzhľadom na priebeh hry spravodlivá.

39

Na opačnej strane akcia Dubnice, kapitán Golej tam bojoval s Martinkom pri postrannej čiare, napokon sa mu podarilo získať rohový kop pre MFK.

38

Hrnčár to z veľkej diaľky skúsil priamou strelou a chcel prekvapiť Maťašovského, čo sa mu takmer podarilo, domácemu brankárovi lopta vypadla z náruče! Šťastím preňho bolo, že dorážajúci Martinka stál v ofsajde.

37

Domáci záložník Andriy Zahranychnyy príliš dlho čakal s loptou, až mu ju zobral Špánik, ktorého následne stiahol za dres. Je z toho zaslúžená žltá karta.

36

Szücs to tentoraz prehnal s dôrazom, z vlastnej polovice tak pošle loptu do hry Hajdúch. Blíži sa záver polčasu, akýkoľvek gól môže byť teraz ešte dôležitejší.

35

Po dlhšej dobe si na loptu siahol aj Maťašovský, išlo o rutinný zákrok, keď si stiahol dlhý center v podaní hosťujúceho tímu.

35

Žltú kartu dostáva Golej (MFK Dubnica nad Váhom).

34

Dubnica hrozí z brejkov, Bielik teraz vyviezol loptu stredom ihriska a prihrávkou falšom hľadal na pravej strane Szücsa, ktorý by už postupoval sám na bránu, v poslednej chvíli loptu zastavil Schober!

33

Obaja tréneri vydávajú na svoje mužstvá hlasné pokyny, najmä tréner hostí Salenka sa nezdá byť príliš spokojný s výkonmi svojich hráčov.

32

Ideálny center z rohu si na protiľahlej strane šestnástky našiel Golej a v páde prudko hlavičkoval, obrancovia jeho pokus v poslednej chvíli odvrátili! Po odrazenej lopte ešte prišiel oblúčik na ľavú stranu šestnástky k Szücsovi, ktorý už vracal späť nepresne.

31

Postupná dubnická akcia vyústila v rohový kop, keď Bielik zabojoval v náročnej pozícii pri postrannej čiare a získal pre domácich túto zaujímavú možnosť.

30

Zahranychnyy si nerozumel so spoluhráčmi a ponúkol hosťom šancu na prečíslenie, Mezovský však akciu na pravej strane spomalil a zakončil ju nepresnou prihrávkou na Stiftera. Máme za sebou prvú polhodinku, zaujímavý zápas zatiaľ gól nepriniesol.

29

Maťašovský si musel vyjsť až na hranicu šestnástky, kde prikryl loptu pred dôrazným Špánikom. Ten ho potom ešte dohral, rozhodca však zákrok nevidel a tak pokračujeme v hre bez odpískania faulu či napomenutia.

28

Po tvrdom súboji v strede poľa potrebuje ošetrenie Stifter, po vlastných odchádza za outovú čiaru a predpokladáme, že sa do hry v najbližších chvíľach vráti.

27

Hrnčár to tam skúsil tvrdou strelou, zrejme chcel napodobniť včerajšiu ranu Ďuricu, v tomto prípade však jeho pokus zablokovali dvaja hráči v postavenom múre, Maťašovský teda zasahovať nemusel.

26

Stifter bol faulovaný pri prieniku stredom ihriska, nasledovať teda bude štandardná situácia Šamorína z cca 35 metrov.

25

Vysoký Špánik robí na hrote útoku dubnickej obrany problémy, teraz sa dôrazom presadil medzi dvojicou stopérov, loptu si príliš predkopol a tak zasiahol vybiehajúci Maťašovský.

24

Golej vhadzoval loptu až do šestnástky, kde sa snažil presadiť veľmi aktívny Szücs, proti početnej presile však neuspel. Po následnej strate lopty v podaní domácich vykopáva od vlastnej brány Hajdúch.

23

Nebojácny Szücs sa tentoraz do šance neprebojoval, aj keď už bol s loptou na hranici šestnástky. Po odkope hostí však pokračuje ofenzívna snaha domáceho tímu.

22

Csöllemu absolútne nesadla lopta pri rozohrávke, keď neatakovaný poslal loptu len ďaleko do outu. V akcii tak Dubnica, tá sa na útočnej polovici často nezdržiava, je tam však pomerne nebezpečná.

21

Sledujeme naozaj zaujímavý ligový zápas, po opatrnom začiatku sa hra rozbehla a vidíme aj šance. Čakáme už len na to, ktoré mužstvo a kedy otvorí skóre.

20

Po následnom rohovom kope sa Dubnica dokázala úspešne ubrániť a Szücs mohol založiť odvážny brejk, po šprinte popri postrannej čiare loptu napriek veľkej snahe stratil.

19

Nádherný futbalový moment aj na opačnej strane! Mezovský centroval do šestnástky od pravej postrannej čiary a na bližšej strane šestnástky našiel Špánika, ktorý exportným volejom z otočky mieril k bližšej žrdi, odkiaľ famózne na čiare vyrazil Maťašovský!

18

Dubničania sa sami pripravili o veľkú gólovú šancu! Po neúspešnej štandardke v podaní hostí rozbehol akciu Zahranychnyy, ťahal to po strane cez Mička, ktorý nacentroval do stredu šestnástky, kde sa voľní Szücs s Habšudom nedokázali ani na dvakrát presadiť a voľnú loptu tak pokryl Hajdúch!

17

Jakub Pavúk zo Šamorína v bolestiach na zemi po tvrdom súboji s jedným z domácich hráčov. Chvíľu sa tak hrať nebude, na ihrisko prichádza lekár hosťujúceho tímu.

16

Zahranychnyy vyslal dlhý pas dopredu, kde hľadal útočníka domácich Szücsa, Schober však prihrávku dobre vystihol a odhlavičkoval k Hrnčárovi, ktorý veľmi pekne vrátil z prvej až brankárovi Hajdúchovi.

15

Hostia odpovedajú na konci prvej štvrťhodiny, keď si Špánik prebral chrbtom k bráne v šestnástke loptu po outovom vhadzovaní, tiesnený tromi obrancami sa už presadiť nedokázal.

14

Po centri z rohu hlavičkoval v strede šestnástky voľný Golej, lopta mu ale zle sadla a tak netrafil priestor troch žrdí. Dubnica však začala veľmi sympaticky a tvorí si zaujímavé príležitosti.

13

Tak toto mohol byť kuriózny gól! Po odvrátenom centri z rohu sa stalo, že obrana Šamorína si už môže vydýchnuť. Potom ale spred šestnástky z otočky napriahol smerom na bránu Habšuda a Hajdúch mal čo robiť, aby loptu spod brvna vytlačil na roh!

12

Michal Schober zozadu stiahol prenikajúceho Szücsa, za čo po správnosti vidí žltú kartu.

12

Aj Šamorín už zaujímavo pohrozil v útoku, keď si kapitán Špánik spracovával na pravej strane šestnástky dlhý oblúčik, dobre ale vybehol Maťašovský a loptu pred Špánikom včas pokryl.

11

Nesúrodá hra v strede ihriska, najprv tam Špánikovo sklepnutie nevyužil na založenie akcie Martinka, aby potom loptu priamo na súperove kopačky poslal Dubničan Suchý.

10

Po centri do šestnástky sa nedokázal presadiť Schober, navyše sa vo vzduchu nepríjemne zrazil s Mejićom, ktorý si za to od rozhodcu dôrazne pýtal odpískanie faulu. Mejić už na nohách, pokračujeme rozhodcovskou loptou.

9

Na opačnej strane brejk hostí, Martinka ťahal akciu po pravej strane a po zablokovanom centri vybojoval prvý rohový kop hráčov v tmavomodrom.

9

Po odkope hostí sme v krátkom slede videli už v poradí tretí dubnický roh, po pretiahnutom centri hlavičkoval na zadnej žrdi Mejić, mieril však veľmi nepresne.

8

Dubnica rozohrávala štandardku z 25 metrov z pravej strany z veľkého uhla, Habšuda, skúsil prekvapiť Hajdúcha strelou pod brvno a brankár hostí mal čo robiť, aby loptu vytlačil na roh!

7

Rozohrávka tam už domácemu tímu nevyšla, nevydarený prízemný center na bližšiu žrď hostia bez väčších ťažkostí odvrátili do bezpečia.

6

Dubnica predviedla zaujímavý brejk! Szücs vybojoval v súboji loptu a ideálne vysunul na pravej strane Mička, ten to už dával strieľaným centrom do šestnástky, kde pred nabiehajúcim hráčom domácich odkopol na roh v poslednej chvíli Schober!

5

Je to taký typický úvod dôležitého zápasu, oba tímy hrajú veľmi opatrne a zároveň s množstvom nepresností. Po dubnickej strate lopty je na ťahu Šamorín.

4

Štandardku rozohral Šamorín nakrátko, potom nasledoval center na hranicu šestnástky, kde bol Špánik, ten si však pomohol v súboji faulom a preto rozohráva Maťašovský.

3

Šamorín sa prvý raz v zápase dostal k lopte, a hneď bol Chromý faulovaný pri pokuse o kľučku. Je tu tak prvá štandardka v prospech hostí.

2

Napokon sa Dubnica dostala až pred vlastnú bránu, odkiaľ v náročnej pozícii nakopával dopredu Maťašovský. O loptu sa bili Habšuda so Szücsom, proti nim si poradil osamotený Chromý.

1

Po úvodnej rozohrávke v podaní Dubnice sme sledovali boj o loptu pri ľavej postrannej čiare, všetko končí nepresným odkopom v podaní hostí. Domáci tak zakladajú svoju prvú útočnú akciu.

1

Stretnutie sa práve začalo.
Zaujímavosť z tímu hostí – väčšina hráčov hrá v dresoch s dlhými rukávmi, Peter Martinka dokonca s rukavicami. Brankár Juraj Hajdúch si s chladným počasím evidentne veľkú hlavu nerobí a nastúpi v drese s krátkym rukávom.
Mužstvá nám už vychádzajú na hraciu plochu! Domáci vo svojich tradičných bielo-modrých dresoch, hostia celí v tmavomodrom. Aby to bolo kompletné, rozhodcovia budú pískať v červených dresoch.

-8

Tribúny sú zatiaľ zaplnené len veľmi riedko, vyzerá to na skromnejšiu návštevu. Na hlavnej tribúne evidujeme aj malú skupinku fanúšikov hostí, ktorá sa zhromaždila nad striedačkou Šamorína. Oba tímy už ukončili rozvičku a odišli do kabín.

-10

Ešte niečo k dnešným poveternostným podmienkam – na Považí sa oproti týždňu citeľne ochladilo, dnes navyše vanie silný vietor, ktorý môže ovplyvniť aj hru. Je pod mrakom, cca 8 stupňov celzia. Dážď zatiaľ nehrozí, trávnik sa zdá byť v dobrom stave.

-15

Vážení športoví priatelia, prajem vám príjemné sobotné popoludnie z Dubnice nad Váhom, kde sa o 15 minút začne zápas 22.kola DOXXbet ligy medzi Dubnicou a Šamorínom. Pred posledným zápasom základnej časti je jasné, že oba tímy budú bojovať o záchranu, pričom akútnejšie je na tom Dubnica – na posledné Nové Mesto nad Váhom má len dvojbodový náskok. Domáci by sa dnes mohli oprieť o posilu v bráne – tam sa predstaví Andrej Maťašovský, ktorý ešte na jeseň chytával vo Fortune lige za Podbrezovú a do Dubnice sa podľa oficiálneho zväzového portálu vrátil len pred tromi dňami. Vy si môžete pokojne prezrieť jednotlivé zostavy, ja vám prajem príjemný športový zážitok!
Úvodné zostavy:

MFK Dubnica nad Váhom: Matašovský – Mejić, Cisár, Golej (C), Pagáč – Bielik, Zahranychnyy, Mičko, Suchý, Habšuda – Szücs
Náhradníci: Slávik (NB), Prchlík, Takáč, Hlatký, Vaculík, Matuška Tréner: Juraj Bútora

FC ŠTK 1914 Šamorín: Hajdúch – Hrnčár, Schober, Csölle, Chromý – Martinka, Mezovský, Špánik, Kalezić, Stifter – Pavúk
Náhradníci: Cigherd (NB), Vozár, Sura, Mezzei, Pinte, Čemba Tréner: Michal Salenka

Rozhodca: Trenčanský – Bednár, Vician.
Základná časť DOXXbet ligy sa uzatvára posledným kolom, v ktorom Dubnica i Šamorín budú hrať o dôležité body v boji o záchranu – vážení športoví fanúšikovia, vitajte pri priamom prenose zápasu 22.kola našej druhej najvyššej futbalovej súťaže! Po tomto kole sa tabuľka rozdelí na dve polovice a už je jasné, že Dubnica i Šamorín budú bojovať o udržanie v tej slabšej polovici. Veľa môže napovedať ich sobotňajší vzájomný duel.

Stretávajú sa dva tímy, ktoré hrajú v absolútne rozdielnej forme – Dubnica na jar ešte nebodovala, Šamorín v ostrom kontraste so svojím najbližším súperom získal už 5 bodov a odpútal sa z bezprostredného zostupového ohrozenia. Naopak, Dubnicu od zostupu delia už len 2 body.

Miernym favoritom môže byť podľa aktuálnej formy Šamorín, niečo môže navyše napovedať aj vzájomný zápas z 11.kola. Vtedy sa v Šamoríne zrodilo suverénne víťazstvo domáceho tímu v pomere 4:1, keď góly domácich strieľali Hutta, Špánik, Kontár a Sura. Za Dubnicu sa už presadil dnešný hráč Myjavy Roland Šmahajčík.

Dubnica sa v aktuálnej ligovej tabuľke nachádza na predposlednom 11.mieste so ziskom 12 bodov a pasívnym skóre 23:41. Pre považský tím naďalej platí, že má najhoršiu defenzívu v súťaži. Jarná forma tiež nie je presvedčivá – evidujeme prehru 0:1 v Šali, domácu porážku v derby s Novým Mestom nad Váhom 1:3 a prehru v Senci 0:2. Jediný jarný gól vstrelil z penalty Golej. Nepriaznivé jarné výsledky poriadne namočili Dubnicu do boja o záchranu, na znovuzrodené Nové Mesto má len dvojbodový náskok!

Šamorín sa v tabuľke nachádza na 9.mieste so ziskom 19 bodov a skóre 20:32. Šamorín skvele zvládol jarnú premiéru a silnú žilinskú rezervu zdolal 2:0, potom remizoval 1:1 na pôde lídra zo Skalice a rovnakým výsledkom sa skončil aj domáci zápas s Novým Mestom nad Váhom. Na poslednú priečku má Šamorín náskok 9 bodov, pre tento moment je tak mimo priameho boja o udržanie. Ak však nebude pravidelne bodovať, tak sa to môže veľmi rýchlo zmeniť.

Čaká nás určite zaujímavé futbalové stretnutie – oba tímy potrebujú doslova každý jeden bod v boji o udržanie v súťaži. Dubničania veľmi chcú vybojovať prvé jarné body, Šamorín chce udržať svoju neporaziteľnosť. Čia séria sa teda skončí? To sledujte v sobotu od 15:00 v priamom textovom prenose z Dubnice!
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:00.

FK Dubnica – FC ŠTK 1914 Šamorín

2:1

konec (0:0)

Zpět na online

Branky: 49. Mičko, 64. Takáč (Habšuda) – 90+1. Špánik

Karty:   35. Golej (DUB), 37. Zahranychnyy (DUB), 83. Hlatký (DUB) – 12. Schober (SAM), 44. Hrnčár (SAM), 69. Hajdúch (SAM), 83. Mezovský (SAM)

FK Dubnica: Matašovský – Mejić, Cisár, Golej (C), Pagáč – Bielik, Zahranychnyy (61.Takáč), Mičko (81.Hlatký), Suchý, Habšuda – Szücs (89.Vaculík)
Náhradníci: Slávik (NB), Prchlík, Takáč, Hlatký, Vaculík, Matuška Tréner: Juraj Bútora

FC ŠTK 1914 Šamorín: Hajdúch – Hrnčár, Schober, Csölle, Chromý – Martinka (87.Mezzei), Mezovský, Pavúk, Kalezić (62.Pinte), Stifter – Špánik (C)
Náhradníci: Cigherd (NB), Vozár, Sura, Mezzei, Pinte, Čemba Tréner: Michal Salenka

Rozhodčí: Trenčanský – Bednár, Vician

Diváci: 270