Menu

Fotbal

Kvalifikace ME

Kazachstán – Island

0:3

konec (0:2)

28.03.2015, 16:00 • Martin Švejkar

Tipsport: 4.6 3.47 1.87 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

To je ode mě z tohoto zápasu vše. Na shledanou u dalšího online přenosu.
Island nakonec vítězí v Kazachstánu 3:0 a v tabulce skupiny A se s 12 body posouvá o skóre před Českou republiku, kterou však nyní čeká souboj s Lotyšskem, po němž se může opět osamostatnit na čele tabulky.

90+3

Konec zápasu. (18:29:06)

90+3

Obrovský závar před bránou Islandu! Domácí se dostali s míčem snad metr před bránu, ale ani z bezprostřední blízkosti nedopravili míč do sítě, jelikož střelu se podařilo zblokovat ležícímu Árnasonovi. Kazaši poté ještě zůstali v útoku, ale byla z toho jen další neúspěšná střela, proti níž zasáhl brankář Halldórsson.

Birkir BJARNASON - 0:3

90+1

Island právě vstřelil branku!
Böðvarsson uháněl po pravé straně do rychlého brejku a přihrál před vápno nabíhajícímu BIRKIRU BJARNASONOVI, který sice trochu prováhal nejvhodnější okamžik ke střele, ale nakonec přeci jen zakončil a jeho pokus nešťastně tečoval do protipohybu brankáře domácí Kuantajev. Asistence: Jón Daði Böðvarsson.

90

Nastavovat se budou tři minuty.

89

Ščetkin se snažil zrychlit útočnou akci dlouhou přihrávkou na nabíhajícího spoluhráče, ale přihrávka byla nepřesná a skončila v autu.

88

Domácí se při ojedinělé útočné akci dostali s míče až do zámezí, takže z toho hrozba pro islandskou bránu opět nebude.

86

Hosté měli k dispozici rohový kop, ale nebezpečí pro domácí bránu z toho nebylo.

85

Nově nastoupivší Finnbogason se hned dostal do šance, ale v pokutovém území namířil svou střelu jen přímo do Sidelnikova.

84

Střídání v týmu Island: ze hřiště odchází Eiður Guðjohnsen, přichází Alfred Finnbogason.

82

Islanďané stále napadají domácí rozehrávku hodně vysoko a Kazaši teď dlouze kombinují na vlastní polovině, přestože by za tohoto stavu potřebovali operovat s míčem někde úplně jinde.

80

Střídání v týmu Kazachstán: ze hřiště odchází Rinat Abdulin, přichází Aleksej Ščetkin.

80

Přímá střela mířila do prostoru mezi třemi tyčemi, ale šla v podstatě přímo na Sidelnikova, který míč bez potíží zastavil.

79

Obrana Kazachů teď bude muset být v pohotovosti. K přímému volnému kopu se chystá Gylfi Sigurðsson.

76

Domácí si zoufale nevědí rady s dobře organizovanou hrou Islandu. Ten teď sází na postupnou kombinaci a suverénně si jde pro tři body.

74

Islanďané teď pěkně zakombinovali na útočné polovině, ale celou akci nakonec zbrzdili zpětnými přihrávkami. Hosté nicméně zůstávají u míče a Kazaši se stále prakticky nedostávají do hry.

72

Islanďané vystihl rozehrávku Kazachů a snažili se jít rychle dopředu, ale nakonec z toho bude jen autové vhazování.

72

Střídání v týmu Island: ze hřiště odchází Aron Einar Gunnarsson, přichází Emil Hallfreðsson.

70

Střídání v týmu Island: ze hřiště odchází Kolbeinn Sigþórsson, přichází Jón Daði Böðvarsson.

70

Žlutou kartu dostává Jermek Kuantajev (Kazachstán).

68

Kazachům se pár minut dařilo být o něco aktivnější, ale hra se nyní vrací zpět o zajetých kolejí. Islanďané v poklidu kombinují na polovině hřiště.

66

Střídání v týmu Kazachstán: ze hřiště odchází Mark Gorman, přichází Jermek Kuantajev.

63

Standardky se ujal Smakov, který našel centrovaným míčem Abdulina, jehož hlavička skončila na tyči! Od brankové konstrukce se pak míč odrazil do nohy zkoprnělého Halldórssona, a poté, naštěstí pro Island, k Sigþórssonovi, který odkopl balón do bezpečí.

62

Konysbajev si na pravé straně u vápna došel pro faul, za nějž vidí Skúlason žlutou kartu. Následovat bude standardka v podání Kazachů.

60

Island se teď při ponechané výhodě dostal dobrou kombinací až do vápna, kde si ale Bjarnason míč příliš předkopl.

58

Po rohovém kopu se jeden z domácích dostal k hlavičce, ale vysoký oblouček si Halldórsson pohlídal.

57

Nově nastoupivší Konysbajev si zabíhal po pravé straně za obranu pro dlouhý nakopnutý míč a dostal se až do vápna, kde ho však dobře zblokoval Ragnar Sigurðsson, po jehož obranném zákroku bude následovat roh Kazachů.

56

Střídání v týmu Kazachstán: ze hřiště odchází Azat Nurgalijev, přichází Ulan Konysbajev.

55

První žlutou kartu zápasu dostává domácí Nurgalijev, který bude vzápětí taktéž prvním vystřídaným hráčem.

53

Islanďané hrají vzadu velmi zodpovědně a nepouštějí Kazachy do ničeho nebezpečného. Hosté často drží míč a úspěšně se snaží zcela kontrolovat hru.

51

Ke střele se dostal kapitán Islandu Gunnarsson, ale pokus zpoza šestnáctky mu úplně nesedl a Sidelnikov si připsal snadný zákrok.

49

Centrovaný míč mířil přímo na Halldórssona, který v pohodě zakročil.

48

O poločase nedošlo k žádnému střídání a sestava zůstává stejná i na straně Kazachů, kteří mají ve druhé půli co dohánět. Uvidíme, zda se jim podaří zahrozit již nyní, ze standardní situace.

46

Po chybě kazašské obrany přihrával Guðjohnsen vzduchem na nabíhajícího Sigþórsson, který si ve vápně ramenem poslal balón příliš dopředu, čímž se připravil o velkou gólovou šanci.

46

Začal druhý poločas.
Druhý poločas začne přibližně v 17:01.
Island vede po prvním poločase v Kazachstánu 2:0 zásluhou gólů Eiðura Guðjohnsena a Birkira Bjarnasona. Hosté se v úvodu trochu trápili a jejich výkon nebyl ideální, ale po úvodním gólu se dostali do herní pohody a svého soupeře začali jasně přehrávat. Kazachstán se v poslední půlhodině prvního poločasu nedostával skoro vůbec do hry a ve 30. minutě podruhé inkasoval, když po přímém kopu Sigurðssona mířil hlavou přesně Birkir Bjarnason.

45

První poločas skončil.

45

Islamchan zkusil vystřelit z dvaceti metrů, ale nedůrazná střela šla přímo na Halldórssona.

44

Dlouhý centr z pravé strany šel jen přímo na brankáře Halldórssona, který si po dlouhé době sáhl na balón.

43

Hosté se neúspěšně snažili překonat hluboký blok Kazachů a Gunnarsson nakonec zkusil vypálit z dálky, ale hodně minul bránu.

41

Islanďané se teď doslova vyžívají v postupné přízemní kombinaci, která nutí Kazachy pouze běhat bez míče. Halldórsson už se v bráně hostů musí nudit.

39

Na centrovaný míč si naběhl Árnason, který zkoušel ihned zakončit, ale minul bránu.

38

Nebezpečný míč do vápna domácích dokázal jeden z Kazachů odvrátit na rohový kop.

36

Po faulu na Sævarssona budou u balónu opět Islanďané, kteří teď na hřišti zcela vládnou. Kazaši se zdají být vývojem zápasu hodně poznamenáni.

34

Islanďané pokračují v kontrole hry a nepouštějí Kazachy k ničemu nebezpečnému. Domácí už dlouho pořádně nezaútočili.

Birkir BJARNASON - 0:2

32

Island právě vstřelil branku!
Po přímém volném kopu v podání Islanďanů už je to 0:2! Sigurðsson našel ve vápně parádním centrem úplně volného BIRKIRA BJARNASONA, který přesnou hlavičkou k pravé tyči zvyšuje vedení seveřanů. Asistence: Gylfi Þór Sigurðsson.

30

Od úvodního gólu se změnil obraz hry. Tu má teď zcela pod kontrolou Island, který Kazachy téměř nepouští k balónu.

28

Sigurðsson zkusil vystřelit zpoza vápna, ale jeho přízemní pokus minul Sidelnikovu bránu.

26

Hosté opět vystihl rozehrávku Kazachů a málem z toho byla další nebezpečná akce, ale domácí obrana si tentokrát dokázala poradit.

24

Na rohový kop si ve vápně naskočil jeden z Islanďanů, ale jeho hlavička šla jen nad Sidelnikovu bránu.

23

Islanďané jsou povzbuzeni úvodní brankou a nyní hrají hodně aktivně směrem dopředu.

Eiður GUÐJOHNSEN - 0:1

20

Island právě vstřelil branku!
Gólový návrat do reprezentace pro EIÐURA GUÐJOHNSENA! Kazašský brankář rozehrál přímo na Guðmundssona, který našel přízemní přihrávkou právě Guðjohnsena, který si volný nabíhal do vápna a zkušeně překonal Sidelnikova umístěnou přízemní střelou k pravé tyči. Asistence: Jóhann Berg Guðmundsson.

19

Nebezpečí nevzešlo ani z dalšího rohového kopu Kazachů a dopředu mohou jít hosté.

17

Následný útok domácího týmu vedl Islamchan, který našel dlouhým centrem spoluhráče, jehož přihrávka byla zblokována na roh. Z něho však Kazaši nezahrozili.

15

Bjarnason prostrčil ve vápně míč na Gylfiho Sigurðssona, který nebezpečně pálil, ale jeho střelu zblokoval rukou jeden z bránících hráčů! Rozhodčí však situaci neposoudili jako penaltovou a hra k nelibosti Sigurðssona pokračuje.

13

Kdepak, dopředu to zatím nejde. Kazaši ani Islanďané si zatím nevědí rady v útočné fázi a prakticky se nedostávají na dostřel soupeřovi brány.

11

Zatím nesledujeme příliš zajímavý fotbal. Oba týmy většinu času bojují o míč ve středu hřiště a soustředí se hlavně na defenzívu.

9

Ke slovu se poprvé dostal veterán Guðjohnsen, který však nestřílel z nebezpečné pozice a pouze minul bránu.

6

Velké nebezpečí v pokutové území Islandu! Islamchanova střela byla zblokována k Sujumbajevovi, k němuž se seběhlo hned několik bránících hráčů a zakončení, které přišlo příliš pozdě, už nemohlo ohrozit připraveného Halldórssona.

5

Nakonec se hosté vydali dopředu pomocí přízemní kombinace na levé straně, odkud přišla na hranici vápna přihrávka Sigþórssonovi, který vystřelil jen přímo na Sidelnikova.

5

Island teď poklidně kombinuje ve středu hřiště a čeká na příležitost k vedení útoku.

3

Gunnarsson fauloval na polovině hřiště Tazimbetova a u balónu budou opět domácí.

2

Kazachstán útočil po pravé straně, ale Nurgalijevovi utekl míč až do zámezí. Od své brány rozehrává Halldórsson.

1

Hned na úvod přišel faul Islanďanů a následný přímý volný kop rozehrával domácí Nurgalijev. S centrovaným míčem do vápna si obrana Islandu poradila.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Kazachstán: Sidelnikov – Gorman, Vorotnikov, Abdulin, Logviněnko, Sujumbajev – Islamchan, Tagybergen, Smakov (C), Nurgalijev – Tažimbetov.
Náhradníci: Plotnikov, Pokatilov – Achmetov, Bejsebekov, Darabajev, Chižničenko, Konysbajev, Kuantajev, Ščetkin, Šomko, Žangylyšbaj.

Island: Halldórsson – Sævarsson, Árnason, R. Sigurðsson, A. Skúlason – Bjarnason, Gunnarsson (C), G.Þ. Sigurðsson, Guðmundsson – Guðjohnsen, Sigþórsson.
Náhradníci: Kristinsson, Jónsson – Böðvarsson, Finnbogason, Kjartansson, Fjóluson, Gíslason, Hallfreðsson, Hauksson, Jónasson, Magnússon..
V nominaci Islandu je i bývalý hráč Barcelony Eiður Smári Guðjohnsen, který před touto kvalifikací ukončil reprezentační kariéru, ale nyní se rozhodl pomoci týmu, který řeší otázku útočníků. Sigþórsson se totiž teprve rozehrává po zranění a Böðvarsson není v herním zápřahu, jelikož liga v Norsku ještě nezačala. Bude tedy zajímavé sledovat, s jakým složením útoku Island do zápasu nastoupí.
V nominaci Islandu jsou všechny největší hvězdy týmu. Po zranění se včas stihl uzdravit Kolbeinn Sigþórsson z Ajaxu Amsterdam, do kádru se vrací Alfreð Finnbogason z Realu Sociedad a v týmu samozřejmě nechybí mimo jiné ani Gylfi Sigurðsson ze Swansea nebo kapitán Aron Gunnarsson, který se před pouhými dvěma dny narodil první potomek. Podaří se malému severskému státu získat v Kazachstánu další tři body do tabulky a zvýšit své šance na historický úspěch v podobě postupu na EURO, nebo využije outsider domácího prostředí?
Zdravím všechny fotbalové příznivce! V "české" skupině A v kvalifikaci na fotbalové EURO 2016 se dnes v Astaně odehraje zápas Kazachstán – Island. Zatímco domácí Kazaši jsou s jedním bodem ve skupině poslední, hosté z Islandu začali kvalifikaci velice dobře a po třech výhrách prohráli poprvé až v minulém kole s Českou republikou. Seveřané jsou tedy v tuto chvíli s devíti body druzí za naší reprezentací a patří k našim konkurentům v boji o postup.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.

Kazachstán – Island

0:3

konec (0:2)

Zpět na online

Branky: 20. Guðjohnsen (Guðmundsson), 32. Bjarnason (G.Þ. Sigurðsson), 90+1. Bjarnason (Böðvarsson)

Karty:   55. Nurgalijev (KAZ), 70. Kuantajev (KAZ) – 62. A. Skúlason (ISL)

Držení míče: 50 % : 50 %.
Střely na branku: 1:7. Střely mimo: 4:6.

Kazachstán: Sidelnikov – Gorman (66. Kuantajev), Vorotnikov, Abdulin (80. Ščetkin), Logviněnko, Sujumbajev – Islamchan, Tagybergen, Smakov (C), Nurgalijev (56. Konysbajev) – Tažimbetov.
Náhradníci: Plotnikov, Pokatilov – Achmetov, Bejsebekov, Darabajev, Chižničenko, Konysbajev, Kuantajev, Ščetkin, Šomko, Žangylyšbaj, Kožamberdy.

Island: Halldórson – Sævarsson, Árnason, R. Sigurðsson, A. Skúlason – Bjarnason, Gunnarsson (C) (72. Hallfreðsson), G.Þ. Sigurðsson, Guðmundsson – Guðjohnsen (84. Finnbogason), Sigþórsson (70. Böðvarsson).
Náhradníci: Kristinsson, Jónsson – Böðvarsson, Finnbogason, Kjartansson, Fjóluson, Gíslason, Hallfreðsson, Hauksson, Jónasson, Magnússon, Pálsson.