Menu

Hokej

NHL

Vancouver Canucks – San Jose Sharks

1:5

konec (0:1, 0:2, 1:2)

06.02.2015, 04:00 • Rogers Arena, Vancouver • Martin Schwarz (@MartinSmuci)

Tipsport: 2.2 3.64 3.0 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Tři hvězdy utkání

1. Joe Pavelski (SJS) (1 + 0)
2. Brent Burns (SJS) (0 + 2)
3. Logan Couture (SJS) (0 + 2) (06:44:12)
Československá stopa v utkání

Radim Vrbata (VAN) (1 + 0, čas na ledě 14:25, 4 střely)
Tomáš Hertl (SJS) (0 + 0, čas na ledě 12:41, 0 střel)
Celkem klidným výsledkem zvítězili San Jose Sharks na ledě Vancouver Canucks. Hosté postupně zvyšovali své vedení, až nakonec skončil jejich střelecký počin na pěti brankách. Anttiho Niemiho možná mrzí ztracené čisté konto, ale i tak podržel Žraloky dnes nad hladinou. Vancouver naopak neměl tolik štěstí a povedených akcí, o proto tentokráte odchází z ledu bez bodu. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezký pátek.

60:00

Konec zápasu.

DESJARDINS - 1:5

59:55

San Jose právě vstřelilo branku!
Kaliforňané mají nakonec poslední slovo, pokud budeme počítat gólový účet. Hráči Vancouveru už možná čekali na závěrečnou sirénu, jenže to se jim teď úplně nevyplatilo. Sharks rychle vrátili puk zpátky do útočného pásma, krásně si předali kotouč a zavěsili do sítě. Konkrétně překonal Ryana Millera ANDREW DESJARDINS, autor páté branky hostujícího kádru dělá náladu v domácí hale Kosatek ještě horší pro většinu přítomných. Asistence: Chris Tierney, Daniil Tarasov.

59:14

Už se rozběhla poslední minuta základní hrací doby, Canucks posílají puk na zakázané uvolnění. Hra tak vrátí před jejich klec.

58:50

Lehce posunutý puk do výstroje Ryana Millera, Sharks mají k dobru vhazování v útočné třetině.

VRBATA - 1:4

58:03

Vancouver právě vstřelil branku!
Tak přeci jen se fanoušci Canucks dnes dočkají minimálně jednoho zásahu. Nula Anttiho Niemiho je pryč, přitom teď měl gólman San Jose docela velkou šanci puk chytit do své rukavice. Jenže střela z pravé stany pásma, kterou vyslal do soupeřova zařízení český útočník RADIM VRBATA, neměla žádnou chybu. Vancouver stále ztrácí tři góly a musel by se hodně snažit, aby ještě výsledek dotáhl k vyrovnanému stavu. Asistence: Ryan Stanton.

57:15

Hansenova střela zblízka a hned poté Niemiho zákrok levým chráničem. Žádná z metody zakončení Kosatek dnes prozatím nefunguje. Icing domácích.

56:36

Nietova střela z pravého křídla Ryana Millera nepřekvapila, pouze orazítkovala jeho beton. Vancouver má hned příležitost na rozehrání útočné akce.

56:03

Za několik vteřin je další oslabení San Jose u konce, domácí se během přesilovky vlastně ani nedostali k zakončení. Tohle hostující družině vyhovuje.

55:17

Bonino nahodil o zadní mantinel a poslal tak puk na hokejku spoluhráče. Jenže nepřesnosti Canucks nadále svazují, opět vyhození Žraloků až k Millerovi.

54:41

V útočném pásmu jsou ale pardoxně s kotoučem hosté, kteří nejdříve vyhodili, a pak zařídili, aby nebyli u vlastní svatyně.

54:09

Vyloučení na straně San Jose Sharks. Melker Karlsson (SJS), autor jednoho z dnešních gólů, je odeslán na trestnou lavici za prohřešek v podobě hákování.

53:23

Nyní zase ukázal tribunám své gólmanské umění Ryan Miller. Matt Nieto měl úplně volno v mezikruží, ovšem jeho střela z první našla pouze rukavici brankáře Canucks.

52:56

Vlasicovo vyhození hned po buly mířilo na zakázané uvolnění, ale Ryan Miller puk přikryl lapačkou. Právě u něj teď proběhne vhazování.

52:43

Pořádná šance pro Bonina. Ten dostal nabídku do mezikruží, hned po nahrávce od spoluhráče pálil. Ale hádejte, kdo byl připraven zakročit? Ano, Antti Niemi stále bezchybný.

52:07

Puk letěl až na zakázané uvolnění, pro změnu z hostujících hokeje. Hráči tak mohou alespoň pár vteřinek vydechnout.

51:26

Pavelski a jeho přihrávka na druhou stranu. Tahle přesilovka již ale zůstane mužstvem z Kalifornie nevyužita, Radim Vrbata zpátky na ledě.

50:33

Joe Thornton ale byl s pokusem zápěstím daleko nebezpečnější, z mezikruží ale netrefil branku, nýbrž pouze prvního bránícího hokejistu před sebou.

50:12

Sharks ale nyní nejsou tolik aktivní ve své početní převaze, naopak musel beton tasit na druhé straně velice rychle proti puku Antti Niemi.

49:37

Nové komplikace pro domácí mužstvo. Český útočník Radim Vrbata (VAN) je nucen pykat dvě minuty za nedovolené bránění. Jeho tým čeká další oslabení.

49:03

Pavelski aktivní u mantinelu, hledal někoho do kombinace. Ale teď se tak nestalo a musel zkusit jít do zakončení sám. Nakonec neúspěšně.

48:39

Další zákrok pro Fina v brankovišti Žraloků. Ale tenhle byl ze škatulky snadnějších, pohotově vytažená lapačka.

48:33

Následuje malá komerční přestávka, ale za chvíli pochopitelně pokračujeme.

48:20

Antti Niemi dnes září v brance! Higgins měl další tutovku Canucks, ale gólman San Jose se proti němu vytáhl výborným zákrokem pravou rukou.

47:40

Hansen se obtáčel kolem klece, Vancouver už nějaký ten okamžik v pásmu Sharks. Jenže lepší střely nepřicházejí, a to je samozřejmě pro domácí problém.

46:53

Horvat na druhé straně barikády v souboji o kotouč u mantinelu. Avšak nikdo mu nepomohl, nakonec Edler přichází o kotouč na modré čáře.

46:20

Chris Tierney si po první brance daleko více věří, teď v následujícím střídání opět u Millera a snažil se u něj dorážet. Teď ale marně.

45:28

Henrik Sedin chtěl projet sám až do útočného pásma, ale puk mu z nějakého důvodu odskočil z hokejky, takže bylo po šanci.

TIERNEY - 0:4

43:55

San Jose právě vstřelilo branku!
Tak se na to podívejme. Vzpomínáte na dnešní druhou branku Žraloků? Jestli ne, tak jsme ji nyní viděli tak trochu znovu. Čtvrtý zásah San Jose totiž velice podobně kopíruje ten druhý. Brent Burns v klidu pozastavil puk na modré čáře, nahodil touš na Millerovu svatyni. Tentokrát byl na svém místě u brankoviště připravený tečovat CHRIS TIERNEY, ten mohl oslavit svou vůbec první branku aktuálně hraného ročníku. Situace pro Vancouver Canucks už není vůbec dobrá. Asistence: Brent Burns, Marc-Edouard Vlasic.

43:29

Radim Vrbata se vymanil z bránění protihráčů a dnes poněkolikáté ohrozil Niemiho. Teď dokonce v samostatném úniku. Ale gólman San Jose Sharks nadále stoprocentní, drží soupeře na nule.

43:22

Sharks už se chystali překvapit soupeře nějakou ze svých útočných kliček, ale málem je zastavil ofsajd, takže nemohli v klidu přejet přes modrou čáru.

42:59

Střela útočníka domácích z dálky sražena mimo hrací plochu, vhazovat by se mělo ve střední třetině.

42:07

Edlerovo nahození jen ukázalo, jak moc se dnes Canucks trápí. Lehký puk jen gólman San Jose sledoval, jak letí po mantinelu za jeho klec.

41:36

Tomáš Hertl vezl kotouč po pravé mantinelu a už si dělal šance na zakončení. Jenže na zádech měl pověšeného soupeře, a tak vystřelit nestačil

40:59

Antti Niemi si jen pohlídal prostor u své levé tyčky, zákrok vytahovat nemusel, pak už kotouč rozehrávali spoluhráči před ním.

40:31

Sotva se dostali domácí do plného počtu, hned mají technický problém. Puk totiž posílají na zakázané uvolnění.

40:15

Na začátku třetí třetiny ještě pokračuje zbytek trestu Vancouver, ale Sedin se za několik okamžiků vrátí na ledovou plochu.

40:01

Začala třetí třetina.
Střely na branku ve druhé třetině:

Vancouver Canucks: 12

San Jose Sharks: 14
Hodně zběsilý závěr druhé třetiny, Sharks déle jako minutu drželi soupeře pod tlakem kolem jeho klece a doslova Canucks vyčerpali. Aby pak navíc přidali třetí gól. Uvidíme, co přinese třetí část.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

40:00

Druhá třetina skončila.

PAVELSKI - 0:3

39:46

San Jose právě vstřelilo branku!
Mnoho dlouhých vteřin pobývali hostující muži kolem branky Ryana Millera v přesilové hře pět na tři, stejně jako na konci první periody, také nyní se jim daří ukončit třetinu gólem do šatny. Opravdu neskutečný tlak si San Jose vytvořilo ve dvojnásobné početní výhodě. A bylo by skoro udivující, kdyby unavená formace Vancouveru ještě stačila ubránit přetlak u branky. Autorem gólu JOE PAVELSKI, ten se většinou za takových momentů nemýlí. Asistence: Logan Couture, Patrick Marleau.

38:35

Marleau a jeho pecka, ale na tenhle pokus gólman Miller moc dobře viděl. Ale tlak hostů pokračuje.

38:16

V závěru druhé periody se bude vylučovat. Domácí hokejisté míří do boxu. Henrik Sedin (VAN) inkasuje dvě minuty za nesportovní chování, jeho spoluhráč Dan Hamhuis (VAN) vyloučen za podražení.

37:57

Zakázané uvolnění Vancouver Canucks, vhazování nyní po boku Ryana Millera.

37:42

Brenden Dillon vyhrál přetlačovanou o puk u mantinelu, když nestihl rozehrát, alespoň vyhodil do středního pásma. A to pro tuhle chvíli Žralokům stačí.

36:48

Horvatova rozehrávka nejdříve nepřesné, pak se jí ale zmocnil jiný z útočníků v modrém převleku. Sharks ale v obranné třetině bez ustání důrazní.

36:06

Tomáš Hertl rychle spěchal, aby vypomohl obráncům se situací před Niemiho klecí. Nakonec z toho nebyly žádné žraločí trable, český útočník v klidu vystřídal.

35:20

Třetí útočná formace San Jose též aktivní, jenže o útočnou šanci se nezasloužila. Vancouver tuší, že teď už jej může každá obranná minela mrzet.

34:53

Nieto měl hodně složitou úlohu, při přechodu do pásma proti němu totiž stáli hned tři muži v modrém. A to bylo už nad Nietovy síly.

34:22

Burnsova střela z dálky po buly se neujala, ale ještě stál u tyče Patrick Marleau na dorážku. Ani on ale Millera potřetí v zápase nepřekonal.

33:57

San Jose Sharks vsadili na rychlý přechod, až Logan Couture zachytil touš na modré čáře. Avšak výrazně přestřelil. Pokračujeme za chvíli.

33:14

Vancouver sice slavil gól, ale rozhodčí následně ukazuje, že platit nebude. Burrows totiž dopravil kotouč do sítě ze vzduchu rukavicí, takže skóre Canucks nadále zůstává na nule.

33:02

Daniel Sedin pálil z prvním a vůbec nešlo o špatný pokus. Tvrdou střelu jednoho ze švédských bratrů zastavilo až pohotové rameno brankáře Anttiho Niemiho.

32:10

Edler se obtáčel s pukem kolem branky, pak už ale narazil na obránce Sharks. Vypomáhá mu také Vrbata, zatím však marně.

31:33

Po delší časové odmlce hostující nátlak do Millerova brankoviště, ale gólman Canucks uskutečnil pořádný rozklek a zabránil jakémukoliv průniku kotouče.

31:09

Čarový rozhodčí je dnes velice pozorný. Teď, když to nikdo nečekal, najednou zazněla jeho píšťalka a odpískala postavení mimo hru San Jose.

30:50

Niemi musel tasit beton hned po dalším buly. Tentokráte ale na puk dobře viděl, takže jen jednoduše vyslal kupředu svůj připravený chránič.

30:35

San Jose již několik vteřin v plném počtu, ale hned mohlo mít zase problémy. Samotně unikající forvard domácích jen tak tak nezakončil přesně mezi betony gólmana Sharks.

29:40

Hosté posouvají kotouč alespoň do střední třetiny a zdá se, že i přes menší komplikaci také další početní nevýhodu zvládnou.

28:45

Tahle přesilovka Vancouveru už má úplně jiné oči, rychlou kombinaci kolem klece zakončoval Radim Vrbata. Ale znovu to byl Antti Niemi, kdo zůstal betonem u tyče.

28:08

Joe Pavelski vůbec na nic nečekal a hned tvrdě napálil kotouč z obranné třetiny tak, aby letěl pryč přes všechny čáry na ledové ploše.

27:44

Druhé vyloučení San Jose Sharks ve druhé třetině. Barclay Goodrow (SJS) dostává trest za hákování a bude nucen odsedět dvě minuty v boxu trestoměřičů.

27:26

Hned po buly zamířil puk na druhou stranu kluziště, tam Antti Niemi připraven na snadnou práci a bez větších starostí zakryl touš pod lapačku.

27:16

A znovu stejný jev jako na konci první části. Gól hosty hodně nakopl, teď mají ale Canucks k dispozici komerční přestávku.

KARLSSON - 0:2

26:24

San Jose právě vstřelilo branku!
Nahození se může zdát občas zbytečné, ale to jen těžko teď vysvětlujte hokejistům ze San Jose! Hosté totiž unikají do vedení o dvě branky právě díky zásahu, jenž následoval poté, co obránce Žraloků Brent Burns nahodil kus černé gumy od modré čáry. Před brankou zároveň stál výborně zaparkovaný forvard MELKER KARLSSON, aby mohl kotouč správně umístit do sítě. Vancouver už se dostával dopředu, ale teď je tu pro něj nová komplikace. Asistence: Brent Burns.

26:00

Žraločí obránce Vlasic s předlouhou rozehrávkou přes všechny čáry nepochodil, jeho týmu odpískáno zakázané uvolnění.

25:20

Weber zajistil puk za vlastní brankou pro svůj tým, ale jeho spoluhráč o pryž následně přišel. Patrick Marleau a Logan Couture ovšem zakončení nevytěžili.

24:46

Hned dva útočníci hostujícího celku se vrhli kupředu ve chvíli, kdy jen trochu vycítili možnost. Na druhé straně pak zahrozil Niemimu Vrbata. Ale gólman Sharks zachraňuje situaci výborným zásahem.

24:17

Horvat prokazuje aktivitu v útočné třetině. A bránící hráči San Jose majíc co dělat, aby jej rychle zastavili. Hrálo se dlouho bez přerušení, ale nyní už nové buly.

23:15

Střela Daniela Sedina, už při hře pět na pět. Ale ani jeden z dvojčat dnes nemá prozatím patřičné štěstí pro vstřelení branky z výhodné pozice.

22:37

Většina domácí přesilovky už je minulostí, avšak Kosatky v ní moc příležitostí neměly. Stejně jako v první části Sharks, také domácí výhoda zůstane nevyužita.

21:57

Bonino a jeho pokus střelou zápěstím, ale tahle rána letěla až příliš vysoko nad beton Anttiho Niemiho.

21:16

Sharks ale zatím pohotově vyhazují, Vancouver se bude potřebovat co nejrychleji usadit kolem klece soupeře a hbitě zakončit.

20:57

Andrew Desjardins (SJS) míří na trestnou lavici a San Jose si zahraje dnešní premiérové oslabení. Jeho tým se bude muset bránit dvě minuty, pokud neinkasuje.

20:42

Obráncům domácích ujel puk na modré čáře. Byla to pro ně škoda, protože se rýsovala zajímavá příležitost Vancouveru.

20:13

Také ve druhé třetině aktivnější ze začátku na vhazování Canucks, ale jsou to Žraloci, kdo jako první zkusí vystřelit.

20:01

Začala druhá třetina.
Střely na branku po první třetině:

Vancouver Canucks: 9

San Jose Sharks: 16
Máme za sebou úvodních dvacet minut ve Vancouveru. Jedinou branku duelu zatím nabídl závěr první třetiny, na další budeme muset čekat minimálně do té druhé. Pokračujeme hned po přestávce mezi periodami.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

20:00

První třetina skončila.

19:33

Edler alespoň zachránil situaci na modré obranné čáře a nepustil útočník Sharks s kotoučem až před Millera. Tohle bude hostům prozatím stačit.

19:02

Sharks jsou v závěru první třetiny mnohem aktivnější a jde vidět, že inkasovaná branka domácím ještě více uškodila.

IRWIN - 0:1

17:43

San Jose právě vstřelilo branku!
Možná bychom očekávali, že do sítě padne některý z kotoučů z předchozích šancí Žraloků, ale teď diváci v Rogers Aréně zaskočeni prvním gólem utkání, který padá do sítě jejich oblíbenců. San Jose se rychle přemístilo do útočné třetiny a udělalo si prostor ke střele, MATT IRWIN parádně zamířil z dálky a už jen čekal, kam jeho pokus zaletí. Pryž se odrazila od tyčky přímo tam, kam Irwin toužil. Tedy za brankovou čáru, Ryan Miller neměl moc nadějí na zachycení puku. Na konci první třetiny zahajovací gól. Asistence: Matt Tennyson, Logan Couture.

16:50

Brent Burns předvedl, jak výborně umí být důrazný. Soupeře sice pustil s pukem za modrou čáru, ale hned pak si na něj vyšlápl u mantinelu. A bylo po šanci Canucks, výborný hit.

16:17

Doposud možná největší nátlak Vancouveru na branku, Radim Vrbata se snažil být důrazný poblíž Niemiho. Ale kotouč skákal daleko od brankové čáry.

15:51

Radim Vrbata zavezl puk alespoň k brance. Tam už byl na svém místě připravený Fin Antti Niemi, jenž zakryl kotouč a zařídil nové buly po jeho levé ruce.

15:18

Canucks si nyní dali daleko větší pozor na to, jakým směrem a jakým způsobem posílají přihrávku do pásma. Už se tam sice dostali, ale nestačili vůbec zakončit.

15:00

Tomáš Hertl už chtěl zakončovat z otočky, jenže hra přerušena pro technický přestupek. Další buly až po komerční přestávce.

14:25

Hamhuis posílal křižnou přihrávku z levé strany naslepo před bránu, najíždějící dva útočníci ale kotouč nezasáhli. Domácím chybí zatím obvyklá přesnost.

13:57

Tennyson má pro změnu starosti na druhé straně kluziště, tedy v obranné třetině. Ale hned, jak to jde, posílá puk alespoň do střední periody.

13:15

Joe Thornton by pravděpodobně snadno přišel o kotouč za brankou domácích, kdyby mu nepřijel na pomoc spoluhráč. Takhle se Sharks dlouho podrželi kolem Millerovy klece.

12:36

Ryan Miller si měl příležitost zahrát s pukem za svou brankou. Takže povyjel a hned nahodil o mantinel, aby si natropil co nejméně starostí, které by ho mohly mrzet.

12:15

Opět stejný přestupek, rozhodčí bere puk z ledové plochu a zaváží jej znovu až k Millerovi. Icing domácích.

11:58

Teď se ukázalo, jak zatím Vancouver Canucks s rozehrávkou váhají. Nevěděli, kudy kotouč propasovat, tak jej pouze vyhodili na zakázané uvolnění.

11:27

Dlouhá rozehrávka nevypadá jako dobrý recept na úspěch Vancouveru, ale zatím nemohou domácí bojovníci najít lepší přechod do pásma.

10:33

Tomáš Hertl po vyhraném vhazování Sharks uháněl za branku, aby tam stihl puk jako první. To se mu sice nepovedlo, ale přesto muži v bílém zůstali před brankou Millera.

10:19

Nejdříve nikdo netušil, kde se černá pryž ztratila, až později se odrazila zpátky na led. Ještě předtím samozřejmě přerušeno a my pokračujeme po menší reklamní pauze.

09:58

Vše mohl změnit Bonino, ale po pravé ruce neměl nikoho na výpomoc. A tak na druhou stranu vyrazili Vlasic a Couture.

09:11

Žralokům každopádně nikdo nemůže upřít, že jsou přesnější na kotouči na soupeřově polovině. Naopak Vancouver by potřeboval být důraznější před Niemiho brankou.

08:33

Už už se hnali muži v modrých trikotech přes modrou útočnou čáru, avšak zatím dnes mají směrem kupředu smůlu. Tentokrát domácí zastavuje postavení mimo hru.

08:09

Zase jen lehounké nahození z dálky, dokonce až za modrou čarou. Ale strážce domácí klece raději zadržel touš v lapačce a přerušil hru.

08:05

Puk v náruči Ryana Millera, pokračovat budeme po krátké přestávce.

07:52

Tahle početní výhoda rozhodně není podle žraločího gusta, Vlasic má před jejím koncem šanci na poslední rozehrávku.

07:10

Ale pozor, Hamhuis se ve vlastním oslabení vysmýkl obraně San Jose a zakončoval z mezikruží na Niemiho klec! Jen zásah gólmana Sharks zachránil hosty.

06:25

Už několik vteřin hostující kádr podržel kotouč v přesilovkovém deštníku a dokonce málem zakončil ranou, jenže Joe Thornton si zkomplikoval situaci a Canucks vyhazují.

06:00

První vyloučení utkání, Sharks si díky své aktivitě na brankovišti zahrají přesilovku. Dvě minuty za nedovolené bránění dostává od hlavního arbitra utkání Ryan Stanton (VAN).

05:38

Daniel Sedin nyní alespoň zavezl do útočného pásma a nahodil do Niemiho náruče, a tak mají domácí výhodu vhazování před gólmanem z Kalifornie.

05:14

Hamhuis vyhazoval kus černé pryže do střední třetiny, ale ani tenhle počin Vancouveru nepomohl.

04:28

Patrick Marleau a jeho pokus o střelu, ovšem napoprvé zkušený útočník netrefil kotouč, druhou šanci mu z hokejky sebral obránce Canucks.

03:56

Hraje se hodně rychlou rozehrávkou ze středního pásma, ale častěji jsou kolem branky soka přeci jen Sharks, předvedl to pěknou střelou Nieto.

03:13

Daniel Sedin s bratrem Henrikem si vyměnili puk, zakončujícím znovu třetí do party.Tedy Burrows. A kdyby trefil trochu přesněji, Antti Niemi nejspíše nemá šanci puk stihnout.

02:22

Andrew Desjardins dlouho bojoval o pryž u mantinelu, avšak ani on nedokázal opět dostat hosty do pásma. A tak Burrows zahrozil Niemimu.

02:01

Domácí brankář podruhé v krátké době zakrývá kotouč po svou rukavici, za chvilku se bude znovu vhazovat.

01:36

Navíc se San Jose zvládlo vrátit také do obranných pozic, Radim Vrbata natahoval hokejku po kotouči a málem bylo pro Žraloky nebezpečno.

00:58

Logan Couture a Matt Nieto si dvakrát předali puk na levé straně, ještě prvně zmiňovaný zakončoval na pravé tyčce. Jenže Miller nepouští puk za svá záda.

00:29

První hostující formace okamžitě prověřila pozornost Millera, ten musel poprvé přikrýt puk lapačkou a zařídit nové buly.

00:14

Na úvodním vhazování si lépe vedly Kosatky, ale už o několik vteřin později Vancouver vyhodil na zakázané uvolnění.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Vancouver Canucks: Miller (Lack) – Sbisa, Edler, Weber, Hamhuis, Clendening, Stanton – Burrows, H. Sedin, D. Sedin – Vrbata, Bonino, Matthias – Hansen, Vey, Higgins – Dorsett, Horvat, Kenins

San Jose Sharks: Niemi (Stalock) Burns, Vlasic, Tennyson, Dillon, Hannan, Irwin – Pavelski, Thornton, Karlsson – Nieto, Couture, Marleau – Goodrow, Sheppard, Hertl – Kennedy, Desjardins, Scott.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vyhraje první třetinu?

Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

Vítejte u dnešního střetnutí National Hockey League, na kanadském ledě se potkají celky z Pacifické divize, konkrétně očekávejme důležitou vřavu mezi Vancouver Canucks a San Jose Sharks.
Československá stopa v utkání

Radim Vrbata (VAN)(19 + 15)
Tomáš Hertl (SJS) (8 + 11)
Předchozí vzájemné utkání

Mančafty se spolu naposledy potkaly na sklonku minulého kalendářního roku, Vancouver Canucks zvítězili před trubinami v San Jose poměrem 3:1
VANCOUVER CANUCKS

Ne, na minulé ročníky v tradičním kanadském klubu moc radostně nevzpomínají. Od finále Stanley Cupu s Boston Bruins Kosatky v rámci vyřazovacích bojů docela strádají, tentokráte by modrobílí rádi nabídli svým fanouškům play-off. Vancouver je čtvrtým výběrem Pacifické divize a pod záštitou Západní konference zůstává na příčce osmé. Jen těsně za Winnipeg Jets a dnešním sokem ze San Jose. Canucks sice prohráli 4:2 s Minnesota Wild, avšak následně překonali po prodloužení právě tabulkového souseda z Winnipegu. Dnes odehraje Vancouver pátý domácí duel v řadě.
SAN JOSE SHARKS

Jak asi dopadne základní část v Kalifornii? Minulou sezónu se Žraloci o postup do play-off příliš strachovat nemuseli, teď je ale prostředek tabulky Západní konference daleko vyrovnanější, hráči s logem vodního živočicha na prsou se přetahují o lepší umístění v Pacifické divizi s Calgary Flames a právě dnešním vyzyvatelem Vancouver Canucks. V pořadníku konference potom San Jose náleží šestá příčka. Na poslední střetnutí ovšem mužstvo kolem zkušných Joe Thorntona a Patricka Marleaua nevzpomíná nejlépe, na kluzišti Calgary pohledli Sharks 3:1. Jen o několik hodin dříve stejná posádka padla s jiným kanadským klubem – Edmontonem. I když až po samostatných nájezdech.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 04:00.

Vancouver Canucks – San Jose Sharks

1:5

konec (0:1, 0:2, 1:2)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 59. Vrbata (Stanton) – 18. Irwin (Tennyson, Couture), 27. Karlsson (Burns), 40. Pavelski (Couture, Marleau), 44. Tierney (Burns, Vlasic), 60. Desjardins (Tierney, Tarasov)

Vancouver Canucks: Miller (Lack) – Sbisa, Edler, Weber, Hamhuis, Clendening, Stanton – Burrows, H. Sedin, D. Sedin – Vrbata, Bonino, Matthias – Hansen, Vey, Higgins – Dorsett, Horvat, Kenins

San Jose Sharks: Niemi (Stalock) Burns, Vlasic, Tennyson, Dillon, Mueller, Irwin – Pavelski, Thornton, Karlsson – Nieto, Couture, Marleau – Goodrow, Sheppard, Hertl – Tierney, Desjardins, Tarasov

Rozhodčí: Rooney, Walsh – Barton, Mach

Diváci: 18 508

Průběh zápasu
1. třetina
06:00
17:43
Po 1. třetině
2. třetina
20:57
26:24
27:44
38:16
39:46
Po 2. třetině
3. třetina
43:55
49:37
54:09
58:03
59:55
Konec