Menu

Hokej

DHL extraliga juniorů

HC Dukla Jihlava – Piráti Chomutov

2:3

konec (0:1, 1:1, 1:1)

15.01.2015, 18:00 • Horácký zimní stadion, Jihlava • Tomáš Lysý (@tomaslysy86)

S konstatováním, že Piráti Chomutov vyloupili Horácký zimní stadion, když nad Duklou Jihlava zvítězili 3:2, se s Vámi loučí a u zítřejšího zápasu jihlavského staršího dorostu se opět bude těšit Tomáš Lysý. (21:00:46)
Vyrovnaný zápas je u konce. V první třetině se hosté zásluhou Aleše Macháčka dostali rychle do vedení, které v průběhu první části nepustili. Dukla začala druhou část náporem, ale její nevyužité šance ztrestal druhým gólem Chomutova Petr Macháček. Ve třiatřicáté minutě mířil Lukáš Anděl v pětiminutové přesilovce přesně, a to z předbrankového prostoru. Dvougólové vedení získali Piráti zpět v padesáté minutě po trefě Martina Strunze. V závěru zápasu nejprve dlouho ležel na ledové ploše Aleš Dufek, který nakonec opustil led na nosítkách. Jihlava stihla dvě a půl minuty před koncem ještě snížit zásluhou Lukáše Jíchy, ale i přes pořádný tlak již v závěru nedokázala vyrovnat.

Jihlavská ztráta na předposlední Motor se nenavýšila, protože České Budějovice padly na domácím ledě se Slavií. Chomutov naopak po dvou prohrách potvrdil příslušnost druhého místa a zajistil si dnešní výhrou postup do skupin o play-off.

60:00

Konec zápasu.

59:57

Hynek Tobola nahazoval kotouč od modré na branku, ten má ve své moci Tadeáš Dvořák. Chomutov dnes zřejmě vyhraje.

59:52

Zřejmě poslední šance domácích v zápase – zakázané uvolnění Chomutova.

59:36

Další závar před brankou Chomutova, tentokrát měl pirátský gólman situaci pod kontrolou.

59:30

Po oddechovém čase Dukyl se bude vzazovat po pravici Tadeáše Dvořáka.

59:16

Puk mířil do volné branky, na poslední chvíli jej pádem zablokoval domácí hokejista.

58:35

Svoboda je na střídačce, Jihlava je v šesti.

58:30

Jihlavě vždy chybí krůček. Střecha se sápal po dorážce, kterou mohl nasměřovat do části volné branky, ale puk mu sjel z hole, stejně jako o chvíli později jeho spoluhráči.

58:00

Probíhají poslední dvě minuty zápasu.

57:55

Simon Beran dojel za brankou puk a vracel ho před kasu soupeře, která byla pořádně odkrytá. Puk sice dorážel Jiří Bambula, byl ale v obtížné pozici a netrefil branku.

57:39

Dukla právě vstřelila branku!
Tak je to znovu jen o gól. Domácí se krátce po skončení přesilové hry prosazují, když zblízka zamířil do černého LUKÁŠ JÍCHA. Jihlava se tímto znovu vrací do zápasu. Asistence: Tomáš Střecha.

57:26

Chomutov hraje v plném počtu, tato přesilovka Dukly neslaví úspěch.

56:45

Tento pohled určitě nechceme vidět. Aleš Dufek opouští ledovou plochu na nosítkách. Přejme domácímu šikulovi, věkově patřícímu do kategorie staršího dorostu, aby byl v pořádku.

56:45

Aleš Dufek se stále nezvedá z ledu, asi to bude něco mnohem vážnějšího než zásah mezi nohy. Tohle nevypadá vůbec dobře.

56:45

Před branou Pirátů leží Aleš Dufek, jehož zřejmě zasáhla hokejka jednoho z hostí do choulostivých míst. Nutno podotknout, že nechtěně.

56:21

Severočeši se znovu rychle osvobozují.

56:05

Anděl na pravém kruhu nemohl střílet přes bránící hráče. Hledal tak ještě Jíchu, ale pas zblokovala obrana Chomutova.

55:38

Hosté se osvobozují a posílají puk až ke Svobodovi.

55:26

Jedna z posledních jihlavských šancí. Václav Cestr (CHM) dostává dvě minuty za napadení.

Na vyloučení: 2-5.
Vyšší tresty: 2-2.

55:09

Střela Mahúta po jeho přejetí útočné modré se zastavila o nárt Václava Cestra.

54:44

Chomutov si bezpečně brání vedení a nedovoluje Jihlavě nějaký souvislý tlak.

53:27

Na řadu přichází další zakázané uvolnění hostí.

53:04

Lukáš Jícha se snažil posunout puk mezi kruhy pro Lukáše Anděla, což se mu podařilo, ale jediný jihlavský střelec dnešního zápasu byl zablokován hned dvěma hráči soupeře.

52:35

Domácí hokejisté hrají v pěti, přesilovku soupeře přestáli.

52:26

Chomutovská přesilovka končí v levém rohu za brankou Dominika Svobody.

51:46

Další úspěšné vyhození Jihlavských, kteří hrají dnes oslabení dobře.

51:22

Dukla se osvobozuje a posílá puk do středního pásma.

50:35

Jihlava půjde do čtyř. Lukáš Anděl (JIH) se chopil ve středním pásmu puku a šel do rychlého kontru, ale holí nechtěně zasáhl protihráče a dostává dvě minuty právě za vysokou hůl.

Na vyloučení: 2-4.
Vyšší tresty: 2-2.

50:02

Svoboda pokryl prostor u své pravé tyče a nedovolil dravým chomutovským hráčům dotlačit puk do klece.

49:13

Piráti právě vstřelili branku!
Hosté jsou nyní výrazně blíž vítězství. Pětice Dukly byla po tlaku hostí pořádně rozhozená. Petr Macháček poslal puk před branku, kde byl zcela volný Strunz z Havlem. Druhý jmenovaný zkrotil puk a předložil jej osamocenému MARTINU STRUNZOVI, jenž jej zasunul pod padajícím Svobodoudo sítě. Asistence: Radek Havel, Petr Macháček.

48:59

A znovu Dubeň, jen získal před brankou puk, který se snažil prodrat mezi betony Svobody. Ten je včas sklapnul.

48:52

Pumelice Lukáše Dubně z pravého kruhu končí u Svobody, který sice nevěděl, kde má puk, ale pokryl jej.

48:21

Lukáš Anděl byl blízko k tomu, aby se mezi kruhy prodral před branku, nakonec však byl zablokován protihráči.

47:51

Marcilis se v sevření protihráče dostal u levé tyče Tadeáše Dvořáka k puku, stihl do něj nastavit hůl, ale kotouč přeletěl horní tyč branky.

47:38

Po buly před Svobodovou pravicí záskala puk Dukla a míří dopředu.

46:05

Hosté zavezli puk do pásma, který se dostal na modrou k Havlovi. Ten však svojí pumelicí trefil pouze spoluhráče Strunze, jenž se snažil zakrýt Svobodovi výhled.

45:24

Jihlava je ve třetí třetině jasně aktivnější, ale ke gólovému efektu jí stále něco chybí. Hlavně to, že v rozhodujících momentech jsou Chomutovští blíže u puku.

43:31

Hosté hrají v plném počtu.

43:16

Velké šance Dukly v přesilové hře! Nejprve po střele Toboly doslova urazil kotouč Bambulovi u pravé tyče Tadeáše Dvořáka obránce Havel a poté se před brankou neprosadil dorážkou ani další hráč domácích, v závaru bohužel nevím, kdo to byl. Jihlava teď svého soka pořádně zamkla před brankou.

42:48

Simon Beran netrefil skákavý puk ideálně a jeho motýlek schoval do výstroje gólman Chomutova.

42:32

A hosté zkoušeli ve vlastním oslabení dokonce zaútočit. Neúspěšně, jejich akce končí ofsajdem. Cenné vteřinky však získali.

42:01

Ani nyní se přesilovka Dukle příliš nedaří. Chomutov se zatím o vedení nemusí strachovat.

41:31

Přesilová hra po domácí po tom, co to Jakub Hierman (CHM) přehnal s napadáním a podrazil soupeře. Již také míří na trestnou lavici.

Na vyloučení: 1-4.
Vyšší tresty: 2-2.

41:24

Při rychlém protiútoku hledal Aleš Dufek z pravé strany před branou najíždějícího spoluhráče, který se již napřahoval ke střele, ale na poslední chvíli vložil do přihrávky hůl jeden z hráčů hostí.

40:41

Dukla se hned na úvod třetiny snaží dostat před svatyni soupeře, zatím však neúspěšně.

40:01

Začala třetí třetina.
Druhá dvacetiminutovka přinesla dva přesné zásahy. Nejprve se po dvou nevyužitých šancích Lukáše Anděla prosadil bratr střelce prvního chomutovského gólu, Petr Macháček, aby pětiminutovou početní výhodu hned v jejím začátku zúročil v kontaktní gól Lukáš Anděl. Utkání je tak stále otevřené, pouze se nám na konci třetiny řádně přiostřilo. Pětiminutové tresty dostali hostující Antonín Drobný a poté i domácí Filip Dundáček.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:32

Jihlava hraje také v plném počtu.

39:29

Černého střelu od modré zacyhtil Tomáš Střecha a vyváží puk do středního pásma. Ve stejné době se Vojtěch Balaštík, odpykávající si trest Filipa Dundáčka, vrací na led.

39:00

Probíhá poslední minuta druhé třetiny.

38:58

Hosté se vykombinovali do středního pásma.

38:49

Nechybělo moc, aby Lukáš Jícha obral Havla na modré o puk, nakonec jen zblokoval jeho pas na spoluhráče. Kotouč však zůstává v útočném pásmu Chomutova.

38:39

Od modré vypálil Radek Havel, který minul pravou tyčku branky Svobody.

38:09

Hosté svírají Duklu před její brankou, ale zatím se k vážnější střele nedostali. Přihrávky Chomutovských jsou mírně řečeno pomalejšího rázu.

37:03

Chomutovští hrají v plném počtu a začíná jejich více jak dvouminutová přesilová hra.

35:29

Táhlá střela Hynka Toboly z vrcholu pravého kruhu byla zastavena koncem pravého betonu Tadeáše Dvořáka.

35:15

Tomáš Střecha se nejprve u pravé tyče Tadeáše Dvořáka dostal ke střele, po které mířil nad horní tyčku, poté neuspěl ani pokusem z pravého kruhu.

34:32

Jihlava měla opět kotouč ve své moci, ale tvrdá střela Anděla si cíl mezi tři tyče nenašla. Po odrazu puku od zadního mantinelu se v blízkosti jihlavské střídačky dostal k puku Miroslav Jirušek, kterého tvrdě narazil na mantinel Filip Dundáček (JIH). Ani toto nebyl příjemný zákrok a jako dostal 5 minut + do konce zápasu Antonín Drobný, tak stejnou výši trestu dostává i jihlavský bek. Jen provinění je jiné – zákrok do oblasti hlavy a krku. Trest za něj odpyká Vojtěch Balaštík.

34:01

Domácím se nepovedla kombinace a od modré nastřelili svého soupeře, Chomutov se ihned osvobozuje a míří dopředu.

33:28

Hosté se podruhé v krátkém časovém sledu osvobozují.

32:25

Dukla právě vstřelila branku!
Domácí jsou zpět v zápase, navíc mají ještě čtyři a půl minuty přesilové hry k dobru. LUKÁŠ ANDĚL byl přesně tam, kde být měl, a dorazil střelu Dundáčka do sítě. Útočník Dukly se trefil přesně mezi betony Tadeáše Dvořáka. Asistence: Filip Dundáček.

32:03

Antonín Drobný (CHM) nyní předvedl něco, co bychom asi v juniorském a potažmo mládežnickém hokeji nechtěli vidět. V levém rohu za brankou Dukly narazil Tomáše Střechu na hrazení a otřesený jihlavský forvard leží dlouho na ledě. Nakonec za velké pomoci svých spoluhráčů odjíždí na střídačku. Drobný si již v dnešním zápase nezahraje, dostává pět minut + do konce zápasu. Jeho trest odpyká Jiří Tupý.

32:03

Jihlava hraje v plném počtu.

31:48

Tomáš Střecha byl blízko snížení. Využil toho, že Tadeáš Dvořák vyjel po vyhozeném puku a za brankou mu vzal kus černé gumy. Chtěl jej zasunout do branky, ale na poslední chvíli jej zablokoval hostující bek.

31:25

Chomutov je stále před domácí brankou, ale jeho kombinace je již mnohem vachrlatější.

30:59

Před brankou Dukly vznikl obrovský závar a hosté nebyli daleko od další důležité trefy. Nakonec se ale podařilo domácímu gólmanovi ve spolupráci se čtyřmi hráči uhájit puk na cestě do sítě.

30:29

Jícha dobře napadal kombinaci hostí na modré, vložil do ní hůl a puk je ve středním pásmu.

30:03

První přesilovou hru si vyzkouší také Chomutovští. Ján Mahút (JIH) dostává dvě minuty za podražení.

Na vyloučení: 1-3.

29:29

Tvrdá rána Šimona Szathmáryho prolétla vedle levé tyče Svobody. Jihlavský odchovanec mohl svým bývalým spoluhráčům nadělit gól, leč mířil o kousek nepřesně.

28:27

Chomutov hraje v plném počtu.

28:11

Dukla dohrává přesilovou hru za svojí svatyní, Chomutovští napadají a brání domácím dostat se na druhou stranu kluziště.

27:29

Jihlavě se dnes přesilovky vůbec nevedou, Chomutov se i napotřetí bez problémů brání a osvobozuje se.

26:57

Hohl se od modré pokusil o střelu, která však k brance neprošla, neboť byla zblokována. Chomutov se poté opět osvobozuje.

26:37

Hosté se osvobozují.

26:27

Třetí vyloučení hostí v dnešním průběhu zápasu. Za podražení usedá na trestnou lavici kapitán Martin Štovíček (CHM).

Na vyloučení: 0-3.

25:59

Z pravého kruhu vystřelil Jan Marcilis, ale Tadeáš Dvořák se nachytat nenechal.

25:01

Piráti právě vstřelili branku!
Nedáš dostaneš, hodilo by se říci. Zatímco Anděl ve svých dvou šancích neuspěl, hosté se z protiútoku radují. Kellerstein zavezl puk před Svobodu a PETR MACHÁČEK se prosadil z předbrankového porstoru, když u levé tyče překonal Dominika Svobodu. Asistence: Adam Kellerstein.

24:38

Lukáš Anděl se před brankou vyhnul padajícímu bekovi. Ač měl před brankou volného Jíchu, pokusil se zakončit, ale neměl již dostatek prostoru a puk přes Tadeáše Dvořáka do branky neprocedil. Následně si vyjel z úhlu před branku a poslal kotouč těsně vedle pravé tyče branky hostí.

23:53

Svoboda je zatím ve druhé třetině úspěšný. Nyní si připsal asi čtvrtý zákrok proti pokusům Chomutova.

23:17

U vyhozeného puku do středního pásma byl dříve Havel než Balaštík. Havel poté rychle rozehrál kotouč a Dukla je opět pod tlakem.

22:40

Bambula se po pravé straně prodral do útočného pásma a již posílal puk před branku na najíždějícího Střechu. Dobrý úmysl domácího hráče zblokoval pozorný bek hostí.

22:29

Ale akce domácích neměla dlouhého trvání, Chomutov si znovu vzal puk a prošel na druhou stranu kluziště. Tam pokryl kotouč znovu Svoboda.

22:06

V pravém rohu za brankou Svobody probíhá souboj o puk, ve kterém má navrch Dukla a jde dopředu.

21:45

Nahození Kellersteina z pravé strany kryje Svoboda, útočník hostí byl již ve velkém úhlu a nic lepšího než nahodit kotouč na branku ani nemohl vymyslet.

21:26

Na pas Strunze nemohl Petr Macháček dosáhnout, přihrávka byla příliš rychlá. Další zakázané uvolnění hostí.

21:17

Zakázané uvolnění Chomutova. Již snad páté v tomto zápase.

20:26

Hosté se přestěhovali ke Svobodovi. Střelu Drobného z vrcholu pravého kruhu schovává domácí gólman v lapačce.

20:06

Dukla má na začátku druhé třetiny puk na svých holích.

20:01

Začala druhá třetina.
Hráči již nastupují na ledovou plochu, druhá třetina začne co nevidět.
V první třetině jsme neviděli příliš pohledný hokej. Hosté se již ve druhé minutě dostali zásluhou Aleše Macháčka do vedení, které jim vydrželo až do konce prvního dějství. Jihlava zatím nepředvádí svůj pohledný hokej z posledního domácího zápasu proti Kladnu, příliš šancí si domácí nevytvořili, a to ani ve dvou přesilovkách. Ale ani od Chomutova, i přes jeho průběžné vedení, nevidíme pohledný hokej. Utkání je zatím spíše průměrné. Snad se to změní ve druhé třetině, která začne přibližně v 18:42.

20:00

První třetina skončila.

19:00

Probíhá poslední minuta první části hry.

18:49

Martin Štovíček dorážel z těsné blízkosti branky Svobody, ale domácí gólman jeho dorážku nadvakrát pokryl. To byla slibná šance hostů.

18:39

Boj o puk za brankou domácích vyhrává Chomutov a neustále operuje před domácí svatyní.

17:30

Hosté jsou v plném počtu.

17:18

Marcilis, Mahút i Jícha doráželi z mezikruží, ale jejich střely zblokovali hostující beci. Střechovi při dalším pokusu o dorážku z levého kruhu utekl puk od hole.

16:47

Dundáček nastřelil od modré prvního hostujícího hráče a hosté se tak osvobozují

15:59

Dukla ale zavezla puk rychle před gólmana, konkrétně Tomáš Střecha, a vybojoval pro svůj tým buly.

15:40

Hosté se hned po buly osvobodili.

15:30

Jihlava vyhrála buly a vyvážela puk, když se provinil Aleš Macháček (CHM), který u levého kruhu podrazil jednoho z domácích hokejistů. Druhá přesilovka Dukly v utkání.

14:21

Hra se přelévá z jedné strany na druhou, tentokrát se bude vzahovat před Svobodou.

14:06

Střechova lajna se dostala před Tadeáše Dvořáka, ale více než buly po jeho levici nevybojovala.

13:03

Jihlava hraje v plném počtu.

12:19

Stejně tak jako nyní.

12:00

Chomutov se osvobozuje a Dukla bude muset začít od svojí svatyně.

11:47

Jihlava zatím marně útočí, nyní navíc její kombinaci hatí ofsajd.

11:03

Jihlava si zahraje přesilovou hru. Na dvě minuty míří za katr Miroslav Jirušek (CHV) – hákování.

10:39

Chomutov nyní ostřeluje domácí svatyni, ale mezi tři tyče se vešla jen střela Šťovíčka. Proti ostatním pokusům domácí gólman zasahovat nemusel.

10:12

Z mezikruží vypálil pořádně ostrou ránu Martin Štovíček. Hostující kapitán si ale vylámal zuby na Dominiku Svobodovi.

09:08

No, Chomutov, ač vede, se zatím potýká s přesností v kombinaci. Další zakázané uvolnění.

08:15

Další zakázané uvolnění hostí.

07:46

Z levé strany střílel Miroslav Bednář a před brankou nechybělo moc, aby se k dorážce dostal Aleš Macháček. Puk však těsně přejel.

07:06

Stejně tak nyní, další icing hostí.

07:00

Chomutovu nyní rozehrávka vázne, hosté se provinili zakázaným uvolněním.

06:19

Ofsajd Chomutova na modré.

05:58

Jihlava marně bojovala za chomutovskou brankou o puk, kotouč mají hosté a vyváží jej.

04:34

Hosté drahnou dobu operují před Svobodou. Do zakončení se před jeho brankou dral Miroslav Bednář, ale mezi kruhy jej domácí hráči odzbrojili.

03:06

Bambulova střela z levého kruhu si nenašla prostor mezi třemi tyčemi a šla vedle.

02:45

Dukla se zatím příliš k ohrožení hostující klece nedostala, Chomutov je aktivnějším týmem.

02:00

Před Dvořákem byl v zakončení podseknut jeden z jihlavských hráčů, bude se však hrát dál, na vyloučení to dle sudích nebylo.

01:31

Piráti právě vstřelili branku!
Hosté se dostávají do vedení. Po pravé straně projel přes modrou ALEŠ MACHÁČEK, dostal se před Svobodu a poslal mu puk k pravé tyči. To je šokující úvod pro domácí. Asistence: Adam Kellerstein, Václav Černý.

01:11

Bude se vzahovat na druhé straně po levici Dominika Svobody.

00:42

Také Dukla se poprvé dostala před Tadeáše Dvořáka, vážněji jej však neohrozila.

00:18

Chomutov je od začátku usazen před jihlavskou svatyní.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

HC Dukla Jihlava: Svoboda (Vacek) – Hohl, Dundáček, Pospíchal, Tobola, Leština, Port, Kochánek – Anděl, Jícha, Marcilis – Beran, Střecha, Bambula – Mahút, D. Dvořák, Balaštík – Kochánek. Trenér: Patrik Augusta

Piráti Chomutov: T. Dvořák (Danylec) – Dubeň, Havel, Černý, Cestr, Szathmáry, Drobný, Hierman – Wágner, Sťovíček, Huňady – Strunz, P. Macháček, Jrušek – Kellerstein, A. Macháček, Bednář – Tatár, Tupý, Ringler. Trenér: Robert Kaše

Rozhodčí: Doležal – Polák, Rampír.
Oba týmy sice dělí v tabulce přesně 33 bodů, Chomutov totiž drží v tabulce nadstavbové části skupiny B druhé postupové místo se ziskem 61 bodů, ale Jihlava prožívá momentálně bodově nejúspěšnější období v sezoně. Všechny tři zápasy v roce 2015 Jihlava vyhrála, když postupně zvítězila na ledě Slavie 4:2, poté si doma poradila s Kladnem poměrem 5:2 a minulou neděli vyhrála v Olomouci s čistým kontem 1:0. Na jihlavský juniorský tým tak působí výměna trenérů blahodárně. Tým v novém roce vede Patrik Augusta, který přišel k juniorům od jihlavského staršího dorostu. Opačným směrem pak zamířil Petr Svoboda.

Chomutovu se naopak v novém roce zatím příliš nedaří. Nejprve sice vyhráli Piráti na ledě šestého týmu tabulky Litvínova 6:4, poté však přišli dvě prohry. Pirátská loď narazila v Českých Budějovicích, kde inkasovala tvrdý direkt 3:7. Minulou sobotu pak podlehl Chomutov na domácím ledě Rytířům z Kladna. Přesto je úřadující mistr juniorské extraligy bezpečně v postupové první čtyřce a bezpečně si drží druhé místo.
Dobrý den, ještě jednou vítejte u dalšího zápasu DHL extraligy juniorů a její nastavbové části skupiny B, ze které čtyři nejlepší týmy postoupí do bojů o play-off, naopak druhá čtyřka bude bojovat o vyhnutí se baráži. Z nadstavbové části zbývá odehrát pět kol a v tom desátém se proti sobě postaví HC Dukla Jihlava, která na Horáckém zimním stadionu přivítá Piráty Chomutov.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

HC Dukla Jihlava – Piráti Chomutov

2:3

konec (0:1, 1:1, 1:1)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 33. Anděl (Dundáček), 58. Jícha (Střecha) – 2. A. Macháček (Kellerstein, Černý), 26. P. Macháček (Kellerstein), 50. Strunz (Havel, P. Macháček)

HC Dukla Jihlava: Svoboda (Vacek) – Hohl, Dundáček, Pospíchal, Tobola, Leština, Port, Kochánek – Anděl, Jícha, Marcilis – Beran, Střecha, Bambula – Mahút, D. Dvořák, Balaštík – Dufek. Trenér: Patrik Augusta

Piráti Chomutov: T. Dvořák (Danylec) – Dubeň, Havel, Černý, Cestr, Szathmáry, Drobný, Hierman – Wágner, Sťovíček, Huňady – Strunz, P. Macháček, Jirušek – Kellerstein, A. Macháček, Bednář – Tatár, Tupý, Ringler. Trenér: Robert Kaše

Rozhodčí: Doležal – Polák, Rampír

Průběh zápasu
1. třetina
01:31
11:03
15:30
Po 1. třetině
2. třetina
25:01
26:27
30:03
32:03
32:25
34:32
Po 2. třetině
3. třetina
41:31
49:13
50:35
55:26
57:39
Konec