Menu

Hokej

Arosa Challenge

Slovensko – Norsko

1:3

konec (0:0, 0:1, 1:2)

20.12.2014, 20:15 • 350 • Miroslav Revaj sk

Zápas sa nám skončil, naša reprezentácia prehráva 3:1 a tak na tomto turnaji zaujme posledné štvrté miesto, keď prehrala oba zápasy. Včera podľahla Bielorusku 2:1, dnes v súboji s Nórskom 3:1! Prvú a veľkú časť aj druhej tretiny sme hrali aktívnejšie a boli sme lepším tímom, až prišiel zbytočne inkasovaný gól v závere druhej tretiny. Vstup do tretej tretiny bol famózny, v 43.minúte vyrovnal na 1:1 Patrik Lušňák, ale z vyrovnania sme sa tešili len minútu, pretože po rýchlom brejku sa Nóri dostali späť do vedenia. Od tohto momentu sme už výrazne brankára Nórska nezamestnali a v závere tretej tretiny dali Nóri definitívu tohto zápasu. Na tomto turnaji sme dokázali streliť len dva góly, o ktoré sa postarali Miklík a Lušňák a inkasovali sme ich päť. Radovan Puliš dnes pri svojom debute v národnom tíme zaznamenal asistenciu.

Najlepšími hráčmi zápasu sú vyhlásený obrancovia, na našej strane to je Ďaloga, na strane Nórska to je Sorvik.

Konečné poradie hokejového turnaja Arosa Challenge:
1. Švajčiarsko
2. Bielorusko
3. Nórsko
4. SLOVENSKO

To je už z tohto on-line textového prenosu všetko. Ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok už neskorého sobotného večera. Dovidenia a dočítania pri ďalších prenosoch na tomto športovom portáli. (22:21:32)

60:00

Koniec zápasu.

59:30

Pri puku sú teraz navyše Nóri a zbierajú tak cenné sekundy, s pukom sa držia pri svojej bránke. Už len čakáme na záverečnú sirénu tohto zápasu.

59:01

Beží posledná minúta tretej tretiny a už určite celého zápasu. Našim chýbajú už fyzické aj psychické sily s výsledkom niečo spraviť.

58:30

Nóri nás aj naďalej výborne vysoko napádajú a do ničoho zaujímavého nás nepúšťajú.

57:35

Naši už nehrajú až tak aktívne, veľmi dlho sa hra neprerušila, zrejme sa už naši reprezentanti s osudom tohto zápasu zmierili.

56:15

Stále viac sa tlačíme pred bránku Nórska, ale všetko sú to z našej strany buď nepresné strely alebo prihrávky. Nóri kontrolujú hru a hra sa takmer neprerušuje. Čas sa našej reprezentácii rýchlo kráti.

55:45

Pri puku je aj naďalej naša reprezentácia, hra sa neprerušuje a čas plynie veľmi rýchlo. Ku ohrozeniu bránky Nórska sa však dostať nemôžme.

54:45

Dnešné stretnutie sleduje 350 divákov.

HOLOS - 1:3

53:12

Nórsko dalo gól!

Zrejme je definitívne o osudu tohto zápasu rozhodnuté, aj keď ešte nejaký ten čas našim reprezentantom ostáva. Nóri vyhrali vhadzovanie vo svojom obrannom pásme, dostali sa do rýchleho brejku, Froshaug z ľavej strany poslal puk pred bránku, kde si poň prišiel zle bránení JONAS HOLOS a poľahky prekonal nášho brankára – 1:3!
Asistencie: Froshaug.

52:50

Oddychový čas sa skončil, v hre tak môžme pokračovať. Bude sa vhadzovať v obrannom pásme Nórska.

52:45

Tréner Nórska si zobral oddychový čas!

52:40

V útočnom pásme sa držíme aj naďalej a naša aktivita čoraz viac narastá. Nórov sme zavreli a pribúdajú aj šance, druhý gól sa nám však pridať nedarí.

52:35

Graňák za z pravej strany natlačil pred bránku Nórska, ale bekhendom neprekonal Smitha, Viedenský sa následne tlačil ku dorážke, avšak ku puku sa nedostal!

52:00

Aj naďalej sa držíme v útočnom pásme a držíme Nórov pod tlakom. Defenzíva Nórov je však dnes pevná ako skala.

51:00

Ku strele od modrej sa teraz po prihrávke od Graňáka dostal Sloboda, tento slabý pokus však brankár Smith bez problémov chytá. Ostaneme však ešte v útočnom pásme.

50:45

Teraz sme sa prebojovali do útočného pásma, Nóri však výborne napádajú našu rozohrávku a tak skúšame častejšie strieľať. Všetky strely však končia len mimo bránky Nórska.

50:00

Je tu posledných 10 minút tretej tretiny, naša reprezentácia stále prehráva o jeden gól. Momentálne sledujeme boj u puk pri mantineloch.

49:45

Momentálne sa na ľade nič zaujímavé nedeje, útoky sa teraz striedajú zo strany na stranu, ale bez streleckého zakončenia na jednu či druhú bránku.

48:30

Po vyhadzovaní v našom útočnom pásme sa Nóri dokázali oslobodiť z tlaku a ísť do rýchleho brejku. Dostali sa však len do stredného pásma, kde sme puk získali späť na naše hokejky.

48:00

Rýchlo sme sa však do útočného pásma vrátili, Šťastný sa napokon dostal aj ku strele, ale s ňou brankár Nórska nemal najmenšie problémy.

47:30

Pomerne dlho sme sa teraz držali v útočnom pásme, nič sme tam však nevymysleli a puk sme po chybnej prihrávke stratili. Nórsko tak ide do rýchleho brejku.

46:00

Nórsko sa aj naďalej drží taktiky čakať v strednom pásme na našu chybu a vyrážať do rýchleho protiútoku. Naša reprezentácia sa dokáže držať v útočnom pásme, ale presná strela nie a nie prísť.

45:00

Hráme síce teraz aktívnejšie, ale často chybujeme v rozohrávke a tak sa do šancí nedostávame. Nórsko vedie teda aj naďalej o jeden gól a snaží sa toto vedenie si aj udržať.

ESPELAND - 1:2

43:23

Nórsko dalo gól!

No dlho sme sa z vyrovnanie netešili, Nóri na vyrovnávajúci gól bleskovo odpovedajú gólom na 2:1 z ich pohľadu. Takmer na modrej čiare dostal puk na hokejku STEFAN ESPELAND, ktorý nevymýšľal a vystrelil na našu bránku. Puk sa dostal cez cloniacich hráčov nešťastne pomedzi betóny nášho brankára až do našej bránky.
Asistencia: Rindal.

LUŠŃÁK - 1:1

42:33

Slovensko dalo gól!
Konečne! Naša reprezentácia strieľa vyrovnávajúci gól na 1:1! Dostali sme sa do útočného pásma, dostali Nórov pod tlak, Roman Puliš vyslal z pravej starny strelu na brankára Nórska, ten vyrazil puk len pred seba kde sa výborne zorientoval PATRIK LUŠŇÁK a pohotovou dorážkou poslal puk do siete Nórska.
Asistencia: Radovan Puliš, Peter Mikuš.

42:15

Rýchlo sme sa však vrátili do útočného pásma a dostávame Nórov pod tlak.

41:35

Až teraz sme sa z tlaku Nórska dokázali vymaniť a pozrieť sa do útočného pásma. Tam však prišla len nepresná prihrávka a puk tak strácame.

41:00

Ďalšia nebezpečná strela na našu bránku, Hudáček radšej prerušil hru. Vhadzovanie v našom obrannom pásme. Nóri sú od úvodu tejto tretiny oveľa aktívnejší a držia nás v tlaku.

40:30

Nórsko nás teraz zavrelo v obrannom pásme, našťastie ich strely smerovali len mimo našu bránku. Hlavne strele Stephana Thoresena bol veľmi nepríjemná.

40:01

Posledná tretia tretina sa nám začala! Vhadzovanie vyhrali Nóri, ktorí sa už snažia prebiť sa do nášho obranného pásma.

40:01

Začala sa tretia tretina.

Oba tímy sú už spolu s rozhodcami späť na ľadovej ploche! Posledná tretia tretina sa tak čoskoro začne!
Skončila sa nám druhá tretina, kde sme už jeden gól videli. Žiaľ padol do našej sieti, keď Čerešňák zle rozohral puk, do samostatného úniku na našu bránku sa dostal Roest a v 35.minúte dal prvý gól tohto zápasu. Do inkasovaného gólu sme boli mierne aktívnejším tímom, ale zahodili sme niekoľko sľubných šancí. Zaujímavosťou je, že zatiaľ sme videli len jedno vylúčenie, celkovo sa hrá dosť opatrne.

Uvidíme čo nám prinesie posledná tretia tretina, všetko je v nej ešte otvorené.

40:00

Druhá tretina sa skončila.

39:30

Po vyhadzovaní v obrannom pásme nášho súpera dostal puk na hokejku Sloboda, ktorý sa snažil si ešte vylepšiť pozíciu na zakončenie, ale puk napokon len zbytočne stratil a Nóri išli do rýchleho brejku. Našťastie sme s včas vrátili a puk si zobrali späť na svoje hokejky.

39:01

Prebieha posledná minúta druhej tretiny, pri puku je naša reprezentácia. Nóri sa zavreli vo svojom obrannom pásme.

38:15

Teraz máme puk na hokejkách, ale nedarí sa nám prebiť sa do obranného pásma. Nutno však dodať, že Nóri po strelenom góle veľmi ožili a začínajú našej reprezentácii robiť čoraz viac väčšie problémy.

37:35

Július Húdaček teraz fantasticky podržal našu reprezentáciu! Sveum sa ocitol sám pred našim brankárom, položil si ho na ľad a už zasúval puk do odkrytej bránky, lenže Julo včas vytasil svoju hokejku a čepeľou zastavil puk!

36:15

Naši hráči sa držia v útočnom pásme, Nóri nás však do presného zakončenia nepúšťajú. Čakajú na našu chybu a vyrážajú do brejkov, čo sa im už raz úspešne zakončené gólom podarilo.

35:45

Presne ako vo včerajšom zápase tak aj teraz sme doslova nášmu súperovi darovali gól ako na zlatom podnose. Hráme sícee aktívnejšie, ale ak sa dopúšťame takýchto chýb na víťazstvo pomýšľať nemôžme.

ROEST - 0:1

35:00

Nórsko dalo gól!

Fatálna chyba našej reprezentácie, keď spoza našej bránky išiel smerom dopredu Čerešňák, chcel prihrávať na pravú stranu, puk však poslal len na hokejku NIKLASA ROESTA, ktorý sa dostal do samostaného úniku na nášho brankára a strelou pomedzi betóny poslal puk do našej bránky – 0:1!
Bez asistencie.

33:35

Hudáček sa musel mať teraz v našej bránke na pozore, s tvrdou strelou Borresena si však poradil na výbornú. Vhadzovať sa bude v našom obrannom pásme.

33:00

Nóri čakajú v strednom pásme na našu chybu, po ktorej by sa mohli dostať do rýchleho brejku. Teraz sa im to aj podarilo, ale naši sa stihli vrátiť včas a vybojovať puk späť na svoje hokejky.

32:35

Naši chlapci sa dostal ido rýchleho brejku, pred bránkou Nórska vznikol veľký zmätok, Tybor mal výbornú pozíciu na zakončenie, puk však poslal len do brankára Nórska. Z dorážky sa následne nepresadil ani Viedenský!

31:25

Teraz sa podarilo už našim chlapcom aj zakončiť, Pulišovú slabšiu strelu však brankár Nórska bez problémov chytá. Do brejku idú Nóri.

31:00

Do útočného pásma sa teraz prebojovala naša reprezentácia, zatiaľ sa tam drží, ale presné strely nie a nie prísť.

30:00

Kapitán Nórska ťahal útok svojho tímu a hrozilo to tam nebezpečím. Našťastie videl čiarový rozhodca ofsajd. V druhej tretine zatiaľ moc atraktívny hokej nesledujeme.

29:15

Nebezpečné zakončenie teraz predviedol na bránku Nórska aj Vandas, Smith však puk vyráža svojou vyrážačkou.

28:45

Roste Fossen pálil z dobrej pozície na našu bránku, strela mu však našťastie nesadla a trafil len nášho brankára, ktorý vyrazil puk do bezpečia.

28:15

Teraz sme sa v útočnom pásme držala naša reprezentácia, ale nič nevymyslela a Nóri idú do rýchleho brejku.

27:35

Aj naďalej sme pod tlakom a Nóri kombinujú v našom obrannom pásme. Zatiaľ sa však ku presným strelám nedostávajú.

27:00

Nóri nás teraz dostali pod menší tlak, Graňák sa dopustil zakázaného uvoľnenia. Vhadzovanie v našom obrannom pásme.

26:35

Útoky sa teraz striedajú zo strany na strany, avšak bez potrebných zakončení. Momentálne sú v útočnom pásme Nóri, naša reprezentácia ich však výborne napáda.

25:15

Výborná práca Cingeľa, keď potiahol puk do útočného pásma, stiahol na seba dvoch obrancov Nórska a následne poslal puk na Vandasa. Jeho zakončenie však brankár Nórska kryje. V útočnom pásme však ešte ostaneme.

24:45

Druhá tretina je od jej úvodu dosť nudná a hlavne opatrná z oboch strán. Pri puku sú teraz naši reprezentanti a postupne sa prebíjajú do útočného pásma.

24:00

Nórsko sa teraz prebilo do nášho obranného pásma, Hudáček výborne zasiahol hokejkou a následne prikrytým puku prerušil hru. Vhadzovanie v našom pásme.

23:20

Prvá strela našich chlapcov v druhej tretine, Šťastný šikovne poslal puk za seba na Lušňáka, ktorého zakončenie však skončilo vo výstroji brankára Nórska.

23:00

Po našej chybnej prihrávke išli do brejku Nóri, lenže bratská spolupráca Thoresenovocv nevyšla a tak sa opäť dostávame do útočného pásma.

22:35

Teraz sa do útočného pásma dostala naša reprezentácia, Nóri nás však tiež do zakončenia nepúšťajú. Navyše sa často dopúšťame aj nepresných prihrávok.

22:00

Tlak Nórska ešte pokračuje, Hudáček radšej prikryl puk do svojej lapačky, pretože sa už pred neho tlačil Roest. Vhadzovanie v našom obrannom pásme.

21:35

Nórsko sa stále drží v našom obrannom pásme, ale naša defenzíva je pevná ako skala a Nórov do zakončenia nepúšťa.

21:00

Naši reprezentanti sa dlho od úvodu druhej tretiny držali v útočnom pásme, po chybnej rozohrávke sa však Nórsko teraz dostali do nášho obraného pásma, našťastie sa do presného zakončenia dostať nemôžu.

20:07

Marek Viedenský ju už z trestnej lavice späť na ľade! Nórsko štvor minútovú presilovku nevyužilo, zahralo ju veľmi zle.

20:01

Druhá tretina sa nám už začala! Vhadzovanie vyhrali naši reprezentanti. Nórsko hrá ešte sedem sekúnd presilovku!

20:01

Začala sa druhá tretina.

Oba tímy sú už spolu s rozhodcami späť na ľadovej ploche! Druhá tretina sa tak čoskoro začne!
Prvá tretina zápasu sa nám práve skončila, gól v nej nepadol a tak je priebežný stav 0:0! Od začiatku zápasu je aktívnejšia naša reprezentácia, mali sme aj viac šancí, aj keď to zase veľké tutovky neboli. Nóri čakali v strednom pásme na naše chyby a následne vyrážali do brejkov, čo sme dokázali postrážiť. V 16.minúte prišla pre našu reprezentáciu nepríjemná chvíľa, keď Marek Viedenský dostal 4 minúty na trestnej lavici, ale Nóri hrali presilovku veľmi zle a veľké problémy nám nenarobili.

Uvidíme čo nám prinesie druhá tretina, Nóri v nej budú mať ešte sedem sekundovú presilovku.

20:00

Prvá tretina sa skončila.

19:30

Nórsku teraz prechod do útoku nevyšiel a zastavuje ich ofsajd. Nóri túto presilovku nehrajú vôbec dobre, puky sa nám darí vyhadzovať z nášho obranného pásma.

19:01

Prebieha posledná minúta prvej tretiny! Nóri sú v útočnom pásme, presilovku však zatiaľ hrajú veľmi zle.

18:45

Rindal sa teraz dostal ku strele, puk však poslal len vedľa našej bránky a tak Hudáček zasahovať nemusel.

18:07

Prvá polovica presilovky sa skončila, Nóri sa teraz síce držia v útočnom pásme, ale ku presným strelám sa dostať nemôžu.

17:20

Opäť sa nám podarilo puk vyhodiť cez všetky čiary preč a nazbierať tak veľmi cenné sekundy.

17:00

Zatiaľ sa však bránime v početnej nevýhode výborne, zatiaľ sa Nórsku nepodarilo vyslať strelu na nášho brankára.

16:07

Presilovka pre Nórsko! Vylúčeným hráčom na našej strane je Marek Viedenský a je to vylúčenie na 4 minúty. Viedenský sa previnil Hákovaním na kapitána Nórska, ktorému sa na tvári objavila krv.

16:00

Teraz sa dostal do úniku po vypichnutí puku Tybor, ale Nóri sa stihli včas vrátiť a nášmu útočníkovi puk zobrať.

15:45

Nórsko teraz dostalo našu reprezentáciu pod menší tlak a zavrelo nás v obrannom pásme. Ku presnej strele sa však zatiaľ náš súper dostať nemôže.

15:00

Do útočného pásma sa teraz dostali Nóri, ale naša obrana dobre zapracovala a dokázala získať puk späť na naše hokejky.

14:15

Naši chlapci išli do prečíslenia dva na jedna, Kudrnovi však nesadla prihrávka na hokejku a vyslal len veľmi nepresné zakončenie na bránku Nórska!

13:35

Nóri teraz kombinovali v našom obrannom pásme, ale nič zaujímavého nevymysleli a po nepresnej prihrávke puk strácajú. Útok začíname spoza našej bránky.

13:00

Teraz sme po chybnej prihrávke pásmo stratili a do brejku ide Nórsko.

12:35

V útočnom pásme sa držíme aj naďalej, ale Nóri nás nepúšťajú do zakončenia smerom na bránku. Aj pod tlakom sa Nóri bránia výborne.

12:05

Puliš teraz nahodeným pukom na brankára Smitha získal útočné pásma, pretože Smith radšej hru prerušil prekrytím puku do lapačky.

11:50

Lapšanský sa dostal do nájazdu na bránku Nórska, ale bol dosť z uhla a tak zakončil len do brankára Smitha, ktorý presným zákrokom prerušuje hru. V útočnom pásme tak ešte ostávame.

11:15

Od modrej čiary vyskúšal pozornosť Juraj Mikúš, Smith opäť betónom puk vyráža. Zatiaľ sa hrá rýchly hokej hore dole bez prerušenia. Chýba len viac streleckých pokusov.

10:35

Teraz nás Nóri nebezpečne zatlačili v našom obrannom pásme, našťastie to naši chlapci zvládli a do zakončenia sme Nórsko nepustili. Teraz sa skúšame prebiť sa do útočného pásma.

10:00

Puliš sa dostal do zaujímavého streleckého pokusu, strieľal po ľade, ale brankára Nórska neprekvapil, Smith vyrazil puk do bezpečia pravým betónom.

09:35

Ojedinelý útok Nórska, puk však skončil za našou bránkou kde ho Hudáček už rozohral na svojich spoluhráčov. Ideme opäť do útočného pásma.

08:15

Opäť sme sa prebili do útočného pásma, ale strelecký pokusy na našej strane nepribúdajú, Nóri sa však výborne bránia a je ťažké sa proti ich obranným múrom presadiť.

07:35

Aj naďalej sú aktívnejší naši reprezentanti, ale cez pevnú defenzívu Nórska sa prebiť nemôžme. Vytvárame si aj tlak v útočnom pásme, chýbajú tomu už len presné strely na brankára Nórska.

06:45

Zbytočne sme si to teraz skomplikovali, Hudáček si nerozumel so svojim obrancom, stratili sme puk a Nórsko sa dostalo ku nebezpečnej strele na našu bránku. Hudáček však svoju chybu napravil a puk chytá do svojej výstroje.

06:15

Nórsko sa dostalo do rýchleho brejku a bude z toho vhadzovanie v našom obrannom pásme.

05:35

Lapšanský zachytil zlú rozohrávku Nórov, potiahol puk pred bránku Nórska, z pravej strany poslal puk pred bránku na Marcinka, jeho pokus však Smith chytá do svojej výstroje. Vhadzuje sa tak v obrannom pásme Nórska.

05:00

Teraz sa už Nórsko dokázalo vymaniť z tlaku našich reprezentantov a spoza svojej bránky zakladajú útočnú akciu.

04:15

Stále držíme Nórov v ich obrannom pásme a od úvodu zápase hráme veľmi aktívne. Chýba tomu už len presná strela na bránku nášho dnešného súpera.

03:15

Dokázali sme sa pomerne dlho držať v útočnom pásme, ale strelu na brankára Nórska sme napokon vyslať nedokázali. Nóri však puk poslali len do stredného pásma, môžme tak opäť skúsiť zaútočiť.

02:35

Prvý zákrok nášho brankára Júliusa Hudáčka, ktorý musel po chybnej rozohrávke našich reprezentantov rýchlo prekryť puk a prerušiť tak hru. Vhadzovať sa bude v našom obrannom pásme.

01:15

Naši držia častejšie puk na hokejkách, ale kazíme prihrávky a tak sa nemôžme dostať do presného zakončenia. Ak sa Nórsko dostane ku puku, hneď mu ho zoberieme.

00:35

Rýchly prechod našej reprezentácie do útočného pásma a napokon z toho bola strela Miklíka, puk však minul bránku Nórska, Smith zasahovať nemusel.

00:10

Hneď na úvod zápasu sa Nórsko dopúšťa zakázaného uvolnenia, rýchly prechod do útoku im tak nevyšiel podľa predstáv.

00:01

Zápas o tretie miesto sa práve začal! Úvodné buly zápasu vyhrali Nóri, budú sa tak snažiť o prvú útočnú akciu tohto zápasu.

00:01

Stretnutie sa práve začalo.
Práve doznela hymna Slovenska, ešte si vypočujeme tú Nórsku a zápas sa môže začať! Dnes si naši chlapci na seba zobrali modré dresy, Nóri zvolili bielu farbu dresov.

Oba tímy spolu s rozhodcami sú už nastúpené na ľadovej ploche! Vypočujeme si národné hymny a zápas môže začať!
Príjemný sobotný večer všetkým, ktorí sa rozhodli kliknúť a nasledujúce chvíle strávia sledovaním tohto on-line textového prenosu. Do začiatku zápasu ostáva už len chvíľa, zostavy oboch mužstiev sú už známe a zverejnené, môžte si ich prezrieť.

Čo sa týka našej zostavy, tak z nej vypadol Martin Štajnoch, oproti včerajšiemu zápasu však do hry zasiahne Roman Puliš a Adam Jánošík. Bolo avizované, že by do hry nemal zasiahnúť ani Libor Hudáček, ten sa však napokon v zostave objavil.

Zápas povedú z pozície rozhodcov páni Koch, Stricker – Borga, Progin.

Prajem príjemný športový zážitok!
Úvodné zostavy:

Slovensko: J.Hudáček (Čiliak) – Sloboda, Graňák(C), Tybor, Viedenský, Miklík(A) – J.Mikúš, Ďaloga, Cingeľ, Dravecký, Vandas – Čerešnák, Starosta(A), Kudrna, Marcinko, Lapšanský – Jánošík, P.Mikúš, Puliš, Lušňák, Šťastný – L.Hudáček.

Tréner: Vladimír Vůjtek

Nórsko: Smith (Haukeland) – Sorvik, Holos, Froshaug, Thoresen P.(C), Thoresen S.(A) – Espeland, Rindal, Trettenes, Borresen, Ask(A) – Mostue Larsen, Sveum, Forsberg, Roest, Lindahl – Roste Fossen, Stene, Kristiansen.

Tréner: Roy Johansen

Rozhodca: Koch, Stricker – Borga, Progin.
Pred samotným zápasom je tu ešte pár informácii z tábora našej reprezentácie:
Na zápas nenastúpi Martin Štajnoch a Libor Hudáček, ktorých v zostave nahradia Adam Jánošík a Radovan Puliš, ktorého čaká debut za Slovensko! Aj v tomto zápase sa v našej bránke predstaví Július Hudáček, pretože Marek Čiliak je prechladnutý a necíti sa dobre. Inakšie by so do našej bránky postavil práve gólman Komety Brno.
Vítam všetkých priaznivcov hokeja, ktorí sa rozhodli kliknúť a sledovať tento on-line textový prenos zo zápasu hokejového turnaja Arosa Challenge, v ktorom na seba narazia Slovensko a Nórsko. Začíname o 20:15!

Hokejový turnaj Arosa Challenge dnes pokračuje druhým a teda posledným hracím dňom. Včera sa hral prvý zápas, kde víťazné tímy postúpili do finále a porazené do boja o tretie miesto. Práve v tomto on-line prenose sa zameriame na súboj o tretie miesto medzi našou reprezentáciou a reprezentáciou Nórska.

Slovensko odohralo prvý zápas proti Bielorusku, ktorému podľahlo tesne 2:1, keď sa o jediný presný zásah Slovensko postaral Michel Miklík, avšak jeho gól z 57.minúty už prišiel neskoro. Tréner Vladimír Vůjtek povedal, že našim chýbala väčšia agresívnosť a Bielorusi boli lepší. Naši reprezentanti doplatili aj na nedisciplinovanosť a húževnatí Bielorusi prebrali réžiu hry v druhej tretine, kde sme im doslova darovali prvý gól po chybe Martina Štajnocha, ktorý zle vyhodil spoza bránky puk a bol z toho prvý gól Bieloruska. Druhý gól Bieloruska padol v tretej tretiny počas presilovej hry a tento gól sa napokon ukázal ako rozhodujúci. Dnes tak majú naši chlapci šancu napraviť si chuť po zbabranom zápase.

Nórsko odohralo svoj prvý zápas proti Švajčiarom, tento duel sa vyvíjal veľmi zaujímavo. Švajčiarsko sa dostalo do vedenia o dva góly a zdalo sa, že réžiu hry budú mať vo svojich rukách, navyše Nórsko zahodilo aj veľa presiloviek a nevyužilo presilovku 5 na 3. Avšak v závere druhej tretiny sa podarilo Nórsku vyrovnať na 2:2! Tretia tretina víťaza neurčila a tak sa išlo do predĺženia. Už to skoro vyzeralo, že tento zápas budú musieť rozhodnúť samostatné nájazdy, ale Švajčiarsku sa dve minúty pred koncom predĺženia podarilo streliť gól a vyhrať tak zápas 3:2 po predĺžení! Švajčiarsko sa tak napokon o 16:15 stretne vo finále proti Bielorusku.

Favorita zápasu je vždy na takýchto turnajoch ťažké určiť, tímy väčšinou nepricestujú v najlepších zostavách a skúšajú možných adeptov na reprezentačný dres. Zrejme je miernym favoritom naša reprezentácia, ale bude musieť poriadne zlepšiť výkon ako tomu bolo vo včerajšom zápase. Nórsko je však veľmi húževnatý súper, určite nás tak čaká vyrovnaný a zaujímavý súboj o tretie miesto. Na sledovanie on-line textového prenosu ste všetci srdečne pozvaní!

Konečná nominácia SR na Arosa Challenge 2014:


Brankári: Július Hudáček (Örebro/Švéd.), Marek Čiliak (Kometa Brno/ČR)
Obrancovia: Peter Čerešňák (HC Vítkovice/ČR), Marek Ďaloga (Sparta Praha/ČR), Dominik Graňák (Linköping/Švéd.), Adam Jánošík (HC Košice), Juraj Mikuš (Sparta Praha/ČR), Peter Mikuš (Hradec Králové/ČR), Karol Sloboda (Lada Togliatti/Rus., KHL), Tomáš Starosta, Martin Štajnoch (obaja Slovan Bratislava/KHL)
Útočníci: Lukáš Cingeľ (Sparta Praha/ČR), Vladimír Dravecký (HC Oceláři Třinec/ČR), Michel Miklík (Amur Chabarovsk, Rus./KHL), Adam Lapšanský (HC Košice), Patrik Lušňák (Junosť Minsk/Bielorus.), Tomáš Marcinko (HC Pardubice/ČR), Radovan Puliš (HKM Zvolen), Libor Hudáček, Andrej Kudrna, Andrej Šťastný (všetci Slovan Bratislava/KHL), Radoslav Tybor (HC Pardubice/ČR), Marek Viedenský (HPK Hämmeenlinna/Fín.), Michael Vandas (HC Vítkovice/ČR)
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:15.

Slovensko – Norsko

1:3

konec (0:0, 0:1, 1:2)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 43. Lušňák (Puliš, P. Mikuš) – 35. Roest (bez asistencie), 44. Espeland (Rindal), 54. Holos (Froshaug)

Slovensko: J.Hudáček (Čiliak) – Sloboda, Graňák(C), Tybor, Viedenský, Miklík(A) – J.Mikúš, Ďaloga, Cingeľ, Dravecký, Vandas – Čerešnák, Starosta(A), Kudrna, Marcinko, Lapšanský – Jánošík, P.Mikúš, Puliš, Lušňák, Šťastný – L.Hudáček.

Norsko: Smith (Haukeland) – Sorvik, Holos, Froshaug, Thoresen P.(C), Thoresen S.(A) – Espeland, Rindal, Trettenes, Borresen, Ask(A) – Mostue Larsen, Sveum, Forsberg, Roest, Lindahl – Roste Fossen, Stene, Kristiansen.

Rozhodčí: Koch, Stricker – Borga, Progin

Průběh zápasu
1. třetina
16:07
Po 1. třetině
2. třetina
35:00
Po 2. třetině
3. třetina
42:33
43:23
53:12
Konec