Menu

Hokej

Turnaj olympijských nadějí Visegrádské čtyřky (ženy)

Polsko – Česko

1:6

konec (0:1, 0:3, 1:2)

20.12.2014, 18:15 • PSG aréna, Zlín • Martin Voltr

58:47

Češky předvádějí skvělou koncovku zápasu. Rvou se do zakončení s buldočí silou, dávají do toho úplně všechno!

57:34

Česko právě vstřelilo branku!
Pouhých šest sekund přesilovky nám stačilo ke gólu číslo šest! Alexandra Halounová vyhrála buly na hokejku DANIELY PEJŠOVÉ, která zkusila štěstí střelou do polského růžku. Najdecké propadl přes lapačku a Pejšová se raduje ze své premiérové reprezentační trefy, hned si vyžádala od rozhodčích puk – 1:6! Asistence: Alexandra Halounová.

57:28

A odměnou je nám ještě další početní výhoda. Natalia Kaminská (POL) – 2 minuty za podražení.

56:24

Ani v dalším střídání to Mlýnkové nevyšlo! Neuvěřitelně se o puk porvala Kaltounková, která potom nabídla puk své nejlepší parťačce, ale Najdecká zasahuje.

54:26

Drzý průnik do brankoviště v podání Natálky Mlýnkové gólem nekončí, už by si gól na turnaji konečně zasloužila. Soupeřky ji potom zalehly, ale brzo se oklepala.

52:29

Naše aktivita vede k další početní výhodě, dnes už šesté. Natalia Kaminská (POL) si vyslechla menší trest za hákování.

52:06

Česko právě vstřelilo branku!
Plné dvě minuty se hrálo v polské třetině a hokejistky na obou stranách už byly hodně vyšťavené. Nakonec je z toho pátá radost českého týmu a vysvobozující gól! Když v nepřehledné trmě-vrmě neuspěla Mlýnková ani Lorencová, puk vyjel z klubka hráček přímo na hokejku KRISTÝNY KALTOUNKOVÉ, jež ho okamžitě zametla do polské svatyně – 1:5! Asistence: Veronika Lorencová.

47:35

Přesilovka bohužel českému týmu nepomohla, o chvíli později jdeme naopak do čtyř. Menší trest za hákování si vysloužila Daniela Pejšová (CZE).

45:26

Sledujeme hodně neurovnanou partii, snad by nás teď mohla aspoň trochu uklidnit přesilovka. Joanna Strzelecká (POL) je vyloučena za hákování.

44:07

Polsko právě vstřelilo branku!
Těch polských šancí už bylo příliš a je tady zasloužené snížení našeho protivníka. Wieczoreková táhla puk v přečíslení dvě na jednu, a i když k ní naše obránkyně přistoupila, polská útočnice stačila kotouč posunout na ANNU SOPATOVOU, která už snadno zakončila do prázdné brány – 1:4! Asistence: Kamila Wieczoreková.

42:36

O chvíli později se Bláhová rychle přesunula a vykopla pravý beton proti dorážce Wieczorekové.

41:44

Za bukem tentokrát číhala Joanna Strzelecká, která si to hnala na Bláhovou úplně sama. Českou branku ale přestřelila!

39:36

Polské hokejistky mají s naším pohybem neuvěřitelné problémy a několikrát zasáhly minimálně na hraně faulu. Nakonec byla v obrovské šanci Kaltounková, jenže Najdecká zasahuje levým ramenem!

38:47

Česko právě vstřelilo branku!
Tak se nám nakonec půjde do kabiny hodně dobře, chvíli před přestávkou přidáváme čtvrtý gól! Na levé straně dostala prostor ANNA KOTOUNOVÁ, tak poslala puk ke druhé tyčce, kde nechala Laura Najdecká kus volného místa. Výborně – 0:4! Asistence: Patricie Škorpíková.

37:13

Na druhé straně už už dopředu uháněla Korkuzová. České hokejistky se na ni však slétly jako vosy, ve třech ji dokázaly zneškodnit!

35:10

A v dalším přečíslení ujel kotouč od hokejk Anně Sopatové. Už by taky před Kristýnou Bláhovou byla úplně sama.

34:35

V hokeji musíte mít na své straně i štěstí. Kamila Wieczoreková napálila českou tyčku!

34:35

České hokejistky musely zatáhnout za záchrannou brzdu a je tady trestné střílení pro Polsko!

32:13

Dvojčata Halounova nejprve statečně čistila prostor před Bláhovou, poté jedna ze sester vybojovala další početní výhodu. Joanna Strzelecká (POL) pyká za hákování.

31:37

Teď si potlesk zaslouží naše obránkyně Adéla Škrdlová. Polky se na ni hnaly dokonce ve třech, ale ona vyjela proti první hráčce a nedovolila ji poslat přihrávku!

30:42

Dohrávaná klasická přesilovka českému týmu úspěch nepřinesla, ale šance přišla vzápětí. Kaltounková nádherně přiťukla před branku Mlýnkové, kterou ale zastavil vynikající zákrok Najdecké!

29:57

Tentokrát dráhu puku změnila Alexandra Halounová, ale Najdecká dokázala vykopnout svůj beton zpět do protipohybu!

28:41

Česko právě vstřelilo branku!
Skvěle, ještě v přesilovce pěti proti třem přidává národní tým nádherný třetí gól! Daniela Pejšová posílala puk od modré čáry k brance, kde čekala ideálně postavená SANDRA HALOUNOVÁ, jež ho parádně ztečovala do volného místečka u bližší tyčky – 0:3! Asistence: Daniela Pejšová.

28:32

O chvíli později už je tady vyloučení a budeme hrát 9 sekund dvojnásobnou přesilovku! Jedna z Polek je vyloučena za podražení.

27:48

Natálie Mlýnková se hned po vhazování nebojácně vydala mezi soupeřkami, ale v poslední chvíli už neměla dost místa na střelu.

26:41

Polských hokejistek bylo na ledě šest, a tohle takzvaně neukecají. Třetí přesilová hra pro český tým, zatím máme poloviční úspěšnost. Menší trest odpyká Monika Sosniertzová (POL).

26:05

Kousek před polskou klecí zůstala nehlídaná Alexandra Halounová. U bližší tyčky viděla volné místo, ale Najdecká stačila zasáhnout.

22:07

Česko právě vstřelilo branku!
V pravou chvíli je na světě druhý gól, který padl pro český tým možná trochu netradičním způsobem. Puk se dostal na modrou čáru ke Kláře Seroizskové, která ho rychle poslala na bránu. Drobná teč PATRICIE ŠKORPÍKOVÉ změnila dráhu jeho letu a brankářka Najdecká se jenom ohlédla – 0:2! Asistence: Klára Seroizsková.

17:24

Ale to je škoda, před polskou brankou vznikla velká mela a Najdecká neměla situaci pod kontrolou. Mlýnková ji však v tísni nedokázala přehodit!

16:47

Ale stejně visel ve vzduchu druhý gól! Až do sóla se probila Natálie Mlýnková, zvolila bekhendovou kličku, tu ale zakončila jen do boční síťky.

15:29

Wieczoreková s Cyganovou ujely do přečíslení. První jmenovaná čekala na správný moment pro přihrávku, kterou nakonec ke spoluhráčce dostala, ale už to bylo příliš blízko Bláhové.

12:27

Srdnatý boj našich hokejistek v útočném pásmu se podle rozhodčího neobešel bez faulu. O soupeřku se otřela Šárka Krejníková (CZE), která si odpyká menší trest za faul kolenem. První oslabení.

06:38

Kristýna Kaltounková na sebe ovšem vzápětí natáhla faul a máme druhou možnost! Monika Sosniertzová (POL) je vyloučena za hákování.

06:12

Ale musíme dávat pozor i na zadní vrátka, jen díky velké obětavosti nedokázaly proměnit Polky přečíslení v nebezpečnou střelu.

05:28

Česko právě vstřelilo branku!
Tohle nemohlo skončit jinak než úvodní brankou národního týmu! Češky se okamžitě natlačily před branku, k puku se dostala Alexandra Halounová. Dorážka jí ještě nevyšla, ale SÁŘE ČAJANOVÉ už ano a zlínská hokejistka se může radovat ze svého prvního gólu na domácím turnaji – 0:1! Asistence: Alexandra Halounová.

04:51

Nádherně to teď udělala Natále Mlýnková, která se kličkou zbavila soupeřky a Polky ji pak hákovaly. Menší trest pro Klaudii Wybiralovou (POL), první přesilovka českého týmu!

02:03

Polský tým se nestačil zformovat a byla z toho další gólovka našeho týmu! Kaltounková přenechala puk Škorpíkové, ta však měla zablokovanou hokejku a nemohla zakončit k odkryté tyčce.

00:55

České hokejistky spustily aktivně a Sandra Halounová si krásně vyjela do šance ze strany pásma. Zblízka ale brankářku Najdeckou nepřekonala!

Polsko – Česko

1:6

konec (0:1, 0:3, 1:2)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 45. Sopatová (Wieczoreková) – 6. Čajanová (A. Halounová), 23. Škorpíková (Seroizsková), 29. S. Halounová (Pejšová), 39. Kotounová (Škorpíková), 53. Kaltounková (Lorencová), 58. Pejšová (A. Halounová)

Polsko: Najdecká (Sassová) – Marczyková, Korkuzová, Strzelecká, Gogocová, Metyková, Pelicová, Kaminská – A. Sopatová, Kalejaová, Tomczoková, Sosnierzová, D. Sopatová, Wieczoreková, Przetaczniková, Wybiralová, Wronová, Cyganová "C", Gawliková. Trenér: Grzegorz Klich.

Česko: Bláhová (Juřicová) – Krejníková, Škrdlová, Seroizsková, Kotounová, Pejšová, Jandušíková – Škorpíková, Lorencová "C", Mlýnková, Kaltounková, Samohýlová, Čajanová, Hájková, A. Halounová, S. Halounová. Trenér: Rudolf Valla.

Rozhodčí: Valentík – Dias, Kučera.

Průběh zápasu
1. třetina
04:51
05:28
06:38
12:27
Po 1. třetině
2. třetina
22:07
26:41
28:32
28:41
32:13
38:47
Po 2. třetině
3. třetina
44:07
45:26
47:35
52:06
52:29
57:28
57:34
Konec