Menu

Další

Tiskové konference

Stretnutie vedenia MŠK Žilina s fanúšikmi

konec

03.12.2014, 17:00 • Press room, štadión MŠK Žilina • Dávid Švec sk

Otázka: "Ako to vyzerá so začiatkom jednotlivých stretnutí? Zmluvu s DigiSport je potrebné jednoznačne vypovedať, na takéto prenosy je tu verejnoprávna televízia."
Karol Belaník: "Ja tomuto rozumiem, ale zmluva s Digi je do roku 2018. Digi si určilo, že TV prenosy budú v piatok o 18:30 a v nedeľu o 19:00: Trápi nás to, hnevá na to a hľadáme aj na SFZ riešenia. Musím však rátať s tým, že je tam zmluva a sú tam veľké sankcie. Sú to veci, ktoré sa momentálne riešia veľmi ťažko." (18:07:11)
Otázka: "Kto je v klube zodpovedný za komunikáciu s fanúšikmi, kto to má na starosti a prečo nerobí nič pre ľudí, aby bolo viac divákov na štadióne?"
Marek Majtán: "Od augusta to má na starosti Juraj Vitko, ale v podstate je to práca nás všetkých, od hráčov, cez trénera až po vedenie klubu. Od novej sezóny prinesieme nový systém predaja lístkov, aj teraz už sme otvorili viacero pokladní. Chceme vypracovať zvýhodnenia pre ľudí, ktorí majú klubovú kartu. Rovnako chceme od budúcej sezóny zriadiť predaj lístkov cez sms."
Adrián Guľa: "Musíme si uvedomiť, že nie sme dokonalí a ani nebudeme dokonalí. Ani za rok a ani za rok a pol. Snažíme sa hráčov naučiť, aby prekážku neobchádzali, ale by do nej išli a zvládli ju. Musíme si uvedomiť, že je to dlhodobý proces."
Adrián Guľa: "Práve pre toto potrebujeme hrať s ťažkými súpermi. Naši chalani urobili výrazný progres, ale stále sme vo vývoji. Na tréningu to môžeme pilovať, ale hráč, ktorý to zažije v zápase, to až potom najlepšie pochopí. Chceme hrať v obrane na jeden, maximálne dva dotyky, ale stále sme vo vývoji."
Otázka: "Pri zápase pohára s Trnavou sme mali problémy, keďže Trnava dôkladne prečítala našu hru. Čo s tým?"
Milan Škriniar: "My sa snažíme hrať aj v ťažkých situáciách, jednoducho musíme zvládať aj takéto situácie."
Otázka:"Šušká sa o odchodoch hráčov, viete nám k tomu povedať viac?"
Karol Belaník: "Vieme, že je záujem o našich hráčov, ale zatiaľ nemáme žiadnu konkrétnu ponuku. Adrián Guľa dostal dôveru na 2 roky, na prebudovanie tímu s tým, že práve tá budúca sezóna by mala byť dominantná. Z tohto pohľadu nemáme ambíciu predávať hráčov, ale je jasné, že ak príde výnimočne dobrá ponuka, tak sa brániť nemôžeme, jednoducho je to biznis. Ale primárne hráčov predávať nechceme. Čo sa týka príchodov, intenzívne jednáme, ale nechcem k nám doťahovať hráčov za každú cenu. Chceme dávať najmä šancu vlastným hráčom a odchovancom. Ak sa naskytne dobrý príchod s ohľadom na budúcnosť i ekonomiku, tak sa nebudeme brániť."
Otázka: Do kedy mužstvo trénuje a kedy sa začína zimná príprava?
Adrián Guľa: "Trénujeme do piatku, následne máme ešte autogramiádu v obchodnom centre. Mladší hráči, ktorí ešte majú školu, budú trénovať približne do 15.12. Úvodný tréning zimnej prípravy je 5.1.2014 o 12:00. Absolvujeme prípravné stretnutia so Spartou Praha, Sláviou Praha a Duklou Praha. V riešení je rovnako i sústredenie v Turecku, kde však ešte zháňame súperov.
Otázka: "Chystá sa prestavba štadióna?"
Marek Majtán: "Prvá etapa sa už začala, pribudne jeden oblúk na Východnej tribúne, pribudne jeden oblúk na Západnej tribúne a oplášti sa Severná tribúna. To je prvá etapa, ktorá by mala skončiť približne v marci. O druhej etape zatiaľ hovoriť nemôžem, ale bude sa riešiť napríklad parkovanie".
Marek Majtán: " Do tohto by som vstúpil aj ja, pretože sa osobne poznáme. Určite to nie je One man show v zmysle p. Antošíka. urobili sa zmeny v predstavenstve. Všetci vnímame situáciu s fanúšikmi, vieme, že to, čo sa deje, nie je optimálne. Dlhodobo poznáme tvoj názor, ale rozhodnutia prijímajú tí, ktorí tento klub vlastnia. Nerobíme kroky proti fanúšikom. Radi privítame každého slušného fanúšika, bez problémov aj Teba, pokiaľ sa ospravedlníš za svoje vulgárne vyjadrenia. Ak si ochotný sa dištancovať od prejavov násilia, pyrotechniky a podobne, tak si vítaný na každom domácom zápase."
Ján Ukrop (bez. manažér): Zákaz máš z dôvodu dlhodobej podpory porušovania návštevného poriadku na štadióne.
Otázka: Vnímam tieto debaty pozitívne, ale je potrebné, aby boli pravidelne. Mrzí ma, že tu nie je p. Antošík. Som takisto rád, že s príchodom Adriána Guľu prišla koncepcia. Prvá otázka je na bezpečnostného manažéra: "Prečo má moja osoba zákaz vstupu na štadión."
Marek Majtán: "Chcem sa poďakovať všetkým, verím, že dnešná debata bude konštruktívna".
Adrián Guľa: "Na domácom trávniku sme mali štatisticky cez 7000 prihrávok, ale napríklad aj 125 striel. Sú to suché dáta, ale podstata je v tom, že sa snažíme robiť futbal tak, aby naši chlapci išli nadoraz a kvalitne pracovali počas celého zápasu. Snažili sme sa etablovať do tímu najmä vlastných hráčov, čo sa nám z časti podarilo. Teší ma, že naši chlapci sú hladní po úspechu a dali o sebe vedieť, hoci stále sa máme v čom posunúť."
Adrián Guľa: "Dobrý večer, som rád, že sa môžeme stretnúť na spoločnom meetingu. Verím, že to dnes bude otvorená debata, ktorá obe strany vzájomne posunie. Budem rád, keď bude medzi nami vzájomný rešpekt. Snažíme sa robiť futbal maximálne férovo a verím, že všetci spoločne máme radi futbal a MŠK Žilina. Ja som rád, že sa nám podarilo zmeniť myslenie hráčov, pracovitosť našich chalanov je extrémna. Aj dnes stále pracujú v tvrdom režime, stále fungujeme v dvojfázových tréningoch. Riešime rôzne analýzy, diskusie a podobné veci. Som rád, že sme prehrali iba jeden zápas. Všetci vieme, že sme doma zaváhali v dvoch zápasoch, ale je treba povedať, že herne sme boli dominantní a to ma teší.
Prišiel i bezpečnostný manažér tímu Ján Ukrop.
Nuž, a čo je zaujímavé, dorazili i zástupcovia Ultras Žilina.
V tomto momente prichádza manažér tímu Karol Belaník a hlavný tréner MŠK Adrián Guľa.
V tomto momente dorazil i PR manažér tímu Juraj Vitko.
Na stretnutí je predbežne cca 20 ľudí. Za klub prišli zatiaľ riaditeľ klubu Marek Majtán a hráči Martin Krnáč a Milan Škriniar.
Príjemný dobrý deň, vítam vás pri sledovaní on-line prenosu zo stretnutia vedenia MŠK Žilina s fanúšikmi. Stretnutie sa uskutoční v press centre štadióna MŠK Žilina za účasti riaditeľa klubu, športového manažéra, hlavného trenéra, PR manažéra a bezpečnostného manažéra. Budete sa môcť dozvedieť bližšie informácie o súčasnom dianí v klube a o pripravovaných zmenách.

Stretnutie vedenia MŠK Žilina s fanúšikmi

konec