Menu

Další

Tiskové konference

Tisková konference ČFBU před startem MS ve florbale

konec

03.12.2014, 11:00 • Porsche Česká republika s.r.o., Radlická 740, Praha 5 • Tomáš Lazar

R. Cepek: Za minulým turnajem jsme udělali tlustou čáru, pro nás je to nové mistrovství, nová zkušenost. Na tým nebyl vyvíjen žádný tlak ohledně minulého neúspěchu. (11:41:47)
Filip Šuman: Všechny deníky a především Česká televize bude ve Švédsku přítomna . Na sociálních sítích nám přibylo několik desítek tisíc lidí. Držím palce organizátorům, doufám že problémů nastane co nejméně a týmy se budou moci soustředit pouze na své výkony.
Jan Barák (brankař): Do Švédska se těším, je to pro mě velká motivace. V tréninku jsem tomu dal opravdu hodně a tudíž jsem za nominaci moc šťastný. Soupeře jsme viděli na videu, takže jsme na ně opravdu poctivě přichystaní.
Tomáš Kafka (brankař): Je úžasné zahrát si před takovou návštěvou, na turnaj se samozřejmě těším. Je to nejhezčí věc, co amatérský sportovec může zažít. Atmosféra v týmu je skvělá. V minulých letech vždy panovalo napětí díky klubové příslušností, ale letos je v týmu bojový a kamarádský duch. Soustředění jsme si užili a věříme, že jsme připraveni. Ve skupině sehrajem zápasy s těžkými soupeři. S mým novým brankářským kolegou Barákem jsem spokojen. Nominaci si zasloužil, je příkladný a týmu dává spoustu pozitivní energie.
Z. Skružný: Hokejová hala, ve které hrajeme je nádherná. Bydlíme v hotelu, který jsme si přáli.
Zdeněk Skružný (trenér): Chtěli jsme, aby se hráči připravovali kondičně, v tomto směru jsme totiž nejvíce zaostávali za ostatními celky. Hráče jsme donutili více trénovat a brát florbal více vážně. Spolupráce v roce 2014 byla skvělá a pokud existuje spravedlnost ve sportu tak věřím, že to ukážem příští týden. Na turnaj jsme vybrali hráče které známe a kteří jsou ochotni bojovat za reprezentaci.
Radim Cepek (trenér): Na turnaj jsme se připravovali celé dva roky, očekávání je veliké. Skupina je nesmírně těžká, soupeře plně respektujeme. Musíme být plně koncentrováni, jinak se nám to může vimstít. Věřím hráčům, že jsou plně připraveni. Naše soustředění splnilo účel, zaměřili jsme se hlavně na taktickou stránku.
F. Šuman: Návštěvnost mistrovstí světa ve florbale stále drží Česká republika. Mnoha tisícové návštěvy se ale očekávájí i v kolébce florbalu.
Naši soupeři ve skupině jsou Estonsko (0-1-0), Švýcarsko (2-0-6), Norsko (1-1-4). Bilance s těmito celky není nikterak lichotivá.
F. Šuman: Ve skupině nás čekají těžké zápasy. Budeme potřebovat velkou podporu fanoušků. Já osobně hráčům věřím. Žádný z týmu, jako je tento, nevěnoval tolik úsílí v přípravě na šampionát.
Prezident ČFbU Filip Šuman: Zájem fanoušků je letos rekordní, důkazem včerejší návštěva extraligového zápasu na Chodově. Cítíme, že v některých ohledech je nyní jednoduší shánět sponzory.
Účastníci konference zasedají na svá místa, může se začít.
Všechny důležité informace nám zítra na tiskové konferenci sdělí prezident ČFbU Filip Šuman, reprezentační trenéři Radim Cepek a Zdeněk Skružný, Matěj Jendrišák (nově působící ve Švédsku), Jan Natov a i zkušený Tomáš Kafka,pro kterého to bude již osmý světový šampionát.
Čeští florbalisté mají letos na světovém šampionátu ve Švédsku jistě co napravovat. Na minulém turnaji konaném ve Švýcarsku v roce 2012, totiž skončili až na sedmém místě. O lepší výsledky se má postarat nová trenérská dvojice Radim Cepek a Zdeněk Skružný, která sází zejména na dravé mládí. Výsledkem jejich koncepční práce je první historické vítěství nad Švédy.
V Göteborgu se naši sportovci střetnou v základní skupině Norskem, Švýcarskem a Estonskem. Do čtvrtfinálových bojů postoupí přímo jen dva nejlepší celky. Třetí a čtvrtý musí následně absolvovat již předkolo play-off.
Na semifinálové zápasy a souboje o medaile se pak můžeme těšit v sobotu 13. a v neděli 14. 12. 2014 v moderním stánku Scandinavium v Göteborgu. Doufejme, že s účastí našich borců.
Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 11:00.

Tisková konference ČFBU před startem MS ve florbale

konec