Menu

Hokej

Tipos Extraliga (SR)

HK DUKLA Trenčín – HK VITAR Martin

2:0

konec (0:0, 0:0, 2:0)

23.11.2014, 17:00 • Zimný štadión Pavla Demitru, Trenčín • Marián Vychovalý sk

Tipsport: 1.75 4.5 3.15 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Branislav Jánoš (asistent trénera Dukly): „Začali sme veľmi dobre, hneď na začiatku sme si dokázali vytvoriť gólové príležitosti. Mali sme veľa šancí, ale brankár Čech predviedol skvelé zákroky. Hoci mohlo byť už po prvej tretine rozhodnuté, stav bol 0:0. Nevyužité šance hráčom zväzovali ruky, no bojovali a napokon sa nám podarilo vyhrať. Musím hráčom poďakovať za kvalitný výkon.“

Jaroslav Tӧrӧk (tréner MHC Mountfield): „Chceli sme sa dotiahnuť v tabuľke práve na Trenčín, to by sme tu však museli uhrať body. Snažili sme sa ustrážiť si stredné pásmo, neprišli sme ale v kompletnej zostave a to sa ukázalo aj na ľade. Veľmi námpomohol brankár Čech, ktorý zneškodnil veľké množstvo šancí. Súper bol lepší, vyhral zaslúžene; nám chýbala herná kvalita.“ (22:49:45)
Plne zaslúžené víťazstvo Trenčanov, ktorí mali počas zápasu prevahu, viac šancí, len výkon brankára Čecha a nemohúcnosť domácich strelcov uchránila málo nebezpečných hostí od debaklu.

60:00

Koniec zápasu.

MIKULA - 2:0

59:38

Trenčín dal gól!
Dukla pečatí víťazstvo do prázdnej brány. Získala puk za vlastnou bránou posunula ho do stredného pásma, kde už korčuľovali Melichárek s Mikulom na jediného obrancu. ONDREJ MIKULA si pripísal deviaty gól v sezóne.
Asistencia: Melichárek

58:48

Šanca pre Ďatelinku, ktorý dostal prihrávku spoza brány, ale nastrelil len po zemi do Konráda.

58:38

Hostia v šestici, Čech ostáva na striedačke. Varga, Fujerík, Ďatelinka, Smrek, Markovič a Lojek.

58:38

V krátkom čase druhé vhadzovanie pred Konrádom, hostia si pochopiteľne vzali oddychový čas. Ostane už Čech na striedačke?

58:05

Varga prihral pred bránu Markovičovi, ten tečoval len tesne mimo brány.

57:53

Říha posúval od pravého mantinelu pred bránu Illovi, ten bol pokrytý a puk zachytil Konrád.

57:38

Stále aktívnejšia Dukla a hostia sa zatiaľ k záverečnému náporu nedostávajú.

57:20

Mikulova obrovská bojovnosť za bránou, rybičkou ešte posunul stratený puk na Gašparoviča, ktorý ešte vylepšil pozíciu pre Petrovického. Na toho zívala odkrytá brána, no trafil len brániaceho hráča, ktorý sa obetavo hádzal do strely.

55:45

Michal Hlinka zachytil medzi kruhmi chybnú rozohrávku martinskej obrany, rozhýbal si Čecha, no trafil len žrdku martinskej brány.

55:15

Mikula sa predral od mantinelu až do výbornej pozície pred bránu, hoci mal na sebe zaveseného beka, jeho zakončenie Čech vyrazil, následná dorážka Gašparoviča bola zrazená nad plexisklo.

54:34

Dudáš chyboval a na bránku mohol ísť sám Varga, ktorý mu forčekingom vzal puk. Lenže obranca Dukly sa rýchlo otočil a hokejkou ešte súpera rozhodil, takže tomu puk ušiel.

54:23

Po ďaľšom nahodenom puku korčuľoval Šišovský, no Čech vybehol z bránky a prerušil hru.

54:00

Hostia sa snažia o vyrovnanie, Dukla prerušila hru vo svojej tretine.

GAŠPAROVIČ - 1:0

53:20

Trenčín dal gól!
Chvíľu sa hralo bez šancí či tlaku na oboch stranách, no potom Dukla bleskovo udrela. Nahodený puk od Petrovického dokorčuľoval JAKUB GAŠPAROVIČ skôr ako obranca a z pravého kruhu strelou popod vyrážačku Čecha otvoril skóre.
Asistencie: Petrovický, Zošiak

51:24

Dukla vyhrala bully pred bránou súpera, skúšala to nastreľovaním na bránu, lenže ani k jednému úspešnému teču sa nedostala.

50:57

Petrovický zaviezol puk do tretiny, prenechal Mikulovi, jeho švih z ľavého krídla Čech zachytil a prerušil hru.

50:32

Martin sa snažil využiť striedanie Dukly, Říha umne počkal na opačnej strane od striedačiek a dostal puk, nemal však rýchlosť a musel páliť hneď za modrou, takže Konrád nemal problémy.

49:43

Jokeľ preukázal ťah na bránu, nezastavili ho ani dvaja brániaci hráči. Dostal sa až pred Konráda a ten musel po dlhšom čase zasahovať.

48:30

Fujerík vystrelil spoza obrancu, Konrád puk vyrazil maskou vysoko nad plexisklo.

48:13

Po Gašparovičovom priťuknutí nastreľoval z diaľky Habšuda, ale Čech, ktorý mal odkrytý výhľad, bezpečne puk skryl v rukavici.

47:56

Hostia sa smerom dopredu trápia a veľmi málo sa dostávajú do útočného pásma.

46:39

Bokroš ostal sám na ľade, keďže spoluhráči striedali, následne sa po jeho nahodení píska icing, hoci sa čiaroví nedohodli a jeden rozpažoval. Vhadzovalo sa teda v strede.

45:08

Šišovský od mantinelu videl Stantiena pred bránou, ten skúšal prepasírovať puk za Čecha, no ten dokázal puk stečovať mimo bránu.

44:33

Hra pokračuje v rovnakom trende, ako počas prvých dvoch tretín, hostia sa prevažne bránia domácim útokom a čakajú na možnosť brejku.

43:24

Stantien spoza brány prihral Hudecovi, ten zbytočne ešte spracovával, čím sa obral o moment prekvapenia a dal Čechovi čas na prípravu.

42:12

Po tandeme Petrovického vystrelil nebezpečne do protipohybu brankára Cíger, no Čech dokázal betónom puk vytesniť. Následne ho Trenčania dostali na Zošiaka, ale ten spomedzi kruhov neprestrelil pripraveného brankára.

41:00

Trenčania v dohrávke presilovky síce strávili celý čas v útočnom pásme, Čech však nemusel urobiť žiadny veľký zákrok, lebo pokusy Dukly nemali potrebnú razanciu, ani presnosť.

40:01

Začala sa tretia tretina.
V druhej tretine boli opäť aktívnejší Trenčania, mali aj viacero presiloviek, no nevyužili ani prevahu o dvoch hráčov. Hostia z Martina nie sú dnes pred Konrádom nebezpeční, no keďže ich Čech drží v hre, stále majú k víťazstvu rovnako ďaleko ako domáci.

40:00

Druhá tretina sa skončila.

39:49

Trenčania dnes presilovky nehrajú dobre, ani táto im nevychádza podľa predstáv. Nahodenie pred bránu sa snažil po odraze puku využiť Petrovický, no je to len na náhodu.

39:01

T.Klíma, Martin, 2 min – podrazenie

38:06

Hostia ťažili z dlhého nahodenia, ktoré skočilo pred Konrádom, Varga vtipne našiel krížnym pasom T.Klímu, ten chcel využiť moment prekvapenia, ale strela mu nesadla.

36:18

Cíger si pri forčekingu na Kolbu pomohol hákovaním, rozhodca Konc buď nevidel, alebo nechcel vidieť. Na šťastie pre hostí sa akcia neskončila zakončením domáceho tímu.

35:20

Martinčania sa dostali pod tlak a na chvíľu sa venovali hráčom pri mantineli. Dvaja Trenčania tak ostali sami pred Čechom. Melichárek spracoval prihrávku, snažil sa sám o zakončenie, neposunul voľnému spoluhráčovi. Dobrý zákrok Čecha teraz zachránil hostí od gólu.

34:09

Illo svojou individuálnou akciou a bekhendovou strelou vybojoval svojmu tímu pásmo, následne Říha dlho udržal puk za bránou, hoci s Dudášom si toho užil dosť. Zakončenie však z martinskej strany neprišlo.

32:17

Jokeľ sám s pukom za bránou, snažil sa spoza nej otočiť do koncovky, čo Konrád vystihol a hokejkou, položenou na ľad, mu znemožnil ideálne zakončenie.

31:26

Dukla v prečíslení 3 na 2, Petrovický posunul Gašparovičovi, no toho odzbrojil Brcko.

29:03

Filo sa dobre zorientoval za bránu a našiel medzi kruhmi dobre postaveného Stantiena. Ten dnes však nemá strelecké šťastie, tento pokus brankár hostí vyrazil do rohu klziska.

27:42

Domáci v plnom počte.

27:08

Melichárek odviedol kus dobrej obrannej práce a dostal puk von z obranného pásma.

25:59

Smrek neprestrelil Konráda od modrej, neuspel ani v následnej skrumáži, kde sa snažil poslať na bránu odrazený puk.

25:42

Dudáš, Dukla, 2 min – podrazenie

24:56

Dukla síce strávila v útočnom pásme veľa času, no presilovka bola hraná pomaly, bez prekvapivých prihrávok či presných striel. Hostia teda odolali.

24:55

Hostia v plnom počte.

24:11

Po rozohraní zo strany opäť v náprahu Dudáš, tvrdý príklep obetavo zastavil telom Dvořák, no na striedačku musel za asitencie spoluhráčov.

23:38

Dudáš viackrát strieľal od modrej, no buď trafil brániaceho hráča, alebo len zadný mantinel.

22:55

Ďatelinka, Martin, 2 min – hákovanie

22:55

Dukla sa už už dostávala do šance, keď prišiel ďaľší faul, 72 sekúnd presilovky 5 na 3!

22:08

Lojek, Martin, 2 min – krosček

21:31

Martinčania už v plnom počte, no ešte chvíľu sa musia brániť v rovnakom zložení, keďže vyhodili puk cez všetky čiary.

21:12

Hostia v plnom počte.

20:44

Dukla sa síce nasťahovala do pásma hostí, no nepresnými prihrávkami sa oň následne pripravila.

20:01

Začala sa druhá tretina.
V druhej tretine ešte budú hrať Trenčania 70 sekúnd presilovku.
Prvá tretina sa niesla v znamení jasnej prevahy domáceho tímu, hostia si nevypracovali prakticky žiadnu veľkú šancu, najnebezpečnejší boli počas presilovky. Dukla však svoje príležitosti nevyužila a tak je zápas stále bezgólový a otvorený.

20:00

Prvá tretina sa skončila.

19:27

Puk poskakoval pred bránou hostí, hráči z oboch strán ho posúval vo vzduchu rukavicou, až tenisový úder Čecha, ktorý do puku pleskol svojou hokejkou, vyriešil túto komickú situáciu.

19:11

Ďatelinka, Martin, 2 min – nedovolené bránenie

18:03

Hostia v plnom počte.

17:40

Obrovská šanca pre Duklu. Rozhodila v presilovke súpera, strela od modrej bola tečovaná a puk sa od hornej konštrukcie odrazil pred bránku, na Melichárka zívala polovica bránky hostí, no bekhendom puk poslal mimo nej.

17:04

Melichárek sa snažil pred brankárom o teč strely, následne aj o dorážku, no brankár hostí ho vykryl.

16:33

Andersons napálil z dobrej pozície len do stredu brány, takže hosťujúci brankár nemal problém.

16:03

Matejka, Martin, 2 min – držanie

15:39

Martinčania aktívne využívajú možnosť útoku, ktorú ponúka hybridný icing, po ďaľšom z nahodení síce na chvíľu vznikol problém pred Konrádom, ale Trenčania to zvládli.

14:39

Habšudovu strelu od modrej vyrazil brankár pred seba, opäť šanca pre Stantiena, ten však nastrelil len Čecha.

14:26

Puk sa poodrážal po nahodení Dukly do pásma, najbližšie mal k nemu Stantien, jeho prudký príklep Čech vyrazil plecom na ochrannú sieť.

12:17

Dukla sa zamotala pri rozohrávke, rezultoval z toho icing a vhadzovať sa tak bude pred Konrádom.

10:30

Kozák naskočil z trestnej rovno do brejku Dukly, dostal prihrávku a ťahal tak prečíslenie 3 na 1. Rozhodol sa pre strelu z pravého kruhu, ale Čechov zákrok bol úspešný.

10:18

Domáci v plnom počte.

09:40

Hostia nehrali presilovku zle, rozhýbali obranu hostí, no strely Lojeka boli veľmi nepresné.

08:38

Bokroš dostal puk z vlastného obranného pásma.

08:18

Kozák, Dukla, 2 min – nedovolené bránenie

07:38

Z uhla vyslal navštívenku Konrádovi Vraga, domáci brankár puk vytečoval vysoko, po dopade ho obrancovia poslali von z obranného pásma.

06:29

Hrá sa dlho bez prerušenia, akcie sa striedajú na oboch stranách, no bez zakončenia na bránu.

04:43

Illo sa predral až ku koncovke z ľavého kruhu, švihom trafil tesne mimo bránky Dukly.

03:42

Miikula v súboji s Ďatelinkom stratil prilbu, tak prestal hrať, vzápätí si ju nasadil a pokračoval v hre. Rozhodca Konc ho nechal bez povšimnutia.

01:38

Kolba napálil cez celé ihrisko až na zadný mantinel, no jeho spoluhráči neboli prví pri puku.

00:49

Habšuda sa oprel do puku od modrej, ale Čech jeho pokus stlmil na hrudi.

00:14

Hneď z prvého útoku sa Dukla mohla presadiť, Nemcovu strelu Čech vyrazil, následný pokus od modrej narobil zmätky pred bránou hostí.

00:01

Stretnutie sa práve začalo.
Predzápasová dilema, či tréneri dajú dôveru brankárskym jednotkám, je zodpovedaná práve v prospech mužov č.1. Aj Branislav Konrád, aj Jakub Čech sa postavia do bránkoviska, pripravení pomôcť tímu a napraviť chuť z piatka.
Úvodné zostavy:

Dukla Trenčín: Konrád (Nagy) – Kozák, Andersons, Habšuda, T. Bokroš, Dudáš, Zošiak, Palovič – Mikula, V. Nemec, Melichárek – P. Šišovský, Petrovický, Jakub Gašparovič – J. Cíger, Michal Hlinka, M. Filo – Daniška, P. Stantien, D. Hudec – T. Lipták

MHC Mountfield (Martin): Čech (Dzubina) – Matejka, Ďatelinka, Brcko, Lojek, Dvořák, Smrek, Tupý, Kolba – T. Varga, Fujerík, J. Markovič – Říha, Illo, Važan – L. Klíma, T. Klíma, Jokeľ – Jurášek, Dírer, Šugár

Rozhodca: D.Konc – Kacej, Stanzel.
Medzi šiestou Duklou a siedmym Martinom je desaťbodový rozdiel, v prípade trenčianskeho víťazstva sa tak odstup prvej šestky v tabuľke zvýši, hostia sa budú snažiť o jeho skresanie, aby si udržali kontakt, aj preto je zápas 26.kola dôležitý pre oba celky.

Dukla aj Mountfield nastúpili v piatok doma proti favoritom, oba celky dostali veľa gólov a svojich fanúšikov nepotešili. V nedeľu tak pôjde obom o reparát. Trenčania sa museli doma skloniť pred umením Nitry, podľahli 4:7. Martinčania nestačili na Zvolen a inkasovali ešte o jeden gól viac – 3:8.

Pre tím z Turca bolo v sezóne dôležité, že sa dostal spod veľkej krízy, ktorá ho kvárila v októbri, mužstvo zmenilo trénera a do kádra pribudli aj posily, najväčšie očakávanie vzbudzoval návrat obľúbenca martinského publika – Lukáša Říhu. V šiestich stretnutiach má zatiaľ bilanciu 1+2. Účasť českého útočníka môže aj v Trenčíne priniesť emócie, keďže patril pred šiestimi rokmi k hlavným aktérom pamätnej série play-off, ako aj nasledujúcich zápasov. V zostave trénera Toroka chýba viacero hráčov pre zranenie, citeľná je najmä absencia prvého centra Galamboša, ktorý sa zranil práve v súboji s Trenčanmi na domácom ľade. Pomaly sa vracia do tréningového procesu a v Martine túžobne očakávajú aj jeho návrat do zostavy.

Dukle chýba najmä obranca Peter Novajovský, ktorý si v týždni poranil vo Zvolene ruku a vynechal už dve stretnutia. Proti Nitre sa strelecky Trenčania presadili až štyrikrát, čo je výrazne nad ich sezónny priemer, no naopak im nezahrala obrana s brankárom, sedem gólov inkasovala prvýkrát. Maximom bolo doteraz 5 gólov, pričom aj ten piaty dali Popradčania do prázdnej brány. Tím trénera Stantiena sa teda zrejme bude chcieť vrátiť najmä k zodpovednej obrannej hre.

Zaujímavá bude aj úloha trénerov pred zápasom. V piatok im „vybuchli“ brankárske jednotky. Tak trenčiansky Konrád, ako aj martinský Čech, nepodali zrovna oslnivé výkony, takže bude zaujímavé sledovať, či sa tréneri rozhodnú nasadiť do tohto duelu opäť svojich prvých brankárov, alebo dajú šancu náhradníkom.

V prvých dvoch vzájomných dueloch zvíťazili Trenčania, u súpera však až po samostatných nájazdoch.
Výsledky vzájomných zápasov:
HK Dukla Trenčín – MHC Mountfield Martin 3:1 (0:1, 1:0, 2:0)
Góly a asistencie: 39. Gašparovič (Kozák, Bokroš), 58. Nemec (Bokroš), 60. Radivojevič (Nemec) – 2. L. Klíma (T. Klíma, Tupý)

MHC Mountfield Martin – HK Dukla Trenčín 2:3 po sam. nájazdoch (1:1, 1:1, 0:0 – 0:0)
Góly a asistencie: 4. Galamboš (T. Varga, J. Markovič), 28. Zucker (Kolena, L. Klíma) – 4. Petrovický (T. Bokroš, Šišovský), 29. T. Bokroš (Michal Hlinka), rozhodujúci nájazd O. Mikula

Stretnutie medzi Duklou a MHC Mountfield sa začína o 17:00, rozhodovať budú: D.Konc – Kacej, Stanzel
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.

HK DUKLA Trenčín – HK VITAR Martin

2:0

konec (0:0, 0:0, 2:0)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 54. Gašparovič (Petrovický, Zošiak), 60. Mikula (Melichárek)

HK DUKLA Trenčín: Konrád (Nagy) – Kozák, Andersons, Habšuda, T. Bokroš, Dudáš, Zošiak, Palovič – Mikula, V. Nemec, Melichárek – P. Šišovský, Petrovický, Jakub Gašparovič – J. Cíger, Michal Hlinka, M. Filo – Daniška, P. Stantien, D. Hudec – T. Lipták

HK VITAR Martin: Čech (Dzubina) – Matejka, Ďatelinka, Brcko, Lojek, Dvořák, Smrek, Tupý, Kolba – T. Varga, Fujerík, J. Markovič – Říha, Illo, Važan – L. Klíma, T. Klíma, Jokeľ – Jurášek, Dírer, Šugár

Rozhodčí: D.Konc – Kacej, Stanzel

Průběh zápasu
1. třetina
08:18
16:03
19:11
Po 1. třetině
2. třetina
22:08
22:55
25:42
39:01
Po 2. třetině
3. třetina
53:20
59:38
Konec