Menu

Hokej

Tipos Extraliga (SR)

HK Nitra – HK Skalica

6:3

konec (0:1, 5:1, 1:1)

23.11.2014, 17:00 • Zimný štadión, Nitra sk

Tipsport: 1.23 6.2 7.4 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Je dobojované!
V úvode tretej dvadsaťminútovky hokejisti hosťujúcej Skalice poriadne prekvapili, keď už sedem sekúnd po úvodnom vhadzovaní skóroval Stloukal, no to bola posledná gólová bodka hostí v tomto zápase. Následne v 49. minúte po peknej samostatnej parádičke skóroval Richard Lelkeš, ktorý Lipovskému už nič nedaroval.

Nitrania si teda zaslúžene pripisujú do tabuľky tri body a v počte vsietených gólov sa dnes dostali na číslo 102, čo je zatiaľ najviac v tejto sezóne!

Dovidenia pri ďalších online prenosoch zo zápasov slovenskej Tipsport extraligy.
S prianím pekného večera sa lúči Tomáš Kovalský. (19:08:26)

60:00

Koniec zápasu.

59:49

Lelkeš tentokrát prihrával na Piačku, no ten napokon už nedokázal prekonať pozorný skalický obranný val.

59:31

Lelkeš sa dostal do peknej gólovej šance na ľavej strane, no napokon si z ťažkého uhla nedokázal obhodiť pozorného gólmana Skalice.

59:13

Bajtek sa s pukom natlačil do medzikružia, následne vystrelil, no gólman Lipovský bol v strehu a puk zachytil pod svojou lapačkou.

58:39

Z ľavej strany zakončoval švihom aktívny Michal Novák, no ani jeho strela netrafila priestor skalickej svätyne.

58:06

Skaličania majú puk vo svojej moci, no zatiaľ sa m nedarí ofenzívne presadiť. Nitrania intenzívne forčekujú a držia si svoje tri body na domácom ľade.

57:46

Lukáš Novák to skúšal príklepom z medzikružia, no ani jeho projektil sa medzi troma žŕdkami skalickej svätyne tentokrát neujal.

57:20

Školiak sa dostal do útoku, no napokon ho pozorný Tománek od puku bez problémov odstavil a napokon mu zakončovať nedokázal.

56:50

Spoza kruhov nekompromisne pálil Piačka, no jeho projektil smeroval len tesne vedľa skalickej svätyne.

56:06

Kuzma pálil spoza kruhov, následne chcel puk ešte stečovať Jakub Ručkay, no nepodarilo sa mu to. Následne si Lipovský pripísal ďalší dobrý zákrok a videli sme ďalší náznak potýčky medzi Henrichom Ručkayom a Pavešicom.

55:59

Jakub Ručkay hľadal dobrou prihrávkou z pravej strany Slováka v centrálnej časti, no tam sa k puku dostal len pozorný Jankovič.

55:18

Po dlhšom čase gólman Lipovský puk radšej prikryl pod svojou lapačkou a prerušil hru. Po tomto zákroku sa do slovnej potýčky pustili hráči Piačka a Stloukal, no túto dvojicu napokon čiaroví rozhodcovia oddelili.

54:59

Puk sa momentálne nachádza v strednom pásme, kde ho majú hráči Nitry vo svojej moci a upokojujú tempo hry.

54:24

Richard Mráz sa chystal už na štvrtý gól v dnešnom zápase, no jeho pekná strela švihom z pravej strany napokon Lipovského neprekvapila.

53:36

Na druhej strane sa do úniku dostal Tománek, no jeho projektil bol veľmi nepresný a napokon minul svätyňu gólmana Lipovského.

52:56

Hosťujúci Lantoš pálil z centrálnej časti, no jeho projektil bol zblokovaný len na zadný mantinel za nitrianskou bránou.

52:20

Nitrania sa napokon dokázali ubrániť a už hrajú v plnom počte. Skaličania sa však stále snažia útočiť a niečo zaujímavé vymyslieť.

51:46

Nitrianskí hokejisti sa aj tentokrát dokázali oslobodiť vyhodením puku cez všetky čiary až k bráne gólmana Lipovského.

51:16

Gründling po peknej prihrávke od Školiaka pálil spoza pravého kruhu, no jeho delovka smerovala len tesne nad bránu Nitry.

50:51

Nitrania sa zatiaľ bez problémov oslobodzujú a Skaličania majú problém s usadením sa v útočnom pásme. Zatiaľ sa však stále snažia dostať do útoku.

50:20

Skalica si zahrá v početnej výhode – prvá v dnešnom zápase. Branislav Mezei obdržal dve minúty za faul lakťom.

49:56

Nitrania majú puk vo svojej moci, no nikam sa neponáhľajú a takticky vyčkávajú na chybu súpera, ktorému neostáva nič iné, len útočiť.

49:24

Skaličania majú puk vo svojej moci za vlastnou bránou, odkiaľ sa snažia zaútočiť. Zatiaľ sa im však v tom veľmi nedarí.

LELKEŠ - 6:3

48:52

Nitra dala gól!
Domáci RICHARD LELKEŠ vystihol chvíľu, v ktorej sa za nitrianskou bránou zraziili dvaja skalickí hráči, následne si spoza nej nakorčuľoval pred gólmana Lipovského, počkal si na jeho pohyb a keď ho už videl položeného na ľade mu puk ukážkovo vyvesil. Bez asistencie.

48:26

Skaličania si ani tentokrát nerozumeli a previnili sa zakázaným uvoľnením, po ktorom sa opäť bude vhadzovať pred gólmanom Lipovským.

47:46

Slovák sa snažil individuálne prejsť cez pozorného obrancu Nádašdiho na pravej strane, no napokon sa mu to nepodarilo, keďže Nádašdi ho od puku odstavil telom.

47:01

Skaličania sa tentokrát previnili zakázaným uvoľnením, po ktorom sa bude vhadzovať pred gólmanom Lipovským.

46:50

René Školiak vyhral buly na pravom kruhu v útočnom pásme, následne sa natlačil pred gólmana Lakosila a zakončoval, no trafil len jeho dobre postavenú výstroj.

46:25

Stloukal sa s pukom natlačil po pravom krídle pred gólmana Lakosila, no napokon nedokázal prekonať jeho pozorné betóny.

45:54

Hosťujúci útočník Tomáš Méry napokon nedokázal prekonať skúseného Lakosila, ktorý svojou ľavou rukou skvele zakročil a puk vytesnil nad svoju bránu!

45:54

Kuzma podržal v samostatnom úniku Méryho a hlavný rozhodca nariadil trestné strieľanie!

45:24

Slovák sa rýchlo presúval cez stred, no napokon nedokázal ideálne zakončiť a minul priestor skalickej brány.

44:59

Jakub Ručkay nahadzoval puk na zadný mantinel, no tam sa k nemu dostali len pozorní obrancovia Skalice, ktorí upokojujú tempo hry.

44:27

Štumpf natlačil puk pred bránu gólmana Lakosila a následne sa snažil nadvakrát zakončovať, no trafil len pozorných nitrianských obrancov.

43:58

Na druhej strane zakončoval Lukáš Novák, no jeho projektil spoza kruhov napokon nedokázal prekvapiť pozorného gólmana Lipovského.

43:27

Lakosil si na svoje konto pripísal ďalšie dva dobré zákroky. Najskôr zneškodnil strelu Jankoviča a následne si poradil aj s projektilom Stloukala.

42:48

Gründling si nakorčuľoval na ľavý kruh od útočnej modrej čiary, následne poriadnym príklepom ohrozil gólmana Lakosila, no ten skvele zakročil svojou vyrážačkou!

42:28

Ordzovenský pálil spoza kruhov, následne sa k dorážke na pravej strane dostal Lelkeš, no skalický gólman bol aj tentokrát v strehu a puk vytesnil svojimi betónmi do bezpečia.

41:58

Nitrania sa s pukom natlačili pred skalickú bránu, no ich strelecké zakončenia napokon nedokázali prekonať gólmana Lipovského.

41:30

Nitrania si tentokrát poriadne nerozumeli a previnili sa zakázaným uvoľnením, po ktorom sa bude vhadzovať pred gólmanom Lakosilom.

40:55

Nitrania sa po rýchlom góle v tretej tretine dokázali rýchlo zotaviť a snažia sa ofenzívne presadiť. Lukáš Novák sympaticky zakončoval z pravej strany, no minul priestor skalickej brány.

STLOUKAL - 5:3

40:07

Skalica dala gól!
Tak toto bolo poriadne prekvapenie z dielne skalických hokejistov! Po vyhratom vhadzovaní v strednom pásme sa najproduktívnejší skalický hráč PETER STLOUKAL dostal k puku v medzikruží, následne z hranice ľavého vystrelil a poriadne prekvapil gólmana Lakosila. Bez asistencie.

40:01

Začala sa tretia tretina.
V druhej dvadsaťminútovke tohto zápasu boli opäť oveľa aktívnejší hokejisti domácej Nitry, ktorí tentokrát dokázali svoju aktivitu pretaviť aj na góly. Najskôr v 24. minúte po góle Lukáša Nováka v presilovej hre vyrovnali, no hneď v 25. minúte ich schladil René Školiak, ktorý poslal Skalicu opäť do vedenia. Od tohto momentu však domáci zabrali na plné obrátky a v rozmedzí 1 minúty a 28 sekúnd dokázali vsietiť tri góly (2krát Richard Mráz a 1krát Henrich Ručkay), po ktorých poslali svoj tím do vedenia 4:2. Tento tlak nervov neuniesol hosťujúci Nechala, ktorý sa za napadnutie na Tománka nechal vylúčiť na 5 minút + do konca zápasu. Následne v 32. minúte počas tejto presilovej hry skóroval opäť Richard Mráz, ktorý zavŕšil svoj hetrik v dnešnom zápase, na ktorý potreboval len 3 minúty a 35 sekúnd!

Podarí sa Skaličanom udržať nitrianský náskok na uzde a ešte zabojujú alebo domáci urobia z dnešného zápasu debakel?

40:00

Druhá tretina sa skončila.

39:49

Henrich Ručkay hľadal prihrávkou z pravej strany svojho kolegu Jakuba Ručkaya, no nepodarilo sa mu to. Henrichova prihrávka bola zblokovaná len na zadný mantinel.

39:16

Lelkeš predviedol sympatické kľučky pred gólmanom Lipovským, následne chcel prihrávať na Piačku, no ten už neprekonal ľavý betón gólmana Lipovského.

38:51

Horváth nahodil puk do stredného pásma, no tam sa k nemu dostali len hokejisti domácej Nitry, ktorí opäť útočia.

38:24

Nitrania sa rozhodli zaútočiť, no ani tentokrát sa im nepodarilo prejsť cez útočnú modrú čiaru podľa pravidiel a videli sme postavenie mimo hry.

37:39

Richard Mráz peknou prihrávkou z ľavej strany hľadal Štefanku, no ten sa nedokázal cez jedného zo skalických obrancov obtočiť a o puk napokon prišiel.

37:10

Lukáš Novák sa rýchlo presúval po ľavom krídle a napokon vystrelil, no jeho projektil smeroval len nad skalickú svätyňu.

36:46

Slovák po peknej prihrávke od Henricha Ručkaya pálil z ľavej strany, no napokon trafil len pozorného obrancu Jankoviča.

36:09

Vladimír Lantoš forčekoval a vybojoval puk pre Skalicu, no napokon ostal v útočnom pásme sám a nedokázal si vytvoriť streleckú pozíciu.

35:55

Skaličania si tentokrát nerozumeli a puk poslali cez všetky čiary len za cenu zakázaného uvoľnenia.

35:30

Stloukal sa už chystal do samostatného úniku, no napokon nedokázal nič zaujímavé vymyslieť, keďže ho dvojica nitrianských obrancov skrižovala.

34:54

Piačka sa pri zachytávaní puku vedľa vlastnej brány pošmykol a následne sa k nemu dostali Skaličania. Tí boli však rýchlo zastavení.

34:26

Štefanka potiahol puk po pravom krídle do útočného pásma, následne prihrával Mezeiovi, no jeho delovka od modrej skončila len na Lipovského hrudi.

33:59

Skaličania zachytili puk po nepresnej rozohrávke domáceho tímu a niekoľko sekúnd ho podržali. Nitrania však opäť útočia.

33:29

Stümpel sa dostal k zakončeniu na ľavom krídle, no jeho pekná strela švihom napokon smerovala tesne vedľa skalickej svätyne a puk sa odrazil až na ochrannú sieť.

32:59

Nádašdi sa dostal do skvelej gólovej šance na ľavej strane, no napokon nedokázal trafiť skalickú bránu, ktorá bola takmer celá odkrytá, keďže Lipovský ležal na ľade.

32:21

Nitrania takticky obstreľujú bránu Skalice, no zatiaľ sa im nedarí skórovať aj pošiestykrát. Skaličania vo štvorici zatiaľ bránia veľmi dobre.

31:48

Po peknej prihrávke z ľavej strany od Jakuba Ručkaya sa k puku v centrálnej časti dostal jeho brat Henrich, no Henrichov projektil smeroval len tesne vedľa skalickej brány.

R. MRÁZ - 5:2

31:12

Nitra dala gól!
RICHARD MRÁZ poriadne potešil nitrianského trénera a práve v tejto presilovej hre zavŕšil svoj hetrik! Dostal sa k odrazenému puku v medzikruží a nekompromisnou strelou k ľavej žŕdke skalickej brány bez problémov prekonal gólmana Lipovského. Asistenciu si pripisuje Michal Novák.

30:39

Po tvrdej strele spoza pravého kruhu od Michala Nováka sa k zakončeniu pred gólmanom Lipovským dostal Štefanka, no ten napokon prestrelil poloprázdnu skalickú bránu.

30:19

Nitrania rozohrali úvod svojej päťminútovej presilovej hry pokojne a snažia sa ofenzívne presadiť.

30:07

Hosťujúci obranca Tomáš Nechala to tentokrát v strednom pásme pri mantineli poriadne prehnal a svoje nervy neudržal na uzde. Po napadnutí hlavy a krku Romana Tománka odchádza Nechala predčasne pod sprchy, keďže dostal trest 5 + do konca zápasu.

29:42

1 minúta a 28 sekúnd, presne takýto časový úsek priniesol hráčom Skalice poriadne studenú sprchu. Momentálne sú hostia pri puku, no bez väčšej snahy.

29:13

Skalický tréner si vyžiadal oddychový čas!

H. RUČKAY - 4:2

29:13

Nitra dala gól!
Domáci hokejisti si začínajú zo svojich súperov robiť trhací kalendár. Po peknej prihrávke od Slováka sa k zakončeniu dostal HENRICH RUČKAY, ktorý tvrdou strelou zneškodnil gólmana Lipovského s veľkým prehľadom. Asistencie si pripisujú hráči Marek Slovák a Jakub Ručkay.

R. MRÁZ - 3:2

28:13

Nitra dala gól!
Štefanka natlačil puk na bránu Skalice, následne sa k odrazenému puku dostal Pupák, ten vystrelil, no zblokovaný puk sa dostal len pred RICHARDA MRÁZA, ktorý z tesnej blízkosti otáča skóre zápasu v nitriansky prospech. Asistenciu si pripisuje Miroslav Pupák.

27:58

Skaličania intenzívne napádajú rozohrávku domácich hokejistov, no zatiaľ sa im nedarí získať puk.

R. MRÁZ - 2:2

27:44

Nitra dala gól!
Skaličania tentokrát nedokázali ustrážiť aktívneho Lelkeša, ktorý sa za bránou zbavil hosťujúceho Drtinu, následne si nakorčuľoval na pravú stranu, tvrdo vystrelil, gólman Lipovský napokon puk nedokázal zachytiť a k dorážke sa dostal RICHARD MRÁZ, ktorý bol nedôrazne bránený. Asistenciu si pripisuje Richard Lelkeš.

27:29

Stloukal sa prekorčuľoval cez stred až na hranicu ľavého kruhu, no jeho následné zakončenie zblokovala až pravá žŕdka nitrianskej svätyne!

26:55

Na druhej strane sa k zakončeniu dostal Komínek, no jeho pekná strela zápästím skončila len tesne vedľa nitrianskej brány.

26:23

Pred skalickou bránou sa tentokrát dobre zorientoval aktívny Jakub Ručkay, no svojou strelou švihom nedokázal prekonať pozorného Lipovského.

25:38

Odrzovenský nekompromisne pálil spoza kruhov, no jeho projektil ešte pred Lipovským zblokoval jeden zo skalických obrancov.

25:08

Nitrania sú mierne otrasení, no stále sa snažia dostať pred skalickú svätyňu a nekompromisne zaútočiť.

ŠKOLIAK - 1:2

24:37

Skalica dala gól!
Skaličania dokázali odpovedať hneď, ako to bolo možné! Po fantastickej prihrávke spred skalickej brány od Drtinu sa k zakončeniu pred gólmanom Lakosilom dostal osamotený RENÉ ŠKOLIAK, ktorý bol osamotený a jeho strela švihom skončila presne v ľavom hornom rohu nitrianskej brány. Asistenciu si pripisuje Marek Drtina.

23:58

Skalickí hokejisti hrajú po inkasovaní gólu len veľmi opatrne a nedarí sa im dostať do útočného pásma.

L. NOVÁK - 1:1

23:25

Nitra dala gól!
Nitrania roztočili svoj ofenzívny kolotoč v presilovej hre a napokon dokázali vyrovnať! Spoza kruhov nekompromisne vystrelil Nádašdi, na jeho strelu gólman Lipovský ešte zareagoval vyrazením puku, no na následnú dorážku LUKÁŠA NOVÁKA už nemal nárok. Asistencie si pripisujú hráči Tomáš Nádašdi a Roman Tománek.

23:05

Domáci hokejisti si zahrajú v početnej výhode. Skaličan Šimíček obdržal dvojminútový trest za držanie protihráča.

22:06

Štefanka sa s pukom natlačil na ľavé krídlo, no už zakončovať nemohol, keďže sa hra prerušila kvôli prihrávke rukou.

21:42

Nitrianskí hokejisti si nerozumeli vo svojej ofenzívnej kombinácii a opäť sa previnili len zakázaným uvoľnením.

21:28

Spoza kruhov nekompromisne pálil Nádašdi, jeho projektil ešte tečoval Piačka, no gólman Skalice tentokrát zasahovať nemusel, keďže puk smeroval tesne vedľa jeho brány.

20:56

Puk sa v týchto chvíľach nachádza v strednom pásme, kde ho majú v moci Skaličania, no tí sa zatiaľ nedokážu cez pozornú nitrianskú defenzívu dostať do útočného pásma.

20:17

Nitrania sa hneď v úvode druhej tretiny vydali do poriadnej ofenzívnej vlny, gólman Lipovský je však rozchytaný ešte z prvej tretiny a po strele domáceho Nováka si pripísal ďalší dobrý zákrok.

20:01

Začala sa druhá tretina.
V prvej dvadsaťminútovke tohto zápasu boli oveľa aktívnejší domáci Nitrania, no tí doposiaľ nedokázali nájsť recept na skúseného gólmana Lipovského, ktorý drží Skalicu nad vodou. Na druhej strane Skaličania dokázali po jednoduchej akcii skórovať v 14. minúte, keď sa po Školiakovej prihrávke bez problémov presadil Daniel Štumpf. Defenzíva Skalice zatiaľ na čele s Lipovským odoláva veľmi dobre, no uvidíme, ako dlho jej to vydržíí.

Podarí sa aktívnejším Nitranom svoje úsilie pretaviť aj na gólovú radosť alebo si Skaličania svoje vedenie v zápase ustrážia?

20:00

Prvá tretina sa skončila.

19:48

Nitrania bojujú o vyrovnanie aj v závere prvej tretiny, po po peknej prihrávke od Štefanku už Mezei zakončovať nedokázal.

19:04

Lukáš Novák vybojoval puk pred skalickou bránou a sympaticky zakončoval z otočky, no trafil len výstroj gólmana Lipovského, ktorá zblokovala puk na zadný mantinel.

18:56

Z ľavej strany sa tentokrát pred skalickú bránu natlačil Richard Mráz, no ten pohorel na dnes vynikajúco osadených Lipovského betónoch.

18:39

Po skvelej bekhendovej prihrávke od Lelkeša sa k zakončeniu dostal osamotený Bajtek, no ten nedokázal prekonať lapačku gólmana Lipovského.

18:21

Lipovský si na svoje konto pripísal ďalšie dva dobré zákroky, keď najskôr zneškodnil zblokovanú strelu z centrálnej časti od Slováka a následne si poradil aj s Bednárovým projektilom z pravej strany.

17:59

Nitrania intenzívne forčekujú a robia Skaličanom poriadne problémy v rozohrávke. Skalickí obrancovia sú však zatiaľ pozorní a nedávajú svojim súperom veľa príležitostí.

17:24

Mezei si s pukom nakorčuľoval na ľavý kruh a pekným švihom zakončoval, no skalický gólman je vo forme a puk aj tentokrát svojou hruďou zblokoval na zadný mantinel.

16:59

Méry sa dostal k zakončeniu na pravom krídle, no jeho peknú strelu švihom gólman Lakosil dokázal vyraziť do bezpečia.

16:16

Ordzovenský nekompromisne pálil z pravého kruhu, no aj tentokrát pozorný Lipovský skvele zasiahol svojimi dobre osadenými betónmi.

15:59

Stümpel sa dostal do sympatickej gólovej šance pred bránou gólmana Lipovského, no napokon nedokázal trafiť odkrytý priestor a ochranca skalickej svätyne si na svoje konto pripísal ďalší dobrý zákrok.

15:20

Piačka sa dostal po chybe Gründlinga k puku na pravej strane, no jeho prízemnú strelu gólman Lipovský skvele odhadol a svojim pravým betónom vytesnil puk napravo od svojej brány.

14:52

Skaličania mali ďalšiu skvelú gólovú príležitosť! Bene nekompromisne pálil z ľavej strany, následne Lakosil puk vyrazil pred seba, kde stál osamotený Stloukal, no ten napokon neprekonal ľavý betón pozorného nitrianského gólmana.

14:13

Tománek sa rýchlo presúval po pravom krídle, no následne sa pri ňom pristavil pozorný obranca Jankovič, ktorý mu puk vypichol a zakladá ďalší skalický útok.

ŠTUMPF - 0:1

13:41

Skalica dala gól!
Skaličania sa po poriadnom zaváhaní v nitrianskej defenzíve dostávajú do vedenia! René Školiak bol za nitrianskou bránou nedôrazne bránený Jozefom Stümpelom a následne skvelou prihrávkou našiel v medzikruží nebráneného DANIELA ŠTUMPFA, ktorý svojou dôraznou strelou nedal Lakosilovi žiadnu šancu. Asistenciu si pripisuje René Školiak.

13:25

Ani tentokrát to nitrianským hráčom nevyšlo a čiaroví rozhodcovia avízujú ďalšie zakázané uvoľnenie.

13:16

Nádašdi si tentokrát poriadne nerozumel so svojimi spoluhráčmi a previnil sa len zakázaným uvoľnením, po ktorom sa bude vhadzovať pred gólmanom Lakosilom.

12:46

Na druhej strane sa k zakončeniu na ľavom krídle dostal Ordzovenský, no ten príliš dlho premýšľal a napokon pozornú skalickú defenzívu nedokázal prekonať. Puk skončil zblokovaný na zadnom mantineli.

12:20

Bene sa dostal k zakončeniu na ľavom krídle, no jeho projektil napokon skončil len tesne vedľa nitrianskej brány.

11:44

Marek Slovák sa dostal do skvelej gólovej šance, keď puk zachytil na útočnej modrej čiare a následne osamotený smeroval na skalickú bránu, no jeho bekhend mu nevyšiel a gólman Lipovský zblokoval puk svojimi betónmi.

11:08

Po peknej bekhendovej prihrávke od Jakuba Hučkaya sa k zakončeniu pred gólmanom Lipovským dostal Henrich Ručkay, no ten napokon nedokázal prekonať skalickú svätyňu.

10:48

Nitranom sa rysovalo prečíslenie dvoch na jedného po nepresnej rozohrávke skalických obrancov, no Štefanka z ľavej strany napokon nedokázal puk preniesť na pravú stranu.

10:21

Prihrávka rukou na strane hostí tentokrát priniesla vhadzovanie v strednom pásme.

09:57

Puk sa momentálne nachádza prevažne v strednom pásme, kde ho majú v moci striedavo oba tímy. Nitrania sú však stále aktívnejší.

09:24

Skaličania si tentokrát poriadne nerozumeli a previnili sa len zakázaným uvoľnením, po ktorom sa bude vhadzovať pred gólmanom Lipovským.

08:52

Richard Mráz pálil z hranice ľavého kruhu, no Lipovský bol aj tentokrát v strehu a puk zblokoval svojou výstrojou na zadný mantinel.

08:28

Nitrianskí fanúšikovia stále intenzívne fandia a dodávajú svojim miláčikom motiváciu hrať, zatiaľ je však skalická defenzíva naozaj veľmi pozorná a dominuje aj v súbojoch pri mantineli.

07:58

Nitrania sa dostali do skvelej gólovej šance pred gólmanom Lipovským, no po tvrdej strele od Lelkeša dokázal skalický gólman ešte zakročiť. Síce nevedel, kde má puk, no napokon sa zastavil na okraji jeho ľavého betónu a hlavný rozhodca hru prerušil, čo sa Bajtekovi očividne nepáči.

07:21

Nitrianská presilová hra sa práve skončila, no pri puku sú stále Skaličania, ktorí upokojujú tempo hry a snažia sa ofenzívne presadiť.

06:56

Nitranom sa v tejto presilovej hre naozaj veľmi nedarí. Puk opäť zachytil pozorný Školiak, ktorý ho nahodil na zadný mantinel, následne sa k nemu dostal Jurík, no proti nitrianskej defenzíve neuspel.

06:19

Drtina zachytil puk za bránou Skalice, následne ho chcel vyhodiť cez všetky čiary, no nepodarilo sa mu to. Pozorný domáci Pupák puk zachytil a drží útočné pásmo.

05:44

Z ľavej strany nekompromisne pálil domáci Tománek, no jeho zblokovaná strela napokon smerovala len na skalické hokejky. Školiak puk zachytil a následne ho vyviezol až do útočného pásma.

05:21

Na rad prichádza prvá presilová hra pre domáci tím. Skaličan Méry obdržal dvojminútový trest za vrazenie na mantinel na Lukáša Nováka.

04:47

Školiak intenzívne napádal rozohrávku domácich hokejistov a napokon odkázal puk aj získať. Skaličania však napokon nedokázali nič vymyslieť.

04:12

Školiak sa uvoľnil na pravom krídle, no jeho nekompromisný príklep napokon trafil gólmana Lakosila len do hrude a následne tempo hry upokojujú nitrianskí obrancovia.

03:55

Bajtek sa uvoľnil v medzikruží a tvrdo zakončoval, no gólman Lipovský bol v strehu a puk svojim betónom bez problémov zblokoval a následne ho ukryl pod svojou lapačkou, ktorou prerušil hru.

03:14

Lelkeš potiahol puk na zadný mantinel a v rohu ho chvíľu podržal. Následne sa však k nemu pristavil pozorný Jankovič, ktorý sa puku zmocnil.

02:43

Bene sa rýchlo presúval cez stred, no domáci hokejisti ho bez problémov zastavili, následne sa Henrich Ručkay snažil dobrou prihrávkou nájsť Slováka, no už sa mu to nepodarilo.

02:18

Milo sa dostal k zakončeniu spoza pravého kruhu, no jeho strieľaná prihrávka napokon skončila len v moci gólmana Lipovského, ktorý upokojil tempo hry ďalším dobrým zákrokom.

01:58

Na druhej strane si dobrý zákrok pripísal aj gólman Lakosil, ktorý po tvrdej strele z centrálnej časti od Štefanku zachytil puk vo svojej lapačke.

01:14

Gólman Lakosil si tentokrát pripísal na svoje konto pripísal dôležitý zákrok, keď po tvrdej strele z ľavej strany od Štumpfa zachytil puk vo svojej výstroji.

00:49

Skalickí hokejisti si tentokrát poriadne nerozumeli vo svojej prihrávkovej kombinácii a previnili sa postavením mimo hry.

00:18

V úvode prvej tretiny sa k puku po vyhratom vhadzovaní v strednom pásme dostali domáci hokejisti, ktorí sa ihneď snažia zaútočiť.

00:01

Stretnutie sa práve začalo.
Úvodné zostavy:

HK Nitra: Lakosil – Ordzovenský, Nádašdi, M. Novák, Bednár, Milo, Mezei, Kuzma – Tománek, Stümpel, L. Novák – J. Ručkay, Slovák, H. Ručkay – R. Mráz, Štefanka, Pupák – Piačka, Lelkeš, Bajtek

HK 36 HANT Skalica: Lipovský – Gründling, Jankovič, Nechala, Drtina, Krejčiřík, Horváth, Pavešic, Šimíček – Komínek, Stloukal, Vaškovič – Štumpf, Školiak, Jurík – Chylo, Lantoš, Méry – B. Mráz, Bene

Rozhodca: Rudolf Lauff – Martin Jobbágy, Tibor Rovenský.
Srdečne Vás vítam pri zápase 26. kola slovenskej hokejovej Tipsport extraligy, v ktorom sa od 17:00 na ľade nitrianského zimného štadióna predstavia celky HK Nitra a HK 36 Skalica.

Nitrianskí hokejisti sa po 26 odohraných ligových zápasoch nachádzajú na priebežnej tretej priečke so ziskom 54 bodov, gólovým skóre 96:71 (po Zvolene najviac vsietených gólov v lige) a bilanciou 18 výhier (3 mimo riadneho hracieho času) a 8 prehier (3 mimo riadneho hracieho času). Pred Nitrou momentálne sídli už spomínaný Poprad s náskokom dvoch bodov a za Nitrou Banská Bystrica so stratou piatich bodov.
Nitrianskí "Corgoni" sú vo fantastickej hernej forme, keďže vyhrali už posledných 10 zápasov v rade, naposledy prehrali pred vyše mesiacom – 19. októbra na ľade Banskej Bystrice (3:7). V tejto desaťzápasovej šnúre dokázala Nitra zdolať každý tím Tipsport extraligy (Duklu Trenčín už dvakrát). Naposledy Nitranom podľahli tímy HKM Zvolen (3:0), HC'05 Banská Bystrica (5:2) a Dukla Trenčín (7:4).

Hráči hosťujúcej Skalice majú v tejto sezóne veľmi mladý tím, ktorý sa v konkurencii skúsených tímov poriadne trápi. Aj to značí o poslednej desiatej priečke v tabuľke so ziskom len 22 bodov, gólovým skóre 54:106 (najviac inkasovaných gólov v lige) a bilanciou 6 výhier a 20 prehier (4 mimo riadneho hracieho času). Pred Skalicou momentálne sídli celok MsHK Žilina s náskokom jedného bodu, na ôsme Piešťany strácajú Skaličania už 7 bodov.
Skaličania sú v úplne odlišnej hernej forme, keďže v posledných desiatich zápasoch si na svoje konto pripísali len dve výhry. Najprekvapivejšou bola tá spred dvoch kôl, keď Skaličania na domácom ľade zdolali aktuálneho majstra z Košíc výsledkom 3:1. Zápas predtým však prehrali v Piešťanoch (1:3) a v poslednom kole aj v Banskej Bystrici (4:8).

Rozdiel týchto tímov je poznateľný aj v celkovom počte striel, keďže Nitra ich vydala na bránu súpera už 930 (najviac v celej lige) s úspešnosťou 10,32% a Skalica len 716 (najmenej v celej lige) s úspešnosťou 7,54%.
Na druhej strane sú Skaličania úspešnejší vo využití presilových hier – 15,96%, zatiaľ čo Nitrania majú úspešnosť len 13,04%.

Najproduktívnejším hráčom Nitry je momentálne Roman Tománek so ziskom 33 bodov za 14 gólov a 19 asistencií, zároveň je aj najlepším strelcom domácim.

Najproduktívnejším hráčom Skalice je Petr Stloukal s 19 bodmi za 7 gólov a 12 asistencií.
Najlepším strelcom je však Ľubomír Vaškovič s 9 gólmi.

V tejto sezóne sa tieto dva celky doposiaľ stretli dvakrát, keď najskôr v Nitre dominovali Skaličania výsledkom 2:1 a následne v Skalici vyhrali Nitrania vysoko 8:1.

Jeden z najlepších útokov v lige proti najhoršej defenzíve, vyzerá to na poriadny debakel v prospech domácich, no Skaličania vedia zabojovať, podarí sa im aj tentokrát v Nitre?
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.

HK Nitra – HK Skalica

6:3

konec (0:1, 5:1, 1:1)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 24. L. Novák (Nádašdi, Tománek), 28. R. Mráz (Lelkeš), 29. R. Mráz (Pupák), 30. H. Ručkay (Slovák, J. Ručkay), 32. R. Mráz (M. Novák), 49. Lelkeš – 14. Štumpf (Školiak), 25. Školiak (Drtina), 41. Stloukal

HK Nitra: Lakosil – Ordzovenský, Nádašdi, M. Novák, Bednár, Milo, Mezei, Kuzma – Tománek, Stümpel, L. Novák – J. Ručkay, Slovák, H. Ručkay – R. Mráz, Štefanka, Pupák – Piačka, Lelkeš, Bajtek

HK Skalica: Lipovský – Gründling, Jankovič, Nechala, Drtina, Krejčiřík, Horváth, Pavešic, Šimíček – Komínek, Stloukal, Vaškovič – Štumpf, Školiak, Jurík – Chylo, Lantoš, Méry – B. Mráz, Bene

Rozhodčí: Rudolf Lauff – Martin Jobbágy, Tibor Rovenský

Průběh zápasu
1. třetina
05:21
13:41
Po 1. třetině
2. třetina
23:05
23:25
24:37
27:44
28:13
29:13
30:07
31:12
Po 2. třetině
3. třetina
40:07
48:52
50:20
Konec