Menu

Fotbal

MONACObet liga

FK Dubnica – FC Nitra

1:2

konec (1:0)

11.10.2014, 14:30 • Mestský štadión v Dubnici nad Váhom • Tomáš Schügerl sk

Tipsport: 3.68 3.35 1.85 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

S konštatovaním, že Nitra v druhom polčase otočila nepriaznivo sa vyvíjajúci zápas v Dubnici a zvíťazila 2:1, sa s vami lúčim a prajem príjemný zvyšok dňa! (16:22:23)
Štatistiky zo zápasu :

Strely celkom : 9:12
Strely na bránu : 8:5
Žlté karty : 3:1
Nitrania si z Dubnice odvezú všetky tri body! Rozhodol o tom vydarený druhý polčas hostí, ktorí premenili dva pokutové kopy a rozhodli o svojej výhre. Zápas ovplyvnil začiatok druhého polčasu – Nitra už v 47.min z prísne nariadenej penalty vyrovnala. Hostia potom mali miernu prevahu, vypracovali si aj zopár vážnejších príležitostí, hra ale bola stále pomerne vyrovnaná. O výsledku rozhodla individuálna chyba Štefáneka, ktorý v 80.min zbytočne fauloval Benčíka a ponúkol hosťom rozhodujúcu penaltu. Videli sme zaujímavý zápas, Dubničania boli favoritovi zdatným súperom, znovu ale doplatili na hrubé chyby obrany. Hostia sa v druhom polčase zlepšili, zabojovali a môžu sa tak radovať z cenných troch bodov, vďaka ktorým sa udržia na priebežnom 6.mieste, Dubnica ostáva predposledná.

90+2

Koniec zápasu.

90+2

Domáci sa ešte tlačia na súperovu polovicu, nedokázali sa ani dostať do šestnástky. Jednu z posledných možností mal Šmahajčík, na pravej strane ale nevybojoval ani rohový kop.

90+1

Predsa len to ale horelo pred bránou Nitry! Dubničania poslali do šestnástky zúfalý nákop, po ktorý si šiel brankár Hipp. V súboji s ním bol aj Štefánek, ktorý loptu síce získal, avšak len za cenu faulu, inak by čakajúci Čiernik zakončoval do odkrytej brány!

90+1

Čiernik naložil so štandardkou veľmi ľahkovážne. Poslal loptu len pred prvého brániaceho hráča, ktorý ju odhlavičkoval do bezpečia.

90

Nadstavujú sa 2 minúty.

90

Tvrdý faul Moravčíka na Čiernika, Dubnica zahráva štandardku z pravej strany z cca 25 metrov. Jedna z posledných šancí domácich na vyrovnanie!

89

Nitra po rohu získavala čas pri rohovej zástavke, už však o ňu prišla a tak v snahe Dubnica. Rezultoval z toho center Števčeka do šestnástky, kde sa domáci v hlavičkových súbojoch nepresadili.

88

Hostia mohli rozhodnúť! Podnikli rýchly brejk po ľavej strane, keď loptu potiahol rýchly Fábry. Ten z hranice bránkovej čiary nahral na päťku Benčíkovi, jeho strelu zblízka famózne vytlačil na roh brankár Slávik!

87

Hostia si sami zbytočne komplikujú život, miesto toho, aby podržali loptu a získali cenný čas, strácajú ju pre postavenie mimo hry. Predsa len je tu ešte nádej pre Dubnicu na prípadné vyrovnanie.

86

Domáci znovu kombinovali na svojej útočnej polovici, znovu sa ale sami zabrzdili nepresnou rozohrávkou, keď lopta skončila za bránkovou čiarou. Vykopávať tak môže brankár Hipp.

85

Striedanie v tíme MFK Dubnica nad Váhom: z ihriska odchádza Michal Takáč, prichádza Martin Suchý.

85

Pozor na Dubnicu! Hostia zle rozohrali, čo mohli domáci využiť – Števček ale pred šestnástkou ešte trochu zbytočne nahral Čiernikovi, ktorého strelu zablokovali obrancovia!

84

Dubnica síce dokázala podržať loptu na svojej útočnej polovici, Takáč ale pri rozohrávke nepresne nahrával a tak domáci o loptu aspoň na istý čas prídu.

83

Dubničania mohli pomerne rýchlo odpovedať, keď podnikli peknú akciu, na konci ktorej bol Golej. Ten napriahol volejom z hranice šestnástky, jeho pokus zablokovali obrancovia.

82

Situácia sa nám znova mení, teraz musí tvoriť Dubnica. Domáci majú aj s nadstavením 10 minút na vyrovnanie skóre.

81

Nitra dala gól!
Nitrania sa dostávajú do vedenia, využívajú svoj dnešný druhý pokutový kop! Loptu si na biely bod postavil MATÚŠ PAUKNER a trafil sa presne do ľavého spodného rohu, Slávik vystihol smer a trochu si aj na loptu siahol, v jej ceste za čiaru ale nezabránil – 1:2!

80

Za penaltový faul na Benčíka vidí Róbert Štefánek žltú kartu.

80

Štefánek fauloval unikajúceho Benčíka, je z toho druhá penalta pre Nitru! Išlo naozaj o nešikovnosť domáceho obrancu – Benčík nebol v žiadnej vyloženej pozícii, Štefánek ale Benčíkovi uštedril poriadny kop do oblasti hlavy a z tohto nič iné ako penalta ani nemohlo byť....

79

Striedanie v tíme MFK Dubnica nad Váhom: z ihriska odchádza Martin Janco, prichádza Roman Hlatký.

79

Nitrania umožňujú domácim podnikať brejky, tí to ale nevyužívajú. Janco na pravej strane jeden z proiútokov zbytočne zbrzdil a nakoniec len nepresne odcentroval na Števčeka.

78

Domáci mohli podniknúť rýchly brejk, keď loptu z vlastnej polovice vyviezol Takáč, na pravej strane si ale nerozumel s Čiernikom a o loptu tak prišiel.

77

Dubnica zahrala štandardku zaujímavo, keď lopta letela na vzdialenejšiu žrď, tam ale pred Šmhajčíkom odhlavičkoval dobre postavený Kotora. Dubničania ešte v druhom polčase nemali vážnejšiu príležitosť.

76

Lopta lieta viac vo vzduchu, než na zemi, vidíme množstvo obranných odkopov, volejov a hlavičiek. Túto nepríliš ľúbivú sekvenciu ukončil faul na jedného z Dubničanov, domáci pri lopte.

75

Striedanie v tíme FC Nitra: z ihriska odchádza Jozef Urblík, prichádza Andrej Ivančík.

74

Nitrania upustili od kombinácii a stále viac to skúšajú dlhými loptami dopredu, teraz bol ale Paukner v ofsajde a na bránu tak postupovať nemohol.

73

Hostia sa znovu snažia zaskočiť dubnickú obranu, z pravej strany posielal strieľaný center pred bránu Urblík, loptu nakoniec spred päťky odkopol Šupák. Momentálne hra pripomína ticho pred búrkou, ktorú prinesie záver zápasu...

72

Pekný brejk v podaní Dubnice, domáci po získaní lopty okamžite vyštartovali dopredu vo väčšom počte hráčov. Šmahajčík sa príliš nerozpakoval a skúsil to z 25 metrov, mieril vysoko nad.

71

Náznak šance Nitry, i keď tá vznikla skôr náhodou – k odkopu sa za obranou Dubnice dostával Boszorád, pri svojej útočnej snahe ale fauloval obrancu, a preto bolo vzrušenie zbytočné.

70

Brankár hostí Hipp v ďalšom rutinnom zákroku, keď zasahoval proti dubnickej strele z cca 30 metrov a pri ľavej žrdi loptu s prehľadom skrotil do svojich rukavíc.

69

Nitrania ale štandardku nevyužili, ich akciu totiž zastavil útočný faul hlavičkujúceho Benčíka. Slávik tak môže vykopávať, stále hráme za remízového stavu.

68

Paukner oživil hru Nitry, dokázal podržať loptu a ešte ju k pravej postrannej čiare priťukol Fábrymu, toho zozadu fauloval Golej. Je tu štandardka pre hostí.

67

Nitra sa pokúsila o rýchly brejk, Fábry sa snažil kolmicou zo stredu vysunúť čakajúcich útočníkov, loptu ale zastavil vracajúci sa Šupák.

66

Postupná akcia domácim nevyšla, Nitrania si po tvrdých súbojoch privlastnili loptu na svoje kopačky. Nie nadlho, ich akciu zastavila nepresná nahrávka.
Dnešné stretnutie sleduje 180 divákov.

65

Domáci dokonca aj zaútočili, keď sa na pravej strane presadzoval Janco, jeho center do šestnástky ale odkopol dobre postavený Kotora. MFK ostáva pri lopte.

64

Teraz sa ale podarilo Dubničanom situáciu upokojiť, keď dokázali podržať loptu v strede ihriska. Druhý polčas je veľmi zaujímavý, ako aj celý dnešný duel.

63

Dubnica v týchto chvíľach horí v obrane, domáci obrancovia kopia nepresnosti a sú pod tlakom dobiedzajúcich Nitranov. To pre MFK smerom k záveru zápasu neveští nič dobré.

62

Striedanie v tíme MFK Dubnica nad Váhom: z ihriska odchádza Adam Cisár, prichádza Kevin Habšuda.
Striedanie v tíme FC Nitra: z ihriska odchádza Simon Šmehyl, prichádza Matúš Paukner.

62

Hipp si po dlhšej dobe siahol na loptu, keď kryl prízemnú strelu k ľavej žrdi. Následne šanca na druhej strane – Benčík v šestnástke priťukol za seba Šmehylovi, ktorý mohol zakončovať z ľavej strany, len tesne minul protiľahlý horný roh!

61

Za faul v strede ihriska vidí žltú kartu Nitran Jozef Urblík.

60

Po zmätkoch Cisára mohli hostia zahrávať rohový kop, z toho sa ale žiadne nebezpečenstvo nezrodilo, Slávik si tak môže vydýchnuť.

59

Vážení čitatelia, toto bola priam neuveriteľná situácia ako vystrihnutá z kategórie Frajer na záver! Začalo to nenápadne – Benčík si chcel pred vybiehajúcim Slávikom spracovať dlhú loptu, nakoniec ju len posunul popri brankárovi domácich, čo by nebol taký problém, keďže situáciu istil dobiehajúci obranca Cisár. Ten ale pred päťkou nikým neatakovaný nevolil odkop do outu, ale do vlastného brvna, od ktorého sa lopta odrazila na šťastie Dubnice do hry, a nie za čiaru! Skutočne kuriózny moment, a dá sa povedať, že aj značne veselý...

58

Dubnica sa po inkasovanom góle konečne trochu otriasla, Dubnica teraz dokáže zakombinovať aj podržať loptu. Hostia to prekvapivo skúšajú aj rýchlymi brejkami.

57

Aj tím z Považia ukázal, že to ešte v útoku pre dnes nezabalil! Golej poslal naozaj výborný center od pravej postrannej čiary, lopta smerovala ako na podnose pred bránu, kde už si na ňu naskakoval Šmahajčík, len tesne ju ale hlavou minul!

56

Hostia mohli vyhrávať! Benčík poslal výbornú prihrávku poza obranu na Boszoráda, ktorý sa ocitol sám pred Slávikom a mohol sa ho doslova spýtať, kam to chce. Boszorád ale nakoniec tesne prehodil nielen vybiehajúceho Slávika, ale aj bránu, toto môže ešte hostí mrzieť!

55

Skvelá individuálna akcia Nitrana Boszoráda! Ten prešiel v strede poľa cez troch protihráčov a doslova nabil do dobrej pozície Benčíkovi. Benčík ale miesto strely znovu volil nahrávku, ktorú zastavil obranca.

54

Hostia na pravej strane vybojovali roh, to bol ale koniec ich útočných nádejí. Center smerujúci na päťku si s prehľadom stiahol vybiehajúci Slávik.

53

Hostia sú zatiaľ v druhom polčase o niečo aktívnejší, Moravčík si prebral loptu na pravej strane, potiahol si ju do stredu a vystrelil z cca 20 metrov, len tesne minul pravý horný roh brány!

52

Nitra to na rozdiel od prvého polčasu skúša aj dlhými loptami dopredu na útočné tykadlá Benčíka so Šmehylom, teraz ale akciu hostí po dlhom nákope zastavil ofsajd.

51

Mužstvá sa vybíjajú v osobných súbojoch v strede poľa, odtiaľ sa veru nejakej zaujímavej akcie nedočkáme. Hrá sa teda medzi šestnástkami, čakáme, čo tímy vymyslia.

50

Striedanie v tíme FC Nitra: z ihriska odchádza Marek Dubeň, prichádza Ján Harbuľák.

49

Dubničania sa snažia odpovedať na inkasovaný gól, zahrávali teraz dva rohové kopy po sebe. Ani po jednom z nich sa ale v šestnástke nepresadili, obrana hostí bránila dobre.

48

Tak tento okamih nám výrazne mení rozloženie síl, hostia prakticky okamžite po začiatku polčasu vyrovnávajú z pokutového kopu. Penalta to bola na pohľad prísna, gól ale platí a tak začíname prakticky odznova.

47

Nitra dala gól!
Veľmi rýchlo je vyrovnané! Prísne nariadenú penaltu hostia využívajú vo vyrovnávajúci gól! Kapitán MAREK KOSTOLÁNI si postavil loptu na biely bod a trafil sa presne k ľavej žrdi, zatiaľ čo Slávik sa už hádzal na druhú stranu – 1:1!

46

Za penaltový faul vidí dubnický obranca Adam Cisár žltú kartu.

46

Dramatická situácia hneď v úvode druhého polčasu! Nitra podnikla priamočiary útok, keď loptu po ľavej strane vyviezol Benčík, už sa dostal do šestnástky a bol zozadu faulovaný, bude z toho pokutový kop Nitry!

46

Začal sa druhý polčas.
Tímy už znovu na ihrisku, ani jeden z trénerov počas polčasovej prestávky nestriedal. Všetko je pripravené na začiatok druhého polčasu!
Štatistiky po 1.polčase :

Strely celkom : 7:7
Strely na bránu : 5:3
Žlté karty : 1:0
Skončil sa nám veľmi zaujímavý prvý polčas stretnutia 12.kola DOXXbet ligy medzi Dubnicou nad Váhom a Nitrou. Sledovali sme naozaj atraktívny futbal – všetko načal v úvode Dubničan Takáč, ktorý mohol už v 1.min skórovať. Následne sa oba tímy striedali v nepremieňaní gólových šancí, až v 40.min Šmahajčík na dvakrát prekonal Hippa a stanovil polčasové vedenie domácich. To je vzhľadom na papierové predpoklady prekvapivé, dá sa ale povedať, že aj zaslúžené. Hostia hrajú často laxne v obrane, čo sa im práve pri góle vypomstilo, naopak, domáci hrajú konsolidovane a koncentrovane. Druhý polčas prinesie boj o konečný výsledok, pri jeho začiatku sa na vás teším o 15:29.

45

Prvý polčas sa skončil.

45

Center z rohu vyboxoval brankár Slávik, v prvom polčase sa už teda zrejme nestane nič zaujímavé. Domáci zrejme udržia svoje vedenie aspoň do prestávky.

45

Tak ešte uvidíme zrejme poslednú šancu Nitry v prvom dejstve. Po dlhom výkope Hippa a sklepnutí Benčíka si loptu na pravej strane prebral Fábry, v súboji s Jancom vybojoval roh.

44

Postupná akcia v podaní hostí, keď Moravčík predviedol v strede poľa krátku technickú ekvilibristiku a na pravej strane našiel Fábryho, ten sa tam ale zamotal a nevybojoval tak ani rohový kop.

43

Nitra už zrejme verí, že príde polčas. Výkop brankára Hippa teraz nenašiel nikoho zo spoluhráčov, pri lopte tak ostanú domáci, hrajúci momentálne vo výbornej fáze hry.

42

Domáci naďalej pri chuti, keď Janco našiel centrom na ľavej strane šestnástky voľného Števčeka, jeho hlavičku zblízka ale zablokoval dobre postavený obranca. Skvelá pasáž hry v podaní MFK!

41

Tak to je vskutku nepríjemná situácia pre Nitru. Hostia zatiaľ neboli vyložene horší, doplatili ale na svoju nekoncentráciu a musia tak dobiehať náskok domácich.

40

Dubnica dala gól!
A je tu prvý gól stretnutia! Dubnica využíva jednu zo svojich šancí a ujíma sa dôležitého vedenia! Bielik odcentroval z ľavej strany, odkiaľ na vzdialenejšej päťke našiel Šmahajčíka. Jeho prvú hlavičku zblízka ešte Hipp bravúrne vyrazil, v neprehľadnej situácii sa ale ROLAND ŠMAHAJČÍK dostal k odrazenej lopte a napálil ju do brány – 1:0!

39

Nitrania znovu pohrozili, keď Benčík po ľavej strane potiahol loptu a hľadal na päťke voľného Šmehyla, ten ale loptu vo výbornej pozícii zle trafil a mieril mimo brány.

38

Dubnica dobre zachytila úvod polčasu, a zdá sa, že to bude platiť aj o jeho konci. Šmahajčík si na hrote preberal dlhú prihrávku a ak by v súboji s obrancom uspel, postupoval by sám na bránu, nakoniec ho Dubeň v poslednej chvíli zastavil.

37

Domáci mohli viesť, toto bola ďalšia veľká šanca! Po centri z rohu skákal pred päťkou úplne voľný Janco, mohol loptu aj ideálne nasmerovať, nakoniec len tesne minul ľavý horný roh, Nitra mala šťastie!

36

Evidovali sme dva dubnické rohy v krátkom slede, ten prvý bol nebezpečnejší, keď prízemný center preskákal až na bližšiu žrď, kde odvrátil na ďalší roh Šmehyl. Z druhého rohu už sa žiadne nebezpečenstvo nezrodilo.

35

Dubničania vydolovali aspoň roh, keď Bielik na ľavej strane bojoval v na prvý pohľad prehranom súboji s Kolmokovom, nakoniec získal rohový kop.

34

Výborný štart na loptu v podaní Čiernika, ktorý týmto spôsobom odzbrojil Fábryho, bol navyše aj faulovaný. Domáci tak získali loptu, môžu sa pokúsiť o útok.

33

Dubničania v postupnej rozohrávke, hostia ale dobre bránili a okamžite im loptu vzali. Sledujeme ale naozaj zaujímavé stretnutie, vstupujeme do záveru prvého polčasu.

32

Hostia zahrali roh nakrátko, to im ale úspech neprinieslo. Až po postupných kombináciách sa dostali k niečomu zaujímavému, Moravčík ale tvrdou strelou z 20 metrov len zostrelil brániaceho Šupáka, ktorý sa poriadnu chvíľu zvíjal na zemi.

31

Center zo štandardky obrana odvrátila, avšak len k Fábrymu, ktorý znovu nebojácne prenikal po pravej strane. Nakoniec v súboji s Jancom vybojoval roh.

30

Nitrania zotrvali vo svojej aktivite, Šmehyl na ľavej strane vybojoval štandardku takmer od postrannej čiary zo vzdialenosti cca 25 metrov.

29

A zase je tu odpoveď na druhej strane! Nitrania podnikli postupnú kombináciu, na konci ktorej bol Fábry – v strede šestnástky si loptu potiahol naľavo a vystrelil, mieril ale do stredu brány, kde bol pripravený Slávik a loptu tak kryl!

28

Znovu bolo horúco pred bránou Nitry! Janco si na pravej strane skvele spracoval ťažkú loptu a okamžite poslal center do šestnástky, kde niekde medzi bielym bodom a päťkou skákal úplne voľný Števček, hlavou ale mieril tesne nad pravý horný roh brány, Hipp vytláčal loptu len očami!

27

Na druhej strane znovu v permanencii Hipp, keď zasahoval proti prízemnej strele z druhej vlny, brankár hostí loptu pri ľavej žrdi bez problémov kryl.

26

Hostia sa presne podľa dnešného zvyku pokúsili o okamžitú odpoveď, keď sa pred šestnástkou obtočil Šmehyl a skúsil to krížnou strelou, mieril ale pomere výrazne mimo.

25

Pekná akcia Dubnice, domáci roztlieskali divákov! Bielik si prebral prihrávku na ľavej strane, zasekol si loptu a našiel na hranici šestnástky Čiernika, jeho strelu k ľavej žrdi ale spoľahlivo kryl brankár Hipp.

24

Po faule Šmahajčíka mohli hostia zahrávať štandardku, po rýchlej rozohrávke sa k streleckému pokusu z cca 25 metrov odhodlal Moravčík, mieril ale vysoko nad.

23

Ledva som to dopísal, je tu prvá žltá karta stretnutia. Dubničan Roland Šmahajčík naozaj tvrdo skosil súpera v strede ihriska, za čo vidí žltú kartu.

22

Tvrdý súboj v strede ihriska, kde zrejme obaja hráči mali svoj podiel viny na následnom páde. Obaja aktéri našťastie bez zranení, rozhodca zatiaľ kartu nevytiahol.

21

Nitrania sú v týchto chvíľach nebezpečnejší! Hostia podnikli rýchlu útočnú akciu po ľavej strane, odkiaľ prišiel center na vzdialenejšiu stranu, kde bol Urblík. Ten loptu napálil z prvej z hranice šestnástky, Slávikovi lopta poskočila medzi nohami a bol veľmi rád, že mu neprepadla až za bránkovú čiaru!

20

Hru v týchto minútach po pútavom začiatku trochu brzdia nepresnosti na oboch stranách. Akcia teraz nevyšla Dubnici, keď si domáci hráči nerozumeli pri rozohrávke.

19

Hostia sa na moment usadili na svojej útočnej polovici, Dubničania bránia v hlbokom obrannom bloku. Z aktivity hostí ale rezultovala len hlavička Benčíka, ktorý predlžoval na päťku Šmehylovi, pred ním odkopol Šupák.

18

Dubničania rozohrali roh nakrátko, po sérii nahrávok ale prišiel len nepresný center, ktorý mieril vysoko nad Hippovu bránu, ten tak mohol ostať pokojný.

17

Domáci po dlhšom čase v útoku, dokazujú, že aj oni vedia byť nebezpeční. Janco centroval z pravej strany na vzdialenejšiu žrď, pred dvomi hráčmi Dubnice odhlavičkoval obranca na roh.

16

Perfektná práca Moravčíka pri ľavej postrannej čiare, toto bola prvá veľká šanca hostí! Moravčík si tam obhodil obrancu a presnou nahrávkou hľadal pred bránou Benčíka, tomu ale lopta rovnako ako čakajúcemu Šmehylovi ušla, inak by mohli Nitrania zakončovať z bezprostrednej blízkosti!

15

Dubnica na konci prvej štvrťhodiny staticky bránila vo vlastnej šestnástke, čo sa mohlo MFK vypomstiť. Šmehyl ale v šestnástke miesto strely volil spätnú nahrávku, čo ale nebolo šťastné riešenie, keďže svojho spoluhráča presne nenašiel.

14

Po štandardke sa vo vzduchu v šestnástke presadil Urblík, hlavičkoval ale z ťažkej pozície v záklone, a preto si s jeho pokusom brankár Slávik bez problémov poradil.

13

Šmehyl založil akciu hostí, keď prenikal stredom ihriska a už chcel prihrávať svojim spoluhráčom, bol ale zastavený faulom zozadu. Bude z toho štandardka hostí.

12

Sledujeme nadpriemerný ligový zápas, hráči bojujú o každú jednu loptu. Dokázal to teraz aj Nitran Fábry, ktorý na pravej strane pri bránkovej čiare nevzdal súboj s Cisárom a ešte sa pokúsil loptu zachytiť na ihrisku, nakoniec z toho aj napriek bojovnosti bol odkop od brány.

11

Bezprostredne po tom ostala Nitra pri lopte a aktívny Boszorád sa odhodlal k strele z 25 metrov, mieril to dobre k ľavej žrdi, lopta ale napokon s pomerne výraznou rezervou minula priestor brány.

10

Hostia naďalej aktívni! Boszorád si na ľavej strane prebral dlhý pas, perfektne si obhodil obrancu a nabil do druhej vlny Šmehylovi, jeho prízemnú strelu ale obetavo zablokoval Cisár.

9

Nitrania sa znovu pokúsili odpovedať – Fábryho prienik pozdĺž pravej postrannej čiary bol ale dosť naivný, pričom jeho logickým vyústením je odkop od brány Dubnice.

8

Znovu pozor na druhej strane – Šmahajčík si tam pred vybiehajúcim Hippom už-už spracovával dlhú loptu, brankár hostí bol napokon pri lopte skôr a dokázal ju pokryť.

7

Veľmi pekná a rýchla akcia Nitry – začala sa dlhou prihrávkou, ktorú si na pravej strane prebral Šmehyl. Vrátil ešte späť Fábrymu, ktorý posunul na stred Kostolánimu, ten chvíľu váhal, potom sa ale odhodlal k strele, mieril tesne nad bránu!

6

Zaujímavá štandardka hostí, tí sa po náročnom úvode trochu dostávajú do hry. Šmehyl posielal dlhý center na vzdialenejšiu žrď, kde ale Dubeň loptu nakoniec nedobehol. Slávik tak môže vykopávať.

5

Útočník Dubnice Šmahajčík za outovou čiarou, potreboval krátke ošetrenie nakopnutého členku. Už je ale späť na ihrisku, mal by teda v zápase pokračovať.

4

Zaujímavý futbal hneď z úvodu, tak to sa divákom musí páčiť. Lopta naozaj rýchlo putuje medzi hráčmi, teraz ale akciu Dubnica zastavila nepresná prihrávka. Kormidelník hostí Hipp už stojí na hranici svojej vymedzenej zóny, je nespokojný s doterajším prejavom svojho tímu.

3

Po rohu sa už nič zaujímavé neudialo, naopak, hra sa otočila na druhú stranu. Hostia podnikli rýchly brejk, keď sa k lopte na ľavej strane šestnástky dostal Benčík, miesto očakávanej strely však ešte nahrával, čo nebolo šťastné riešenie, loptu totiž na dvakrát odkopla obrana.

2

Tlak Dubnice pokračuje, domáci zahrávali v krátkom slede dva rohové kopy. Po centri skákal v šestnástke Štefánek, jeho hlavičku Hipp značne neisto vyrazil na roh.

1

Obrovská šanca Dubnice hneď v úvode, domáci mohli vyhrávať! Takáč rozbehol rýchlu akciu – nahral k pravej postrannej čiare Bielikovi, ktorý posunul do behu Šmahajčíkovi a ten na päťke našiel nekrytého Takáča, ktorý bol úplne voľný sám pred Hippom, ten ho ale pri prvom pokuse vychytal a dorážku odkopol z čiary Kotora!

1

Stretnutie sa práve začalo.
Oba tímy už vchádzajú na hraciu plochu. Domáca Dubnica v tradičných bielych dresoch, hostia takisto v charakteristických jasnomodrých dresoch. Na štadióne sa zatiaľ zišla slabá návšteva, čo je vzhľadom na skvelé počasie veľká škoda...
Príjemné sobotné popoludnie vám prajem priamo z Dubnice nad Váhom. V krásnom slnečnom počasí sa nám o niekoľko minút začne meranie síl dvoch bývalých celkov elitnej súťaže – a to domácej Dubnice a hosťujúcej Nitry. Obom tímom pôjde o veľa – kým domáci sa chcú odpútať z nepríjemných posledných priečok tabuľky, hostia sa chcú pevnejšie usadiť v prvej šestke a prípadne sa aj priblížiť úplnej špičke ligy. V zostavách výraznejšie prekvapenie nenastalo, určite budeme zvedaví na výkon skúseného útočníka Nitry Henricha Benčíka, či na viacerých talentovaných mladíkov v domácom drese. Prajem vám príjemný športový zážitok!
Úvodné zostavy:

MFK Dubnica nad Váhom: Slávik – Takáč, Šupák (C), Cisár, Golej – Janco, Štefánek, Čiernik, Števček, Bielik – Šmahajčík
Náhradníci: Digaňa (NB) – Prchlík, Habšuda, Suchý, Hlatký, Sečány, Krošlák

FC Nitra: Hipp – Kolmokov, Boszorád, Kotora, Dubeň – Urblík, Kostoláni (C), Fábry, Moravčík – Šmehyl, Benčík
Náhradníci: Stránský (NB) – Paukner, Grman, Ivančík, Kováč, Drgoňa, Harbuľák

Rozhodca: Ihring – Hrčka, Budáč.
Duel dvoch bývalých účastníkov najvyššej súťaže o dôležité body v realite druhej ligy – tak najmä o tom bude sobotňajší zápas 12.kola DOXXbet ligy. Kým ešte pred pár rokmi tieto tímy bojovali v najvyššej súťaži, dnes už sú tie časy preč – Dubnica momentálne bojuje na spodných priečkach druhej najvyššej súťaže, kým Nitra sa po nevydarenom štarte šplhá tabuľkou nahor. Zápas je dôležitý pre obe mužstvá – domáci sa chcú odraziť odo dna tabuľky, kým Nitra sa chce pevnejšie usadiť v prvej šestici, ktorá bude neskôr hrať o postup. Všetko je pripravené na naozaj zaujímavý zápas – podrobným textovým prenosom vás ním v sobotu 11.10. od 14:30 prevedie Tomáš Schügerl!
Aktuálna forma a tabuľkové postavenie

Keď Dubnica vo 8.kole doma rozstrieľala Šaľu 4:1 a následne po dobrom výkone remizovala v Novom Meste nad Váhom 1:1, tak sa zdalo, že forma tímu ide konečne tým správnym smerom. Potom ale prišli dve prehry v rade – Dubničania najprv stratili dobre rozohraný domáci zápas so Sencom (1:2) a v minulom kole vybuchli v Šamoríne, kde podľahli 1:4. Dubnica je v tabuľke na priebežnom 11.mieste so ziskom 6 bodov a skóre 16:27. Obrana Dubnice je z tohto hľadiska vôbec najhoršia v celej lige.

Výsledky Nitry sú striedavé – skvelé víťazstvá sa totiž striedajú s nečakanými zakopnutiami. Veď posúďte sami – v 9.kole ešte Nitra predviedla fantastické predstavenie na pôde trnavskej rezervy, kde vyhrala rozdielom triedy 3:0. Potom ale prišli dve remízy 2:2 – najprv doma so Šaľou a potom v Senci. V Senci navyše Nitra stratila dvojgólové vedenie a zbytočne tak prišla o cenné víťazstvo. Nitra sa tabuľkou postupne šplhá nahor, momentálne je na 6.priečke so ziskom 17 bodov a skóre 18:13.
Vzájomný zápas v tejto sezóne

Oba tímy sa stretli v 1.kole ročníka ešte koncom júla (presne 26.7. o 19:30) v Nitre. Domáci boli jasnými favoritmi, veď boli čerstvo zostupujúcim tímom z najvyššej súťaže, zatiaľ čo Dubnica zložila svoj tím doslova na poslednú chvíľu. Na ihrisku to ale bolo pomerne vyrovnané – Nitra sa dostala do vedenia rýchlym gólom Kráľa, Dubnica ale potom nevyužila viacero zaujímavých šancí. O konečnom výsledku 2:0 napokon rozhodol v 80.min Paukner. Zápas to však bol herne pomerne vyrovnaný, preto sa len nechajme prekvapiť, či tomu tak bude aj v odvete v Dubnici.

1.kolo : FC Nitra – MFK Dubnica nad Váhom 2:0 (1:0)
Góly : 12. Kráľ, 80. Paukner
FC Nitra

Nitrania taktiež nemali ľahké leto, klub trápila finančná neistota súvisiaca s nasledujúcou sezónou. Zostupujúci účastník z minulej sezóny najvyššej súťaži sa však postupne otriasol a momentálne predvádza konsolidované výkony. Klubu prospieva aj naozaj silné obsadenie trénerskej lavičky – Michal Hipp je zárukou kvality. Do Nitry sa navyše vrátil kanonier Henrich Benčík, ktorý dodáva mladým spoluhráčom potrebné skúsenosti. Nitra sa v sobotu bude spoliehať aj na Matúša Pauknera, ktorý v predchádzajúcom zápase v Šamoríne vstrelil dva góly. Cieľom klubu bude dostať sa do prvej šestky a hrať neskôr o postup, pre splnenie tohto cieľa však musí Nitra začať pravidelnejšie bodovať aj na súperových ihriskách, s čím môže začať práve v Dubnici.
MFK Dubnica nad Váhom

Dubničania sa počas celého priebehu sezóny potýkajú s úzkym kádrom a celkovou napätou atmosférou, nesúcou sa ešte z neistého leta, kedy sa rozhodovalo o budúcnosti klubu. Dubnica s touto náročnou situáciou príkladne bojuje, klub sa snaží vyťažiť z minima maximum, čo sa zatiaľ vcelku úspešne darí. Mladíci v dubnickej zostave vedení kapitánom Šupákom predvádzajú zatiaľ naozaj pekný futbal s rýchlymi kombináciami, často ich ale brzdia zbytočné chyby v obrane. V Dubnici pevne veria, že zbytočné chyby odstránia a postupne sa z bojov o záchranu vyšplhajú aspoň do príjemného stredu ligovej tabuľky.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 14:30.

FK Dubnica – FC Nitra

1:2

konec (1:0)

Zpět na online

Branky: 40. Šmahajčík (Bielik) – 47. Kostoláni (pen.), 81. Paukner (pen.)

Karty:   23. Šmahajčík (DUB), 46. Cisár (DUB), 80. Štefánek (DUB) – 61. Urblík (NIT)

FK Dubnica: Slávik – Takáč (85.Suchý), Šupák (C), Cisár (62.Habšuda), Golej – Janco (79.Hlatký), Štefánek, Čiernik, Števček, Bielik – Šmahajčík
Náhradníci: Digaňa (NB) – Prchlík, Habšuda, Suchý, Hlatký, Sečány, Krošlák

FC Nitra: Hipp – Kolmokov, Boszorád, Kotora, Dubeň (50.Harbuľák) – Urblík (75.Ivančík), Kostoláni (C), Fábry, Moravčík – Šmehyl (62.Paukner), Benčík
Náhradníci: Stránský (NB) – Paukner, Grman, Ivančík, Kováč, Drgoňa, Harbuľák

Rozhodčí: Ihring – Hrčka, Budáč

Diváci: 180