Menu

Hokej

Extraliga staršího dorostu

HC Olomouc – HC Vítkovice Ridera

6:4

konec (1:1, 2:2, 3:1)

02.10.2014, 17:30 • Zimní stadion Olomouc. Kapacita: 5.500 míst. • David Jahoda (@jaho_da)

S konstatováním, že Olomoučtí nakonec vítězí 6:4 se s vámi z olomouckého zimního stadionu loučím. (19:52:06)

60:00

Konec zápasu.

59:52

Štefku v gólové šanci vychytal lapačkou skvělý Šimeček!

59:30

Půl minuty před koncem třetí části odchází na trestnou lavici hostující Josef Danielčak (VIT).

58:06

Olomouc právě vstřelila branku!
O výhře je zřejmě rozhodnuto! Kališova rána se dostala k JAKUBU HEŽOVI, který byl před Šimečkem zcela osamocen. Olomoucký útočník si s touto situací poradil jako rozený střelec a poslal Moru necelé dvě minuty před vypršením šedesáti minut do vedení o dvě braky. Asistence: Jiří Kališ.

57:41

Naprosto zbytečným faulem se teď proti Hustákovi provinil Radim Štěpánek (VIT), který dostal dvě minuty za napadení. Vítkovice tak rázem mají daleko menší šanci na srovnání.

57:27

Vítkovice si vzaly oddechový čas.

57:05

Důležitý zákrok Pospíšila, který nepustil ránu z hole Maliny, který měla velmi dobré parametry!

56:52

Jakub Galvas výtečně vystihl rozehrávku hostů, následně dokonce jedovatou střelou vystrašil hostujícího brankáře.

56:08

Olomouc dobře napadá hostující rozehrávku. Vítkovičtí teď dokonce zahráli kotouč na zakázané uvolnění.

54:30

Olomouc právě vstřelila branku!
Mladí Kohouti se nevzdali vidiny vítězství a znovu vedou. Kotouč na brankovišti Vítkovic skákal několik vteřin, Šimeček dokázal dvakrát nebo třikrát zasáhnout, na pokus MARKA HUSTÁKA, který mířil pod víko, už ale nestačil. Asistence: Jakub Heža.

52:59

Vítkovice právě vstřelily branku!
Je vyrovnáno! Zdálo se, že střela DOMINIKA RAŠKY nemůže Pospíšila vystrašit, kotouč ale nakonec podivným obloučkem zapadl přes rameno domácího brankáře až do sítě. Možná, že střela byla lehce tečovaná některou domácí holí, nebo Pospíšil na střelu dobře neviděl. Asistence: Radim Toman.

52:35

Gabrhelíkovu střelu od modré čáry brankář Pospíšil viděl, proto bez problémů zasáhl svou vyrážečkou. Následně však musel přerušit, bude se tak vhazovat v pásmu Mory.

51:54

Vítkovicím pomalu ale jistě utíká čas, stále se jim však nedaří vyzrát na dobře fungující defenzívu Hanáků.

50:25

Jan Beier se protlačil až před brankou, jeho střela, který šla těsně nad ledem, však nebyla přesná.

49:38

I když Olomoučtí vedou, stále se snaží zatápět hostující obraně. Nyní se mohl do slibné šance dostat Heža, k tomu, aby dosáhl na nahrávku Štefky, mu však chyběl minimálně metr.

48:27

Matěj Zabloudil teď zbytečně riskoval ve své obranné třetině, jeho kličky mohly znamenat pro olomoucký tým velké nebezpečí.

47:56

Pospíšil měl se střelou od modré čáry mírné potíže, Maixner se proto snažil dorážet, co to je šlo. Kališ se o něj však postaral, seč mu síly stačily.

46:56

Olomoučtí nyní velice dobře brání, Vítkovice se nemohou dostat k žádné kloudnější akci.

46:03

Puk se dostal před vítkovickou branku, kde se jej chopil Matěj Zabloudil. Jeho štiplavou ránu dokázal Šimeček vyrazit pravým ramenem.

44:52

Olomouc právě vstřelila branku!
Tato přesilová akce Olomouce byla opravdu velice pohledná. Po několika nahrávkách našel Škoda na levém kruhu volného JAKUBA METELKU, který s pomocí horní tyče dostal kotouč za Šimečka. Mora tak poprvé v zápase vede. Asistence: Jaroslav Škoda, Miroslav Škoda.

43:56

Ze hřiště je za držení soupeřovy hole vykázán Ondřej Gabrhelík (VIT). Ještě předtím se v obrovské šanci objevil domácí Štefka, ten ale s pokusem zasunout o vzdálenější tyč neuspěl.

42:55

Tuhý boj o kotouč v pásmu Vítkovic nakonec vyhráli hosté, proto nyní mohou založit útok směr olomoucká svatyně.

41:38

Těžká situace pro Pospíšila. Dominik Raška se natlačil až před jeho branku, následná rána mířila tzv. do teploměru, Pospíšil však přitiskl svou pravou ruku k těle natolik pevně, že kotouč neměl kudy propadnout.

41:18

Hostující brankář si připisuje další zákrok, tentokrát po střele z levého kruhu.

40:57

Své individuální schopnosti nyní ukázal Zdeněk Zabloudil, který se protlačil až před brankáře Šimečka. Měl však málo prostoru k zakončení.

40:01

Začala třetí třetina.
I po čtyřiceti minutách je stav nerozhodný. Ve druhé části jsme viděli čtyři branky. Vítkovičtí se dokázali dvakrát dostat do vedení, domácí starší dorostenci však v obou případech dotáhli. Skóre po druhé třetině je tak 3:3.

Třetí část začne přibližně v 19:04.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:35

Olomoučtí se snažili ještě o jednu akci, Jekličova nahrávka však nebyla přesná.

38:45

Halškova rána z mezikruží se otřela o pravou Pospíšilovu tyčku!

38:04

Klasickou přesilovou hru už Olomoučtí využít nedokázali, Vítkovice po delší době v plném počtu hráčů na ledě.

36:44

Olomouc právě vstřelila branku!
Dvojnásobnou početní výhodou Kohouti nepohrdli! Po střele Galvase se dostal k puku MATIC JEKLIČ, který následně obkroužil branku a vystřelil téměř do poloprázdné klece. Brankář Šimeček byl totiž zaklíněný u té druhé. Asistence: Jakub Galvas, Jiří Kališ.

36:04

Za vyhození kotouče mimo hrací plochu putuje za katr Lukáš Slánský (VIT), Mora tak bude zahrávat téměř minutovou přesilovku pět na tři!

35:19

Po střele Říčky se od Šimečkova betonu odrazil kotouč k Markovi, toho však neposedný kotouč neposlechl. Kdyby však ano, pálil by to odkryté klece.

34:56

Za faul kolenem míří na trestnou lavici vítkovický Matouš Stupka (VIT).

33:36

Vítkovice právě vstřelily branku!
Metelka se sice ukázkově staral o hráče stojícího před brankou, Vítkovice však udeřili z pravého kruhu. RADIM TOMAN svou druhou brankou v zápase posílá svůj tým potřetí v utkání do vedení. Tentokrát v početní výhodě ukázkově vymetl levou šibenici. Asistence: David Krčmář.

33:18

Jakub Heža (OLO) dostává menší trest za hrubost.

32:45

Střelou zpoza obránce se ukázal Lukáš Slánský, Pospíšil však kryje.

32:05

Hustákovi po Štefkově nahrávce kotouč utekl, kdyby jej však zachytil, rýsovala by se domácím situace dvou proti jednomu.

31:07

Olomouc právě vstřelila branku!
Olomoučtí postupně přidávali na aktivitě, což se nakonec vyplatilo! Heža v rohu kluziště přistrčil na DOMINIKA HAJŠMANA, jenž se proháčkoval až před brankáře Šimečka, kterého pokořil střelou nad pravý beton. Je tedy znovu vyrovnáno. Asistence: Jakub Heža.

29:54

Miroslav Kuba udělal na útočné modré čáře stahovačku navíc, kvůli čemuž se dostal jeho spoluhráč z útoku do postavení mimo hru.

28:55

U další akce Mory znovu kapitán Štefka. Ten vybojoval za brankou kotouč, následně ho chtěl předat spoluhráčům před branku. Vítkovičtí však nahrávce zabránili.

28:00

Olomoučtí byli chvíli pod tlakem, Vítkovičtí se gólově prosadit nedokázali. Naopak se do další šance tlačil Štefka.

26:20

Štefka udělal na levém kruhu parádní stahovačku, kterou si vytvořil palebnou pozici. Jeho střela jen těsně minula levou tyčku Šimečkovy svatyně.

25:29

Obrovskou šanci na srovnání měl Matic Jeklič, který byl tváří v tvář hostujícímu gólmanovi. Jeho střela však mířila jen do brankové konstrukce!

25:16

Vítkovice právě vstřelily branku!
Rychlá akce Vítkovic končí brankou. Po nahrávce Dominika Rašky dokázal za Pospíšilova záda umístit kotouč RADIM TOMAN. Vítkovice Steel tak podruhé v utkání vedou. Asistence: Dominik Raška, Jan Bartek.

24:59

Místo velké šance teď Kohouti vyprodukovali jen zakázané uvolnění. Zdeněk Zabloudil čekal na útočné modré čáře na nahrávku, pas však nedostal přesně, puk mu projel mezi bruslemi a nakonec přejel přes všechny čáry.

23:55

Vítkovice sehrály zřejmě zatím svou nejlepší přesilovku v utkání, především díky domácímu brankáři Pospíšilovi však zůstává skóre nezměněné.

23:14

Výborným blokem se prokázal Jiří Kališ, přesto se domácím nepodařilo kotouč vyhodit. Nakonec přerušuje hra Pospíšil, který kryje střelu z levého kruhu,

22:44

Hodně horko teď bylo před brankářem Pospíšilem, který si musel připsat dva důležité zákroky.

21:55

Ale právě Jakub Metelka (OLO) nyní fauloval, a přesilovku si tedy zahrají hosté.

21:17

Metelkova rána dorazila k Šimečkovi právě ve chvíli, kdy jsou Vítkovice opět v plném počtu.

20:40

Olomouc začala druhou třetinu v přesile, zatím se jí ale v početní výhodě nedaří podle představ.

20:01

Začala druhá třetina.
Po první třetině zápasu mezi staršími dorostenci Olomouce a Vítkovicemi je stav vyrovnaný 1:1. Hosté se zásluhou Stupky dostali do vedení, o osm minut později ale Olomoučtí zareagovali brankou Škody

Druhá třetina začne přibližně v 18:17.

20:00

První třetina skončila.

19:17

Zbytečným zákrokem se před koncem první části provinil vítkovický Marek Čecham (VIT), který udeřil jednoho z domácích do hlavy. Dostává dvě minuty plus osobní desetiminutový trest.

19:01

Probíhá poslední minuta první třetiny. Podaří se jednomu z celků dát gól před odchodem do šaten?

17:51

V posledních minutách je o něco aktivnější domácí mužstvo, Šimeček si musí dávat pozor, aby jej některá ze střel Kohoutů nepřekvapila.

16:45

Svou pohlednou individuální akci zakončil obránce Vítkovic Lukáš Slíž střelou od modré čáry, Pospíšil na ni však dobře viděl.

15:59

Po zakázaném uvolnění domácího celku se bude vhazovat před brankářem Tomášem Pospíšilem.

15:09

Olomouc oslabení přežila bez úhony, stav je tak stále vyrovnaný.

14:35

Po dalším vyhození mohou domácího hokejisté vystřídat, na led skáče druhá obranná čtveřice.

14:27

Olomouckým se krátce po vhazování podařilo vyhodit kotouč ven z pásma, Vítkovice tak musejí začínat další útok z neutrální zóny.

13:09

Poprvé v utkání míří na trestnou lavici i hráč z olomouckého týmu. Za držení protihráče je ze hry vykázán Jakub Metelka (OLO).

12:37

Jakub Galvas sice dlouho čekal, než všichni spoluhráči vyjedou z útočné třetiny pryč, nakonec však svůj přechod do pásma i tak unáhlil. Proto se píská postavení mimo hru.

11:58

Olomouc právě vstřelila branku!
Další střelu už však Šimeček nechytil. Olomouc využívá přesilovou hru a vyrovnává! Nahození JAROSLAVA ŠKODY od modré čáry se přes několik těl dostalo až do hostující sítě. Výbornou černou práci odvedl před brankářem Šimečkem Matěj Zabloudil. Asistence: Miroslav Kuba, Matěj Zabloudil.

11:48

Nyní pálil od modré čáry Vítězslav Beult, a i když měl hostující brankář složitou pozici, nakonec si dokázal poradit.

11:04

Marek Husták byl ve velice slibné příležitosti, jeho projektil z mezikruží Šimečka pořádně zaměstnal.

10:46

David Krčmář (VIT) fauloval soupeře krosčekem a jde si odsedět menší trest.

10:00

Skrytá střela Štěpánka nenadělala Pospíšilovi příliš velké potíže, olomoucký brankář vyrazil puk do bezpečného místa.

09:10

Olomoučtí byli ve slibné šanci, nakonec vše z pohledu Vítkovic uhasil Lukáš Slíž, který následně vyvezl kotouč až do třetiny domácího týmu.

08:36

Hežova střela švihem z mezikruží byla zblokována, bude se vhazovat po pravici vítkovického brankáře Kamila Šimečka.

08:02

Matěj Zabloudil ukázal za brankou soupeře svou šikovnost, následně nahodil před branku Šimečka, jenže tam se jeho spoluhráč z útoku špatně zorientoval. U puku jsou Vítkovice.

07:22

Hosté první oslabení střetnutí bez větších potíží přežili a už hrají v plném počtu hráčů na ledě.

06:47

Rána z hole Beulta už na branku mířila, tentokrát však scházela razance, proto neměl Šimeček s tímto pokusem moc potíží.

06:18

Štefkovo nahození před Šimečkovu branku se nepodařilo nikomu z Kohoutů tečovat, proto brankář Vítkovic nemusel zasahovat.

05:35

Škodova střela krátce po buly měla dobrou tvrdost, chybělo však trochu více přesnosti.

05:22

Olomoučtí budou zahrávat první přesilovku zápasu. Lukáš Slíž (VIT) dostává dvě minuty za držení protihráče.

05:02

Tentokrát na brankovišti dobře operoval domácí kapitán Štefka, jeho snažení však nakonec nedopadlo úspěšně.

04:24

Miroslav Kuba mohl bleskurychle srovnat, podařilo se mu totiž tečovat ránu letící od modré čáry. Brankář Šimeček měl štěstí, kotouč jej trefil do masky.

03:35

Vítkovice právě vstřelily branku!
Hostující hokejisté jsou zatím aktivnější, a po právu se také dostávají do vedení. Za Malinovy asistence se dokázal v Pospíšilově brankovišti nejlépe zorientovat MATOUŠ STUPKA, který tak poslal ostravský celek do jednobrankového vedení. Asistence: Vlastimil Malina.

02:44

Střela Ondřeje Gabrhelíka nebyla vůbec špatná, Pospíšil v domácí kleci si s ní však dokázal poradit.

02:04

Poprvé v útočné akci také domácí hokejisté, střela Matice Jekliče ale nebyla přesná. Od plexiskla se odrazila před brankáře Šimečka, který jej dokázal rychle přikrýt.

01:18

Dominik Raška se předvedl pěknou individuální akcí, z levého kruhu pak hledal někoho ze svých spoluhráčů. Kotouč však pouze proletěl brankovištěm do rohu kluziště.

00:24

Matouš Stupka dostal nahrávku na paty, proto se nemohl dostat do rychlosti. Olomoucký obránce Škoda jej v zárodku akce odstavil.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

HC Olomouc: Pospíšil (Šoustal) – Kališ, Kolovrátník, Štreit, Metelka, Galvas, Beult, Škoda – M. Zabloudil, Štefka (C), J. Heža, Hajšman, M. Jeklič, Z. Zabloudil, Marek, Říčka, Husták, Beier, Kuba.

HC Vítkovice Steel: Daňa (Šimeček) – Gabrhelík, Veřmiřovský, Štěpánek, Halška, Čechman, Krčmář, Slíž, Bartek – Raška, Malina (C), Maxner, Toman, Vondál, Bernát, Slánský, Stupka, Danielčak, Hartman.

Rozhodčí: Cik – Novotný, Šimčík.
Vítejte u sledování textového on-line přenosu z utkání RAKO extraligy staršího dorostu, v němž se střetnou celky HC Olomouc a HC Vítkovice Steel. Bude se jednat o souboj šestého s pátým celkem tabulky – Východ. Oba týmy mají dokonce shodný počet bodů – 11 bodů. Očekává se tak velice vyrovnaná bitva.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.

HC Olomouc – HC Vítkovice Ridera

6:4

konec (1:1, 2:2, 3:1)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 12. Škoda (Kuba, M. Zabloudil), 32. Hajšman (J. Heža), 37. Jeklič (Galvas, Kališ), 45. Metelka (Škoda, Kuba), 55. Husták (J. Heža), 59. J. Heža (Kališ) – 4. Stupka (Malina), 26. Toman (Raška, Bartek), 34. Toman (Krčmář), 53. Raška (Toman)

HC Olomouc: Pospíšil (Šoustal) – Kališ, Kolovrátník, Štreit, Metelka, Galvas, Beult, Škoda – M. Zabloudil, Štefka (C), J. Heža, Hajšman, M. Jeklič, Z. Zabloudil, Marek, Říčka, Husták, Beier, Kuba.

HC Vítkovice Ridera: Šimeček (Daňa) – Gabrhelík, Veřmiřovský, Štěpánek, Halška, Čechman, Krčmář, Slíž, Bartek – Raška, Malina (C), Maxner, Toman, Vondál, Bernát, Slánský, Stupka, Danielčak, Hartman.

Rozhodčí: Cik – Novotný, Šimčík

Průběh zápasu
1. třetina
03:35
05:22
10:46
11:58
13:09
19:17
Po 1. třetině
2. třetina
21:55
25:16
31:07
33:18
33:36
34:56
36:04
36:44
Po 2. třetině
3. třetina
43:56
44:52
52:59
54:30
57:41
58:06
59:30
Konec