Menu

Hokej

Reprezentace žen do 18 let

Česko – Rusko

1:2

konec (0:1, 0:0, 1:1)

19.09.2014, 16:30 • Netzsch Arena Selb • Martin Voltr

Pro dnešek je to ode mě z německého Selbu vše. Zítra už do hry vstoupí také česká reprezentace do 15 let, která se od 13 hodin poprvé střetne s domácím Německem, a ve 20 hodin ta samá partie čeká i tým do 18 let. Budu se s Vámi těšit opět na shledanou! (18:27:52)
Nejlepšími hráčkami zápasu jsou vyhlášeny Fanuza Kadirovová a na naší straně zcela po zásluze Kateřina Zechovská. Ona by si vítězství zasloužila nejvíc, však také po závěrečné siréně schovávala hlavu do dlaní.
To je obrovská škoda. Prohrát 1:2 s ruským výběrem tedy rozhodně ostuda není, ale když už naše holky vstoupily tak skvěle do třetí třetiny a dokázaly vyrovnat, přišel pak rozhodující okamžik v naší přesilovce. Bohužel to byl gól ruského týmu, který nakonec určil výsledný rozdíl.

60:00

Konec zápasu.

59:44

Bohužel, už to vypadá, že na stavu se nic nezmění.

59:18

Rusky se snažily puk zašlápnout za naší klecí. Nemůžeme ani vyvézt kotouč.

59:05

Šochinová naopak vyzkoušela pozornost Zechovské hodně tvrdým projektilem. Vhazuje se po pravici naší gólmanky.

58:46

Ale pořád se Češkám nedaří udržet se v útočné třetině na kotouči.

58:28

Topolská dobruslila akci sborné, teď to zase zkusíme.

58:02

Kateřina Zechovská prozatím zůstává ve své bráně.

58:02

Trenér českých juniorek Jan Fidrmuc si vybírá oddechový čas.

58:02

Češky dokázaly ubránit ruskou akci a pak udělaly přesně to, co bylo potřeba. Nahodily puk na Tarakanovovou, vynutily si buly a v pohodě střídají.

57:27

Forejtová zase už už hledala křižným pasem Maškovou, jenže kotouč proskákal mezi brankářkou a hráčkami až do rohu.

56:39

Čas bohužel utíká rychle, v posledních okamžicích vždy český výběr útočí do plných.

55:36

Oba týmy bojují z plných sil. Ruské protiútoky jsou takřka smrtící, ale i naše holky se perou statečně a bouchají na vrátka aktuálního stavu.

54:58

Zato Rusky se dostaly dokonce do útoku dvě na nikoho! Naštěstí celou situaci hrozivě překombinovaly.

54:20

Hymlárová stále nedává ruské brankářce spát, Tarakanovová si však i s dalším bekhendovým pokusem poradila.

53:54

Hraje se rychlý hokej nahoru – dolů, Rusky znovu prchly do protiútoku. Přihrávka před volný kout brány byla naštěstí pro Dorofejevovou příliš dlouhá.

53:20

Nyní Tarakanovovou prověřila Martina Zedníková, se skákavým pukem si gólmanka sborné opět poradila.

52:47

Češkám se nedařilo získat puk při forčekingu, ale nakonec se k němu dostala ve středním pásmu Mašková a nahozením donutila brankářku přerušit hru.

51:56

Zase se hraje v obranné třetíně českého týmu, tentokrát naštěstí kotouč putuje pouze po rozích.

51:06

Český tým naopak mohla nakopnout individuální akce Kláry Hymlárové, která vykroužila od hrazení a pak zkusila hodně štiplavý bekhend. Tarakanovová si však první tyčku pohlídala.

50:50

Málo chybělo Kanajevové ke třetímu ruskému gólu, na hraně brankoviště ji našla Zenčenková. Jenže Zechovskou prostřelit nedokázala.

49:46

Přestože jsme puk až na jeden případ nedokázali dostat z pásma, oslabení jsme přestáli bez úhony. Teď to chce pokračovat v předchozím dobrém výkonu.

48:49

Rusky předvádějí mohutný zámek. Nebezpečně pálila Šochinová, ale Zechovské pomohla svým blokem Martina Zedníková.

47:25

Rusky jsou kompletní, teď si navíc samy zahrají pět proti čtyřem. Debora Bartošová (CZE) je vyloučena za nedovolené bránění.

46:42

Rusko právě vstřelilo branku!
Bohužel přichází přesně opačný účinek, než ve který jsme všichni doufali. Rusky se ve vlastním oslabení zmocnily kotouče a ujely do přečíslení, v němž střílela Anna Šochinová. Zechovská puk dokázala vyrazit pouze před sebe a FANUZA KADIROVOVÁ ho stačila dorazit do prázdné brány – 1:2. Asistence: Anna Šochinová, Liana Ganajevová.

46:19

Teď se ale přesilovka národnímu výběru nedaří zdaleka tak jako před chvílí.

45:03

Další dobrou zprávkou je to, že z toho plyne další početní výhoda pro náš tým. Diana Kanajevová (RUS) – 2 minuty za napadení.

45:03

Po ostrém souboji zůstala v brankovišti ležet otřesená Kateřina Zechovská, naštěsí se ale po chvíli zvedla a vypadá v pořádku.

44:31

Už je tady zase Martina Mašková, teď přifrčela ze střídačky rovnou k puku a dovezla ho až za ruskou branku. Pak už bohužel naše akce nepokračovala.

43:51

Teď přišla, ale naše hokejistky dobře ucpaly modrou čáru a celá situace skončila ruským ofsajdem.

42:59

Češky po přestávce skutečně předvádějí o level a půl lepší výkon než v dosavadním průběhu. Je ale jasné, že to dlouho nemůže vydržet a přijde i aktivita sbotné.

42:05

Česko právě vstřelilo branku!
Už bylo sice po přesilovce, ale skvělý nástup našich juniorek do třetí třetiny vede k vyrovnání a česká střídačka poskočila obrovskou radostí! Dominika Forejtová přihrála puk od pravého hrazení před brankoviště, kde si ho našla MARTINA MAŠKOVÁ a dokonale změnila trasu jeho letu mezi betony ruské gólmanky – 1:1! Asistence: Dominika Forejtová.

41:43

První útok odchází z ledu až teď, v šanci se tentokrát objavila přímo Michaela Jančová. Puk se válel na brankové čáře, jenže za ni jsme ho došťouchat nedokázali!

41:21

Tereza Topolská teď z pravé strany posílala puk na teč, Bukolská však neměla příliš možností, jak na něj dobře dosáhnout.

40:38

Tentokrát jsme do třetiny vstoupili hodně zajímavě. Michaela Jančová obkroužila svoji protivnici a poslala puk do brankoviště, kde se o dorážku neúspěšně snažily dvě její spoluhráčky!

40:01

Začala třetí třetina.
Na poměru sil ve druhé části se bohužel příliš nezměnilo, pouze měly oba týmy víc přesilovek a taky šancí. Rusky nám přidělávají v obranném pásmu velké potíže, naštěstí ale své dobré pozice nedokáží proměňovat v góly, o což se stará i Kateřina Zechovská. Nejtěsnější rozdíl je pro český výběr stále velmi slušný, v hokeji se nehraje na zásluhy a klidně můžeme zápas ještě otočit.

Třetí třetina začne přibližně v 17:45.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:54

Kateřina Bukolská to zkusila tvrdou střelou z ostrého úhlu, ještě přichází buly.

39:38

No a co následně předvedl první útok, to rozhodně zaslouží pochvalu. Výborná rotace hráček vyústila v podražení Diany Kanajevové (RUS), zahrajeme si tak pátou přesilovku.

39:10

Snad teď přijde zase klid a třetinu dohrajeme bez inkasované branky. Rusky se dopustily zakázaného uvolnění, což nám přináší vítané útočné buly.

38:26

A znovu česká gólmanka v akci! Dvě nejnebezpečnější útočnice Rusek, Rachimovová s Šochinovou, ujely dopředu dvě na jednu. Druhá jmenovaná ale na Zechovskou nedokázala najít recept.

37:49

Hned vzápětí už přišly dvě nebezpečné střely. V našem brankovišti ale po celý zápas stojí velmi dobře připravená Kateřina Zechovská.

37:18

Pak ale přišel kontr velmi pohyblivých soupeřek, po kterém musely obránkyně hasit akci Juamgužinové. Máme štěstí, že nám sudí neodpískali faul.

37:06

Závěr druhé třetiny zastihl český tým v lepší kondici, konečně se mu daří udržet v útočném pásmu.

36:38

Klára Hymlárová to udělala hodně chytře, zpětným pasem vrátila puk komu jinému než Topolské. Její střela ale ruskou branku přeletěla.

35:43

Zatím nejvíc pokusů z našeho týmu má na kontě jednoznačně Tereza Topolská. Teď poslala puk na Tarakanovovou z velkého úhlu a jako vlčák ho ještě dobruslila. Bohužel to nepomohlo, gólmanka ho už měla ve své moci.

34:55

Český výběr chvíli slušně napadal rozehrávku svého soupeře, ale v podstatě ji pouze o nějakých deset sekund pozdržel. Náš soupeř je stále znatelně lepším týmem na ledě.

34:23

Rusky tak často zkoušejí přihrávky do druhé vlny, chtějí si naši pětici rozhýbat. Jenže spousta kotoučů je opravdu hodně těžká na zpracování.

33:14

Co se našim hokejistkám při četných útocích sborné daří, to je ucpat prostor bezprostředně kolem brankoviště. Díky tomu zatím neinkasovaly druhý gól a drží se na dostřel.

32:36

Ale v ruské obraně jsou také místečka, teď jedno našla Tereza Topolská. Nejistá Tarakanovová puk sice vyrazila, ale vykutálel se jen kousek vedle tyče!

31:57

Podobná situace jako před chvílí, tentokrát obdržela vynikající přihrávku mezi kruhy Čisťjakovová. Naštěstí česká obrana střelu zblokovala.

31:29

Chvíli se tam hrálo, ale pak přišel protiútok a Zechovská musela zasahovat špičkou betonu proti nenápadné střele Jumagužinové.

30:50

Češky jsou kompletní, snad se zase trochu obrousí led i v ruské třetině.

30:10

Rychlý pas Vodopjanovové od mantinelu našel připravenou Faljachovovou, která pálila okamžitě. Zechovská však puk chytla a nepustila!

29:54

Další pokus ruské obránkyně schytala Klára Hymlárová. Bohužel se pak Libuši Holé nepodařilo kotouč poslat přes modrou čáru.

29:03

Nahození Ganajevové dorážela z velkého úhlu Fanuza Kadirovová. Zechovské však pomohla její obětavá obránkyně.

28:22

A do čtyř jde pro změnu náš výběr, který se na chvíli ocitl pod tlakem. Barbora Patočková (CZE) si odpočine na dvě minuty za nedovolené bránění.

27:43

Ou, Eliška Vozdecká se natahovala po křižném pasu, jenže marně. To už je náš soupeř kompletní.

27:15

Je to ale znovu hodně těžkopádná přesilovka, museli jsme si dávat pozor i na rodící se ruské přečíslení.

26:51

A znovu musí český tým zakládat svůj přesilovkový vzorec.

26:03

Až po chvilce se našim hokejistkám podařilo dostat ke střele, ta byla však ztečována a sborná ji posílá pryč ze třetiny.

25:40

No, pár sekund. Daria Zuboková (RUS) je trochu přísně potrestána za nedovolené bránění. Toho bychom už potřebovali využít!

25:29

Mašková je rovněž zpátky na ledě. Uvidíme, jak dlouho hra pět na pět vydrží.

24:41

Rusky jsou kompletní a hrají přesilovku. Vodopjanovová hledala před prázdnou bránou Rachimovovou, ale to byla přihrávka, se kterou by si neporadili ani chlapi.

23:51

Přestože jí spoluhráčky už střídaly, Barbora Patočková se vydala sama neohroženě do chřtánu ruské obrany. Nakonec dokázala puk prohodit, ale už neměla v úhlu potřebný čas na důraznou střelu.

23:27

Zblokovaná rozehrávka českého výběru končí mimo mantinely, vhazuje se ve středním pásmu.

23:09

Útočný faul bohužel přichází i na druhé straně a budeme sledovat hru čtyř proti čtyřem. Martina Mašková (CZE) pyká za podražení.

22:45

Z tribun se poprvé ozývají i hokejistky do 15 let, které čeká první zápas s Německem zítra. Teď viděly trmu-vrmu v rohu ruské třetiny, který byla nakonec přerušena.

22:15

Forčeking sborné sice vedl k úspěchu, ale bylo to s evidentní faulem. Alsu Rachimovová (RUS) je vyloučena za hákování.

21:28

Rusko hraje v plném počtu. S koncem trestu přišel i první pokus národního týmu, vzdušné nahození od levého mantinelu, se kterým si však Tarakanovová poradila. I tak bylo Martině Maškové odpískáno postavení v brankovišti.

20:48

Rachimovová na to sama stačit nemohla, jenže když se český tým dostal ke kotouči, zase mu to vydrželo jenom chvilku.

20:18

Pokračujeme v přesilovce z první třetiny, ale zatím jsou Rusky paradoxně nebezpečnější.

20:01

Začala druhá třetina.

Netzsch Arena v Selbu při úvodních hymnách

Máme za sebou úvodních dvacet minut víkendového turnaje, které pro český tým nebyly šťastné. Rusky měly výrazně lepší start a byť jim k brance z hokejky Vodopjanovové pomohlo i štěstí, určitě si ji zasloužily. Postupem času se ale naše hokejistky zlepšily a také se objevily v nadějných pozicích. Snad to v dalším průběhu uvidíme víckrát.

Druhá třetina začne přibližně v 17:13.

20:00

První třetina skončila.

19:50

Rusky ovšem dokázaly vyhodit a zdá se, že teď už nic nestihneme.

19:26

Aktivní Tereza Topolská se postarala o druhou početní výhodu českého týmu. Anna Šochinová (RUS) – 2 minuty za podražení.

18:50

Klára Hymlárová to zkoušela hodně nadějnou stahovačkou. Kdyby ji vyšla, byla by už před bránou sama, ale nakonec přece jen Rusku neoblafla.

18:11

Teď už musí naše akcie držet Kateřina Zechovská. Rychle stačila povyjet při okamžitém zakončení Jumagužinové a tváří v tvář jí nedovolila skórovat.

17:18

Musíme Ruskám pochválit výborně sehranou akci dvě na dvě, kterou z gólové pozice zakončovala Zenčenková. Naštěstí minula druhou tyčku naší branky tak o deset čísel.

16:47

Na středovém kruhu zajímavě našlápla Martina Mašková, jenže puk jí z hokejky o fous utekl a už u něj byla ruská obrana.

16:27

Nyní je puk zase v obranném pásmu českého týmu. Hraje se opravdu rychle s minimem přerušení.

15:49

Skákavý kotouč skákal až moc a naše útočnice, číhající před bránou, ho nedokázala zpracovat. Rusko hraje v plném počtu.

15:17

Rozhodčí přerušili hru po souboji v rohu pásma, kde zůstala chvíli ležet tuším Adéla Jůzková. Hned je ale zpátky na nohou.

14:49

Zatím tomu výrazně chybí střelba. Pokus Liboše Holé se teď mezi tři tyče nevešel a Rusky se osvobozují.

14:12

Obránkyním se podařilo vyšachovat jednu z Rusek, možná to pak chtělo jít rychle do brány. Ale nápor pokračuje.

13:46

Útočný faul Rusek znamená, že si první přesilovku zápasu zahrajeme i my! Jelena Vodopjanovová (RUS) si odpyká menší trest za hákování.

13:23

Znovu to byla Tereza Topolská, kdo dobruslil nahozený puk jako první. Sama proti trojité přesile však neměla nárok na úspěch.

12:25

Výkon našich hokejistek jde nahoru, musí ale také dávat pozor na zadní vrátka. Teď se mezi nimi objevila Kadirovová, pořád ale pálila z uctivé vzdálenosti, a navíc mimo svatyni Zechovské.

11:43

Teď se Rusky postaraly o zmatek v brankovišti samy, když si přihrávku Pátkové srazily bruslemi pod nohy brankářky. Bohužel ale nastalý zmatek opět nevedl ke gólu.

10:59

První šance českého týmu, a rovnou obrovská! Tereza Topolská zpoza brány vybídla ke skórování Martinu Maškovou, ta ale nedokázala Tarakanovovou propálit. Nesmíme se bát, pak to půjde.

10:03

Dlouhá rozehrávka Debory Bartošové nedoskákala až k její spoluhráčce za červenou čarou. Žádnému z protivníků se teď nedaří udržet na puku déle než na dvě přihrávky.

09:41

Národní tým hraje v plném počtu, dál ale zůstává usazen v hluboké defenzívě.

09:12

Znovu posíláme kotouč až k ruské gólmance. Teď je kombinace našich soupeřek po přejezdu modré čáry velmi neúčinná.

08:33

Nejnebezpečnější střela Rusek mířila vedle brány, se zbytkem si česká čtveřice poradila a může v klidu odejít na střídačku.

07:22

Vzápětí se budeme znovu bránit v oslabení. Tereza Topolská (CZE) je vyloučena za nedovolené bránění, kterého se dopustila v útočném pásmu.

06:56

Rusko právě vstřelilo branku!
Škoda takového úvodního gólu. Česká obránkyně vystoupila ve středním pásmu proti kotouči, ale Ruska ji dokázala obehrát a bylo z toho přečíslení. JELENA VODOPJANOVOVÁ ho zakončovala sama a zvládla se natáhnout i po dorážce, kterou pravděpodobně ještě naše hokejistka nadzvedla nad ležící Zechovskou – 0:1. Asistence: Jelizaveta Zenčenková.

06:06

Zatím se nám ale stále nepodařilo převzít kontrolu nad kotoučem, úvod utkání v tomto ohledu jednoznačně patří Ruskám.

05:33

Ve druhé části oslabení se národnímu týmu dařilo výborně napadat ruskou kombinaci, naše kapitánka Bukolská je zpátky na ledě.

04:44

Klára Hymlárová vybojovala kotouč a po mantinelu ho s nechtěným odrazem o helmu jedné ze soupeřek posílá daleko do bezpečí.

04:07

Největší hvězda ruského týmu Anna Šochinová, účastníce olympijských her v Soči, nebezpečně pálila z pravého kruhu. Zechovská chvíli hledala puk, ale pak ho pohotově zalehla pod svýmy zády!

03:29

Elitní formace Ruska si svým pohybem vysloužila první přesilovku. Kateřina Bukolská (CZE) je vyloučena za hákování.

03:15

Už je tady zase drobounká útočnice sborné Rachimovová, naštěstí byl její pokus z pravé strany nepřesný.

02:57

Hra vysokou holí přerušuje rozjetou akci národního týmu, vhazuje se ovšem v útočném pásmu.

02:28

Zatím se Češky dostávají špatně do tempa, ale i Ruskám teď puky jeden po druhém utíkají.

01:56

Znovu nezbylo českému týmu než vyhodit puk, musel totiž nutně střídat.

01:30

Naše hokejistky se už také dostaly do útočného pásma, víceméně šlo ale jen o nahození a teď už zase tvoří hru náš soupeř.

00:59

O chvíli později přichází těsný ofsajd ruského výběru.

00:35

Sborná zahajuje bitvu poměrně velkým náporem. V jedné chvíli zůstala před Zechovskou volná Alsu Rachimovová, ale naštěstí se nedokázala srovnat na dorážku a pak už se Ćešky vrátily.

00:01

Utkání právě začalo.
Teď jsme si vyslechli hymny obou soupeřů. Do české branky se staví Kateřina Zechovská, tu ruskou bude hájit Valeria Tarakanovová. Zápas může začít!
Jeden z organizátorů si na úvod vzal slovo a přivítal všechny účastníky i návštěvníky na turnaji, který budeme sledovat po nadcházející tři dny.
Hokejistky obou týmů právě přijíždějí na plochu ledového paláce v Selbu. Je opravdu ledový, teplo tady totiž rozhodně není.
Úvodní sestavy:

Česko: Zechovská (Jandová) – Zedníková, Jančová, Holá, Zíková, Kosinová, Bartošová, Adamová, Pytlíková – Mašková, Bukolská „C“, Topolská – Vozdecká, Pátková, Patočková – Hymlárová, Forejtová, Jůzková – Karlecová. Trenér: Jan Fidrmuc.

Rusko: Kondakovová (Tarakanovová) – Zuboková, Seredinová, Ganejevová, Pirogovová, Klimkinová, Bobrovová, Čisťjakovová – Zenčenková, Kadirovová, Dorofejevová, Kanajevová, Rachimovová, Vodopjanovová, Faliachovová, Korotkichová, Naděždinová, Rodnovová, Jumagužinová, Šochinová. Trenér: Alexandr Uljankin.
Obvykle se říká, že to nejlepší přichází nakonec, ale v případě turnaje v Selbu je to vždy na začátek. Češky budou mít velkou motivaci víkendový podnik ovládnout, po první příčce v roce 2012 se totiž loni musely spokojt s druhou. Samozřejmě za Ruskem. Tím ale pochopitelně nechceme odepisovat zbývající dva soupeře – Německo a Rakousko.
Zatímco seniorská reprezentace v srpnu vybojovala historicky první vítězství nad sbornou, juniorky už jsou nějakou dobu zvyklé Rusky porážet. Nejsladší výhra přišla na březnovém mistrovství v zápase o bronz, dvakrát ze tří případů se to povedlo i novému týmu na nedávném kempu.

Ve Slaném byly k vidění tři zápasy s nejtěsnějším výsledkem. Nejprve Češky zvítezily 1:0, následně padly 1:2 po samostatných nájezdech a na závěr zase uspěly poměrem 3:2. V prvních dvou případech se trápily v koncovce, což je určitě ta oblast, na kterou se teď budou Jan Fidrmuc a jeho svěřenkyně snažit zaměřit.
Po necelém měsíci Vás opět zdravím u zápasu ženské reprezentace do 18 let. Tentokrát budeme sledovat, jak si naše hokejistky vedou na Poháru německé jednoty v Selbu, tedy jen pár kilometrů za hranicemi. Na úvod turnaje čtyř týmů je čeká rovnou ten nejsilnější soupeř – Rusko!
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:30.

Česko – Rusko

1:2

konec (0:1, 0:0, 1:1)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 43. Mašková (Forejtová) – 7. Vodopjanovová (Zenčenková), 47. Kadirovová (Šochinová, Ganajevová)

Česko: Zechovská (Jandová) – Zedníková, Jančová, Holá, Zíková, Kosinová, Bartošová, Adamová, Pytlíková – Mašková, Bukolská "C", Topolská – Vozdecká, Pátková, Patočková – Hymlárová, Forejtová, Jůzková – Karlecová. Trenér: Jan Fidrmuc.

Rusko: Tarakanovová (Kondakovová) – Zuboková, Seredinová, Ganejevová, Pirogovová, Klimkinová, Bobrovová, Čisťjakovová – Zenčenková, Kadirovová, Dorofejevová, Kanajevová, Rachimovová, Vodopjanovová, Faliachovová, Korotkichová, Naděždinová, Rodnovová, Jumagužinová, Šochinová "C". Trenér: Alexandr Uljankin.

Průběh zápasu
1. třetina
03:29
06:56
07:22
13:46
19:26
Po 1. třetině
2. třetina
22:15
23:09
25:40
28:22
39:38
Po 2. třetině
3. třetina
42:05
45:03
46:42
47:25
Konec