Menu

Hokej

KHL

HK Soči – Metallurg Magnitogorsk

1:2

konec (1:0, 0:1, 0:1)

19.09.2014, 17:00 • Ledový palác Bolšoj • Libor Kucza (@LiborKucza)

Tipsport: 3.94 4.4 1.65 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Československá stopa

Tomáš Pöpperle (SOC) – do utkání nezasáhl

Jan Kovář (MET) 0+0, čas na ledě: 19:49, 0 střel (19:18:43)
Je dobojováno. Ve třetí části Metallurg zužitkoval svou převahu a vsítil rozhoující branku. Autorem šťastné trefy se stal Vladislav Kameněv. Domácí se snažili, ovšem v rozhodujících fázích chyběla Soči potřebná individuální kvalita. Přesto se svým soupeřem odehrál nováček Kontinentální hokejové ligy důstojnou partii. Magnitogorsk tak zvítězil v Soči těsně 2:1. Já vám děkuji za pozornost a u dalšího on-line přenosu nashledanou!

Střely na branku: 25:32

60:00

Konec zápasu.

59:50

Soči sází vše na jednu kartu, Gavrilov míří z branky!

59:21

Stále trvá pobyt Magnitogorsku v útočné třetině. O vítězi je nejspíše rozhodnuto.

58:46

Metallurg betonuje puk v rohu útočného pásma, což mu momentálně stačí. Soči je bezradné, vůbec nestíhá se svým sokem bruslit.

58:18

Soči se nedá upřít snaha, ovšem Magnitka se brání v naprosté pohodě. Momentálně se domácí brzdí sami, další postavení mimo hru, po němž se bude vhazovat ve středním pásmu.

57:20

Domácí neútočí, ba naopak. Nadále jsou sevření a čelí jedné ráně za druhou. Nyní si ale Magnitogorsk přiliš nerozumněl, nepřesný pas znamená zakázané uvolnění a vhazování před Košečkinem.

56:13

Oskar Osala se natahoval po přihráce Pareho, leč marně. Domácí ukořistili kotouč, s nímž se poté vydali kupředu. Ofenziva Soči však neměla dlouhého trvání, nováček KHL se nemůže výrazněji prosadit.

55:07

Ščerbina objel branku, povyjel do střelecké pozice a vypálil. Košečkin ale výtečným zákrokem nedopustil vyrovnání. Hrát tak může opět Metallurg, jehož protiofenzivu ale zastavuje postavení mimo hru.

54:39

Andre Petersson se prohnal až do slibné střelecké pozice, z níž však nechal vyniknout Košečkina. Hostující brankář si tak připsal další úspěšný zásah. Poté raději ponechal kotouč ve své moci.

53:41

Soči se nyní osvobodilo pouze za cenu zakázaného uvolnění, vhazovat se tak bude opět před Gavrilovem, který má ve třetí části hodně práce. Příliš času na vyrovnání již domácímu celku nezbývá. Jak se Soči s touto situací popasuje?

52:45

Zasahovat ale musel také Košečkin. Lehký švih z pozice pravého kruhu mu ale velké potíže nenadělal. Následuje krátká komerční přestávka, po níž bude veškeré dění pokračovat.

51:50

Metallurg je při chuti, od modré čáry zkoušel své štěstí Chris Lee. Obránce s číslem čtyři na zádech ale domácího muže v masce nepřekonal. Hosté mají nadále velký tlak.

Vladislav KAMENĚV - 1:2

50:32

Metallurg právě vstřelil branku!
Hosté se prosazují! Grigorenko obkroužil domácí branku, nalezl slušnou střeleckou pozici a zančil bekhendem. S tímto pokusem si ještě Gavrilov poradil, ovšem s dorážkou VLADISLAVA KAMENĚVA již nikoliv. Hostující forvard doklepl kus gumové pryže do odkryté branky. Asistence: Jevgenij Grigorenko.

49:27

Max Warn vlétl do útočného pásma jako uragán, protáhl se mezi dvěma beky Metallurgu a z dobré pozice zakončil. Košečkin si ovšem vyjel, zmenšil střelecký úhel a spolehlivě zasáhl. Solidní příležitost Soči.

48:24

Magnitogorsk se ubránil v poklidu. Utkání je tak stále vyrovnané. Nadále čekáme na branku, který by určila ráz utkání. Ibragimov se pokoušel ihned po návratu z trestné lavice zakončit, ovšem rána byla sražena do ochranné sítě. Buly po levici Gavrilova.

47:17

Kotouč je až u Gavrilova, kde hosté šetří cenné vteřinky. Útok Soči navíc zastavuje postavení mimo hru. Buly proběhne ve středním pásmu. Ani domácí se v přesilové hře nemohou nikterak prosadit. Uvidíme, co přinesou následující minuty.

46:38

Domácí se zakončením příliš neotáleli, od modré čáry orazítkoval Košečkinovu hruď Andrej Plechanov. Hostující muž v masce byl však připraven a s poměrně razantním pokusem si poradil bez větších potíží.

46:12

Vylučovat se bude také na druhé straně hrací plochy, Rinat Ibragimov (MET) zatáhl za záchrannou brzdu, čímž zastavil unikajícího protihráče. Hlavní sudí však tento počin shledali nedovoleným, a tak odchází zadák Metallurgu na lavici hanby.

45:51

Pare si vybruslil do zajímavé pozice, odkud ještě hledal Kováře. Český forvard ale na kotouč nedosáhl. Celou akci zakončila tvrdá rána Chrise Leeho. Gavrilov byl ale pozorný a dělovku lapil. Poté raději přerušil hru.

45:16

Soči vyhazuje jeden kotuč za druhým, Magnitce se tato přesilová hra vůbec nevede. Až nyní se možná schyluje k vůbec prvnímu tlaku.

44:32

Kotouč je ale v obranném pásmu hosté, Soči se zatím brání velmi svědomitě. Další akci navíc zastavuje postavení mimo hru, v něž byl chycen příliš rychlý Michail Junkov. Navíc bylo posouzeno jako úmyslné, a tak se bude vhazovat blíže hostující brance.

44:11

Magnitogorsk si zahraje v početní výhodě. Za sekání putuje na trestnou lavici Ilja Krikunov (SOC). Jak hosté s touto dobrou příležitostí naloží?

43:38

Kovář nahodil puk do útočného pásma, nakonec ale prováhal ideální moment ke střele Antipin. Domácí se osvobodili, alespoň na chvíli.

42:47

Bogdan Potěchin si vybruslil z pravého rohu, načež poslal pozdrav Gavrilovovi. Švih hostujícího forvarda ale úspěch neslavil. Soči poté vyhodilo na zakázané uvolnění, Magnitka má velký tlak.

42:08

Šafigulin projel do útočného pásma, a pokusl se vystřelit. Gavrilov jeho ránu dobře viděl, mohl ji tak vytěsnit do ochranné sítě. Vhazovat se bude po pravé ruce domácího brankáře, který bude mít zřejmě hodně práce.

41:25

Hosté vlétli do závěrečné části ve velkém stylu, je jich plný led. Nyní se ale domácí přece jenom osvobodili. Protiútok nováčka Kontinentální hokejové ligy ale končí postavením mimo hru, po němž se bude vhazovat ve středním pásmu.

40:21

Soči uhánělo do přečíslení tří proti dvěma, ovšem celou akci zabrzdila nepřesná přihrávka. U kotouč jsou opět hosté, kteří nakonec vypálili. Po Kovářově pasu mířil nepřesně Denis Zaripov.

40:01

Začala třetí třetina.
Druhá část je minulostí. Převaha Metallurgu byla stále více markantní, načež se hosté nakonec přece jenom dočkali. O vyrovnání se především díky učebnicovému důrazu v brankovišti postaral Oskar Osala. Utkání je tak otevřené na obě strany. Jak se v závěrečném dějství vyvine? Sledujte i nadále náš on-line přenos!

Střely na branku: 18:19

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:28

Po nepříliš obtížném zásahu Gavrilova došlo před brankou Soči k menší potyčce, do níž se zapojilo hned šest hokejistů. Na trestnou lavici nakonec putují domácí Joonas Jarvinen (SOC) a asistent kapitána Metallurgu Denis Platonov (MET).

38:29

Obrovská šance Krutova! Domácí útočník se prohnal podél levého mantinelu, natlačil se ořed zadáka Magnitogorsku, načež měl před sebou pouze Košečkina. Hostujícího muže v masce ale střelou do horní části branky překonat nedokázal. Velká škoda pro Soči.

37:32

Útok Metallurgu zastavuje postavení mimo hru. Vhazovat se tak bude ve středním pásmu, blíže k brance Soči. Domácí stále působí poměrně živým dojmem, vyrovnávací branka je nefrustrovala.

36:37

Soči ale neskládá zbraně, Anisin se natlačil před Košečkina, odkud bleskově vypálil. Hostující muž v masce byl ale na svém místě a přerušil hru. Vhazovat se tak bude po jeho pravici.

Oskar OSALA - 1:1

35:20

Metallurg právě vstřelil branku!
Hosté se přece jenom prosazují. Jaroslav Chabarov se natlačil do domácího brankoviště, kde doslova zboural zadáka Soči. V obrovském závaru se nejlépe zorientoval OSKAR OSALA. Hostující forvard poté silou vůle dotlačil puk za brankovou čáru. Asistence: Francis Pare, Jaroslav Chabarov.

34:32

Soči se nemůže dostat z obranného pásma, kde je velmi aktivně napadáno hokejisty Metallurgu. Nakonec se to domácím přece jenom povedlo, ovšem Anisin na dlouhpu přihrávku nedosáhl. Nepřesnou sekvenci hry zastavuje hostující postavení mimo hru. Buly proběhne ve středním pásmu.

33:48

Košečkin opět v permanenci, pokusy Soči ale nejsou nikterak nebezpečené. Domácímu celku však hra v útočném pásmu vyhovuje, neboť čas běží. Přemýšlet nad bráněním těsného vedení je ale ještě brzo.

33:15

Po nedorozumnění v obraně Metallurgu hledal před brankou některého ze spoluhráčů Ilja Krikunov. Puk ale pouze prolétl nebezpečným územím. Protiútok Magnitogorsku také neměl dlouhého trvání.

32:54

Tempo klání je nyní skutečně strhující. Po delší době bez přerušení zasáhl Gavrilov, který ukryl lehkou střelu od levého mantinelu. Následuje další reklamní pauza. Soči stále drží těsný náskok.

32:05

Košečkin musel opět vytáhnout jeden ze svých zásahů, tentokráte proti ráně Emmertona. Hostující strážce svatyně ale včas vykopl levý beton a šanci Soči eliminoval.

31:17

Rafael Achmetov přeje modrou čáru a ihned vyslal golfový úder. Pumelice ale pouze prolétla kolem levé tyče, Košečkin tento pokus pouze kontroloval. Magnitogorsk se pokouší o rychlý kontr.

30:34

Po Zaripovově přihrávce pálil z téměř nulového úhlu Maxim Jakutsenja. Gavrilov se ale nenechal zaskočit a prostor u pravé tyče si pohlídal. K překvapivé brance tak nedošlo.

29:38

Zaripov velmi tvrdě v útočném pásmu atakoval protihráče, což bylo ovšem to jediné, co hosté svedli. Protiútok Ščerbiny měl jepičí život, neboť byl odzrojen nedlouho po přejetí modré čáry.

28:38

Pettersonovu přihrávku zachytil ve středním pásmu Pare, který poté puk dlouho betonoval v levém rohu. Více nebezpečí ale hosté do řad Soči nevnesli. Domácí stále drží těsné vedení, i když má více ze hry Magnitogorsk.

28:02

Soči vyhrálo vhazování v obranné třetině, načež se ihned vydalo kupředu. Celou akci ale zbrzdila mizerná přihrávka Jegora Morozova. Hrát tak může opět Metallurg.

27:16

Jakutsenja zkoušel vypálit přes domácího zadáka, ovšem rána byla sražena do ochranné sítě za Gavrilovem. Následuje komerční přestávka, po níž se bude vhazovat v obranné pásmu Soči.

26:24

Prakticky první minuta, která se odehrává ve středním pásmu. Zatím vidíme velmi aktivní hokejovou podívanou, která však postrádá výraznější brankové příležitosti. Uvidíme, co přinesou nadcházející okamžiky.

25:31

Anisinův bekhend od pravého mantinelu úspěch neslavil, s takto lehkým pokusem si Košečkin poradil bez větších potíží. Vhazovat se bude po levé ruce hostujícího muže v masce. Hra je momentálně velmi plynulá. zbytečně se nepřerušuje.

24:48

Již se zdálo, že Andre Petterson dopravil kotouč za záda dezorientovaného Košečkina. Hostující brankář měl ale puk pod svým tělem. Poté, co si toho všiml, ihned rozehrál mezi své spoluhráče.

23:41

Tlak Metallurgu je obrovský, nyní ale nikdo nevyslyšel Kovářovu nabádku. Přesto se ke střele dostal Platonov. Zamířil však vysoko nad, Gavrilov se za švihem pouze ohlédl. V ochozech Ledového paláce Bolšoj panuje vynikající atmosféra.

22:51

Dvakrát nebezpečně pálil Jaroslav Kosov, nejprve z pozice pravého kruhu, poté si dojel k odraženému puku a vyzkoušel štěstí z odlišné pozice. Ani jedna rána si ale za Gavrilova cestu nenašla.

22:03

Domácí mají velký problém s napadáním hostujícího celku, nyní byl velmi důrazný Oskar Osala. Kotouč ale nevybojoval, proto hrají stále domácí.

21:05

Plechanov testovla od modré čáry Košečkinovu pozornost. Brankář Metallurgu byl ale na svém místě a včas zasáhl. Hnedle poté se Magnitogorsk vydal do ofenzivy.

20:17

Hosté se chtěli ihned v úvodu druhé části podívat do útočného pásma, v čemž jim ovšem zabránilo postavení mimo hru, které bylo posouzeno jako úmylsné. Vhazovat se tak bude po Košečkinově levici.

20:01

Začala druhá třetina.
Je za námi úvodní perioda, která přinesla mírnou převahu Metallurgu. Domácím však svou nedisciplinovaností nabídly přesilové hry, z nichž jednu využil Michail Anisin. Soči si tak odnáší do dalšího průběhu utkání těsné vedení. Dokáže jej udržet? Sledujte i nadále náš on-line přenos!

Střely na branku: 6:10

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

20:00

První třetina skončila.

19:23

Gavrilov zasáhl proti ráně od modré. Poté se domácí osvobodili. Soči se zatím brání velmi dobře, s nahozeními z velké vzdálenosti si hosté na domácího muže v masce rozhodně nepřijdou.

18:52

Zatím se nezdá. Domácí měli obrovskou příležitost, když uháněli do přečíslení dvou na jednoho. Krutov ale celou akci překazil nepřesnou přihrávkou, Metallurg tak tuto situaci zvládl a vydal se opět do útoku.

18:22

A bude se opět vylučovat, tentokráte na domácí straně. Podruhé v dnešním utkání odjíždí na trestnou lavici Igor Ignatuškin (SOC). Podaří se hostující družině vyrovnat?

Michail ANISIN - 1:0

17:39

Soči právě vstřelilo branku!
Nakonec se ale domácí přece jenom prosazují! MICHAIL ANISIN sám zahájil celou útočnou akci, načež si sjel pro přihrávku a zakončil do odkryté části branky. Košečkin neměl nárok zasáhnout. Asistence: Ilja Krikunov.

17:24

Zatím se nezdá, hosté se brání dobře. Hokejisté Soči nemohou projít přes perfektně střeženou modrou čáru.

16:37

Domácí budou mít k dispozici další přesilovou hru. Za nedovolené bránění odchází na lavici hanby hostující kapitán Denis Zaripov (MET). Napraví si Soči reputaci z předchozí nepovedené početní výhody?

16:07

Soči zlepšilo svůj herní projev, a to především pohyb. Loňský vítěz celé soutěže má najednou problémy s aktivním přístupem domácích hokejistů.

15:20

Tvrdou ránu Sedunova Košečkin vytěsnil. Následně pozorná defenziva Metallurgu odpálila kotouč až k brance Soči. Magnitogorsk se nadále brání velmi dobře.

14:45

Zatím se nováček KHL nedokáže usadit v útočném pásmu, načež se provinil postavením mimo hru. Domácí tuto přesilovou hru za kvalitní považovat rozhodně nemohou. Zatím se jim nepodařilo vůbec vystřelit.

13:41

Bude se vylučovat, a to na hostující straně. Za sekání putuje na trestnou lavici Oskar Osala (MET). Jak Soči naloží s touto dobrou příležitostí ke vstřelení úvodní branky?

13:05

Warn kombinoval v blízkosti hostující brnaky se Ščerbinou, ovšem hosté včas zasáhli a o puk dvojici domácích borců obrali. Následuje úprk Metallurgu, který končí pokusem Osaly. Gavrilov ale finského forvard bez větších obtíží vychytal.

12:35

K vidění je pohledný hokej, hraje se nahoru dolů, akce střídá akci. O něco málo více ze hry má ale přece jenom Metallurg, který je stále v útočném pásmu. Kovářova přihrávka ale byla sražena do ochranné sítě. Následuje další komerční přestávka, po níž proběhne buly před Gavrilovem.

11:46

Alexej Krutov se prodral do útočného pásma, odkud tvrdě vypálil. Košečkin si ale povyjel, zmenšil střelecký úhel a ránu bez větších obtíží zlikvidoval.

11:28

Kosov hledal před brankou spoluhráče, ovšem žádost vyslyšena nebyla. Kotouč se přesto dostal k Zaripovovi, který prudkým švihem vyprášil lapačku připraveného Gavrilova.

10:21

Domácí se chtěli vydat do rychlého protiútoku, což se jim však povedlo jen zčásti. Ščerbina byl totiž hnedle po přejetí modré čáry obrán o kotouč.

09:47

Soči je již v plném počtu, ovšem přesto Magnitogorsk tlačí. Gavrilov musel opět zasahovat. Po tomto zákroku došlo před domácí brankou k menší rozmíšce, ovšem ani jeden z hlavních arbitrů nehodlá vylučovat.

09:12

Jakutsenja dostal kotouč do mezikruží, odkud bleskově vypálil. Následně nastal před Gavrilovem velký závar, který ale nekončí brankou. Ani jeden z hokejistů Metallurgu nedokázal dopravit puk za brankovou čáru.

08:37

Soči vyhazuje přes všechny čáry, hostujícímu celku se zatím nedaří vůbec prosadit. Na Gavrilova pálí ze všech pozic, ovšem neúspěšně.

07:32

Bude se vylučovat. Za podražení putuje na trestnou lavici Igor Ignatuškin (SOC).

07:21

Po zásahu Gavrilova následuje přerušení hry a komerční přestávka. Po ní se bude vhazovat po levé ruce

05:21

Hosté působí v úvodu duelu živějším dojmem, ale zatím se jim nedaří prosadit.

03:57

Koledov zkoušel vypálit od modré čáry, ovšem Košečkin byl včas na svém místě.

02:38

Soči také zkusilo své štěstí v ofenzivě, ovšem rychle o kotouč přišlo. Hrát tak může Platonov.

01:21

Po útoku Metallurgu zasahuje Gavrilov. Vhazovat se bude po jeho levé ruce.

00:01

Utkání právě začalo.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

Úvodní sestavy:

HK Soči: Gavrilov (Pöpperle) – Koledov, Sedunov, Wilson, Plechanov, Jarvinen, Ščitov, Pautov – Krutov, Děmkov, Warn, Šiškanov, Krikunov, Ignatuškin, Petersson, Anisin, Achmetov, Emmerton, Morozov, Ščerbina, Ševčenko

Metallurg Magnitogorsk: Košečkin (Pečurskij) – Lee, Antipin, Batyršin, Birjukov, Běreglazov, Těreščenko, Chabarov, Ibragimov – Šafigulin, Pare, Zaripov, Jakutsenja, Platonov, Kovář, Osala, Kosov, Junkov, Potěchin, Grigorenko, Kameněv

Rozhodčí: Anisimov, Bulanov – Fatějev, Šeljanin.
Československá stopa

Tomáš Pöpperle (SOC)

Jan Kovář (MET)
Pohled do statistik

Nováček KHL neprožívá zrovna snový start, z prvních pěti utkání posbíral šest bodů, což jej řadí na předposlední místo Západní konference. Horším celkem je pouze Medveščak Záhřeb. Mužstvo z místa konání posledních zimních olympijských her začalo porážkou 2:3 v Petrohradu, načež nestačilo ani na Jokerit Helsinky (0:3). Reputaci si ale napravilo vítězstvím 2:1 nad Dynamem Riga. Stoupající formu potvrdilo Soči také v domácím souboji s Jekatěrinburgem (6:3). Prohra 0:5 s Kazaní ale opět vrátila nováčka na zem.

Metallurg má na svém kontě bodů sedmnáct, patří mu první příčka Východní konference. Favorit duelu je tak jasný, je jím loňský vítěz celé KHL. Magnitogorsk jede soutěží jako rozjetý parní válec, z dosavadních sedmi duelů zaváhal pouze jednou. Naposledy zvítězil na půdě Dynama Moskva těsně 1:0 po prodloužení.
Vítejte u našeho on-line přenosu! Kontinentální hokejová liga má na programu další sérii utkání, do které patří také souboj celků HK Soči a Metallurg Magnitogorsk. Úvodní buly bude v Ledovém paláci Bolšoj, tedy domovském stánku Soči, vhozeno v 17:00. Přeji příjemný sportovní zážitek!
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

HK Soči – Metallurg Magnitogorsk

1:2

konec (1:0, 0:1, 0:1)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 18. Anisin (Krikunov) – 36. Osala (Pare, Chabarov), 51. Kameněv (Grigorenko)

HK Soči: Gavrilov (Pöpperle) – Koledov, Sedunov, Wilson, Plechanov, Jarvinen, Ščitov, Pautov – Krutov, Děmkov, Warn, Šiškanov, Krikunov, Ignatuškin, Petersson, Anisin, Achmetov, Emmerton, Morozov, Ščerbina, Ševčenko

Metallurg Magnitogorsk: Košečkin (Pečurskij) – Lee, Antipin, Batyršin, Birjukov, Běreglazov, Těreščenko, Chabarov, Ibragimov – Šafigulin, Pare, Zaripov, Jakutsenja, Platonov, Kovář, Osala, Kosov, Junkov, Potěchin, Grigorenko, Kameněv

Rozhodčí: Anisimov, Bulanov – Fatějev, Šeljanin

Průběh zápasu
1. třetina
07:32
13:41
16:37
17:39
18:22
Po 1. třetině
2. třetina
35:20
39:28
Po 2. třetině
3. třetina
44:11
46:12
50:32
Konec